Jump to content

JTB

Core Members
 • Posts

  2,335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

JTB last won the day on April 28 2013

JTB had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ολα τα ενδιαφέροντα...
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JTB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

395

Reputation

 1. Για μία ακόμη φορά, ο συνάδελφος πράττει αυτό που όλοι οι άχρηστοι του Σκρέκα δεν μπορούν... Ενα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ!
 2. Μια χαρά είναι... Και νομίζω ότι ήταν από την InterSoft... συνάδελφος είναι...
 3. Δεν το ξέρω το πρόγραμμα καλά.. .αλλά τόσο από εμπειρία όσο και λόγω τιμής του σχεδόν μπορώ να υπογράψω ότι ΒΙΜ δεν είναι... Απλά έχει plugins για 3d... στην ουσία Object Oriented CAD με ένα μικρό πουσάρισμα.. Βασικά εκτός από το BricsCAD δεν νομίζω να έχει αναπτυχθεί ΒΙΜ γνήσιο σε CAD περιβάλλον... ΒΙΜ = Building Information Modeling... Βλέπω βιντεάκι παρουσίασης του ActCAD ΒΙΜ και δεν είχε τίποτα ούτε για schedules, για ΒΟQ κλπ...ΑΣΕ ΔΕ που δεν είδα τίποτα για πολυστρωματικούς τοίχους κλπ... άρα τί ΒΙΜ είναι αυτό ΟΜΩΣ... επειδή δεν έχω δει και μελετήσει το πρόγραμμα δεν θέλω να πω κάτι με σιγουριά... εκτός από το ότι ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΎΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να έχουν τόσο πιο ακριβά τα ΒΙΜ πακέτα τους.
 4. Επίσης καλό... μάλλον αδερφάκι του ProgeCAD, περί χρεώσεων δεν ξέρω... Το ΒΙΜ τo αφήνω ασχολίαστο...
 5. Το Revit εφόσον είναι με συνδρομή πλέον, θα πρέπει να ακολουθείς τη νέα έκδοση, τις συνεχείς αναβαθμίσεις... δεν υπάρχει από το 2012 και μετά μόνιμη άδεια. Επίσης δεν τίθεται θέμα συνεργασίας από παλιό προς νέο άρα είναι όλο αυτό πολύ περιοριστικό.
 6. Πολύ καλό και χρήσιμο! Ευχαριστούμε!
 7. Εχω ProgeCAD και πράγματι έχει θέματα με κολλήματα σε pdf κλπ... αλλά για τη δουλειά που το θέλω μια χαρά κάνει... Το ZWCAD πολύ καλό, GstarCAD θεωρώ το καλύτερο όλων και σε επιδόσεις και δίπλα του το BricsCAD. Το καλό με το τελευταίο είναι ότι υπάρχουν διάφορες εκδόσεις και μπορείς κάποια στιγμή να αναβαθμίσεις αν σου χρειαστεί (ΒΙΜ, ΜΕP, ULTIMATE) Επίσης αξίζει να δείτε και το BricsCAD Shape που είναι 3d δωρεάν να πάρετε μια ιδέα...
 8. Χωρίς να θέλω να πώ κάτι για την όποια εταιρία... πλέον και η κουτσή Μαρία διαφημίζεται ως ΒΙΜ... Δυστυχώς στους 100 οι 95 δεν ξέρουν καν αν θέλουν ΒΙΜ, αν το χρειάζονται δηλαδή και αν δέχονται να μπουν και να πειθαρχήσουν στη συγκεκριμένη φιλοσοφία. Αν αναφέρεσαι σε έξυπνο 3d modeling δηλαδή να κάνεις πολυστρωματικούς τοίχους, να ενημερώνεις όψεις και τομές αυτόματα όταν κάνεις αλλαγές και να μπορείς να έχεις ένα στοιχειώδες 3d μοντέλο για το διάγραμμα δόμησης, νομίζω ότι θα βρεις πολλές εναλλακτικές. Προσωπικά - ας τονιστεί αυτό, ότι δηλαδή είναι απλά η γνώμη μου - αν έπρεπε για τον οποιονδήποτε λόγο να μείνω σε περιβάλλον CAD θα έδινα βάση στο BricsCAD. Αν πάλι προτεραιότητά μου είναι οι αυξημένες δυνατότητες presentation και όπως συχνά λέω δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με άλλους συναδέλφους θα ψαχνόμουν για περιβάλλον εκτός CAD όπου πλέον υπάρχουν οι πασίγνωστες αλλά και οι κάπως άγνωστες επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ είναι να πληρώνεις ΒΙΜ και να παίρνεις ΒΙΜ και ΚΥΡΙΩΣ να πληρώνεις ΒΙΜ γιατί το χρειάζεσαι και ξέρεις τί να το κάνεις και όχι γιατί το γράφει ένα pdf της όποιας εταιρείας.
