Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Content Count

  3,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

Community Reputation

1,014 Άριστη

About yian

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλά, δεν είναι η μόνη αμαρτία στο οικόπεδο. Έχουμε και νομιμοποίηση εντός δουλείας υψηλής τάσης ΔΕΗ και πολλά άλλα. Ο "μηχανικός" βλέπεις ήταν γνωστός του πωλητή και τους έκανε πολύ καλή τιμή, ο συμβολαιογράφος απάντησε "τι θες και τα σκαλίζεις τώρα.." και εγώ έμεινα με τη δόξα και τον εξοπλισμό των 10000 ευρώ ανά χείρας.
 2. Επειδή πρόσφατα έλεγξα τοπογραφικό εξαρτημένο από κινητό, η απόκλιση που βρήκα ήταν από 2,70 έως 2,90 μέτρα σε όλα τα σημεία. Εντύπωση ωστόσο μου έκανε ότι υπήρχε παράλληλη μετάθεση όλου του οικοπέδου προς μια κατεύθυνση. Για την ιστορία πάντως (και επειδή το τοπογραφικό ήταν για πώληση), ο άνθρωπος αγόρασε και λίγο από τους 3 όμορους χωρίς να το ξέρει 😀 Γιαυτό μακρυά και αγαπημένοι από τέτοιες εφαρμογές.
 3. Βρε συνάδερφοι, τι ερωτήσεις κάνουμε στον άνθρωπο και σε τι συμπεράσματα μπορούμε να καταλήξουμε μέσω ενός φόρουμ? Έστω ότι μας λέει πως μπήκαν Φ12/10, τι σημαίνει αυτό? Χωρίς την πραγματική εικόνα της κατασκευής, τα πραγματικά φορτία που έχουν εφαρμοστεί και χωρίς την εγκεκριμένη μελέτη τι έχουμε να πούμε επί του θέματος? Το μόνο που μπορώ να προτείνω στον φίλο είναι συνεργασία με έμπειρο δικηγόρο και μηχανικό ώστε να μην κάνει άσκοπες κινήσεις και "κάψει" την υπόθεσή του στις υπηρεσίες και στους εμπλεκόμενους φορείς με φλυαρίες και άσκοπες συζητήσεις. Και ακόμη καλύτερα να μην αναμειχθεί καν ο ίδιος σε συζητήσεις, ο καλύτερος ρόλος είναι αυτού που πληρώνει τις αμοιβές του διορισμένου δικηγόρου και μηχανικού χωρίς καμία άλλη εμπλοκή του στην υπόθεση. Διαφορετικά μέχρι το 2050 εδώ θα είμαστε να το συζητάμε.
 4. Συνάδερφοι, κάποια γνώμη στο εάν είναι υποχρεωτικό να επισυνάψουμε βεβαίωση ταυτοποίησης διεύθυνσης εξαρχής ή μπορούμε και στο έλεγχο τελικής εκταμίευσης? Δηλαδή ελέγχονται τα στοιχεία της διεύθυνσης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση υπαγωγής?
 5. Αν θυμάμαι καλά η κάθε περιφέρεια θα είναι ανοικτή για 2 ή 3 ημέρες. Πιο γρήγορα βέβαια θα εξαντληθεί ο προϋπολογισμός οπότε και αυτό λίγη σημασία έχει. Ως προς το ερώτημα για τη διεύθυνση του ακινήτου που τέθηκε παραπάνω, θυμάμαι ότι στον πρώτο κύκλο είχα δηλώσει παντού ταύτιση (ακόμη και εάν δεν είχα) και μου ζήτησε την ταυτοποίηση της διεύθυνσης στο κλείσιμο του έργου. Έχει αλλάξει κάτι και πρέπει να προσκομισουμε βεβαίωση από τον ΟΤΑ κατά την υποβολή;
 6. Τουλάχιστον μαζί με την παράταση να απλωσουν και λίγο τα διαστήματα για τα οποία θα είναι ανοικτή η κάθε περιφέρεια.
