Jump to content

Vasili

Core Members
 • Content Count

  541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Vasili last won the day on November 7 2018

Vasili had the most liked content!

Community Reputation

150 Καλή

2 Followers

About Vasili

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε περίπτωση αντίστοιχη ζητήσαμε αεροφωτογραφία από τη ΓΥΣ στη συγκεκριμένη περιοχή για το 2010. Η ΓΥΣ δεν είχε και ζητήσαμε να μας δώσει έγγραφη βεβαίωση πως στο αρχείο της δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό εκείνης της περιόδου για τη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή τη βεβαίωση μπορείς να την συμπεριλάβεις μαζί με το Ε9 του ιδιοκτήτη. Δες και στο google earth αν υπάρχει φωτογραφικό υλικό για το 2010. Αν εντέλει δεν βρείς αεροφωτό ούτε από ΓΥΣ ούτε από google earth τότε μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να δηλωθεί ο χρόνος ύπαρξης με το Ε9 του ιδιοκτήτη και επίσης την έγγραφη βεβαίωση της ΓΥΣ πως δεν έχει φωτογραφικό υλικό για εκείνη την περίοδο. Εφόσον από το 2011 έχουν υποσχεθεί να αναρτήσουν αεροφωτο και δεν το έχουν κάνει, τί άλλο μπορείς να κάνεις?
 2. Αν έχουν κλείσει το κάτω μέρος της εξωτερικής σκάλας και το έχουν κάνει αποθήκη μετρά και στη δόμηση και στην κάλυψη.
 3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Στο κτηματολόγιο κοίταξα και στις παλιές φωτογραφίες δε φαίνεται ή τουλάχιστον δεν μπορώ να το διακρίνω. Στο τοπογραφικό της άδειας αλλά και στο σκαρίφημα φαίνεται το κτίριο μέσα στο οποίο γράφει "υφιστάμενο προ 1955" και αποτυπώνονται επίσης μια μιρκή προσθήκη εφαπτομενική του κτιρίου και μια μικρή αποθήκη σε απόσταση από το κτίριο μέσα στα οποία δεν αναφέρει τίποτε. Τα εμβαδά μετρώντας τα τώρα έχουν μικρές διαφορές αλλά αυτό μπορεί να θεωρηθεί πως έχει προκύψει από πολύ πιο ακριβή τωρινή μέτρηση. Θεωρώ πως για να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια τότε (2000) θα ήταν απαραίτητο να είχαν δοθεί κάποια δικαιολογητικά νομιμότητας ολων των κατασκευών. Δεν ήταν απαραίτητο ? Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι αν μια τέτοια άδεια (διοικητική πράξη) αποτελεί τεκμήριο χρονολογίας κατασκευής για εμάς και δεν έχουμε την υποχρέωση να το ψάξουμε παραπάνω. Βλέπω ένα πετρόχτιστο, βλέπω και 2 προσθήκες από τούβλο που φαίνονται παλιές (μπορεί να είναι προ 55 μπορεί και όχι, αλλά δεν το ξέρω), διαβάζω και το ε9 που λέει 1947. Αυτά αρκούν ή έχουμε υποχρέωση ως μηχανικοί να αναζητήσουμε και αεροφωτογραφίες των αντίστοιχων περιόδων και να κάνουμε φωτοερμηνεία κλπ κλπ. ?
 4. Γεια σας, Η άδεια οικοδομής είναι αποδεικτικό χρόνου κατασκευής? Εκδίδεται οικοδομική άδεια το 2000 για επισκευή υφιστάμενου κτίσματος με μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος. Στο τοπογραφικό της άδειας αναγράφεται πως το κτίσμα υφίσταται προ 1955. Είναι αυτό επαρκές αποδεικτικό για το χρόνο ύπαρξης του κτιρίου? Επίσης στο Ε9 το γράφουν ως 1947. Πρέπει να το ψάξω και άλλο ή ένα τέτοιο διοικητικό έντυπο το εκλαμβάνω ως αληθές ? Το κτίριο είναι πέτρινο. Σε αυτό έχουν γίνει 2 μικρές προσθήκες με τούβλο. (συνολικά 15 μ2). ΚΑΙ αυτές οι προσθήκες φαίνονται στην άδεια οικοδομής.
