Μετάβαση στο περιεχόμενο

Didonis

Συντονιστής
 • Περιεχόμενα

  4.883
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  52

Didonis last won the day on Ιανουάριος 4

Didonis had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

2.184 Εξαιρετική

Σχετικά Didonis

 • Κατάταξη:
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.658 profile views
 1. 1 - Ναι 2- Ναι (υπο όρους και προϋποθέσεις των πολεοδομικών περιορισμών και δυνατοτήτων της γης σας) 3- Αδιάφορο 4. Θέλουν πλήρη Έγκριση Δόμησης και Άδεια Δόμησης με όλες τις απαιτούμενες μελέτες ανάλογα την χρήση τους και τις συνολικές επιφάνειες της δόμησης. Πας σε Τεχνικό γραφείο με το γεωτεμάχιο που έχεις και αναθέτεις και ενδεχόμενη μελέτη σκοπιμότητας προ τελικής επιλογής και απόφασης.
 2. Με δεδομένο ότι είναι κτίριο του 60 δεδομενο ότι πέρασε κάποιους σεισμούς μεν άρα έχει κάποια ιστορική στατική ισορροπία που δεν θελουμε να πειράξουμε αλλά και δεν γνωρίζουμε αν έχει πληγές κλπ με άγνωστη θέση του αγνωστο αν έχει φέροντες τοίχους κλπ κλπ δεν σκέφτεται κάν ότι ρίχνεις τοίχο πριν κάνει αυτοψία έμπειρος μηχανικός κι αν μπορέσει να έχει βεβαιότητα με μόνο οπτικό του έλεγχο αν δεν υπάρχουν αλλά δεδομένα κοστος θα σας πει ο ίδιος κοστος αδειας θα σας πει ο ίδιος και θα εξαρτηθεί από τι θα απαιτηθεί
 3. πάντα έτσι ήταν. Και το άνευ λόγου και αιτίας απο που προκύπτει? Προφορικά σου λένε τι έγινε πριν τόσα χρόνια και μόνοι τους το λένε. Πέραν αυτών και για να μη τσιμπάμε στο ότι μας λεει ο κάθε ένας με βάση το συμφέρον του τσέκαρε την λύση ιδιωτικού συμφωνητικού σημερινού που μπορείς να βάλεις ότι αμοιβή επίβλεψης θέλεις οπότε με βάση αυτά θα πάνε και τα ΦΠΑ. Οι κρατήσεις ΤΕΕ κλπ θα πανε με την ελάχιστη νόμιμη που και λογική ήταν. Μίλα και με Νομική υποστήριξη ΤΕΕ για λεπτομέρειες αν χρειαστείς.
 4. ιδιαίτερα ενδιαφέρων μου φάνηκε.... και με 3 σένσορες αν κατάλαβα το δίνουν πακέτο μαζί ....
 5. ή κατεδάφιση έγινε με άδεια.... ή μπα ή πολύ παλιά έπεσε? (Γενικά τα προσφυγικά είναι ειδική περίπτωση το ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς που τα διέπει για την γη μόνη της... και παει ανάλογα την περιοχή κλπ) Υ.Γ. αν με άδεια η κατεδάφιση το τοπογραφικό πρόσφατο? αρτιότητες κλπ τί γράφει?
