Jump to content

zazeng

Core Members
 • Posts

  977
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

zazeng last won the day on September 10

zazeng had the most liked content!

8 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Tibet
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zazeng's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

381

Reputation

 1. Αυτό είναι η πολεοδομική παράβαση όμως, νέα έννοια που εισήγαγε ο 4495 σαν υοπερίπτωση της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης για λάιτ καταστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι 199+50-20 = 229 > 10%, άρα σίγουρα δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Δεν ξέρω με επφύλαξη το βλέπω, όχι γιατί δεν έχει λογική (αυτό είναι το τελευταίο πρόβλημα σε αυτή τη δουλειά), αλλά γιατί δεν ξέρω πως θα το δει ο επόμενος συνάδελφος που θα πάρει τη δήλωση μου στα χέρια του για να κάνει το οτιδήποτε. Κ επειδή βαριέμαι τα ντιμπέι για τον 4495* συνήθως πάω με το δυσμενέστερο. Τα in vitro εδώ πέρα μια χαρά είναι, τα in vivo με περιουσίες πελατών όχι τόσο!
 2. 50/επιτρεπόμενη δόμηση, όχι πραγματοποιημένη πήγαινε το, προκειμένου να βγάλεις συντελεστές κ δεν θα το αμφισβητήσει κανείς. Την αφαίρεση πως την δικαιολογεί έστω έμμεσα ο νόμος? Για την εύρεση κατηγορίας ίσως το χρησιμοποιούσα, με επιφύλαξη πάλι, αλλά εδώ δεν παίζει ρόλο. Στο διάγραμμα κάλυψης βέβαια θα την κάνεις την αφαίρεση και στην τεχνική έκθεση θα το γράψεις ξεκάθαρα για να μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που πρέπει σε ταπ, ε9, κτηματολόγιο κλπ. Ο ημιυπ με αναλυτικό, δες το κ καλά μήπως έχει κ τπτ άλλο. Γενικά όπως σοφά λέει κ ένας φίλος πάντα χρειάζεται μια λοιπή παράβαση, βσλτην κ ας μην την έχεις βρει ακόμα!!
 3. Σε ευχαριστούμε για την παράθεση Πιρς, πολύ κατατοπιστικός όπως πάντα ο κ. Ροδόπουλος. Να προσθέσω στη σύνοψη σου, ότι ο κορεσμός της διεπιφάνειας θεωρείται σημαντικότερος από την τραχύτητα της (κατά πολύ). Μια ερώτηση (ντάξει 2 ή 3): Γιατί ψέκασμα; Με απλή διαβροχή δεν μπορούμε να βγάλουμε το ίδιο συμπέρασμα; Απότι καταλαβαίνω στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα αυτά που λέει ο κανονισμός (βούρτσισμα μετά τη σκυροδέτηση, υδροβολή) μάλλον δεν πολυεφαρμόζονται. Θεωρούμε ότι μας καλύπτει ο οπλισμός ή η Παναγία η Σκυρόδετη; Εκτός και αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και δεν αναφέρεται σε αυτούς τους αρμούς. Ντάξει στον αρμό της οροφής του υπογείου με περιμετρικά τοιχεία κάτω από το πέλμα των εσωτερικών δοκών θα μπορούσες να το ισχυριστείς, ειδικά αν έχεις πυκνώσει σε Φ10/10 γύρω γύρω. Στους υπόλοιπους; Και κάτι τελευταίο έχει νόημα εφαρμογή συγκολλητικού υλικού σε τέτοιο αρμό; Μπορεί να συνδυαστεί με τη διαβροχή μέχρι κορεσμού; Το waterstop δεν θα έκανε κακό σε ένα τέτοιο αρμό (οροφής υπογείου); Σταματάω γιατί πληθύνανε τα ερωτηματικά.
