Jump to content

getsakna

Core Members
 • Content Count

  562
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

getsakna last won the day on September 15

getsakna had the most liked content!

Community Reputation

62 Καλή

2 Followers

About getsakna

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Firenze
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

Recent Profile Visitors

2,604 profile views
 1. Για τις αμοιβές υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση? Αναφέρεται εντός του ν/σ? Αν είναι πάλι υπό τους όρους της ελεύθερης αγοράς, προβλέπω φαινομενα 50αρικου όπως στα πεα...
 2. GNSS SL800 της Satlab έχει δοκιμάσει κανείς?
 3. dimitrisGM, στον ΟΣΔΕ είναι καταχωρημένη...αλλά δεν έχει άδεια λειτουργίας το οποίο είναι και το ζητούμενο σήμερα αλλά ούτε και οικοδομική άδεια για να μπορέσω να πατήσω στο μαξιλαράκι των μεταβατικών διατάξεων και να προχωρήσω μετέπειτα στην άδεια λειτουργίας.. Ο ΟΣΔΕ μόνο δεν ξέρω αν μου αρκεί..
 4. έχεις δίκιο Pavlos33.. διαβάζοντας το ΓΠΣ αναφέρει μόνο για τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια την ημέρα δημοσίευσης..αν εγώ το τακτοποιήσω με το Ν.4495/17, υπάρχει πιθανότητα να περάσει το κριτήριο της νομιμότητας κάπως έμεσσα? Μήπως μπορεί να ενταχθεί στον εκσυγχρονισμό της κτιριακής εγκατάστασης για λόγους χρήσης????
 5. Νέα αναβολή δόθηκε στην εκδίκαση από την ολομέλεια του ΣτΕ που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών και το ΠΔ 99/2018. Υπενθυμίζουμε πως κατά του εν λόγω προεδρικού διατάγματος είχαν προσφύγει σχεδον όλοι οι φορείς των μηχανικών. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ σημειώνει τα εξής: Σας ενημερώνουμε ότι η δικάσιμος της προσφυγής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στο ΠΔ 99/2018 (ΦΕΚ 187Α/2018) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», που είχε οριστεί εξ αναβολής την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, με μείζονα σύνθεση, λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητάς της, αναβλήθηκε εκ νέου. Η νέα ημερομηνία για τη δικάσιμο δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
 6. Νέα αναβολή δόθηκε στην εκδίκαση από την ολομέλεια του ΣτΕ που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών και το ΠΔ 99/2018. Υπενθυμίζουμε πως κατά του εν λόγω προεδρικού διατάγματος είχαν προσφύγει σχεδον όλοι οι φορείς των μηχανικών. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ σημειώνει τα εξής: Σας ενημερώνουμε ότι η δικάσιμος της προσφυγής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στο ΠΔ 99/2018 (ΦΕΚ 187Α/2018) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», που είχε οριστεί εξ αναβολής την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, με μείζονα σύνθεση, λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητάς της, αναβλήθηκε εκ νέου. Η νέα ημερομηνία για τη δικάσιμο δεν έχει καθοριστεί ακόμα. View full είδηση
 7. Συνάδελφοι, ξέρει κανείς το καθεστώς που διέπει μια περιοχή, όταν προϋπάρχει μία χρήση (κτηνοτροφικά μονάδα) και μεταγενέστερα έρχεται το ΓΠΣ και την απαγορεύει? Ή καλύτερα, δεν την επιτρέπει...? Η μονάδα δεν είχε αδειοδοτηθεί ποτέ, ούτε και φέρει κάποιου είδους άδεια (πολεοδομική, λειτουργίας, κλπ.) Έχει όμως αποδεικτικά στοιχεία ότι πήρε ζωικό κεφάλαιο πριν την ημερομηνία έκδοσης του ΓΠΣ.. ΥΓ: Η όλη διαδικασία γίνεται για την άδεια λειτουργίας λόγω επιδότησης..
 8. Σε προηγούμενο post διάβασα οτι στην φάση αυτή πρέπει να ανέβει οικ. αδεια και τακτοποίηση εαν υπάρχει..Απο την εμπειρία μου στον α' κύκλο, έβαζα πρώτα την άδεια και εφόσον προχωρούσε στο επόμενο βήμα, άνοιγε η καρτέλα πρόσθετο δικαιολογητικό οικ. άδειας ή κατι τέτοιο και συμπληρώναμε τακτοποιήσεις κλπ. Ούτως ή άλλως, δεν γίνεται σε αυτήν την φάση να περάσεις πολλά αρχεία μαζί παρά μόνο ένα..εκτός εάν τα κάνεις όλα συνένωση που κατά την γνώμη μου δεν απαιτείται στην φάση αυτή..
 9. Συνάδελφοι στην καρτέλα χρήσεις γης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας το drop down menu μου δίνει τις βασικές χρήσεις.. Θέλω να επιλέξω αγροτική αποθήκη..πρέπει να δηλώσω βοηθητικός χώρος, αποθήκευση ή λοιπές χρήσεις..? Το έχει κάνει κάποιος?
 10. και γω το εύχομαι..όμως αυτοί οι συνάδελφοι ήταν οι ίδιοι που έμπαιναν να δοκιμάσουν την πλατφόρμα όταν εμείς καιγόμασταν και έγινε αυτό που είδαμε.. δεν λέω ότι φταίνε αυτοί, όμως πρέπει και μείς μόνοι μας να δείχνουμε συναδελφική αλληλεγγύη και όχι μόνο να περιμένουμε πάντα μόνο από τον άλλον να καταλαβαίνει.. ΥΓ: Παρατηρήσατε ότι μας απενεργοποίησαν τα κουμπιά επεξεργασίας των υποβληθεισών αιτήσεων μας ως Σ.Ε για να μην ''ενοχλούμε'' το δίκτυο???
 11. Αν ήταν μόνο στο εκο η απάτη καλά θα ήταν.. αλλά αφού μας κοροϊδεύουν σε όλα φτάσαμε στο σημείο να χαιρόμαστε με τα ψίχουλά τους..βλέπε αμοιβές για πεα, αυθαίρετα, άδειες κλπ. Αν είναι να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε, θα είναι συνολικά για όλα που μας απασχολούν..όμως απ' ότι φαίνεται όλοι κοιτάμε να την βγάλουμε με μια δύο αιτήσεις παραπάνω, ένα δύο πεα περ/ρα, δυο τρία αυθαίρετα ακόμη κοκ.. Αυτός ο κλάδος είμαστε και δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο από την αντιμετώπιση που έχουμε μέχρι σήμερα..όλοι κοιτάμε την πάρτη μας και μόνο.. Ας μην συμμετείχε κανείς μηχανικός στα του εκο (πεα, αιτησεις κλπ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να δεις για πότε θα έπαιρναν το μνμ.. Αλλά όλοι το κάνουμε γτ θέλουμε να επιβιώσουν τα γραφεία μας αλλά δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο...οδηγούμαστε σταδιακά στο κλείσιμο..ήδη την αξιοπρέπειά μάς την έχουν πάρει, με πρόσφατο παράδειγμα την ξεφτίλα για μία θέση στον ήλιο ή αλλιώς μια οριστική υπαγωγή στο εκο..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.