Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Didonis last won the day on January 19

Didonis had the most liked content!

Community Reputation

2,370 Υπεράριστη

About Didonis

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

11,916 profile views
 1. Ας μη είμαστε σίγουροι για ζητήματα που δεν έχουμε την πλήρη εικόνα. Άλλο οι κοινόχρηστοι διάδρομοι και κλιμακοστάσια που είναι εκ της κατασκευής και φύσης τους προσβάσιμα απ’ όλους κι άλλο αίθρια μεγάλοι φωταγωγοί που για τους άνω ορόφους είναι κενό πέρασμα (ηλιασμού ή αερισμού) και στην αρχική στάθμη όμως που ξεκινούν και υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης μόνο από μία συνιδιοκτησία εκεί και μη προσβάσιμο από τρίτους σε καθημερινή βάση, εκεί είναι διαφορετικά τα ζητήματα…. Ούτε μπορεί να περιμένει όταν σε νεροποντή εκεί κάτω γίνει λιμνούλα μέχρι να γίνει γενική συνέλευση τι να κάνουν να κάνει καλοκαιρινό κάποιος το σπίτι του. Τέσπα είναι άλλου πάτερ ζήτημα και τα τι και τα πως έχουν άλλο ορίζοντα και καμία βεβαιότητα από μακριά και χωρίς να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα να έχουμε άποψη σιγουριάς τι πρέπει κάποιος να κάνει
 2. όπως το περιγράφεις εδώ τότε ΝΑΙ έχεις υπέρβαση Συντελεστή Δόμησης και ΝΑΙ αν δεν το εντάξεις σε τακτοποιητικό νόμο είσαι αυθαίρετος. και ναι κάνε αυτό που σου προτείνει και η συνάδερφος πας σε μηχανικό - τεχνικό γραφείο να το εξετάσουν με όλα τα δεδομένα.
 3. Σου έχουμε ήδη απαντήσει και ειδικά ο KANA σού έδωσε και άρθρο από νομοθεσία… Αφού όμως επιμένεις να δεις ξεκίνα με τον βασικό εν ισχύ πολεοδομικό κανονισμό εδώ και καλό διάβασμα.
 4. κατά κανόνα οι νόμοι περιγράφουν τι είναι παράνομο.... όχι τι δεν είναι παράνομο. Αυτός που θέλει να επικαλεστεί παρανομία οφείλει να παρουσιάσει το νόμο που το αναφέρει. Στο δια ταύτα... και με τα λίγα που κατάλαβα, μη ασχοληθείς άλλο μαζί της αυτά που περιγράφεις (και με κάθε επιφύλαξη φυσικά τι άλλο ενδεχόμενα μπορεί να υπάρχει) δεν βλέπω πολεοδομική παράβαση..... οπότε ας βράσει στο ζουμί της.....
 5. Άρα αφου για θα απαιτηθούν ενισχύσεις στον φορέα του ακινήτου θα πρέπει να υπογράψουν όλοι και όχι μόνο το 20% του αέρα.... αλλά και το 20% του αέρα που σας απασχολεί δες με προσοχή τι γράφει η σύσταση. Εχει προσδιορίσει σε συνημμένη κάτοψη την περίμετρο του δικού σου ποσοστού και του δικού του ή είναι γενικά το 80-20.... Αν γενικά χωρίς προσδιορισμό θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές ενέργειες που ο ένας και που ο άλλος, αρα θες υπογραφές και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι για της εργασίες ενίσχυσης που θα περάσουν απο τα δικά τους. το 99% όχι έγινε περίπου 95% Τέλος απο εμένα και για πιο εγκύρες επιλογές με τον Μηχανικό σου για τα Πολεοδομικά κατασκευαστικά, με τον Δικηγόρο σου για τα ιδιοκτησιακά και υπογραφές και δικαιώματα των άλλων
 6. 99% οι πιθανότητες να μη μπορείς ούτε εσύ ούτε άλλος να υλοποιήσει την προσθήκη καθ’ ύψος στο συγκεκριμένο ακίνητο και ας έχετε το «όποιο» ιδιοκτησιακό δικαίωμα υψούν από τους τίτλους. 