Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Πήγαμε σε μηχανικό και μας είπε πως η οριζόντια κατάτμηση δν συμφέρει κανέναν από τους δύο μας.. Και οτι το πιο δίκαιο και για τους δύο είναι η κάθετη κατατμηση Καπου διάβασα όμως πως η κάθετη κατάτμηση σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχια απαγορεύεται?? Έχω άδικο?
 3. Ούτε κι αυτό είναι αξιοκρατικό γιατί κάποιοι τα λεφτά τα έχουν σε μετρητά, ιδίως αν είναι και μαύρα. Είναι τόσο πολυσχιδής ο κλάδος που δε μπορεί να εφαρμοστεί ένα ενιαίο κριτήριο για όλους. Χρειάζεται ομαδοποίηση και διαφορετικό μέτρο στήριξης σε κάθε ομάδα. Ακόμα και για λόγους μάρκετινγκ. Η ιδέα με τα σεμινάρια αν όντως είναι αμοιβόμενα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δίνει δουλειά σε εταιρείες μηχανικών (κατά πάσα πιθανότητα) που πουλάνε τα σεμινάρια και μια καλή δικαιολογία να πάρουν κάτι και οι υπόλοιποι χωρίς όμως να φαίνεται ότι το πήραν τζάμπα. Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να αρκεστούν σε ισόποση επιδότηση ενοικίου, ενώ άλλοι σε αποζημίωση προσωπικού. Θα μπορούσαν να προκηρυχθούν κάποια έκτακτα έργα σε νοσοκομεία και να ανοίξουν και μερικές θέσεις στο δημόσιο, ούτως ώστε όλοι να πάρουν κάτι. Μη νομίζεται ότι μας βλέπει κανείς με φθόνο. Το αντίθετο. Αποτυχημένους μας θεωρούν! Το επιχείρημα για να μη πάρουμε το 800ρι δεν είναι το ότι δεν το έχουμε ανάγκη αλλά ότι δε θα το βγάζαμε ώστε να χρήζουμε αποζημίωσης!
 4. Το θέμα είναι επιβίωσης. Ο μόνος όρος θα μπορούσε να είναι πόσα λεφτά έχεις στους τραπεζικούς σου λογαριασμού ς
 5. Today
 6. Ίσως πάλι να θέλαμε να μπουν όροι στον επιστημονικό κλάδο για το ίματζ μας στην κοινωνία που μας θεωρεί ελίτ. Διαβάστε λίγο τα σχόλια σε γαλάζιες εφημερίδες. Για να μην πάρει ο Κούγιας επίδομα ορισμένοι βγάζουν το μένος τους πάνω μας.
 7. Καθαρός εμπαιγμός από την κυβέρνηση για οτυς επιστήμονες - ελ. επεγγαλματίες! Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα (και μετά το κράξιμο που έπεσε) τώρα έχουν "δεύτερες" σκέψεις.... https://www.protothema.gr/politics/article/989837/koronoios-i-kuvernisi-exetazei-na-dosei-to-epidoma-ton-800-euro-kai-se-dikigorous-giatrous-kai-mihanikous/
 8. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο μόνος κλάδος που θα μπουν όροι πάλι. Οριζόντια σε όλους αλλιώς να βάλουν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες όρους και προυποθεσεις. Και το ιδιόκτητο γραφείο έχει ενφια, εισόδημα εικονικό ιδιοκατοικησης κλπ.