 9. Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω 500%. Πραγματικά και χωρίς να θέλω να φανώ επιθετικός.. είναι εκτός πραγματικότητας αυτό που λες... Δηλαδή τί ακριβώς βρίσκεις θετικό στο Revit για φωτορεαλισμό ή για εσωτερική διακόσμηση... Κατά τη γνώμη μου είναι ότι πιο λάθος θα μπορούσε να ειπωθεί... εκτός αν μιλάμε για το 1990! Archicad ίσως λόγω Cinerender να είναι κάπως καλύτερο... αλλά το Revit δεν θα το σύστηνα ποτέ μα ποτέ για αυτό που γράφεις! Οι βιβλιοθήκες της Autodesk είναι πραγματικά ΓΕΛΟΙΕΣ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΕΣ για τις σημερινές ανάγκες... Δυνατότητα εισαγωγής μοντέλων στο Revit μηδαμινές στην ουσία... Δυνατότητα generic modeling εκτός στοιχείων κτηρίου ανύπαρκτη... Σύγχρονα μοντέλα επίπλων, διακοσμητικών και γενικά στοιχείων που δημιουργούν ρεαλισμό δεν κατασκευάζονται και ούτε καν εισάγονται στο Revit. Texturing, UV Mapping, Displacement, άγνωστες λέξεις! Animation, Camera matching, particles, volumes, ΟΛΑ ανύπαρκτα! Να συνεχίσω; Ο φωτορεαλισμός του Revit ακόμη και με τα όσα plugins (π.χ. Vray for Revit ή Enscape) είναι ΑΡΧΑΙΟΣ... Ακόμη και αν εξαιρέσουμε το ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είσαι να πληρώνεις κι άλλα εκτός από αυτά που σου τρώει η Autodesk το αποτέλεσμα με μοναδική ίσως εξαίρεση το plugin του Twinmotion είναι απογοητευτικό. Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος με ΘΑΥΜΑΣΙΑ αποτελέσματα από Revit (σόρρυ... επαγγελματικό μυστικό) αλλά δεν ανήκει στην Autodesk και μάλιστα δεν προβάλλεται καθόλου στην Ελλάδα γιατί ως συνήθως είμαστε χρόνια πίσω σε αυτά τα ζητήματα. Δεν θα σχολιάσω καν τη δήθεν επικοινωνία με 3ds MAX... δηλαδή πόσο πια να τους τα χώσεις για να πάρεις κάτι αξιοπρεπές!!!
 10. Το έχω δουλέψει σε Revit με καλά αποτελέσματα... Revit με Recap συνδιασμός... Σε CAD για απλές αποτυπώσεις (π.χ. τακτοποιήσεις) Σε περίπτωση ξενοδοχείου που πήγαινε σε γραφείο του εξωτερικού για μελέτη ριζικής ανακαίνισης χρειάστηκε λεπτομερής σχεδίαση (π.χ. μέχρι και τις διαφορές δαπέδων στo WC σε σχέση με το δωμάτιο) οπότε με Revit για αυτόματες ενημερώσεις
 11. Μετά από το demo και το fast training που είδα, έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί... Δεν ξέρω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το να πας στο επίπεδο που βλέπω στο βίντεο αλλά πραγματικά ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα τόσο από σχεδιαστικής πλευράς όσο και από πλευράς παρουσίασης. Αν και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με λύσεις τέτοιου τύπου λόγω του ότι σχεδιάζω για άλλους οπότε το generic modeling είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο και συχνό για μένα (δηλαδή δεν μπορώ εύκολα να κάνω συμβιβασμούς γιατί κάτι δεν το κάνει το πρόγραμμα) βρίσκω ιδιαίτερα ικανό και αποδοτικό το Edificius σε αντίθεση με άλλα που έχω δει , όπου νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σχεδόν εκτός αυτών που κάνει το πρόγραμμα. Πάντως για το point cloud που λες, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσθήκη... ειδικά αν μπορεί να κάνει και snap στο point cloud και όχι μόνο να το έχει σαν background. Εχω δουλέψει με point cloud σε κτίρια ξενοδοχείων και είναι πραγματικά η απόλυτη λύση, ειδικά αν ο scanner και ο χρήστης είναι ικανοί.
