Μετάβαση στο περιεχόμενο

mitsaina

Core Members
  • Περιεχόμενα

    193
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.134 profile views

mitsaina's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

17

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επιχρίσματα που προκύπτουν από επισκευή όψεων σε ποια κατηγορία μπαίνουν στο ΣΔΑ? Μήπως δεν προκύπτει η ανάγκη ΣΔΑ για αυτήν την περίπτωση? Όσο αναφορά την αντικατάσταση κουφωμάτων ΖΕΑ δεν απαιτείται η ΕΕΔΜΚ και κατα συνέπεια η έκδοση ΣΔΑ.
  2. Μόλις διαπίστωσα ότι έδωσα λάθος έντυπο πληρωμής σε πελάτη μου... του έδωσα εκ παραδρομης ενός παλιου πελάτη που έχει μάλιστα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το πλήρωσε ο άνθρωπος την Πέμπτη κ εγω περίμενα να φανει στο σύστημα... Στο εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει ότι : Αν πραγματοποιηθεί πληρωμή που δεν αντιστοιχεί σε οφειλή (λάθος κωδικός πληρωμής ή λάθος ποσό) θα επιστρέφεται αυτόματα στον λογαριασμό απόρριψης που έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη κατά τη συναλλαγή. Στην τράπεζα ρώτησα κ μου είπαν ότι λόγω Πάσχα καθολικών σήμερα θα φαινόταν η κατάθεση... Έχει τύχει σε κανέναν?
  3. Σχετικά με τους οικισκους δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να αντιληφθεί το σύστημα του ΤΕΕ ότι δεν απαιτείται καταβολή παραβόλου, με τη διαδικασία που πολύ σωστά υποθέτει ο ΚΑΝΑ....??
  4. Στην Υ.Δ. του μηχανικού βεβαιώνουμε ότι πληρούνται οι προυποθέσεις κύριας χρήσης κτλ, η πυρασφάλεια κ αναφέρουμε νομιμοποιητικά στοιχεία. Μας ενδιαφέρει και αν είναι νόμιμη η ιδιοκτησία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 4178? Δηλαδή για ένα κατάστημα περίπου 30τ.μ σε οικοδομή του 1966, ενώ στην άδεια φαίνεται ένα απλό ορθογώνιο, στη πραγματικότητα κάνει διάφορα σπασίματα που στο σύνολο μπορεί να μην προκύπτει διαφορά στα τετραγωνικά... Μπορούμε να δώσουμε την βεβαίωση σε αυτή την περίπτωση ή απαιτείται τακτοποίηση??
  5. Τελευταία μέρα ή νύχτα για υποβολή....και τρέχω να σώσω κανενα 100αρικο! Σε κατάστημα είχα εκδόσει ΠΕΑ και είχα κόψει ΤΠΥ σε ατομική επιχειρηση (χωρίς συμφωνητικό...). Πέρνω σήμερα τον λογιστή της να τον ρωτήσω τι έκανε και μου είπε ότι υποχρέωση για υποβολή υπάρχει για ποσά άνω των 300€. Ισχύει?? Φαντάζομαι ξέρει κάτι περισσότερο από εμένα αλλά δεν το είδα πουθενα να αναφέρεται.
  6. Στην κάθετη ιδιοκτησία το οικόπεδο συνεχίζει να είναι ένα. Οπότε το Δ πρέπει να ικανοποιεί τις αποστάσεις από τα όρια του συνολικού οικοπέδου και μεταξύ των κτιρίων. Αν είχες κατάτμηση, σίγουρα θα είχες πρόβλημα.... Το είχα ψάξει παλαιότερα αλλά δε βρίσκω τώρα σχετική νομοθεσία. Να ξέρεις ότι ο τυχόν διαχωρισμός των δύο ιδιοκτησιών πρέπει να είναι έτσι ώστε να συνεχίσει να θεωρείται ενιαίο το οικόπεδο και όχι με περίφραξη. Στη θέση σου θα έβαζα το όριο να εφάπτεται με την μία πλευρά του κτιρίου, ώστε να είναι εξ' ολοκλήρου στο ένα από τα δύο τμήματα. Και δε χρειάζεται να είναι ευθεία γραμμή ο διαχωρισμός. Μπορείς σε απόσταση >Δ να κάνεις σπάσιμο ώστε να μοιράσεις τα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας.
