Jump to content

kan62

Core Members
 • Posts

  4,334
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  196

kan62 last won the day on September 21

kan62 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μελέτες - Κατασκευές
  Αποκαταστάσεις μνημείων
 • Τοποθεσία
  Ναυπακτία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

71,060 profile views

kan62's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

 • Well Followed Rare
 • Reacting Well Rare
 • Helpful Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

5.1k

Reputation

 1. Νομίζω ότι δεν συζητάμε τι είναι ωραίο αλλά τι είναι νόμιμο. Αυτό είναι νόμιμο από το 1986, πάμε για 40 χρόνια.
 2. Αφήνεις όσο θέλεις. Ο χώρος από ρυμοτομική μέχρι το κτήριο (ονομάζεται υποχώρηση) μπορεί να είναι υποχρεωτικός αλλά και προαιρετικός ακάλυπτος σύμφωνα με τους ορισμούς. Δεν υπάρχει υποχρεωτική απόσταση από το πρόσωπο, εκτός αν υπάρχει πρασιά.
 3. Μιλάνε για μελετοκατασκευή στη χώρα που η μελέτη έχει καταργηθεί εδώ και καιρό.
 4. Ποιος υπάλληλος εννοείς, γιατί διαφωνία υπηρεσίας εννοείται ότι υπάρχει μόνο με έγγραφο του προϊσταμένου της. Και φαντάζομαι ότι τέτοιο δεν υπάρχει.
 5. Η αστοχία σε μια διάταξη νόμου δεν παράγει νόμο. Δεν εξαίρεσαν το πρόσωπο. Η πρασιά και η υποχώρηση του κτηρίου είναι πάντοτε υποχρεωτικός ακάλυπτος, ανεξαρτήτως διαστάσεων. Συνέχονται με τον κοινόχρηστο χώρο.
 6. Όταν ο εγχώριος πολεοδομικός σχεδιασμός ξεχνά, ο ποταμός θυμάται ...
 7. Αυτή είναι η παλιά μηχανή αναζήτησης ...
 8. Δημήτρη καλημέρα. Αυτό είναι παλιό, σύμφωνα με το ΓΠΣ η περιοχή προορίζεται για κοινωφελείς εγκαταστάσεις (μάλλον αθλητικές). Εγώ ρωτάω για τη μετά το 2020 περίοδο, τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν στα έργα του 2023 ; Δεν είχαν κάποια μελέτη ;
 9. Η άποψη είναι από το Google Earth και είναι μηνός Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Στο σημείο 1 είναι η "καναλοποίηση του ποταμού" με το στενότερο υλοποιημένο ήδη σημείο στη θέση όπου το 2020 υπήρχε το πνιγμένο Κέντρο Υγείας. Στο σημείο 2 είναι η πρώην θέση του ιδιωτικού γυμναστήριου το οποίο σήμερα βρίσκεται ολόσωμο μέσα στο ποτάμι. Η ίδια θέση στον ιστορικό φωτοχάρτη ήταν το φρύδι της ιστορικής κοίτης του ποταμού και ταυτόχρονα όριο του δασικού. Στο σημείο 3, μπορεί κάποιος συνάδελφος από την περιοχή να μας πληροφορήσει τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο δήμαρχος-περιφερειάρχης ;
 10. Ότι και να είπαν στο ΣΑ για την όψη όφειλαν να το πουν "με την επιφύλαξη της γνώμης του ΥΠΠΟΑ". Αν βέβαια ήταν ειδοποιημένοι από την αιτιολογική έκθεση. Οπότε δεν υπάρχει θέμα προς διευκρίνιση. Υπερισχύει το ΥΠΠΟ.
 11. Άρθρο 117 Ν.4495/17 : 9. Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις σε χαρακτηρισμένα νεότερα μνημεία, σε κτήρια που βρίσκονται εντός τμημάτων πόλεων ή οικισμών που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία, καθώς και σε κτίρια που βρίσκονται εντός Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, τακτοποιούνται μετά από απόφαση έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από αιτιολογημένη γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου, σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 9β του άρθρου 116.
 12. https://oasp.gr/events/imerida-seismiki-apotimisi-kai-epembaseis-se-kataskeyes-apo-feroysa-toihopoiia?fbclid=IwAR0_NfymItdRaPWd2y6EhjoYWcE5juoQUrGEw6XNwYJJWzkJWaDu9YCnaH0 2023-09-13 Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθανασίου Διάκου 28-34, Αθήνα Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών (ΕΚΠΠΣ) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Σεισμική Αποτίμηση και Επεμβάσεις σε Κατασκευές από Φέρουσα Τοιχοποιία». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο Κανονισμός για την Αποτίμηση και τις Δομητικές Επεμβάσεις Τοιχοποιίας – ΚΑΔΕΤ. Πρόγραμμα ΚΑΔΕΤ 13-9 _0.pdf
 13. Αν είναι όντως φέρουσα θα συνεχίζεται και στο υπόγειο, οπότε αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς στο ισόγειο. Αν είναι "μικτή" καλό είναι να μη χρησιμοποιείται καθόλου η διάταξη αυτή ή έστω να χρησιμοποιείται μέχρι το τοιχίο μόνο και μόνο με κατασκευή διάταξης προβόλου που θα αναλάβει τη λιθοδομή του ισογείου. Μη σκοτώσουμε και κανένα άνθρωπο για ένα μπόνους ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.