1. Λόγος να μη έχει το ακίνητο υπόλοιπο συντελεστή δόμησης. Από τα τέλη δεκαετίας 70 και μετά σχεδόν παντού στην Ελλάδα οι συντελεστές δόμησης μειώθηκαν. Οπότε πιθανότητα έχετε κάνει εξάντληση + αν έχετε και «λίγο» αυθαίρετες προσθήκες σε κάποιους ορόφους θα αφαιρεθούν κι αυτά. 2. Λογος το ακίνητο σας δεν έχει την σημερινή απαιτούμενη στατική και αντισεισμική επάρκεια. Πιθανά και τα θεμέλια σας δεν έχουν καν συνδετήρια αφού είναι του 60. Οπότε και υπόλοιπο συντελεστή δόμησης να έχεις θα πρέπει να γίνουν ενισχύσεις του φορέα που θα διαπερνά όλα τα διαμερίσματα μέχρι την θεμελίωση. Αρα και μεγάλα κοστολόγια και αβέβαιο αν δεχτούν οι κάτω διότι τα σπίτια τους θα γίνουν καλοκαιρινά. Αναθέτεις πρώτα με Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου να ελέγξει τα σχέδια και πιθανά να κάνει αυτοψία στο ακίνητο σου και εάν και εφόσον σας δώσει το οκ από κατασκευαστική και πολεοδομική άποψη ελέγχεις με νομικό τα δικαιώματα σου και τα ποσοστά που απορρέουν από τους τίτλους. Διότι αν κατασκευαστικά έχεις 0 τ.μ. δυνατότητα να κάνεις το 80% Χ 0 παραμένει μηδέν. Υ.Γ. Αν παρ όλα αυτά επιμένεις να το κατασκευάσεις χωρίς εκ θεμελίων ενίσχυση όλου του υφιστάμενου θα σου συνιστούσα να περιμένεις τον επόμενο σεισμό και να το κάνεις μετά. Θα έχεις +10 έως 20 χρόνια περιθώριο να δεις τα αποτελέσματα της επιλογής σου. Στην τελική ο σεισμός στην Ελλάδα δεν είναι αν θα έχουμε αλλά το πότε.
 7. ερώτηση. Η τελευταία Οικοδομική Άδεια για το ακίνητο ποιο έτος βγήκε.... (έστω στο περίπου +-3 χρόνια) Το ισόγειο έχει κατασκευαστεί με την τελευταία άδεια ή ειναι παλαιότερο και αν ναι ημερομηνία κατασκευή ισογείου (+-3 χρόνια)
 8. Γραπτό αίτημα στο ΤΕΕ Δίνεις ΑΦΜ των γονέων σου και την διεύθυνση του ακινήτου και θα ενημερωθείς αν έχει γίνει κάποια πράξη υπαγωγής απο τον Ιούλιο 2011 και μετά. Θα πρέπει στο αίτημα σου να βάλεις και διάφορα έγραφα |ταυτότητα, τίτλο αποδοχής κλπ) για να ξέρουν ότι έχεις το έννομο δικαίωμα κλπ.... Ζητάς αν υπάρχει υπαγωγή να σου δώσουν όλη την υπαγωγή και όλα τα σχέδια που την συνοδεύουν. Με αυτά και με την Οικοδομική άδεια αναθέτεις σε τεχνικό γραφείο ή μηχανικό να ελέγξει την υφιστάμενη κατάσταση του ακινήτου για να σου πιστοποιήσει ότι όλα είναι οκ πολεοδομικά ή όχι. Αν μπερδευτείς με ΤΕΕ ανάθεσε το κι αυτό απο την αρχή σε Μηχανικό - Τεχνικό Γραφείο και ξεμπερδεύεις
 9. Μη φαντάζεσαι συνάδερφε, αλλά διάβασε τι γράφει ο κανονισμός – σύσταση των τίτλων σας και ότι γράφει εκεί. Όπου υπάρχει αποκλειστική χρήση ευθύνη είναι του έχοντος την αποκλειστική χρήση όπου κοινόχρηστο αφορά όλους σας ανάλογα με τα χιλιοστά κατανομής δαπανών που έχετε. Αν δεν έχει ξεχωριστο πίνακα δαπανών πάει με τα χιλιοστά ποσοστών ιδιοκτησίας. Εκτός αν έχει η σύσταση – κανονισμός κάποια ειδική διάταξη για αυτό. Γενικά η υγρομόνωση μπορεί να θεωρηθεί ως αναγκαία εργασία να γίνει αν είναι σε κοινόχρηστο τμήμα διότι η υγρασία επιφέρει ζημιές στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου. Η θερμομόνωση όμως δεν έχει αυτό ως αναγκαία εργασία να γίνει αλλά καλυτερεύει την ενεργειακή απόδοση των ιδιοκτησιών του τελευταίου ορόφου. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα αν υπαρχει νομικο πλαίσιο να μπορούν ή μη οι ιδιοκτήτες των τελευταίων ορόφων να υποχρεώσουν σε συμμέτοχή στις δαπάνες και της θερμομόνωσης πέραν της υγρομόνωσης. Δικηγόροι έχουν τον λόγο σ αυτό για πιθανές νομολογίες.
 10. Στον Ν4495 έχει. Σου είπα ενημερώσου απο την Μηχανικό σου που έχει όλα τα δεδομένα.
