Jump to content

Sw0rdf1sh

Core Members
 • Content Count

  1,473
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Sw0rdf1sh last won the day on January 7

Sw0rdf1sh had the most liked content!

Community Reputation

735 Εξαιρετική

About Sw0rdf1sh

Contact Methods

 • Website
  http://www.chem-lab.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Παντού και πάντα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,453 profile views
 1. @pirsogiannis ναι. Το πρόβλημα οφείλεται στο projection που χρησιμοποιείς για το "έργο" σου καθώς και το projection των layer που φορτώνεις κάθε φορά. To layer σου αν βρίσκεται σε άλλο projection από αυτό του έργου σου, το qgis κάνει transform το layer για να συμβαδίσουν τα 2. Δοκίμασε με διαφορετικό projection (φαίνεται κάτω δεξιά ώστε να μη γίνεται η μετατροπή).
 2. Έχω ένα tutorial έτοιμο και σύντομα θα ανοίξω ένα θέμα για ισουψείς από σημεία στο qgis.
 3. Συνάδελφοι οι υπολογισμοί που είχε το λογισμικό (u, σκιάσεις, εμβαδά, συστήματα) βρίσκονται πλέον σε 1 σημείο εδώ. Μπορείτε να εξάγετε τον κάθε υπολογισμό σε pdf (σταδιακά προστίθενται όλα τα pdf που έβγαζε το πρόγραμμα). Tα pdf παράγονται client-side οπότε δεν αποθηκεύεται τίποτα στη σελίδα.
 4. Τι επομενες μερες ανεβαινει ως υπολογισμος σε σελιδα και ενημερωνω. Εχουν γινει αρκετες αλλαγες
 5. Κανένας. Βάζεις τεμάχια. Όσα κρίνεις ότι απαιτούνται (ανά δωμάτιο ή με βάση την παροχή σε m3/h).
 6. Συνάδελφε το δικαίωμα υψούν είναι δικαίωμα. Όχι δόμηση. Δεν περιλαμβάνεται στο ΠΕΑ και δε συμμετέχει ο ιδιοκτήτης μέχρι να χτίσει στις δαπάνες (εκτός αν κάνω λάθος, διορθώστε με). Προσωπικά το σκέφτομαι ως εξής: Εάν έκαναν μόνοι τους την παρέμβαση με βάση το αστικό δίκαιο ποιοί θα πλήρωναν την παρέμβαση; Ομοίως έχω αμφιβολίες για κατάστημα που συμμετέχει μεν στη σύσταση αλλά (λόγω ανεξάρτητης εισόδου, χωρίς δίκτυο διανομής θέρμανσης) δε συμμετέχει σε κλιμακοστάσιο, λέβητες κ.λπ. Προφανώς αν αγόραζαν το λέβητα το κατάστημα δε συμμετέχει. Εδώ γιατί να συμμετάσχει σε ίδια κεφάλαια;
 7. Σε όποιον ανατίθεται το έργο είναι ή προμηθευτής ή εγκαταστάτης ή και τα 2. Εάν ο μηχανολόγος έχει τέτοιο ΚΑΔ (εμπορία, εγκαταστάσεις) ναι μπορεί να του αναθέσει. Αυτός με τη σειρά του εάν έχει προσλάβει προσωπικό ή έχει άλλη σχέση εργοδότη - υπαλλήλου με τον εργάτη, αυτό δεν αφορά το πρόγραμμα. Αυτός εκτελεί την κάθε παρέμβαση όμως. Υλικά και εργασία. Σε αίτηση με δάνειο θα πάρει προκαταβολή από το πρόγραμμα πριν ξεκινήσει όταν θα δηλωθεί το ΑΦΜ του και το ΙΒΑΝ του. Σε αίτηση χωρίς δάνειο η κόρη πρέπει να μεταφέρει σε όποιον ανέθεσε το έργο τα ίδια κεφάλαια από το iBAN της στο
 8. H TOTEE-20701-1 αναφέρει ότι είτε σου παραδίδει τα σχέδια ως κατασκευάστηκε είτε αποτυπώνεις και βασίζεσαι στα σκαριφήματά σου. Όσο μέτρησες επομένως. Ακόμα και σε περιπτώσεις τακτοποιήσεων και πλήρους αποτύπωσης μπορεί τα μεγέθη να μετρώνται διαφορετικά. Προβλέπεται αυτό σε ΑΔΑ: ΨΛ424653Π8-Ρ77 Αυτό είναι το ορθό. Ότι βρήκες πραγματικά.
