Jump to content

Didonis

Συντονιστής
 • Content Count

  5,472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Didonis last won the day on March 29

Didonis had the most liked content!

Community Reputation

2,426 Υπεράριστη

About Didonis

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

12,162 profile views
 1. και.... πως είναι δυνατό να μη υπάρχει σύσταση σε πολυκατοικία αλλά να δηλώνεις για ποσοστά 65% ??? τα ποσοστά απο σύσταση δεν είναι? ή κάτι άλλο?
 2. η μελέτη θερμομόνωσης δεν γράφει μόνο ένα σκέτο λ. Περιγράφει υλικά και διάταξη για τους εξωτερικούς περιμετρικούς τοίχους. Εκεί δείχνει αν υπάρχει μονωτικό υλικό ή όχι, πάχος θέση κλπ. Αυτό έχει σημασία. Πέρα απο αυτά όμως αφού έχετε Μηχανικό επιβλέποντα στο έργο και αφου ο ίδιος ξέρει τι θα πρέπει να φροντίσει ώστε να λάβει παραλαβή σωστή άνευ προβλημάτων όταν ολοκληρωθεί το έργο τότε η οποιαδήποτε άλλη συμβουλή δική μας εξ αποστάσεων δεν έχει καμία βαρύτητα. Προσωπικά στις θερμικές ζώνες που κατά κανόνα έχω δουλέψει δεν επαρκεί το τούβλο με 25εκ όπως εσύ λες. Τώρα ανάλογα την θέση τον προσανατολισμό, σκιές, φυσικό ηλιασμό, ειδικές κατασκευές παθητικής αρχιτεκτονικής αξιοποίησης θερμικών ροών κλπ κλπ όλα αυτά αλλάζουν. Οπότε ότι πει ο Μηχανικός σου που έχει την πλήρη εικόνα.
 3. δεν προβλέπω να εχεις καλά αποτελέσματα όπως τα λες. Στις ερωτήσεις όμως δεν απάντησες οπότε δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε μαζι.
 4. Στα σχέδια της Άδειας Δόμησης τι πρόβλεψη πάχους τοιχοποιίας έχει? Στη στατική Μελέτη προβλέπει φέροντες τους τοίχους? Μελέτη θερμομόνωσης τι προβλέπει? Ο επιβλέπον Μηχανικός του έργου τι σας είπε? (το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)
 5. και βέβαια ισχύει αφού δεν υπάρχει σύσταση καθέτου ώστε το ανεξάρτητο κτίριο να είναι σε άλλο τμήμα της καθέτου.
 6. Από πότε πρέπει να γίνει νομιμοποίηση ή τακτοποίηση ΤΕΝΤΑΣ? Ή ακόμα να βγεί Άδεια Δόμησης για ΤΕΝΤΑ Μπας και αφορά πέργολα ή άλλο? Τσεκ με προσοχή στους ορισμούς του ΝΟΚ ώστε να γίνει σωστή χρήση των πολεοδομικών όρων για να μπορέσει να γινει κατανοητό το ερώτημα σου?
 7. μόνο αν προσμετρά ως χωρος κυρίας χρήσης στον ΣΔ και είναι σύμφωνα με τον κτηριοδομικό κανονισμό (επάρκεια φυσικού φωτισμού, αερισμού κλπ). Μη ξεχνάς άνθρωποι θα είναι εκεί όχι κούτες ..... Άρα και καθαρά Αρχιτεκτονικά μη επιτρεπτό έως απαράδεκτο να υπάρχει στην αρχιτεκτονική μελέτη αν δεν έχει αυτά τα βασικά.
 8. Άδεια Δόμησης Τα τα υπόλοιπα βλέπε όπως τα είπε ο Terry πριν 6 χρόνια.
 9. 1 - δεν παιζει ρόλο 2 - οχι 3 - μιλάς με τον λογιστή σου για φορολογικές ή επαγγελματικές ΄συγχωνεύσεις ή με σύμβουλο γάμου και τον παπά της ενορίας σου για πλήρη συγχώνευση . Μη γράφεις με Κεφαλαία. Διόρθωσε το τίτλο σου που είναι όλος με Κεφαλαία.
 10. κάθετη εκτός σχεδίου και εκτός όρια οικισμου έτος 2020 ξέχνα το. Τέλος Πιθανά άλλες λύσεις κατάτμησης της ιδιοκτησίας σας υπάρχουν αρκεί το κάθε τεμάχιο να μπορεί να λάβει αρτιότητα .... όλα αυτά όμως θέλουν να υπάρχουν όλα τα δεδομένα (και δεν τα έχουμε και δεν θέλουμε να τα έχουμε στο δημόσιο φόρουμ) Κάνε ότι νομίζεις. Υ.Γ. και άλλο κατάτμηση γεωτεμαχίου και άλλο σύσταση οριζόντιας συνιδιοκτησίας ή καθέτου συνιδιοκτησίας. Μη μπερδευεις τα μπρίκια με τα φύκια επειδή και 2 τελειώνουν σε κια
