Μετάβαση στο περιεχόμενο

yian

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  3.180
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  9

Φήμη στην κοινότητα

981 Εξαιρετική

Σχετικά yian

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μελετώ μια κατασκευή από φέρουσα τοιχοποιία με θεμελίωση από κοιτόστρωση και θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις.. 1. Έχω δημιουργήσει το πλέγμα PLATE O.E.F. για την κοιτόστρωση με Ks=0,5 όπως αναφέρει το εγχειρίδιο αλλά δεν μπορώ να κάνω διαστασιολόγηση (λαμβάνω μήνυμα ότι τα εντατικά μεγέθη είναι μηδενικά). Κάποια άποψη γιατί συμβαίνει αυτό ? 2. Από τη στιγμή που θεωρώ ως θεμελίωση το πλέγμα κοιτόστρωσης PLATE O.E.F. , έχει νόημα να αποδώσω τους κόμβους της στάθμης 0.00 "πάκτωση" όπως αναφέρει το σχετικό βιντεοπαράδειγμα της φέρουσας ?
 2. Φίλε @MHD όταν βρίσκω ιδιοκτήτη με πλήρη φάκελο εγκεκριμένων σχεδίων του κερνάω καφέ και πίτσα από τη χαρά μου, άρα όπως καταλαβαίνεις το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο. Συνήθως αυτοί οι ιδιοκτήτες θα σου παραθέσουν και άλλους 3-4 φακέλους με τιμολόγια από τα βρυσάκια του μπάνιου τους, την απόδειξη του πρώτου βοθρατζή που άδειασε την οικοδομή τους, το πρώτο κέρασμα μπύρες στους καλουπιτζίδες χειρόγραφο από τον τοπικό ταβερνιάρη κτλ. Άρα είναι τόσο τακτικοί που πλέον σπανίζουν. Ωστόσο, για να επιστρέψω στα σοβαρά, κάνω πάντα έλεγχο στα στελέχη της πολεοδομίας για τυχόν αναθεωρήσεις διότι 9,9 φορές στις 10 ο ιδιοκτήτης έχει τα αρχικά εγκεκριμένα σχέδια και όχι αυτά των τυχόν αναθεωρήσεων. Μεγάλη πληγή βέβαια παραμένουν οι ιδιοκτήτες που έχουν κατόψεις με σφραγίδα συμβολαιογράφου και επιμένουν ότι είναι εγκεκριμένες και ακόμη ισχυρότερες των εγκεκριμένων. Εκεί πράττεις αναλόγως της διάθεσής σου..
 3. Ο χρόνος σύνταξης του τοπογραφικού μπορεί να είναι από λίγες ημέρες έως κάποιους μήνες αναλόγως περιοχής, ακινήτου και πληρωμής/εξόφλησης από τον πελάτη . Ιδιαίτερα δε εάν ο τοπογράφος έχει να αναζητήσει τεχνικά στοιχεία από το Δήμο, το Δασαρχείο, την αρχαιολογία, τα δημόσια κτήματα κτλ όπου οι χρόνοι απάντησης είναι άνω του μήνα συνήθως. Σίγουρα όμως δεν είναι μια διαδικασία του στυλ "να κάτσει να βγάλει ένα σχέδιο" όπως αναφέρετε.
 4. Ναι, για κτίσματα προ του 1960 είναι σύνηθες. Αλλά είναι σύνηθες με πάχος τοίχου > 50 εκατοστών, ισόγεια κατά κανόνα ή το πολύ διώροφα, με λίθους και όχι κοινό τουβλο και με χτίσιμο από μάστορες με αρκετά κιλά .... λάσπη στη πλάτη τους. Τώρα μια κατασκευή του '80 με κοινό τούβλο διάτρητο, χτισμένο από ένα χτίστη φίλο του φίλου δεν το λες και υπόδειγμα αντισεισμικής συμπεριφοράς εάν δεν έχει μελετηθεί πριν την κατασκευή του. Εάν δε, είναι αυθαίρετο πανωσήκωμα σε υφιστάμενη οικοδομή, χτυπάνε επιπλέον καμπανάκια για όλο το δόμημα. Αλλά αφού γνωμάτευσε συνάδερφος με επιτόπια αυτοψία, εμείς περισσεύουμε.
 5. 7. Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. Αγγελίες πώλησης εξοπλισμού ή/και λογισμικού επιτρέπονται χωρίς όμως να δημοσιεύονται τηλέφωνα επικοινωνίας. Αν αναρωτιόμαστε για το αν κάτι αποτελεί διαφήμιση ή όχι, ρωτούμε τους αρμόδιους συντονιστές μέσω προσωπικού μηνύματος. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για το κείμενο μιας δημοσίευσής μας όσο και για την "υπογραφή" μας. Απαγορεύονται στην "υπογραφή" μας οι παραπομπές (σύνδεσμοι) σε προσωπικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των μελών. Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων, ατομικών επιχειρήσεων και εταιρειών πάσης φύσεως παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λ.π., όπως και η χορήγηση πληροφοριών με σκοπό την προώθηση οποιασδήποτε ατομικής ή εταιρικής επιχείρησης. Επιτρέπονται οι αγγελίες πώλησης εξοπλισμού (σχεδιαστήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά, λογισμικό, τοπογραφικά όργανα) αρκεί να μην αναφέρουμε διευθύνσεις και τηλέφωνα. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μόνο μέσω προσωπικού μηνύματος και email. Οι αγγελίες θα κλειδώνονται απ' τους συντονιστές γιατί δεν αποτελούν θέματα συζήτησης. Διαβάστε τους ειδικούς Κανόνες για τις Αγγελίες
 6. Στην πραγματικότητα το ακίνητο πώς είναι? Υπόγειο με ισόγειο ή ισόγειο με όροφο?
 7. Βρίσκεις το συνολικό U του τοίχου από τυπολόγιο βάσει του υλικού, του λ κάθε υλικού και του πάχους κάθε στρώσης (πχ επίχρισμα-τούβλο-μόνωση-επίχρισμα) Στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποιες αξιοπρεπείς φόρμες υπολογισμού του συνολικού U του τοίχου βάσει των στρώσεων των υλικών.
 8. yian

