Jump to content

zazeng

Core Members
 • Posts

  1,383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

zazeng last won the day on September 17

zazeng had the most liked content!

9 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Tibet
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zazeng's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

643

Reputation

 1. Τπτ από όλα αυτά, που το βλέπεις στο κειμενο; Όταν έπρεπε να οριστικοποιηθεί ο 4178 μας,το έκαναν παρα πολύ ξεκάθαρο. Προθεσμία για τα δικαιολογητικά είναι, πλην της μσε, η οποία έχει δικια της προθεσμία, αν ήθελαν να την καταργήσουν, θα έπρεπε να είναι ρητό. Η περαίωση θυμίζω απαιτεί κ πλήρη εξόφληση του προστίμου, βάλε κ τη μσε,δεν θα μείνει τπτ στα ψηφαλάκια να βγάλουν το χειμώνα. Οι απαντήσεις σε ολα αυτά είναι στις 3 αποφάσεις (τις δυο που ανέφερα πριν και την υα της ταυτότητας). Μέχρι μεταβολή προστίμου 20% δεν έχει επιτροπή
 2. Σωστά όλο το ξεχνάω αυτό. Θεωρώ ότι εξαιρείται η ΜΣΕ, όπως ίσχυε κ για το 12μηνο κ μετά για το 18μηνο. Εδώ εξαιρέθηκε από την ταυτότητα κτιρίου!
 3. Επειδή είσαι στο εξωτερικό, το ειδικό τμήμα κομμάντο περαίωσης δηλώσεων αυθαιρέτων του ΤΕΕ θα χρειαστεί τη συμβολή της ιντερπόλ για να σε βρει, οπότε μην ανησυχείς, εμένα θα με έχουν μπαγλαρώσει ανήμερα πρωτοχρονιά κ θα σου στείλω πμ από τη φυλακή να πας να κρυφτείς! Σοβαρά τώρα, η 5ετία λογίζεται από την ημερομηνία υπαγωγής της κάθε δήλωσης κ δεν είναι οριζόντια προθεσμία (πχ κατ5 ή αρχεία 4178), οπότε έχεις μίνιμουμ 7 μήνες - μια χαρά για αυτή τη δουλειά. Για το αν θα κλειδώνουν οι δηλώσεις, η άποψη μου είναι ότι θα γίνει ότι γίνεται με τα αρχεία του 4495, δλδ τπτ. Επιπτώσεις: Όπως σωστά επισήμανε ο @tettris οι επιπτώσεις καθορίζονται (από το άρθρο 99) στην Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 – 11.5.2018 ΦΕΚ 1643B, το μόνο που βλέπω είναι αυτό (άρθρο 4 - Διαδικασία ενίσχυσης): "Μέχρι την υλοποίηση των εργασιών ενίσχυσης η εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη προσθήκη δεν μισθώνεται και δεν λαμβάνει άδεια λειτουργίας." Επίσης ξεκαθαρίζει ότι είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη απο κει κ πέρα (αν προκύψει ανεπάρκεια). Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται κ η Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 – 14.11.2017 Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, κατάθεσης ειδικού προστίμου για τη διαδικασία κ συγκεκριμένα το άρθρο 5, οπου πάλι δεν έχουμε αναφορά σε κυρώσεις (δεν έχει κ την εξουσιοδότηση άλλωστε). ----- @[email protected]θεωρητικά έχει αφαιρεθεί μάζα, οπότε έχουμε λιγότερη καταπόνηση, για τις επιπτώσεις της απώλειας του τελευταίου διαφράγματος θέλουμε τη βοήθεια του κοινού ( @pirsogiannis?). Οι υπόλοιπες διαφοροποιήσεις του φ.ο. είναι μείζον ζήτημα που φυσικά κ δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά. Όταν έχω ΜΣΕ κ αυθαρεσίες που δεν περιλαμβάνονται σε αυτή (πχ μια αποθήκη στον ακάλυπτο) κάνω κ έκθεση.
 4. To τερραίν δουλεύει υπερ σου τότε, δεν έχεις θέμα δοκιμίων, σκαναρισμάτων κλπ κ λόγω μικρού μεγέθους ένας καλός φίλος θα στο έκανε ακόμα κ δωρεάν. Μια καλή αποτύπωση θέλει κ μια επίλυση. Συνήθως στα μεταλλικά προκύπτει επάρκεια, οπότε δεν θα έχεις κ θέμα ενισχύσεων. Γενικά μιλούσε ο Ιάσονας, χύμα κ τσουβαλάτα ως συνήθως!