 6. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  Δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω απο μια απλή φωτογραφία τι έγινε και τι δεν έγινε. Δες όμως και μόνος σου.... πιο κοντό. περίπου 1/3 του υψους πιο κοντό. Δες υψος ανθρώπων στην πρώτη φώτο (ανθρωπος περίπου 1,70-1,8 υψος) σε σχέση με το κτήριο τότε και δες ύψος του "επιδιορθωμένου". Συσχέτισε το ύψος στο νέο με την πόρτα στην μάντα πχ. Μέτρα ανοίγματα (το ένα 7 νομίζω, το άλλο 5) Παράθυρα κούτελα κλπ κλπ μη πούμε για στέγη και άλλο σχήμα και άλλα δεσίματα κλπ κλπ... Το πιο πιθανό αν το ψάξει κάποιος σε βάθος είναι να εχουν ίδιο περιτυπωμα το όλο κτήριο για να μη χαθούν οι τοίχοι (φέροντες) θεμελίωσης .... μεγάλη φασαρία να τα φτιάξεις εξ αρχης αν τα έχεις και παθαίνουν μικρότερη βλάβη απο τους άνω τοίχους. Είναι αυτό που λέμε στο περίπου κι απο μακρία και με ιδιαίτερα βιαστική ματία μοιάζει..... (Και η Μονικα Μπελούση απο μακριά μπορεί να μοιάζει στην Μπελούση... αλλα απο πολύ μακριά) Ξέρεις οδο και αριθμό?
 7. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  ναι, μόλις μου επιβεβαίωσες ότι ήταν σχολείο το είχα δεδομένα ότι θα υπήρχαν αρκετές τυπολογίες. Υπάρχει τεράστιο ανάλογο υλικό και απο Ιταλία και Γαλλία.... είμαι σίγουρος πως πολλές χώρες θα έχουν φυσικά. Χρήσιμο το βιβλίο σε με μορφή PDF που μας έδωσε ο συνάδερφος nvel ... φυσικά επιμένω ότι το παραδειγμα των 2 που έβαλε δεν είναι το ίδιο κτήριο κι ας είναι στο ίδιο Οικόπεδο. Μου θυμίζει το νεότερο σαν να είχε πέσει (με οποιοδήποτε τρόπο) το παλιό και μετά μερικά ή αρκετά χρόνια ανέλαβε μάστορας ή εργολάβος να το ξαναφτιάξει εξ αρχής σαν το παλιό και έκανε ότι θυμόταν ..... στο περίπου δηλαδη.... καμία σχέση με την αρχική τυπολογία.
 8. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  στην ίδια θέση μπορεί να είναι... (δεν τσέκαρα ακόμα ΄φωτο σου) αλλά δεν είναι το ίδιο κτήριο.... (έπεσε το αρχικό, το έριξαν, δεν ξέρω.... ( πάω να δώ λινκ σου)
 9. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  αυτό είναι ας πούμε παραλλαγή και θα έλεγα κακέκτυπη συγκριτικά ....(δεν διατηρεί κάν την λογική των αρμονικών του αρχικού)
 10. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  άρα το Κουίζ λύθηκε..... ο οργανισμός σχολικών κτηρίων εφάρμοζε απο παλιά την τεχνική τυπικό κτήριο και είχε μερικές μελέτες που τις εφάρμοζε όπου είχε το αναγκαίο μέγεθος και προσανατολισμό γεωτεμαχίου .... Ξέρεις Αρχιτέκτονα για το συγκεκριμένο ? Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και ενδιαφέρον να βρίσκαμε και να βλέπαμε όλη την σειρά των σχεδίων (κατόψεις, τομές, λεπτομέρειες αν έχεις) ο οργανισμός σχολικών κτηρίων λογικά θα πρέπει να τα έχει αυτά....
 11. Didonis

