Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Εξήντα επτά κράτη υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Ανοικτή Θάλασσα, η οποία αποσκοπεί στην προστασία των ωκεανών, την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την πρόληψη της απώλειας βιοποικιλότητας. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο και η συμφωνία υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ τον Ιούνιο. Θεωρείται καθοριστικής σημασίας σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας το 30% των εδαφών και των ωκεανών του πλανήτη έως το 2030 – στόχος ευρύτερα γνωστός ως «30 μέχρι το '30». Παρά τις σχεδόν 70 υπογραφές στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η συνθήκη πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 60 χώρες – σε εθνικό επίπεδο – προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. «Με την υπογραφή της Συνθήκης για την Ανοικτή Θάλασσα, μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς από τις ανθρώπινες πιέσεις και να πλησιάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας για την προστασία τουλάχιστον 30% του πλανήτη έως το 2030», δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους. Για «καθαρά συμβολική στιγμή» έκανε λόγο ο προσωρινός επικεφαλής της Greenpeace International Μαντς Κρίστενσεν. «Τώρα οι πολιτικοί πρέπει να φέρουν τη συνθήκη στις πατρίδες τους και να διασφαλίσουν ότι θα επικυρωθεί σε χρόνο ρεκόρ», τόνισε. View full είδηση
 3. Εξήντα επτά κράτη υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Ανοικτή Θάλασσα, η οποία αποσκοπεί στην προστασία των ωκεανών, την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την πρόληψη της απώλειας βιοποικιλότητας. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο και η συμφωνία υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ τον Ιούνιο. Θεωρείται καθοριστικής σημασίας σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας το 30% των εδαφών και των ωκεανών του πλανήτη έως το 2030 – στόχος ευρύτερα γνωστός ως «30 μέχρι το '30». Παρά τις σχεδόν 70 υπογραφές στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η συνθήκη πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 60 χώρες – σε εθνικό επίπεδο – προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. «Με την υπογραφή της Συνθήκης για την Ανοικτή Θάλασσα, μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς από τις ανθρώπινες πιέσεις και να πλησιάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας για την προστασία τουλάχιστον 30% του πλανήτη έως το 2030», δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους. Για «καθαρά συμβολική στιγμή» έκανε λόγο ο προσωρινός επικεφαλής της Greenpeace International Μαντς Κρίστενσεν. «Τώρα οι πολιτικοί πρέπει να φέρουν τη συνθήκη στις πατρίδες τους και να διασφαλίσουν ότι θα επικυρωθεί σε χρόνο ρεκόρ», τόνισε.
 4. Άντε να σου αναλύσω. Προφανώς εννοώ σκωπτικά το "οι τεχνίτες του Αρχιτέκτονα" . Θα πρέπει ο Αρχιτέκτονας του ερωτώντα (προφανώς το ίδιο θα έλεγα και για οιανδήποτε ειδικότητα που σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο που ανέφερε ο αρχικά ερώτων) να καταλάβει ότι αν επιμένει να χτίσει με τούβλα τις τοιχοποιίες του μεταλλικού κτιρίου δεν θα βρει τεχνίτες να το κάνουν σύμφωνα με τις αντισεισμικές απαιτήσεις . Όπως διάβασες ο ίδιος, ο ερώτων έγραψε "Οι Αρχιτέκτονες να τα ακούν αυτά ". Τώρα από που εσύ συμπέρανες ότι αναφεροφαι σε όλους του Αρχιτέκτονες αυτό μόνο εσύ μπορείς να το ξέρεις. Πιστευω να σου λυθηκε η απορια.
 5. Στο σημείο αυτό να προσθέσω, ότι και στα εντός οικισμού τμήματα, τα οποία περικλείονται από μαύρη γραμμή, εξακολουθεί και υπάρχει κενό νόμου, σε ότι αφορά τον χαρακτηρισμό περί δασικής η μη έκτασης. Υπάρχουν οικισμοί που στο δασικό χάρτη περικλείονται με κύκλο ακτίνας 800μ. Από ότι έχω καταλάβει, εκεί ο μηχανικός δεν καλύπτεται από τον κυρωμένο δασικό χάρτη και θα πρέπει να κάνει αίτηση στη διεύθυνση δασών για το χαρακτήρα του τμήματος που τον αφορά. Χαρακτηριστικό του παραπάνω είναι ότι, στους οικισμούς αυτούς κατά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, εμφαίνονται δασικά πολύγωνα μέσα στους οικισμούς και οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν αντιρρήσεις. Το απόλυτο χάος δηλαδή.
