Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aiche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    825
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.408 profile views

aiche's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

98

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιατί μου τυπώνει, μετά από εγγραφή, μόνο την τρέχουσα σελίδα σε pdf? Δεν βγαίνει ολόκληρη η Διατριβή.
  2. Μπορείς να συνεργαστείς με γνωστό επιχειρηματία για παραγωγή αγριοαγγινάρας που θα χρησιμοποιείται σαν καύσιμο για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  3. Για τα ξενοδοχεία δεν έχω καμία σχετική πληροφορία. Στον Θερμαϊκό κόλπο όμως, σύμφωνα με το φύλλο 451 της εφημερίδας karfitsa, πέφτουν 5.000.000 ακατέργαστα λύματα το έτος.
  4. Δηλαδή ένα είδος DDE μεταξύ δύο διαφορετικών εφαρμογών?
  5. Η εξίσωση των Colebrook-White δίνει πολύ καλές τιμές του διαγράμματος Moody καθώς και η εξίσωση Chen.
  6. ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΑΕΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ Ζητούνται: α) Το εσωτερικό έργο ενός στροβιλοεκτονωτή στον οποίο ο αέρας (k=1,4; cp = 1000 J/kgK) εκτονώνεται αδιαβατικά από 0,4 MPa και 900°C μέχρι 0,15 MPa, με θερμοδυναμική εσωτερική απόδοση στροβίλου ηθ,i = 0,9. (Answer (Li)M = 258008,123 J/kg) β) Το εσωτερικό έργο όταν, με τις ίδιες αντιστάσεις τριβών, η εκτόνωση πραγματοποιείται με αφαίρεση θερμότητας (ψύξη των πτερυγίων) μέχρι να γίνει ισεντροπική η καμπύλη εκτόνωσης. (Answer (Li)M = 253614,934 J/kg) γ) H θερμοκρασία στο τέλος της εκτόνωσης και για τις δύο περιπτώσεις (Answer α)T2=641,99°C, β)T2=613,32°C)
  7. Στην βιβλιογραφία υπάρχουν νομογράμματα για τον υπολογισμό της ειδικής θερμότητας των συνηθέστερων υγρών και αερίων σε διάφορες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Mukhlyonov: Cp = a + b t + c / (t2) kJ/kgK όπου t είναι η θερμοκρασία σε °C. Για το οξικό οξύ 100% από 20°C μέχρι 100°C: a = 1.96465348, b = 0.0046235466 και c = -91.9184731 Μπορείς να την υπολογίσεις και με την μέθοδο του Einstein αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι.
  8. Οι υπολογισμοί γίνονται αναλόγως με τα δεδομένα που αναγράφονται στην πινακίδα του κινητήρα. Σε μια άσκηση του καθηγητή μου εκτός από τα κλασσικά δεδομένα Pον, cosφ, Iον κλπ. αναγράφονται και ο συντελεστής απόδοσης του κινητήρα στις ονομαστικές συνθήκες και ο λόγος Iεκ/Iον. Σε άσκηση του Τουλόγλου τριφασικός κινητήρας ισχύος 8 Hp (5,888 kW) απορροφά από το δίκτυο της ΔΕΗ 9,81 kW επειδή έχει βαθμό απόδοσης 0,6.
  9. Όταν λες οξικό οξύ εννοείς κάποιο αραιό υδατικό διάλυμα ή οξικό οξύ 100%; Σε μια βιομηχανία που δούλευα στην γραμμή του glacial acetic acid υπήρχε ειδική σωλήνωση για την θέρμανσή του γιατί κάτω από 17°C στερεοποιείται. Πάντως για τον υπολογισμό των εναλλακτών ακολουθείς τις κλασσικές μεθόδους όπως την μέθοδο HTRI ή την μέθοδο Dellaware.
  10. Τι γίνεται βρε παιδιά; Θέλω να κατασκευάσω ένα Φ/Β 20kWp και οι εταιρείες μου λένε ότι δεν γίνεται τώρα γιατί τα πάρκα έχουν παγώσει από την ΔΕΗ. Μόνο τα οικιακά δέχονται.
  11. Πάλι καλά!!!! Σημασία έχει να να μην χάσεις τα κέρδη σου. Σε λίγο καιρό θα μεγαλώσει η οικογένεια
  12. Ρίχνεις πολύ ασβέστη στον αγωγό προσαγωγής των λυμάτων κάνεις εσχάρωση και στην έξοδο ένα φορτηγό μεταφέρει τα στερεά συμπιεσμένα σε άλλη τοποθεσία για την κομποστοποίηση και την παραγωγή λιπάσματος για τις αγροτικές καλλιέργιες.
  13. Ξέρει κανένας αν ισχύει ακόμη η νομοθεσία που θεωρούσε Οινολόγους Χημικούς τους Χημικούς Μηχανικούς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.