Jump to content

zazeng

Core Members
 • Content Count

  735
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

zazeng last won the day on December 2 2020

zazeng had the most liked content!

Community Reputation

274 Πολύ καλή

8 Followers

About zazeng

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Tibet
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ρητά στην κατηγορία αυτό λέει, στον υπολογισμό του προστίμου λέει εκτός από όρους και περιορισμούς δόμησης (αλλά εκεί λέει μόνο για ισχύοντα, στην εγκυκλιο το χαλαρώνει και βάζει και τα μεγέθη της άδειας σαν επιλογή), αλλά το δίκαιο θα ήταν να το λάβουμε υπόψη και εδώ. Τεσπά επειδή είναι ευαίσθητο το θέμα και επειδή, για να δικαιωθείς, θα πρέπει να επικαλεστείς το γεγονός ότι δεν είσαι ελέφαντας και όχι κάτι ρητό, η συνήθης λύση είναι ένα καλό βολέ στο τενεκεδάκι.
 2. Το κλειδί για όλα αυτά είναι η ημερομηνία υπαγωγής, δλδ η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου. Αν είναι < 30/9, πάς με το 0%, ότι αλλαγές και όποτε τις κάνεις. Όταν είναι σε υπαγωγή δεν δουλεύει ο υπολογισμός προστίμου. Αν όμως κάνεις μια μεταβολή μπορείς να ξανακάνεις υποβολή και υπολογίζει εκ νέου πρόστιμα και δόσεις (μάλιστα κρατάει και την επιλογή που είχες κάνει για τον τρόπο πληρωμής, οπότε αν είχες επιλέξει εφάπαξ πληρωμή και προσθέσεις 1000€ πρόστιμο, θα σου βγάλει νέο παραβολάκι 800€). Αυτό μπορείς να το κάνεις _όσες φορές θες και με ότι μεταβολή προστίμου θες_ , εναλλακτι
 3. άρθρο 81/5. Υπαγωγή είναι η υποβολή δήλωσης στο ηλεκτρονικό σύστημα του άρθρου 90 και βάσει της οποίας εκδίδεται το ποσό υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά το άρθρο 100. Στο στάδιο αυτό επιτρέπονται οι μεταβολές και βάσει αυτών αναπροσαρμόζεται το σχήμα πληρωμών και επέρχονται οι συνέπειες του άρθρου 105 περί αναστολής κυρώσεων. Στο 105 δεν λέει κάτι για μεταβίβαση.
 4. Δεν είναι λίγο ειρωνικό το ότι είναι σε διευκρινιστική οδηγία; Βtw εξίσου μπερδεύτηκαν κ οι συμβολαιογράφοι, κυρίως με την προηγούμενη διατύπωση. Η ίδια η διάταξη είναι αστεία. Θεσμοθετημένη απάτη.
 5. Αυτό το εξαιρετικό θολωτό πέτρινο που βλέπουμε μέσα πως συνδέεται με την κατασκευή; Θα στηρίζει το πάτωμα; (Ομολογώ ότι ζήλεψα) Υγ πριν αγοράσεις το οτιδήποτε, να κατεβασεις ένα ντέμο πρώτα, να σιγουρευτείς ότι γίνεται αυτό που θες, πριν τα σκάσεις. Νομίζω δύο είναι τα βασικά υποψήφια προγράμματα.
 6. Σωστό κ αυτό. Τελικά σε αυτά έχω καταλήξει να πας με την άδεια και κανείς την τακτοποίηση όπως βγαίνει
 7. Αξίζει, αλλά δεν πληρώνεται. Γιατί τόσο αντίθετος στη μεταφορά φορτίων, για ισόγειο απο σκυρόδεμα και όροφο φερουσα δεν μου φαίνεται άσχημο, ειδικά για το ισόγειο.
 8. Αγγούρι ακούγεται αυτό, σκυρόδεμα κ φέρουσα. Να πω ότι λέγαμε για πλήρωση να έβαζε ισοδύναμα χιαστί στοιχεία, τώρα πως να το κάνει;
 9. Νόμος: γιε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α, β και γ της παρ.2 του άρθρου 89, Εγκύκλιος: Στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου συμπεριλαμβάνεται και η διάσταση του ύψους. Στην έννοια των υπερβάσεων των εξωτερικών διαστάσεων του κτιρίου συμπεριλαμβάνονται και τυχόν εξοχές για τη διαμόρφωση της όψης του κτιρίου (π.χ. έρκερ). Ο έλεγχος της υπέρβασης έως 5% γίνεται συγ
 10. @efoulaόχι εννοώ αυτό: Ο έλεγχος του υπολογισμού της υπέρβασης έως 40% μπορεί να γίνεται για μέρος ή το σύνολο του κτιρίου, μετά από συναίνεση του συνόλου των αντίστοιχων συνιδιοκτητών, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί μεμονωμένες δηλώσεις υπαγωγής για επιμέρους ιδιοκτησίες του ακινήτου. προφανώς τη θέση σταύθμευσης την έχει κάποιος ιδιοκτήτης οριζόντιας, οπότε έτσι μπορείς να εκμεταλλευτείς και τα χιλιοστά του, αμφιλεγόμενο, όπως όλη η εγκύκλιος, αλλά για το συγκεκριμένο δεν βλέπω άλλη λύση
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.