Μετάβαση στο περιεχόμενο

angelikipa

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

angelikipa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. @GousgounisΕυχαριστώ πολύ! Όχι δεν έχει κάνει κάτι ακόμα και φαίνεται αυτό απο street view κτλ. και δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει η όχι. Οπότε θα μπορούσε να γίνει ακόμα και με άδεια μικρής κλίμακας αν πληρούνται οι προϋποθέσεις; ( προϋπολογισμός κτλ)
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω μια περίπτωση στην οποία ο πελάτης έχει κάνει ανέγερση διώροφης οικοδομής με υπόγειο. Στο υπερυψωμένο ισόγειο και στον όροφο υπάρχουν κατοικίες. Το υπόγειο είναι ημιτελές και έχει αποθήκες. Ο πελάτης θέλει να κάνει και τις αποθήκες του υπογείου διαμερίσματα (έχουν παράθυρα). Με έναν πρόχειρο υπολογισμό φαίνεται να υπάρχει υπόλοιπο δόμησης αρκετό αν όχι για όλες τις αποθήκες έστω για μεγάλο μέρος αυτών. Θα μπορούσαμε με μια άδεια νομιμοποίησης να γίνουν και αυτά διαμερίσματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Kαλησπέρα συνάδελφοι, Έχω οικόπεδο εκτός Αθηνών που πρόκειται να δομηθεί, το οποίο και είναι κάτω απο 200τ.μ. και το πρόσωπο κάτω απο 8μ. και δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα να χωρέσω τις απαιτιούμενες θέσεις στάθμευσης. Στην περίπτωση αυτή απλά δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς ή προκύπτει κάποιου είδους απαλλαγή. Διαβάζοντας τις αλληλουχίες των νόμων που έχουν προηγηθεί δεν μπορώ να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση αυθαιρεσίας. Συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του 74 στα σχέδια της άδειας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ημιυπαίθριος. Μετά από αυτοψία και αποτύπωση του χώρου διαπίστωσα οτι έχει δημιουργηθεί αυθαίρετα μικρός ημιυπαίθριος χώρος σε βάρος όμως του διαμερίσματος. Δηλαδή τα τετραγωνικά του διαμερίσματος προκύπτουν λιγότερα και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάποια άλλη αυθαιρεσία. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Προχωράω σε ρύθμιση αυθαιρέτου; Αλλά τι αυθαιρεσία θα δηλώσω για να προχωρήσει, έτσι και αλλιώς λόγω της παλαιότητας εμπείπτει στην κατηγορία 1. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ενα οικόπεδο με δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες και πρόκειται να καταργηθούν και να συσταθούν 3 νέες κάθετες ιδιοκτησίες. Εχω κάνει τις ταυτότητες βάσει της υπάρχουσας κατάστασης και μου ζητάνε απο το κτηματολόγιο ταυτότητες και για τις κάθετες που δεν υπάρχουν. Από το τεε που παίρνω στην τεχνική υποστήριξη μου λένε οτι δεν γίνεται αυτό. Η προισταμένη του κτηματολογίου μου λεει οτι γίνεται και ετσι πρεπει να γίνει. Γνωρίζει κανείς πως γίνεται? εχει τύχει σε κανέναν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Σας ευχαριστώ πολύ, μετά όμως απο επικοινωνία με την πολεοδομία τελικά ισχυεί οτι βάζεις το Α/Α του μεταγενέστερου ελέγχου φορολογικών και βγάινει εκεί ηεπιλογή για ενημέρωση της αδειας.
  7. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73) Καλησπέρα, Έχω μια άδεια του 2019 που τώρα έληξε και θέλω να κάνω μόνιμη συνδεση με τα δίκτυα ( καθώς η προσωρινή έληξε). Το πρόβλημα είναι ότι στην κατασκευή του κτιρίου έγιναν κάποιες αλλαγές στα ανοίγματα μόνο οπότε θέλω να γίνει ενημέρωση της άδειας για να έρθει έλεγχος δόμησης και να προχωρήσω. Μπαίνοντας στο e-adeies υπάρχουν οι επιλογές μόνο για ενημέρωση έντυπης άδειας. Τι επιλογές έχω?
  8. Καλησπέρα, Έχω αναλάβει ενα οικόπεδο που άρχικά ηταν εντός οικισμού οπότε συμφωνα με τις τότε διατάξεις ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο. Στη συνέχεια άλλαξαν τα όρια του οικισμού και βγήκε εκτός και πλέον δεν είναι ούτε κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο. Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος νόμος η απόφαση που να το καλύπτει? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.