Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Posts

  7,719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Didonis last won the day on May 7

Didonis had the most liked content!

Reputation

3,398 Υπεράριστη

About Didonis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

47,308 profile views
 1. ανάλογα τις εποχές και πόσες αιτήσεις έχουν.... μπορεί να τα στείλουν και σε μιά δυό βδομάδες... καλή συνέχεια
 2. Με τα έως τώρα δεδομένα, α ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα με αίτηση στο ΤΕΕ να του αποσταλεί όλο το περιεχόμενο υπαγωγής. Οπότε εσύ που ανέλαβες την ΗΤΚ ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη και κάνει την αίτηση και στα δίνει.
 3. οπότε κλειδώνει το θέμα ως απίστευτο, μέχρι να το δει αρμόδιος συντονιστής. Η προσβολή συνομιλητών δεν είναι επιτρεπτή από τους κανόνες του Φόρουμ και λαμβάνεις ποινή.
 4. Πριν κάνεις το οτιδήποτε σου συνιστώ (έντονα) να κάνεις τακτοποίηση του χώρου με τον Ν.4495/17 και θα συμψηφιστούν τα πρόστιμα που έχεις ήδη πληρώσει με ότι προκύψει με τον 4495 Σε λίγα χρόνια ακόμα ή όποια τακτοποίηση έκανες με τον 3843/2010 φτάνει στην λήξη του. Κι αυτό είναι ένας μόνο λόγος που στο συνιστώ..... ανάλογα την περίπτωση υπάρχουν και άλλοι που δεν αφορά την παρούσα κουβέντα.
 5. φτηνό και καλό κατά κανόνα είναι άτοπο. Το βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις αυτό που δεν κάνατε ποτέ για αυτό το κτίριο από το 1983 έως και σήμερα. Δηλαδή να ασχοληθεί μαζί του Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών. υπάρχουν πολλά κενά σ ότι λες... Έχει άδεια οικοδομής για όλο το κτήριο ή όχι αν όχι δεν μπορείς να κάνεις καμία εργασία μέχρι να νομιμοποιηθεί (άρα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι και αυτό) επίσης θα πρέπει να κάνουν και με ειδικά "μηχανήματα" και εργαστηριακά τι υποδομή υπάρχει στις κολόνες και δοκάρια που αναφέρεις Να γίνει στατική μελέτη τι ενισχύσεις θα απαιτηθούν .... κλπ κλπ.... ξεκίνα με το Α......
 6. παράδοξη περίπτωση ειδικά αφού τους όρους Δόμησης τους είχε δώσει και εγκρίνει η ίδια Πολεοδομία. Λογικά υπάρχει ευθύνη της ΥΔΟΜ για αυτό. Στο ερώτημα..... Χωρίς τα σχέδια και γνώση αναλυτική της ανάκλησης και χωρίς γνώση υφιστάμενης κατάσταση, πιθανολογώ ότι χρεώνεις υπέρβαση τα πάντα όλα του Β ορόφου. Δόμηση, ΗΜ, εξώστες κλπ κλπ.... συν υπέρβαση ύψους και ποσοστού όλες οι συγκρίσεις θα πρέπει να γίνουν με τα νομίμως υφιστάμενα βάση της άδειας (ή τμήμα της) που δεν έχει ανακληθεί. Όπως τόνισα όμως, απλά πιθανολογώ. Εσύ θα αποφασίσεις που έχεις όλα τα δεδομένα. Και όπως είπα... μπας και πας ως κατηγορία 5 τώρα με όλα αυτά? Υ.Γ Τσέκαρε με ιδιαίτερη προσοχή αν η ανάκληση αφορά όλη την Άδεια μέχρι να εκδοθεί διορθωμένη χωρίς τον Β όροφο (προσωπικά πρώτη φορά ακούω μερική ανάκληση)
