Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Υπόγεια αποθήκη βρίσκεται σε χώρο που δεν προβλέπονταν εκσκαφή, με ένα τμήμα της εντός περιγράμματος ισογείου και ένα άλλο εκτός, η κάτοψη της οποίας συμπίπτει με την σύσταση. Υπολογίζω την παράβαση ως ΥΔ για όλη την αποθήκη με μειωτικό και ως ΥΚ για το τμήμα εκτός περιγράμματος ισογείου. Υπάρχει πρόβλημα που την παραβίαση πλάγιων αποστάσεων θα την εισάγω στο ίδιο ΦΚ και θα αντιστοιχίζεται σε όλη την ΥΔ; Δεδομένου ότι μόνο το τμήμα εκτός περιγράμματος παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις.
 3. Today
 4. Μέχρι 15μ2 μπορείς να βάλεις όσες θες. Εσύ που έχεις περισσότερα μ2 θα βάλεις την πρώτη με κατηγορία 3 και την άλλη ΥΚ κ ΥΔ
 5. Καλησπέρα σας ,θα ήθελα να μάθω τιμή ζώνης για Eυδήλου 9-11 , Ζωγράφου (Αθήνα) Τ.Κ.15773 Συντεταγμένες ΕΓΣΑ : X:479592,24 Y: 4203516,58 Ευχαριστώ
 6. Επειδή το τηλεφωνικό κέντρο του ΤΕΕ με έχει συνδέσει(!) εδώ και μέρες θα κάνω εδώ στο φόρουμ την ερώτησή μου μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει. Το κτήριο είναι παλαιό και δεν έχει καμία Ο.Α. Είναι τριώροφο με δώμα. Ισόγειο και 1ος είναι προ του 1955. Ο 2ος όροφος και δώμα εξ ολοκλήρου αυθαίρετοι - ρυθμίστηκαν με Ν.4495/17. Θέλω να εκδώσω βεβαίωση σύνδεσης για το ισόγειο διαμέρισμα που είναι κατά βάση προ του 1955 εκτός από μία ανεξάρτητη κατασκευή στον ακάλυπτο που θεωρητικά του ανήκει και η οποία ρυθμίστηκε με τον Ν.4495/17. Θέλω να μάθω τι από την λίστα επιλέγουμε για βεβαίωση σύνδεσης με δίκτυα και τι δικαιολογητικά πρέπει να ανεβάσουμε στο "e-Άδειες".
 7. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να συνεννοηθείτε με το γείτονα, να σηκώνει την τέντα του, μόλις φεύγει ο ήλιος... (εκτός αν έβαλε την τέντα του με σκοπό να μη σας βλέπει και να μη τον βλέπετε!!!)
 8. Θα χρησιμοποιήσεις όσα περισσότερα στοιχεία διαθέτεις και βεβαίως το τροποποιημένο Ε9. Μη ξεχνάς ότι στην τεκμηρίωση μπορείς να επικαλεστείς και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.
 9. akis73

  3dr.Steel

  Καλησπέρα, προσωπικά έχω το αντίστοιχο της 3dr για μπετόν, όμως το συγκεκριμένο δε το γνωρίζω. Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με την εταιρία θέτοντάς τους το ίδιο ερώτημα;
 10. συνάδελφοι έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλά δε μου έχει γίνει σαφές το εξής, αποθήκες πχ Α και Β, 10,00 τμ η μία και 6,00 τμ η άλλη ( έως 15,00 τμ η καθεμία), μπορούν να δηλωθούν στην κατηγορία 3 αν βέβαια πληρούν και τον περιορισμό στο ύψος?
