Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

Community Reputation

1,047 Άριστη

About yian

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδερφοι, EMΠ έργου σε έκδοση άδειας δόμησης οφείλουμε να πληρώσουμε ή έχει καταργηθεί? Παραπομπή σε νομοθεσία θα βοηθούσε σε κάθε περίπτωση... Ευχαριστώ!
 2. Σωστή η παρατήρηση του συναδέρφου για μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ στάσης και προσανατολισμού. Επίσης πάντα είναι καλό να ξαναμετριούνται οι στάσεις με το GPS έπειτα από λίγη ώρα, ας πούμε στο τέλος της αποτύπωσης. Σχεδόν πάντα παρατηρούνται αποκλίσεις μεταξύ των δύο μετρήσεων. Ωστόσο αποκλίσεις των 1-2 ή και 3 εκατοστών είναι απόλυτα αναμενόμενες όταν διπλομετρούνται με το total station και έχουν να κάνουν (εκτός από την κατακορύφωση) και με την ακρίβεια του GPS σε κάθε καρφί.
 3. Παρακαλώ τις απόψεις σας για την εξής περίπτωση : Εκδίδω άδεια δόμησης για την αποπεράτωση οροφοδιαμερίσματος στο οποίο υπάρχουν 2 σοφίτες κατά υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ανέγερσης και ένας ημιυπαίθριος που έχει καταληφθεί. Η μια εκ των δύο σοφιτών έχει ήδη τακτοποιηθεί με τον 4495/2017 και η διαδικασία έχει περαιωθεί. Η άλλη σοφίτα και ο Η/Χ παραμένουν δίχως υπαγωγή, έχει γίνει δηλαδή ¨"επιλεκτική - μερική τακτοποίηση" με τον 4495. Τα ερωτήματα είναι τα εξής : 1. Δύναμαι να κάνω μια νέα υπαγωγή στον Ν.4495/2017 με την οποία θα ρυθμίσω συνολικά όλες τις παραβάσεις του ακινήτου (και τις 2 σοφίτες και τον ΗΧ) ? 2. Στη παραπάνω περίπτωση, της συνολικής δηλαδή ρύθμισης, δύναμαι να συμψηφίσω τα ήδη πληρωμένα ποσά του 4495 που αφορούν την ήδη τακτοποιημένη σοφίτα ? Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.
 4. Βοηθήστε με να καταλάβω το εξής... Έχω κάνει αίτηση για την τηλεβλακεια των 600€. Αυτο σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι την έρημη επιδότηση των 800€?
 5. Έχω αίτηση Σε αναμονή υπαγωγής 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή έχοντας λάβει ήδη προέγκριση δανείου από την τράπεζα εδώ και ένα μήνα. Απλώς περιμένουμε την απόφαση υπαγωγής για την υπογραφή του δανείου ή πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά του ωφελούμενου? Επίσης, σε αυτό το στάδιο υπάρχει κάποια προθεσμία που πρέπει να προσέξω ή και εδώ απλώς περιμένω την απόφαση υπαγωγής? Θυμίστε μου λίγο τη διαδικασία διότι έχω αρχίσει και ξεχνώ τα στάδια από την πολύ αναμονή..
 6. Συνάδερφοι θυμίστε μου το εξής, για την υπογραφή του δανείου σε υπαγωγή του ΕΚΟ ΙΙ-β πρέπει να έχουμε διαθέσιμη και την Υ.Α. έγκρισης ή αρκεί μόνο η ειδοποίηση από την τράπεζα για τη θετική προέγκριση του δανείου?
 7. Αφού ο θεματοθέτης είναι αεικίνητος θα το ξαναβάλει ακόμη και μετά τον αποκλεισμό του.
 8. Άλλο η αλλαγή χρήσης και άλλο η τροποποίηση της εσωτερικής διαρρύθμισης. Το μεν πρώτο είναι θεωρητικό ενώ το δεύτερο καθαρά πρακτικό. Συνεπώς θα έλεγα πως ναι..
 9. Προσωπικά θα είμαι λίγο πιο απόλυτος. Αφού δεν πληρείται το ελάχιστο ύψος κατά ΝΟΚ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η προσθήκη. Το ύψος ελέγχεται όπως ελέγχεται και η κάλυψη, η δόμηση, οι πλευρικές αποστάσεις και όλα τα υπόλοιπα ΝΟΚιακά μεγέθη στο διάγραμμα δόμησης. Εάν κάτι είναι μικρότερο από τα ελάχιστα απαιτητά, τότε θεωρώ ότι δεν έχει τύχη μια νέα άδεια.
 10. Ο περιπτεράς στάνταρ έχει καλύτερο αρχείο από το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακείο και δήμο μαζί.
 11. Ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου προσωπικά τηρώ το χρονοδιάγραμμα της αίτησης. Γενικά με τους ελέγχους έχω διαπιστώσει ότι εάν είσαι ελαστικός σε κάτι (βλ. χρόνος ολοκλήρωσης) δίνεις την καλύτερη αφορμή για να σε θεωρήσουν ελαστικό και στη σύνταξη του πορίσματος και εν τέλει να σε ζαλίσουν να παραβλέψεις παραβάσεις. Συνεπώς προσωπικά έχω αποφασίσει να πηγαίνω by the book που λένε και σε ένα χωρίο ώστε να μην εμπλέκομαι σε άσκοπες συζητήσεις με τον επιβλέποντα. @getsakna Το έντυπο αυτό είναι, συμπληρώνεις ότι απαιτείται από τον έλεγχο στα προκαθορισμένα πεδία που έχει.
 12. Φυσικά και πρέπει να περιμένουμε το ΦΕΚ με τις όποιες αλλαγές αλλά η ιδιόχρηση των κοινόχρηστων ή κοινόκτητων μερών μιας οικοδομής πώς μπορεί να αποδειχτεί ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.