Jump to content

zazeng

Members
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

zazeng last won the day on October 1 2019

zazeng had the most liked content!

Community Reputation

49 Καλή

5 Followers

About zazeng

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Tibet
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,262 profile views
 1. Σίγουρα έδωσε μια ώθηση στις μαύρες αμοιβές, την οποία όμως δίνει έτσι κ αλλιώς το ΦΠΑ. Τα μεγάλα εισοδήματα προέρχονται κυρίως από εταιρείες ή εργολαβίες, όπου η μαύρη αμοιβή πάει περίπατο.
 2. Ρε παίδες, έχω ένα περίεργο πρόβλημα. Ενώ μου επιστράφηκε το ποσό της εκκαθάρισης του 2018, στο ειδοποιητήριο του Σεπτεμβρίου, έχω πίστωση το ποσό της εισφοράς και πληρωτέο 0. Στις καταβολές που τσέκαρα, όπως είδα σε προηγούμενα μηνύματα, δεν έχω πιστωτικό υπόλοιπο. Τέλος Σεπτέμβρη μπήκα κατά τύχη στο inbox του ΕΦΚΑ και είδα ότι μου είχαν στείλει 3μνμ για να τους δώσω ΙΒΑΝ, πράγμα που έκανα αμέσως. Λέτε λόγω του ότι το έκανα τελευταίες μέρες να μπερδεύτηκαν; Τι να κάνω να τα βάλω καλού κακού; Τα χάπια μου...
 3. θα μπορούσε να μείνει και η κατηγορία 5 με αυξανόμενα πρόστιμα ανά εξάμηνο, αλλά πως θα κάνουν νάζια. Για το απόσπασμα, ακόμα και σήμερα ζητάνε στην τ.ε. πλήρη περιγραφή του ακινήτου, όχι μόνο ως προς τις αυθαιρεσίες (με σαφή αναφορά στο νόμο βέβαια, δεν την παίρνουν)
 4. Εδώ το 5γ το εφαρμόζουν ακόμα, αν κ όχι πάντα. (Δεν έχει αναρτηθεί δασικός χάρτης) Για πωλήσεις το ζητάει ο αγοραστής συνήθως. Ας δοκιμάσει παντως, δεν έχει να χάσει κάτι.
 5. 4495 αρ. 83 Παρ 5 5. Δεν απαιτείται το ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα στις εξής περιπτώσεις: α) για ακίνητα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού για τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 4178/2013 έχει καταρτιστεί συμβολαιογραφική πράξη σύστασης οριζοντίων / καθέτων ιδιοκτησιών ή έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, β) σε κάθε περίπτωση για ακίνητα εντός σχεδίου για τα οποία έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής, γ) για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης, μη άρτια και μη οικοδομήσιμα, σύμφωνα με το εμβαδόν του τίτλου, δ) για ακίνητα που προέρχονται από αναδασμό και διανομή, εφόσον η αντικειμενική αξία τους δεν υπερβαίνει τις δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, εξαιρουμένων αυτών που βρίσκονται εντός καθορισμένης Ζ.Ο.Ε..
 6. curzondax Ο ίδιος ανάδοχος ελέγχει και τα ηλεκτρονικά, οπότε δεκτό θα το κάνει. Εμάς μας είπαν να τα βαφτίζουμε "αποτύπωση ορίων ιδιοκτησίας", στην Εύβοια τα έχουν βαφτίσει "διαγράμματα κορυφών" (πιο καλό). Καλό είναι να μη γράψεις στην πινακίδα τοπογραφικό γιατί προφανώς δεν είναι. Υπό κλίμακα καλύτερα (αν και εδώ που φτάσαμε και τα α4 χωρίς κλίμακα θα τα δέχονται), κάνναβο, περίγραμμα, εμβαδόν, πίνακα συντεταγμένων, δήλωση ιδιοκτήτη στο τσακίρ κέφι (ντάξει στις χρησικτησίες τη βάζω) και έξω από τη πόρτα.
 7. Πιθανόν, εκτός και αν έρχεται μεγάλη μεταβολή στο βάρος, πράγμα απίθανο, αν κρατήσεις το ίδιο σχήμα.
 8. Nα το ανασύρω λίγο το θέμα, μιας και έχει αλλάξει ολίγον τι, πλέον στην εγκύκλιο για τις εεμκ, (φεκ 4520Β18) η δήλωση στατικής επάρκειας έχει μετατραπεί σε στατική μελέτη, με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα πλεον μπορούμε πχ να αλλάξουμε το φορέα από ξύλινο σε μεταλλικό; Η αλλαγή της επικάλυψης (πχ από κεραμίδι σε πάνελ), απότι συμπεραίνω από τα προηγούμενα, εμπίπτει στην ανακατασκευή. Η στατική μελέτη, σίγουρα θα περιλαμβάνει τη νέα στέγη και έλεγχο επάρκειας του κτιρίου για τα νέα φορτία.
 9. υπάρχουν, αλλά ούτε αυτές θα λήξουν τότε
 10. Συνάδελφοι θέλω τα φώτα σας. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου, ας πούμε 8 στρ, συστήνεται κάθετη 4 + 4 στρ, γιατί λόγω ΖΟΕ Αττικής δεν γίνεται κατάτμηση, σηκώνονται εκατέρωθεν οικοδομές με άδειες και πλήθος αυθαιρεσιών εκατέρωθεν. Περνάν τα χρόνια, οι κυβερνήσεις αλλάζουνε και έρχεται η ώρα του να μπει η περιοχή στο σχέδιο. Το ένα τμήμα της κάθετης μπαίνει, το άλλο μένει εκτός, καθώς έχει και τμήμα δασικό. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής. Εγώ καλούμαι να δώσω τοπογραφικό, γιατί λήγει η προθεσμία περαίωσης του 4495 του εντός τμήματος. Στη δήλωση 651 τι γράφω; Το όλο σαν εκτός σχεδίου είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, ως προϋφιστάμενο της ΖΟΕ. Από την άλλη, αφού δεν έχουμε πράξη, θεωρώ ότι το όλο είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο και ότι θα καταστεί το μεν εντός τμήμα άρτιο και οικοδομήσιμο το δε εκτός μη άρτιο και οικοδομήσιμο (;) με την κύρωση της πράξης. Το θέμα της κάθετης το θεωρώ άσχετο, ως προς την οικοδομησιμότητα, απλά ο μελετητής, σοφά, πήγε μέχρι εκεί. Παρακαλώ για τις γνώμες σας.
 11. Αν θες την άποψη μου, καλά τους κάνουμε, αλλά ας μην κάνουμε πολιτική συζήτηση δώθε.
 12. Δεν θα είχε αγωνία αλλιώς. Σοβαρά τώρα, δεν μπαίνουν για να τρέχει ο κόσμος, δεν είμαστε και Άγγλοι οπότε μας φέρονται αναλόγως.
 13. Άμα μου δίναν ένα ευρώ κάθε φορά που εξηγούσα στο τηλέφωνο αυτό με τις παρατάσεις... (2 ευρώ τώρα με την τροποποίηση για το δεύτερο εξάμηνο!)
 14. Ενα μήνα από την ημερομηνία έκδοσης, λογικά για την προθεσμία μετράει η ημερομηνία παραλαβής της δήλωσης
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.