  Θόρυβος στο σπίτι

  Άσχετο αλλά ποτέ δεν αδειάζουμε το δίκτυο του καλοριφέρ γιατί νερό + αέρας = σκουριά. Πάντα γεμάτο υπό πίεση με επισκευή της διαρροής.
 9. yian

  Σπιτάκι με πάνελ

  Συνεπώς το θέμα ολοκληρώθηκε και μπορεί να κλειδώσει..
 10. Πολύ σωστή κίνηση! Εν τω μεταξύ, μεγάλη χαρά θα κάνουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της οικοδομής με την επίσκεψη της πολεοδομίας στη πολυκατοικία για να το κρίνει κατεδαφιστέο ή να χρεώσει πρόστιμα διατήρησης. (σε πολύ πρόσφατη περίπτωση όπου κάποιος έκανε την εξυπνάδα να καλέσει τη πολεοδομία για αυτοψία, όλη η οικοδομή βρέθηκε χρεωμένη με παραβάσεις. Μάντεψε ποιον κυνηγάνε όλοι τους τώρα.....Διότι ως γνωστόν η πολεοδομία δεν θα κάνει αυτοψία σε ότι θέλεις εσύ αλλά σε ότι θέλουν εκείνοι άπαξ και έρθουν).
 11. yian

  Σπιτάκι με πάνελ

  5. Παίζει δυνατά και καμιά αγωγή από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της οικοδομής εάν υπάρχουν.
 12. Μάλιστα....Αδιατάρακτη κοπή.
 13. Πώς γίνεται να έχει εξώστη ένα διαμέρισμα του ισογείου? Μήπως είναι μπαζωτή βεράντα ή κάποια άλλη ισόγεια διαμόρφωση? Σε τι ύψος είναι ο "εξώστης" που αναφέρετε σε σχέση με το πεζοδρόμιο?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.