 5. @yak το 2% εφαρμόζεται στις διαστάσεις, αλλά εφόσον έχει μπει σε συμβόλαιο, μάλλον φθηνότερα θα τους έρθει η ΜΣΕ. Κατά τα άλλα το πλαίσιο είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο @ΙΑΣΟΝΑΣ, με την εξαίρεση για σένα ότι η κεραμίδα θα είναι σχετικά μικρή λόγω μικρού εμβαδού. Δεν είπες όμως τι φορέας είναι, αν είναι ανεξάρτητος κ τι χρήση έχει.
 6. Την θυμάμαι την περίπτωση σου. Μην αγχώνεσαι δλδ κ τόσο, βοήθησε τους με το να τους βρεις κάποιον αξιόπιστο να συνεχίσουν. Το 2% απόκλιση είναι 0.5τμ είναι καταραμένα κοντά στο να το πας 25τμ και να ξεμπερδεύεις. Για τι κατασκευή μιλάμε (φέρουσα τοιχοποιία με πλάκα μυρίζομαι) και με τι χρήση; Κατά τη γνώμη σου, στατικά πως είναι; Ενδεχομένως μια λύση να είναι και μια ΜΣΕ όχι τελευταία λέξη της μόδας, αλλά να περνάει την βάση σε περίπτωση που... Μήπως από την άλλη είναι πιο φτηνο΄να μικρύνει λίγο η κατασκευή και να τελειώνεις;
 7. Όχι, άλλα αντίστοιχα δεν βλέπω κ πάτημα από την άλλη πλευρά, εφόσον έχεις εξουσιοδότηση από τον αρχική ιδιοκτήτη. Θύμισε μου, πότε λήγει η 5ετια; Ρεαλιστικά δεν νομίζω ότι θα εφαρμοστεί σαν προθεσμία (αρχίζει να λήγει από φέτος). Στο συμβόλαιο δεν αναγράφηκε η ανάγκη για μσε; Αν όχι είναι κ σφάλμα του συμβολαιογράφου (κυρίως θα έλεγα). Τα κατακόρυφα φορτία τα έχεις ελέγξει; Μήπως τη γλυτωσεις από κει.
 8. Συνάδελφε τα φορτία αδιαφορούν για το ποσοστό ιδιοκτησίας! Με το συνολικό θα πας, ανά ιδιοκτησία είναι το κριτήριο. (Όχι ότι τα φορτία θα κάτσουν να διαβάσουν τη σύσταση, αλλά έτσι είναι γραμμένο το 1643)
 9. Αν ήθελα να το παίξω 'τολμηρός' θα το έγραφα στην τεχνική έκθεση του 4495, ούτε καν στα σχόλια. Στο συγκεκριμένο είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει θέμα, αλλά όχι πόσο σοβαρό είναι (εξού κ η κουρτίνα!), τους ενημέρωσα ότι θέλει στατικό έλεγχο και μελέτη ενισχύσεων, ανεξάρτητα από την τακτοποίηση, και ότι το εξοικονομώ είναι το μικρότερο τους πρόβλημα και ότι προχωράμε μόνο αν συμφωνήσουν να γίνουν αυτά και αποχώρησα. Όσο τους ακούσατε εσείς, άλλο τόσο τους ξαναάκουσα κ εγώ φυσικά...
 10. @DIMITKLADOτο παρατραβάς - όπως λέει κ ο @tettrisμόνο με τα κατακόρυφα 'σώζεται' (αυτή τη μανία να σώσουμε τους πελάτες μας ποτέ δεν την κατάλαβα! Λες κ τα έχουμε μαζί τα ακίνητα!!) @jbosdasκ @tettrisπρόσφατα πήγα σε μια αυτοψία σε κτίσμα προ του 1975, όπου είχαν υποχωρήσει σχετικά ομοιόμορφα όλα τα πέδιλα στο υπόγειο (άλλη οριζόντια), χωρίς να έχουν βγει ζημιές στους αποπάνω ορόφους (2 τον αριθμό) και μια κολώνα (στο τμήμα χωρίς υπόγειο) είχε σχεδόν κοπεί στη μέση (κατά τύχη την είδα την είχε κρύψει η σπιτονοικοκυρά με την κουρτίνα). Ο ιδιοκτήτης ήθελε ΗΤΚ για να το βάλει στο εξοικονομώ και να το νοικιάσει!! Δεν ξέρω για εσάς, ή πιο είναι το σωστό και με ποιο κριτήριο, εγώ αποχώρησα με ελαφρά, σκεπτόμενος αποκλειστικά κ μόνο τον ποπούλη μου....
 11. Έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα, μπορείς να δεις μόνο τις υποβληθείσες.
 12. Στη θεμελίωση μπορείς να προεκτείνεις πάνω από το πέλμα της εγκάρσιας ΠΔ (αν δεν είναι το δοκάρι που αγκυρωνεις κάθετο στο όριο), παραπάνω έχεις θεμα. Καλύτερα να το προλάβεις εσύ στο σχεδιασμό (με μικρή διάμετρο, μεγάλο σχετικά πλάτος υποστύλωματος για να αποφύγεις τουλάχιστον το μεγάλο τύμπανο) παρά να ελπίζεις να πέσεις σε μερακλή σίδερα (σπάνιο).
 13. Εκτός από την επικρατούσα άποψη, από δω πηγάζουν οι αμφιβολίες μου: 99.α) αίτηση : Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης Συμβ/φοι κ υποθηκοφύλακες νοιάζονται κυρίως για τα κοινόχρηστα κ τη σωστή φορολόγηση της μεταβίβασης, για τα υπόλοιπα νίπτουν τας θεϊκάς χείρας τους.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.