Jump to content

nick_61

Core Members
 • Posts

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

nick_61 last won the day on February 14

nick_61 had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,410 profile views

nick_61's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

550

Reputation

 1. Έχω παρόμοιο θέμα με μονοκατοικία προ του '55. Μεταγενέστερα έχει νομιμοποιηθεί στέγαστρο και αυτή η νομιμοποίηση έχει συμπεριληφθεί στην ΗΤΚ την οποία έχει κάνει άλλος συνάδελφος. Όταν ανέβασα την ΗΤΚ στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, πήρε σαν ημερομηνία κατασκευής την ημερομηνία υπαγωγής στον νόμο αυθαιρέτων για το στέγαστρο !!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Κ5 από 100 να γίνει 30 !!! Προβλέπεται κακός χαμούλης !!!
 2. Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο εξοικονομώ-αυτονομώ έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ! Αλλού πληρώνουν και αλλού δεν πληρώνουν την μελέτη θέρμανσης. Μπάχαλο !!!
 3. Για να τον συμπληρώσεις αυτόν τον πίνακα πρέπει να έχεις και τις αντίστοιχες πληροφορίες για καταναλώσεις (λογαριασμούς ρεύματος κλπ). Είναι εντελώς πληροφοριακός. Δεν επηρεάζει κάπου.
 4. 1. Αναφέρεσαι στο λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ή σε κάποιο άλλο; 2. Κάνεις σωστά την επιθεώρηση σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ και τον ΚΕΝΑΚ, χωρίς εξετάζεις τι πρόβλημα προκύπτει και για ποιόν. Αν δεν την κάνεις σωστά τότε μπορεί να προκύψει πρόβλημα για σένα...
 5. Και βέβαια είναι τραβηγμένο. Είναι ΜΘΧ γιατί είναι βοηθητικός χώρος και δεν θερμαίνεται με κάποιο σύστημα θέρμανσης. Αν από την φύση του είναι ζεστός, είναι επειδή έχει (κακώς) πολλές απώλειες ο λέβητας. Άσε που επιβάλλεται να είναι επαρκώς αεριζόμενος.
 6. 1) Στη θέρμανση κανονικά το τζάκι για όση επιφάνεια θερμαίνει και το υπόλοιπο με θεωρητικό.Δεν επηρεαζόμαστε από συνήθειες χρηστών. Βάζουμε ότι βλέπουμε. 2) Εσύ δεν πρέπει να κάνεις το ίδιο λάθος που έκανε η προηγούμενη. Θα βάλεις το τζάκι κανονικά και ας κατεβαίνει κατηγορία. 3) Δεν κατάλαβα σε ποιο κουτάκι αναφέρεσαι.
 7. Αναρτήθηκαν οι αρχικοί πίνακες κατάταξης https://exoikonomo2021.gov.gr/apotelesmata-axiologeses
 8. Καλημέρα ! Το έχω διαβάσει όσο προσεκτικά μου επιτρέπει η ηλικία μου ! 😄 Αλλά και εσείς δεν διαβάσατε προσεκτικά την ανάρτησή μου. Έγραψα ότι θα έπρεπε να βρουν μια λύση για να μην υπάρχει αδικία. Η λύση που προτείνετε θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι μια βάση προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά το αφερέγγυο κράτος που ζούμε δεν μπορεί να έχει τέτοια ευαισθησία και ευελιξία. Οπότε σου λέει αφού επιτυγχάνεται ο στόχος της εξοικονόμησης και με το παραπάνω, αυτό αρκεί. Τα περαιτέρω είναι "ψιλά γράμματα" για αυτούς.
 9. Ειδικά για το Εξοικονομώ 2021 στο οποίο για να ενταχθεί κάποιος παίζει ρόλο η βαθμολογία, συμφωνώ μαζί σου ότι δημιουργείται ένα θέμα "αθέμιτου ανταγωνισμού" μεταξύ των ωφελούμενων και θα έπρεπε να το προβλέψουν και να βρουν μια λύση για να μην αδικούνται οι "μη έχοντες". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δυστυχώς πριμοδοτεί ουσιαστικά όσους έχουν κομπόδεμα. Από την άλλη όμως, στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Οπότε αν καποιος θέλει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ανακόλουθο το κράτος αν τον απέτρεπε να το κάνει.
