Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

Community Reputation

1,046 Άριστη

About yian

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχω αίτηση Σε αναμονή υπαγωγής 05. Επιλέξιμη Αίτηση προς Υπαγωγή έχοντας λάβει ήδη προέγκριση δανείου από την τράπεζα εδώ και ένα μήνα. Απλώς περιμένουμε την απόφαση υπαγωγής για την υπογραφή του δανείου ή πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια από την πλευρά του ωφελούμενου? Επίσης, σε αυτό το στάδιο υπάρχει κάποια προθεσμία που πρέπει να προσέξω ή και εδώ απλώς περιμένω την απόφαση υπαγωγής? Θυμίστε μου λίγο τη διαδικασία διότι έχω αρχίσει και ξεχνώ τα στάδια από την πολύ αναμονή..
 2. Συνάδερφοι θυμίστε μου το εξής, για την υπογραφή του δανείου σε υπαγωγή του ΕΚΟ ΙΙ-β πρέπει να έχουμε διαθέσιμη και την Υ.Α. έγκρισης ή αρκεί μόνο η ειδοποίηση από την τράπεζα για τη θετική προέγκριση του δανείου?
 3. Αφού ο θεματοθέτης είναι αεικίνητος θα το ξαναβάλει ακόμη και μετά τον αποκλεισμό του.
 4. Άλλο η αλλαγή χρήσης και άλλο η τροποποίηση της εσωτερικής διαρρύθμισης. Το μεν πρώτο είναι θεωρητικό ενώ το δεύτερο καθαρά πρακτικό. Συνεπώς θα έλεγα πως ναι..
 5. Προσωπικά θα είμαι λίγο πιο απόλυτος. Αφού δεν πληρείται το ελάχιστο ύψος κατά ΝΟΚ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η προσθήκη. Το ύψος ελέγχεται όπως ελέγχεται και η κάλυψη, η δόμηση, οι πλευρικές αποστάσεις και όλα τα υπόλοιπα ΝΟΚιακά μεγέθη στο διάγραμμα δόμησης. Εάν κάτι είναι μικρότερο από τα ελάχιστα απαιτητά, τότε θεωρώ ότι δεν έχει τύχη μια νέα άδεια.
 6. Ο περιπτεράς στάνταρ έχει καλύτερο αρχείο από το κτηματολόγιο, υποθηκοφυλακείο και δήμο μαζί.
 7. Ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου προσωπικά τηρώ το χρονοδιάγραμμα της αίτησης. Γενικά με τους ελέγχους έχω διαπιστώσει ότι εάν είσαι ελαστικός σε κάτι (βλ. χρόνος ολοκλήρωσης) δίνεις την καλύτερη αφορμή για να σε θεωρήσουν ελαστικό και στη σύνταξη του πορίσματος και εν τέλει να σε ζαλίσουν να παραβλέψεις παραβάσεις. Συνεπώς προσωπικά έχω αποφασίσει να πηγαίνω by the book που λένε και σε ένα χωρίο ώστε να μην εμπλέκομαι σε άσκοπες συζητήσεις με τον επιβλέποντα. @getsakna Το έντυπο αυτό είναι, συμπληρώνεις ότι απαιτείται από τον έλεγχο στα προκαθορισμένα πεδία που έχει.
 8. Φυσικά και πρέπει να περιμένουμε το ΦΕΚ με τις όποιες αλλαγές αλλά η ιδιόχρηση των κοινόχρηστων ή κοινόκτητων μερών μιας οικοδομής πώς μπορεί να αποδειχτεί ?
 9. Ναι δεν διαφωνούμε @KANA , με το μήνυμά μου εννοούσα ότι δεν νομιμοποιείται ο μηχανικός να κάνει υπαγωγή για μια αυθαίρετη κατεδάφιση μετά την εκτέλεση των εργασιών.
 10. Δεν μπορεί να δηλωθεί κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Η μόνη σωστή διαδικασία είναι υπαγωγή στο Ν.4495/2017 και έπειτα έκδοση άδειας κατεδάφισης όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως.
 11. Είτε 15αρα είτε 17αρα και πάλι θα βγάζεις τα μάτια σου. Πλέον με 2 x 24'' σε desktop στο γραφείο και πάλι κάτι μου λείπει... Με την παραπάνω λογική θεωρώ δυσανάλογο το κόστος της 17αρας μιας και τον κυρίαρχο σκοπό της (να δουλεύεις δηλαδή άνετα σε cad) και πάλι δεν τον πετυχαίνει. Θα πρότεινα λοιπόν 15αρα ... Και θα πρότεινα συγκρατημένες επενδύσεις στη παρούσα φάση διότι το laptop είναι αναλώσιμο και δεν θα εργαστείς με αυτό για παραπάνω από 2-3 έτη (όταν δηλαδή εκ των πραγμάτων θα προκύψει η ανάγκη για δυνατό desktop με διπλές οθόνες στο γραφείο)
 12. Μάλιστα, εάν όντως δεν μοντελοποιείται ο μεταβλητού πάχους πρόβολος τότε αυτό είναι έλλειψη του λογισμικού. Αλήθεια κάποια άποψη πώς μπορεί να προσομοιωθεί κάποια μεταβλητή διατομή? Επίσης, χαζό ερώτημα αλλά επειδή κόλλησε το μυαλό μου, πώς περιορίζω το zoom του μοντέλου στα όρια του φορέα μετά την εισαγωγή του από το dwg? Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να κάνω αρκετό zoom out για να το βρω στο περιβάλλον εργασίας του scada και θυμάμαι παλιότερα είχα καταφέρει να περιορίσω την επιφάνεια εργασίας στα όρια του φορέα. Θυμάται κάποιος πώς γίνεται αυτό?
 13. Γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να ορίσω μεταβλητό πάχος προβόλου ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.