Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Gousgounis

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    1.531
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Gousgounis last won the day on Απρίλιος 17

Gousgounis had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

968 Εξαιρετική

Σχετικά Gousgounis

Contact Methods

  • Website
    http://www.meleth.gr
  • Skype
    Solidakis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    html, php, javascript coding
    ikariam scripting!
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.661 profile views
  1. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει άδεια σε ισχύ χωρίς μηχανικό. Έπρεπε ήδη να έχει γίνει αλλαγή επιβλέποντα, διαφορετικά θα έπρεπε να γίνει διακοπή εργασιών. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, επειδή η πέργκολα σε όροφο δεν εμπίπτει στο άρθρο 30 αλλά στο 29, με μία απλή ενημέρωση (απο τον επιβλέπων...) θα είναι καλυμμένος.
  2. Έχει ανακληθεί καμία άδεια; - Όχι. Το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο κατα την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’); -Ναι. Το διαμέρισμα (οριζόντια) ταυτίζεται με τη εκδοθείσα οικοδομική άδεια; -Ναι. Το ακίνητο εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις της παραγράφου α εδαφίου ββ του άρθρου 1 της Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 ; - Όχι. Ορίστε ο έλεγχος νομιμότητάς που προβλέπεται να γίνει. Έγκριση εργασιών εκδίδεις, όταν έρθει η ώρα να βγάλεις οικοδομική άδεια τότε θα σε απασχολήσει η αρτιότητα. Δεν καλείσαι κάπου να υπογράψεις δήλωση Ν.651.
  3. Αν το στέγαστρό σου δεν μπαίνει στο Δ τότε σίγουρα γίνεται. Αν εισέχεται στο Δ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θεωρούν ότι το στέγαστρο θα πρέπει να έχει πλάτος Δ/4, συνολικά (62εκ στην περίπτωσή σου) άλλοι ότι το πλάτος εντός του Δ μπορει να είναι Δ/4 (δηλαδή το στέγαστρο να εισέρχεται έως Δ/4 ή στην περίπτωση σου να αφήνει απο το όριο 2,5χ3/4 = 1,88μ Εγώ είμαι υπέρ της 2ης ερμηνείας, όμως θα πρέπει να το σιγουρέψεις με την ΥΔΟΜ σου, γιατί μετά δε θα σου διαγράφουν το πρόστιμο. Ως διαδικασία: Πρέπει να αυτοκαταγγελθείς, να γίνει εκθεση αυτοψίας (και διακοπή εργασιών αν εκτελούνται εργασίες), μα βγάλεις ΕΕΔΜΚ νομιμοποίησης, να την καταθέσεις με αίτηση στην ΥΟΔΜ, να αλλάξει το πρόστιμο σε 200€ και να πληρωθεί, να γίνει άρση της διακοπής εργασιών.
  4. Αν ο δρόμος έχει διανοιχτεί πριν το 1983, λογικά εμπίπτει στο άρθρο 28 του Ν.1337/83 και κατοχυρώνεται στον δήμο. "Ιδιωτικοί δρόμοι , πλατείες και λοιποί χώροι κοινής χρήσεως που έχουν σχηματιστεί με οποιοδήποτε τρόπο έστω και κατά παράβαση των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων και που βρίσκονται μέσα σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεων, θεωρούνται ως κοινόχρηστοι χώροι που ανήκουν στον οικείο Δήμο ή Κοινότητα. Για τους χώρους αυτούς δεν οφείλεται καμία αποζημίωση λόγω ρυμοτομίας. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί καταργούνται με το σχέδιο πόλεως προσκυρώνονται κατά τις κείμενες διατάξεις." Αν όχι, έχεις κάθε νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσεις αποζημίωση ή να σου αποδοθεί το καταπατηθέν τμήμα.
