Jump to content

yian

Συντονιστής
 • Posts

  3,420
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

yian last won the day on February 1 2018

yian had the most liked content!

Reputation

1,054 Άριστη

About yian

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έχετε καταλάβει ξεκάθαρα πότε απαιτεί την Ταυτότητα Κτιρίου? Πρέπει να υπάρχει εξαρχής (δηλαδή κατά την υποβολή της αίτησης ζητάει κάποια στοιχεία της Η.Τ.Κ.) ή μπορεί να ετοιμαστεί 2 μήνες μετά την ενδεχόμενη υπαγωγή ?
 2. Δήλωση του 4014/2011 σε περαίωση μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στον 4495/2017 για προσθήκη φύλλου καταγραφής με μια αυθαιρεσία που δεν είχε περιληφθεί αρχικά ή πρέπει πρώτα να πάει στον 4178 και να γίνει δεύτερη μεταφορά στον 4495?
 3. Σας ευχαριστώ αμφότερους για τις απαντήσεις σας
 4. @Equalizerευχαριστώ για την απάντηση. Δεν προβλέπεται δηλαδή από τη φορολογική νομοθεσία η περίπτωση της καθαρής δωρεάς με μηδενικό ποσό ?
 5. Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος τι φορολογικό παραστατικό απαιτείται ή ποια είναι η τυπική διαδικασία για να κάνουμε δωρεά μια μελέτης σε σύλλογο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα? Δεν με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να κοπεί ένα ΤΠΥ με μια συμβολικά χαμηλή αμοιβή. Ευχαριστώ!
 6. Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ του περσυνού κύλου (έτος υπαγωγής 2020) παρατηρώ τα ποσά στο συνημμένο ως αμοιβή μελέτης και σύμβουλου έργου. Αν θυμάμαι καλά τα ποσά ήταν 200 ευρώ + φπα για μελέτες και το ίδιο για υπηρεσίες σύμβουλου έργου. Έχει αλλάξει κάτι και προκύπτουν αυξημένες αμοιβές?
 7. Πιστεύω ότι θα κόβουμε 350 ευρώ πιστωτικό για την ΕΕΜΚ και όλα καλά. Δεν τους νοιάζει ο επιμερισμός αλλά το γενικό σύνολο δαπάνης των μελετών.
 8. Συνάδερφε, η περίπτωση που προανέφερα αποτελεί ικανό λόγο για αίτηση ανάκλησης διότι τελευταία φορά που αιτήθηκα ανάκληση με ταλαιπώρησαν ελαφρώς στη τεκμηρίωση. Ποια είναι η γνώμη σου?
 9. Το 2019 εκδόθηκε ΠΕΑ για αίτηση στο εξοικονομώ-αυτονομώ αλλά η αίτηση δεν εγκρίθηκε. Σήμερα ο ιδιοκτήτης θέλει να συμμετάσχει στο νέο εξοικονομώ όμως στο μεσοδιάστημα ο από πάνω όροφος της ιδιοκτησίας του αποπερατώθηκε και πλέον το διαμέρισμά του εφάπτεται με Θ.Χ. και όχι με Μ.Θ.Χ. όπως αρχικά είχε μελετηθεί στο ΠΕΑ του 2019. Πώς διαχειριζόμαστε την ανωτέρω τροποποίηση? Με ανάκληση του ΠΕΑ και έκδοση νέου, με προσάρτημα στο υφιστάμενο ΠΕΑ ή κάπως αλλιώς?
 10. Ναι μπορούν, το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές στα πλαίσια έκδοσης ΕΕΔΜΚ για ΕΚΟ χωρίς πρόβλημα.
 11. Συνάδερφοι έχετε ξεκινήσει προμελέτες φακέλων ή είστε ακόμη σε αναμονή της οριστικής δημοσίευσης? Νιώθω ότι ακόμη δεν μπορώ να αναλάβω με σιγουριά την προμελέτη γιατί είναι προς παρόν πολλά τα θολά σημεία, κυρίως στις αμοιβές μας αλλά και στα προαπαιτούμενα του προγράμματος (προσαρτήματα ΠΕΑ κτλ). Συμπάσχει κανείς άλλος?
 12. Ευχαριστώ συνάδερφοι, εσείς θα προσμετρούσατε στον υπολογισμό της δόμησης την συγκεκριμένη αποθήκη ως έχει ?
 13. Αυτές οι λιθόκτιστες αποθήκες των 15 τμ που έχουν ανεγερθεί με Ε.Ε.Δ.Μ.Κ. προσμετρούν στον Σ.Δ. έαν θέλουμε να υλοποιήσουμε νέο κτίριο στο αγροτεμάχιο ?
 14. Για να το ρωτήσω ακόμη πιο κωδικοποιημένα, μια υπέρβαση επί ακάλυπτου χώρου ήτοι εκτός νόμιμου περιγράμματος και εκτός νόμιμου όγκου η οποία δεν έγινε από κατασκευής ούτε υπάρχει πανομοιότυπη σε όλους τους ορόφους σε κτίριο με οροφοκτησία, απαιτεί συναίνεση άνω του 50% ή το 100% για να υπαχθεί στον 4495/2017 ? Μια παραπομπή στο ανάλογο εδάφιο του νόμου θα ήταν χρυσάφι διότι έχει χαθεί η μπάλα με τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές.
 15. Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιες υπερβάσεις στα κοινόχρηστα που δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 98 παρ. 5 α ή β. οπότε για αυτές θα χρειαστώ συναίνεση. Τι ποσοστό συναίνεσης να ζητήσω για την υπαγωγή? Η τροποποίηση της οροφοκτησίας δεν είναι κάτι άμεσο προς το παρόν...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.