 4. Προφανώς όχι, αλλά έχω προσυμφωνήσει τα 4πλάσια σημεία ελέγχου από αυτά που ανέφερε ο Τέτρι προκειμένου να προχωρήσουν. Η ποιότητα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι αναγκαστική, πίστεψε με, με έχει πονέσει πολύ το τελευταίο φέτος. Συμφωνώ κ επαυξάνω. Αστεία πράγματα. Προσωπικά προσανατολίζομαι σε σύστημα Χ€ για Υ επισκέψεις (τα σημεία ελέγχου που προείπαμε) κ μετά από αυτό Ζ€/επίσκεψη. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα πάρεις στα χέρια σου μια φουλ έξτρα μελέτη εφαρμογής. Άλλο ανέκδοτο αυτό. Αχ. Δεν αργεί ο καιρός. Θα σας τρελάνω στη λισπ κ στην πρόλογκ. Πέρα από την πλάκα έχεις δίκιο, δεν βγαίνει η σωστή δουλειά. Ευτυχώς φέτος έτυχε να είμαι άνετος σχετικά, δεν είμαι γενικά, κ μπορώ κ το κυνηγάω. Δεν υπάρχει κ δεν προβλέπεται σύντομα, πιο σύντομα θα δεις μελέτη εφαρμογής της προκοπή. Το ΤΕΕ πλέον είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.
 5. 'Οπως και να το κάνεις νομίζω θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, ως προς τα επίμαχα όρια, ειδικά εφόσον δεν υπάρχει προηγούμενος ΚΗΔ.
 6. Στον ΚΗΔ υποβάλλεις ότι θες, αυτό μόνο τα layer του καταλαβαίνει, κατά τα άλλα και ζωγραφιές μπορείς να έχεις στο dxf. Εφόσον δεν λειτουργεί ακόμα κτηματολόγιο, άρα μιλάμε για 2 βάσεις γεωχωρικών δεδομένων, βάλτα και τα 3 στο topo_prop ώστε να πατήσει η εγγραφή πάνω από την προηγούμενη και όταν έρθει η ώρα να επικρατήσει η τελευταία (ελπίζω). Αυτό υποθέτοντας ότι είχες κάνει κηδ με την προηγούμενη κατάσταση. Αν όχι βάλε μόνο το νέο.
 7. να βάλω κ εγώ ένα σοβαρό άσμα αφιερωμένο σε όλους τους σοβαρούς επιβλέποντες
 8. Σε τι φάση είναι το κτηματολόγιο στην περιοχή; Αν έχει περάσει την ανάρτηση, λογικά κ βάση όσων έχω δει, η διόρθωση θα επηρεάσει και τα γύρω της. Αν όχι καλύτερα βάλε κ τα τρια σε ένα.
 9. Δεν εννοείται πάντα, οπότε καλό είναι να το ξεκαθαρίζουμε!
 10. τι εννοείς; είναι ή δεν είναι; γιατί να το πάρεις στο λαιμό σου; Η τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου τεκμηριώνει κατά πόσο οι αυθαιρεσίες που διαπιστώσαμε απαιτούν ΜΣΕ ή όχι. Εσύ έχεις ένα αυθαίρετο υπόγειο ~50μ², σε άσχετη θέση από τη μελέτη και πρακτικά -σχεδόν- εκτός φορέα (μελέτης). Και μια τρύπα κ μια σκάλα. Αυτά θα μελετήσεις στην έκθεση σου κ θα αποφανθείς. Για το υπόγειο, από το 1643 δεν σε καλύπτει η περίπτωση ι του άρθρου 2 (25μ²). Επίσης δεν σε καλύπτουν επακριβώς οι περιπτώσεις ε (υπόγειοι χώροι μέγιστης επιφάνειας έως αυτής του ισογείου) και ζ (υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν). Τέλος το δεξί κτίριο πλέον δεν έχει υπόγειο. Άλλο το διόροφο με υπόγειο, άλλο χωρίς, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον στατικό σου. Η τρύπα είναι το μικρότερο σου πρόβλημα νομίζω. Επειδή με είχε απασχολήσει στο παρελθόν το μόνο σχετικό που είχα βρει ήταν η ΕΑ 1814, την επισυνάπτω. OmadApant-74_30.11.2018.pdf
