Μετάβαση στο περιεχόμενο

yian

Core Members
  • Περιεχόμενα

    3.468
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    9

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yian's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Dedicated Rare
  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

1,1k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια γρήγορη ερώτηση γιατί κόλλησε το μυαλό μου, στο συντελεστή U των διαφανών στο ΤΕΕΚΕΝΑΚ εισάγουμε τον διορθωμένο συντελεστή λόγω ρολων ή αυτόν που αντιστοιχεί στο άνοιγμα από μόνο του; Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εισάγουμε τον διορθωμένο αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση...
  2. Έχω περίπτωση ανήλικου ιδιοκτήτη και θέλω να υποβάλω ηλεκτρονικά δήλωση κτηματολογίου. Πώς έχει η διαδικασία στο διαδικαστικό, δηλαδή με ποιου τα στοιχεία κάνω login ή πώς φτιάχνω προφίλ εάν ο ανήλικος δεν έχει ακόμη κωδικούς taxisnet? Επίσης, εάν έχει τύχει σε κάποιον αντίστοιχη περίπτωση ανηλίκου, χρειάζεται η συναίνεση και των δύο γονέων για τη διαδικασία ?
  3. To ζήτημα πάντως είναι (τουλάχιστον στη δική μου περιοχή έρευνας) ότι φαίνονται αρχεία τοπογραφικών τα οποία μόνο οι δικηγόροι μπορούν να κατεβάσουν και όχι εμείς οι μηχανικοί (τσεκαρισμένο σε δύο διαφορετικά ΚΑΕΚ). Ισχύει και σε εσάς ?
  4. Πράγματι τοπογραφικό δεν μου έχει επιτρέψει να κατεβάσω ακόμη και εάν φαίνεται ότι υπάρχει ως σαρωμένο συνημμένο. Το περίεργο είναι ότι για το ίδιο ΚΑΕΚ συνεργάτης δικηγόρος (με τα δικά του προφανώς διαπιστευτήρια εισόδου στη πλατφόρμα αναζήτησης) κατάφερε να κατεβάσει κανονικότατα το τοπογραφικό που εγώ έβλεπα ότι υπήρχε ανεβασμένο αλλά δεν μπορούσα να το ακουμπήσω. Ειλικρινά δεν ξέρω τι σκέφτονται εκεί στο Κτηματολόγιο και με ποια λογική δίνουν το δικαίωμα αποθήκευσης των τοπογραφικών σε δικηγόρους και όχι στους μηχανικούς. Σε ότι αφορά τα συμβολαιογραφικά έγγραφα, πάντα μπορούσα να τα κατεβάσω απροβλημάτιστα όταν φαίνονταν αναρτημένα στην αναζήτηση.
  5. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος ότι δεν μπορεί να κατεβάσει τοπογραφικό διάγραμμα παρόλο που το εμφανίζει σαν σαρωμένο στα αποτελέσματα της έρευνας ?
  6. @kan62Συνάδερφε μιας και μάλλον κατάλαβες σε ποιο ρέμα αναφέρομαι, το τεχνικό έργο που ήδη υπάρχει σε μεγάλο τμήμα του το θεωρούμε ως μη εγκεκριμένο λόγω της πρόσφατης διαφορετικής οριοθέτησης?
  7. Συνάδερφοι έχω περίπτωση ρέματος με δύο γραμμές οριοθέτησης από πολύ πρόσφατο ΦΕΚ, μια γραμμή οριοθέτησης με τα έργα διευθέτησης και μια γραμμή οριοθέτησης χωρίς τα έργα διευθέτησης. Το οικόπεδο που εξετάζω είναι εντός σχεδίου, η απόσταση των 10μ για μελλοντική οικοδόμηση πρέπει να ληφθεί από την οριογραμμή που ορίζεται με τα έργα διευθέτησης (συνεχής μπλε) ή χωρίς τα έργα διευθέτησης (διακεκομμένη μπλέ) ? Συνημμένο και το σχετικό απόσπασμα με τις 2 γραμμές...
