Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Past hour
 2. Πιστοποιητικό στεγανότητας είναι, πάει στην ΕΔΑ, θέλει υπογραφή από εγκαταστάτη αερίων καυσίμων σύμφωνα με το ΠΔ 114. Προς το παρόν τα υπογράφει φίλος ΜΜ, ο οποίος δεν ασχολείται με τεχνικό κομμάτι, μόνο μελετητικό. Έχω κάνει αναγγελία έναρξης δραστηριότητας στην Περιφέρεια για εγκαταστάτη και περιμένω απάντηση, όπως και ο φίλος ΠΜ που την έχει ήδη πάρει από το 2017. Όπως κι αν έχει, θεωρώ ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από τον αρχικό σκοπό που είχε (δεν μπορώ πλέον να την παρακολουθήσω - εγώ την άρχισα καθαρά σαν θέμα ερμηνείας του νόμου και έχει φτάσει σε "άλλο" επίπεδο). Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα ενηνερώσω το topic με το αποτέλεσμα που θα έχει. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον άλλον η περίπτωσή μου στο μέλλον. Ενημερωτικά, στην Περιφέρεια το πρόβλημα που έχουν αυτή τη στιγμή (ή τουλάχιστον έτσι με ενημέρωσαν και αντίστοιχο ερώτημα έστειλαν στο Υπουργέίο και μου το κοινοποίησαν) είναι ότι το σύστημά τους - που είναι πανελλήνιο - δεν περιλαμβάνει άλλες ειδικότητες εκτός των ΜΜ και ΗΜ. Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Νότιο Αιγάιο. Επανέρχομαι με νεότερες πληροφορίες. Καλή συνέχεια σε όλους
 3. Γεια σας συνάδελφοι, προκειμένου να χορηγήσουν προέγκριση για έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ μου ειπαν από το επαρχιακό ΤΣΜΕΔΕ που εξυπηρετούμε ότι πρέπει να στείλω αίτηση στην Αθήνα στον κλάδο ασφάλισης (έμαθα ότι κάνουν 25 μέρες για να αποστείλουν την βεβαίωση ) στο τηλ. δεν απαντάνε ποτέ!!! Απαράδεκτοι! Εσείς που είστε στην Αθήνα αυτές τις βεβαιώσεις τις περνάτε άμεσα;
 4. Κακώς απαιτεί, για τις εεμκ δεν είναι απαραίτητο να περάσουν από το σύστημα αμοιβών. Κάποιοι συν/φοι γράφανε το πρωί ότι κάποια αν και τα βγάζει ως απαιτούμενα, μπορείς να μην τα συμπληρώσεις και η αίτηση προχωράει, για ψάξτο λίγο.
 5. Η ΕΕΜΚ απαιτεί πλέον Α/Α έργου συστήματος αμοιβών στο ηλεκτρονικό σύστημα. Πως περνάω μια περίπτωση ΕΕΜΚ στο σύστημα αμοιβών με τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και χρήση ικριωμάτων? Γνωρίζει κανείς?
 6. Καλησπέρα, προσπαθώ να βρω ένα πρότυπο για δηλώσεις ανάθεσης μελέτης και επίβλεψης για μια έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, αλλά το μοναδικό που βρίσκω (απ' το ΤΕΕ), αφορά γενικότερη οικοδομική άδεια. Μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα πρότυπο ή να με βοηθήσει να συντάξω ένα μόνος μου?
 7. στις μικρης κλιμακας ζηταει τοπογραφικο σαν γενική απαιτηση(τοπογραφικό κατά τα οριζόμενα στη παράγραφο 3ε, αρθρο 1ΥΑ)?
 8. Εκλογές έρχονται , είπαν να αγωνιστούν τα παιδιά για κανένα σταυρουλάκι...
 9. Σήμερα
 10. Προφανώς το λογισμικό της πλατφόρμας του ΤΕΕ e-Αδειες για την έκδοση οικοδομικών αδειών Μάλλον θα πρέπει να διορθωθεί η ετικέτα Ευχαριστώ
 11. Συνάδελφε απο περιέργεια θέλω να μάθω ... για πιο λόγο κάνεις ελέγχους στεγανότητας σε αγωγούς φυσικού αερίου ... και αφου τους κάνεις σε τι διαδικασίες προβαίνεις μετά ? Δίνεις βεβαίωση στεγανότητας του δικτύου στην εταιρεία φυσικού αερίου ?
