Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

avgoust

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    3.517
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

avgoust last won the day on Μάρτιος 13 2023

avgoust had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

1.301 Άριστη

Σχετικά avgoust

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @anna001 Σε επίπεδο εξισώσεων αυξάνοντας το q μειώνεται η τιμή του φάσματος. Πρακτικά λες ότι επειδή το κτίριο μου θα συμπεριφερθεί πλάστιμα μπορώ να το σχεδιάσω για μικρότερη ένταση από αυτή του πλήρως ελαστικού κτιρίου και αυτό το κάνεις αυξάνοντας το q. Προϋποθέτει όμως ότι το κτίριο έχει τoν κατάλληλο σχεδιασμό για να φερθεί πλάστιμα και ότι κατασκευαστικά μπορούν να εξασφαλισθούν οι σωστές διατάξεις οπλισμού μιας πλάστιμης κατασκευής. Συνάδελφοι , ενδεχομένως το μέλος που έθεσε το ερώτημα φοιτά και έχει απορίες. Οπότε ήρεμα.
  2. Oι αυθαίρετες κατασκευές στις ρυθμίσεις είναι υποχρεωτικό να σχεδιάζονται επάνω στην σκαναρισμένη εγκεκριμένη κάτοψη της άδειας σαν ενα πρόσθετο layer? Γιατί από εκεί έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα καθώς μπλέκεται οπτικά το υπόβαθρο της άδειας με την υπάρχουσα κατάσταση. Τώρα στο θέμα πρόσθετου σχεδίου , Στο ΦΕΚ 334Β /2021 για την διαδικασία συμπλήρωσης της ΗΤΚ στο Αρθρο 2-> παρ1.-> Β)->γ.->γγ' λέει " γγ) τα σχέδια που συνοδεύουν τις πράξεις του Πίνακα της ανωτέρω περίπτωσης ηη και αποτυπώνουν την ιδιοκτησία, ήτοι κατόψεις των ορόφων που καταλαμβάνει, χαρακτηριστικές τομές και όψεις, καθώς και τη μελέτη προσβασιμότητας ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων, εφόσον απαιτείται. Σε περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση δεν προκύπτει από τα σχέδια που συνοδεύουν τις εκδοθείσες πράξεις, εκπονούνται και υποβάλλονται νέα σχέδια αποτύπωσης κατόψεων αρχιτεκτονικών " Μήπως αυτό εννοεί αυτό που λέει ο ΚΑΝΑ , οτί δλδ κατά την κρίση μου μπορώ να ανεβάσω δική μου κάτοψη αποτύπωσης ?
  3. @akis73 Δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε δικαιοπραξία. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο η υποχρεωτικότητα ως προς την πληρότητα της ΗΤΚ.
  4. Εχω μια κάτοψη διαμερίσματος απο τακτοποίηση 4495 όπου επί της εγκεκριμένης κάτοψης σημειώνονται τα αυθαίρετα και οι αλλαγές. Κλεισμένοι Η/Χ ,, αλλαγές κουφωματων , καταργημένες - μετακινημένες τοιχοποιίες , σημειώσεις, διαγραμμίσεις, υπομνήματα κλπ , γίνεται λίγο χαμός επάνω στο σχέδιο. Για την πληρότητα της ΗΤΚ αρκεί το παραπάνω σχέδιο της ρύθμισης , η πρέπει να ανεβεί και νέα κάτοψη ως έχει χωρίς όλες αυτές τις σημειώσεις , διαγραμμίσεις και υπομνήματα ?
  5. Γιατί , που αναγράφεται τέτοια απαίτηση ? Τότε θα έλεγε τοπογραφικό διάγραμμα με σημειωμένη την θέση των ικριωμάτων. Εγώ δεν τα δείχνω. Μην δυσκολεύουμε μόνοι μας τα πράγματα.
  6. Εδώ όμως παίζει και η περίπτωση οριστικής τακτοποίησης του η/χ με μολις 100Ε παραβολο αν ειχε ολοκληρωθει η διαδικασια στον 3843 Αρα , μια υπαγωγη στον 4495 για οτιδηποτε αλλο + 100Ε για τον Η/Χ.
  7. "Τι ισχύει για τα αυθαίρετα με μεγάλες παραβάσεις – αυτά που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία 5 Για τα αυθαίρετα που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχει σταματήσει η διαδικασία της τακτοποίησής τους. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, από δηλώσεις στελεχών του ΥΠΕΝ, δεν πρόκειται να επανέλθει η σχετική ρύθμιση για την τακτοποίησή τους, μέχρις ότου υλοποιηθεί η κατεδάφιση αυθαιρέτων που κρίθηκαν και θα κριθούν κατεδαφιστέα. Στη συνέχεια, οι όποιες τακτοποιήσεις υλοποιηθούν, θα γίνουν με γνώμονα το πολεοδομικό ισοζύγιο." Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Τέλος.
  8. Εγώ θα το μέτραγα από το δασικό χάρτη. Οριζόντια προβολή και τέλος. Σιγά μην πάμε να οριοθετήσουμε επί του εδάφους την δασική έκταση ! Η οποία μπορεί να είναι και απροσπέλαστη. Τα δε gps δεν λειτουργουν κάτω από πεύκα.
