Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Χθες
 2. http://edujob.gr/node/199 Αυτό μπορεί να σου δίνει κάποια απάντηση. Πέρα απο την θεωρία πάντως, μιας και μιλάμε για ένα επάγγελμα πιο καλλιτεχνικό, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις "διακοσμητών" που δεν έχουν καμία εκπαίδευση. Επίσης η διακόσμηση ενός χώρου δεν απαιτεί υπογραφή κάποιας μελέτης (νομικά) και άρα οποιοσδήποτε μπορεί να σου διακοσμήσει το σπίτι (κατα πάσα πιθανότητα η γυναίκα σου )
 3. GiorgioG

  Σύνδεση Η/Ζ με πίνακα ΔΕΗ

  Σε περιπτωση διακοπης της τροφοδοσιας απο τη ΔΕΗ οταν η εγκατασταση μας τροφοδοτειται απο Η/Ζ ο ουδετερος ερχεται απο τη ΔΕΗ ή το Η/Ζ;
 4. κανεις μεγαλο λαθος. δεν μπορω να καταλαβω πως εβγαλες αυτο το μεγεθος. Μπορεις να ανατρεξεις στο 543 και ειδικα στο 543,1,3 και 543,1,4 οπως ήδη αναφέρθηκε.
 5. Καλή τύχη! Κι έγω το έχω κάνει ήδη ουκ ολίγες φορές δυστυχώς..
 6. Σε ευχαριστώ Δημήτρη, πολύ χρήσιμο το link, ωστόσο αυτό που κυρίως αφορά το ερώτημα έχει να κάνει με την επεξήγηση των συμβόλων μιας ΠΕ (όπου και δεν βρίσκω σχετικό υπόδειγμα)... ακριβώς, οι ζώνες έχουν να κάνουν με τους συντελεστές Δόμησης, Κάλυψης κλπ., ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στο ότι σε διαθέσιμο χάρτη ΠΕ που έχω στα χέρια μου, σε κάποια σημεία του χάρτου αναγράφεται πχ. Α' Ζώνη, Β' Ζώνη κοκ. χωρίς να γνωρίζω όμως με ποιο όριο - περίγραμμα οριοθετούνται κάθε φορά οι ζώνες αυτές... έτσι παρουσιάζεται δυσκολία στο να προσδιοριστεί σε ποια ζώνη ανήκουν ακίνητα που βρίσκονται ανάμεσα από αυτές ή πλησιέστερα στην μια από τις άλλες κλπ... ακολουθείται γενικότερα κάποιο γενικό υπόδειγμα στην παραγωγή χαρτών ΠΕ ή ανά περιοχή και μελετητή επιλέγονται αυθαίρετα οι συμβολισμοί;
 7. Καλησπέρα, για την έκδοση της ΕΕΜΚ θα πρέπει όλα τα κτίσματα εντός του οικοπέδου να είναι νόμιμα; Η εργασία που πρόκειται να γίνει αφορά σε νόμιμο κτίριο όμως εντός του οικοπέδου υφίστανται και άλλα αυθαίρετα κτίρια. Η παρ. 2 του άρθρου 41 του ν4495 αναφέρεται σε κτίριο : "Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, καθώς και σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών εφόσον:...."
 8. Πρέπει να κάνεις έλεγχο και των περιμετρικών διαστάσεων του περιγράμματος, ώστε και αυτές να μην έχουν μεταβολή > η < του 5%. Εσύ έκανες έλεγχο μόνο του εμβαδού. Είναι δύο οι συνθήκες.
 9. danaikaterina σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αντίστοιχα και στις υπεύθυνες δηλώσεις τους θα βάλουν το ίδιο ποσοστό, δηλαδή επί του οικοπέδου (50%), σωστά? αναφέροντας σίγουρα ότι ρυθμίζονται οι αυθαιρεσίες τόσο των κοινοχρήστων όσο και των οριζόντιων ιδιοκτησιών του καθενός.
 10. Σε ιδιόκτητη οικοδομή το κεντρικό κλιμακοστάσιο καταλήγει μέσω πυλωτής στον χώρο του υπογείου. Το υπόγειο στην άδεια είναι ένας ενιαίος χώρος, όχι όμως σε όλο το περίγραμμα-κάλυψη του κτιρίου. Ένα τμήμα του φαίνεται μπαζωμένο το οποίο ξεμπαζώθηκε και ενώθηκε με το νόμιμο. Τι μειωτικό παίρνει 0.30 ή 0,50? Θεωρείται αυτοτελής χώρος (0.50)? Επίσης για επιλογή κατηγορίας και συντελεστή υπέρβασης αυτά τα επιπλέον μέτρα του υπογείου λαμβάνονται υπόψη? Ευχαριστώ.