 11. Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια εγκατάσταση (βιομηχανία), η οποία έχει εγκαταστήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Η ερώτησή μου είναι η εξής: στον Πίνακα μηχανημάτων με την κινητήρια ισχύ αυτών, θα συμπεριλάβουμε και την ισχύ των ηλεκτρικών φορτιστών?? αυτός είναι ο πίνακας ο οποίος πρέπει να μπει στην γνωστοποίηση λειτουργίας καθώς και στην ΜΠΕ. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 12. Δεν ζήτησα ούτε να γκρεμιστεί τίποτε ούτε να ξηλωθεί. Και ακριβώς επειδή δεν ζούμε μόνοι μας σε μονοκατοικίες, μπορούμε να σκεφτόμαστε και το δίκαιο του άλλου για να ζούμε αρμονικά. Δεν ζητώ το καλύτερο, το καλό μου αρκεί και η καλή γειτνίαση. Και έπρεπε να υπάρχει προβλεψη από την πολιτεία, για νάχει την κατάλληλη σκίαση ώστε να μην ενοχλούνται άλλοι. Ευχαριστώ πάντως
 13. Ionna

  3dr.Steel

  Καλησπέρα, τελευταία αγόρασα το στατικο προγραμμα 3dr και προσπαθώ να λύσω μια μεταλλικη κατασκευή. Ενώ στατικα το έχω λύσει, για να φτιάξω τα σχέδια εφαρμογής, έχει πολύ δουλειά.Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά? Εχει κανένας παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο πρόγραμμα? (μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα. akis73)
 14. Συνάδελφοι καλησπέρα, υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής έκθεσης για τεκμηρίωση ότι ένα κτίσμα είναι προ του 1955? Ποιο πολύ με ενδιαφέρει να δω τους νόμους που πρέπει να λαμβάνω υπόψιν στο κείμενο μου. Ευχαριστώ.
 15. Ναι μεν δεν έχει σχέση και τα μέτρα πυροπροστασίας για τα "δασικά" είναι αυστηρότερα, πιο λεπτομερή και περιλαμβάνουν ουσιαστικά τα μέτρα της πυροσβεστικής διάταξης περί καθαρισμού οικοπέδων, αλλά δεν έχω δει κάπου ρητά να εξαιρούνται από τη δήλωση αυτή τα οικόπεδα πλησίον των δασών. Προκύπτει περισσότερο εκ της λογικής. Ειδική περίπτωση είναι τα εκτός σχεδίου με κτίσμα, όπου σύμφωνα με την υπ’ αρ. 20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη Εδώ φαίνεται να επισημαίνει ότι εξαιρούνται τα γήπεδα στα οποία εφαρμόζονται τα μέτρα πυροπροστασίας πλησίον ή εντός δασών. Αλλά γιατί το διευκρινίζει μόνο στα εκτός σχεδίου; Πάντως στους περίκλειστους από δάσος οικισμούς, αν οι ΟΤΑ δεν έχουν κάνει ακόμα αξιολόγηση, ώστε να γίνει μετά τεχνική έκθεση και τελικά δήλωση εφαρμογής των μέτρων για τα "δασικά", τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες; Να υποβάλουν έτσι και αλλιώς δήλωση καθαρισμού (έστω και αν θεωρητικά δεν έχουν υποχρέωση) ή να περιμένουν την αξιολόγηση από τον ΟΤΑ/δήμο, ώστε να κάνουν την διαδικασία των "δασικών"; Φυσικά η άλλη λύση είναι να μην κάνουν τίποτα και να εναντιωθούν ο καθένας με τον τρόπο του στα σχετικά μέτρα, ώστε να αποσυρθούν και να επαναληφθούν με πιο σοβαρό και λιγότερο ύπουλο τρόπο, όπως προτάθηκε πιο πάνω και από άλλους συναδέλφους. Μέχρι τότε πάντως, καλό είναι που από τη συζήτηση αναλύουμε τα ελαττωματικά/ασαφή σημεία, έστω για να τα επισημάνουμε. Και φυσικά για να αποφύγουμε μπλεξίματα με πρόστιμα, κλπ. Δεν αναφέρω κάτι για την (χορτό)πιτα, (αφού για καθαρισμό χόρτων πρόκειται!) που ειπώθηκε, καθώς προσωπικά δεν σχετίζομαι με το ζήτημα. Παράλληλα έστειλα σε δυο δημαρχεία ερώτημα ως προς το παραπάνω θέμα για τους οικισμούς και από το ένα απάντησαν, λέγοντας πάνω-κάτω ότι είναι και οι ίδιοι στην ασάφεια και στην έλλειψη οδηγιών από το υπουργείο, ότι εμπλέκεται το δασαρχείο και δεν είναι μόνο στο χέρι τους, ότι κάνουν προσπάθειες κλπ και ότι προφανώς οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι πριν την συνολική αξιολόγηση του οικισμού, αλλά μιας και υπάρχει η πλατφόρμα καθαρισμού ας γίνει ο καθαρισμός και η δήλωση. Με λίγα λόγια, δε νομίζω ότι πιστεύει κανείς ότι οδεύουμε άμεσα στη θωράκιση των δασών από τους εμπρησμούς. Τουλάχιστον να αποφύγουμε -το ξαναλέω- τα ύπουλα πρόστιμα και τα "παιχνίδια" των ασφαλιστικών.