  9. Συναδελφοι κάνω επανέλεγχο σε μια υπαγωγή του 4178. Κάνοντας κοπτοραπτικη στο επεξηγηματικό σχήμα που ειχε ανεβάσει κάποιος συναδελφος για τον ΝΟΚ θα ήθελα να μου πείτε ποια είνα η ορθή ρύθμιση στον 4178 ( αν απαιτείται) για τα 2 πατάρια του σχήματος οπου : το ένα είναι ανοικτό άλλα δεν έχει σκάλα ανόδου το άλλο είναι κλειστό και μπαίνεις από πορτάκι εκει που δειχνει το κόκκινο βελάκι αφου ανεβείς πρώτα στο ανοικτό. Η στεγή της άδειας είναι κεκλιμένη και στην κατασκευή "ταβανώθηκαν" χαμηλά τα wc
  10. @akis73 Δηλαδή στην περίπτωση που συνυπάρχει μεγάλο αυθαίρετο τμήμα και ταυτόχρονα υπέρβαση διαστάσεων 2%+σοβας στο νόμιμο , ρυθμίζω μόνο το εμβαδόν του μεγαλου αυθαίρετου , σωστά το κατάλαβα ?
  11. Σήμερα παρά λίγο να μου ξηλώσουν δυο στάσεις που είχα ρίξει σε έκταση με κτίρια που θα κάνω τοπογραφικό διότι όπως είπαν "κάποιοι βάζουν κάτι σημάδια για να μας παρακολουθούν " , "έχουμε δει και στους δρόμους κι άλλα τέτοια " Τις οποίες στάσεις τις είχα ξαναβάλει διότι οι πρώτες είχαν μυστηριωδώς εξαφανιστεί. !! Τώρα εξηγούνται όλα. !!
  12. Στο δελτιο τύπου λέει : "Για την αντιπυρική περίοδο του 2024, στα ακίνητα του πεδίου εφαρμογής με υφιστάμενα κτίρια εφαρμόζονται μόνο τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας, δηλαδή: Εξασφάλιση καθαρής από καύσιμες ύλες πρόσβασης στο ακίνητο, Τακτικός καθαρισμός, ο οποίος περιλαμβάνει τακτικό κλάδεμα και καθαρισμό δένδρων και θάμνων από τυχόν υπάρχοντα ξερά, αραίωμα της µη ανθεκτικής στη φωτιά δενδρώδους βλάστησης, κοπή κλαδιών που εφάπτονται ή βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα εξωτερικά δομικά στοιχεία του κτιρίου, καθαρισμός εδάφους (πευκοβελόνες), κούρεμα χόρτων. Τακτικός έλεγχος και συντήρηση του αρδευτικού συστήματος, καθαρισμός στεγών και υδρορροών από καύσιμες ύλες. Σύνταξη από τον ή τους ιδιοκτήτες του ακινήτου του σχεδίου προετοιμασίας εκκένωσης, δηλαδή μίας λίστας ελέγχου και ενεργειών που θα αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας σε περίπτωση συµβάντος πυρκαγιάς, στην οποία καταγράφονται οι απαραίτητες ενέργειες πριν την εκκένωση του κτιρίου, καθώς και ο τρόπος διαφυγής των χρηστών από το ακίνητο σε ασφαλές μέρος. Σχεδιασμός των περιμετρικών ζωνών προστασίας σε οικισμούς, δηλαδή των τριών επιπέδων διαβαθμισμένης προστασίας γύρω από κτίριο, όπου γίνεται διαδοχική μείωση των καύσιμων υλών όσο πλησιάζουμε σε αυτό." Aρα τελικά για φέτος μονο τα παραπανω θα ισχύσουν ? Και μάλλον αναμένουμε και νέα διευκρινιστική εγκύκλιο ?
  13. Στην περίπτωση κτιρίου με άδεια. Ελέγχουμε νομιμότητα αφαιρώντας πάχος σοβά , λαμβάνουμε υπόψη και παρέκκλιση 2% και λέμε είμαστε οκ. Όταν τώρα έχουμε και μια αυθαίρετη επέκταση , στην ρυθμιζόμενη επιφάνεια θα προσμετρήσουμε και τα παραπάνω ως αυθαίρετα ? Δλδ χωρίς το αυθαίρετο το πορτοκαλί περίγραμμα θεωρείται νομιμο. Οταν έχω και αυθαίρετο θα συμπεριλάβω στην ρύθμιση και την διαφορά μεταξύ πορτοκαλί - πράσινου περιγράμματος ? Αν ναι πως ? Με εμβαδον ή αλλιώς ?
  14. 1. Στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου κατά κανόνα δεν υπάρχουν κλήροι. 2. Η απέναντι έκταση είναι δημοτική 3. Ο δρόμος όπως διαπλατύνθηκε πρόσφατα εχει αρκετό πλάτος. Επαναλαμβάνω η διαπλάτυνση έγινε πρόσφατα χωρίς σωστή διαδικασία απο τον Δημο. 4. Απέναντι υπάρχει δημοτική έκταση. 5. Η εφαρμογή του τίτλου με τοποθετεί μέσα στον παρανόμως διαπλατυθέντα δρόμο. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο : μεσα στο ΚΑΕΚ , υπάρχει τμήμα οδοστρώματος που κατασκευάστηκε πρόσφατα χωρίς καμμία τυπική διαδικασία. Αυτό το "παράνομο" οδοστρωμα 1. Δικαιούμαι να το συμπεριλάβω στο ΤΔΓΜ που συντάσσω στο ΚΑΕΚ που διεκδικώ ? 2. Αν ναι ως τι το περιγράφω ?
  15. O δρόμος διαπλατύνθηκε και ασφαλτοστρώθηκε πριν από ενα-δυο χρόνια δεν τίθεται θέμα άρθρου 28. Το ερώτημα μου είναι αν δικαιούμαι στο ΔΓΜ που συντάσσω να συμπεριλάβω το επίμαχο τμήμα που ασφαλτοστρώθηκε αυθαίρετα και πως θα το χαρακτηρίσω στο σχέδιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.