 5. Ευχαριστώ πάρα πολύ !!! πολύ εμπεριστατωμένο. Δυστυχώς στην ΥΔΟΜ δέχονται τη μεταγραφή. Θα διαβάσω αυτά που μου έστειλες μην τυχόν το δουν διαφορετικά. σε ευχαριστώ πολύ!
 6. Γεια σου Δημήτρη και σε ευχαριστώ πολύ, δε γνωρίζω αν το πήραν με ανταλλαγή και για αυτό δεν το έχω εξετάσει. φάνηκε να έχει τις προϋποθέσεις για αρτιότητα κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενο του 4/1977, με εμβαδό 2000 στρ και μέσα στη ζώνη οικισμού. Στο ερώτημα ως νομικός τι άποψη έχεις: Η ημερομηνία δημιουργίας του γηπέδου είναι αυτή της κύρωσης του αναδασμού με ΦΕΚ ή η ημερομηνία του παραχωρητηρίου και της μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο ?
 7. Γεια σας, σε παραχωρητήριο αναδασμού για την ημερομηνία δημιουργίας του γηπέδου έχει σημασία η ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ του αναδασμού, η ημερομηνία του παραχωρητηρίου ή της μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο ? Το ΦΕΚ που κυρώνει τις μελέτες του αναδασμού δημοσιεύθηκε στις 26/1/1977. Το παραχωρητήριο εκδόθηκε στις 2/4/1978. Επίσης η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο έγινε 2/4/1978. Με την πρώτη ημερομηνία μπορεί να μπει στις παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης ώς >=2000 μ2 και εντός ζώνης ενώ με τη δεύτερη όχι. Το γεωτεμάχιο είναι εμβαδού 2100 μ2, και βρίσκεται εντός ζώνης 500 μ από τελευταία κτίσματα του οικισμού (ελέγχθηκε χάρτης 1:5000 καθώς και αεροφωτογραφία 1940 που διαπιστώνεται η εγγύτητα). Στην ΥΔΟΜ μου είπαν πως σημασία έχει η μεταγραφή. Ισχύει όμως αυτό?
 8. Έχει ειπωθεί και έχει μάλιστα προταθεί από βουλευτή πριν 10 μέρες νομίζω να γίνεται η επιλογή με τα εξής κριτήρια: α) τον βαθμού αναβάθμισης που επιτυγχάνεται β) τα οικονομικά κριτήρια του ιδιοκτήτη, δίνοντας προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους γ) η ταχύτητα υποβολής να υπάρχει μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το υπουργείο δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα. Εφόσον υπάρχει υποχρέωση αναβάθμισης των κατοικιών βάσει οδηγίας της ΕΕ γιατί να μην είναι μια διαρκώς ανοιχτή πλατφόρμα, να γίνονται οι αιτήσεις συνεχώς και σταδιακά να εγκρίνονται. Εδώ που τα λέμε το κριτήριο της ταχύτητας υποβολής είναι σαν να παίζεις video game με χαλασμένο λογισμικό.
 9. Το μεσημέρι μέσα στα νεύρα έστειλα ενα εμαιλ προς όλους τους λογαριασμούς επικοινωνίας του Buildingcert, δηλώνοντας το πρόβλημα αλλά και την απαίτηση είτε να φτιάξουν το σύστημα άμεσα είτε να αιτηθούν παράταση μέχρι όλα να λειτουργούν. Νομίζω η διαμαρτυρία μας θα πρέπει να ειναι αμεση και προς τους φορείς και το υπουργείο. Δεν πρέπει να επαναληφθεί η ντροπή του α κύκλου.