 10. Μου το έχουν κάνει και εμένα σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις. Έχω ανεβάσει λογαριασμούς ΔΕΗ του 2019 και του 2021 και μου ζήτησαν και του 2020. Σε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μου με το helpdesk, μια έκπληκτη κυρία μου είπε πως μάλλον το ζητάνε για να φαίνεται ότι το έτος που έγινε η αίτηση το ακίνητο ηλεκτροδοτούνταν !!! Δυστυχώς μια από τις πολλές αιτίες για την ταλαιπωρία που τραβάμε είναι ότι οι "ελεγκτές" είναι παιδιά συνήθως άσχετα με το αντικείμενο, που τα έχει προσλάβει η εταιρεία που έχει πάρει την δουλειά και τα πληρώνει με το κομμάτι και με εξευτελιστική αμοιβή. Τους δίνει μια chek-list με συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και την εφαρμόζουν κατά γράμμα, χωρίς στα περισσότερα σημεία να καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Γι' αυτό και ζούμε αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις !!!
 11. Και από τις 15/3 έως σήμερα γιατί δεν κουνιέται φύλλο; Έχεις "εσωτερική" πληροφόρηση και είσαι τόσο σίγουρος; Γιατί τα σημάδια και η προϊστορία άλλα δείχνουν. Μακάρι να είναι όπως τα λες.
 12. Οι συνεχείς προηγούμενες παρατάσεις και ιδιαίτερα η αναίτια παράταση έναρξης για τις πολυκατοικίες αποδεικνύουν εξόφθαλμα ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για τα επόμενα στάδια του προγράμματος (αιτήσεις πολυκατοικιών, πίνακες κατάταξης ανά Νομό, διαδικασία ενστάσεων, ΗΤΚ, Β' ενεργειακός επιθεωρητής κλπ). Πιστεύω ότι θα τελειώσουν και οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες και μετά θα βγάλουν τους πίνακες κατάταξης για όλα. Άρα πάμε για τέλος Μαΐου.
 13. Μη ξεχνάς και τα ίδια κεφάλαια/δάνεια (περίπου 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού). Και οι 50.000 κατοικίες είναι ο στόχος, δεν είναι και σίγουρο ότι θα επιτευχθεί. Θα σταματήσουν εκεί που τελειώνουν τα χρήματα.
 14. Μιλάμε πάντα για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 που δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με άλλα προγράμματα γιατί έχει πρόσθετες προύποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα και η κυριότερη από αυτές είναι η βαθμολογία. Όταν πρωτοδημοσιεύθηκε ο οδηγός στα κριτήρια βαθμολόγησης δεν υπήρχε το -60% στα αλουμίνια. Μετά τις διαμαρτυρίες των αλουμινάδων προστέθηκε στον τελικό οδηγό. Επειδή όμως η προχειρότητα έγινε συνήθεια πια, δεν προέβλεψαν να προσθέσουν και μία ακόμα υποπαράγραφο στην παράγραφο 7.5 που να το διευκρινίζουν. Επειδή με αυτό το κόλπο αλλάζει καταφανώς η βαθμολόγηση και προκύπτουν θέματα αδικίας, αργά ή γρήγορα (μάλλον αργά κατά την συνήθειά τους) θα το διευκρινίσουν. Γιαυτό καλύτερα να μην το δοκιμάσει κανείς γιατί θα μπλέξει. Τουλάχιστον έτσι απάντησαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ. Δες στο βίντεο παρακάτω (στο 2:10:00)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.