Μετάβαση στο περιεχόμενο

yian

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  3.139
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  9

Φήμη στην κοινότητα

959 Εξαιρετική

Σχετικά yian

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχει διαθέσιμη κάποιος συνάδερφος όλη τη νομοθεσία περί ελέγχων και ευθυνών των Ε.Δ. για να την ανεβάσει συγκεντρωμένη στο νήμα?
 2. Τα πάντα γίνονται με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως..
 3. Γιατί χρειάζεται να αποδείξετε εσείς τη νομιμότητα αντί να αποδείξουν τη μη νομιμότητα όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο?
 4. Για το μήνυμα Φορτιο εκτος εξωτερικου πυρηνα στη διαστασιολόγηση των πεδίλων, τι μπορούμε να κάνουμε? edit Είχα εισάγει μεγάλο Ks εδάφους, με μείωση του Ks το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε αλλά θα ήθελα μια εξήγηση του μηνύματος για καλύτερη μελλοντική εποπτεία.
 5. Σε αντίστοιχες δικές μου περιπτώσεις προσανατολίζομαι στο να εκδόσω ΕΕΜΚ για το " ιστ) Για τους αγωγούς αερισμού καθώς και τις λοιπές εγκαταστάσεις και κατασκευές που αναφέρονται στις παραγράφους 2β, 2δ, 2στ και 3 του άρθρου 19 του ν. 4067/2012" (και θα αφορά τον ηλιακό συλλέκτη). Βέβαια στη περίπτωσή σου απαιτείται η ΕΕΜΚ λόγω θερμομόνωσης (εκτός και εάν είναι εσωτερική) Περιμένω ωστόσο και εγώ τα σχόλια των υπόλοιπων συναδέρφων στο ερώτημά σου.
 6. yian

  Εξοικονομώ - Δικαιολογητικα

  Μπορείτε να ορίσετε ακόμη και τώρα κάποιον επαγγελματία μηχανικό ως σύμβουλο έργου. Η αμοιβή του θα είναι 100% επιδοτούμενη από το πρόγραμμα, δηλαδή δεν προκύπτει οικονομική επιβάρυνση για εσάς. Εάν ωστόσο επιμένετε να είστε σύμβουλος του εαυτού σας, διαβάστε τους ανάλογους οδηγούς του προγράμματος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ελπίζω μόνο να μην έχετε κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση ή την τιμολόγηση που είναι αδύνατον να διορθωθεί και βρεθείτε προ εκπλήξεων στη τελική εκταμίευση. Το θέμα κλειδώνει αφού ενημερωθεί ο αρμόδιος συντονιστής.
 7. Στη περίπτωσή μου τα συμπλήρωσα όλα κανονικά και βάσει τις αιτιολογικής έκθεσης που προσκόμισα ο υπάλληλος διέγραψε τα ανάλογα ένσημα. Καλό είναι βέβαια να κάνεις μια συνεννόηση με τους υπαλλήλους στο ΙΚΑ μήπως θέλουν κάτι διαφορετικό.
 8. Καλό είναι να βάλεις μια τεχνική έκθεση για να εξηγείς πόσα ένσημα πρέπει να διαγραφούν και γιατί. Ενδεχομένως να μην απαιτείται αλλά θυμάμαι ότι την είχα προσκομίσει για την αντίστοιχη δική μου διαγραφή, ίσως σε δεύτερο χρόνο. Όσο για την άδεια δεν γνωρίζω, κάνε όμως ένα ερώτημα στο παραδίπλα θέμα με τις e adeies μήπως βρεις πιο σίγουρη απάντηση..
 9. Θα υπάρξει κάποια εμπλοκή εάν εκδόσω ΕΕΜΚ για εργασίες που δεν απαιτείται άδεια σύμφωνα με το εξοικονομώ? Δηλαδή εγκαθιστώ ηλιακό θερμοσίφωνα και εκδίδω ΕΕΜΚ για εγκαταστάσεις του Άρθρου 19 παράγραφος 2 του 4067/12. Θα υπάρξει εμπλοκή στην κατάθεση αμοιβής της άδειας από το πρόγραμμα ? (σημειώνω ότι το κόστος λοιπών μελετών έχει δηλωθεί στο προυπολογισμό του έργου)
 10. Μπορείς να εξαιρέσεις όσες εργασίες είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες και κατά 99.9% το ΙΚΑ θα σε πάει με πίνακα 1. Ωστόσο ο συνολικός υπολογισμός των ενσήμων στο έντυπο θα γίνει σε κάθε περίπτωση με επιφάνειες (λόγω πίνακα 1) και ο υπάλληλος θα πρέπει χειρόγραφα να εξαιρέσει τα ανάλογα ένσημα στη καρτέλα του έργου ως προς τα μεγέθη και τις εργασίες που είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες. Εάν δηλαδή όλα τα μπετά είναι αποπερατωμένα και τακτοποιημένα, απλά θα διαγράψει χειρόγραφα στη καρτέλα του έργου τα ένσημα που προκύπτουν από την αντίστοιχη στήλη του πίνακα 1. Τις εξαιρέσεις τις αναφέρεις αναλυτικά στη τεχνική έκθεση υπολογισμού ενσήμων που προσκομίζεις μαζί με τον πίνακα υπολογισμού (είτε πίνακα 1 είτε πίνακα 3), αλλά να γνωρίζεις ότι το ΙΚΑ έχει δικαίωμα να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει ότι η περιγραφή και οι επιφάνειες που αναφέρεις είναι οι πραγματικές. Σε δική μου περίπτωση ήρθαν για αυτοψία εντός 2 ημερών και έφυγαν άπραγοι αφού διαπίστωσαν ότι δεν απέκρυπτα κάτι.
 11. Στο δικό μας Δήμο και να πάρεις πινακίδες σου ζητούν μελέτη απότμισης που στο 95% των περιπτώσεων είναι πρακτικά αδύνατον να την εκδόσουν..Κατά τα λοιπά ναι, όπως τα είπε η Δανάη.
 12. yian

  Εξοικονομώ - Δικαιολογητικα

  Ρωτήστε τον σύμβουλο έργου στον οποίο έχετε αναθέσει το Εξοικονομώ σας. Αυτός μπορεί να σας απαντήσει με τον τρόπο που μας παροτρύνετε στο πρώτο μήνυμά σας, με απαντήσεις "ξεκαθαρες απο καταθεσεις που εχουν γινει και οχι γνωμες"
 13. Απευθυνθείτε στον σύμβουλο έργου του προγράμματος σας, εκείνος γνωρίζει τις τυχόν ιδιαιτερότητες του φακέλου σας μπορεί να σας ενημερώσει πολύ πιο υπεύθυνα.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.