Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

verda

Core Members
  • Περιεχόμενα

    236
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

verda's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

82

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολεοδομικά το οικόπεδο είναι ενιαίο, οπότε όλοι οι έλεγχοι γίνονται στο σύνολο του οικοπέδου και όχι στις επιμέρους κάθετες.
  2. η νέα (πολύ νέα) προσέγγιση του ΔΕΔΔΗΕ είναι εγώ θέλω υποσταθμό και αν δε χωράει να αλλάξεις τη μελέτη σου να τον βάλεις... Βάλτον στο υπόγειο, κάνε 2ο υπόγειο κάνε ό,τι θες και δε αφορά.. χωρίς υποσταθμό εγώ δε θα σου δώσω ρεύμα
  3. καμία σχέση φίλε μου, η οδηγία εδώ και λίγους μήνες είναι σαφής. Υποσταθμοί ΠΑΝΤΟΥ (αν χωράνε βέβαια)... άλλαξε και η επιτροπή στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εφαρμοστεί αυτό. Παλιότερα έβαζαν σε ένα ποσοστό των οικοπέδων. Τώρα βάζουν παντού και πάντα. Αμα πάτε στον ΔΕΔΔΗΕ στο ραντεβού με τον μηχανικό που βλέπει τον κόσμο και μιλήσετε θα καταλάβετε.
  4. άρα λοιπόν σε οικόπεδο χωρισμένο με κάθετες θα πρέπει στην 1η άδεια που εκδίδεται να γίνεται ο έλεγχος των 2500κμ. Και σε ποιού την κάθετη θα μπει ο υποσταθμός? στου 1ου που χτίζει ή σε κάποιου άλλου? και γιατί? Αν πρέπει να ελέγχεται ανά οικόπεδο και όχι ανά ιδιοκτησία η απαίτηση για υποσταθμό τότε θα έπρεπε να ορίζεται ο χώρος για υποσταθμό πριν καν χωριστεί το οικόπεδο σε κάθετες. Είναι δυνατόν να έχει υποσταθμό μία κάθετη επειδή με τα διπλανά υπερβαίνεται ο όγκος? Τηρείται η αρχή της ισονομίας με αυτόν τον τρόπο? Τώρα το αντιμετωπίζω εγώ αλλά με δεδομένη την πρακτική πλέον του ΔΕΔΔΗΕ να βάζει υποσταθμούς παντού θα γίνει μεγάλο θέμα γενικότερα.
  5. στο website του ΔΕΔΔΗΕ λεει "ανά κτίριο" και μάλιστα με εξάντληση του Σ.Δ... Νομοθεσία έψαξα αλλά δε βρήκα δυστυχώς. Θεωρητικά λοιπόν αν η απαίτηση είναι ανά "οικόπεδο" τότε αυτός που χτίζει στην 1η κάθετη θα πρέπει να πάει για απαλλαγή από υποσταθμό γιατί με την εξάντληση του Σ.Δ (από τις άλλες κάθετες) θα γίνει κτίριο άνω των 2500κμ. Και μετά θα γίνει το έλα να δεις γιατί από που και ως που να γίνει ο υποσταθμός σε συγκεκριμένη κάθετη όταν η απαίτηση ουσιαστικά προκύπτει από το σύνολο του οικοπέδου. ΥΓ: Σιγά που έχει βάση επειδή το λέει ο συνάδελφος στην ΥΔΟΜ
  6. η ερώτηση είναι κατά πόσο ο έλεγχος του όγκου των 2500κμ ελέγχεται ανά κάθετη ή στο σύνολο ενός οικοπέδου και αν υπάρχει σαφής νομοθεσία απ αυτού.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Οικόπεδο έχει χωριστεί με κάθετες και κάθε κτίριο έχει όγκο μικρότερο των 2500κμ αλλά αμα βάλεις και το κτίριο της διπλανής κάθετης ξεπερνάς τα 2500κμ. Μου έτυχε τώρα σε προέγκριση η περίπτωση αυτή και ο πολεοδόμος λέει εγώ θέλω χαρτί από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι δεν απαιτείται υποσταθμός, ο ΔΕΔΔΗΕ μου λέει για να στο ζητάει η ΥΔΟΜ άρα απαιτείται, ο ιδιοκτήτης αν γλιτώσει τα χάπια μάλλον θα πουλήσει το οικόπεδο. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο? Απαιτείται υποσταθμός? και αν ναι σε ποια κάθετη θα μπει και γιατί? Υπάρχει κάποια σαφής νομοθεσία περί αυτού?