  Τεχνική... πατριδογνωσία!

  Άλεξ, σχολεία είναι??
 12. συνάδερφε ατσαλό.... η δική σας η περίπτωση είναι τόσο ειδική κατάσταση τόσο τεράστιο το δούλεμα που έχει υπάρξει από την γέννηση του όλο αυτό, που καντηλανάφτες να κατεβάζεται θα έχετε χίλια δίκαια.... μα χίλια.... (Μία μόνο καθαρά υποκειμενική μου άποψη. Να αποφεύγεται όσο αυτό είναι δυνατό την συγκριτική μέθοδο)
 13. Δεν γελάω φυσικά απλά να σου επισημάνω μερικές λεπτομέρειες. Η ιταλια έχει πληθυσμό της Ελλάδας Χ 6 περίπου Επισκέπτες (τουρισμό ή ότι άλλο θες Χ 2 περίπου. Ενδεικτικά μόνο το Βατικανού έχει ετήσιους επισκέπτες όσο έχει όλη η Ελλάδα σχεδόν.) Επικουρικά ο τουρισμός και οι επισκέπτες >από 95% πάει στις πόλεις τις Ιταλίας και στα χωριά τους και όχι σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες οπότε και διαφορετικό επίπεδο χρημάτων που μένουν στην χώρα. Αυτά τα βασικά με τα πληθυσμιακά…. Και λίγα ψιλά ακόμα…. Η Ιταλία κατασκευάζει Fiat Alfa Romeo Lanzia Maserati Ferrari… Πέρα από Piaggio, Ducati κλπ. κλπ.…. Στην Ελλάδα τι? Έπιπλα, Ρούχα και γενικά ντιζάιν σε όλα τα επίπεδα…. Και μόνο που βάζουν την λέξη made in Italy πολλά προϊόντα ανεβάζουν την τιμή τους…. Εδώ έχει στηθεί ολόκληρη φάμπρικα από Κίνα σε βιομηχανικές εμπορικές ζώνες, εισαγάγουν ρούχα από Κινα πχ, χωρίς να είναι ραμμένα τα μανίκια ή κάτι άλλο το ασήμαντο από εργασία να γίνει, το κάνουν στην ιταλια και αποκτούν έτσι το δικαίωμα να βάζουν ταμπελακι made in Italy. (Ενημερωτικά το μεγαλύτερο ποσοστό ρούχων Ιταλίας που αγοράζεις επίσημα από επίσημα καταστήματα Ελλάδα είναι με αυτή την πατέντα. Ειδικά αν έχουν «καλές τιμές») Αυτά τα ελάχιστα φυσικά. Σχετικά με την Οικοδομική δραστηριότητα υπαρχει μια άλλη βασική διαφορά με την Ελλάδα. Είναι σε ιδιαίτερα μικρό βαθμό το έργο για μελετητές ουάν μαν σόου διότι δεν υπαρχει αυτή η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας το 99% της ιδιοκτησίας γης να είναι μικρή ανα τεμάχιο αρα και ανα οικογένεια… Ναι όπως ειπα και εγώ ισχύει αυτό. Τόνισα όμως ότι στην πράξη το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μπορεί ενας ιδιαίτερα καλός φοιτητής να τελειώσει είναι τα 6 έως και 7 χρόνια…. Η ιδια η υλη και το εύρος που υπαρχει δεν επαρκούν τα 5 χρόνια και τον Λε Κορμπουσιέ μπάρμπα να έχεις …. Επικουρικά δε στην Ιταλία οι Πολιτικοί Μηχανικοί δεν παραστάνουν τους αρχιτέκτονες ούτε Φυσικά οι Αρχιτέκτονες (νέτο σκέτο και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο) τους Πολιτικούς Μηχανικούς, ούτε ολες οι ειδικότητες αρκεί να έχουν στο τέλος της ειδικότητας τους την λέξη «Μηχανικός» να παριστάνουν ότι όλα τα κάνει και όλα τα μαχαιρώνει κι ελα μωρέ ένα διοροφάκι είναι και δεν είναι της ΝΑΣΑ …. (λες και στη ΝΑΣΑ σχεδιάζουν οι Φυσικοί της τα κτήρια τους ακόμα και τα ισογειάκια) Οπότε ναι συμφωνώ να τους αντιγράψουμε όσο μπορούμε κι ας αποκτήσουμε και ένα απλό 20% θα εχουμε τεράστια διαφορά…. Την Γη την έχουμε Είναι ευλογημένη εκ φύσεως και θέσεως…. Εμείς κάνουμε την διαφορά…. Ιδού η Ρόδος που λένε…. (και όχι τα ξεκατινιάσματα επαγγελματικών δικαιωμάτων που διαβάζουμε σε 70 και σελίδες πχ)
 14. Αρχιτεκτονική επίσημα 5 χρόνια + διπλωματική εργασία. Στην πράξη λιγότερο από 6 δεν γίνεται και το 6.5 – 7 είναι σχεδόν το στάνταρ. (ο χρόνος φοίτησης δεν περιλαμβάνει φραπεδιές καταλήψεις κλπ κλπ….) Ingenieria (για τους ΠΜ) με βάση την Ρώμη που γνώριζα καλά τα ίδια και με ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις.. (κρατώ μικρό καλάθι αν είχαν μεγάλο χρονικό εύρος ενασχόλησης με την διπλωματική τους, αλλά τους άλλαζαν τόσο τα φώτα σε όλα τα άλλα που το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο)
 15. Didonis

  Συνδρομή ΤΕΕ

  Μιλάς με τον δικηγόρο σου ή με την νομική υπηρεσία του ΤΕΕ ή όπου νομίζεις και έχουν την νομική αρμοδιότητα να κρίνουν και θα σε ενημερωσουν υπευθυνα Καλή χρονιά να έχεις
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.