Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Posts

  7,102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

Didonis last won the day on August 28

Didonis had the most liked content!

Reputation

3,074 Υπεράριστη

About Didonis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

27,933 profile views
 1. Άδεια του 1990 σημαίνει ότι βγήκε με ΓΟΚ 85. Στον ΓΟΚ 85 είχαν καταργηθεί τα πατάρια (που υπήρχαν στον ΓΟΚ73) άρα η τακτοποίηση πρέπει να έγινε ως μη πατάρι .... διότι και ο έλεγχος που κάνουμε είναι με βάση την Οικοδομική Άδεια και τον ΓΟΚ που βγήκε και όχι με άλλους κλπ..... Αν δεν υπάρχει υπόγειο τότε υπο όρους ότι δεν ακουμπά πουθενά η προσθήκη της εσωτερικής στάθμης τον φορέα του υπόλοιπου κτιρίου, τότε ναι είναι στατικά ανεξάρτητη. Αν όχι τότε δεν είναι.
 2. σωστά.... δεν το είχα προσέξει... ακόμα κι έτσι όμως ας δει με προσοχή την "τακτοποίηση" του παταριού διότι αν πάσχει τότε πάσχει όλη η υπαγωγή (σόρυ που το λέω αλλά όταν βλέπω τακτοποίηση ισογείου που είχε και δικό του πατάρι, ως Βοηθ. Χρήση, κάπου υπήρχε η αναζήτηση το όλα πιο οικονομικά να γίνουν κι ας είναι παπάτζες)
 3. Ας τσεκάρει όμως με προσοχή αν στο "τακτοποιημένο" Πατάρι του προσμέτρησε Συντελεστή Δόμησης
 4. μπας και είναι ώρα να καλέσεις έναν ηλεκτρολόγο να τα δει ... τα πειράματα (στα βασικά) με ρεύμα ενίοτε σκοτώνουν
 5. Δεν γνωρίζω να υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση με δίκτυα (ρεύμα, νερό) σε αδόμητα γήπεδα ή οικόπεδα..... Οπότε αν ( αφού λές ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο) εσύ βγάλεις άδεια και κατασκευάσεις έστω μια μικρή ελάχιστη αποθήκη θα μπορείς να την τροφοδοτήσεις και από εκεί να παρέχεις και τα αναγκαία στο τροχόσπιτο σου όποτε το πας εκεί.
 6. Με κάθε σεβασμό στην άποψη σου διατηρώ την δική μου.... Οπότε συμφωνούμε ότι διαφωνούμε....🤣
 7. συνάδερφε εφ όσον έχει χιλιοστά ιδιοκτησίας τότε είναι διηρημένη ιδιοκτησία με όλα τα δικαιώματα του νόμου να πουλάει ο καθένας την ιδιοκτησία του ανεξάρτητα από χρήση. Σαν να λες ότι μπορεί να υπάρχει σε ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ απαγορεύεται η πώληση του Χ διαμέρίσματος στον 3 όροφο αν δεν έχει κι άλλο διαμέρισμα στον 5ο.... Δεν νομίζω πως υπάρχει αυτό με βάση την νομοθεσία
 8. το αν συμφέρει ή όχι απο οικονομική άποψη είναι άλλου πάτερ ευαγγέλιο... Σίγουρα όμως άλλο το σπίτι μελετημένο στα μέτρα σου στις ανάγκες σου και στα όνειρα που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει κι άλλο το έτοιμο.... (σαν να λέμε κουστούμι από Αρμάνη ή από το πανέρι) Το δεύτερο κακό είναι ότι με βάση κόστος ζωής κλπ... σπάνια ότι έχει ανέβει θα πέσει.... (αυτοί οι μεταφυσικοί όροι της "αγοράς" που λένε) νταν 😄
 9. μου άρεσε το λιγάκι ...... 🤣
 10. Αγαπητέ Δημήτρη μας, είναι λογικό που δεν κατάλαβες γιατί και πως…. Αν ήσουν μηχανικός και είχες κάνει τις μελέτες του κτηρίου και βγάλει την άδεια και έχεις και υποχρέωση κατασκευής του υποσταθμού της ΔΕΗ θα καταλάβαινες. 1ον Όλα τα κοστολόγια για να υλοποιηθεί τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης – εργοδότης στον στους εργολάβους κλπ. και μεταααααα αρκετά μεταααααα μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά στην ΔΕΗ, η ΔΕΗ να κάνει αυτοψίες και όταααααν το εγκρίνει να ξεκινήσει η αποζημίωση. Η οποία φυσικά πάει με τιμές μονάδες που η ίδια η ΔΕΗ θεωρεί ότι πρέπει να πληρώσει. 