 6. Ποιά είναι η ερμηνεία του παρακάτω Ο Ναυπηγός Μηχανικός έχει τα εξής επαγγελματικά δικαιώματα: ... β. Κατόψεις (δισδιάστατες) και τομές υφιστάμενων κτηρίων για ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές αδειοδοτήσεις εκτός αδειών δόμησης κάθε είδους, εκτός μνημείων, διατηρητέων κτηρίων, παραδοσιακών οικισμών και συνόλων. ...
 7. Γεια σας! Ειμαι νεα μηχανικος και μου εχει τυχει αυτη η ιδιορρυθμη περιπτωση στην οποια θα ηθελα την βοηθεια σας: Σε νομιμως υφισταμενο κτιριο (αδεια του 2006) δεν ειχε πραγματοποιηθει η κατασκευη κλειστου χωρου στάθμευσης, δεσμευμενου με συμβολαιογραφικη πράξη. Ο χωρος αυτος βρισκεται στο ισογειο της κατοικιας και αυτη τη στιγμη εχει μορφη ημιυπαιθριου, οποτε κατα την κατασκευη του δεν εγιναν ποτέ οι τοιχοι πληρωσης του ωστε να κλεισει κανονικα. Στη συνεχεια γινεται ρυθμιση με τον 4178 οπου ο τοτε μηχανικος δηλωνει τον χωρο ως μη αποπερατωμενο, καθως επισης χρεωνει εναν χωρο στη δομηση στον οροφο ο οποιος βασει των τελευταιων αλλαγων του νοκ χαρακτηριζεται σοφίτα (τότε που ρυθμιστηκε δεν πληρουσε τους περιορισμους για το ελευθερο υψος χωρου). Τωρα ο πελάτης θελει να κλεισει το χωρο στάθμευσης αλλα να τον χρησιμοποιησει ως χωρο κατοικιας. Για να γινει αυτο πρεπει να χρεωθει η σοφιτα ως σοφιτα καθως σε αλλη περιπτωση δεν εχει διαθεσιμη δομηση. Ταυτοχρονα εχει φτιαξει (απο την αδεια ακομα) χωρο κατω απο εξωτερικο κλιμακοστασιο που λειτουργει ως μπανιο (εχει υψος 2.00-2.20) οποτε θεωρειται κανονικα χωρος) τον οποιο δεν ειχαν χρεωσει στη ρυθμιση του 4178 (πιθανως θεωρηθηκε μη χώρος τοτε). Και η απορια ειναι η ακολουθη: η ολη διαδικασια θεωρειται: 1) νομιμοποιηση (για να ξαναμετρηθει η σοφιτα)? 2) αποπερατωση (για το κλεισιμο του χωρου σταθμευσης) και αλλαγη χρήσης? ή 3) προσθηκη δομησης καθ'υψος (Αφου και οι 2 χωροι που δεν εχουν μετρηθει ως δομημενοι ειναι καταμετρημενοι στην καλυψη)? Παω με κατηγορια 2 ή 3?
 8. Today
 9. Συνάδελφοι καλημέρα, επιτρέψτε μου μια ερώτηση σε κάτι που για μένα δεν είναι σαφές, ιδίως ως τοπογράφος και πλέον εδώ και κάποια χρόνια συνταξιούχος, απέχω από τέτοια θέματα. Σε ένα κτίριο που προβλέπτεται να ανεγερθεί (συγκρότημα κατοικιών) βλέπω από την άδεια ότι η θέση του και το σχήμα του υψομετρικά στο οικόπεδο είναι όπως στο επάνω σχήμα. Ο δρόμος που είναι μπροστά στην όψη αυτή έχει κλίση περίπου 11%. Το σημείο Α είναι το ψηλότερο. Εκτός από την κλίση του δρόμου, το ίδιο το οικόπεδο έχει και εγκάρσια κλίση στην κάθετη διεύθυνση στην όψη αυτή. Για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση ότι θα έπρεπε ο όγκος του να έχει διασπαστεί όπως στο κάτω σχήμα. Πιθανότατα να υπάρχει κάποια διάταξη στον ΓΟΚ που δεν γνωρίζω. Αν ισχύει διαφωτίστε με. Επίσης η κεραμοσκεπή είναι υποχρεωτική. Στο κτιριο προβλέπονται ηλιακά πάνελ από τον εργολάβο. Στην περίπτωση αυτή θα κατασκευαστεί κεραμοσκεπή και από πάνω τα πάνελ ή θα τοποθετηθούν σε πλάκα (κεκλιμένη)?
