Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

Community Reputation

996 Εξαιρετική

About yian

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το 5χίλιαρο δίνει πραγματικά πολλές πληροφορίες που κανένα φωτογραφικό υπόβαθρο δεν μπορεί να αποδώσει. Υψομετρία, εξάρσεις εδάφους, ρέματα, παλιοί οδοί, εδαφικές διαμορφώσεις παλαιών ποταμών, αιγιαλών, πυκνότητα δενδροκάλυψης, σημεία υδροληψίας κτλ είναι μερικά από τα πολύ ουσιαστικά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος από το 5χίλιαρο στην τοπογραφική αποτύπωση.
 2. Μπορεί να μην είχε χρόνο τότε αλλά σίγουρα θα βρει χρόνο (και θα βγάλει και φτερά στα πόδια) όταν του έρθει ένα ωραίο κειμενάκι από τον δικηγόρο σου σχετικά με τις ευθύνες της τότε υπογραφής του. Αρκεί να απευθυνθείς σε έμπειρο δικηγόρο (και μηχανικό) που να κατέχουν το συγκεκριμένο θέμα.
 3. Ούτε κλαις ούτε γελάς, κάνεις σωστά τη δουλειά σου ως σύμβουλος έργου και καταχωρείς τη δαπάνη στη κατηγορία 2.Γ1.Ι . Που ξέρεις, εκλογές έρχονται ας κάνουν τα παράπονά τους στο Δήμαρχο και μπορεί να τους δώσει τα επιπλέον 10 ευρώ ανά τ.μ. μέρες που είναι. Αυτές οι πρακτικές με εξοργίζουν διότι γίνονται με δόλο, λες και είναι ο σύμβουλος έργου ηλίθιος ή λες και είναι ο ελεγκτής στην ΕΥΠΕΝ χαζός.
 4. Σε ευχαριστώ Δημήτρη, και ως δηλούμενη επιφάνεια στα στοιχεία του γεωτεμαχίου αναγράφω την αρχική του τίτλου ή την τελική των πινάκων μετά την αφαίρεση των απαλλοτριωμένων?
 5. Έχω περίπτωση αγροτεμαχίου προς κτηματογράφηση το οποίο αγοράστηκε το 1985 και απαλλοτριώθηκε με αρχική και συμπληρωματική απαλλοτρίωση τα έτη 2008 και 2009 αντίστοιχα. Το δηλούμενο εμβαδόν του τεμαχίου κατά τη κτηματογράφηση θα είναι το αρχικό ή το τελικό (όσο απομένει) μετά τις απαλλοτριώσεις? Ως τίτλοι πρέπει να υποβληθούν (εκτός από το αγοραπωλητήριο συμβόλαιο του 1985) και οι κτηματολογικοί πίνακες της απαλλοτρίωσης των ετών 2008 και 2009 ?
 6. Εννοείς ψάχνεις τον τρόπο που τοποθετείς το γεωτεμαχιο επάνω στο γυς ή κάτι άλλο;
 7. Και ας μην το καλύπτει θα τροποποιήσω την παρέμβασή μου αναλόγως. Η ερώτησή αφορά περισσότερο το τεχνικό σκέλος της εφαρμογής-αποτελέσματος.
 8. Τι γνώμη έχετε για τα συστήματα με θερμομονωτικά πλακίδια για τη θερμομόνωση δώματος στα πλαίσια του ΕΚΟ ΙΙ ? (πχ polytitle) Τα έχει εφαρμόσει κάποιος και αν ναι, τι εντυπώσεις του άφησε η εφαρμογή ως προς το τελικό αποτέλεσμα και την αίσθηση για θερμογέφυρες? Έχω περίπτωση παλαιάς οικοδομής (1970) όπου θέλουμε βατότητα στο δώμα και σκέφτομαι να καταλήξω στο παραπάνω σύστημα επειδή η λύση της ανεστραμμένης μόνωσης θα μου ανεβάσει και τα φορτία και κόστος εφαρμογής (ή τουλάχιστον θα πιεστώ πολύ να ολοκληρώσω το έργο με τα 48 ευρώ / τμ που δίνει το εξοικονομώ αλλά τα φορτία παραμένουν πρόβλημα).
 9. Τα πράγματα είναι απλά, δηλώνουμε ότι μας υποδείξουν και τους αφήνουμε να μας δίνουν μελλοντική δουλειά για τις διορθώσεις αφού τα έξοδα ενός σωστού τοπογραφικού φαίνονται πολλά τώρα. Φοβάμαι όμως ότι την μεγάλη πίτα θα την φάνε οι δικηγόροι στις μελλοντικές διορθώσεις και εμείς θα ξαναπέσουμε στα παζάρια και τις εκπτώσεις για τις αποτυπώσεις σε 2-3 χρόνια.
 10. 1. Ναι 2. Περιγράφω και στον τίτλο του αρχείου το τι ανεβάζω αλλά κάνω και μια συνοπτική περιγραφή στο από κάτω πεδίο εάν κρίνω ότι χρειάζεται. Γενικά κάνω ότι μπορώ για να καταλάβει ο ελεγκτης τι ανεβάζω και για ποιον λόγο (κυρίως εάν είναι αρχείο διόρθωσης μετά από παρατηρήσεις)
 11. Για την ταυτοποίηση διεύθυνσης ο Δήμος ζητά την οικοδομική άδεια κατασκευής, φωτοτυπία ΔΕΗ, απόσπασμα κτηματολογίου και γενικά ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει. Σε δύσκολες περιπτώσεις, όπου ποτέ δεν έχει δοθεί αριθμός σε αρκετή απόσταση από την οικεία του ενδιαφερόμενου, ο Δήμος κάνει αυτοψία. Σε γενικές γραμμές είναι μια τυπική αίτηση αλλά ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω κτηματογραφησης αυτές τις ημέρες (μιας και όπως με πληροφόρησαν από τον οικείο Δήμο ίδιες αιτήσεις απαιτούνται και για την κτηματογράφηση των ακινήτων αυτό το διάστημα -δεν ξέρω γιατί και δεν ξέρω ποιος τις ζητά-) Ως προς το παραστατικό πλέον πάντα επισυνάπτω και μια Υ.Δ. του ιδιοκτήτη που δηλώνει αναλυτικά ποιες κινήσεις έγιναν διατραπεζικά και για ποιον σκοπό.
 12. Κανένα. Μόνο τα στοιχεία καταχώρησης στο buildingcert (διεύθυνση ΤΚ κτλ) λόγω συσχέτισης των δύο επιθεωρήσεων. Είτε μιλάς με τον συνάδερφο που εξέδωσε το Α΄ ΠΕΑ για να σου δώσει το xml, είτε ελπίζεις να είχε κάνει σωστή επίλυση και να μην πάρεις μεγάλες διαφορές στο κτίριο αναφοράς (κάτι που άνετα επηρεάζει το ποσοστό εξοικονόμησης και μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.