 9. Βασικά από την αρχή προφανώς μας είχαν προγραμματίσει για ΕΣΠΑ και προγράμματα τηλεπάθειας. Βγήκε ο γίγαντας , έκανε το λαγό και πίστευαν ότι θα την πάνε την δουλειά πριμα. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις σοβαρες.Οχι από μας.Εμεις είμαστε εντελώς τσιου μετά την εποχή Αλαβάνου.Απο τους δικηγόρους. Αν ποτιστουμε θα είναι λόγω των δικηγόρων. Υ.Γ καλό βολεμα @@@@@@##€α
 10. Μη τους δίνεις ιδέες.....Άσε να δούμε τι θα γίνει πρώτα...μυρίζομαι λάκκο πάντως στη φάβα....Αυτό που λέει ο Ικαρος έχει μια λογική αλλά νομίζω ότι η επιδότηση ενοικίου είναι ανεξάρτητη.....Για να δούμε....166000 * 800 είναι 140εκ λογικά. Απο κάπου πρέπει να βρεθούν....11 πήραν τα κανάλια για διαφήμιση του ΕΟΔΥ.... Εγώ, κι όχι μόνο εγώ, πληρώνω απο την 1η μέρα που άνοιξα βιβλία. Μονίμως φορολογούμαι ως ΕΕ τεκμήρια κλπ κλπ. Δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ ποτέ! Ούτε ΚΕΑ ούτε σεα ούτε μεα ούτε μέρισμα ούτε τπτ. Πλήρωνα τσμέδε, πλέον εφκα, ετεαεπ ματώνοντας. Έχω σούμα και με ζημία (παλι πληρωσα εφορία με δανεικά) και με κάποια κέρδη ανάλογα τη χρονιά....Κι επειδή λοιπόν το κράτος θεωρεί ότι έχω εκατομμύρια φοβάμαι ότι θα τα πληρώσουμε χρυσά αυτά τα 800...
 11. προσωρινά όχι. Ίσως κάνουν εργασίες (ώρα μη αιχμής).
 12. Όσο το βοήθημα δεν είναι κυριολεκτικά οριζόντιο (δηλαδή να "έπαιζαν" με 20-30 πλήθος ΚΑΔ που ΔΕΝ θα το πάρουν) αδικίες θα υπάρχουν. Είναι πολύ ιδιαίτερη η κρίση αυτή...δεν είναι οικονομική όπως η προηγούμενη ... έχει τον πιο δυνατό συνδυασμό θεωρώ υγειονομική+οικονομική+απρόβλεπτο. Θα δούμε "ο καιρός γαρ εγγύς"
 13. Λειτουργεί η σελίδα του ΕΦΚΑ για τις εισφορές?
 14. Και αυτό δύσκολο το κόβω Γιώργο γιατί θα μπορούσε να είναι να καλό η κακό τρίμηνο.. Πάλι αδικίες θα υπήρχαν Αν δεν είναι καμία εντελώς άσχετη ράδιο αρβύλα πληροφορία, αν όντως το ξανασκέφτονται τότε πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι θα τα πάρουμε
 15. Ευτυχώς που έχουμε δυνατή μνήμη. Φυσικά και δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό τον.....μπιπ(βάλτε ότι κοσμητικό θέλετε...)
 16. Δύσκολο και αυτό, διότι υπάρχουν και συμβάσεςι που ακόμη δεν έχουν δηλωθεί (έως 20/4 η προθεσμία) αλλά δεν μπορείς εκ των προτέρων να γνωρίζουν ότι θα είσαι "φορολογικό μπλοκάκι" ή αν θες και "ασφαλιστικό μπλοκάκι". Να τι προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να παίξει. Η φορ. δήλωση του 2019 θα μπορούσε αλλά μας πρόλαβε ο ιός, οπότε δεν έχει αυτή την δυνατότητα εκ των πραγμάτων, αφού δεν έχει υποβληθεί. Οπότε θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από π.χ. των εσόδων(εκροών) από την περιοδική ΦΠΑ του Δ' τριμ '19 ή ίσως το ποσό προς καταβολή/έκπτωση ή επιστροφή που προκύπτει από εκροες(έσοδα)/εισροες(έξοδα), για να βάλουν ίσως κάποιον "κόφτη". ή τελικά θα πουν ότι έγιναν προσπάθειες για να καταβληθούν (το είδαμε εξάλλου σε διαρροές ... ότι γίνεται προσπάθεια ... μάλλον θα ..κλπ) αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι ... και τέτοια πράγματα ή ότι θα δοθούν τον επόμενο τον μήναν "και καλά" για (15 Απριλ - 30 Μαη) για τους ειδικούς τους επιστήμονες ... μιας και η κορονοκρίση θα φάει και Απρίλιο και ...Μάη θα έλεγα ... (είμαστε στην 2η εβδομάδα ... από τις 10-12 εβδομάδες της Κίνας που τα μέτρα ήταν πολύ πιο αυστηρά ... κυνηγούσαν κυριολεκτικά με ειδικές απόχες και μάζευαν όσους περπατούσαν) Για 'μένα το πιο σημαντικό αν δοθούν είναι αυτό που είχα γράψει λίγο πρίν:
 17. Μην τους βάζετε ιδέες.Τα 800 ευρώ πρέπει να τα πάρουν όλοι.Υπαρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Το 800αρι μαζί με την μη καταβολή του επιτηδευματος, είναι τα ελαχιστα που μπορούν να προσφέρουν στους μηχανικούς. Οι συμπεριφορες του "εκπροσώπου", μαζί με τις ασφαλιστικές βρουτση το 11 και την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών επί Σπριτζη , δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Υ.Γ Καλό βολεμα @@@###α
 18. Το δεύτερο ερώτημα δεν το κατάλαβα. Αν θες επαναδιατυπωσε. Μέχρι στιγμής το ερώτημα ήταν αν σε ένα κτίριο 1000 τμ βάσει άδειας βιοτεχνικό, έγινε αλλαγή χρήσης στα 1000 τμ εντός περιγράμματος σε γραφεία. Τα εξωτερικά κλιμακοστάσια που εμπλέκονται; Αν είναι αυθαίρετες κατασκευές θα λάβουν πρόστιμο (πχ με αναλυτικό).