  7. Οι χώροι παρασκευής ειδών catering σε ποιά κατηγορία ανήκουν? Στην ΙΙΙ?
  8. Επειδή έτυχε να το ψάξω και εγώ...... για ανανέωση πιστοποιητικού σε παιδικό σταθμό που είχε γίνει η μελέτη με το Άρθρο 7, αντ' αυτού ζητήθηκε να γίνει καινούργια μελέτη με το Άρθρο 12Α. Πλέον με το έγγραφο με Αριθμ. Πρωτ.: 66935 Φ.701.2 (ΑΔΑ: 7Σ9ΕΙ-65Φ) καταργείται η Παρ 7,8 της 39112 Φ701.2/12-10-98 και όλοι οι βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί γίνονται με το Άρθρο 12Α. 7Σ9ΕΙ-65Φ.pdf
  9. Όσες παρατάσεις και να δοθούν η εφ' απαξ πληρωμή λήγει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρέχοντος εξαμήνου που έκανες υπαγωγή στο σύστημα(πληρωμή παραβόλου). Δες το άρθρο 21. Δηλαδή για υπαγωγές από 8/8/2014 η προθεσμία λήγει 8/2/2015. Και η σχετική ΚΥΑ για την παράταση....http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20156
  10. Η σκάλα εξυπηρετεί αποκλειστικά μία ιδιοκτησία και είναι ουσιαστικά συνέχεια του υποκείμενου κλιμακοστασίου. Όπως έγραψα στο πρώτο μήνυμα πρόκειται για μονοκατοικία. Στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα - επαγγελματική αποθήκη και απο πάνω η κατοικία. Δίπλα από το κατάστημα υπάρχει είσοδος με πόρτα που μέσω κλιμακοστασίου οδηγεί στην κατοικία. Από πάνω στέγη που εδράζεται σε πλάκα. Μετά το πλατύσκαλο που οδηγεί στην κατοικία, αυθαιρέτως προστέθηκαν λίγα σκαλοπάτια που οδηγούν σε χαμηλό χώρο γραφείου, που καταλαμβάνει περίπου τον υπόλοιπο χώρο του υποκείμενου κλιμακοστασίου (5τμ). Η νόμιμη κλίμακα μετράει κανονικά στην δόμηση και κάλυψη. Τα επιπλέον σκαλοπάτια θα τα λάβω υπόψη σαν παράβαση με ΥΔ ή με αναλυτικό?
  11. Πάντα λαμβάνω υπόψη και μία δεύτερη γνώμη και σ'ευχαριστώ... Στα τετραγωνικά θα υπολόγιζες και τα τμ που καταλαμβάνουν τα σκαλοπάτια που οδηγούν σε αυτόν τον χώρο? ή με αναλυτικό?
  12. Τον έχω υπόψη τον ορισμό και για αυτό προβληματίζομαι..... Ανεξάρτητη ιδιοκτησία νομίζω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς δεν διαθέτει τους απαραίτητους χώρους για να λειτουργεί ως αυτοτελής ιδιοκτησία. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο στον ορισμό που αναφέρεις είναι η έκφραση "εντός του ύψους της επικλινούς στέγης". Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει υπέρβαση ύψους (είναι δηλ. στον όγκο του κτιρίου), αλλά όχι μέσα στο επικλινές της στέγης. Η οροφή του χώρου αυτού, δηλαδή, είναι η πλάκα που από πάνω της εδράζεται η στέγη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.