 9. Όχι βέβαια. Την ώρα έκδοσης δεν του ανήκει ακόμα το ακίνητο άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα σε αυτό. Επομένως δεν μπαίνει στο buidlingcert το ΑΦΜ του. Η απόδειξη για το ΠΕΑ είναι στον προηγούμενο. Θα δούμε στην ολοκλήρωση πιστεύω καθώς είναι εν ισχύ ΠΕΑ και ακολουθεί το ακίνητο. Θεωρώ θα μπορέσεις να κόψεις μία ΑΠΥ στο νέο ιδιοκτήτη για να κάνεις και τα έντυπα κ.λπ.
 10. Συμφωνώ με @katrmp. Μόνο κύρια κατοικία. Θεωρώ και εγώ ότι είναι γενικό κριτήριο επιλεξιμότητας σε όλο το ΕΚΟ.
 11. @Draf με αυτό το σκεπτικό εντάσσεται πολυκατοικία κατοικιών μόνο για να φτιάξει τον ανελκυστήρα ακόμα και αν κανένα διαμέρισμα δεν είναι η κύρια κατοικία του ιδιοκτήτη. πχ κτίριο με διαμερίσματα που αγόρασαν οι ιδιοκτήτες για να παραθερίζουν στην επαρχία. Χρειάζεται άμεση απάντηση αν γίνεται κάτι τέτοιο.
 12. @Draf το πρόγραμμα το νοιάζει να είναι και 1η κατοικία παντού. Γενικό κριτήριο επιλεξιμότητας. Το ΠΕΑ δείχνει τη χρήση κατοικίας. Όχι κύριας ή δευτερεύουσας. Η τύπου Β δεν ακουμπά καθόλου τα διαμερίσματα, παρά μόνο τις κοινόχρηστες δαπάνες, συμφωνούμε. Υπάρχει αναφορά στη σελ. 18: Ειδικά στην αίτηση πολυκατοικίας τύπου Β που αφορά αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παρεμβάσεις, η χρήση κατοικίας των διαμερισμάτων προκύπτει από το πρακτικό της γενική συνέλευσης σε συνδυασμό με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (βλ. Κεφ. 2.3.1). Από τη σελίδα 17 καταλαβαίνω ότι γενικό κριτήριο ε
 13. Βλέπω την αναφορά στον οδηγό στη σελίδα 61 και προσπαθώ να καταλάβω πως θα τηρηθεί η επιλεξιμότητα στη σελίδα 16 και 17. Πως θα ταυτοποιηθεί η χρήση 1ης κατοικίας σε Πολυκατοικία τύπου Β; Συμπεραίνω πως εδώ έχουμε εντοπίσει ένα πρόβλημα για το οποίο θα φωνάζουν όλοι αργότερα. Μια αίτηση τύπου Β δεν ελέγχεται ως προς την 1η κατοικία (με ότι λέει ο οδηγός στη σελίδα 61, περί μίας αίτησης, όπως λέει και ο/η @Ena paidi koitaei t astra) ενώ μια αίτηση τύπου Α ελέγχεται ανά διαμέρισμα και αφορά ν+1 αιτήσεις συνολικά (ν τα διαμερίσματα).
 14. Το εκο δεν σε βοηθάει να ολοκληρώσεις το κέλυφος εκεί που έχεις άλλη απαίτηση (πχ από αλλαγή χρήσης, άδεια για όροφο). Σε βοηθάει σε υφιστάμενο κτίσμα να αναβαθμίσεις. Βάση αδείας εκείνο το δομικό είναι αδιαβατικό. Βάση ΠΕΑ και πραγματικής αποτύπωσης είναι δώμα. Αποψή μου άσε εκείνη τη μόνωση εάν είναι να ολοκληρωθεί ο όροφος. Δε θα χει και κανένα νόημα να την κάνεις αν ολοκληρωθεί.
 15. Θεωρώ από την απαίτηση 1ης κατοικίας στα διαμερίσματα. Δε θα συνδεθεί ο καθένας με τους κωδικούς taxis του που του ανήκει το διαμέρισμα να πει ποιός το χρησιμοποιεί; Αυτό ρωτάω και εγώ. @nick_61σε υπερ-ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.