 10. Καλησπέρα. Για τακτοποίηση με ν. 4495, θα μπορούσατε να μου πείτε τιμές ζώνης για α) Λιοσίων 80 και Εξηκίου, αθηνα β) Κρήτης 12 και Σελασίας, αθηνα ευχαριστώ
 11. Καλημέρα σας . Θα ήθελα σας παρακαλώ τη γνώμη σας μιας και δεν έχω γνώσεις μηχανικού ή αρχιτέκτονα. Έχω στην κατοχή μου το 50% ενός οικοπέδου με συνολικό εμβαδόν περίπου 170 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Νίκαιας ( 400 μ. από το Μετρό , κοντά σε σχολεία , αγορά , κτλ ) . Ενημερώθηκα για κάποια χαρακτηριστικά του από την Πολεοδομία τα οποία σας παραθέτω : Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο όπως παραχωρήθηκαν ως προσφυγικά . Συντελεστής Δόμησης 2,6 , κάλυψη και ύψος ως Ν.Ο.Κ. ( ανώτερο ύψος 26 μ. ) . Είναι δίφατσο (η μία όψη του σε κανονικό δρόμο με πλάτος 10μ. και η άλλη σε πάροδο με πλάτος 6 μ ) . Δεν είναι σε ρέμα ή σε ζώνη μετρό . Σκέφτομαι να αγοράσω το υπόλοιπο 50% με δάνειο με σκοπό να το δώσω αντιπαροχή προκειμένου σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να φύγω επιτέλους από το νοίκι . Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να χτίσω μονοκατοικία αν και πολύ θα το ήθελα . Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής : 1) Μπορεί να δοθεί αντιπαροχή οικόπεδο το οποίο έχει αγοραστεί με δάνειο κι αν ναι με ποιες προϋποθέσεις και τι πρέπει να προσέξω ; 2) Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περιοχή και αν ναι ποιο ποσοστό θεωρείται αυτή τη στιγμή ως ένα καλό και ρεαλιστικό deal για αντιπαροχή στην περιοχή και τι θα πρέπει να προσέξω ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας !
 12. καλημέρα σας,θα ήθελα να μάθω ΤΖ για τακτοποίηση με Ν.4495, για Χαλκίδα συντεταγμένες: Χ:462388, Ψ:4257356. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 13. Σανίδα σωτηρίας στο χάος του νομοθετικού ωκεανού όλος ο κόπος που κάνετε.. είμαστε τυχεροί που το μοιράζεστε μαζί μας! Ευχαριστούμε πολύ!
 14. Καλημέρα σας, Σε νομιμοποιημενη κατοικια σε εκτος σχεδιου οικοπεδο υπαρχει τσιμεντενια αυλη 40 τετραγωνικα χρειαζεται άδεια μικρης κλίμακας για κατασκευή πέργκολας?
 15. Καλημέρα. Πριν την αποδοχή και μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 4014/11 υπήρξε κάποιο μεταβιβαστικό συμβόλαιο; Αν όχι και προφανώς εσφαλμένα έδειξαν το διαχωρισμένο διαμέρισμα, σαν ενιαίο, θα γίνει η διόρθωση σήμερα. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνει αρχικά διόρθωση της αποδοχής κληρονομιάς. Υπαγωγή στο Ν. 4495 και έκδοση δυο ΗΤΚ με αρχειοθέτηση της αρχικής. Συζήτησέ το με την συμβολαιογράφο της υπόθεσης, για το αν χρειάζεται και η αρχική ΗΤΚ (αυτή που να αφορά το αρχικό διαμέρισμα).