2ον Εκσκαφές (πχ στην πρασιά ή όπου ζητήσουν) οι οποίες αν πέσεις σε βράχο και ειδικά αν είναι σκληρός βράχος πίστεψε με το κόστος ανεβάζει σημαντικά….. το οποίο φυσικά και δεν αποζημιωθεί. Ο Χρόνος που ενδεχόμενα θα επιμηκυνθεί σημαντικά αν έχεις και τέτοιο πρόβλημα στις εκσκαφές σε τραβάει πίσω όλη την οικοδομή αφού αφορά την στάθμη της θεμελίωσης 3ον η ΔΕΗ αρκετές φορές ειδικά αν δεν υπαρχει πρασιά απαιτεί να δώσεις τμήμα του υπογείου για υποσταθμό κι ακόμα αν δεν προβλέπεις να φτιάξεις υπόγειο σε υποχρεώνει και φυσικά όλα με κόστος δικό σου και όταν και τι θα εισπράξεις στο τέλος 4ον Συχνά πυκνά η ΔΕΗ δεν κάνει προστατευτικά μαγνητικών πεδίων (που έχουν οι υποσταθμοί) ειδικά όταν είναι σε υπόγειο τμήμα με σημαντικά προβλήματα υγείας Κλπ. κλπ. (αυτά όσα πρόχειρα θυμάμαι που μου έτυχαν έως τώρα….. ) Και φυσικά ενδεχόμενα και η αναγκαιότητα τους είναι σχετική με βάση ότι ορισμένες περιπτώσεις εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οι κακές γλώσσες λένε για αγνό παρθένο ελαιόλαδο ή τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση…. Αλλά αυτά είναι φήμες …. Οπότε ναι, που να καταλάβεις αν δεν το φας κατάμουτρα ….. 😄
 11. Προφανώς πριν 12 χρόνια η ΔΕΗ είχε επάρκεια για δώσει το οκ χωρίς υποσταθμό και σήμερα (12 χρόνια μετά) δεν έχει την επάρκεια ….. πιθανά θα έκτισαν και άλλοι στην περιοχή σας ή θα έκαναν αναβαθμίσεις. Στο δια ταύτα σοβαρά ή μη σοβαρά έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι στο χέρι… Δοκίμασε να ζητήσεις να μπει εναέριος μετασχηματιστής σε πυλώνα μπας και γλυτώσεις της άδειες και κατασκευές που εκ των υστέρων θα αποζημιωθούν με τιμή μονάδας του ΔΕΔΔΗΕ
 12. Το ζήτημα (γενικά) με τις συναινέσεις συνιδιοκτητών έχει γίνει μια μόνιμη πληγή που στάζει συνέχεια…. Στο μέγα ρώτημα > Τι γίνεται αν είναι μαλωμένοι ο πελάτης μου με τον άλλον… Του λες ότι Ή πληρώνει Ψυχολόγο να πάνε και οι δυο μαζί να λύσουν το πρόβλημα με τα «μαλώματα» ή αρχίζει να πληρώνει εσένα (ως Μηχανικό) και ενδεχόμενα και δικηγόρο και δικαστήρια, για ενδεχόμενες προτάσεις τι μπορεί να γίνει… Τον ενημερώνεις φυσικά ότι η λύση του ψυχολόγου είναι σαφέστατα πιο οικονομική και για να το εμπεδώσει ας αρχίσει να δίνει μια καλή προκαταβολή για την επόμενη χρήσιμη πρόταση η οποία κι αυτή θα έχει αβέβαιο αποτέλεσμα θα τους πεις. (συγνώμη συνάδερφε αλλά παρα έχει γίνει το κακό με όλα αυτά σε όλους μας)
 13. 1on και σημαντικό. Οι Τεχνίτες δεν μπορούν και να ήθελαν να εκδώσουν Άδεια Μικρής Κλίμακας. Μόνο Μηχανικοί έχουν το δικαίωμα, την αρμοδιότητα και βασικά την γνώση. Επικουρικά η έκδοση τιμολογίου δεν είναι νομιμοποιητικό οικοδομικών εργασιών αλλά το ότι δεν έκλεψε την ΔΟΥ. Πέραν αυτού .... μπορείς να κάνεις εσωτερική την θερμομόνωση σου στο τμήμα της όψης σου που είναι επί της Ρυμοτομικής Γραμμής. Ουσιαστικά θα έχεις ότι ίδιο αποτέλεσμα στην εξοικονόμηση ενέργειας και πέραν των προβλημάτων Της Ρυμ. Γραμμής θα γλύτωνες και την σχεδόν βέβαιη φθορά από βλάβες των περαστικών από το πεζοδρόμιο εκτός αν αντέχεις πέραν της μόνωσης να πληρώνεις και επένδυση της με τσιμεντοσανίδες κλπ υλικά ώστε να μη σπάει η μόνωση κλπ κλπ.... 'Ισως οι "τεχνίτες" με τα τιμολόγια που ρώτησες δεν είναι και οι πλέον αρμόδιοι να σου πουν τι να κάνεις. Μη χαλάμε κι άλλο το Περιστέρι.... επαρκεί όσο έχει έως τώρα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.