 10. Σου βγάζει «Ξεπεράστηκε το όριο του μέγιστου άρθρο. χρηστών κλπ» ; Εμένα από το μεσημέρι μέχρι τώρα μου βγάζει αυτό το μήνυμα και δεν είναι δυνατή υποβολή Πεα. Ακατανοητη βλακεία. Παρά την ντροπιαστικη εμπειρία από τον α κύκλο τα συστήματά δεν είναι ΠΑΛΙ έτοιμα να σηκώσουν τους αναμενόμενους χρήστες. Αγόραστε έναν σέρβερ.
 11. στο buildingcert μου βγάζει: Η επιθεώρηση δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων: Ξεπεράστηκε το όριο του μέγιστου αρ. χρηστών στον server των υπολογισμών!. Παρακαλούμε ξαναδοκιμάστε αργότερα. έχω κάνει εγώ κάτι λάθος, ή να υποθέσω πως κατέρρευσε το σύστημα ?
 12. Γεια σας, εξετάζω ένα κτίριο που έχει κτιστεί με βάση το ασυνεχές σύστημα. Το σχέδιο Α δείχνει το τοπογραφικό της άδειας και το σχέδιο Β τι βρήκα. Παρατήρησα πως μια γωνία του γηπέδου είναι κοντά στο κτίριο. Επειδή αυτό έχει οικοδομηθεί με άλλο σύστημα που δεν είχε καθορισμένες ελάχιστες αποστάσεις υπάρχει παράβαση πλαγιών αποστάσεων και αν ναι πως την υπολογίζω ? Το κτίριο δεν έχει διαφορές με αυτό της άδειας.
 13. Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας στα παρακάτω: Χώροι με κεκλιμένους τοίχους, όπου στις άκρες τους είναι αδύνατο να σταθεί άνθρωπος εμβαδομετρούνται στο σύνολο τουσ ή από το όριο εκείνο που το καθαρό ύψος είναι πάνω από 2.00 μ. ? Γενικότερα τους πολύ χαμηλούς χώρους πως τους χειρίζεστε ? Εχω μια περίπτωση για πρατήριο υγρών καυσίμων. Μία πλευρά κλείστηκε με κεκλιμένο πάνελ. Στην άδεια ο χώρος ήταν ανοιχτός, ασκεπής με τις δύο του παριές οριοθετημένες με πάνελ. Φαίνεται πως στην κατασκευή διατηρήθηκαν οι πλάγιες παριές και κλείστηκε το άνοιγμα με έναν κεκλιμένο τοίχο. ο φορέας έχει μείνει αμετάβλητος. Εκει το εμβαδομετρώ ολοκληρο ή μόνο το τμήμα εκείνο που εσωτερικά έχω ύψος πάνω από 2.00 μ2. ? Το κτίριο έχει χώρο πλυντηρίου αυτοκινήτων, χώρο αποθήκης, χώρο γραφείου. Η υπέρβαση συγκρίνοντας με το διάγραμμα κάλυψης της άδειας έχει συντελεστεί στο πλυντήριο και στο γραφείο. Το πλυντήριο θεωρείται κύριος χώρος ή χώρος μειωτικού συντελεστή ? Το πλυντήριο είναι κλειστό από όλες τις πλευρές με μια γκαραζόπορτα. Επίσης στο οικόπεδο έχει κατασκευαστεί ένα σκίαστρο στάθμευσης αυτοκινήτων με μεταλλικό φορέα (κύλινδρικα στοιχεία που πατάνε μόνο στην πίσω πλευρά και εκτείνονται σαν Γ προβολικά) και επικάλυψη με διάτρητο πανί. Αυτό χρειάζεται ρύθμιση ως 1 λοιπή παράβαση ή θεωρείται "πέργκολα - σκίαστρο" που με βάση την τελευταία τροποποίηση του ΝΟΚ στον 4495/17 δεν απαιτεί καθόλου άδεια ? είναι κάτω από 50 μ2.
 14. ευχαριστώ πολύ. στο φεκ οριοθέτησης δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο. Ωστόσο μίλησα με την ΥΔΟΜ και η απάντηση είναι πως ισχύει το σχέδιο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.