Jump to content

nick_61

Core Members
 • Content Count

  573
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

nick_61 last won the day on September 23

nick_61 had the most liked content!

Community Reputation

338 Πολύ καλή

About nick_61

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,819 profile views
 1. α. Ανέβασε υπεύθυνη δήλωση β. Κάνε merge τα δύο pdf και ανέβασέ τα.
 2. Ακριβώς ! Ο μηχανικός Α' βαθμού συγγένειας με τον ωφελούμενο, δεν μπορεί να είναι ενεργειακός επιθεωρητής
 3. Ναι, δεν υπάρχει περιορισμός. Μπορεί ακόμα και προμηθευτής-ανάδοχος. Μόνο ενεργειακός επιθεωρητής δεν μπορεί να είναι.
 4. Προφανώς όπως σου απάντησε πολύ εύστοχα και ο dimitris GM, έχεις ήδη στα χέρια σου μια τακτοποίηση αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα. Αλλά και να μην την είχες, πάλι θα μπορούσες να εκδόσεις ΠΕΑ. Και εξηγούμαι : Στο αρχικό σου ερώτημα προφανώς θέλεις το ΠΕΑ γιατί έχεις μια ενοικίαση καταστήματος (αν ήταν για ενοικίαση αποθήκης δεν θα σου ζητούσε ΠΕΑ). Άρα έχεις "εξασφαλισμένη" την χρήση και η αυτοψία σου δεν σου δημιουργεί αμφιβολίες περί τούτου (π.χ. δεν βλέπεις ένα συνεργείο, μια βιοτεχνία ή κάτι άλλο). Σε αυτό που ρωτάς τώρα δεν έχεις "εξασφαλισμένη" την χρήση, οπότε το μόνο στοιχείο που έχεις είναι η οικοδομική άδεια. Σ'αυτή την περίπτωση ισχύουν όσα σου ανέφερε και ο dimitris GM. Θα ακολουθήσεις αυτό που λέει η Ο.Α. και δεν εκδίδεις ΠΕΑ και ας λέει ότι θέλει ο συμβολαιογράφος. Η ύπαρξη της εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο χώρων είναι υπαρκτή, αλλάζει τα δεδομένα και δεν μας ενδιαφέρει αν είναι αυθαιρεσία ή όχι (βγάλε και καμία φωτογραφία γα να είσαι καλυμμένος).
 5. Τι βλέπει ο ε.ε. στην επιθεώρηση; Ένα ενιαίο χώρο με χρήση κατάστημα. Άρα εκδίδεις ΠΕΑ για κατάστημα. Δεν εξαρτάται η έκδοση ΠΕΑ από το τι γράφουν τα συμβόλαια ή η Σ.Ο.Ι, ούτε καν η Ο.Α. Εκδίδεται ΠΕΑ και σε εξ ολοκλήρου αυθαίρετα και σε ακίνητα χωρίς Σ.Ο.Ι και σε ακίνητα που δεν υπάρχουν καν συμβόλαια.
 6. Επειδή : 1. Δεν υπάρχει χρήση : "κατάστημα και κατοικία" μαζί. 2. Δεν μπορεί να διαιρεθεί σε ζώνες γιατί δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι η μία χρήση είναι συμπληρωματική ή αναγκαία για την λειτουργία της άλλης, όπως πχ χώροι γραφείων σε κλινική. Το ακίνητο θα είναι ή κατάστημα ή κατοικία και εν προκειμένω κατοικία. 3. Υπάρχει εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των δύο, άρα αποκλείω τα δύο ΠΕΑ. 4. Το ακίνητο θα ενοικιασθεί σαν ένας ενιαίος χώρος με χρήση κατοικία. Γι' αυτό και με βάση τις παρ 2.1., 2.3 και 3.2 της ΤΟΤΕΕ-1/2017, θα πρότεινα την έκδοση ενός ΠΕΑ με 1 ζώνη (κατοικία), όπως θα είναι δηλαδή και στην πραγματικότητα.
 7. Εκτός αν ο κάθε σύμβουλος είχε πχ 50 !!!! άτομα που πέρναγαν αιτήσεις ταυτόχρονα, οπότε 100/50 = 2 αιτήσεις/ώρα => 1 αίτηση /30 λεπτά !!! 😊
 8. Όχι δεν μπορείς. Τρίτο εδάφιο παραγράφου 2.3. σελ 21 οδηγού προγράμματος ΕΚΟ ΙΙβ.
 9. Από τον οδηγό : "Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση Ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 € ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης της κατοικίας, όπως προκύπτει από το Ε9 του κάθε διαμερίσματος/ μονοκατοικίας και τυχόν επιπλέον επιφάνειας κύριας χρήσης (m2) για την οποία έχει γίνει υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών και δεν έχει δηλωθεί στο Ε9, με μέγιστο κόστος παρεμβάσεων ανά μονοκατοικία/διαμέρισμα τις 25.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α."
 10. Θα δημιουργηθεί θέμα. Εκτός των άλλων ο max επιλέξιμος προϋπολογισμός προκύπτει από τα m2 του Ε9 Χ 250 €/m2.
 11. Υπερβαίνει το ανώτατο επιλέξιμο κόστος των 992 €/διαμέρισμα ή μονοκατοικία (σελ. 31 οδηγού).
 12. Συμφωνώ με την απόδοση πρωτοκόλλου σε όλους, αλλά όμως με πειράζει "ότι δεν περνάνε όλες οι αιτήσεις" μου, εξίσου με την "διασφάλιση του επαγγελματισμού" μου Αν περάσουν θα εξασφαλίσω επιπλέον πιθανότατα μία αμοιβή 2ου ΠΕΑ + αμοιβή συμβούλου.
 13. Είναι περίπου σίγουρο ότι προκειμένου να εξασφαλίσουν προτεραιότητα, θα βρεθούν άπειρα ΠΕΑ που θα ¨βυθίζουν¨ σε βαθύ Η το ακίνητο, οπότε πρακτικά καταργείται η τεχνική μοριοδότηση. Δυστυχώς ξέρουμε σε τι χώρα ζούμε. Δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος και όπου υπάρχει, επιβάλλει αστείες κυρώσεις. Επίσης είναι κοινωνικά άδικο να μοριοδοτούνται παραπάνω αυτοί που μπορούν να χρηματοδοτήσουν το μέγιστο των παρεμβάσεων έναντι των οικονομικά ασθενέστερων που θα χρηματοδοτήσουν ότι αντέχει η τσέπη τους. Συμφωνώ με την κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας. Μια λύση θα ήταν συνδυασμός παλαιότητας κτηρίου, εισοδηματικών κριτηρίων και τεχνικής μοριοδότησης με προτεραιότητα στα δύο πρώτα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.