Jump to content

ChristinaK

Core Members
 • Content Count

  696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

ChristinaK last won the day on March 29

ChristinaK had the most liked content!

Community Reputation

539 Εξαιρετική

6 Followers

About ChristinaK

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,953 profile views
 1. Τώρα πρόσεξα ότι η κήρυξη είναι του 2020 και όχι προηγούμενου έτους,οπότε η απάντηση μου δεν έχει νόημα στην περίπτωση σου... Αλλά η απάντηση είναι πάλι ναι,η κήρυξη είναι εντός του '20,άρα εμπίπτει στο 128.
 2. Καλησπέρα-Από την κεντρική σελίδα του συστήματος αντιγράφω: (Mε έγγραφο του ΥΠΕΝ διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της περίπτωσης ε της παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4759/2020 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, εμπεριέχεται το σύνολο των περιοχών που βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά το έτος 2020, και όχι μόνο αυτές των οποίων η πράξη κήρυξης πραγματοποιήθηκε εντός του έτους 2020.) Άρα, σε ενδιαφέρει ότι η περιοχή Δ.Ε.Καλυβίων- Θορικού ήταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τ
 3. Καλημέρα, 1.η Κατηγορία είναι 2 όταν προβλέπεται αυτοψία της υδομ "γ) ανέγερση ή προσθήκη ή κατασκευές και εργασίες σε οικόπεδα ή γήπεδα, όπου από γενικές ή ειδικές διατάξεις προβλέπεται αυτοψία από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.).," με την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί άδεια δόμησης,γιατί πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση (δεν γνωρίζω τι άλλο συμβαίνει στο οικόπεδο),το στέγαστρο να νομιμοποιείται με ΕΕΜΚ. 2.Δεν απαιτείται η "αυτοκαταγγελία" γιατί ο αιτών προς έκδοση άδειας νομιμοποίησης (ή ΕΕΜΚ νομιμοποίησης),δηλώνει ακριβώς ότι έχει κτίσμα μετά τις 28-7-2011,το οποίο πρ
 4. Καλησπέρα,διευκρινίζεται στο άρθρο 4 παρ.2 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174: 2. Όπου αναφέρεται "Τοπογραφικό Διάγραμμα", νοείται τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το ισχύον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο (ΕΓΣΑ), συντασσόμενο κατά τις ισχύουσες προδιαγραφές. Όπου αναφέρεται "Αντίγραφο Τοπογραφικού Διαγράμματος" νοείται το τοπογραφικό διάγραμμα της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίσταται ή της δήλωσης υπαγωγής σε οποιονδήποτε νόμο περί αυθαιρέτων ή του προσαρτώμενου τοπογραφικού σε δικαιοπραξία. Σε κάθε περίπτωση η υποβολή "Τοπογραφικού διαγράμματος" καλύπτει τυχόν απαίτ
 5. Όταν γράφτηκε ο νόμος και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (πριν την δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος αυτού),στο ΦΕΚ μπήκαν δύο Παραρτήματα.Το Παράρτημα Α είναι θεωρητικά το έντυπο υπολογισμού του προστίμου (δικαιολογητικό ια).Στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν υπάρχει πεδίο "υποδοχής" τέτοιου αρχείου,γιατί ο υπολογισμός του ενιαίου ειδικού προστίμου είναι τα Φύλλα Καταγραφής της ίδιας της δήλωσης σου.
 6. Καλημέρα,τι θα το κάνεις Skrats?το έντυπο δεν υποβάλλεται πουθενά-μήπως εννοείς προγραμματάκι για υπολογισμό προστίμου?αν ναι ,βλέπω ένα από τον kan62,στα downloads κάνε search Πρόστιμο του Ν.4495/17 V6 και v5
 7. να είσαι καλά-κάθε ερώτηση έχει την σημασία της για αυτόν που την κάνειαπλά λέω ότι δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία του τι ίσχυε κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας ή τι ισχύει σήμερα,όταν μια ψησταριά χτιστή(όχι χώρος),υπολογίζεται ως λοιπή παράβαση.
 8. Παρ'όλα αυτά,είναι μια σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών που συνεχίζει να ισχύει.Άρα,η λογική μου,μου λέει ότι ο καθένας θα πουλήσει την οριζόντια του με την βεβαίωση της. Το θέμα φυσικά χρήζει και συνεννόησης-επιβεβαίωσης με τον συμβ/φο.
 9. @EiriniAΤο υπολογίζεις ως λοιπή παράβαση. @BrascoΘα μεταβιβαστεί μετά την κατεδάφιση οπότε και θα παραμείνει ένα αδόμητο οικόπεδο?
 10. Καλησπέρα,αν μπεις στο πεδίο "στοιχεία υφισταμένου" και ανοίξεις την μπάρα με τις προγενέστερες πράξεις που μπορούν να συμπληρωθούν, και δεν υπάρχει καμία από αυτές για το συγκεκριμένο ακίνητο,(που μάλλον δεν υπάρχει από την περιγραφή),θ'αφήσεις το πεδίο κενό.
 11. Καλημέρα, Άρθρο 29,παρ.4,γ) του ν.4495,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει: 4. Έγκριση εκτέλεσης εργασιών απαιτείται για τις ακόλουθες εργασίες, ύστερα από υποβολή τεχνικής έκθεσης και δήλωσης, των δικαιολογητικών από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα υπαγωγής στην παρούσα και δήλωσης αρμόδιου μηχανικού ότι αναλαμβάνει την επίβλεψη, σύμφωνα με τους όρους που ορίζει η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησηςμε πράξη το Τμήμα Ελέγχου Δόμησης -Τοπικό Παρατηρητήριο: ................................................. γ)γ) κατεδάφιση ή αποκατάσταση κατασκευών που έχουν κριθεί οριστικά αυθαίρετες ή έχουν υ
 12. Γεια,ναι σύμφωνα με το άρθρο 43,παρ.2,20 ημέρες: 2. Κατ’ εξαίρεση, οι άδειες κατεδάφισης των κτιρίων δεν εκτελούνται πριν συμπληρωθούν είκοσι (20) ημέρες από την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του προς κατεδάφιση κτιρίου και συνοπτική περιγραφή αυτού.
 13. Κι εγώ δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό:Σκέφτομαι ότι η εν λόγω διάταξη υπάρχει στον ΝΟΚ για κτίρια που θα αναγερθούν με οικοδομική άδεια και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι σωστό να την χρησιμοποιήσεις για την αυθαίρετη επέκταση.Από την άλλη,συγκρίνεις με τους σημερινούς επιτρεπόμενους ισχύοντες όρους για το συγκεκριμένο οικόπεδο.Άρα, δικαιωματικά θα έπαιρνες την εξαίρεση μέχρι να μπορείς να εγγράψεις κάτοψη μήκους 9 μ.Καλύτερα να περιμένεις και μια άποψη ακόμη.
 14. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις,όπως καταλάβατε ,αναφέρθηκα μόνο στην εύρεση κατηγορίας και όχι στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου. Σχετικά με την εγκύκλιο και την εγκυρότητα της,δεν μπορώ να σας πω κάτι διαφορετικό από αυτό που λέτε.Ένας ελλιπής νόμος δυστυχώς τέτοια άσχημα αποτελέσματα παράγει .Κατά συνέπεια,καμία συνέχεια δεν υπάρχει μεταξύ των χιλιάδων ρυθμίσεων αυθαιρέτων και αυτό φαίνεται πρακτικά,από τους διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης μεταξύ των συναδέλφων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.