Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Posts

  6,855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  61

Didonis last won the day on January 25 2021

Didonis had the most liked content!

Reputation

2,977 Υπεράριστη

About Didonis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

20,673 profile views
 1. εγώ είπα τα φυτά σου να ποτίζεις.... ....και να θυμάσαι αν αρχίσουν τα γέλια του κάθε πικραμένου στο τέλος γελάει πιο πολύ απ όλους ο δικηγόρος με την αύξηση της πελατείας του. Και μη ξεχνάς τα γραπτά μένουν και το ίντερνετ δεν είναι ανώνυμο.
 2. καλή επιτυχία .... και φυσικά δεν είναι απαγορευτικό εσύ να βάλεις και μπόλικα φυτά με γλάστρες σε εκείνη την πλευρά και να τα ποτίζεις όαο συχνά θες και με πίεση .....
 3. και εμείς οι Αρχιτέκτονες έχουμε σίγουρα το δικαίωμα φυσικά. Για το ποιος έχει δικαίωμα δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω. Αν δεν κάνω λάθος όμως με την ειδικότητα σου το Τ.Ε.Ε. σου δίνει δικαίωμα να είσαι διαχειριστής στην πλατφόρμα του ΗΤΚ ..... κι αν δεν κάνω λάθος δεν σε περιορίζει μόνο για τα αδόμητα. Θα πρέπει να το τσεκάρεις με ΤΕΕ με Υπουργείο κλπ.... όλα τα άλλα έτσι χύμα που είναι τα "δικαιώματα" είναι απλά απόψεις πια.... Θα σου πω όμως κάτι άλλο που είναι πιο ουσία. Εγώ καθαρά με προσωπική γνώση και εμπειρία που είχα όλα αυτά τα χρόνια δεν θα είχα καμία αναστολή να φτιάξω και να υπογράψω μια ΗΤΑ. Αν μου έδινες έναν απλό απλόυστατο ηλεκτρολογικό πίνακα.... ακόμα κι αν είχα δικαίωμα να το υπογράχω δεν θα το υπέγραφα. Οπότε σου συνιστώ ξεκίνα με την γνώση σου... διότι το πιο μικρό και ασήμαντο ζήτημα σε μάτια τρίτου ή μη γνώστη μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες.
 4. Γραπτή (και όχι προφορικη) καταγγελία στην ΥΔΟΜ στο Αιγάλεω. Βάλε στην αίτηση σου και εκτυπωμένες φωτογραφίες αλλά κι απο τον δρόμο. Κι αν στο Google στριτ δείχνει να μη υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά να έχει κατασκευαστεί μετά τον Ιούνιο 2011 βάλε και από εκεί μερικές εικόνες. Ας κάνουν όσο χρόνο θέλουν να το δούν. Όταν το δουν θα έχει το πρόστιμο και όλα αναδρομικά. Ενημερώνεις και τον ιδιοκτήτη (αφού τα κάνει ο ένοικος του) ότι κάποια μέρα σε ένα δυο ή και περισσότερο χρόνια θα του έρθει πρόστιμο να πληρώσει και θα χάσει αρκετά ενοίκια τότε. (γράφε με τονισμό στο κείμενο σου. Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες για να κλειδώσει το θέμα σου)
 5. οπότε λογικά θα μπορεί και ο λογιστής και ο συμβολαιογράφος και ο περιπτεράς της περιοχής κλπ κλπ .... Το κακό είναι ότι δεν πάει λογικά. Το μόνο λογικό είναι ότι με τα επαγγελματικά "δικαιώματα" στην Ελλάδα και της υπερυπογραφής των πάντων από την μία μεριά γίνεται σφαγή σε άλλες πλευρές....
 6. Κάνατε νέο πρόσφατο και προσεγμένο Τοπογραφικό Διάγραμμα για να έχετε πραγματικές τελικές διαστάσεις Γηπέδου? Αν ναι, πόσο το βγάζει? Κι αν ναι υπάρχουν υλοποιημένα όρια επι του εδάφους που επιβεβαιώνουν την επιμετρημένη επιφάνεια ή υπάρχουν και «νοητά» όρια καθ’ υπόδειξη της ιδιοκτησίας? (Ο Τίτλος που έβαλες -Κ- , δεν λέει τίποτα. Βάλε σχετικό τίτλο στο θέμα σου ή δήλωσε τι τίτλο θέλεις να μπει.)
 7. Επειδή δεν αντέχω τους «αναλυτές» των Luxury ανθρώπων και καταστάσεων η απάντηση γιατί τα Luxury ακίνητα και περιοχές οι τιμές τους έχουν υπερδιπλάσια αύξηση εμπορικότητας (εκ της αυξημένης ζήτησης) δεν είναι ούτε επειδή οι «συγκεκριμένοι» αγοραστές γυρίζουν από μια κουραστική μέρα σπίτι τους και άλλες ηλιθιότητες…. Αλλά επειδή όσο αυξάνεται η φτωχοποίηση του 99,9% του πληθυσμού παγκόσμια με όσα συμβαίνουν την ίδια στιγμή δεκαπλασιάζεται έως και χιλιοπλασιάζεται η συσσώρευση πλούτου στο ελάχιστο ποσοστό των πολύ πλουσίων που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν με τα λεφτά τους…. και όχι επειδή το κουρασμένο κορμί τους αναζητά να ξεκουραστεί και πληρώνει πολλά εκατομμύρια για αυτά. Όλα τα άλλα είναι μπρίκια και με το συμπάθιο δηλαδή για τους άσχετους Luxury Ελβετούς αναλυτές που γράφουν αυτές τις μπούρδες για να κολακεύουν τα αυτιά των κουρασμένων Luxury πελατών τους.