 16. Καλημέρα. Οριζόντια ιδιοκτησία -ήτοι διαμέρισμα ισογείου-διαχωρίζεται αυθαίρετα σε δυο διαμερίσματα. Το 2018 γίνεται αποδοχή κληρονομιάς που το αναφέρει ως ενιαίο. Επειδή δεν απαιτούνταν βεβαίωση προχωράω εγώ σε ρύθμιση ως ΔΔ και μετά έκδοση 2 ταυτοτήτων για τη τροποποίηση της σύστασης και τη μεταβίβαση; ευχαριστώ!
 17. καλημέρα συνάδελφοι! θα μπορούσατε να μου πείτε ΤΖ για Πιερίων 23 Ηλιούπολη; ευχαριστώ!
 18. Yesterday
 19. Μιας και θα μας «φωτίσετε» …. Θα με ενδιέφερε και ένας φωτισμός τι είναι το τεχνίτες του αρχιτέκτονα? Δηλαδή υπάρχουν τεχνίτες του Π.Μ. και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι? Επικουρικά …. Πας άνετα με τα πόδια Ιταλία ειδικά αν μένεις Πάτρα… Περπατάς μέχρι το καράβι…. Μόλις φτάσει Ιταλία περπατάς μέχρι Ιταλία…. 50-100 βήματα μαξ Πέραν της πλάκας όμως… θεωρώ απαράδεκτο την υποτίμηση ειδικοτήτων από μεν σε δε …. Και στο τέλος μου μένει μόνο ένα χαμόγελο όποτε τα βλέπω….. Και φυσικά είναι ΟΦΦ Τόπικ όλο αυτό.
 20. Το κύριο πρόβλημα με αυτή τη διαμόρφωση είναι ότι και να εφαρμοστούν οι προτεινόμενες διατάξεις, δε μπορεί να υπολογιστεί αριθμητικά ότι επαρκούν.
 21. Αν βγάλεις τα καπάκια ίσως βρείς κάτι μέσα
 22. Καλησπέρα. Αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα ότι το κτίσμα στο δώμα έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε τμήμα του, οπότε ορθώς αναφέρεις ότι για το τμήμα 7,50 τμ δεν απαιτείται συναίνεση. Όμως, για τα 3,50 τμ τα οποία καταπατούν κοινόχρηστο χώρο, θα πρέπει να δεις αν πληρούνται τα κριτήρια του άρθρου 98 . Αν είναι εκ κατασκευής μπορεί να τακτοποιηθεί χωρίς συναίνεση. Μονομερής τροποποίηση δεν γίνεται διότι είναι εκτός νόμιμου όγκου. Συζητάς με συμβολαιογράφο για το ενδεχόμενο καθολικής τροποποίησης της σύστασης.
 23. Αυτά είναι που δεν μπορώ. Μια ζωή παρλαπίπες. Καλύτερα να πουν ότι δεν ήθελαν να κάνουν τίποτε. Είναι πιο τίμιο.
 24. Για τους Αρχιτέκτονες να βρεις το σχετικό κείμενο που υπάρχει στο βιβλίο των ΒΑΓΙΑ-ΕΡΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ με θέμα "Σχεδιασμός δομικών έργων από χάλυβα" σελ 463 και μετά (& 14.3.3 μη μεταλλικές προσόψεις ). Εκεί θα δεις τις ειδικές συνδεσμολογίες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τοίχων από τούβλα και μεταλλικού σκελετού για ευστάθεια έναντι σεισμού . Αν καταφέρουν οι τεχνίτες του Αρχιτέκτονα (!!) να τις πετύχουν εγώ θα πάω με τα πόδια στην Ιταλία !!!
 25. άρα η σύσταση λειτουργεί και ως κανονισμός Ότι ειδικό προβλέπει (για τις σχέσεις και δικαιώματα ιδιοκτησιών) ισχύει, και ότι δεν προβλέπει θα ισχύει ότι προβλέπει ο νόμος. Συνοπτικά 90% (νομίζω) για αλλαγές αυτού του μεγέθους θα απαιτηθεί το 100%.... αλλά θα πρέπει να δει την σύσταση Δικηγόρος σου και να ερμηνεύσει τι ισχύει.
 26. Καλησπέρα Άκη, θα ήθελα τιμή ζώνης για Χ= 332380.388 και Υ= 4100667.843 στην Καλαματα. Σε ευχαριστώ.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.