Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Καλησπέρα στη θέση σας θα προχωρούσα σε άμεση έναρξη των εργασιών. Από το αρμόδιο υποκ/μα του ΕΦΚΑ δηλ. τι περιμένουν για να εκδώσουν το ΑΜΟΕ; Συνήθως βγαίνει άμεσα την ημέρα που γίνεται η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.
 3. Εμείς είχαμε ανάλογο πρόβλημα στο δωμάτιο των παιδιών. Ούτε με ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι δεν έφευγε τελείως η μυρωδιά. Οταν βρήκαμε την αιτία και κάναμε στεγανοποίηση - υγρό μόνωση στο δώμα (ταράτσα) το πρόβλημα λύθηκε "ως δια μαγείας". Μεγάλη υπόθεση (και μάλλον μόνη προϋπόθεση λύσης) να βρεις την αιτία. Στα του καθαρισμού που αναφέρεις θεωρώ ότι χωρίς να βρεις τη ρίζα του κακού θα είναι μια πρόσκαιρη και σε βάθος χρόνου ακριβή λύση.
 4. @thanasisgkrs Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με αυτή την κάθετη. Το να μην ορίζονται τοπογραφικώς όρια καθέτων δεν θυμάμαι να το έχω δει. Έστω και με κορδέλα, έστω και υποτυπωδώς, ένα τοπογραφικό ακόμη και τα παλιά χρόνια γινόταν. Τώρα εδώ έχουμε ένα βασικό ζήτημα που είναι η εφαρμογή τίτλου. Προφανώς η λεκτική περιγραφή δεν αρκεί ώστε να εφαρμοστεί ο τίτλος στο έδαφος. Άρα θα έπρεπε να γίνει τροποποίηση συμβολαίου σύστασης, να σχεδιαστούν τα όρια χρήσης, να μπει ο πίνακας και μετά να πάνε κτηματολόγιο για δηλώσεις. Το κτηματολόγιο είναι σε λειτουργία . Στην προανάρτηση κανείς μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε για την παρατήρηση στο κτηματολογικό φύλλο. Το γιατί το πέρασαν στην αρχική δήλωση ιδιοκτησίας είναι ένα θεωρητικό ερώτημα, το οποίο λίγη σημασία έχει σήμερα. Θέλει ψάξιμο η δουλειά και συζήτηση με συμβ/φο και Κτηματολόγιο για το πως θα γίνει η διόρθωση. Η τακτοποίηση μπορεί και να μην χρειαστεί αν το κτίσμα είναι παλιό και προ 55. Αχυρώνας προφανώς πλέον δεν υφίσταται ως χρήση εκτός αν έχουν τίποτα ζωντανά μέσα. Μάλλον αποθήκη θα το γράψεις στα νέα σχέδια.
 5. Η μούχλα έχει αιτία (πχ συμπυκνώσεις υδρατμών το χειμώνα, νερό που περνάει μέσα από αρμούς, κάποια θαμμένη σωλήνα που έχει μικρή διαρροή, επαφή τοίχου με κάποιο γειτονικό μπάνιο κλπ). Αν αυτή δεν βρεθεί, όσο και να καθαρίσεις, θα επιστρέψει. Για τη συσκευή που αναφέρεις δεν γνωρίζω και αν τυχόν την χρησιμοποιήσεις δες αρχικά τι κόστος έχει και αν υπάρχουν έγκυρες αναφορές για αποτελέσματα.
 6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ και στο ΕΦΚΑ περιμένουμε περίπου 2 εβδομάδες για να πάρουμε το ΑΜΟΕ, ενώ έχουμε πάει όλα τα χαρτιά. Να προχωρήσουμε στις ενέργειάς τις ΕΕΔΜΚ ή πρέπει υποχρεωτικά πρώτα να εκδοθεί ο ΑΜΟΕ;
 7. Όπως τα λέει ο Δημήτρης. Υποχρεωτικά μια δήλωση ανά οριζόντια όταν έχεις κατηγορία 1. Προσοχή, στις δυο προϋποθέσεις της κατηγορίας 1, οι οποίες πρέπει να τηρούνται σωρευτικά. (α) Επικρατούσα χρήση κτιρίου κατοικία και (β) Χρονολογία αυθαιρεσίας μέχρι και 9/6/75
 8. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Έχεις αυθαίρετη κατασκευή σε όψη και άνωθεν Κ.Χ (χώρος οικοπέδου) η οποία όμως έχει γίνει εκ κατασκευής. Οπότε, θα πάρεις μια ωραία Υ.Δ (θεωρημένη με το γνήσιο υπογραφής) από τον ιδιοκτήτη, ότι η αυθαιρεσία έγινε εκ κατασκευής της οικοδομής (τεχνικά εξυπακούεται ότι έγινε τότε) και θα την επισυνάψεις στα δικαιολογητικά πακέτο με την άλλη Υ.Δ που απαιτείται από τον ιδιοκτήτη και θα το μνημονεύσεις και στην Τ.Ε . Αν η κάτοψη της σύστασης δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση, ακόμη καλύτερα. Όμως, σε κάθε περίπτωση μπορείς να προχωρήσεις χωρίς απαίτηση συναίνεσης. Αρκεί η Υ.Δ ιδιοκτήτη (δυνάμει Α 98).