 11. Συνοπτικά μαντάρα τα έκανες μόνος σου. Μιλάς και αναθέτεις στον Λογιστή και στη Μηχανικό σου να στα ξεμπλέξουν διότι αν συνεχίσεις έτσι στο τέλος θα πληρώσεις πιο πολλά με τα πρόστιμα που θα φας. Επικουρικά με την υπαγωγή που έχεις κάνει στο ακίνητο στον 4495 και εφόσον έχεις πληρώσει το 30 του προστίμου μπορείς να κάνεις νόμιμα σύνδεση ΔΕΗ κλπ… ΕΜΦΙΑ χρωστάς έχεις δεν έχεις ρεύμα κλπ κλπ Ενημερώσου και από την Μηχανικό σου για το κόστος της Στατικής Επάρκειας που είσαι υποχρεωμένος να έχεις το επόμενο διάστημα (όχι αναγκαίο άμεσα μεν αλλά ούτε και στον αιώνα τον άπαντα). Το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες.
 12. Σωστός μεν... (διότι πιθανά δεν τον είχαν ενημερώσει καν για τις εργασίες).... Πρόβλημα μεν για τον ιδιοκτήτη...... διότι και θα πρέπει να του καταβάλει τις επιβλέψεις που αναλογούν έως την πρόοδο εργασιών σήμερα αλλά και να βρει Μηχανικό που θα δεχτεί (και με τι προϋποθέσεις) να υπογράψει αφανείς εργασίες .... (πχ σίδερα, θεμέλια κλπ) ... Άρα σημαντική πιθανότητα να ζητήσει ο νέος επιβλέπον που θα κάνει την τελική παραλαβή να ζητήσει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο καλό τσέκ... (που κι αυτό θα έχει κόστος) πέραν της αμοιβής για τις επιβλέψεις των εργασιών μέχρι να περατωθεί. Αυτά.... και κάνε και ένα τσεκ στην ΥΔΟΜ τι λέει....
 13. Αν εχεις βρεις απλό κλιματιστικό που οι προδιαγραφές του επιφέρουν μείωση στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σου τότε νομίζω πως ναι... αλλά είναι ζητούμενο τι θα καταναλώνει το απλό κλιματιστικό.... (βάλε ποδήλατο γυμναστήριο μέσα στο σπίτι με δυναμό στις ρόδες του να δίνει τσάμπα ρεύμα και τότε βλέπεις...._) και στο τέλος θα τρελαθούμε όλοι έτσι που πάμε. Διότι αλλού είναι το πρόβλημα (ο κόσμος δεν έχει χρήματα να βάζει πετρέλαιο στα κεντρικά και φυσικά ούτε χρήματα να τα αναβαθμίσει σε λιγότερο ενεργοβόρα αλλά και μικρότερη κατανάλωση) και λίγο ακόμα οφφ ΄τοπικ... μου έλεγε φίλος ότι σε κάποιες περιοχές κέντρο αθηνας, όταν παει τροφοδοσία πετρέλαιο σε κάποιο κτίριο βγαίνουν στα μπαλκόνια και χειροκροτούν.
 14. ότι σου βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό απο Μηχανικό που θα κάνει και αυτοψία να δει τις προδιαγραφές του κάθε μηχανήματος... 1. Δεν κάνω καν ενεργειακές επιθεωρήσεις 2. και να έκανα εξ αποστάσεως διάγνωση δεν έχει βάση 3. Γενική αίσθηση μου είναι ιδιαίτερα χλομό ή όποια πιο καλή απόδοση του ε΄να με το άλλο αφου έχουν την ίδια βάση να επαρκεί η διαφορά και μόνο απ αυτό να ανεβάσει το αναγκαίο ποσοστό που θα απαιτηθεί για ενεργειακή αναβάθμιση όλου του διαμερίσματος. Αναθέτεις σε κάποιον που κάνει ενεργειακά, πληρώνεις, μαθαίνεις έγκυρα .... Τέλος (απο εμένα)
 15. @chatsiko Για να σου δώσει την δυνατότητα ο νόμος να παρακάμψεις τμήμα υποχρεώσεων που απορρέουν από τους κανονισμούς κάθε διηρημένης ιδιοκτησίας είναι μόνο στην περίπτωση που μπορείς να αποδείξεις ότι το σύστημα θέρμανσης που εσύ αποκτάς βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση της δικιάς σου συνιδιοκτησίας σε σύγκριση με το αν η ίδια συνιδιοκτησία είχε σύνδεση με τ κεντρικό σύστημα σύνδεσης. Οπότε αν το σύστημα θέρμανσης που εσύ θες να αποκτήσεις είναι σύστημα ατομικό με φυσικό αέριο και το κεντρικό σύστημα έχει και αυτό το ίδιο δεν αλλάζεις ενεργειακή κατηγορία στο διαμέρισμα σου. Ανέθεσε σε Μηχανικό να σου υπολογίσει Ενεργειακό Πιστοποιητικό με προϋπόθεση συνδεδεμένος στην κεντρική θέρμανση ως είναι και ένα άλλο με προϋπόθεση τον ατομικό σου λέβητα και θα δεις αν ανεβάζεις ενεργειακή κατηγορία στο διαμέρισμα σου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.