Μετάβαση στο περιεχόμενο

pv-t solar

Core Members
  • Περιεχόμενα

    522
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    ΑΠΕ
  • Τοποθεσία
    Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pv-t solar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πέρα από το ότι ναι είχα, δεν είμαι ο μόνος. Είναι μακράν τα νο1 σε αιτήσεις αντικατάστασης. Και δεν υπάρχει κανείς προμηθευτής πια να απευθυνθείς. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι η εν λόγω εταιρία θα έκλεινε ακόμη και με καλές συνθήκες αγοράς. Ποτέ δεν έκανε σοβαρή προσπάθεια για εξαγωγές, αλλά για να μην το πάμε προς το management ήταν απλώς ακόμη μία επιδοτούμενη ελληνική προχειρότητα που για να ανοίξει η επένδυση των Αμερικανών στην Τρίπολη ως όρος ετέθη κάθε ένας που έβαζε υπογραφή στην αδειοδότηση να χώνει κι από έναν δικό του να δουλέψει στο εργοστάσιο. Ήταν αυτή εταιρία τώρα ή αλαλούμ; Όποιος τα ξέρει από μέσα ξέρει ακριβώς που αναφέρομαι.
  2. Και τέλος τέλος έκλεισε και μας κρέμασε όλους. Λεπτομέρεια ε;
  3. Για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Γενικώς τα CIS thin film αλλά και ειδικά τα Solar Frontier βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Η ανηγμένη απόδοσή τους σε όλες τις εγκαταστάσεις που βλέπω είναι στα 1750-1900kWh/kW,y ποσό απίθανο για άλλο ακόμη και πολύ καλό κρυσταλλικό πλαίσιο. Η εμπειρία είναι 2 ετών βέβαια, αλλά υπέραρκετή αν κρίνω ότι τα πάνελ που έφαγαν PID effect έπεσαν σε 2 χρόνια 25-30%. Τα Solar Frontier έχουν απίστευτη παραγωγή και το κόστος βάσεων και καλωδίων δεν είναι το διπλάσιο. Με βαθμό απόδοσης κοντά στο 13% σημαίνει ότι θέλουν 30-35% περισσότερες βάσεις κάτι το οποίο το αποσβένεις ταχύτατα από τη διαφορά παραγωγής. Έχουν τέλος για μένα και πλεονέκτημα αισθητικό. Θα καλούσα τον Titan να μας στειλει λινκ από κάποιο portal για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές. Προσωπικά το έχω δει οπότε δε χρειάζεται να πεισθώ.
  4. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν μόνο 500Ευρώ διαφορά. Συγκρίνεις ίσως πχ 20kW ΑΘ υψηλών με 20kW ΑΘ χαμηλών. Αυτό δεν είναι δίκαιο καθότι η θερμοκρασία εξόδου καθορίζει σε τι θερμοκρασία θα είναι τα σώματα, άρα και την απόδοσή τους. Από την κατασκευή του σπιτιού σε συνδυασμό με τα σώματα είναι εμφανέ ότι έχεις υπερδιαστασιολόγηση. Κατά συνέπεια, μπορείς κάλλιστα να βάλεις μια ΑΘ 60 ή 65oC. Αυτό που σε ανησυχεί για τη θερμοκρασία αν θα "πιάνεται" είναι πολύ σωστό, γι' αυτό θα πρέπει να πάρεις ΑΘ με πιστοποίηση ότι πιάνει την ονομαστική θερμοκρασία. Γενικότερα, όταν δεν υπάρχει αυτό τη θέτουν ως "επιθυμητή" κι αυτό δε μας κάνει ειδικά σε σώματα. Έχε υπόψιν ότι αν χρειάζεσαι λέβητα πχ οριακά 15kW στους 80oC θα θες αντίστοιχα ΑΘ όσα ακριβώς είναι τα σώματα (±20kW) στους 60-65oC για να έχεις καλό αποτέλεσμα. Έχει σημασία και η υπερδιαστασιολόγηση. Αν έχεις μελέτη απωλειών, πέραν της απόδοσης των σωμάτων θα είναι χρήσιμο.
  5. Το μηχάνημα το κατασκευάζει η CLIMAVENETA σε δικά της εργοστάσια με τεράστια τεχνογνωσία. Οποτε δε συγκρίνεται με Ιάπωνες και Κορεάτες. Ποτέ δεν ήξεραν τα "νερά". Οι Ασιάτες ειναι για κλιματιστικά η απ ευθείας εκτόνωσης μεγαλύτερα όχι για αέρος-νερού.
