Jump to content

ChristinaK

Core Members
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ChristinaK last won the day on August 9

ChristinaK had the most liked content!

Community Reputation

114 Καλή

3 Followers

About ChristinaK

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,561 profile views
 1. Για να ελέγξεις ποσοστό υπέρβασης ύψους (πάνω από το επιτρεπόμενο) πρέπει να έχεις υπέρβαση πάνω από το επιτρεπόμενο.Εσύ δεν έχεις,άρα κατ.4 (από ύψος τουλάχιστον,μπορεί να εμπίπτει στην 5 λόγω δόμησης ή κάλυψης).🙄
 2. Η άποψη μου είναι ότι αφού υπάρχει κοινός τόπος δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλος ή μικρός-Θα μεταφέρεις όλη την κάτοψη (νόμιμο περίγραμμα ΟΑ και αυθαίρετες προσθήκες) στην θέση της αποτύπωσης.Θα τραβήξεις τις υποχρεωτικές πλάγιες αποστάσεις και θα χρεώσεις ξεχωριστά φύλλα με ΥΔ (+ΥΚ )με παραβίαση πλαγίων για τα εκτός νομίμου περιγρ/τος κι εντός πλαγίων και ΥΔ(+ΥΚ) χωρίς παραβίαση πλαγίων για τα εκτός νομίμου περιγρ/τος κι εκτός πλαγίων.Το ύψος που δεν ξεπερνά σε κανένα σημείο το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής είναι αναλυτικός.🙂 Υ.Γ.την ΥΚ την βάζω σε παρένθεση γιατί μπορεί να έχεις και τμήματα εντός εγκεκριμένης κάλυψης που παραβιάζουν αποστάσεις οπότε δεν υπάρχει ΥΚ σε αυτά.
 3. Όχι -καμία υπέρβαση ύψους δεν θα πάρει συντελεστή Υ.Υ. αφού είναι εντός επιτρεπόμενου περιοχής. Όλες κάτω από το επιτρεπόμενο μεγ . ύψος περιοχής θα δηλωθούν με αναλυτικό.
 4. Καλησπέρα!Κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει μια σωστή αποτύπωση,απαραίτητη για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα.Ούτως ή άλλως θα χρειαστεί, αν βγαίνει η νέα άδεια.Το καλντερίμι στο οποίο εφάπτεται το κτίριο μπορεί να είναι πράγματι δρόμος του οικισμού ή και όχι.Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι την αποτύπωση και την τοπογραφική έρευνα για το σχέδιο του οικισμού (αν υπάρχει) και από εκεί θα φανούν όλα☺
 5. Κοίτα-έχεις δίκιο για το σκέλος της βεβαίωσης το οποίο είναι ξεχωριστό από τα στοιχεία νομιμότητας που "αναφέρουμε".Όμως,για παράδειγμα στην περίπτωση του συναδέλφου που απάντησα παραπάνω,ο ιδιοκτήτης έχει αυθ/τα χωρίσει το κατάστημα σε δύο και ο συνάδελφος καλείται να κάνει διαδικασίες για το ένα.Στην οικοδομική άδεια εμφανίζεται ένα κατάστημα ενιαίο.Και ο μηχανικός θα δείξει το μισό.Τότε,ποια είναι η νομιμότητα στην κάτοψη του "μισού" κατ/τος?Δεν υπάρχει αν δεν κάνει ο ιδιοκτήτης την δήλωση του...Έχεις επίσης δίκιο ότι κανείς δεν εφαρμόζει το άρθρο με τις μισθώσεις,και ο μηχ/κός καλείται στο 99% των περιπτώσεων προ "τετελεσμένης" μίσθωσης...Αυτά και πολλά άλλα δυστυχώς συμβαίνουν από παντελή έλλειψη ενημέρωσης την τελευταία δεκαετία πάνω σε θέματα αυθαιρέτων προς τους πολίτες (αλλά και για πολλούς άλλους λόγους που δεν είναι του παρόντος...). -Όσον αφορά στην ενεργητική ,νομίζω πως εννοεί όσα μπορούν να έχουν κινητήρια ισχύ(υγραέριο,φυσικό αέριο?).Δεν έχω εντρυφήσει στο αντικείμενο!Σ'ευχαριστώ κι εγώ!
 6. Γεια @avgoust!Σίγουρα δεν έχει γίνει κάποια μεταβολή της αρχικής διανομής σε αυτό το Ο.Τ.?
