Jump to content

ChristinaK

Core Members
 • Content Count

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

ChristinaK last won the day on June 17

ChristinaK had the most liked content!

Community Reputation

762 Εξαιρετική

6 Followers

About ChristinaK

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,837 profile views
 1. Καλησπέρα,έτσι όπως είναι διατυπωμένη η παράγραφος,φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται η βιοτεχνία αφού εξέδωσε άδεια λειτουργίας με παρεκκλίσεις,πριν την έναρξη ισχύος του ν.4759. Αλλά,επειδή ακόμη και οι υδομ συνεχίζουν να ζητούν διευκρινήσεις,θα ήταν προς όφελος σου,να κάνεις ένα ερώτημα στην υδομ...
 2. Καλησπέρα Παύλο,το διάγραμμα κάλυψης πώς επηρεάζεται;Έγινε ο έλεγχος αυτός;Το ρωτάω,γιατί πέρα από το προφανές που είναι η αλλαγή είδους και ποσοστού ιδιοκτησίας,το κτίριο βρίσκεται πλέον με αναλογούσα δόμηση,σωστά?
 3. Καλησπέρα,από την στιγμή που η δήλωση είναι ενιαία,η διαφορετική διαμερισμάτωση θα δηλωθεί ανά όροφο (Μία φορά για κάθε όροφο). Σε δήλωση αυτοτελούς οριζόντιας ιδιοκτησίας,δηλώνεται κατά παραδοχή επειδή δεν μπορεί να παραληφθεί - συνήθως δεν μπορεί να υπάρξει η συνεννόηση και επικοινωνία μεταξύ όμορων ιδιοκτησιών,ώστε να γνωρίζεις αν δηλώθηκε από τον όμορο,για παράδειγμα-με αποτέλεσμα προφανώς κάποιες φορές να διπλοπληρώνεται ή τριπλοπληρώνεται μία "κοινή του ορόφου" παράβαση.
 4. Συμφωνώ Δημήτρη!Και δεν γνωρίζω πώς θα λυθεί φορολογικά και συμβολαιογραφικά. Ήθελα απλά να επισημάνω ότι αφού υπάρχει κλειστός εξώστης (αυθαίρετη επιφάνεια),ρύθμιση πρέπει να γίνει,ούτως ή άλλως.
 5. Καλησπέρα,εφόσον πρέπει να γίνει υπαγωγή για έναν κλεισμένο εξώστη(φαντάζομαι όταν λες "κλείσιμο ενός μικρού εξώστη",εννοείς ότι δημιουργήθηκε αυθαίρετος κλειστός χώρος κατά παράβαση της άδειας),στην κάτοψη της ρύθμισης ,θα αποτυπωθεί το ισόγειο κατάστημα και το πατάρι,καθώς και οι αυθαιρεσίες που τακτοποιούνται. (Συμπληρώνω:οι σωστές εμβαδομετρήσεις θα δοθούν για την αποδοχή και μετά την αποδοχή θα ακολουθήσει η ρύθμιση)
 6. Όχι,δεν επιτρέπεται αυτό!Επίσης,αφού υπάρχει αποδεδειγμένα Κατ.5,δεν γνωρίζεις πώς θα επανέλθει και με τι διαδικασίες. Καταλήξαμε λοιπόν ότι πρέπει να περιμένεις...Κατανοώ την ανάγκη του ανθρώπου για την επιδότηση,αλλά όταν δεν υπάρχει λύση για την υπαγωγή-όπως υποστήριξα και σε άλλο θέμα,τις προάλλες-δεν εφευρίσκουμε πατέντες.Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι γι αυτές,με όποιο κόστος!
 7. Άρθρο 120 Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων Αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες, υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται νομίμως κτηνοτρόφοι και οι εκτάσεις αυτές έχουν καταχωριστεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ)***, μπορεί να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος, χωρίς καταβολή προστίμου, αφού υποβάλουν : α) αίτηση, β) αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου αποτυπώνονται από το μηχανικό τα
 8. Καλημέρα,για το αρχικό ερώτημα:εκδίδεται η πράξη και μετά κάνεις την απογραφή του νέου έργου στο ΕΦΚΑ,(το αντίθετο προβλέπεται για τις οικοδομικές άδειες γιατί απαιτείται η απογραφή πριν την εκδοση της άδειας). Σχετικά με τα μηνύματα που εμφανίζονται:Δεν έχεις επιλέξει τίποτε από τα παρακάτω και γι αυτό βλέπεις το παρακάτω μήνυμα: -Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον μια από τις Επιμέρους Περιπτώσεις για ΣΔΑ Συνεπώς,ΔΕΝ είσαι έτοιμος να υποβάλλεις προς έκδοση,γιατί δεν έχεις ΣΔΑ & Σύμβαση,ή δεν έχεις ΥΔ Μηχανικού περί μη ύπαρξης ΑΕΚΚ (πράγμα που προσωπικά το αποκλείω
 9. Σύμφωνα με το άρθρο,όπως το παραθέτω παραπάνω,είναι δήλωση ολοκλήρωσης των εργασιών,άρα σημαίνει, κατά την λογική μου, ότι οι εργασίες έγιναν σύμφωνα με τις αναφερόμενες στην ΕΕΜΚ,αφού -ούτως ή άλλως -προβλέπεται πριν την δήλωση αυτή,να γίνει αναθεώρηση σε περίπτωση προσθήκης-αφαίρεσης-αλλαγής εργασιών.
 10. Μια άποψη ήταν απλά...φυσικά και μπορείς να την προχωρήσεις αν έχει τις προϋποθέσεις (δεν εμπίπτει στις καταργημένες της κατ.5,εννοώ).
 11. Καλημέρα,παραθέτω την απάντηση από τις Οδηγίες: Επισήμανση:Σε περίπτωση που το σύνολο του καταχωρισμένου οικοπέδου/γηπέδου, αποτελεί ενιαία αδιαίρετη ιδιοκτησία, καταχωρίζεται μία ιδιοκτησία, ανεξαρτήτως ύπαρξης και αριθμού κτισμάτων σε αυτό. Εφόσον στο οικόπεδο/γήπεδο υφίσταται σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας, η καταχώριση γίνεται ανά αυτοτελή διηρημένη ιδιοκτησία.Ξεχωριστή καταχώριση γίνεται για το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων του οικοπέδου ή γηπέδου.
 12. Καλημέρα,συμφωνώ με τον Δημήτρη-Εάν πρόκειται για νέα ρύθμιση που δεν έχει ξεκινήσει,καλό είναι να περιμένουμε να δούμε τι αφορούν οι διευκολύνσεις προς τις κτηνοτροφικές μονάδες. Όσον αφορά,τα ερωτήματα: 1.Ναι,βάζουμε τιμή Ζώνης κανονικά 2.Στην επικρατούσα χρήση συμπληρώνουμε "μεταποίηση πρωτογενούς τομέα",παρότι όταν θα επιλέξουμε "Τύπος αυθαιρεσίας"---> Σταυλικές Εγκαταστάσεις,δεν θα παίξουν ρόλο οι συντελεστές χρήσης και θα μεταφερθούμε αυτόματα στον υπολογισμό προστίμου 300€. 3.Υπολογίζουμε κανονικά την Κατηγορία και την συμπληρώνουμε.Η δήλωση δεν μπορεί να προχωρήσ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.