  6. Ο τεχνικός σου έχει προτείνει απο τα καλύτερα μηχανήματα που θα μπορούσε. Με τους συλλέκτες κάτι μπέρδεψες. Εμπειρικά γύρω στα 12τμ ειναι ιδανικά. Το δοχείο ειναι buffer η combi; Στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι επιπλέον θερμοδοχείο ΖΝΧ και το προτείνω γιατί ελέγχεις με λεπτομέρεια ξεχωριστά θέρμανση και ΖΝΧ, ενώ τα συνδυαστικα ειναι ακριβά και σχετικά ασύμφορα στη χρήση.
  7. astrah : θα πήγαινα να εξετάσω μερικές μέρες το έργο και οι μετρήσεις εύκολα δείχνουν αν κάτι πάει στραβά όντως. Οπότε φυσικά σε οποιοδήποτε έργο έχει χρειαστεί έχει κληθεί ο προμηθευτής, κατόπιν αποστολής συγκεκριμένου claim με μετρήσεις και φωτογραφίες και έχει κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ή αντικαταστάσεις. Είναι βασικό κριτήριο το after sales για όποιον συνεργάζεσαι και όχι ένας ξερός τιμοκατάλογος ή ένα ξερό όνομα
  8. Λυπάμαι ειλικρινά αλλά δε θα βγάλεις καμία άκρη νομικά. Έτσι είναι όμως φίλε μηχανικέ όταν εμπιστεύεσαι για τον εξοπλισμό σου σε ΦΒ έργο σε έναν έμπορο μαύρου χάλυβα. Κομήτης ήταν για να αρπάξει ότι μπορεί. Τώρα το after sales είναι λέξη άγνωστη.
  9. Είναι πάρα πολύ απλό. Στα datasheets των ΦΒ συνήθως υπάρχουν κάποιοι θερμοκρασιακοί συντελεστές. Ένας αφορά τάση, ένας ένταση και ένας ισχύ (δε χρειάζεσαι τον τελευταίο αφού θα προκύψει από το γινόμενο V*I). Θα πας στις μετρήσεις Impp και Vmpp όπου αφορούν 25οC και 1000W/m2 και παίρνεις τα δύο νούμερα. Για κάθε έναν βαθμό κελσίου πάνω από τους 25 ανεβαίνει ελαφρώς η ένταση σύμφωνα με το θερμοκρασιακό συντελεστή και πέφτει η τάση. Άρα έχεις : I = Impp + [(60-25)*α] V = Vmpp + [(60-25)*β] όπου α : συντελεστής έντασης (συνήθως 0,01 ως 0,05) όπου β : συντελεστής τάσης (συνήθως -0,3 ως -0,5)
  10. Όμορφα. Πραγματικά και όχι ειρωνικά σε κατανοώ. Ο Έλληνας έχει μάθει να έχει γιατρό, αλλά δεν έχει μάθει να έχει μηχανικό. Αν έχεις από κύρωση του ήπατος μέχρι έντονο βήχα συμβουλεύεσαι γιατρό. Έτσι, και όταν έχεις από εμπορικό κέντρο μέχρι και έναν ξυλολέβητα (όπου δεν είναι το απλούστερο πράγμα) συμβουλεύεσαι μηχανολόγο. Σε ό,τι αφορά ισχύ, ενέργεια κλπ πάντα άνθρωπο με υπογραφή. Επί του θέματος, ειδικά σε ξυλολέβητα συχνότατα είναι θέμα προϊόντος. Ο εγκαταστάτης μπορεί να έχει κάνει καλή δουλειά και το μηχάνημα να μην αποδίδει. Δε δικαιολογείται να πιάνει 60oC που γράφεις. Κανονικά πρέπει να είναι προρρυθμισμένο στους 65-70oC και να έχει δυνατότητα έως τάξη των 80οC. Από εγκαταστάσεις ξυλολεβήτων σου εγγυόμαι ότι θα έχεις αποτέλεσμα αν τον βάλεις να δουλέψει μόνος του. Δεν υπάρχει λόγος να προθερμαίνει τον πετρελαιολέβητα. Και μιλάμε για μια διάταξη μεταγωγής των 150Ευρώ (χειροκίνητη). Άρα προτείνω να το κάνεις χωρίς περιττά μπερδέματα και δήθεν "ψαγμένες" λύσεις. Τώρα αν έχεις μπλέξει με μηχάνημα της πλάκας θα πρέπει να το ταίζεις συνέχεια. Είναι πυρολυτικός (εδώ γελάμε, το αποκλείω); Μάλλον όχι γιατί δεν έχει καν βεντιλατέρ...; Έχει κάποιο ταμπλό ελέγχου για παραμετροποίηση της καύσης; Δώσε κάποια στοιχεία τέτοια. Ίσως εκ των υστέρων να μπορεί να μπει βεντιλατέρ και αισθητήρας "λ". Αυτό θα χρειαστεί τον κατασκευαστή.