 9. Ναι αυτό εννοώ. Όχι δεν είναι σαν να το συνδέεις απευθείας. Ο διακόπτης δεν είναι κλέμα.
 10. Ακόμα μία διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσε το ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Ανάρτηση Κτηματογράφησης Δήμου Αγρινίου. Ελέγχουμε – Επιβεβαιώνουμε – Διορθώνουμε» στις 19/07/2021, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τη διαδικασία ελέγχου και διόρθωσης πιθανών σφαλμάτων κατά τη διαδικασία Ανάρτησης των στοιχείων Κτηματογράφησης στο Δήμο Αγρινίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σ. Μπλέτσας, καλωσορίζοντας τους εισηγητές της και υπογραμμίζοντας τη σημασία της, τονίζοντας παράλληλα πως το Περιφερειακό Τμήμα αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα για έγκυρη ενημέρωση μηχανικών και πολιτών, έχει διοργανώσει μία σειρά σχετικών με την Κτηματογράφηση εκδηλώσεων, όπως για την προανάρτηση στην Αιτωλοακαρνανία και την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εισηγητές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα η κα Λιόντα Φένια, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Υποδιευθύντρια Διεύθυνσης Έργων από τον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»,ο κ. Βέργος Δημήτριος, Δικηγόρος, εκπρόσωπος της Αναδόχου Κοινοπραξίας της Μελέτης Κτηματογράφησης του Δήμου Αγρινίου και η κα Τζίφα, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, υπεύθυνη της εν λόγω Μελέτης. Η εκδήλωση έκλεισε με την υποβολή ερωτημάτων από τους συμμετέχοντες προς τους εισηγητές της ημερίδας προκειμένου να επιλυθούν απορίες και να διαφωτιστούν σημεία της διαδικασίας προανάρτησης που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης. Ολόκληρη την ενημερωτική ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο youtube.
 11. Ακόμα μία διαδικτυακή εκδήλωση διοργάνωσε το ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας με θέμα: «Ανάρτηση Κτηματογράφησης Δήμου Αγρινίου. Ελέγχουμε – Επιβεβαιώνουμε – Διορθώνουμε» στις 19/07/2021, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τη διαδικασία ελέγχου και διόρθωσης πιθανών σφαλμάτων κατά τη διαδικασία Ανάρτησης των στοιχείων Κτηματογράφησης στο Δήμο Αγρινίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σ. Μπλέτσας, καλωσορίζοντας τους εισηγητές της και υπογραμμίζοντας τη σημασία της, τονίζοντας παράλληλα πως το Περιφερειακό Τμήμα αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα για έγκυρη ενημέρωση μηχανικών και πολιτών, έχει διοργανώσει μία σειρά σχετικών με την Κτηματογράφηση εκδηλώσεων, όπως για την προανάρτηση στην Αιτωλοακαρνανία και την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εισηγητές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα η κα Λιόντα Φένια, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Υποδιευθύντρια Διεύθυνσης Έργων από τον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»,ο κ. Βέργος Δημήτριος, Δικηγόρος, εκπρόσωπος της Αναδόχου Κοινοπραξίας της Μελέτης Κτηματογράφησης του Δήμου Αγρινίου και η κα Τζίφα, Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, υπεύθυνη της εν λόγω Μελέτης. Η εκδήλωση έκλεισε με την υποβολή ερωτημάτων από τους συμμετέχοντες προς τους εισηγητές της ημερίδας προκειμένου να επιλυθούν απορίες και να διαφωτιστούν σημεία της διαδικασίας προανάρτησης που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης. Ολόκληρη την ενημερωτική ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στο youtube. View full είδηση
 12. τελευταία φορά που πήρα λαχείο αναβλήθηκε η κλήρωση...
 13. (Εγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα σας!! Έχω θέμα με την μυρωδιά στο σπίτι από την μούχλα σε δύο τοίχους. Δεν υπάρχει τόσο οπτικά γιατί έχω φέρει τεχνικούς και έχω κάνει μεγάλη διόρθωση αλλά η μυρωδιά επιμένει. Έχω καθαρίσει με τα γνωστά καθαριστικά αλλά δεν φεύγει με τίποτα. Ρώτησα πριν δύο μέρες έναν γνωστό και μου πρότεινε να καθαρίσω με συσκευή που παράγει όζον. Δεν το έχω ξανακούσει. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Έχετε κάποια εμπειρία;
 14. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση (τέτοια μέρα, τέτοια ώρα!!!) Έχει κατασκευαστεί και στον υποκείμενο όροφο εξώστης στην ίδια όψη, όμως εκεί έχει μεγαλύτερο πλάτος και άλλη χρήση πλέον 😉. Ψάχνω και τα σχέδια της σύστασης να δω μήπως εκεί φαίνεται κάτι διαφορετικό απ ότι στην ΟΑ για να μη μπλέψω με συναινέσεις. Αν και διαβάζοντας σχεδόν όλο το νήμα κατέληξα ότι δε χρειάζεται συναίνεση για τέτοιου είδους παραβάσεις, θέλω να είμαι σίγουρη ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον. Δεν υπάρχει καταστατικό και δε θυμάμαι ποιο είναι το ποσοστό που μπορεί να απαιτηθει για συναίνεση αλλά το max που μπορώ να έχω είναι το 66,6%.
