Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Didonis last won the day on August 16

Didonis had the most liked content!

Community Reputation

2,306 Υπεράριστη

About Didonis

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

11,384 profile views
 1. οπότε πας πλαν Β ..... ------ Τουλάχιστον ας έγραφες περίπου του πότε είναι το κτήριο .... για μια ελάχιστη πρώτη καλημέρα Γενικά με το δεν έχει πρόβλεψη και εξωτερικές κολόνες κλπ κλπ που λες.... αν ισχύει ξέχνα τα όλα. Είναι 99.9% απίθανο να τον πουλήσεις ως αέρα με δυνατότητα δόμησης. Για άπλωμα ρούχων, και να κάνουν ρουφ γκάρτεν με πάρτι στην ταράτσα μόνο αν το πάρει κάποιος απο την πολ/κία .... (και φύσικά όλα αυτά με την επιφύλαξη της φαντασίας διότι τα δεδομένα που δίνεις είναι απο ελάχιστα έως μηδενικά. Υ.Γ. τώρα πρόσεξα και το θέμα της Pilotis. Οι πιθανότητες να μπορεί να κτίσει (με υπολοιπο συντελεστή δόμησης) πέφτουν κάτω απο το 0.01% ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα είναι ως πρέπει και υπεροχα.
 2. Πριν το ιδιοκτησιακό το «θέλω» σου και τα συν ιδιοκτησιακά δικαιώματα των υπολοίπων πρέπει να τσεκάρεις αν ο «αέρας» έχει εφικτή δυνατότητα δόμησης ή είναι πια μόνο αέρας κοπανιστός και δεν μπορεί να χτίσει τίποτα. Οπότε βασικές ερωτήσεις είναι 1. Ημερομηνία υφιστάμενης οικοδομικής άδειας. 2. Έχει ή δεν έχει εξαντληθεί ο Συντελεστής Δόμησης - Όγκου και το μέγιστο ύψος της Οικοδομής με βάση τις σημερινές πολεοδομικές διατάξεις για το Οικοδομικό Τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο σου. Όπως και πρόβλεψη στην υφιστάμενη Άδεια για εξάντληση ύψους για τον υπολογισμό της ελαχιστης πλαϊνής απόστασης Δ αν είναι άδεια μετά το 1985 περίπου. 3. Έχει στατική πρόβλεψη ορόφου η Στατική μελέτη της Οικοδομικής Άδειας? Αυτά για καλημέρα και είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το αναθέσεις σε τεχνικό γραφείου της εμπιστοσύνης σου, να τους προσκομίσεις τα ανωτέρω και ότι άλλο προκύψει με βάση αυτά … και μετά το θέλω σου θα μπορεί να γίνει πράξη ώστε να δεις και το δικά σου ερωτήματα τα οποία χωρίς να λυθούν ότι σου έγραψα είναι άνευ λόγου. Υ.Γ. τα βασικά 1.2.3 που σου έγραψα είναι μόνο το Α .....
 3. Μπα ανάποδα είναι… Οι πελάτες μου κατά κανόνα γλυτώνουν τους καβγάδες…. Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι με δικόγραφα στο χέρι και με μηνύσεις ο ένας στον αλλον που τρέχουν εκ των υστέρων να βρουν λύσεις και αναζητούν τεχνικές εκθέσεις παραστάσεις σε δικαστήρια κλπ. κλπ. Δεν στο συνιστώ ως εμπειρία για εσένα.
 4. καλά κάνει και για καλό σου είναι... οπότε πάτα το κουμπί ....
 5. μακάρι φίλε και στο εύχομαι.... απλά έτσι που το έγραψες κατάλαβα ότι ακόμα έχεις μηδέν προετοιμασία (πχ. Οικοδομική Αδεια, Νομιμοποίηση ότι αυθαιρεσίες είχες, ενεργειακό πιστοποιητικό και αναγκαία ενεργειακή αναβάθμιση μελέτη έτοιμη κλπ κλπ... ) Για αυτό σου είπα παίξε τζόκερ.... (και βάζε τόνους στο κείμενο σου μη φας ποινή)
 6. Αφού είσαι ακόμα σ αυτό το στάδιο των σκέψεων και απλα είχες επικοινωνία γενικα με Μηχανικό, δεν προλαβαίνεις πια να κάνεις την αίτηση την Δευτέρα με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Αν προλάβεις και μόνο να μπει η Αίτηση σου μη σε απασχολεί το Εξοικονομώ…. Παίξε Τζόκερ και θα κερδίσεις με την τύχη που εχεις.
 7. Ότι συμφωνηθεί μεταξύ σας. Δεν είναι έργο Μηχανικού να σας βρει λύση σε μεταξύ σας σχέσεις Δεν υπάρχουν σύνηθες λύσεις σε ότι αφορά συνιδιοκτησίες με εξαίρεση ότι πιο συχνό σύνηθες φαινόμενο τον καβγά… Να τα βρείτε. Πως? Όπως θέλετε …. Αν όχι τότε μηχανικοί δικηγόροι ψυχολόγοι κλπ.… (έξοδα) Το ίντερνετ δεν είναι δια πάσαν νόσον ….
 8. Απάντηση. Βρίσκεις Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου στην περιοχή σας. Του αναθέτεις τον έλεγχο. Του δίνεις τα σχέδια που έχετε ή ότι αλλο σας ζητηθεί Κάνει αυτοψία στο ακίνητο Πληρώνεις την αμοιβή της υπηρεσίας του Σας δίνει τις δέουσες λύσεις. Χωρίς όλα τα δεδομένα και χωρίς αυτοψία για έλεγχο της υφιστάμενης κατάστασης του ακινήτου δεν μπορεί να δωθεί αλλη βοήθεια απο εδώ.