  11. Εσυ απορεις με τον υδραυλικο που το συνδεσε ετσι κι εγω απορω μαζι σου (και με πολλους αλλους) που δεν εδωσες να στο μελετησει μηχανολογος. Καλα κανεις και επιμενεις παντως να ψαχνεσαι στο internet. Μην πας ποτε να επισκεφτεις μηχανικο για μελετη. Μη ζητησεις ποτε συνυπογραφη προσφορα. Μ' αρεσεις!
  12. Γενικώς ο όρος μπαζουν δε σημαίνει οτι σηκώνεται η κουρτίνα. Μπαζουν θερμότητα (προς τα έξω για την ακρίβεια) άρα ας μη συνεχίσουμε τα επιχειρήματα περί κουφωμάτων. Δεν ειναι τυχαίο που μονο στην Ελλαδα υπάρχουν συρόμενα χωνευτα. Θα σας το εξηγήσει πολύ καλα ο κοντινοτερος σας κουφωματας. Συμπληρώστε στην ειδικότητά σας το προφίλ σας. Εάν δεν το κάνετε θα χαρακτηριστείτε από τους smods ως ιδιώτης και θα έχετε δικαίωμα να κάνετε αναρτήσεις μόνο στα θέματα ιδιωτών. Ευχαριστώ, hkamp.
  13. Το forum είναι τσάμπα. Ο Έλληνας είναι συχνά ακριβός στο πίτουρο και φτηνός στ' αλεύρι. Το συγκεκριμένο δεν αφορά τον εν προκειμένω προβληματιζόμενο, αλλά είναι μια κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και όχι μόνο.
  14. Φίλε μου τα πράγματα ειναι απλά. Ο ηλιακος δεν εχει συνδεθεί στον πίνακα είτε δεν εχει νερό είτε δεν ειναι τριπλής. Σπίτι green house με ηλιακό τριπλής ειναι σύντομο ανέκδοτο να φανταστώ ε; Ακούτε οι ιδιώτες ¨Ηλιακος τριπλης¨ και χαίρεστε οτι καλύτερος απο διπλής. Άμ δε. Ηλιακος τριπλής σημαίνει οτι καις πετρέλαιο και ζεστό νερό μένει χειμωνιάτικα σε ένα καζάνι εκτεθειμένο στην ταράτσα. Ηλιακος τριπλής έπρεπε απλώς να απαγορεύεται. Πολύ απλή μελέτη δείχνει οτι συμφέρει καλυτερα όταν δεν εχει ήλιο να καις αντίσταση. Και φυσικά η πλέον σωστή λύση ειναι το θερμοδοχειο λεβητοστασιου!! Επίσης το οτι ειναι alumil τα κουφώματα γιατι σημαίνει οτι ειναι καλα;; Ξερεις πόσες σειρές βγάζει η alumil; 5-6 χαλαρά. Και μάντεψε ποια χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές. Ω ναι, τη φθηνότερη. Και αν τα κουφώματα ειναι συρόμενα μην ψάχνεις ούτε σιλικονες ούτε αλουμιναδες ούτε κανέναν. Ολοι θα σου πουν οτι δεν έχεις πρόβλημα. ΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΠΑΖΟΥΝ. Αλλιώς πως θα μπορούσαν να σύρονται; Δε σφραγίζουν απλούστατα. Έχουν κατι χαζοβουρτσακια κι εμείς οι μηχανικοί πάμε και προτείνουμε συρόμενα με θερμοδιακοπη. Δηλαδή Porsche με φρένα απο 1000ακι. Αυτά. Για απορίες ρίχτες εδώ, έχω να χωσω κι αλλα αν θες
  15. ΟΚ ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Βέβαια και να ζέσταινε οι αντιστάσεις δεν είναι λύση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.