Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,634
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Didonis last won the day on May 30

Didonis had the most liked content!

Community Reputation

2,493 Υπεράριστη

About Didonis

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

12,550 profile views
 1. Αφού έχουν γίνει οι αυθαιρεσίες πρό του 2011 μπορείς να τακτοποιήσεις. Το κατά πόσο ή όποια "τακτοποίηση" αφορά υπέρβαση Σ.Δ. έχει να κάνει μόνο με τον υπολογισμό του προστίμου. (στην τελική όλα τα αυθαίρετα που πάνε για τακτοποίήση με ποσοστό πιθανά >90% έχουν και υπέρβαση Σ.Δ.)
 2. Εγω θα έλεγα πριν ασχοληθείς με τα διαδικαστικά να ασχοληθεί με το ζήτημα σου Μηχανικός - Τεχνικό Γραφείο που με ειδικότητες σχετικά με τα δομικά στοιχεία ενός ακινήτου. (το λέω διότι δεν γνωρίζω αν εσυ εκ της ειδικότητας σου έχεις αποκτήσει ανάλογη εμπειρία) Ο τοίχος που θες να "σκαλίσεις" είναι η συνέχεια ή τμήμα ή κάτι σχετικό με τοίχο αντιστήριξης ανισοσταθμίας περισσότερο απο 4 μέτρα απ ότι δείχνεις.... οπότε για να μη αγκαλιαστούν τα κτίρια αν πας και σκαλίζεις λάθος, οφείλεις να το κάνεις.
 3. Διάβασε ότι προβλέπει η σύσταση (ή και ο κανονισμός αν υπάρχει) το ότι έχει εξαντληθεί ή ότι δεν θέλει να κτίσει ποτέ κλπ κλπ δεν έχουν καμία σημασία όσο έχει τίτλο ιδιοκτησίας χιλιοστών, παρά μόνο αν κάνουν διόρθωση - αλλαγή στην σύσταση και τα χιλιοστά αυτά καταργηθούν αφου κατανεμηθούν στις άλλες υφιστάμενες ιδιοκτησίες.
 4. Δεν γνωρίζω τον λόγο. Δες μόνος σου τις νέες διατάξεις και τι προβλέπουν για τα ζητούμενα σου και αποφασίζεις εσύ.
 5. βγάζεις νέα Άδεια. Και ανάλογα τους όγκους του κτηρίου χρήσεις κλπ θα προκύψουν οι απαιτούμενες μελέτες. Διάβασε τον 4030
 6. Σου συνιστώ (έντονα) να επικοινωνήσεις μαζί του. Για πολλούς λόγους πέραν της δεοντολογίας. Και πρώτα απ’ όλα το «μπερδεγουέει» που έχει γίνει από τον ίδιο στον 4014/2011 να λυθεί με δική του ευθύνη και υπογραφές και όχι δική σου. Εσυ να ελέγχεις μη γίνουν πάλι πατατιές…. Ή «αβλεψίες» Μη ξεχνάς ότι θα πρέπει να μεταφερθεί πια η υπαγωγή στον εν ισχύ 4495 αφού αλλάζουν πολεοδομικά μεγέθη κλπ. κλπ.…. Δεν νομίζω πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα μόνο μιλώντας εδώ με εμάς και όχι με τον ίδιο και μετά με το ΤΕΕ για την διαδικασία Θέλει αρκετούς και λεπτούς χειρισμούς το όλο ζήτημα. Στο ξανα τόνισα.
 7. Θα επαρκούσε ένα απλό δικό σου ….. οπς, δεν κατάλαβα καλά… ή τι θέλεις να πεις … κάτι απλό μεταξύ συνομιλητών…. Φτάνει και περισσεύει το συγνώμη αν σε πρόσβαλα διατηρώντας την προσβολή σου προς τον συνομιλητή σου τότε εύκολα με χαρακτηρισμούς δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από κανένα συνομιλητή σου. Φυσικά αν έπρεπε συντονιστικά να παρέμβω στο κείμενο σου, δεν χρειαζόταν καν να σε ρωτήσω, θα είχε φάει σουτ και πιθανά θα είχες πάρει και ποινή…. Ας λήξει εδώ. Παίρνω πίσω και το “κρίμα” … στην ένταση μερικές φορές βοηθά να κατανοήσουμε τον άλλον καλύτερα. Ας συνεχίσει ο διάλογος επί της ουσίας.