 9. νομίζω και εγώ ότι το θέμα έχει εξαντληθεί απο εξ αποστάσεως συμβουλευτική...... ο δικηγόρος και ο μηχανικός που πρέπει να αναθέσει ο Giorgos Giatrakis έχουν τον λόγο να τον κατευθύνουν τι να κάνει και τι να μη κάνει. Σίγουρα πάντα μα πάντα η πιο καλή λύση είναι να τα βρουν με τον γείτονα. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα έχει σημαντικά κοστολόγια σε Τεχνικό Νομική υποστήριξη και διαδικασίες. Αν δεν υπάρχει κάποιο νεότερο παρα μόνο επίκληση βρέστε μου νομους και άρθρα κλπ, το θέμα θα θεωρηθεί ολοκληρωμένο και θα κλειδώσει.
 10. Δεν κάνεις τίποτα…. Απλά ο δικηγόρος σου (ειδικά αν είναι έμπειρος) δεν θα το διατυμπανίζει σε δικαστήρια αλλά θα αφήσει την άλλη πλευρά να το κάνει αυτό. Άκουσε με προσοχή την συμβουλή που σου έγραψε ο συνάδερφος yian… Μη ξεχνάς ότι η δικαιοσύνη συχνά πυκνά δεν είναι μόνο τυφλή αλλά και κουφή ….
 11. 1.-Είναι ενότητα για τους ιδιώτες οπότε πιο καλά το θέτεις στις σχετικές ενότητες για Τοπογραφικά. 2. Συνεργάσου με συνάδερφο Τοπογράφο για να μη έχεις πατάτες. (άποψη μου απλά)
 12. Α. αν είναι σε κτίριο με διηρημένη ιδιοκτησία και εμπλέκονται και κοινόχρηστοι χώροι κλπ. σίγουρα ναι. Αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση κάνεις τροποποίηση της κάτοψης οπότε πάλι ναι και ενδεχόμενα να προκύψει λοιπή παράβαση με αναλυτικό Β. Αφού είναι πέραν του νόμιμα υφισταμένου πολεοδομικά περίγραμμα τος σίγουρα υπέρβαση δόμησης + κάλυψης + ενδεχόμενα παραβίαση πλαγίων αποστάσεων κλπ.
 13. Ναι υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με αυτό. Ναι δεν θα χρειαστείς να περιμένεις αλλα 30-50 μέχρι να ξαναβγεί νέος νομος με ευεργετικές διατάξεις για αυθαιρεσίες (κι αν θα βγει τότε). Ο Μηχανικός σου που έχει όλα τα σχέδια στην διάθεση του και την υφιστάμενη κατάσταση του ακινήτου είναι ο μόνος και μοναδικός που θα αποφασίσει τι διαδικασία θα πρέπει να κάνεις για να είσαι σε όλα νομότυπη. Ο ίδιος θα ελέγξει και θα δει τι δείχνουν τα σχέδια στην όποια νομιμοποίηση έγινε πριν 2 χρόνια που το αγόρασες Οπότε με αυτά ως μπούσουλα και τα οποία είναι καταγεγραμμένα και δεν μπορείς να τα αρνηθείς θα βγουν οι ανάλογες άδειες. Ακόμα και αυθαιρεσία (που η δική σου είναι μικρή) που την φροντίσεις πριν σε πιάσουν, υπάρχουν μείωση ποσού αυθαιρέτου (αν θυμάμαι καλά τώρα) στο -80%. Αρα θα έχεις το κόστος της άδειας που θα χρειαστεί και θα σου πει συν κάποιο μικρά σχετικά ποσό. Μίλα μαζί του και λύση υπάρχει και δεν θα είναι απαγορευτική με βάση όσα έγραψες και κατάλαβα.
 14. Και συνοπτικά με τα σωστά που σου λέει ο Παύλος φρόντισε και για δικό σου καλό αλλα και για να μη σας σταματούν το έργο οι όμοροι διότι και έργα σε δικιά τους ιδιοκτησία θα είσαστε και θα λερώσουν και θα περνούν να πάρετε το οκ από αυτούς αν όχι οι πιθανότητες να έχετε τρεχάματα μετά είναι >80% αστυνομιες δικαστήρια υδομ και φωνές με καβγάδες όλοι μαζί
 15. Η αποκλειστική χρήση χώρων ή επιφανειών σε ιδιοκτησίες δεν είναι πολεοδομικός κανόνας αλλά ιδιοκτησιακος. (και φυσικά δεν είναι κανόνας αλλά νόμος και όχι μόνο στην Ελλάδα) Αρα δικαστήρια κλπ κλπ… Δίνει το δικαίωμα σε όποιον έχει ανάλογο τμήμα ακόμα κι αν είναι προσβάσιμο από τρίτους να έχει την αποκλειστική χρήση. Έχει όμως και την υποχρέωση για αποκλειστικά δικά του έξοδα αν υπάρξουν ζητήματα αποκατάστασης υγρασίας από κάτω πχ. Η αποκλειστική χρήση είναι σαν να είχες εσύ κάποια βεράντα στο διαμέρισμα σου (πχ) κι να θέλει κάποιος τρίτος να τοποθετήσει εκεί έναν ρημάδι ηλιακό (πάλι πχ) για λόγους ας πούμε ότι δεν έχει άλλη ταράτσα το κτίριο και είναι όλο με στέγη…. Οπότε ο χρυσός κανόνας είναι να τα βρείτε μεταξύ σας και ο ενας να βοηθά τον αλλον…. Αν δεν τα βρείτε θα τρέχετε σε δικηγόρους, μηχανικούς και γκρίνιες και έξοδα και φωνές για υποκριτικούς νόμους …. (που ενίοτε υπάρχουν και αυτοί φυσικά)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.