Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

project.breeze

Core Members
  • Περιεχόμενα

    435
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    7

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Peterborough
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

project.breeze's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

450

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντελώς εκτός θέματος και με επιχειρηματολογία σοβαρότητας αντίστοιχης με παράσταση του Σεφερλή στο δελφινάριο. Εάν είσαι ήδη επαγγελματίας και όχι εν ενεργεία φοιτητής είσαι παντελώς αδικαιολόγητος.
  2. Εγώ θα σχολιάσω μόνο κάτι που είδα μερικές σελίδες πιο πίσω και μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είπε ένας συνάδελφος διπλωματούχος ότι θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ως νοοτροπία εν έτει 2019 τόσο πίσω που δεν θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων την συναφή εμπειρία; Αυτό κύριε συνάδελφε εσείς το εκλαμβάνετε ως μισαλλοδοξία; Και σας φαίνεται όμως φυσιολογικό ο ναυπηγός να υπογράφει Η/Μ, ο ΜΠΔ να υπογράφει Η/Μ, ο ΠΜ να υπογράφει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά; Γεννηθήκαμε και γαλουχηθήκαμε σε έναν στραβό γυαλό και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εμείς (οι "πρωην" ΤΕ) στραβά αρμενίζουμε; Λυπάμαι συνάδελφε αλλά αν κοιτούσες πέρα από εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες θα έβλεπες ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αδικούνται κατάφωρα από μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Το ότι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποδεχτούμε κιόλας. Ο κόσμος γύρω μας τρέχει με 1000 κι εμείς τσαλαβουτάμε στις λάσπες.
  3. Ο διαχωρισμός αυτός όπως πολύ σωστά είπες υπάρχει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα. Έξω οπουδήποτε πας είσαι πολιτικός μηχανικός, χωρίς ΠΕ, χωρίς ΤΕ, χωρίς ναι μεν αλλά. Έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με έναν που τελείωσε πολιτικός μηχανικός σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Τα ΤΕΙ ανήκουν στην βαθμίδα 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF - European Qualifications Framework) όπως όλα τα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη.
  4. Μπορείς να εργαστείς κανονικά σαν να είχες τελειώσει οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ευρώπης
  5. Τί λόγο ακριβώς θέλεις να σου δώσω; Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα στην ζωή και ούτε ξέρεις τί προβλήματα μπορεί να υπήρχαν και να μην κατάφερε να γίνει πατέρας νωρίτερα. Αλλά ακόμα και αν διάλεξε να γίνει πατέρας τώρα είναι απόφαση δική του και της συζύγου του και δεν μας πέφτει λόγος. Άνθρωποι πάντα θα φεύγουν νωρίς, είτε από καρδιά, είτε από καρκίνο, είτε από τροχαία δυστυχήματα ( τα οποία παρεπιπτόντως "θερίζουν" στην ιδανική, βιολογικά, ηλικία τεκνοποίησης 20-40).
  6. Εσύ είσαι το μέτρο σύγκρισης λοιπόν και όλα πρέπει με βάση τα δικά σου δεδομένα να τα κρίνουμε. Είσαι το baseline δηλαδή της όλης φάσης.
  7. Εάν κατασκευάσω το σπίτι και το ενοικιάσω σε οικογένεια κιρκινεζιών θα έχω πρόβλημα; Θα υποχρεούται το κιρκινέζι να πληρώνει ενοίκιο;
  8. Δεν βρήκα χρόνο ακόμα να πεταχτώ στην πολεοδομία να το διευκρινήσω αλλά υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει παράταση η ισχύουσα άδεια μέχρι τον Ιούνιο του 19'. Θα πρέπει αυτό να το κοιτάξω. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να σου λένε:"Κύριε το οικόπεδό σας που νόμιμα αγοράσατε με αίμα και ιδρώτα γίνεται Natura και πλέον είναι άχρηστο". Τί να πω... 1η φορά το αντιμετωπίζω και μου φαίνεται πολύ αστείο, για γέλια και για κλάματα.
  9. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. Έχω έναν λαχανόκηπο 2500m2 στον οποίο είχε εκδοθεί άδεια για ανέγερση μονοκατοικίας 200m2 το 2009. Λόγω των οικονομικών συγκυριών η κατασκευή της μονοκατοικίας δεν ξεκίνησε ποτέ και η άδεια έληξε το 2013. Μόλις χτες έμαθα ότι η περιοχή κηρύχθηκε Natura και είναι πλέον υγροβιότοπος για την αναπαραγωγή του κιρκινεζιού(!!!). Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Έχω από το πρωί γελάω με την κατάσταση αυτή που έμπλεξα.
  10. Καλό VFM το Acer αυτό. Εγώ το μόνο που θα έκανα θα ήταν σε 2ο χρόνο να προσθέσω άλλα 4gb ram για να μπορώ να κάνω Multitasking χωρίς να έχω περίεργα κολλήματα. Καλοδούλευτο!
  11. Ακριβώς γι'αυτό τον λόγο έγραψα αυτο που έγραψα. Είναι άλλο κάποιος να κάνει μία απλή ερώτηση και άλλο να ανεβάζει τα σχέδια περιμένοντας από όλους εμάς να "κρίνουμε" ή να παρακάμψουμε την δουλειά του συναδέλφου. Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο.
  12. Με όλη την καλή διάθεση, θα στέλνατε τις ακτινογραφίες και τις αιματολογικές σας σε forum γιατρών περιμένοντας να πάρετε σοβαρή απάντηση;
  13. Τα ΤΕΙ ανωτατοποιήθηκαν το 2001 καθώς μέχρι τότε ήταν αδιευκρίνιστης βαθμίδας, δεν είναι κάτι καινούργιο δηλαδή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.