Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Posts

  3,404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

About yian

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yian's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1.1k

Reputation

 1. Θετική η εξέλιξη με την υποχρεωτική Η.Τ. αλλά ελπίζω οι συνάδερφοι που θα εμπλακούν με τις αιτήσεις να θεωρήσουν την επιδότηση της μελέτης ως μέρος της συνολικής τους αμοιβής και να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες το υπόλοιπο ποσό για τη σωστή διεκπεραίωση. Όπως γίνεται δηλαδή και με την ΕΕΜΚ ευτυχώς από την πλειοψηφία των συνδέρφων τελευταία.Εκτός και εάν συμβεί το απίθανο, να κοστολογηθεί-επιδοτηθεί δηλαδή η Η.Τ. με ένα τετραψήφιο ποσό .
 2. Το 2018 κατασκευάζεται αυθαίρετα στέγη σε μονοκατοικία που έχει υπαχθεί στο Ν.4495/2017. Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού < 2000, άρτιο ως προς το εμβαδόν αλλά μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης ελάχιστου πλάτους οδού (πρέπει να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση). Θεωρείτε ότι μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης της στέγης με το άρθρο 94 του Ν.4495 (περί αυθαιρέτων μετά το 2011) ή επειδή το οικόπεδο είναι μη οικοδομήσιμο δεν δύναται να εκδοθεί η άδεια της νομιμοποίησης της στέγης?
 3. Καλύτερα να είναι down παρά να υπάρχει αυτό το ημιτελές και γεμάτο λάθη εργαλείο. Προσοχή συνάδερφοι!!
 4. Teekenak που είναι υποχρεωτικό να το έχεις εξάλλου και μερικά από τα έτοιμα excelόφυλλα που κυκλοφορούν. Και θα μάθεις 100% τη λογική της επιθεώρησης (σημαντικό!) και θα είσαι και low budget. Αργότερα βλέπεις αναλόγως τις ανάγκες σου.
 5. Δύο ερωτήσεις για ισόγεια οικοδομή με στέγη εκτός σχεδίου : - η αφετηρία μέτρησης των υψών (0,00) καλώς έχει τοποθετηθεί στο επίπεδο του μπαζωμένου ή πρέπει να τοποθετηθεί στο γύρωθεν δυσμενέστερο φυσικό έδαφος? - Το ύψος του μπαζώματος μπορεί να είναι και έως 1,50μ από το φυσικό έδαφος κατά την τελευταία τροποποίηση με τον 4759/2020 ? Ευχαριστώ!
 6. Έχω οικόπεδο που έχει παραχωρήσει το ημιπλάτος που απαιτείται ώστε να αποκτήσει το ελάχιστο πλάτος προσώπου σε κοινόχρηστη οδό με μεταγεγραμμένη πράξη προ της Εγκυκλίου του 2010. Η απέναντι ιδιοκτησία δεν έχει παραχωρήσει το ημιπλάτος που της αναλογεί και δεν μπορεί πλέον να το πράξει. Δίνω καθαρή οικοδομησιμότητα στον δικό μου ή την διατυπώνω υπό προϋποθέσεις ?
 7. @Equalizerσε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη άποψη.
 8. Σε έλεγχο δόμησης κατηγορίας Β αρχικό για προσθήκη ΗΧ σε υφιστάμενο ισόγειο, ελέγχω και το υφιστάμενο ισόγειο ως προς τις περιμετρικές του διαστάσεις? Το ερώτημα απορρέει από την αίτηση για τον έλεγχο όπου αναφέρεται ως επιφάνεια ελέγχου μόνο αυτή της προσθήκης του ΗΧ. Παρακαλώ για τις απόψεις σας...
 9. Μάλιστα, αυτή ήταν η επόμενη ερώτησή μου μιας και είδα σήμερα ότι δεν έχω πρόσβαση στη συγκεκριμένη αίτηση. Άρα συνοψίζοντας, η αίτηση είναι σε υπαγωγή και αναμένουμε να ξανανοίξει η πλατφόρμα να εισάγουμε δικαιολογητικά και να προχωρήσουμε στα περαιτέρω, σωστά?
 10. Συνάδερφοι έχω αίτηση σε περιφέρεια που είχε ανοίξει τον Δεκέμβριο που είναι στο στάδιο "03.ε Αίτηση σε υποβολή δικαιολογητικών". Σε αυτό το στάδιο η αίτηση θεωρείται σε υπαγωγή ή όχι ?
 11. Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, μπορώ να πάω στο φούρναρη για να ψωνίσω κάλτσες ? Αν πάω στις εκπτώσεις θα μου κάνει δώρο και δύο λάμπες που μου κάηκαν?
 12. Εάν ένα διαμέρισμα λάβει έγκριση υπαγωγής στο εξοικονομώ, μπορεί την επόμενη ημέρα να πωληθεί ή να γίνει γονική παροχή? Υπάρχει κάποιος δεσμευτικός όρος σε αυτό?
 13. Ο Ε.Δ. δεν έχει καμία δουλειά να ελέγξει μελέτες, λαμβάνει τα εγκεκριμένα απευθείας από το σύστημα και προχωρά στον έλεγχο. Εάν ο μελετητής έχει ανεβάσει λάθος μελέτες στο σύστημα είναι ευθύνη του μελετητή και οφείλει να προβεί σε αναθεώρηση.
 14. Συνάδερφοι θυμίστε μου το εξής, στο σύστημα ανεβάζουμε τα δελτία αποστολής και τα διπλότυπα εξόφλησης των ενεργειακών επιθεωρήσεων/προκαταβολών στη καρτέλα "Δικαιολογητικά" ή στη καρτέλα "Ψηφιοποιημένα Παραστατικά" της κατηγορίας Παραστατικά - Λοιπά Έξοδα?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.