Jump to content

zazeng

Core Members
 • Posts

  1,500
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

zazeng last won the day on March 25

zazeng had the most liked content!

9 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Tibet
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zazeng's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

 • Helpful Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

740

Reputation

 1. Δυστυχώς στο 1.αα της ΥΑ το βλέπω να πάει. Το 100.5 του νόμου δεν εξαιρεί τις λοιπές παραβάσεις από τον στατικό έλεγχο και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία μόνο για Σ1 κ κατ 1, 2, 3 έχουμε αναφορά. Άρθρο 1 Απαίτηση μελέτης στατικής επάρκειας Μελέτη στατικής επάρκειας απαιτείται για κάθε κατασκευή που ανήκει σε μία από τις κατωτέρω περιπτώσεις, εκτός των περιπτώσεων των κατηγοριών 1, 2 και 3 του άρθρου 96 και κτιρίων σπουδαιότητας Σ1 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) : αα) κάθε στατικά ανεξάρτητη κατασκευή που είναι εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετη,... Θα μπορούσες με λίγο φαντασία να πεις ότι εξισώνεται με κατ 3 ή -ανάλογα με το τι αντιστηρίζει- ότι είναι Σ1. Πιο λογικό μου φαίνεται το 2ο. Αν κρατάει σπίτι ή δρόμο όμως...
 2. Α μιλάμε για τοίχωμα υπογείου, στην περίπτωση αυτή το καλύτερο είναι να κάνεις ένα δόντι 25 (ή όσο χρειάζεται για ευθεία αγκύρωση). Παραπάνω τι κάνεις; Δεν έχεις κολώνα εκεί; (+ όλες τις άλλες απορίες του Παύλου)
 3. Λογικά εννοεί ο συνάδελφος κάθετα στη μεγάλη πλευρά του τοιχείου. Θεωρητικά η απάντηση είναι ναι, προκειμένου να 'απολαύσεις' την μείωση στο μήκος λόγω συνθηκών περίσφιξης που σου προσφέρουν οι συνδετήρες. Αν πέφτει στο 'ψαχνό' μια ιδέα λίγο ντεμί θα ήταν να προσθέσεις πολλά S γύρω από το δοκάρι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει και δεν ξέρω κατά πόσο θα είσαι πάνω από το σιδερά που (δεν) θα το φτιάξει. ΔΕΝ είναι όμως το ίδιο με το να έχεις συνδετήρα όπως καταλαβαίνεις, άλλο το συρματάκι, άλλο η συνέχεια του υλικού. Νομίζω πιο σίγουρη λύση είναι ή να επεκτείνεις ένα από τα δύο κρυφοϋποστυλώματα ή να προσθέσεις ένα δόντι (γιατί για να απολαύσεις τη μείωση του μήκους θες κ μεγάλο τύμπανο - εδώ γελαμε συνήθως) Που είναι το θέμα στο μεσαίο αριστερά; --- ΥΓ: Μιας κ απότι βλέπω έχεις τη δυνατότητα (σπάνιο πράγμα), γιατί δεν βάζεις εναλλάξ παράλληλα τοιχεία στις γωνίες να τελειώνεις με τη στροφή δια παντός;
 4. Η σειρά τώρα έχει ως εξής: Αυτοί τρέχουν εσένα, εσύ τρέχεις τον εργολάβο που σου το πούλησε κ αυτός τρέχει αυτούς που υπογράψανε. Αν είχες βάλει δικό σου μηχανικό θα ετρεχες κ αυτόν εσύ (κ τον εργολάβο). Εφόσον δεν έβαλες, όπως σου είπαν κ οι συνάδελφοι παραπάνω, απλά έχεις αποδεχθεί το συμβόλαιο ως έχει (κ γι'αυτό ο γείτονας θα ξεκινήσει από σένα). Δεν υπάρχει τρόπος να βγάλεις την ουρά σου απέξω, δυστυχώς.
 5. Ως προς αυτό, σύμφωνα και με αυτά που διαβάσαμε από το ΣτΕ για την περίφημη οικοδομή εκτός σχεδίου στην Πάτμο, οφείλατε να το είχατε ελέγξει κατά την αγορά. Κατά τα άλλα οι πιθανές εξηγήσεις είναι τόσες πολλές που δεν έχει νόημα να συζητηθεί διαδικτυακά, εκτός κ αν ανεβάσετε σχέδια κλπ, αλλά και πάλι θα χρειαστείτε μηχανικό (κ δικηγόρο προφανώς), Ως προς αυτό, πιθανότατα οι αρτιότητες και των δύο να είναι οριακές (ή και κάτω από το όριο, γιαυτό κ η 'καταπάτηση'), οπότε όπως καταλαβαίνετε αν την ξανακερδίσει αυτός την χάνετε εσείς, συνεπώς η άδεια σας έχει πρόβλημα. Περισσότερες λεπτομέρειες με το συνάδελφο που θα το αναλάβει.
 6. Σε τίποτα στην ουσία, μια άποψη είναι για μια περίπτωση που υπάρχει μεν, δεν καλύπτεται ούτε από το ΓΟΚ85 ούτε από κανένα αυθαιρετονόμο δε. Η πολεοδομία, σε έλεγχο που μου έχει τύχει, κάτι αντίστοιχου ύψους (αλλά μικρού εμβαδού) κάτω από σκάλες με αναλυτικό τα είχε πάει. Εγώ το βλέπω ανά περίπτωση, αν θεωρώ ότι είναι χώρος ή κάτι σαν ντουλάπι και πόσο θα προκαλούσε μια λάθος κατάταξη (μια αποθήκη 2.10 100τμ ας πούμε θα την πήγαινες με αναλυτικό; Δεν ρισκάρεις σε μελλοντική μεταβίβαση;). Στην περίπτωση σου πάντως νομίζω μια χαρά είναι η 96.γιβ*. Η παραγραφούλα στο τέλος της κατ3 για χρήση του 100.5 αντί για 96.γ (κ το αντίστοιχο σημείο στην εγκύκλιο* για συμψηφισμό με λοιπές παραβάσεις) νομίζω προσκρούει στο "και δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου (τ.μ.)" στην αρχή του 100.5 για την περίπτωση των αποθηκών. * την εγκύκλιο όταν δεν βολεύει κ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο την αγνοείς άνετα, όπου βολεύει οκ (τα καλά κ συμφέροντα!)
 7. K πολύ τον έχασες κ πολύ είναι κ που το γράφεις, εγώ το αφήνω ως γρίφο στους επόμενους πλέον
 8. Ευχαριστούμε πάρα πολύ κ για τα σημειωματάκια στις πρώτες σελίδες!
 9. Όχι πιο δύσκολο από τον φορέα ενός ανελκυστήρα. Πάνω κάτω τα ίδια. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα φορτία ανέμου κ χιονιού και νομίζω το πως θα προσομοιώσεις και θα υπολογίσεις σωστά τις ντίζες (αν κ υπερσχεδιασμένο μου φαίνεται), σχεδιαστικά υπάρχει ΕΝ για βλήτρα (κ η hilti δίνει ένα ωραίο πρόγραμμα).
 10. Κ 4.0 μη σου πω, σαν το dos, το ένα μετά το άλλο βγαίνανε θυμάμαι. Μάλλον ούτε στους ίδιους άρεσε κ είπαν να το κρατήσουν κ κάπου το παλιό, να κάνουν δουλίτσα.
 11. Το παλιό interface εξακολουθεί να λειτουργεί εδώ: http://www.et.gr/idocs-nph/search/fekForm.html#results
 12. μόνο η απάντηση θα σου κοστίσει αρκετά
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.