Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Didonis last won the day on April 8

Didonis had the most liked content!

Community Reputation

2,261 Υπεράριστη

About Didonis

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

10,921 profile views
 1. Νικόλα γιατί να πρέπει να σου εξηγήσει κάποιος γιατί θέλει ή δεν θέλει να πατάει το τάδε ή το άλλο κουμπάκι οπουδήποτε? Αν νομίζεις ότι αξίζει τον κόπο (που σιγουρα αξίζει) ας ανοίξουμε κάποιο θέμα στην χαλαρή για το πώς οι μεγάλες μηχανές (γοογλε, φατσαμπυκ κλπ. κλπ.) ή και αλλοι προσπαθούν και επιτυγχάνουν να καταγράφουν συμπεριφορές σε τεράστια δεδομένα και κάνουν χρήση τους για οικονομικούς λόγους διαφήμισης το πιο σοφτ μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς….. Δεν αφορά όμως το παρόν θέμα αλλά είναι ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο…
 2. Συγνώμη….αλλά τι λες? Από πού λαμβάνεις το δικαίωμα να ορίζεις ΕΣΥ ποιος ή πότε θα ποστάρει με βάση τις δικές του επιλογές?? Ποιός είσαι?? Τι είσαι?? Έλεος δηλαδή. Στο δια ταύτα, ο καθένας μας έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει όπως νομίζει ο ίδιος πότε γράφει, τι γράφει και τι δεν θέλει χωρίς να πρέπει να απολογηθεί ή εξηγήσει τα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά, σεξουαλικές προτιμήσεις και γενικά τα πιστεύω του. Το τι θεωρεί χρήσιμο ή άχρηστο είναι του καθένα από εμάς δικαίωμα. Δεν είναι όμως κανενός μας δικαίωμα να κριτικάρουμε τον οποιοδήποτε από εμάς και να κάνουμε ψυχαναλύσεις και απαξίωση επιλογών και μάλιστα με χαρακτηρισμούς μειωτικούς. Ειδικά όταν αυτό αφορά ενεργο μέλος της κοινότητας των Μηχανικών και έχοντας δεδομένα δείγματα από την επιστημονική του παρουσία και δεν αφορά κάποιο περαστικό τρολ. Οπότε χαλαρά …. Σε 2 μέρες θα έχουμε πραγματικές μετρήσεις επιλογών των συνανθρώπων στην χώρα μας που σίγουρα έχουν την ουσιαστική αξία και όχι τα κάθε βδομάδα σχεδόν δημοσκοπήσεις που έχουμε από τα ΜΜΕ εδώ και μερικά χρόνια ….
 3. και στα σωστά των συναδέρφων άρχισε να πατάς ένα ένα F5 / F6 / F7 / F8/ F9 .... ένα απ αυτά θα είναι το οκ.... (δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα κι εγω όταν μου συμβεί κάνω αυτόματη κίνηση και δεν θυμάμαι.... )
 4. 1,02€ ... αν ναι σφύρα και έρχομαι να το παραλάβω ......
 5. αφου είναι προ 2011 ναι μπορείς να εντάξεις το στέγαστρο σου στον 4495/17. θα πληρώσεις κόστος μηχανικού να το κάνει και ενα σχετικά μικρό πρόστιμο για αυτό. Ναι κάνε το. Μεχρι να γίνει όμως αυτό είναι αυθαίρετο. Ο Τεχνικός που μίλησες σου λέει ΜΠΟΥΡΔΕΣ ή ψέματα ή ρωτάει μηχανικούς όταν έχουν κατεβάσει τσικουδιές.
 6. Όχι δεν είναι επιτρεπτό. Είναι ζήτημα ανοχής του όμορου αν θα τρέχεις όταν το κάνεις ή όχι. Μη φερθείς «Ελληνικά» όπως λες αλλα να φερθείς όπως θα ήθελες να φερθούν μαζί σου.