 12. Συνάδελφοι θα πρότεινα να ανοίξουμε νέο θέμα για απορίες για τη χρήση του λογισμικού . Πρώτη δική μου απορία : σε αρκετές περιπτώσεις το σύστημα ( τουλάχιστον στη δοκιμαστική έκδοση ) απαιτούσε δικαιολογητικά που δεν ήταν απαραίτητα για την έκδοση αδείας . Στα σεμινάρια είχαν πει ότι θα το επανεξετάσουν και μάλλον θα αναρτήσουν σχετικό κείμενο μη απαίτησης . Το αντιμετώπισε το πρόβλημα κάποιος συνάδελφος ?
 13. καταρχάς ο συντλεστής μετατροπής δεν είναι 3410 αλλά 3,412! Κατα δεύτερον αν θες να προμηθευτείς Α/Θ 2.5 kw κανονικά εμπίπτει στην κατ.1 των Α/Θ. Τώρα το τι θα κάνει ο εν. επιθεωρητής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν νομιζω να βρεις σαφή απαντηση. Κάνε οτι σε φωτισει ο θεός!
 14. Χωρις να το γνωρίζω διοτι δεν εχω φτάσει ως εκει πιστευω οτι τα δελτία αποστολής πάνε στα ψηφιοποιημένα παραστατικά. Τωρα για τα εξτρέ λογικά θα τα ζητάει στο πεδίο παραστατικά--> Κατανομή ίδιων κεφαλαίων. Γενικά στα δικαιολογητικά για να σηκώσει κάτι πρέπει να στο ζητήσει το σύστημα, οπότε θα είναι προφανές.
 15. Σόρρυ για την καθυστερημένη απάντηση. Στη Γερμανία ίσως υπάρχει, θέλει σίγουρα αρκετή αναμονή όμως για να μπεις κανείς στο τμήμα. Στην Αυστρία, από όσο ξέρω όχι. Η γνώση γερμανικών από πριν έστω και ενός βασικού επιπέδου (Β1) είναι πλεονέκτημα και πολύ πιο φθηνή υπόθεση. Και επίσης ό,τι πιστοποιήσεις - σεμινάρια καλύτερα από Ελλάδα, οι τιμές εδώ όταν έχει να κάνει με επιστημονικά σεμινάρια είναι εξευτελιστικά ακριβές. Στην Ελλάδα με ~300 - 400€ παίρνεις πιστοποίηση και γνώσεις Autocad, Revit κλπ για σειρά ~10 μαθημάτων. Εδώ ο κανόνας είναι 1000+ για μαθήματα 2 - 3 ημερών. Όσον αφορά το πτυχίο στο βιογραφικό, πήγαινα με M.Eng. τονίζοντας ότι πρόκειται για πενταετείς σπουδές. Και στη συνέντευξη αναφέρεται ως Μαστερ με εξειδίκευση στον τομέα που είχα.
 16. Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να βελτιώσω αισθητικά το δάπεδο μιας πολύ παλιάς ισόγειας κατοικίας με πολύ χαμηλά ύψη στα εσωτερικά και εξωτερικά ανοίγματα, της τάξης του 1.90m. Το υπάρχον δάπεδο είναι από τσιμέντο, από την εμπειρία σας μπορώ να επιδιώξω νέα στρώση δαπέδου από πάνω με συνολικό πάχος λιγότερο των 3-5cm? Δεν αναφέρομαι σε πλακάκια, σκέφτομαι περισσότερο πλαστικά δάπεδα, laminate ή πατητή τσιμεντοκονία. Είχε κανένας αντίστοιχη εμπειρία; Πώς το χειριστήκατε τελικά; Ευχαριστώ πολύ.
 17. http://natura2000.eea.europa.eu/ με αριστερο κλικ επιλέγεις την περιοχή, ανοίγεις το standar data form, στο National legal reference of SPA designation θα βρεις την απόφαση
 18. Συνάδελφοι καλησπέρα. Παρακαλώ, μια διευκρίνιση από όποιον το γνωρίζει: Τα Δελτία Αποστολής των υλικών σε ποια καρτέλα πρέπει να ανέβουν; Στα «Δικαιολογητικά» ή στα «Ψηφιοποιημένα Παραστατικά»; Ίδια ερώτηση και για τα τραπεζικά Εξτρέ εξόφλησης ΠΕΑ 1&2 και ιδίων κεφαλαίων-προκαταβολών. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί τα μεν Δελτία Αποστολής δεν βλέπω να αναφέρονται ούτε στον οδηγό ούτε στα τεχνικά εγχειρίδια. Δεν ξέρω αν θεωρούνται ως παραστατικά, αλλά ίσως ως συνοδευτικά έγγραφα αυτών. Τα δε, τραπεζικά παραστατικά (εξτρέ) λογικά θα έπρεπε να πάνε στα «Ψηφιοποιημένα Παραστατικά», αλλά η πλατφόρμα στην κεντρική σελίδα της αίτησης μας λέει ότι τα παραστατικά καταβολής ιδίων κεφαλαίων ανεβαίνουν στη καρτέλα «Δικαιολογητικά» (υποθέτω ότι το ίδιο θα ισχύει και για τα εξτρέ των ΠΕΑ 1&2;) Το help-desk στον κόσμο του… Η κοπελίτσα στο τηλέφωνο λέει βάλτε τα όλα στα «Ψηφιοποιημένα Παραστατικά» (σε αντίφαση με τις οδηγίες της κεντρικής σελίδας της αίτησης), το δε infoekoii@etean.com.gr μου απάντησε να διαβάσω τα τεχνικά εγχειρίδια (σαφής και τεκμηριωμένη απάντηση!). Σας ευχαριστώ.