 8. Να υποθέσω δηλαδή ότι με το Συγνώμη σου εννοείς έμμεσα ότι το “κωμικά μιμίδια” δεν αφορά εμένα πια άλλα όσους εκλαμβάνουν απαντήσεις ως. Και συνοπτικά που δεν είναι απάντηση προς εσένα, κρίνω ότι όσο σημαντικό είναι η ανάπτυξη τεχνικών για παραγωγή Αιολική ή Ηλιακής ενέργειας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και η διαδικασία οργάνωσης για την μετάδοση της στην κατανάλωση, αλλά το ίδιο σημαντικό με τα προηγούμενα 2 είναι και η ανάπτυξη τεχνικών μη σπατάλης της έχοντας πόλεις που δεν θα είναι βραστήρες τα καλοκαίρια π.χ. Υ.Γ. Καμία απαίτηση δεν σου έκανα ως συντονιστής. Ως συνομιλητής έγραψα. Με κόκκινο με πράσινο είναι συντονιστικές ενέργειες. Στην δική σου ευχέρεια να κάνεις ότι θέλεις. Ότι έγραφα πριν το αφαιρέσεις δεν το αναιρώ διότι εσύ δεν αναίρεσες την κρίση σου. Αλλα το αναίρεσες “σαν να στο απαίτησε” ο συντονιστής. Πραγματικά κρίμα….
 9. @konmvr συγνώμη... εσύ με ποιόν είναι?? Δεν είσαι Μηχανικός του ιδιοκτήτη αλλά είναι άλλος Δεν είσαι ο Μηχανικός που έδωσε την Βεβαίωση ή την υπαγωγή Ζητά κάτι η συμβολαιογράφος κι αναζητάς εσύ απαντήσεις Ο ρόλος σου τι αφορά? Λογικά το ερώτημα αυτό θα το έθετε ή εμπλεκόμενος Μηχανικός ή εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης.... Τι είσαι από αυτά για να ξέρουμε και γιατί μιλάμε.
 10. η συγνώμη δεν μπορεί να γίνει δεκτή όσο διατηρείς τα "κωμικά μιμίδια". Διάβασε τι έγραψα.... ακόμα νομίζεις ότι το "χάνουμε σε κατανάλωση" ισοδυναμεί με το = φωτοβολταϊκά .... αντί για εξοικονόμηση ενέργειας από την θερμοχωρητικότητα των υλικών στην πόλη. Κρίμα.....
 11. για τόσο ηλίθιο με περνάς? Πριν προσβάλλεις τον συνομιλητή σου διάβασε με προσοχή τι έγραψε.
 12. Τώρα το πρόβλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο. Το συμβόλαιο είναι ακυρωτέο Ο Μηχανικός που έδωσε την Βεβαίωση θα έχει διοικητικό πρόστιμο από 30,000€ έως 100.000€ Οι πωλητές / αγοραστές μπορούν να του απαιτούν και αποζημιώσεις για το σφάλμα του (κι ας ήταν αυτοί που το ζήτησαν)... κλπ κλπ Σου εύχομαι να μη είσαι εσύ που το έκανες. Για να βρεθεί λύση (αν βρεθεί) θέλει λεπτούς χειρισμούς, όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμφωνούν και επαφή με το Τ.Ε.Ε. για επαναφορά με διόρθωση της όποιας υπαγωγής και φυσικά διορθωτικές διαδικασίες απο μεριά συμβολαιογράφου.
 13. πολλάααααααααααα κι άλλα τόσα χάνουμε σε κατανάλωση με όλα τα πεζοδρόμια στις πόλεις να είναι πλάκες τσιμεντάκι.....
 14. Ξεκίνα να διαβάσεις κάποιο βιβλίο ιστορίας αρχιτεκτονικής.... 300-400 σελίδες σαν ανάγνωσμα ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.