 11. Ε, είμαστε κ εμείς εδώ κ αγαπάμε Τέτρι (κατά το Ιλινόι)!! Μπορεί να μη γνωριζόμαστε από κοντά, αλλά είμαστε μπόλικοι, ζωή να χουμε! Το μόνο που βλέπω διαφορετικά από όσα λες, είναι ότι πλέον ο μηχανικός δεν χαίρει του ίδιου σεβασμού με παλαιότερες εποχές. Για να το πω ευγενικά. Οι αμοιβές είναι και θέμα συγκυρίας. Η ποιότητα, ανεξάρτητα νομικού πλαισίου (@loser αν θες πες λίγα πρπν για αυτό με την οικογένεια του επιβλέποντα, γιατί το είδα και μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!) δεν είναι διαπραγματεύσιμη κ από ηθικής σκοπιάς. Στεγάζουμε ανθρώπους. Κ αυτό πάντα ήταν και θα είναι πολύ σοβαρό. Κάποιος θα πάρει δάνειο και θα δώσει και τις οικονομίες μιας ζωής για να πάρει το σπίτι που επέβλεψες και θα το πληρώνει και άλλα 30 χρόνια. Σιγά που δεν θα σε κυνηγήσει. Τι πάει να πει δεν το κάνει ο εργολάβος, δεν έχει λεφτά ο ΚτΕ, δεν τα κάνει κανείς αυτά, δεν ξέρει ο μηχανικός κ μπλαμπλαμπλα; Ξύλο μέχρι τελικής πτώσης. Ειδικά με το παρόν πλαίσιο. Όπως έλεγε κ ο κώδικας του Χαμουραμπί, αν σκοτωθεί ο ιδιοκτήτης, σκοτώνουμε το μηχανικό, αν σκοτωθεί το παιδί του ιδιοκτήτη, το παιδί του μηχανικού, από τι λέει κ ο φίλος loser, έτσι είναι ακόμα. Έτσι ήταν κ έτσι θα είναι. Get on with it και μη βαριέστε και μη διστάζετε να δουλεύετε και να απαιτείτε. Η πρόσφατη εμπειρία μου είναι ότι μόνο σε καλό βγαίνει. Πιστοποίηση κ συνευθύνη. Για το πρώτο, νομίζω όπως προείπα, ότι μόνο καλό θα έκανε. Το δεύτερο θα αφαιρούσε το δικαίωμα από τον κατασκευαστή, να πει "ααα εγώ δεν ξέρω, ο μηχανικός" Ειλικρινά σε _αυτό_ το μπαλκόνι φταίει μόνο ο επιβλέπων κ ο μελετητής; Έστω ότι ήταν αυτοί θαραλλέοι, για να το πούμε ευγενικά. Οι υπόλοιποι έπρεπε να δεχτούν να το κάνουν; Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό. Πέρα από το μπαλκόνι, δεδομένου ότι δεν μπορείς να είσαι 24/7 πάνω από το κεφάλι τους, πάντα υπάρχει τρόπος να σε κοροϊδέψουν. Όπως σε όλες τις δουλειές, αυτός που την κάνει, ξέρει και τα μυστικά της και μπορεί να ξεγελάσει τους υπόλοιπους. Κ ο σοφός Χαμουραμπί νομίζω δεν έλεγε ο μηχανικός, αλλά ο αρχικτίστης. Στην περίπτωση μας ποιος είναι; Ο επιβλέπων; Ο ΚτΕ; 'Η ο κατασκευαστής; Μήπως όλοι; Αυτά από μένα.
 12. θα έγινε από κατασκευής η τρύπα και όχι με κόψιμο πλάκας, οπότε καλύτερα για σένα, για τα υπόγεια το ΦΕΚ που αναφέρει η Χριστίνα έχει 1-2 πράγματα, δες τα και τα λέμε αν είναι στο σχετικό νήμα
 13. θα πρέπει να συμπεριλάβεις και το σύνολο των αυθαιρεσιών και των υπολοίπων
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.