Μετάβαση στο περιεχόμενο

ChristinaK

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.043
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    175

9 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

15.005 profile views

ChristinaK's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (7/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

2,2k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα,πού ανήκουν στην πραγματικότητα τα 10 τ.μ. που εμφανίζονται στην κάτοψη σύστασης και κάτοψη άδειας?
  2. Καλησπέρα,χωρίς να γνωρίζω τις διαδικασίες,υποθέτω ότι ο πελάτης σου δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης του ακινήτου,οπότε δεν ξέρω πώς μπορεί να προκύπτει δικαίωμα έκδοσης άδειας σε τέτοια περίπτωση.
  3. Καλησπέρα,ο υποχρεωτικός ακάλυπτος ορίζεται από το σύνολο των διατάξεων που πρέπει να τηρούνται (δ και Δ,μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη,προκήπιο,φύτευση).Άρα,μετά την τοποθέτηση,στην όψη σε επαφή με υποχρεωτικό ακάλυπτο (λόγω όλων των παραπάνω),το έρκερ επιτρέπεται σε ύψος άνω των 3μ.
  4. Αυτό μάλλον βγαίνει λόγω αλλαγής συστήματος σε κάθε μεταφορά,απ' ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ (νέο σύστημα-νέο τέλος κλπ.).
  5. Καλησπέρα,εάν οι διαστάσεις <5% και η επιφάνεια <5% εμπίπτει στην Κατ.3,τα υπόλοιπα με το οικόπεδο ίσως δεν τα καταλαβαίνω...θα βοηθούσε ένα σκαρίφημα
  6. Καλησπέρα Άκη,δεν μπορείς να μεταφέρεις σήμερα στον 4178 και να αφήσεις την δήλωση εκεί,ο νόμος δεν είναι σε ισχύ.Πρέπει να μεταφερθεί στον 4495 περνώντας από τον 4178 εξαιτίας της σύνδεσης των Συστημάτων (ο 4178 είναι η ενδιάμεση στάση😀) (Εγχειρίδιο μεταφοράς)
  7. Καλησπέρα,άλλο θέμα η υποχρέωση ή μη καταχώρησης του ΠΕΑ σε συμβόλαιο (πώληση-ΝΑΙ,δωρεά,γονική κλπ-ΟΧΙ) και άλλο θέμα η υποχρέωση καταχώρησης ΠΕΑ στην ΗΤΚ,ν.4122/2013,άρθρο 12,όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 65 του ν.4685/2020, 1. Η έκδοση ΠΕΑ είναι υποχρεωτική: .......... γ) κατά την πώληση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας μέχρι την ενεργοποίηση της Ταυτότητας του Κτιρίου, κατά τις διατάξεις του ν. 4495/2017 (Α’ 167) στην οποία περιλαμβάνεται υποχρεωτικώς το ΠΕΑ και ο χρόνος ισχύος αυτού, Με άλλα λόγια ο Συμβ/φος μπορεί να μην έχει οδηγία που να ορίζει ότι πρέπει να το καταχωρήσει πλέον ΚΑΙ στην δωρεά,γονική παροχή κλπ.(δεν το γνωρίζω) αλλά ο μηχανικός (ασχέτως τύπου πράξεως),οφείλει να το καταχωρήσει ως υποχρεωτικό δικαιολογητικό για την σύνταξη της ΗΤΚ.
  8. Καλησπέρα,το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δηλωθεί σε φύλλο καταγραφής το κτίσμα που δεν είναι ασκεπές.Αλλά όπως περιγράφεις την κατάσταση του,μήπως πρέπει να σκεφτείτε την δήλωση προς κατεδάφιση?
  9. Με πρόλαβε ο Ιάσονας είχα μόλις γράψει την εξής απάντηση,(εστιάζοντας σε άλλη κατέυθυνση όμως): Αναθεωρώ την απάντηση μου, ήταν λάθος-το πρόβλημα δεν είναι ο μειωτικός συντελεστής της ρύθμισης ούτε η λειτουργική εξάρτηση απ τον υποκείμενο όροφο που προφανώς υπάρχει.Είναι ότι αν συσταθούν δυο νέες αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες,δεν επιτρέπεται η σοφίτα της μιας να εκτείνεται πάνω απ την άλλη (γιατί τις δημιουργείς τώρα,δεν ήταν αυθαίρετα έτσι κατασκευασμένες).Αυτό μου διέφυγε και αναφέρεται στις τεχνικές οδηγίες.Άρα,η λύση είναι να δημιουργηθούν δύο νέες οριζόντιες 50-50 κάτω,50-50 πάνω,εφόσον αυτό είναι κατασκευαστικά εφικτό.
  10. Καλησπέρα,κατά την άποψη μου το σημαντικό είναι να τακτοποιήθηκε ο χώρος σωστά,σύμφωνα δηλαδή με τις διατάξεις του 4495.Από εκεί και πέρα,εσύ θέλεις να διαχωρίσεις σε δύο διαμερίσματα-ένα με σοφίτα,ένα χωρίς.Εάν μελλοντικά εκδοθεί μια οικοδομική άδεια (π.χ.προσθήκης),ο χώρος της σοφίτας θα πρέπει να προσμετρηθεί στον σδ (σαν όροφος) γιατί καταλαμβάνει επιφάνεια ίση με 100% του υποκείμενου ορόφου.Καμία διαφορά δεν βλέπω,είτε έχεις τότε δύο διαμερίσματα είτε ένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.