Μετάβαση στο περιεχόμενο

jd

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

jd's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από ότι φαίνεται μάλλον πρέπει να δοθεί μάχη στην πολεοδομία την Τετάρτη.. Θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα, να δε με πάνε φυλακή... (γιατί κάθε φορά που πηγαίνω πολεοδομία μου δημιουργείται η αίσθηση ότι θα πάω φυλακή επειδή δε θα μπορέσω να συγκρατήσω τα νεύρα μου?.....)
  2. Ευχαριστώ πολύ θα προσπαθήσω να βγάλω κάποια άκρη, αν και αυτό που με ενδιαφέρει, εφόσον πλέον κατάλαβα περισσότερο κάποια πράγματα) είναι ποια λύση θα εξασφαλίσει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εσωτερικές διαρρυθμίσεις (εφόσον πρόκειται για καταστήματα) και αλλαγές χρήσεις. (αν έχετε κάποια πρόταση είναι βεβαίως πολύ εκτιμητέα )
  3. Η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί για την έκδοση της αδείας ήταν αυτή που αναφέρεις με τους ΚΧ και το νόμο 5269/31. Τα 3 μέτρα πρασιά τα είχε ορίσει, χωρίς να γνωρίζω ακριβώς, η πολεοδομία της εποχής όπως και το σύστημα γιατί δεν μπορέσαμε με τον προϊστάμενο του τοπογραφικού της πολεοδομίας τώρα, να τα βρούμε σε κάποιο σχέδιο η ΦΕΚ. Όταν λες νομιμως υφιστάμενο εννοείς ως έχει? Δε χρειάζεται να γίνει η διαδικασία της εξαίρεση από κατεδάφισης όπως υποστηρίζουν στην πολεοδομία? Γιατί εκεί υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η πρασιά ορίστηκε στα 6 μέτρα το κομμάτι αυτό ορίστηκε ως ρυμοτομούμενο και τυπικά κατεδαφιστέο. Αν είναι νόμιμο το κομμάτι αυτό τότε γλιτώνω και εγώ και οι ιδιοκτήτες πολύ κόπο! Πώς μπορώ να το στηρίξω αυτό στην πολεοδομία γνωρίζει? Γιατί σε δικιά μου ερώτηση "πώς είναι αυθαίρετο εφόσον έχει άδεια" ισχυρίσθηκαν ότι οι άδειες επί δικτατορίας υπόκεινται σε μελλοντικό έλεγχο.....
  4. Θα ήθελα τη συμβουλή της κοινότητας σχετικά με ένα δύσκολο θέμα που έχει προκύψει. Σε κτήριο με άδεια του 1972(υπόκειται σε μελλοντικό έλεγχο), το οποίο έχει κτισθεί σε χώρο πρασίνου με βάση ένα νόμο του 1931 που έδινε τέτοιο δικαίωμα, κλήθηκα να κάνω μια νομιμοποίηση κάποιου τμήματος εκτός περιγράμματος αδείας εντός νομίμου, όμως.(Το κτήριο έχει υπόλοιπο και κάλυψη και δόμηση και το κομμάτι της παράβασης έχει σωστές πλάγιες αποστάσεις). Στη παλιά άδεια του 1972 είχε οριστεί υποχρεωτική πρασιά 3 μέτρα και είχε γίνει σεβαστή. Υπάρχει αλλαγή στα στατικά οπότε απαιτείται έλεγχος και η όλη διαδικασία πήγαινε για 1512 πράσινο. Το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο το 1998 αποχαρακτηρίστηκε από χώρο πρασίνου και εντάθηκε στο σχέδιο. Τότε ορίστηκε οικοδομική γραμμή 6 μέτρα από τη ρυμοτομική. Η πολεοδομία ύστερα από πολύ μελέτη αποφάσισε ότι τελικά το κομμάτι του κτηρίου (όλη η πρόσοψη) ανάμεσα στην παλιά οικοδομική γραμμή (3μ) και στη νέα (6μ) είναι αυθαίρετο και πρέπει να γίνει νομιμοποίηση του με 1512 κόκκινο. Είναι σωστή μια τέτοια άποψη; Επίσης επειδή είναι κόκκινο θεωρούν ότι δεν μπορούν να δειχτούν αλλαγές στην εσωτερική διαρρύθμιση που έχουν πραγματοποιηθεί (πρέπει να δείξω μη ορθά σχεδία αποτύπωσης..) και δεν μπορεί να γίνει και μελλοντική αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης. (επειδή πρόκειται για καταστήματα είναι καταστροφικό). Ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν μπόρεσα να το βρω στον 1512. (περιττό να πω ότι η αρχική παράβαση για την οποία ξεκίνησε το θέμα δεν τους απασχολεί πλέον και η πολεοδομία τη θεωρεί πταίσμα..)
  5. Ευχαριστώ πολύ SIRADRAB για την αμεσότητα της απάντησης. Θα κάνω μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσω το νόμο ευνοϊκα, μιας και στην προκειμένη περιπτωση δεν μπορώ να βρω μια άλλη λύση που να επιτρέπει πρόσβαση στον κάτων όροφο.
  6. Τη διαμόρφωση 1,5 μετρα απο το φυσικό έδαφος με πλατος τη γνωρίζω. Η απορία είναι ότι αν εκμεταλλεύτουμε το γραμμα του νόμου, σε κάποια σημεία μπορούν να προκύψουν πλατώματα με υψομετρική διαφορά 3 μέτρα. Επιτρέπεται κάτι τέτοιο? Για διευκόλυνση επισυνάπτω σχέδιο. Το πρόβλημα προκύπτει γιατί κατεβάζω δόμηση σε ένα μέρος της πρόσοψης του υπογείου. Και για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στο υπόγειο πρέπει να έχω μια τομή ανάλογη αυτής που επισυνάπτω. drawing1_model_1_182.pdf
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η νομοθεσία αναφέρει οτι μπορείς να κινηθείς συν πλην 1,5 μετρα. Η ερώτηση είναι η εξής μπορείς εκατέρωθεν μιας νοητής γραμμής από τη μια πλευρά μπαζώσεις 1,5 από το φυσικό και από την άλλη να αφαιρέσεις έδαφος κατα 1,5 μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει τοιχείο ύψους 3 μέτρα. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.