 7. Γειά!Σε όλα τα ΦΕΚ που αφορούν δραστηριότητες για τις οποίες πρόκειται να γίνει γνωστοποίηση,αναφέρεται ο φάκελος που τηρείται στον χώρο της δραστηριότητας με όλα τα στοιχεία νομιμότητας του χώρου (οικ.άδειες,ρυθμίσεις αυθ/των κλπ.)-επίσης όπου πρόκειται να βγει ΕΕΔΜΚ ή άδεια απαιτούνται τα στοιχεία νομιμότητας και τέλος και στα σχεδιαγράμματα επιχ/σης (κατόψεις μηχ/κού) ο μηχ/κός βεβαιώνει ότι πληρούνται οι απαιτήσεις Κτιριοδομικού και ο χώρος είναι νόμιμος βάσει πάλι των στοιχείων νομιμότητας του χώρου.
 8. Γεια!Μπορείς πρώτα να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη αν έχει θεωρημένα αντίγραφα από την πολεοδομία τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι επίσημα από το αρχείο.Μετά μπορείς να ανατρέξεις σε συμβόλαιο του ιδιοκτήτη όπου στον φάκελο του συμβολαίου μπήκαν θεωρημένα αντίγραφα από την πολεοδομία.Σε κάθε περίπτωση,ο έλεγχος σου πάντως πρέπει να γίνει με αντίγραφα της άδειας (πρέπει να είσαι σίγουρος ότι προέρχονται από τον φάκελο της οικ.άδειας).😉
 9. 😊Κι εγώ από τον νόμο καταλαβαίνω ότι δεν υφίσταται περιορισμός τ.μ. αλλά να είναι η κύρια κατοικία του.Εν τω μεταξύ η εγκύκλιος 2 βγήκε 18 μήνες μετά τον νόμο και υποθέτω πως πολλοί πολύτεκνοι ρύθμισαν με το ευεργετικό του νόμου πριν γίνει η συγκεκριμένη διευκρίνηση...ψηφίζω το Α.
 10. Καλησπέρα!Αν εννοείς προσθήκη είναι Κατ.3 με βεβαίωση όρων δόμησης.Η προέγκριση είναι προαιρετική.😊
 11. Ναι-ακριβώς-να αναφέρεις στα σχόλια ότι "απαιτείται ΤΕ έκθεση αρμόδιου Η/Μ Μηχανικού η οποία μπορεί να υποβληθεί εντός 5ετίας από την υπαγωγή της παρούσας δήλωσης" και την δίνεις σε Οριστική στον συμβ/φο.
 12. Να συμπληρώσω λοιπόν ,αν μου επιτρέπεις Δημήτρη ,προς επιβεβαίωση, εάν λοιπόν δεν θέλω να κάνω σύσταση κάθετης ούτε οριζόντιας και στην δήλωση κτηματολογίου έχω δηλώσει στο παραπάνω κτήμα μου 50 νόμιμα τ.μ. και δεν δήλωσα τα αυθ/τα 20 τ.μ. και στην περιοχή μου το Κτηματολόγιο είναι σε λειτουργία, θα περιμένω την επόμενη καταχώρηση εγγραπτέας (πουλήσω-δωρίσω-χαρίσω) για να ενημερωθούν τα σωστά τ.μ.
 13. Ναι,διάβασα αυτό Από το Τεύχος Τεχνικών Οδηγιών του ΝΟΚ-για το άρθρο 5 .......... "Επισημαίνεται ότι όταν στα σχέδια της οικοδομικής αδείας αναγράφεται η χρήση «κατάστημα», η χρήση αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ οι λοιπές χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θεωρούνται «καταστήματα», λόγω του ότι η άδεια δόμησης εκδίδεται με άλλες προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήρια, εστιατόρια κ.λ.π) αποτελούν διακριτές κατηγορίες χρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. Β του Π. Δ/τος 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ 166/Δ΄/87) και του «Κτιριοδομικού Κανονισμού»(ΦΕΚ 59/Δ΄/3-2-89). Επομένως απαιτείται άδεια δόμησης για την αλλαγή χρήσης «καταστήματος» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πχ. εστιατόριο – αναψυκτήριο)." Στο άρθρο 29 ,ιζ: "ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ." Άρα, καταλαβαίνω ότι στην ιζ πάμε όταν δεν απαιτείται οικ.άδεια σύμφωνα με το άρθρο 5 αλλά οι οδηγίες του 5 λένε ότι από κατάστημα σε εστιατόριο απαιτείται οικοδομική άδεια και σύ έχεις την περίπτωση αυτή ακριβώς.
 14. Γειά!Άρα,θέλεις να εκδώσεις μια ΕΕΔΜΚ "ιζ" για την αλλαγή χρήσης (όπως πλέον διαμορφώθηκε στο ΦΕΚ 1843Β),σωστά ,αλλά προβληματίζεσαι επειδή σου ζητάει την εξασφάλιση των θέσεων στάθμευσης στα ειδικά δικαιολογητικά?Και στην κατ.3 άδεια πάλι δεν θα το ζητούσε?ενδεχομένως δεν κατάλαβα την ερώτηση...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.