Jump to content

Vasili

Core Members
 • Content Count

  692
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Vasili last won the day on November 14 2019

Vasili had the most liked content!

Community Reputation

190 Καλή

About Vasili

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εδώ και μέρες δε λειτουργεί. Έχει επισημανθεί από όλους. Σε καμία απάντηση ωστόσο του ΥΠΕΝ δεν σχολιάζεται αυτό το απολύτως πρακτικό πρόβλημα. Σαν να μη τρέχει τίποτε. Μόνο και μόνο για αυτό επιβάλλεται να δοθεί παράταση. Είναι ζήτημα θεσμικής τάξης.
 2. Γεια σας, ο συμψηφισμός αφορά και πρόστιμα που έχουν πληρωθεί στον 4178 ?
 3. Η οριστική υπαγωγή δεν απαιτεί να ανέβουν και τα αρχεία. Αυτά μπορείς να τα αναρτήσεις αργότερα. Μετά την οριστικοποίηση.
 4. Αν υπήρχε κουμπί "like" θα το πατούσα. Συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - που έχουν ασχοληθεί με τον πονοκέφαλο που λέγεται ρύθμιση. Από το ξεκίνημα τους οι 4014-4178-4495 ως δομική αρχή δεν είχαν την απλότητα στην οποία αναφέρεσαι πολύ σωστά, αλλά την διαρκή πρόσθεση και άλλων παραμέτρων. Λόγω αυτού και βεβαίως της ασάφειας των νόμων υπάρχει ακόμη και τώρα διχογνωμία σε πάρα πολλά ζητήματα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα γιατί υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε εκτεθειμένοι ενώ η πολιτεία έχει βγάλει την ουρά απ΄ εξω. Όπως τώρα βλέπει μόνο την καθ
 5. Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί για τις ελλείψεις του νόμου, αδυναμία μεταβιβάσεων κλπ κλπ. Πως μπορεί να γίνεται αποδεκτή η τήρηση της προθεσμίας όταν το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι το μοναδικό μέσο για τη διαχείριση των δηλώσεων υπολειτουργεί και καταρρέει διαρκώς; Μόνο και μόνο αυτό δημιουργεί συνθήκη βάσει της οποίας δεν είναι δυνατή η τήρηση της προθεσμίας. Το ΤΕΕ εκτός από διαγράμματα φόρτου θα έπρεπε να εκδώσει πίνακες με failed login και ποσοστό επιτυχούς σύνδεσης χρηστών. Δε μπορεί να εμμένουν στη προθεσμία όταν είναι αδύνατο να δουλέψεις εξαιτίας της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.
 6. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει περίεργη συμπεριφορά λόγω υπερβολικού φόρτου αυτές τις μέρες. Όμως τα 'εξτρα παράβολα τα έβγαζε όταν προσθέταμε εμβαδά μετά την υπαγωγή. Να στο πω με παράδειγμα να δεις αν κάτι σχετίζεται με το δικό σου: Ξεκινάμε μια νέα δήλωση και με συνολικό εμβαδόν αυθαιρεσιών 48 τ.μ. Γίνεται αρχική υποβολή, εκδίδεται το παράβολο και το πληρώνει και μετά γινεται υποβολή > υπαγωγή. Εκεί αν για α - β λόγους καταχωρήσουμε παραπάνω εμβαδόν και παμε πχ στα 150 τμ τότε όχι μόνο θα επαναπροσδιοριστεί το πρόστιμο αλλά θα εκδοθεί και νέο παράβολο ανάλογα με τις κατηγορίες που έθ
 7. https://ecopress.gr/lysi-ianou-gia-paratasi-se-adilota-tetragonika-kai-afthaireta/