 8. Να υποθέσω Οικόπεδο εντός σχεδίου. 1. Δεν τον δεσμεύεις εσύ αλλά ζητάς συναίνεση με υπογραφή και γνήσιο υπογραφής σε σχετική Δήλωση στο Διάγραμμα Δόμησης που ορίζεις ότι ακολουθείς ειδικές διατάξεις περί χαμηλών κτιρίων οπότε θα έχει και αυτός την ίδια υποχρέωση σε μελλοντική άδεια όταν καταθέσει. Αυτό το Διάγρ. Δόμησης το καταθέτεις στην Άδεια Δόμησης και λειτουργεί δεσμευτικά και για τους δύο σας σε κάθε μελλοντική άδεια. 2. Στην μεταξύ σας κάθετη ή εφάπτεσαι ή Δ. θα μπορούσε να υπαρχει και σενάριο Δ/2 μεταξύ σας αλλά θα πρέπει να γίνει διαδικασία συμβολαιογραφικής δέσμευσης περιγραμμάτων των μελλοντικών δύο κτιρίων που θα δέσμευε και εσένα και το άλλο στις μεταξύ σας αποστάσεις. Υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί ή και παραλλαγές, αλλά αυτά ως αρχή.
 9. Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κάτι στο γνωστό αυτό θέμα εδώ και 3 χρόνια .... αλλά για να αποκτήσεις τον κωδικό αυτό από το Κτηματολόγιο σου ζητά κάποιο "παράβολο" ή δεν θυμάμαι πως το ονομάζει με κόστος κάπου στα 30€ για το ΚΑΕΚ που ζητάς....
 10. φορκέτ ιτ.... διότι ενίσχυση σημαίνει κολώνες μέχρι τα θεμέλια ..... εκτός φυσικά αν σου περισσεύει χρήμα και οι απο κάτω δεν τους πειράζει για 5-7 μήνες τα διαμερίσματα τους να είναι καλοκαιρινά ..... Υ.Γ. ξέχασα... δεν υπάρχει ας υποθέσουμε ότι ενα κυβικό νερό (1μΧ1μΧ1) είναι ένας τόνος... Είναι ο ορισμός του τόνου
 11. Λύσε πρώτα το πρώτο ΑΝ που είναι το Α.... και μετά θα προκύψουν και τα επόμενα γράμματα της αλφαβήτου ... Μη έχεις ως δεδομένο το πρώτο σου Αν
 12. Θα το αντέξει εφόσον ελέγξει την Στατική Μελέτη που έχει η Οικοδομική Άδεια. Δεν παίζουμε με τόνους φορτίου. Επικουρικά θα ελεγχθεί και τι έχει δικαίωμα να κάνει στην πισίνα και στο Δώμα ο Μηχανικός διότι την όποια άδεια που ενδεχόμενα απαιτηθεί δεν την υπογράφει ο πεθερός σας που σας είπε για την άδεια του 1999 (23 χρόνια πριν δηλαδή Άδεια) Συνοπτικά πας σε τεχνικό γραφείο Μηχανικών με τα σχέδια της Οικοδομικής Άδειας αναθέτεις, λογικά θα πρέπει να κάνουν και μια αυτοψία τουλάχιστον για έλεγχο και μετά θα ξέρεις με βεβαιότητα. Υ.Γ. Επικουρικά ρώτησε τον πεθερό τον μήνα του 1999 που έριχναν τα μπετά. Αν δεν θυμάται να δει τα παραστατικά απο τις μπετονιέρες ή τις πληρωμές για αυτή την εργασία του ΙΚΑ.
 13. Δεν είμαι σίγουρος φυσικά αν κατάλαβες καλά αλλά γενικός κανόνας όταν κουνάει ένα "ακίνητο" κάνε έναν έλεγχο με Μηχανικό... Επικουρικά όμως και φυσικά όχι σίγουρη γνωμάτευση απλά αν είναι μόνο εντύπωση σου.... έχε μερικές μπίλιες (γκαζές που λέγαμε παλιά στο σπίτι) κι αν αισθανθείς ότι κουνάει έχε απο μία σε κάθε δωμάτιο και δες αν τσουλάει μόνη της και πάει στην άλλη άκρη του δωματίου πχ.... Υ.Γ. έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο και οι "ουρανοξύστες" κουνάνε.... και αρκετά μάλιστα και έχει υπολογιστεί πόσο να κουνάνε κι ας μη είναι απο καλάμια .... 😀
 14. Στη σελίδα του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα έχει σχετικό εμαίλ και τηλ της υπηρεσίας που κάνεις Αίτηση αν έχεις εξουσιοδότηση απο την ιδιοκτησια. Ανάλογα θα χρειαστούν και κάποια γνήσια υπογραφής ή και λογαριασμό ΔΕΗ για πιστοποίηση ότι είναι από τον ιδιοκτήτη κλπ. Μπες εκεί και θα βρείς και PDF για την αίτηση που τα αναγράφει. Όμως τα σχέδια που σου δίνουν έχει μαυρισμένα αρκετά στοιχεία διότι τα "θεωρεί" προσωπικά δεδομένα.... οπότε δεν ξέρω αν επαρκούν για αυτό που θες. Ο σύνδεσμος που σου έδωσε ο συνάδερφος @OLINAPAL δίνει μόνο το έντυπο υπαγωγής και όχι το περιεχόμενο των αρχείων της υπαγωγής (αν και θα μπορούσε στην τελική)
 15. θα συμφωνήσω μαζί σου ότι εδώ μέσα λέμε απόψεις αλλά θα το συμπλήρωνα και με το κρίνουμε και απόψεις.... Στο δια ταύτα λοιπόν άποψη μου είναι, κάνε ότι θες και ότι ΕΣΥ θεωρείς σωστό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.