 16. συνάδελφοι καλησπέρα, σε δήλωση του Ν.4495 με υπαγωγή το 2019 όπου ρύθμιζα χώρο κατηγορίας 5, μπορώ σήμερα να ανοίξω και να κάνω προσθήκη ενός ακόμη φύλλου καταγραφής κατηγορίας 5, λόγω του ότι έχει ημερομηνία υπαγωγής παλαιά?
 17. Aν το υπόγειο διαμέρισμα δεν έχει εσωτερική επικοινωνία με το υπόλοιπο θα βάλεις 0,50. Αν δεν έχει, (δηλαδή έχει μόνο ξεχωριστή είσοδο από τον ακάλυπτο) θα βάλεις 0,30. Ακόμη, θα βάλεις και 1 λ.π για το ξεμπάζωμα.
 18. Κι εσεις που βρισκεστε στον 5ο οταν φτιαχτηκε ο οροφος σας εκοψε την θέα απο το πιο πισω κτιριο. Θα γκρεμίσετε τον 5ο και θα ξεσπιτωθείτε? Όχι Αλλά σκέψου τι παράλογο ήταν αυτό που έγραψα. Το ίδιο είναι τι τέντες τι όροφος (εφοσον ειναι νόμιμα κατασκευασμένα). Αυτά έχουν οι πόλεις
 19. Εχω περίπτωση που προσπαθώ να βγάλω άδεια εντός οικισμού και πρέπει να βάλω δύο δέντρα. Τώρα όμως με την καινούργια διάταξη δεν έχω που να τα βάλω τα δέντρα γιατί είναι μικρό το οικόπεδο και δεν έχω τις κατάλληλες αποστάσεις. Τί κάνω? Να αναφέρω την διάταξη και να πω ότι σύμφωνα με τον τάδε νόμο δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για να τοποθετήσω τα δέντρα εντός του οικοπέδου?
 20. Καλησπέρα συνάδελφοι! Στον έλεγχο νομιμότητας ενός διαμερίσματος με θέση στάθμευσης στην πυλωτή, τι πρέπει να ελεγχθεί στο παρακολούθημα αυτό? Πέραν της θέσης του και των διαστάσεων δεν πρέπει να ελεγχθεί και το ύψος της πυλωτής? Ευχαριστώ!
 21. αυτου που λεει αν ειναι κτίρια με κηπους διαμορφωμενους δεν χρειάζεται, πώς κρίνεται αν χρειάζεται ή οχι?
 22. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αφορά την τελευταία διάταξη για καθαρισμό των οικοπέδων ακόμα και μέσα σε σχέδια πόλεων. Δεν έχει σχέση με τις αποφάσεις περί 300μ κ.λ.π. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 21837 οικ. Φ.700.20/2024 Έγκριση της υπ’ αρ. 20/2024 Πυροσβεστικής Διά- ταξης «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυρο- προστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκε- κριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οι- κισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα».
 23. "Ο κανονισμός αφορά τα ακίνητα που έχουν κτίσμα και βρίσκονται εντός δασών, δασικών οικοσυστημάτων, δασικών εκτάσεων, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ηµιορεινών, ορεινών και ανώµαλων εδαφών, είτε είναι δηµόσιες, είτε αναγνωρισµένες ως ιδιωτικές. Αφορά επίσης τα ακίνητα με κτίρια σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών), τα οποία βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας 300 µέτρων από τα όρια δασικών εκτάσεων." https://www.protothema.gr/greece/article/1502044/neos-kanonismos-puroprostasias-poia-metra-purasfaleias-prepei-na-paroun-1-ekat-idioktites/ Εδω όπως το γραφει ειναι σαν να εννοει, ακίνητα με κτίσμα , ναι μεν εντος 300μ απο δασος αλλα οχι σε "πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ηµιορεινές και µη κείµενες επί ανώµαλων εδαφών)" δεν χρειάζεται. Ισχυει? Δηλαδη σαν να λεει 300μ , αλλα ορεινή ή ημιορεινή ανώμαλη δεν απαιτειται
 24. @Αλέξανδρος δηλαδή είναι αρχιτεκτονική προεξοχή ? (Είτε στο δικό μου σχέδιο είτε στην φωτογραφία του @ΚΑΝΑ ?)
 25. Και επειδή δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία στο πόρισμα αλλά πρέπει να επιλέξει ένα εκ των παρακάτω, θα επιλέξει το (δ)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.