 11. Καλησπέρα σας, Ο νόμος αναφέρει: "ιειε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας Τεύχος Α’ 167/03.11.2017 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3209 έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α΄, β΄ και γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 89" Έχω ακίνητο 394τμ βάσει οικοδομικής άδειας και το εμβαδόν του στην πραγματικότητα είναι 412τμ. Βάσει της παραπάνω παραγράφου η απόκλιση του 5% στο παραπάνω νούμερο ανέρχεται στα 413,7τμ κάτι που σημαίνει πως είμαι εντός 5%. Η απορία μου είναι αν έχει κάποια όρια ως προς την απόκλιση των εξωτερικών διαστάσεων (πχ 0.50εκ.) ή ώς προς το εμβαδόν (πχ 10τμ). Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα τίποτα και απλά θα ήθελα μία επιβεβαίωση. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να περάσω μία λοιπή παράβαση κατηγορίας 3 και τέλος; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 12. όχι, μιλάω βάσει hd 384 που προβλέπει μέθοδο διαστασιολόγησης του PE. Αρκεί να αντέχει σε βραχυκυκλώματα, και μία ασφάλεια τήξεως 35A gG προστατεύει αγωγό 1.5mm2
 13. thanks για την απάντηση, εγώ συμφωνώ και έχω ρίξει άπειρους σχετικούς τσακωμούς στις ΥΔΟΜ! απλά να διευκρινίσω ότι μιλούσα για το 0,5 ο/οο επί του προϋπολογισμού (ΕΜΠ ιδιοκτήτη), όχι για το 1% επί της αμοιβής (ΕΜΠ Μηχανικού) που λέει το έγγραφο. Και αυτό βέβαια ως το ήμισυ του ΤΣΜΕΔΕ ιδιοκτήτη λογικά θα ορίζεται, προετοιμάζομαι απλά για έναν ακόμα ΥΔΟΜ τσακωμό.
 14. Κατέβασε το DXF του κτηματολογίου με τη διαστρωμάτωση (layers) και το κάνεις εισαγωγή στο αρχείο που δουλεύεις, έτσι το έκανα εγώ. Απλούστερο από το να τα γράψεις ένα ένα στρώμα.
 15. να υποθεσω οτι μιλας ειρωνικα για καποιους εγκαταστατες και τις τακτικες τους?
 16. Καλησπέρα Δημήτρη! Το πάω στο Α81 παρ.3 α) υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει Υπέρβαση δόμησης κάλυψης και όγκου. Όπως το λες όμως είναι χρησμός... Με μία διαμερισμάτωση έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Απλά ξέρεις γιατί δεν μου κάθεται πολύ να βάλω παράβαση διαμερισμάτωσης; Από την στιγμή που λέμε ότι συγκρίνουμε με τα της ΟΑ , δεν βλέπω στην σύγκριση αυτή κάποια διαφορά , από το διαμερίσμα σήμερα και το πως είναι στην ΟΑ. matina Είναι το τροποποιημένο Α82 του 4495 , με τον νόμο 4546 άρθρο 34 δες και εδώ την πολύ καλή δουλειά του συναδέρφου kan62
 17. Θα βάλεις τα ποσοστά που έχουν επί του οικοπέδου, που προκύπτουν δηλαδή από το άθροισμα των ποσοστών των οριζόντιων ιδιοκτησιών του καθενός
 18. βαζεις τικ στο οχι..... Η ηλεκτρική εγκατάσταση αυτή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ΚΕΗΕ και της Κ.Υ.Α. Φ Α’ 50/12081/642/26.07.2006 κατά τον χρόνο ελέγχου ναι c όχι c Ο ελεγκτής αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης O παραλαμβάνων το πρωτόκολλο ελέγχου ιδιοκτήτης ή χρήστης
 19. ευχαριστώ για τις άμεσες απαντησεις, οσο και να φαινεται περιεργο ενας ειναι ο ιδιοκτητης και παντα ηταν ενα το διαμέρισμα! επισης: α) το 1μ2 πρεπει να το παρω απο τα κοινόχρηστα διοτι στη σύσταση ειναι πλατύσκαλο ενω πραγματικά ανηκει στο διαμέρισμα των 135μ2 β) {Να στηριχτείς στην εξαίρεση του Ν4495 Άρθρο 82 παρ.2 θ)} ειναι σωστο το άρθρο? κατι μου ξεφεύγει...
 20. Στην ΑΠΟΦ. 55174/2013, αρθρο 1 παρ.2. α) Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα ....... Γράφει για κτίρια και το ερμηνεύουν ότι αφορά ολόκληρο το κτίριο. Το χειρότερο είναι ότι ρώτησαν το ΥΠΕΝ και συμφώνησε με την ερμηνεία τους, έτσι λένε τουλάχιστον. Έχουν γίνει διαβήματα προς το ΤΕΕ και περιμένουμε.
 21. Και όσο και αν φαίνεται περίεργο, για μικρές εγκαταστάσεις με ΤΝ, πχ οικία με 35A γενικές ασφάλειες αρκεί ένας και μοναδικός PE, ο οποίος μπορεί να έχει την ελάχιστη διατομή των 1.5mm2.
 22. https://www.michanikos.gr/forums/topic/35808-α17-ειδικές-ομάδες-πληθυσμού-αμεα-παλιννοστούντες-πολύτεκνοι-τρίτεκνοι-κτλ/?do=findComment&amp;comment=592396
 23. Ναι κάνεις τακτοποίηση και μετά τροποποίηση της σύστασης. Δεν είναι απαραίτητη η νομιμοποίηση.
 1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.