 19. Δεν θα μπουν τέτοια κριτήρια. Θα γίνει της πόπης πάλι. Αν θα τα πάρουμε θα είναι για όλους βάσει των ΚΑΔ. ΕΛπίζω να τους κόβει λίγο να μην ξεσηκώσουν νέα θύελλα αν τελικά η απόφαση του Κούλη είναι θετική και προς εμάς.
 20. Ο μόνος όρος που μπορώ να σκεφτώ είναι να μην τα δικαιούνται οι μπλοκάκιδες αν δεν έχει προηγηθεί αναστολή σύμβασης εργασίας.. Σαν πιο τραβηγμένο να επιδοτηθούν 800€ όσοι διατηρούν μισθωμένο γραφείο και 400€ οι υπόλοιποι Ελπιζω και πιστεύω ότι πλέον δεν θα πάνε να ξεχωρίσουν τα κουκια. Θα τα δώσουν σε όλους να τελειώνουμε
 21. ευχαριστω πολυ συνάδελφε. Για το δεύτερο ερώτημα περί περιμετρικών τοιχοποιιών, κλιμακοστασίων (εάν τη γλυτώνουν) έχετε καμία άποψη ? η πραγματική επιφάνεια είναι μεγαλύτερη από του παραδείγματος οπότε σκέφτομαι τι μπορώ να γλυτώσω.
 22. δεν ξερω αν ηταν προσχεδιασμενο ή οχι, δεν ξερω αν ηθελα να δουν αντιδρασεις αυτο που ξερω ειναι οτι ψηφο σε τετοιες κυβερνησεις που σε τοσο κρισιμες στιγμες για την επιβιωση πολλων ανθρωπων απλα κοροιδευουν δεν θα δωσω ειτε αυτη η κυβερνηση ειναι γαλαζια ειτε κοκκινη ειτε οτιδηποτε ! μη γράφεις χωρίς τονισμό. Δεν επιτρέπεται. Pavlos 33
 23. Τελικά έχουμε ενημέρωση αν μπορούμε να μετακινηθούμε για δουλεία ( πχ ενεργειακή επιθεώρηση) από τον δήμο που είναι η έδρα μας (πχ Χολαργός) σε άλλον δήμο ( πχ Περιστέρι). Μας καλύπτει η βεβαίωση τύπου Α με σφραγίδα-υπογραφή δική μας που αναγράφει για περιφέρεια Αττική? ή χρειάζεται και κάτι άλλο?
 24. Καλησπέρα. Για να διαπιστωθεί αν το γήπεδο μπορεί να κατατμηθεί θα πρέπει να απευθυνθεί ο πατέρας σου και ο θείος σου σε μηχανικό (πολιτικό ή τοπογράφο), ο οποίος θα συντάξει τοπογραφικό διάγραμμα μελετώντας τους όρους δόμησης (γενικούς και ειδικούς). Η κατάτμηση δεν γίνεται στο χαρτί. Θα χρειαστεί συμβολαιογραφική πράξη.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.