Jump to content

kan62

Core Members
 • Posts

  3,786
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  144

kan62 last won the day on July 28

kan62 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Μελέτες - Κατασκευές
  Αποκαταστάσεις μνημείων
 • Τοποθεσία
  Ναυπακτία
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

53,834 profile views

kan62's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Helpful Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

3.8k

Reputation

 1. υπάρχει εδώ : όμως, σήμερα και έτσι που τα κατάφεραν με το άρθρο 14, αφορά μόνο τις περιοχές που μπήκαν στο σχέδιο πριν το 1985 ...
 2. Καλησπερα εχετε κανει κατι αντιστοιχο με το νεο χωροταξικο  φεκ 245Α /2020 

    οπως με το ενημερωμενο ΝΟΚ +τευχος τεχνικων οδηγιων και οπως με το Ν4495/17 

  μετα το ΦΕΚ 129Α /23-07-2021 ?

  σε καθε περιπτωση

  Ευχαριστω πολυ 

   

 3. Μάρθα, επειδή ξέρω ότι το οικόπεδο το έχεις δει και τώρα και πολύ πριν τις 31/1, δώσε άφοβα τη βεβαίωση με πρότερη ημερομηνία, αφού η παράταση της βεβαίωσης σημαίνει ταυτόχρονα και παράταση της εφαρμογή της "παλαιάς" έννοιας του αδόμητου. Δηλαδή όπως το λέει ο νόμος : 2. Με την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και τη βεβαίωση μηχανικού δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι : α) στο ακίνητο δεν υπάρχει κτίσμα ή
 4. Το ότι η ΗΤΚ δεν ήταν έτοιμη, και βγήκε στον αέρα για να μη θιγεί ο απερχόμενος πολιτικός, δεν πρέπει να το πληρώσουν οι μηχανικοί. Οι παρατάσεις εφαρμογής της δεν βοηθούν καθόλου στο να λυθούν τα προβλήματά της. Μόνο με εφαρμογή της ενδεχομένως να λυθούν σταδιακά. Βρισκόμαστε σε χώρα που δεν εφαρμόζονται προδιαγραφές ... Οι πολεοδομίες δεν θα ψηφιοποιήσουν ποτέ μόνες τους τα αρχεία τους και όσες το έχουν κάνει δεν σημαίνει ότι είναι και χρήσιμα πλέον. Εξωτερική εργολαβία σε ιδιώτες, έλεγχος των παραδοτέων σε πρώτο και δεύτερο επίπεδο και θέσπιση όρων με σαφές πλαίσιο για τη χρήση τους από τους επαγγελματίες μηχανικούς. Όλα τα άλλα είναι απλώς για να μην αλλάξει τίποτε.
 5. Υπενθυμίζω ότι : Ξεκινώντας από 40 εκ. "έδαφος" φύτευσης, μιλάμε για 7 (κηπόχωμα) - 8 (κοινό χώμα) - 9 (χώμα και σκύρα) kN/m2, όταν το "έδαφος" αυτό ποτίζεται.
 6. Η παράταση δεν αφορά μηχανικούς αλλά αυτούς που έχουν στα χέρια τους βεβαιώσεις μηχανικών που έχουν ήδη εκδοθεί και λήγουν μέσα στο επίμαχο διάστημα και που μέχρι σήμερα, για άλλους λόγους που επίσης δεν αφορούν μηχανικούς, δεν έχουν συντάξει πράξεις με τη χρήση τους. Δηλαδή αφορά ιδιώτες και άλλες ομάδες επαγγελματιών σε κατευθείαν σχέση "ετεροδοσοληψίας" με πολιτικούς. Ο μηχανικός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να προτείνει στον πελάτη του να εφαρμόσει τον νόμο και να πάει πλέον στον συμβολαιογράφο με πλήρη και ορθή ΗΤΚ. Οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού (ακόμη και μη ευθέως ομολογούμενο) παραβιάζει το 1/3 των διατάξεων του επαγγελματικού κώδικα των μηχανικών. Αν ο πρόεδρος του ΤΕΕ κινείται σε αυτό το μήκος κύματος, τότε πράττει ορθά και με βάση την έγκριση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στη Συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 1961.
 7. Ο νόμος δεν λέει "αμιγή" λέει "αποκλειστική". Τέτοιες είναι ελάχιστες περιοχές (στο Ψυχικό, Εκάλη κλπ.) που το ορίζουν σαφώς στους όρους δόμησής τους. Αν οι κτηριακές μονάδες σου αποτελούν ενιαία κατασκευή, τότε μπορείς να την ονομάσεις κτήριο. Τα υπόλοιπα θα τα πεις με τα μέλη του ΣΑ.
 8. Οι αλλαγές αυτές αφορούν στην απόφαση και είναι ήδη ενημερωμένη.
 9. H Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτελεί μια καταγραφή των απαραίτητων παρεμβάσεων στις τεχνολογικές υποδομές του κράτους, στην εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στον τρόπο που η χώρα μας αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Ο κύριος ρόλος της είναι να περιγράψει το όραμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους της εθνικής στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το συγκεκριμένο κείμενο, ωστόσο, μπαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, περιγράφοντας τις κατευθυντήριες αρχές, το μοντέλο διακυβέρνησης και υλοποίησης αλλά και τους στρατηγικούς άξονες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Περαιτέρω, περιγράφει περισσότερα από 400 συγκεκριμένα έργα, ταξινομημένα σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, σε οριζόντια και σε τομεακά, τα οποία υλοποιούν τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ελλάδα. Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού.pdf View full είδηση
 10. H Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτελεί μια καταγραφή των απαραίτητων παρεμβάσεων στις τεχνολογικές υποδομές του κράτους, στην εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στον τρόπο που η χώρα μας αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης. Ο κύριος ρόλος της είναι να περιγράψει το όραμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους της εθνικής στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Το συγκεκριμένο κείμενο, ωστόσο, μπαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, περιγράφοντας τις κατευθυντήριες αρχές, το μοντέλο διακυβέρνησης και υλοποίησης αλλά και τους στρατηγικούς άξονες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Περαιτέρω, περιγράφει περισσότερα από 400 συγκεκριμένα έργα, ταξινομημένα σε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, σε οριζόντια και σε τομεακά, τα οποία υλοποιούν τη στρατηγική για την Ψηφιακή Ελλάδα. Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού.pdf
 11. Τα γωνιακά δεν υποχρεώνονταν ποτέ για τίποτε άλλο εκτός από τον υποχρεωτικό ακάλυπτο στην αντιδιαμετρική γωνία. Αν ήθελαν απείχαν στα πλάγια όρια. Με κανονικά απέχουσα οικοδομή του 08 δίπλα σου κάνεις ότι θέλεις, κολλάς ή δ.
 12. Όταν το γειτονικό κτήριο έγινε με άδεια του 2008 δεν μας ενδιαφέρουν τα συστήματα δόμησης. Σταματάμε στο β) και δεν φτάνουμε ποτέ στο ε).
 13. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε στο όριο, επειδή η απόσταση του γειτονικού Δ κατά ΓΟΚ85 αποκλείεται να είναι μικρότερη του σημερινού δ. Η μόνη ασάφεια είναι ποιανού κτηρίου το δ παίρνουμε σήμερα για τη σύγκριση. Το δυσμενέστερο ύψος εξασφαλίζει όλες τις περιπτώσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.