 7. 1ον Αφού δεν είναι κινητά τότε πολεοδομικά είναι στέγαστρο και όχι πέργολα. 2ον Ναι χρειαζόσουν άδεια για να την είχες φτιάξει. Αν δεν προβλέπουν τα σχέδια του κτιρίου σου στην πολεοδομία τότε είναι καθ’ υπέρβαση, άρα αυθαίρετη.. 3ον Για να βάλεις περιμετρικά τζαμαρία ακόμα και φυσούνα τότε το κάνεις δόμημα πλήρη και ναι χρειάζεσαι άδεια και ναι αν το κάνεις χωρίς το πρόστιμο που θα φας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. 4ον οι πιθανότητες να εχεις υπόλοιπο συντελεστή δόμησης λογικά πρέπει να είναι ελάχιστες οπότε άδεια δεν μπορείς να βγάλεις. Αναθέτεις όμως αν θες σε τεχνικο γραφείο να μελετήσει τον φάκελο του ακινήτου σου και σου σε κατευθύνει με σιγουριά και όχι υποθέσεις. (Νομιμοποίησε το στέγαστρο άμεσα, δεν υπαρχει το αν θα σε βρουν αλλά το πότε και το πρόστιμο θα τρέχει μαζί με τον χρόνο όταν συμβεί αυτό)
 8. τι να τα κάνουμε τα γκουκλ αναλιτικ αφου εχουμε τα δικά μας εργαλεία .... (άνευ αλγόριθμο)
 9. Για την μεταφορά κάνε γραπτό αίτημα (μπορεί και σε εμαιλ νομίζω) προς το ΤΕΕ. Για το 2ο. Εχεις πρόσβαση στον Υπολογιστή που έκανε χρήση ο πατέρας σου? Αν ναι υπάρχουν τρόποι αρκεί να γίνουν με προσοχή και χωρίς νέα αιτήματα ή αλλαγές στον λογαριασμό του.
 10. περιοχή που είναι? και σε ποιόν τομέα είσαι φοιτητής?
 11. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας ότι δείγμα έως τώρα 71 είναι μικρό… Όμως (τεράστιο το Όμως) έχει αποδειχτεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις που εχουμε κάνει στο Φόρουμ μας, τα αποτελέσματα εδώ να είναι πράγματι πιο κοντά στις τελικές ψηφοφορίες που έγιναν. Νομίζω πως ο βασικός λόγος είναι ένας και μοναδικός. Εδώ ότι ψηφίζουμε δημοσκοπικα (πραγματικά) παραμένει ως έχει και δεν αλλάζει τα ποσοστά και τον αριθμό ψήφων κανένα ανθρώπινο χερι από την διαχείριση …. Οπότε είναι Ηλίου φαεινότερο ότι οι δημοσκοπήσεις που βγάνουν συχνά πυκνά με διαφορές τεράστιες από την τελική ψηφοφορία είναι πειραγμένες … κι όχι κατά λάθος. Για αυτό το τονίζω …. Φυσικά η παρούσα δημοσκόπηση αφορά Βουλευτικές εκλογές και έχουμε αρκετούς μήνες ακόμα μέχρι να φτάσουμε αλλα και οι ενδιάμεσες εκλογές για την ΕΕ θα είναι ένα ισχυρό δείγμα και με μέγιστη εγκυρότητα αφού κι αυτές δεν έχει δυνατότητα να παρέμβουν τα χέρια διαφόρων ….
 12. Στο δια ταύτα.... με βάση την ΕΔΩ δημοσκόπηση δεν έχουν βάση τα επι μήνες δημοσκοπήσεις γενικά του "τύπου" +12% ή και +15% που βλέπαμε συνέχεια.... Εδώ μέχρι τώρα πάνε μια ή άλλη και έως σήμερα είναι πάλι μπροστά για λίγο ο συριζα και έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις στο Μηχανικός ... μη ξεχνάμε και τις προηγούμενες φορές είχα βγει σωστές στην πράξη..... με κλασικό παράδειγμα το Δημοψήφισμα που όλοι έλεγαν το Ναι +10% και μόνο εδώ είχε το ανάποδο... και το οποίο βγήκε. Άσχετο φυσικά πως προχώρησαν τα πράγματα τότε....
 13. Έχεις κάποιον ή κάποιους ιδιαίτερους λόγους που παρ ότι θες να έχεις ενασχόληση με κτίρια ως Μηχανικός να μη χρειάζεται να βγαίνεις από το κτήριο γραφείων σας?
 14. ότι σας πει ο Μηχανικός σας. Αυτός έχει όλο τον φάκελλο στα χέρια του αυτός γνωρίζει όλες τις απαιτήσεις που απορρέουν από το έργο που έχει αναλάβει.... όλοι οι υπόλοιποι θα υποθέτουμε καταστάσεις κλπ κλπ ....
 15. μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις.... όπως μπορεί και να αλλάξει μετά 100 χρόνια ή και ένα χρόνο ή και ποτέ.... (όλα υπο όρους και προϋποθέσεις ή αν έχεις και τον σωστό μπάρμπα στη σωστή θέση ... λένε οι κακές γλώσσες.) Γενικό Ναι ή γενικό Όχι δεν υπάρχει στο ερώτημα όπως εσύ το διατυπώνεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.