 15. Mε αναλυτικό και τα δυο. Μια λοιπή παράβαση. Έχουν γίνει εκ κατασκευής. Οπότε 1.Λ.Π κατηγορίας 2. Παρεμπιπτόντως ο ίδιος εξώστης έχει κατασκευαστεί σε όλες τις στάθμες της οικοδομής;
 16. εφοσον εχει γινει συσταση καθετων [δεν λες πότε και πώς] και εχει μεταγραφει... αυτη ισχυει, κατα την περιγραφη στον τιτλο και καθε καθετη τακτοποιει μονη της. Αν καποια εχτισε μετα μονη της σαν καθετη, θα πρεπει να εχει καθορισμενα τα όρια της Ειδες αν εχει βγει καποια αδεια; Η αλλη καθετη τι λεει; Τι χαρτια υπεβαλλε; Προφανως εχει τα ιδια προβληματα. Αρα ή συννενοειστε μεταξυ σας ή κανεις εφαρμογη οσων διαβαζεις υγ εχεις παρει κωδικους απο το ΕΚ για να κανεις μια ερευνα μεσω ιντερνετ;;
 17. Με 31° ελάχιστη από αύριο (για την ακρίβεια είμαστε στην ισοθερμική των 30°, έβαλα το γράφημα από το meteo στο autocad και βρήκα τη θέση με τις μοίρες) μου φαίνεται λάθος κίνηση. Σας ευχαριστώ πολύ πάντως όλους.
 18. Οκ, πάντως λύσεις υπάρχουν για όλα (ή σχεδόν για όλα) 👍👍
 19. Ωραία συμφωνούμε, χώρο δεν χάνουμε έχουμε αρμό 10cm + 10 για τη μόνωση(παραπάνω) 20. Μια χαρά χωράει. Μάλλον όμως καλύτερα να περιμένουμε.
 20. Στην ίδια στάθμη με το πέδιλο της πεδιλοδοκού.Θα άφηνα και αναμονές για να συνδεθεί με την υπόλοιπη σχάρα των πεδιλοδοκών του κτιρίου.Θα χάσει λίγο χώρο από το υπόγειο. Στους ορόφους βγαίνεις σε πρόβολο αν δεν θες να χάσεις χώρο. Όλα αυτά είναι τελείως θεωρητικά βέβαια.
 21. είναι μια λύση κ αυτό, το πέδιλο του όμως θα το έκανες κάτω από το πέδιλο της πεδιλοδοκού; (ρητορική ερώτηση τώρα αν γίνει θα θεμελιωθεί στο πέδιλο της πεδιλοδοκού, με όσα μέτρα λέμε τόση ώρα)
 22. Δηλαδή μιλάμε για μία βαρέλα και ούτε καν ολόκληρη. Δες αν γίνεται, με την ανάλογη σχεδιαστική αναπροσαρμογή και σύμφωνη γνώμη προφανώς ιδιοκτήτη, η αντιστήριξη να γίνει με τοιχίο ξέχωρο από το κτίριο. Δηλαδή τοιχίο που μετά θα έρθει επάνω του και θα ακουμπήσει το κτίριο σου σκυροδετημένο σωστά και ολόκληρο όταν θα έχετε επιστρέψει από τις διακοπές. Ένα τοιχίο 20cm πάχος με ένα μικρό πέδιλο το οποίο θα σας βολέψει να κοιμάστε ήσυχοι για τις επόμενες 15-20 μέρες και που ακόμη και αν η συντήρηση του δεν είναι η βέλτιστη και δεν πιάσει τις επιθυμητές αντοχές δεν θα μας πονέσει και τόσο. Θα ξέρουμε ότι όταν περάσει το κύμα καύσωνα θα μπορούμε να φτιάξουμε την θεμελίωση μας σωστά και όχι με ματίσεις. Πάνω σε αυτό θα επιχειρηματολογούσα. Αν δεν γίνει δεκτό ή για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να προχωρήσει, επανερχόμαστε σε νυχτερινή σκυροδέτηση (ει δυνατόν να έχουμε θερμοκρασία περιβάλλοντος 35 και κάτω άρα απόγευμα προς βράδυ) με τα μέτρα συντήρησης κλπ. Διαφορετικά αν δεν κάνουμε σκυροδέτηση θα μας τρώει λίγο μην αρχίσουν και πέφτουν χώματα. Εγώ θα σκεφτόμουνα και το τοιχίο.
 23. σωστά, τα 2μ βάθος είναι 3.5μ σε συνολική πλευρά 8.5 (τα υπόλοιπα καλύπτονται από το υπόγειο του γείτονα) θα μπορούσε να γίνει και μια πολύ ωραία τριγωνική τέντα από τις αναμονές ως το απέναντι πρανές της εκσκαφής (πρπ 4μ πάλι)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.