Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Δεν έχουν γίνει ακόμα.

Θα αρχίσουν να γίνονται όταν παραδώσει η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει τα σχετικά. Η ανάδοχος έχει βγει από τέλη Ιουλίου, δεν βρήκα κάπου αν έχει υπογράψει τη σύμβαση ή αν έχει ξεκινήσει. Η σύμβαση ήταν 4μηνη για να παραδώσει τα σχετικά.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι αυτος ο διαγωνισμός είναι για τη σύνδεση του ΕΦΚΑ με τα δεδομένα των παλαιών ταμείων και όχι για τη σύνδεση του ΕΦΚΑ με το taxis η οποία έχει είδη γίνει αφού είδη έχουν περασμένα τα στοιχεία του 2015

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν τα αντλουνε απο το gsis όπως κάνανε και για του 2015? Η προκύρηξη ποια είναι?

 

Λογικά θα χρειάζεται όμως και το λογισμικό να αφαιρέει οτι έχεις ήδη πληρώσει  με το εισόδημα του 15 και να κάνει συμψηφισμό.

όπως επίσης να έχει πρόβλεψη για δόσεις κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εεεεεμμ τι...μισες δουλειες θα κανουν...μια και καλη ...ολα.:smile:

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το είδατε, αναφέρει κάτι στη μέση περίπου για μηχανικούς και νομικούς που έκαναν διακοπή

http://www.capital.gr/oikonomia/3235583/nees-anatropes-se-suntaxeis-eisfores-ergasiako

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Υπάγονται από 1/1/2017 και εφεξής , στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην ΤΣΜΕΔΕ (Μηχανικοί) και του πρώην ΤΑΝ (νομικοί):

 

-          Οι αυταπασχολούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι ή θα εγγραφουν στο  Τεχνικό  Επιμελητηριο Ελλάδας

 

-          Οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι ή θα εγγραφούν στους οικείους δικηγορικούς συλλόγους και ασκούν ελεύθερο επάγγελμα,

 

Από την ημερομηνία έναρξης του επαγγέλματος στην αρμόδιο Δ.Ο.Υ και μέχρι τη διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθούν σε περίοδο ασφάλισης από 1/1/2017 έως και την ισχύ της υπό ψήφισης ρύθμισης συμψηφίζονται ή επιστρέφονται ,πλην των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

 

Τα παραπάνω πρόσωπα που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ μέχρι την ισχύ του υπό ψήφιση νόμου και για τα οποία προκύπτει ,διακοπή της ασφάλισης τους στον ΕΦΚΑ,μπορούν προαιρετικά να συνεχίσουν την ασφάλιση τους.

 

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Edited by antboton
Link to comment
Share on other sites

Είναι η διάταξη που αναμενόταν για την αποσύνδεση ασφάλισης - ιδιότητας.

 

Δείτε άρ. 22 στο νομοσχέδιο http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10187881.pdf και στην αιτιολογική έκθεση http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10187871.pdf .

 

Φαίνεται ότι η αποσύνδεση ασφάλισης - ιδιότητας θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2017. Δηλαδή μηχανικός που δεν είναι μισθωτός και δεν έχει ανοικτά βιβλία στη ΔΟΥ δεν πληρώνει εισφορές από 1/1/2017 ως σήμερα (και αν τις έχει πληρώσει - υποθέτω - επιστρέφονται ή συμψηφίζονται). Συνεχίζει όμως να οφείλει χρωστούμενες ως 31/12/2016 εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Ας περιμένουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου για να δούμε την τελική μορφή που θα πάρει το άρθρο. Ίσως αν υπάρξει πίεση επεκταθεί η αναδρομικότητα και πιο πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Να αποσαφηνίσουμε 2-3 πράγματα, το πρώτο αναφέρεται κάπου μες στις διατάξεις, όποιος γνωρίζει κάτι επιπρόσθετο γενικά το αναφέρει:

 

1. Μόνο μια φορά μπορεί μηχανικός να κάνει αίτηση και να συνεχίσει προαιρετικά την ασφάλισή του. Αν διαγραφεί, δεν μπορεί να ξαναεγγραφεί.

2. Καλό το ότι άνεργοι μηχανικοί με κλειστά βιβλία δε θα πληρώνουν εισφορές, το θέμα είναι τι γίνεται με τον κλάδο υγείας, την παροχή περίθαλψης & νοσηλείας για τους συγκεκριμένους;

3. Αυτά τα ποσά που έχουν πληρώσει οι συνάδελφοι από 01.01.2017, πότε & με ποιο τρόπο θα επιστραφούν;

(αντιλαμβάνομαι πως πλέον δεν είναι υπόχρεοι αποπληρωμής εισφορών κλάδου επικουρικού & εφάπαξ με τα ειδοποιητήρια που σύντομα αναμένουμε)

Ελπίζω να μην επιστραφούν ανήμερα του πιο γνωστού αγίου στη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

1. Αν ξανακάνει έναρξη ?

2. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πια ανασφάλιστοι και δε δικαιούνται τίποτα περισσότερο από τους υπόλοιπους ανέργους.

3. Θα τα μεταφέρουν στο λογαριασμό του επόμενου ταμείου σου. Εκτός του κλάδου υγείας με τα οποία υποτίθεται ότι πληρώθηκαν οι γιατροί που ήταν stand by και θα σε θεράπευαν αν αρρώσταινες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.