  5. Η άδεια κατεδάφισης δε συνδυάζεται με άλλες άδειες, λόγω διαφορετικής χρονικής ισχύος και κατηγορίας. Επιπλέον μη ξεχαστείς και καλέσεις απ' ευθείας ελεγκτή μετά την έκδοση της γιατί σύμφωνα με το άρθ 43 παρ 2 του 4495, "οι άδειες κατεδάφισης των κτιρίων δεν εκτελούνται πριν συμπληρωθούν είκοσι (20) ημέρες από την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο". Για τις άδειες νομιμοποίησης θα πρέπει να συνεννοηθείς με την αρμόδια ΥΔΟΜ. Δεν καταλογίζει ο ελεγτής δόμησης κάποιο πρόστιμο όπως γράφεις, γίνεται αυτοκαταγγελία και καταλογίζεται απο την ΥΔΟΜ. Θέλει όμως πολύ προσοχή, γιατί αν σου ξεφύγει κάτι και δε προχωρήσει η νομιμοποίηση, ο ιδιοκτήτης θα αυτομαστιγώνεται κάθε χρόνο με το πρόστιμο διατήρησης... Πάτνως αν θεωρείς ότι καλώς έπραξε ο ιδιοκτήτης ανέλαβε τον. Εγώ δε θα σπαταλούσα χρόνο με άνθρωπο που εν γνώση του εκτελεί αυθαίρετα εργασίες σε πρόσφατα αποκτηθέν ακίνητο. Αύριο μεθαύριο δε θα σεβαστεί ούτε τη δική σου δουλειά και ενδέχεται να σε εκθέσει.
  6. Δε μπορείς να αλλάξεις χρήση σε βοηθητικό χώρο που δε προσμετρά στη δόμηση, σε κύριο με ΕΕΔΜΚ. Δες τους περιορισμούς που θέτει το άρθρο 5 του ν. 4067/2012
  7. @GP80 με μία νέα άδεια κατεδάφισης, θα έχεις μόνο τελικό έλεγχο δόμησης, οπότε αν βρεις κάπου φωτογραφίες των κατασκευών πριν την κατεδάφιση (πχ street view), βγάλε μια άδεια ότι η κατεδάφιση θα γίνει τώρα. Βεβαιώσου όμως πρώτα ότι οι κατασκευές ήταν νόμιμες και ότι η απώλεια των κατασκευών που κατεδαφίζονται δεν επηρεάζουν τη νομιμότητα του απομένοντος. (πχ μπορεί να απαιτείται 2ο κλιμακοστάσιο ως έξοδος κινδύνου απο την μελέτη πυρασφάλειας). @angelikipa Αν ο πελάτης θέλει να κάνει και δεν έχει κάνει ήδη, δε μιλάμε για άδεια νομιμοποίησης αλλα να αλλαγή χρήσης. Αν έχει ήδη κάνει τότε εξετάζουμε αν είναι πριν απο το 2011 ώστε να εμπίπτει στις πιθανώς "ευνοϊκότερες" διατάξεις του 4495. Είτε ως νομιμοποίηση είτε ως τακτοποίηση.
  8. Μάλλον δεν είναι σημερινό... Υποψιάζομαι πως είναι ασυμβατότητα με την αναβάθμιση του server σε php8 από πρόπερσι το καλοκαίρι! Για κάποιο λόγο τερματίζεται πρόωρα ο κώδικάς. Ούτε τα κάτω κουμπιά βγάζει. Έπεσες και σε εποχή που ανοίγουν οι δουλιές. Αν θα έχω χρόνο για αποσφαλμάτωση μπορεί να το δω.
  9. Δες αν οι ρυθμίσεις χρονοσύμανσης είναι σωστές. Ανοίξτε το Adobe Reader DC κι επιλέξτε Edit-> Preferences. Στο menu που θα εμφανιστεί επιλέξτε διαδοχικά Signatures->Document Timestamping->More. Στην συνέχεια επιλέξτε την χρονοσύμανση της ΑΔΕΠ και πατήστε edit. Συμπληρώστε τον σύνδεσμο https://timestamp.aped.gov.gr/qtss (ή https://qts.harica.gr ) και πατήστε οκ.
  10. Μόνο όταν είναι να κατέβει για προγραμματισμένη συντήρηση βγάζουν ανακοίνωση. Σε περίπτωση βλάβης τουμπεκί... , όμως συνήθως διορθώνεται μέσα σε 1~2 ώρες.
  11. Αν εκτός την είσοδο έξοδο των οχημάτων προς το δρόμο, υπάρχει πρόσβαση και απο το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής, τότε δε θεωρείται ότι έχει 2 οδεύσεις;
  12. Νομίζω πως αυτά τα παραθυράκια του ΝΟΚ βλάπτουν τον κλάδο μας, που έχει καταντήσει πλειστηριασμός, ποιος μηχανικός θα βρει λύση να χτιστούν περισσότερα μέτρα, χωρίς να επικεντρώνεται στο να σχεδιάσει ένα όμορφο και λειτουργικό κτίριο. Αν ήθελαν να δώσουν μπόνους σε ΣΔ, ας έδιναν για να κλείσουν οι πυλωτές (που είναι σεισμικά ευπαθείς) και να κατασκευάζονται υπόγειες στάθμες με θέσεις στάθμευσης, τομέας που πονάει στις μεγαλουπόλεις, και όχι σε ύψη.
  13. Είναι αυτό που γράφει ο συνάδερφος ppanag. Πρέπει να πείτε τον προηγούμενο μηχανικό να σας δώσει τo ΑΑ αίτησης του μεταγενέστερου ελέγχου φορολογικών και σε εκείνη την πράξη να κάνετε την αναθεώρηση.
  14. Μιας και περάσαμε τη σελίδα 13 τη γρουσούζικη, ας βάλω και εγώ μια υποψηφιότητα.
  15. Πολλές φορές βγάζει πρόβλημα η επικοινωνία με το κτηματολόγιο. Μέχρι και στον γεωγραφικό εντοπισμό τυχαίνει να μη βγάζει το υπόβαθρο με τον ορθοφωτοχάρτη. Συνήθως με ένα logout - login στρώνει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.