Jump to content
Ρύθμιση εγγραφής στο newsletter του Michanikos.gr ×

nick_61

Core Members
 • Posts

  940
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

nick_61 last won the day on September 20 2022

nick_61 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,001 profile views

nick_61's Achievements

Newcomer

Newcomer (3/15)

 • Helpful Rare
 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare

Recent Badges

568

Reputation

 1. Οι εκταμιεύσεις μέχρι 31/12/22 γινόταν με υποφερτό ρυθμό με μέσο χρόνο αναμονής 1,5 -2 μήνες περίπου. Από 1/1/23 και έπειτα σταμάτησε να πληρώνει και από τις γελοίες παρατηρήσεις που έστελναν ήταν ολοφάνερο ότι υπήρχε άνωθεν εντολή προσωρινής στάσης πληρωμών. Το θέμα πήρε διαστάσεις με ερωτήσεις στην βουλή και επιστολές διαμαρτυρίας από ΤΕΕ κλπ. Τώρα από ότι φαίνεται ξεκίνησαν δειλά - δειλά και κάτι πάει να γίνει. Συνάδελφοι ανέβασαν την πληροφορία ότι σε επικοινωνία τους με ΕΤΕΑΝ, τους είπαν ότι πλέον οι εκταμιευσεις προχωράνε κανονικά. Ίδωμεν
 2. Πάτα το και θα σε κατευθύνει στο επόμενο βήμα της καταχωρήσης των ιδίων κεφαλαίων...
 3. Σωστά. Μια Υ.Δ. αρκεί. Έτσι κάναμε και στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ και ήταν αρκετό.
 4. Γράψε ότι ακριβώς περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο της ανάρτησής σου, με επίκληση της αντίστοιχης νομοθεσίας (άρθρο 81 , Ν.4495/2017)
 5. Ο άμεσα ωφελημένος από την εξοικονόμηση ενέργειας λόγω των επεμβάσεων στο σπίτι, θα είναι ο ενοικιαστής που θα δει μειωμένους τους λογαριασμούς για ρεύμα, θέρμανση κλπ. Αυτό θα είναι και το επιχείρημά σου. Πιστεύω ότι αν είναι λίγο "ανοικτό" μυαλό θα πρέπει να σε παρακαλάει να ξεκινήσεις γρήγορα.
 6. Time Left: 15 days and 15 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Αχρησιμοποίητο σύστημα μέτρησης συντελεστή U τύπος ALMEMO 2590 - 4S, το οποίο αποτελείται από : - Όργανο μέτρησης και καταγραφής δεδομένων 4 εισόδων : (ΜΑ25904S) ALMEMO data logger 2590-4s - Τροφοδοτικό : (ΖΑ1312ΝΑ8) Switching power supply - Καλώδιο Data: (ZA1909DK5) data cable RS232 interface - Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας με καλώδιο 5 μέτρων : (FTA3900L05) Outside air temperature Thermo-wire sensor with glass-fiber insulation, 5 m long - Αισθητήρας εσωτερικής θερμοκρασίας με καλώδιο 1.5 μέτρων : (FTA3900) Outside air temperature Thermo-wire sensor with glass-fiber insulation, 1.5 m long - Πλάκα ροής θερμότητας : (FQA018C) Heat flow plate - Προγραμματισμός για εσωτερικό αισθητήρα : (OA9000PRUT) Programming for inside sensor. Differential channel and average value - Προγραμματισμός για πλάκα ροής θερμότητας : (OA9000PRUQ) Programming for heatflow plate. Average value and U-value channel. ALMEMO 2590 - Data sheet.pdf