 7. Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά τι περιγράφεις. Η Άδεια του 2003 τι τίτλο είχε? Μόνο προσθήκη Β ορόφου? Κι αν ναι αυτή ανακλήθηκε? Ή κάτι άλλο Και είναι τελεσίδική η ανάκληση? Αν ναι ότι περιλαμβάνει η ανάκληση πάει η όποια τακτοποίηση ως χωρίς οικοδομική άδεια. Μπας και έτσι πας κατηγορία 5 ?
 8. τον ενημερώνεις να περιμένει την επόμενη εποχή Παγετώνων μπας και κατέβει αρκετά η στάθμη της θάλασσας.... και βρεθεί το ακίνητο εκτός Αιγιαλού .... και φυσικά να φροντίσει να έχει ένα καλό κομπόδεμα στην άκρη που κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα του έρθει τσουχτερό πρόστιμο.... Επ ευκαιρία ως εντός ζώνης αιγιαλού έχει τίτλο και ΚΑΕΚ?
 9. ντάν .... και να μη ξαναγίνει Παραμένει κλειδωμένο και εμφανές για διδακτικούς λόγους.
 10. Η άκρη είναι σαφέστατη …. Και δεν αφήνει περιθώρια για δημοκρατικό διάλογο …. Οτιδήποτε με οποιοδήποτε υλικό και αν είναι για να μετατραπεί σε Οικία (Γο)τότε πάει με τις ισχύουσες πολεοδομικές υποχρεώσεις. Συνοπτικά Οικόπεδο ή γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο Όλες οι απαιτούμενες μελέτες και επιβλέψεις από Μηχανικούς με βάση την χρήση και τις επιφάνειες του (πχ τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά, στατικά, μηχανολογικά κ.λπ.) Έγκριση Οικοδομικής Άδειας ή και άλλων φορέων (αρχαιολογία, δασική κ.λπ.) κ.λπ. Κοστολόγια ανάλογα με τι θα χρειαστεί για τα ανωτέρω Υ.Γ. (Γο) Αν επιθυμούσες ένα σπίτι να μετατραπεί σε αυτοκίνητο ή σε σκάφος θαλάσσης θα χρειαζόσουν άδειες από Υπουργεία Μεταφορών το Α ή Νηολόγιο και Ναυτιλίας το Β….
 11. Άρα Μηχανικός έχει βγάλει τουλάχιστον βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών για το ακίνητο οπότε απαιτείς από τον ιδιοκτήτη να σου δώσει (ή τα έχει ο ίδιος ή ο μηχανικός που υπέγραψε) στέλεχος οικοδομικής άδειας, κατόψεις τοπογραφικά κλπ της Οικοδομικής Άδειας. Αν έχει κάνει και τακτοποιήσεις κάποιες αυθαιρεσίες (σπάνιο φαινόμενο να μη είχε εκτός κι αν τα έκαναν γαργάρα) τα σχέδια και όλο το περιεχόμενο της υπαγωγής και την υπαγωγή. Όλα τ άλλα θα βγεις χαμένος. Αν ομως πας για χαμένος πας ΥΔΟΜ με αριθμό άδειας και ανάλογα έτος της άδειας και περιοχής ο φάκελος μπορεί να είναι εκεί ή στη Συγγρού ή στην αποθήη στην Μάντρα ή σε μικροφίλμ... Ανάλογα το τι και το που θα εξαρτηθούν οι χρόνοι. Επικουρικά το ΗΤΚ να το δεις από τώρα με δικό σου Μηχανικό που έχει ενασχόληση με ακίνητα..... Και να τσεκάρει με προσοχή και βασική τουλάχιστον μέτρηση αν το ακίνητο έχει υπερβάσεις από την Οικοδομική Άδεια
 12. σόρυ.... Δεν διάβασα με προσοχή αν είχες γράψει και άλλα πριν... Είχα την εντύπωση ότι αναφερόσουν σε έλεγχο υφισταμένου για να κάνεις κάτι .... οπότε ναι ήμουν οφφ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.