 7. To συνημμένο είναι από τη σελίδα του κατασκευαστή. Πολύ θα ήθελα όμως να αναγράφουν εάν στη τιμή περιλαμβάνονται και τα ραντεβού στη πολεοδομία (όταν θα έρθουν τα πρόστιμα) για να τους πείσουν ότι δεν ήθελε άδεια 😀😀 edit Και για την αποκατάσταση της αλήθειας (πάλι από τη σελίδα του κατασκευαστή) : Ο ξύλινος οικίσκος τοποθετείται για την μεταφορά του σε ειδική μεταλλική τροχήλατη πλατφόρμα, και σε απόσταση( ύψος) 1,40 μ από το έδαφος και είναι εφοδιασμένος με ειδικά συστήματα για ηλεκτρική αυτονομία και αποχετευτική αυτάρκεια (βιολογικός καθαρισμός). Συνεπώς ο αγοραστής πρέπει να είναι ο Φασούλας ή να έχει πρόχειρη μια σκάλα 1,50 μέτρο για το μπες βγες στον οικίσκο. Φυσικά στις φωτογραφίες ο οικίσκος είναι πακτωμένος στο έδαφος όμορφα και ωραία. Αυτά και προσοχή.
 8. Εάν δώσουν παράταση θα φανώ ηλίθιος που απέρριψα τους βιαστικούς της τελευταίας στιγμής (χθες και σήμερα είπα 5-6 όχι) - γιατί βλέπεις προσπαθώ να προσφέρω σωστές υπηρεσίες - και θα γίνουν ήρωες οι αλεξιπτωτιστές που τους δέχτηκαν άνευ προελέγχου ή σοβαρής προετοιμασίας την τελευταία στιγμή. Ενδεχόμενη παράταση θα έχει ως αποτέλεσμα να μαζέψει ο καθένας μας +50 φακέλους και στο τέλος να μην προλάβει να πει ούτε το όνομά του κατά την καταχώρηση στοιχείων. Εκτός εάν κάποιος έχει θητεύσει στο Θιβέτ και μπορεί να πει εύκολα όχι σε έτοιμη δουλειά..
 9. Ερώτηση σχετικά με τις διορθώσεις των Ε9, επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς λογιστές για διορθώσεις στα τ.μ. , όλοι μου έχουν διορθώσει το τελευταίο Ε9 αυτό δηλαδή που αναφέρει "όπως έχει δηλωθεί την 8/7/2019". Μας καλύπτει αυτή η διόρθωση ή πρέπει να διορθωθούν τα τμ και στο Ε9 που αφορά το 2018? Τι διαβάζει το σύστημα ?
 10. Εγώ που έχω δημιουργήσει λογαριασμούς εδώ και κάνα μήνα για τους ενδιαφερόμενους (και έχω λάβει κωδικό επιβεβαίωσης και φαίνεται η εγγραφή να έχει γίνει σωστά) πρέπει να ξανακάνω κάτι?
 11. Τι εννοείς μικρό? Οι ζώνες είναι είτε 500 μ εάν πρόκειται για οικισμό προ του 23 είτε 800 μ από το καθορισμένο κέντρο τους εάν είναι ακτινικοί. Σε ποια περίπτωση ανήκεις?
 12. Όχι, θέλει τα τετραγωνικά του διαμερίσματος βάσει της οικοδομικής άδειας.
 13. Ως προς το 1. προδιαγράφεις και εγκαθιστάς λέβητα υγραερίου με φορητές φιάλες εφόσον δεν υπάρχει δίκτυο Φ.Α.
 14. Nαι, εφόσον τα επιπλέον μέτρα δεν προκύπτουν από κάποια αυθαίρετη κατασκευή πρέπει να γίνει λογιστική διόρθωση. Και μια ερώτηση από εμένα, επειδή έχω μιλήσει με αρκετούς λογιστές για διορθώσεις στα τ.μ. των Ε9, όλοι μου έχουν διορθώσει το τελευταίο Ε9 αυτό δηλαδή που αναφέρει "όπως έχει δηλωθεί την 8/7/2019". Μας καλύπτει αυτή η διόρθωση ή πρέπει να διορθωθούν τα τμ και στο Ε9 που αφορά το 2018?
 15. Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει η επιφάνεια και όγκος μεταξύ Α και Β επιθεώρησης διότι δεν θα είναι δυνατή η εκτίμηση εξοικονόμησης ενέργειας. Συνεπώς τα μεγέθη του πρώτου ΠΕΑ είναι δεσμευτικά για την Β΄επιθεώρηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.