  NO VALUE SPECIFIED

 7. 1) Τακτοποίηση θα κάνεις αν έχεις διαφορά επιφάνειας σε σχέση με την οικοδομική άδεια και όχι με το ΠΕΑ. 2) Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, στην υποβολή της ΗΤΚ δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω των παραπάνω τετραγωνικών γιατί σύμφωνα με την παρ. 5.2 του οδηγού : "Σε περίπτωση αίτησης μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος, κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας εφαρμόζεται έλεγχος ότι η επιφάνεια κυρίων χώρων της ΗΤ πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από το μικρότερο μέγεθος μεταξύ της ωφέλιμης επιφάνειας Α’ ΠΕΑ και της επιφάνειας κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, με αποδεκτή απόκλιση μετρήσεων έως 2%." 3) Μπορείς να κάνεις τακτοποίηση εκ των υστέρων αν έχεις διαφορά μικρότερη των 7 τμ, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α του οδηγού (παρ.1) : ".... Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η αρχική δήλωση υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση, από την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της Ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι του ορίου των επτά (7) τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία....."
 8. Υπερβολικό βεβαίως αλλά την ζητάνε πάντα.
 9. Αν θυμάμαι καλά γίνεται αυτόματα.
 10. Αν δεν έχεις διαφορά στα τετραγωνικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α του οδηγού (παρ.1) : ".... Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η αρχική δήλωση υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση, από την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της Ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι του ορίου των επτά (7) τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία....."
 11. Όπως τα λέει ο gsaraf. Και πιο αναλυτικά σύμφωνα με την παρ. 2.1.5. σελ.22 της ΤΟΤΕΕ 20701-2/2017 : "Ο συντελεστής θερμοπερατότητας κλειστών χώρων, που διαμορφώνονται μεταξύ των οριζόντιων οροφών των τελευταίων ορόφων των κτηρίων και των κεκλιμένων επιστεγάσεών τους, οι οποίες δεν είναι θερμομονωμένες, υπολογίζεται λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη τη θερμική αντίσταση, που προβάλλει το στρώμα αέρα αυτού του ενδιάμεσου χώρου. Η στρώση του αέρα αυτού του χώρου θεωρείται πρακτικά ομογενής και λαμβάνεται υπόψη ως πρόσθετη θερμική αντίσταση"
 12. Δυστυχώς είναι απροσδιόριστο. Μόλις τις 7/12/22 έστειλε πρόσκληση το ΥΠΕΝ για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις τράπεζες https://news.b2green.gr/27184/εξοικονομώ-2021-το-σχέδιο-για-τη-συμφωνία Το αστείο (τραγικό; ) είναι ότι : "...ως ημερομηνία έναρξης κατάθεσης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται η ημερομηνία της παρούσας πρόσκλησης, χωρίς καταληκτική προθεσμία κατάθεσης."
 13. Σύμφωνα με τον οδηγό πρέπει εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση να γίνει η εκταμίευση, εκτός αν υπάρχουν παρατηρήσεις. Η συνήθης πρακτική τους είναι πλην λήξει το δίμηνο να στέλνουν επουσιώδεις ως επί το πλείστον παρατηρήσεις για να παρατείνεται ο χρόνος. Στη δική σου περίπτωση είναι εκτεθειμένοι και να τους το επισημάνεις όσο αυστηρά μπορείς.
 14. Θα πάρει σαν παλαιότητα το 1996, θα μειωθεί η βαθμολογία, αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου, δεν θα σου πάρει κανείς την σειρά γιατί έχει ουσιστικά ακυρωθεί η μοριοδότηση με το που τους έβαλαν όλους.
 15. Σε αίτηση πελάτη μου που την προώθησα με ίδια κεφάλαια, η αίτηση πήγε σε κατάσταση : 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή Και στην κεντρική οθόνη της αίτησης αναγράφει : Η αίτησή σας έχει προωθηθεί προς έκδοση Απόφασης Υπαγωγής. Θα ενημερωθείτε άμεσα για το αποτέλεσμα της αναμενόμενης υπαγωγής καθώς και για τις επόμενες ενέργειές σας, στην καρτέλα «Μηνύματα». Στην τρέχουσα κατάσταση της αίτησης δεν προβλέπονται ενέργειες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.