Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

civilpablo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    344
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

civilpablo last won the day on Απρίλιος 2 2012

civilpablo had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.279 profile views

civilpablo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

105

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλά εκεί με το "λίγο" που κάηκε θα κάνουν τα πάντα βάσει εγκυκλίων. Δεν σε βλέπω να ξεμπερδεύεις εύκολα. Ενημέρωσε το ΤΕΕ γιατί μπορεί να πάρει χρόνο.
  2. Συνάδελφε μήπως είναι σε ΠΜ που έχει πλημμυρίσει; Αν είναι δυνατόν να θέλουν εγκύκλιο για να μπει κάποιος σε ΠΜ; Δεν έχουν διαδικασία Ασφαλείας, δλδ ιδιώτη μηχανικό για έργο δεν έχουν βάλει ποτέ;
  3. Κόστος κατ' εκτίμηση, για ό,τι δεν γνωρίζετε κάντε μια αναζήτηση τιμών στο ίντερνετ. Δεν κάνουμε ούτε μελέτη, ούτε εργολαβία.
  4. O λογιστής μου είπε ότι είναι κατ' αντιστοιχία με την αμοιβή που παίρνουν οι δικηγόροι ως δικαστική αποζημίωση στις εκλογές. Τους γίνεται μια παρακράτηση αλλά δεν κόβουν παραστατικό.
  5. Θα ρωτήσω το λογιστή αν πρέπει κάπως να δηλωθεί και θα επανέλθω. Φαντάζομαι ότι επειδή κάνει το ΥΠΕΝ την παρακράτηση του 20% αυτό θα αντιστοιχίζει αυτόματα το έσοδο στο ΑΦΜ μας.
  6. Έχει παρακράτηση 20%. Σε ερώτηση που είχα κάνει, μου είχαν πει πως δεν απαιτείται να εκδοθεί τιμολόγιο, προφανώς δεν πληρώνεται ΦΠΑ, αλλά μας κάνουν παρακράτηση που την αποδίδουν στο εφορία στο ΑΦΜ μας. Δηλαδή στο εισόδημά μας θα φαίνεται το έσοδο και θα χει γίνει παρακράτηση φόρου 20%.
  7. Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος έλεγχο προσβασιμότητας σε νοσοκομείο;
  8. Ανεβάζεις ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην επεξήγηση του πορίσματός σου. Ένα pdf με φωτογραφίες μπορεί να ναι αρκετό. Στο δικό μου πόρισμα σίγουρα θα ανεβάσω και επεξηγηματικά σκαριφήματα πάνω στις κατόψεις που μου έδωσαν από τις υπηρεσίες.
  9. Αν σου πω πως κατάλαβα πως έγινε το λάθος θα σε γελάσω. Αυτό που πιστεύω είναι ότι μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, που πιθανόν κατέληγε μεταξύ άλλων σε κάθε Δήμο, ζητήθηκε κατάλογος υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος με τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει κάθε μία. Εκεί κάποιος υπάλληλος έκανε τις εκτιμήσεις του χωρίς να ρωτήσει τις υπηρεσίες ή ακόμα και αν ρώτησε το έκανε με λάθος τρόπο. Στη δική μου περίπτωση 100τμ που έχουν δηλωθεί στον έλεγχο είναι μια από τις αίθουσες που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία. Θα φανεί πως και αν λυθεί το θέμα. Το βέβαιο είναι πως βάσει νόμου για τέτοια επιφάνεια έπρεπε να οριστεί και δεύτερος ελεγκτής.
  10. Οι οδηγίες είναι κάνε ότι νομίζεις προκειμένω να βγει ένα πόρισμα προσβασιμότητας και να μπορέσουν να κανουν κοστολόγηση επεμβάσεων για τη λειτουργία της υπηρεσίας σύμφωνα με τις αρχές προσβασιμότητας. Κατά τον έλεγχο σημειώνεις σε ένα σχέδιο κάτοψης, που καλό θα είναι να το εξασφαλίσεις πριν πας, προβληματικά σημεία για την κίνηση ΑΜΕΑ, σκαλοπάτια, υψομετρικές διαφορές και μήκη κλιμακοστασίων, πλάτη θυρών και να έχεις στο μυαλό σου τι δυνατότητες έχει ένα ΑΜΕΑ φθάνοντας στην περίφραξη του οικοπέδου ή στην πόρτα κτιρίου , ώστε να μπορεί να φθάσει σε όλους τους χώρους. Κατόπιν θα κάνεις προσαρμογή του ερωτηματολογίου πάνω στο κτίριο. Αν δεν έχεις θύρα εισόδου στο κτίριο, όπως στην περίπτωση μου, ασχολείσαι με τη διαδρομή που πρέπει να κάνει ένα ΑΜΕΑ για να φθάσει σε κάθε πόρτα αίθουσας. Στα σχόλια μπορείς να εξηγήσεις τις όποιες ιδιαιτερότητες κτιρίου και το σκεπτικό με το οποίο προτείνεις τις όποιες παρεμβάσεις. Προσοχή στην επιφάνεια που καλείσαι να ελέγξεις, σε εμένα υπήρχε απόκλιση στην επιφάνεια ελέγχου περί τα 2.000τμ. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται διόρθωση, μέσω της υπηρεσίας που ελέγχεις, στο ΤΕΕ που χειρίζεται το σύστημα ελέγχων. Όπως καταλαβαίνεις το θέμα του παραστατικού δεν με έχει ενοχλήσει ακόμα...
  11. Καλημέρα, Πραγματοποίησα ήδη τον πρώτο έλεγχο προσβασιμότητας. Οι απορίες είναι πολλές σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του πορίσματος. Έχω περίπτωση κατά την οποία η υπηρεσία στην οποία κάνω τον έλεγχο έχει διάσπαρτες αίθουσες μέσα σε οικοδομικό συγκρότημα και στην ουσία συστεγάζεται με άλλες. Οι έννοιες όπως διατυπώνονται στο πόρισμα όπως Διαδρομή μέχρι την είσοδο κτιρίου (δεν υφίσταται είσοδος κτιρίου), θύρα εισόδου (κάθε αίθουσα της υπηρεσίας έχει τη δική της εξωτερική, δεν εντάσσονται στην ίδια πτέρυγα) δεν υφίστανται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον δηλώνεται ως υπηρεσία στο ισόγειο και τα WC που την εξυπηρετούν είναι σε άλλη στάθμη. Το πόρισμα μάλλον πρέπει να ναι τεχνική έκθεση, με τυποποίηση ερωτήσεων - απαντήσεων δεν μπορούν να καλυφθούν πολλές περιπτώσεις.
  12. ΦΕΚ3584Β/23-08-2018 Άρθρο 6 παρ5: δικαίωμα άρνησης έως 5 φορές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να μάθεις τον αριθμό των χρεωμένων αρνήσεων. Αμφιβάλλω αν και η υπηρεσία το ψάχνει ιδιαιτέρως. Ωστόσο, δεν γνωρίζω, τώρα που το ανέφερες, αν αφήνοντας απλά τα 2 24ωρα να παρέλθουν χωρίς καμία ενέργεια, χρεώνεται κάποιος άρνηση. Στην πιο πάνω παρ.5 δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις των αρνήσεων το να αγνοήσεις την κλήρωσή σου.
  13. Καλησπέρα προχωρώ σε άδεια νομιμοποίησης εντελώς αυθαίρετης κατοικίας εντός οικισμού, έτους κατασκευής 1988. Έχει πληρωθεί το παράβολο στον 4495. Τα βασικά πολεοδομικά μεγέθη κάλυψη, δόμηση και όγκος είναι εντός των σημερινών περιορισμών. Κατασκευές σε ακάλυπτους χώρους, όπως μπάρμπεκιου εντός πλάγιας απόστασης, τοίχοι διαμόρφωσης περιβάλλοντα μεγαλύτερου του 1,5μ και κουρ ανγκλαίζ που δεν πληρούν τον περιορισμό, κατά ΝΟΚ, του 1/2 της όψης στην οποία αντιστοιχούν πως τα αντιμετωπίζω; Θα πρέπει να τακτοποιηθούν με αναλυτικό, να μετρήσουν στην κάλυψη-δόμηση (κουρ ανγκλαίζ) ή να κατεδαφιστούν (μπάρμπεκιου εντός δ);
  14. Σε περίπτωση οικοδομής που υπάρχει η απαίτηση ανελκυστήρα και η πρόσβαση στο χώρο του κλιμακοστασίου εισόδου από το όριο του οικοπέδου (πεζοδρόμιο) είναι ανέφικτη με κλίση ράμπας έως 5%, απαιτείται προφανώς ένα αναβατόριο κλιμάκων. Αν στην ολοκλήρωση της πολυκατοικίας και στον τελικό έλεγχο από ελεγκτή δεν έχει τοποθετηθεί το αναβατόριο, τι γίνεται; Σαν ελεγκτής, αν και δεν έχω κάνει αντίστοιχο τελικό έλεγχο, δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγία ελέγχου της εφαρμογής της μελέτης προσβασιμότητας. Ποιος ελέγχει τη μη υλοποίηση σε κοινόχρηστο χώρο της σχετικής εγκατάστασης, ακόμα και της ράμπας που δεν έχει γίνει με κλίση 5%;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.