 12. Το Edificius αποτελεί πολύ καλή λύση με τα λίγα που έχω δει... Από την άλλη τόσο άγνωστο με τέτοια συνδρομή (min 48*12=576€) δεν είναι μακριά από το Revit LT το οποίο δεν έχει να ζηλέψει πολλά από το Revit σε επίπεδο απλού τεχνικού γραφείου. Επίσης το "starting from..." είναι συνήθως κράχτης για να πας σε μεγαλύτερα πακέτα συνδρομών αφού με την εμπειρία τους έχουν αφαιρέσει τα προχωρημένα χαρακτηριστικά. Επίσης αν και δεν βλέπω πουθενά τα import/export χαρακτηριστικά το ότι συνδέεται με Blender είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα Μια χαρά και η κλασσική επικοινωνία με συνεργάτες. ΤΕΡΑΣΤΙΑ όπως βλέπω η βιβλιοθήκη και ας θυμηθούμε το πραγματικά ΓΕΛΟΙΟ περιεχόμενο των βιβλιοθηκών του REVIT Βλέπω και κάτι ακατανόητα... αλλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω... Import/Export formats? Βλέπω μόνο export Πολύ καλή παρουσίαση... και πράγματι δείχνει γρήγορο και εύκολο... https://bimsoftwaretraining.accasoftware.com/en/courses/quick-starter-course-edificius/lessons/software-presentation/ *********** ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ************* το σημείο με τη σκάλα! Πανεύκολο!
 13. Διαφορετικό, ίσως στριφνό, περίεργο, δύσκολο... Οπως κι αν το πεις, το FreeCAD έχει τεράστιες δυνατότητες που μόλις έγιναν ακόμη περισσότερες με τη νέα έκδοση Δωρεάν, BIM δυνατότητες, διαφορετικά modules ανάλογα τη δουλειά που το θες... αρκετά tutorials και βοηθητικά κείμενα για τα πάντα. Αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία! Μακάρι να τα πέταγα όλα και να το μάθω καλά, να το συνδυάσω με Blender που συνεργάζονται
 14. Mια και ζωντάνεψε πάλι η συζήτηση αυτή, δείτε κι αυτό! Χρήσιμο για CAD αλλά και για Revit https://revitiq.com/custom-revit-hatch-patterns/ Διευκολύνει πολύ τα hatch patterns ***Σκέφτομαι... μήπως να ξεκινήσουμε μια νέα συζήτηση για τέτοια βολικά μικρά εργαλεία;
 15. Ενα λεπτό για να καταλάβω... Είσαι Μηχανολόγος... άρα γιατί έκανες Revit Arch εκπαίδευση; Φαντάζομαι για γενικές γνώσεις του Revit. Το ΜΕΡ κομμάτι βέβαια είναι πλέον μέσα στο REVIT οπότε μιλάμε για ένα προϊόν. Αυτό σημαίνει - υποθέτω - ότι έχεις συνεργάτη που δουλεύει σε Revit τα αρχιτεκτονικά και στα στέλνει σε Revit... Αν όχι, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τί η επένδυση χρόνου και χρήματος στο Revit. Σαφώς είναι απαγορευτικό το να έχει κανείς το Revit με εξαίρεση ελάχιστες εταιρίες στη χώρα... Οσο για το AutoCAD και το BricsCAD προφανώς να προτιμήσεις το δεύτερο... αλλά αν τελικά καταλήξεις σε και μείνεις κλασσικά σε 2D δες και ακόμη φτηνότερα που υπάρχουν. (το 1/3 της τιμής με μόνιμη άδεια)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.