Jump to content

nick_61

Core Members
 • Content Count

  576
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

nick_61 last won the day on November 22 2019

nick_61 had the most liked content!

Community Reputation

342 Πολύ καλή

About nick_61

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,854 profile views
 1. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Προχώρα χωρίς το έντυπο πρότασης παρεμβάσεων, δεν το έχεις ανάγκη. Αρκεί να έχεις το 1ο ΠΕΑ. Τα μόνα χρήματα που υπάρχει πιθανότητα να χάσει ο πελάτης σου είναι η αμοιβή του 1ου ΠΕΑ.
 2. ...όσες αιτήσεις είχαν επιλεγεί εξ αρχής με χρήση ιδίων κεφαλαίων....
 3. Σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 7.4 σελ.55 του οδηγού, οι τράπεζες πρέπει να κάνουν τις πληρωμές το αργότερο εντός μιας εβδομάδας από την καταβολή σ'αυτές των χρημάτων από το ΕΤΕΑΝ. Σύμφωνα με την εμπειρία την δική μου η μόνη τράπεζα που ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό το όρο είναι η Πειραιώς (2-7 ημέρες). Έπειτα έρχεται η ΕΤΕ με κατά 80 % τήρηση του ορίου των 7 ημερών και σε κάποιες περιπτώσεις πέραν αυτού, με δικαιολογίες του τύπου "εργάσιμες ημέρες κλπ". H Alpha σχεδόν πάντα πάνω από 7 ημέρες, ενώ η Eurobank άστα να πάνε...προκλητική και με απαιτήσεις. Στον τελευταίο μου πελάτη δόθηκε η εντολή στην τράπεζα (Πειραιώς) την 25/11/2019 και εκταμιεύθηκαν τα χρήματα 30/11/2019.
 4. Κανείς δεν μίλησε για αποκλειστικότητα των μηχανικών. Και βέβαια μπορεί ο οποιοσδήποτε να διεκπεραιώσει τα του προγράμματος. Υπάρχει όμως η εξής διαφορά : Ένας μηχανικός "που γνωρίζει να διαβάζει ελληνικά" μπορεί να ανταποκριθεί εύκολα στα διαδικαστικά του ΕΚΟ. Ένας λογιστής, δικηγόρος κλπ, θα μπορεί να ανταποκριθεί και να συμβουλέψει τον πελάτη του για τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν; Π.χ. αν κάποια αλλαγή στις προτεινόμενες παρεμβάσεις ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προγράμματος. Σ' αυτή την περίπτωση θα χρειασθεί την συνεργασία του ενεργειακού επιθεωρητή που είναι μηχανικός. Οπότε συμφέρει να έχει σαν σύμβουλο τον μηχανικό ενεργειακό επιθεωρητή, για να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και εγκυρότητα στην υλοποίηση του έργου.
 5. α. Ανέβασε υπεύθυνη δήλωση β. Κάνε merge τα δύο pdf και ανέβασέ τα.
 6. Ακριβώς ! Ο μηχανικός Α' βαθμού συγγένειας με τον ωφελούμενο, δεν μπορεί να είναι ενεργειακός επιθεωρητής
 7. Ναι, δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί ακόμα και προμηθευτής-ανάδοχος. Μόνο ενεργειακός επιθεωρητής δεν μπορεί να είναι.
 8. Προφανώς όπως σου απάντησε πολύ εύστοχα και ο dimitris GM, έχεις ήδη στα χέρια σου μια τακτοποίηση αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα. Αλλά και να μην την είχες, πάλι θα μπορούσες να εκδόσεις ΠΕΑ. Και εξηγούμαι : Στο αρχικό σου ερώτημα προφανώς θέλεις το ΠΕΑ γιατί έχεις μια ενοικίαση καταστήματος (αν ήταν για ενοικίαση αποθήκης δεν θα σου ζητούσε ΠΕΑ). Άρα έχεις "εξασφαλισμένη" την χρήση και η αυτοψία σου δεν σου δημιουργεί αμφιβολίες περί τούτου (π.χ. δεν βλέπεις ένα συνεργείο, μια βιοτεχνία ή κάτι άλλο). Σε αυτό που ρωτάς τώρα δεν έχεις "εξασφαλισμένη" την χρήση, οπότε το μόνο στοιχείο που έχεις είναι η οικοδομική άδεια. Σ'αυτή την περίπτωση ισχύουν όσα σου ανέφερε και ο dimitris GM. Θα ακολουθήσεις αυτό που λέει η Ο.Α. και δεν εκδίδεις ΠΕΑ και ας λέει ότι θέλει ο συμβολαιογράφος. Η ύπαρξη της εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο χώρων είναι υπαρκτή, αλλάζει τα δεδομένα και δεν μας ενδιαφέρει αν είναι αυθαιρεσία ή όχι (βγάλε και καμία φωτογραφία γα να είσαι καλυμμένος).
 9. Τι βλέπει ο ε.ε. στην επιθεώρηση; Ένα ενιαίο χώρο με χρήση κατάστημα. Άρα εκδίδεις ΠΕΑ για κατάστημα. Δεν εξαρτάται η έκδοση ΠΕΑ από το τι γράφουν τα συμβόλαια ή η Σ.Ο.Ι, ούτε καν η Ο.Α. Εκδίδεται ΠΕΑ και σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα και σε ακίνητα χωρίς Σ.Ο.Ι και σε ακίνητα που δεν υπάρχουν καν συμβόλαια.
 10. Επειδή : 1. Δεν υπάρχει χρήση : "κατάστημα και κατοικία" μαζί. 2. Δεν μπορεί να διαιρεθεί σε ζώνες γιατί δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι η μία χρήση είναι συμπληρωματική ή αναγκαία για την λειτουργία της άλλης, όπως πχ χώροι γραφείων σε κλινική. Το ακίνητο θα είναι ή κατάστημα ή κατοικία και εν προκειμένω κατοικία. 3. Υπάρχει εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των δύο, άρα αποκλείω τα δύο ΠΕΑ. 4. Το ακίνητο θα ενοικιασθεί σαν ένας ενιαίος χώρος με χρήση κατοικία. Γι' αυτό και με βάση τις παρ 2.1., 2.3 και 3.2 της ΤΟΤΕΕ-1/2017, θα πρότεινα την έκδοση ενός ΠΕΑ με 1 ζώνη (κατοικία), όπως θα είναι δηλαδή και στην πραγματικότητα.
 11. Εκτός αν ο κάθε σύμβουλος είχε πχ 50 !!!! άτομα που πέρναγαν αιτήσεις ταυτόχρονα, οπότε 100/50 = 2 αιτήσεις/ώρα => 1 αίτηση /30 λεπτά !!! 😊
 12. Από τον οδηγό : "Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση Ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 € ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης της κατοικίας, όπως προκύπτει από το Ε9 του κάθε διαμερίσματος/ μονοκατοικίας και τυχόν επιπλέον επιφάνειας κύριας χρήσης (m2) για την οποία έχει γίνει υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών και δεν έχει δηλωθεί στο Ε9, με μέγιστο κόστος παρεμβάσεων ανά μονοκατοικία/διαμέρισμα τις 25.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α."
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.