  8. Χάρη διαστασιολόγησε έστω και με το χέρι την πλάκα του πυθμένα και τα περιμετρικά τοιχία. Λάβε υπόψη ενισχυμένες ζώνες εκεί που αλλάζει η κλήση του πυθμένα. Καταλαβαίνεις ότι εμπειρικά δεν μπορεί να επιλυθεί ο απαιτούμενος οπλισμός και χρειάζεται στατικός υπολογισμός είτε με το χέρι είτε με λογισμικό. Στον υπολογισμό του τελικού πάχους των φέροντων στοιχείων μην αγνοήσεις την απαιτούμενη επικάλυψη οπλισμού που καλό θα ήταν να είναι μεγαλύτερη από το σύνηθες. Το Φ10 το βλέπω γενικά αισιόδοξο...
  9. Δυστυχώς όλο και συχνότερα αντιμετωπίζουμε τα "νέα αυθαίρετα" τα οποία κάθε άλλο παρά νέα είναι μιας και μετράνε ήδη από 5 έως 10 έτη κατασκευής. Νομίζω ότι η απομάκρυνση και στη δική μου περίπτωση είναι μονόδρομος για οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια.
  10. Πράγματι Άκη το συγκεκριμένο προκαλεί σύγχυση... Στην περίπτωσή μου πάντως το στέγαστρο είναι διαστάσεων 10x20m κατασκευασμένο στα 3,50 μέτρα από το πλευρικό όριο άρα μάλλον πάει άκλαφτο..
  11. Ανεξάρτητο υπόστεγο χωρίς εφαπτόμενο κτίριο (δηλαδή 4 υποστυλώματα πανταχόθεν ανοικτά με επικάλυψη πάνελ) το οποίο έχει κατασκευαστεί σε απόσταση 3,50 μέτρων από τα πλευρικά όρια αγροτεμαχίου (Δ=15μ) έχει κάποια ελπίδα να νομιμοποιηθεί με άδεια νομιμοποίησης (διότι είναι κατασκευή μετά το 2011) ?
  12. Έχω κατοικία του 1957 η οποία δηλώθηκε στο εξοικονομώ με παλαιότητα περιόδου "1955-1975". Έχει εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης το 1996 και συμπληρώνω την ΗΤΚ. Γνωρίζει κανείς εάν κατά την υποβολή της ΗΤΚ στο σύστημα του ΕΚΟ θα θεωρήσει παλαιότητα κατασκευής το 1996 και όχι το 1956 με κίνδυνο να αλλάξει η μοριοδότηση της αίτησης ?
  13. Συνάδερφοι έχω δύο βασικές ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή των αιτήσεων από "Επιλαχούσες" σε "Επιλέξιμες" που σημειώθηκε πρόσφατα. 1. Θεωρούμε ότι οι αιτήσεις που είναι στο στάδιο 3.η. προς υποβολή Η.Τ.Κ. είναι ουσιαστικά επιλέξιμες προς επιδότηση ή υπάρχει περίπτωση απόρριψής τους τελικά? Μιλώ πάντα για σωστά συμπληρωμένες ΗΤΚ χωρίς αποκλίσεις εμβαδού ή άλλα θέματα που να σχετίζονται με τα κριτήρια ορθότητας της αίτησης. 2. Μετά την υποβολή της ΗΤΚ, ποιό είναι το επόμενο στάδιο? Εκ νέου αξιολόγηση και εάν ναι, έχει κάποιος συνάδερφος άποψη για τον χρόνο μετάβασης στο στάδιο καταχώρησης προμηθευτών ? Ευχαριστώ.
  14. Άρα ούτε έχεις πουλήσει ακόμα, ούτε κάποιος μηχανικός σου είπε κάτι σχετικό. Όταν συντάξεις τοπογραφικό διάγραμμα (μιας και απαιτείται για την πώληση) θα σου λυθεί κάθε απορία..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.