 8. Νομίζω αναφέρθηκε σε αυτό ένας βουλευτής της κυβέρνησης από τη Θεσσαλία. Ζήτησε παράταση στις δηλώσεις τετραγωνικών και των αυθαιρέτων μέχρι 31/12. Δεν συγκράτησα το όνομα του δυστυχώς.
 9. Ελεγξε αν έχεις αλλάξει τα εμβαδά από την αρχική υποβολή. Οταν πχ αρχικά έχεις καταχωρήσει μέχρι 50 τμ χώρους το παράβολο θα ήταν 500 ευρώ. Αν στη συνέχεια έχεις προσθέσει και άλλο εμβαδόν τότε οταν πατάς το κουμπί για την υπαγωγή αυτό θα επαναυπολογίσει το πρόστιμο. Εκεί λοιπόν αν έχεις μεγάλη αύξηση στο εμβαδόν που έχεις καταχωρήσει θα σου επανεκδόσει επιπρόσθετο παράβολο.
 10. Οχι. Οταν η αποθήκη είναι μόνη στο οικόπεδο θεωρείται κύρια χρήση και δεν μπορεί να πάρει μειωτικό συντελεστή 0,5
 11. Δεν κάνει κανένα σχόλιο και αναφορά στις σημερινές συνθήκες, ούτε βέβαια στην πανδημία που έχει επηρεάσει τα πάντα. Το καλοκαίρι μετα από 2 μηνεσ καθολικό lockdown και με όλα να υπολειτουργούν φτάσαμε στην εκπνοή ωστε να δοθεί μια μικρή παράταση η οποια είχε διαρρεύσει από τον Μάιο πως θα δινόταν αλλά και πάλι δόθηκε λειψη. Οι πολλαπλές παρατάσεις οφείλονται και στις μη ρεαλιστικές προθεσμίες που δίνονταν κατά καιρούς προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον κόσμο να ρυθμίσει τα ακίνητα του. Αν θυμάστε η πρώτη προθεσμία του 4014 ήταν 2 μήνες! Δεν γινεται επίσης καμία αναφορά στις ελλείψεις και πολλα
 12. Ας δούμε τι θα γίνει. Διάφορα δημοσιεύματα μιλούν για πιέσεις που υπάρχουν και εντός κυβέρνησης για να δοθεί παράταση. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονται γιατί δεν πιστεύω πως απλά οδεύουν σε λάθος. Για το παραπάνω θέμα που έχουν θίξει οι συνάδελφοι περί ασαφειών των κειμένων είναι φανερό πως κατά τη σύνταξη των νόμων λειτουργούν διαρκώς προσθετικά θέτοντας κι άλλα - κι άλλα - κι άλλα ζητούμενα και παραμέτρους τα οποία είναι άνευ λόγου και ουσίας. Πχ Η τελευταία παράγραφος σχετικά με την "ολοκλήρωση της υπαγωγής" της κατ 5 του 4178 τι ουσία έχει? Φαντάζομαι πως πιθανότατα θα αφορά κάποια τυπο
 13. Συνάδελφε δεν έχεις άδικο να απορείς. Όλοι μας απορούμε. Γι'αυτό έγραψα παραπάνω πως έστω στην προχθεσινή ανακοίνωση δεν μπήκαν στον κόπο να μας πουν τι σημαίνει γιατί και αυτό αφορά την προθεσμία. Μετά από πολλές συζητήσεις και εδώ στο φόρουμ πολλοί έχουν την άποψη πως αυτό σημαίνει οριστικοποίηση της υπαγωγής των δηλώσεων κατ 5 του 4178 μέχρι τις 30/9. Αλλοι πως αυτό σημαίνει να πας από αρχική σε υπαγωγή, άλλοι να ανεβάσεις και τα αρχεία. Υπάρχει προφανής ασάφεια και σύγχυση για την οποία το υπουργείο δεν έχει κάνει κίνηση αποσαφήνισης ενώ ήταν γνωστές οι απορίες εδώ και καιρό. Αυτό λοιπόν σ
 14. Ναι. Ημερομηνία υπαγωγής θα θεωρηθεί η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου. Και μετά 18 μήνες για την συμπλήρωση των αρχείων και μέχρι 100 δόσεις αποπληρωμή του προστίμου.
 15. Οι προθεσμίες για τις 30/9 είναι όπως τις αναφέρει ο συνάδελφος Asim παραπάνω. Η οριστικοποίηση της ΚΑΤ 5 αφορά μόνο δηλώσεις του 4178.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.