  8. ο γείτονας του πελάτη μου τον έχει πεθάνει στις καταγγελίες (έφταιγε ο πελάτης μου) και έχει μηχανικό και δικηγόρο που με το που θα βγει η άδεια θα προσπαθήσει να την ακυρώσει. Πριν λίγο καιρό πήγα για αυτοψία και μετά από μισή ώρα πήγε στην ΥΔΟΜ ρωτώντας αν βγήκε κάποια άδεια. Όπως καταλαβαίνετε θέλω να είμαι κατοχυρωμένος 100%. Ο νόμος για τις ΕΕΔΜΚ ο τελευταίος είναι του 2018 και εφαρμόζεται μέσω του e adeies που σημαίνει ότι δεν ελέγχονται όσες βγαίνουν. Αυτές που είναι παλιότερες του νόμου δεν έχουν αποδεικτική αξία στην περίπτωσή μου. Αν δεν ήταν αυτή η ειδική περίπτωση θα την είχα ήδη εκδώσει την άδεια
  9. Ευχαριστώ Δημήτρη αλλά και πάλι δε βρηκα αυτό που ψάχνω... το κείμενο που παρέθεσες είναι του 2016 και ο νέος Νόμος για τις ΕΕΔΜΚ είναι του 2018 και δεν αναφέρει κάπου ότι βγάζεις σε μη άρτιο άδεια για περίφραξη.
  10. καλημέρα συνάδελφοι, για περίφραξη με συρματόπλεγμα σε μη άρτιο εκτός σχεδίου... ο 4520/18 λέει ότι θέλει Βεβαίωση - Τ.Ε ότι το οικόπεδο είναι άρτιο. Πέραν της λογικής και της παλαιότερης πρακτικής να βγάζουμε άδειες για περίφραξη σε μη άρτια, που λέει ο νόμος ότι η περίφραξη εξαιρείται της απαίτησης να είναι άρτιο το οικόπεδο? Εντωμεταξύ στα εκτός σχεδίου λέει "περίφραξη από ελαφρύ υλικό" ενώ στα εντός "περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή" ? Το συρματόπλεγμα δεν είναι και ελαφρύ και πρόχειρο? Θα μπορούσα δηλαδή να βάλω πάνελ αλουμινίου, πανιά κλπ? και κάτι τελευταίο... στην περιτοίχιση από λιθοδομή λεει ύψος 1μ, στην περίφραξη δε βάζει ύψος.. μπορώ θεωρείτε να το πάω κατά ΝΟΚ και να κάνω 1,5+1,5 =3,μ ύψος? ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  11. σενάριο είναι.. πες ότι πάει ο Ε.Δ και ο δεν εμφανίζεται ο μηχανικός του έργου με τα σχέδια και δε μπορεί να γίνει έλεγχος. Ο Ε.Δ δικαιούται αποζημίωσης? είναι υποχρεωμένος να ξαναπάει? γράφει στο πόρισμα ότι δεν έγινε ο έλεγχος? και όλα αυτά έχουν προβλεφτεί από καμιά εγκύκλιο η οδηγία?
  12. καλησπέρα, δε ξέρω αν σας έχει τύχει αλλά αν πάει ο Ε.Δ και δε μπορέσει να κάνει τον έλεγχο για κάποιο λόγο με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, ποια είναι η διαδικασία μετά? Φεύγει ο Ε.Δ και γράφει ότι δε μπόρεσε να κάνει έλεγχο? πληρώνεται? Έχει προβλεφτεί από τη νομοθεσία τέτοια περίπτωση?
  13. Δε νομίζω ότι έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει με τις ΜΣΕ. Για να μην επαναλάβω αυτά που πολύ εύστοχα είπαν οι συνάδελφοι να πάω λίγο παρακάτω... με ποιόν τρόπο θα απαγορευτεί η μίσθωση σε κάποιον που το ακίνητο βγει στατικά ανεπαρκες? πχ να επισυνάπτεται πιστοποιητικό μεταβίβασης στις μισθώσεις (καλά μιλάμε για χαμό) Στανταρ θα παίζει παζάρι ανάμεσα σε πελάτη και μηχανικό για το τι αποτέλεσμα θα βγάλει η ΜΣΕ, διότι όπως πολυ καλα γνωρίζουμε πάντα υπάρχει ο μηχανικάρας του γνωστού του φίλου που τα βγάζει όλα καλά και με 300€. τα 5 χρόνια που έχουμε για την υποβολή θα εξαντλούνται πλέον ώστε οι ενισχύσεις να μετατεθούν (σιγά μη γίνουν ποτέ) πες ότι έχουμε κτίριο του 2010 με ΕΑΚ και λόγω ενός νέου μπαλκονιού το ένα δοκάρι βγαίνει προβληματικό. έχουμε και τη σοφιτούλα μας αλλά οριακά βγαίνουν οκ τα υποστυλώματα. Οι ενισχύσεις θα πάνε με ΚΑΝΕΠΕ και θα πρέπει να λυθεί όλος ο φορέας ξανά.... παίζει να βγουν και οι μισές κολώνες να θέλουν ενισχύσεις με ΚΑΝΕΠΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.