Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

"Ενοικίαση" μελετητικού και κίνδυνοι


electrical_salonika

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που ενας μηχανικός νοικίασει το μεκ η το μελετητικό του σε εταιρεία , αν υπάρχουν κίνδυνοι και αν ναι πιοι ειναι αυτοί. Μιλάω για περιπτωση που το νοικιάσεις και δεν έχεις επαφή με τα έργα ή τις μελέτες.

Επίσης ενα ΜΕΚ Α η μελετητικό Α τι τιμή έχει στη πιάτσα για ενοικίαση? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν προτού σου πούν ότι ενοικίαση πτυχίου απαγορεύεται κλπ κλπ, σου λέω ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για σένα, γιατί την όποια σύμβαση με το δημόσιο την υπογράφει το νομικό πρόσωπο (εταιρία) στο οποίο δεσμεύεις το πτυχίο σου. Εσύ σαν φυσικό πρόσωπο-μηχανικός θα εμφανίζεσαι μόνο σε κάποιες καταστάσεις στελέχωσης.

Τώρα για Μελετητικό Α τα χρήματα είναι ελάχιστα εώς μηδενικά...

Για ΜΕΚ δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα είναι καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν γίνει μια στραβή και ενα έργο εκραγει π.χ τι γίνεται εκεί?

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά λέει για δέσμευση πτυχίου μελετητικού ή ΜΕΚ όχι να υπογράφει άλλος...

Απλά φαίνεται το πτυχίο σου (πχ Α τάξης κλπ) στο δυναμικό της εταιρίας. Αν δεν υπογράφεις ή δεν υπογράφει άλλος για σένα, τότε καμία ευθύνη...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω εμπειρία στο θέμα, αλλά έχω την εντύπωση όταν όταν γίνεται με κανόνες, η ενοικίαση πτυχίου είναι μια κοινώς αποδεκτή (από τους μηχανικούς και την κοινωνία γενικώς) ενέργεια.

 

achille και mkalliou, φαίνεται να γνωρίζετε μερικά πράγματα για την ενοικίαση πτυχίου. Θα μπορούσατε να μας πείτε τους κανόνες που ορίζουν τα περί ενοικίασης πτυχίου; Να αποσαφηνίζουμε δηλαδή, όσο γίνεται, τι και πώς ενοικιάζει κανείς ; Υπάρχει σύμβαση γραπτή, (διότι προφορική σαφώς και υπάρχει) και τι θα μπορούσε να λέει μία τέτοια σύμβαση; Δηλώνεται το εισόδημα;

Link to comment
Share on other sites

μάλλον πρέπει να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για απλή ενοικίαση (το'χεις δώσει και κάποιος παίρνει δουλειές και συ παίρνεις το κατιτίς σου) και έτσι το δίνεις από δω και κει σε όποιον ψάχνει πτυχίο ή ειναι ενταγμένο ένα πτυχίο σε μια εταιρεία, οπότε είναι μόνο εκεί (για τα μελετητικά τουλάχιστον)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν θα πώ αυτά που γνωρίζω τα οποία αφορούν Μελετητικά Πτυχία. Για ΜΕΚ δεν γνωρίζω.

Για την συμμετοχή ενός μελετητικού πτυχίου σε μια Εταιρία Μελετών, πρέπει να προκύπτει κάποια σχέση. Η σχέση αυτή μπορεί να είναι είτε εξαρτημένης εργασίας (μισθωτός) είτε μετοχική.

Αφού μιλάμε για "Ενοικίαση", η σχέση εξαρτημένης εργασίας αποκλείεται.

Η μετοχική για παράδειγμα σε μία Ανώνυμη Εταιρία μπορεί να γίνει με την αγορά ενός πολύ μικρού αριθμού μετοχών (10-20), ώστε να είναι ο "ενοικιάζων" το πτυχίο τυπικά μέτοχος της εταιρίας και να ενσωματωθεί το πτυχίο του σε αυτήν.

Προσοχή: Μετά την ενσωμάτωση το ατομικό πτυχίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμωνομένα απο τον κάτοχό του.

Η αγορά αυτή των μετοχών γίνεται συνήθως δωρεά, δηλαδή ο "ενοικιάζων" το πτυχίο δεν πληρώνει. Η πληρωμή ποικίλει απο το είδος και την σπανιότητα του πτυχίου. π.χ. ένα Ε7 σίγουρα τιμάται περισσότερο απο ένα Α6. Το άν δηλώνεται το εισόδημα είναι θέμα συμφωνίας για το αν θα κοπεί ΔΑΠΥ. Πάντως το ΔΑΠΥ υπάρχει επιδίωξη να κόβεται γιατί μετράει σαν εμπειρία για τις αναβαθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.