 19. ΤΣΙΝΤΗΛΑΣ

  Γραμμές ΔΕΗ μέσης τάσης

  καλησπέρα σας, μια ερώτηση θελω να κανω: αν θέλω να επιβλέπω (οπτικός έλεγχος βασικα και χειρισμοί) ΥΠ ΜΤ ΩΣ 600KW , ως πτυχιούχος ΗΛ ΜΗΧ/ΚΟΣ ΑΤΕΙ έχω τη δυνατότητα και αν ναι τι έγγραφα χρειάζομαι. για παράδειγμα 2 φορές το χρόνο που γίνετε το τακτικό service απο εξειδικευμένο συνεργείο μας ζητούν υπογεγραμένο χαρτί από μηχανικό για την απόζευξη και το ίδιο για την επανένταξη. σας ευχαριστώ πολύ,
 20. Καλησπέρα.Αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης οικισμού) μετρημένο σήμερα ,βρέθηκε να έχει εμβαδό Ε=2167τμ .Στο εν λόγω αγροτεμάχιο υπάρχει ισόγεια υπερυψωμένη κατοικία με υπόγειο ,τμήμα του οποίου έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα.Η άδεια του 1989 ,όσο και το συμβόλαιο αγοράς του ιδίου έτους ,αναφέρουν εμβαδό Ε=2355τ.μ. (και για να συμπληρώσω τα του συμβολαίου ,αναφέρει πως στον αρχικό κάτοχο προήλθε μέσω έκτακτης χρησικτησίας από το 1946) .Ευτυχώς η διαφορά που προκύπτει είναι μικρότερη του 10% οπότε δεν χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας και τροποποίηση-διόρθωση των τίτλων κτήσης. Το θέμα που προκύπτει είναι πως με τη "σμίκρυνση" του αγροτεμαχίου και μια διαφοροποίηση στο σχήμα του (λόγω κάποιου τμήματος που άφησε για τον δρόμο ο ιδιοκτήτης ,+ κάποιες επεκτατικές βλέψεις γειτόνων ,κουλτούρας `` εδώ ήταν το όριο`` ,"όχι εδώ ήταν το όριο " και "λάθη" κατά την περίφραξη ,και πάει λέγοντας ,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μιλάμε για τοπογραφικό διάγραμμα του 1989 με κορδέλες ) υπάρχει πλέον παραβίαση πλάγιων αποστάσεων . Το θέμα είναι πως εγώ τώρα ελέγχω με βάση τις "εγκεκριμένες" αποστάσεις που έχω πάνω στο τοπογραφικό της αδείας σε σχέση με τα σημερινά όρια του οικοπέδου ?(για τις οποίες αποστάσεις έχω και μερικές απορίες (πώς π.χ. επιβάλλουν απόσταση 15 από το πλαϊνό όριο αλλά στο πίσω όριο επιτρέπουν 14.5 ) ?? Η περίπτωση κατηγορίας 3 για αλλαγή θέσης (σε συνδυασμό με μικρές αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις) ακυρώνεται λόγω της "μη σύννομης θέσης " ή αν θα μπορούσε να έχει διαφορετικές αποστάσεις από τα όρια ,θα μπορούσα να προχωρήσω τελικά με ΚΑΤ3 (Από προηγούμενες συζητήσεις πάντως ,βλέπω πώς υπάρχει η τάση να δηλώνονται τα τετραγωνικά που παραβιάζουν το Δ με ΥΔ και παραβίαση Δ ,αλλά με την ΥΚ να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο)
 21. 10/(0,03*0,5*1000) (δηλαδή με τον τωρινό συντελεστή δόμησης) Άρθρο 100 2. Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και, σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου, με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ή κάθετης ή ιδιοκτησίας κάθε συγκύριου. edit στο παρακάτω μήνυμα αυθαίρετα/(χιλιοστά*επιτρεπόμενη δόμηση σήμερα)
 1. Φόρτωση περισσότερων δραστηριοτήτων
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.