 11. Στα γεωτεμάχια εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού δεν είναι επιτρεπτή η σύσταση καθέτου συνιδιοκτησίας πια.
 12. 1ον δύσκολη εποχή διάλεξες να τσακωθείς με μια σταγόνα στατική 2ον τι εννοείς με το “μία σταγόνα στατική”. Βγάζει μία σταγόνα όλη κι όλη στο που και που, στάζει από μία σταγόνα πάντα στο ίδιο σημείο? Άλλο. 3ον. Εάν και εφόσον η σταγόνα ή άλλο νερό μπαίνει μόνο όταν βρέχει δεν χρειάζεσαι μεγάλες αναλύσεις. Μπάζει νερά το στέγαστρο σου. Τέλος. Θέλει πλήρη και σωστή υγρομόνωση 4ον δεν μπορούμε να σου συστήσουμε συνεργεία ή Μηχανικούς. Δεν είναι καν επιτρεπτό από τους κανόνες του φόρουμ πέραν τους κανόνες δεοντολογίας που οφείλουμε έχουμε. Αναζητάς, ρωτάς και επιλέγεις μόνη σου ή με σύμβουλο Μηχανικό ή Τεχνικό Γραφείο της εμπιστοσύνης σου και βρίσκεις μόνη σου. 5ον Έχεις φροντίσει ο χώρος αυτός να έχει “τακτοποιηθεί” ώστε να μη έχει αυθαιρεσίες? Αν όχι το φροντίζεις πρώτα απ όλα και αυτό διότι δεν θα μπορείς να λάβεις καμία άδεια εργασιών αν υπάρχουν αυθαιρεσίες (που λογικά όπως το βλέπω υπάρχουν 6ον Τα ελενίτ γενικά είναι ένα απαγορευμένο υλικό πια και θέλει ιδιαίτερη προσοχή το τι και το πως θα το κάνεις. Για τα 4 και 5 σίγουρα πρέπει να μιλήσεις με Τεχνικό Γραφείο ή Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου. Σε κάθε περίπτωση ισχύει το 1ο
 13. κατέβασε απο τα download μας κάποιο απο αυτά Α Β Γ δεν τσέκαρα να δω τι είναι πιο σχετικό με το ερώτημα σου/ Οπότε τσέκαρε μόνος σου. Και δες και άλλα που έχει εκει σχετικά για άδειες. Για υπευθ. Δηλώσεις που επικουρικά μπορεί να ανακαλύψεις ότι θα χρειαστείς θα μπορεί να τις κάνει και διαδικτυακά. Δες σχετικό θέμα στο φόρουμ για αυτό.
 14. Μη ανακατεύεις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας και κόστος εγκατάστασης και τοποθέτησης. Το πιο καλό απ όλα είναι να τα βρείτε οι ενδιαφερόμενοι μόνοι σας…. Αν όχι θα πληρώσετε τα διπλάσια σε δικηγόρους. Α λύση 3 όροφοι παυ ΘΑ κάνουν χρήση. 4 στάσεις ο ανελκυστήρας (Ισόγειό. Α όροφό, Β όροφό Ενδεικτικό κόστος 12000€ πληρώνει ο κάθε όροφος 12000/3 από 4000€ Β λύση αν κάποιος όροφος δεν θέλει να έχει ανελκυστήρα (πχ ο 1ος) Δεν μπαίνει πόρτα στον πρώτο όροφο ο ανελκυστήρας θα είναι 3 στάσεων Ενδεικτικό κόστος ανελκυστήρα (ας πούμε χωρίς να έχω δεδομένη τιμή) 11000€ πληρώνουν οι ωφελούμενοι 11000/2 από 5500Ε Λύση Χ Άν θέλει μόνο ένας και όλοι οι άλλοι δεν θέλουν, τα πληρώνει όλα μόνος του και δεν βάζει πόρτες στις άλλες στάθμες. Θα πρέπει όμως να έχει και έγκριση από την Γενική Συνέλευση για την τοποθέτηση Ανελκυστήρα αφού είναι εγκατάσταση μηχανισμού σε κοινόχρηστο χώρο. (Υφιστάμενο φρεάτιο Ανελκυστήρα( Αν στο μέλλον όποιος δεν είχε μπει αποφασίσει να μπει όλο το κόστος αναβάθμισης θα είναι δικό του και φυσικά θα είναι αρκετά μεγάλο. + Την αναλογία που χρωστούσε από την αρχική τοποθέτηση. Αυτό με απόφαση Γενικής συνέλευσης. Βρέστε λύση…. Οι άνω συμβουλές από όσους απάντησαν ήταν δωρεάν, αν δεν βρείτε λύση δεν θα είναι δωρεά οι επόμενες λύσεις. Και μη ξανακάνεις παράθεση ολόκληρο προηγούμενο κείμενο για να μη διαγραφή η απάντηση σου. Πατάς απλά το κουμπάκι απάντηση, όχι παράθεση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.