Μετάβαση στο περιεχόμενο

kan62

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.410
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    211

kan62 last won the day on Μάρτιος 4

kan62 had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μελέτες - Κατασκευές
    Αποκαταστάσεις μνημείων
  • Τοποθεσία
    Ναυπακτία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

75.169 profile views

kan62's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,3k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εφαρμόζεις αυτό που ορίζει ο νόμος και εξαιρείς και τον ΗΧ. Μάλλον ο συνάδελφος έχει το θέμα του με τις λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις και θεωρεί ότι θέλει διόρθωση η υπαγωγή σου πριν την πράξη. Υπάρχει ομάδα που υποστηρίζει και αυτό ... ας όψεται το ΥΠΕΝ-ΤΕΕ.
  2. Προφανώς, αυτον εφάρμοζε ο μηχανικός της εποχής...
  3. Αν ρωτάς από επιστημονικό ενδιαφέρον, ακρίβεια θα έχεις μόνο αν αφαιρέσεις 1 τμ και το ζυγίσεις. Αν ρωτάς για το τι θεωρούσε ο τότε μηχανικός της κατασκευής στους υπολογισμούς του, αυτός έβλεπε 180 κιλά στο τετραγωνικό.
  4. Όταν το δικαίωμα της ανεκτής πολεοδομικής υπέρβασης αφαιρέθηκε από τα κοινόχρηστα και μοιράστηκε στα χιλιοστά των Ο.Ι. του οικοπέδου, το πολεοδομικό έγινε εμπράγματο. Για αυτό, όσοι υποστηρίζουμε την άποψη του Ιάσονα, βάζουμε ΥΔ στις Ο.Ι. για να ελεγχθούν, η κάθε μια χωριστά και όλες μαζί μετά, για το καθορισμένο ανεκτό και πέραν αυτού πληρωτέο δικαίωμα. Αν βάλουμε και τα κοινόχρηστα μέσα θα γίνει μύλος ... Πάντως οι συμβολαιογράφοι και με τη διαμερισμάτωση το λύνουν το πρόβλημά τους.
  5. Μιλάμε για αυθαίρετα και όχι για όρους δόμησης οικισμών. Το άρθρο 112 αναφέρεται σαφώς στο άρθρο 21 του ν.1337 και αυτό σαφώς στο ΦΕΚ 292Δ. Οικισμοί του 588Δ/82 είναι μέσα στο 292Δ/83 και οριοθετήσεις οικισμών προηγήθηκαν ή ακολούθησαν τα ΦΕΚ... Το άρθρο 112 εξαιρεί με χαμηλό πρόστιμο όλες τις αυθαιρεσίες κατοικίας ασχέτως χρόνου πριν το 2011. Οι άλλες χρήσεις δεν υπάγουν το νομίμως υφιστάμενο τμήμα προ του 1983, αλλά για τις μεταγενέστερες αυτού αυθαιρεσίες μπαίνουν στη γενική διαδικασία εξέτασης των Κατ.4 ή Κατ.5 και μάλιστα χωρίς μείωση προστίμων.
  6. Αν ο οικισμός υπάρχει στους οικισμούς του ΦΕΚ 292Δ, η εξαίρεση έχει δοθεί ήδη το 1983 από τον Τρίτση. Ότι λοιπόν τεκμηριώνεται ως προ '83 είναι νομίμως υφιστάμενο της παρ.1δ του άρθρου 23 του ΝΟΚ. Με το άρθρο 112 υπάγονται, με μια ξεχωριστή διαδικασία, οι λοιπές μεταγενέστερες αυθαιρεσίες. Ένας συνδυασμός σχεδίων δίνει την πλήρη νομιμότητα στο ακίνητο.
  7. Όπως και να διευθετηθεί το θέμα, δεν είναι της παρούσας πενταετίας. Η Κατ.5 δεν θα υπάρξει ως δυνατότητα τακτοποίησης μέχρι τη δημοσίευση σε ΦΕΚ των "εκπονούμενων" πολεοδομικών σχεδίων. Κοινώς αφορά στους νεώτερους από μας. Καλησπέρα σε όλους !
  8. Δικαιολογείσαι μόνο γιατί έχεις 8 ώρες στο forum ...
  9. Θα σου απαντήσουν, αρμοδιότεροι από μένα, ότι αυτό αντίκειται πολλαπλά στους σκοπούς του forum. Οι πολλές απόψεις είναι θεμιτές, η τεκμηρίωση είναι θέμα του καθενός μας και η παροχή των επαγγελματικών υπηρεσιών πάντα αμείβεται.
  10. Το "θα μπορούσε" πάλι παραμένει. Οτιδήποτε διευκρινιστικό είναι μόνο για τον μελετητή και την ατομική του ευθύνη. Δεν είναι για βεβαιότητα όταν ρωτάς-ελέγχεις σε ΥΔΟΜ. Είναι πολύ πιθανό, αν το κούφωμα είναι προς τα έξω να σου πούν ότι βγαίνει εκτός τοίχου οπότε μετράει, όπως στα έρκερ ...
  11. Θα μπορούσε είχα πει, υπόθεση έκανα. Μετά ακολούθησε εγκύκλιος και το θέμα έκλεισε με πλήρη αφαίρεση ... όταν ήρθε η ανάπτυξη.
  12. Η μετρητική απόκλιση αφορά στο αντικείμενο ελέγχου, το οποίο είναι το κτήριο σαν σύνολο ή κάποια/ες συγκεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Είναι ποσοστιαία στη συνολική διάσταση της εξεταζόμενης οντότητας αλλά έχει και πάνω όριο για το κτήριο σαν σύνολο. Κάτω από αυτά τα όρια γίνεται απλή ενημέρωση με την ΗΤΑ, πάνω από αυτά και μέχρι ένα άλλο όριο είναι μικροπαράβαση που δεν θίγει ονόματα και υπολήψεις και ακόμη παραπάνω από αυτό παίρνουν κεφάλια. Αν το ποσοστό αφορούσε κάθε διάσταση επιμέρους δεν θα γινόταν ποτέ έλεγχος μέτρησης.
  13. Η διαφωνία με αρνητική ψήφο δεν λύνει κανένα θέμα πέραν του ψυχολογικού. Και κυρίως δεν προάγει τον διάλογο.
  14. Για τα τρία πρώτα εδάφια συμφωνώ πλήρως και αυτό είπα και παραπάνω. Για το τελευταίο διαφωνώ. Η pilotis είναι εντός του "περιγράμματος του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου" αλλά εκτός του νόμιμου όγκου. Αυτονόητο δεν είναι τίποτε και οι λέξεις έχουν τη σημασία που τους δίνουν οι ορισμοί τους στο νόμο.
  15. Δεν υπάρχουν δύο σενάρια. Το πλάτος Π ορίζεται ως η απόσταση η κάθετη στον άξονα μέχρι να βρει τις οικοδομικές γραμμές ή τις προεκτάσεις της. Εδώ βρίσκει πρώτα αυτές που ορίζουν το Π=10.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.