Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pavlos33

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    17.081
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    347

Φήμη στην κοινότητα

7.508 Υπεράριστη

Σχετικά Pavlos33

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

125.800 profile views
  1. Εξαρτάται από τη γωνία στάθμευσης του οχήματος. Ένα εύρος διαστάσεων μπορεί να κυμαίνεται από 2,25*4,50 με 2,50*5,0 κλπ.
  2. Τεκμαίρεται ότι το οικόπεδο, ακάλυπτος κλπ αποτελεί κοινόχρηστο χώρο, εκτός και αν ρητά ορίστηκαν αποκλειστικές χρήσεις, κάτι που όπως αναφέρεις δεν υφίσταται. Άρα, μια πρώτη σκέψη θα ήταν μήπως αυτές οι αυθαιρεσίες μπορούσαν να ενταχθούν μελλοντικά στα κοινόχρηστα. Αναφέρεις εξ αρχής πρασιά. Το ακίνητο βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου;
  3. Καλημέρα. Μπορείς είτε να αφήσεις 2,50 μ ή 0.0 από τα όρια. Αποστάσεις βάσει ΝΟΚ δεν ισχύουν στους στάσιμους. Αν η οδός έχει χαρακτηριστεί ως κύρια τότε η γραμμή δόμησης οπισθοχωρεί κατά 3 μ από το όριο όπως αυτό ορίζεται στο ΠΔ 209/98. Επιπροσθέτως και πριν φτάσεις στο επίπεδο μελέτης, να ελέγξεις αρτιότητα/ οικοδομησιμότητα του οικοπέδου. Ποιος ο αποδεδειγμένος-συμβολαιογραφικά-χρόνος δημιουργίας του οικοπέδου; Το οικόπεδο ανήκει στο προ 23 τμήμα του στάσιμού ή στο εκτός του συνεκτικού τμήματος; Είναι όντως στάσιμος ο οικισμός συμπεριλαμβανόμενος στο ΦΕΚ 292/Δ/83; Υπάρχει καθορισμένο κέντρο με απόφαση άλλοτε κοινοτικού συμβουλίου; Το ακίνητο βρίσκεται εντός ακτίνας 800 μ από το κέντρο αυτό; Μήπως έχει κυρωθεί ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ στην περιοχή το οποίο επηρεάζει πλέον και τους στάσιμους οικισμους; Μήπως ο οικισμός έχει πλέον οριοθετηθεί και δεν ισχύει το ΦΕΚ 588/Δ/82; Η μελέτη που κάνεις για ποια χρήση προορίζεται; Εϊναι αποκλειστική κατοικία ή μικτή χρήση;
  4. Η Ο.Α αναφέρεις ότι είναι προ ΓΟΚ. Σε ποιας χρονολογίας κανονισμό αναφέρεσαι (1985/1973/1955;). Οι αυθαιρεσίες ποιο έτος έγιναν; Το ακίνητο έχει σύσταση; Αν δεν έχει σύσταση, υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες μετά το 1983 που οδηγούν σε κατηγορία 4 στο σύνολο του ακινήτου;
  5. Άρα, από τα συμφραζόμενα εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι εργασίες που πρόκειται να αδειοδοτηθούν προϋποθέτουν και την έγκριση της απλής πλειοψηφίας ή της ενισχυμένης πλειοψηφίας ως ορίζεται στον κανονισμό, λόγω του ότι αυτές επηρεάζουν κοινόκτητα/κοινόχρηστα της οικοδομής. Εργασίες χωρίς άδεια προφανώς γνωρίζεις ότι είναι παράνομες και επισύρουν κυρώσεις. Υπογραφές δεν μαζεύονται χτυπώντας κουδούνια, αλλά μέσω της γενικής συνέλευσης όπως ανέφερα. Επομένως, το ερώτημα που θέτεις στο φόρουμ ποιο ακριβώς είναι;
  6. @Hliana4880 Το ερώτημα που θέτεις είναι χωρίς λεπτομερή περιγραφή. Άλλαξες τη φορά της πόρτας ή έκανες διάνοιξη νέου ανοίγματος σε άλλη θέση; Εκδόθηκε άδεια μικρής κλίμακας ; Ποιο σχέδιο είναι αυτό που αναφέρεις και βάσει ποιας διοικητικής πράξης υφίσταται; Οι "υπογραφές" που αναφέρεις για ποιο σκοπό συλλέχθησαν; Αν θίγονται κοινόκτητα/κοινόχρηστα τμήματα οικοδομής και ζήτησες συναίνεση για να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ τότε η συναίνεση θα προκύψει ως αποτέλεσμα σύγκλησης γενικής συνέλευσης με την πλειοψηφία των ψήφων που ορίζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας και στην συνέλευση αυτή θα τεθεί το θέμα σου στην ημερήσια διάταξη και στο τέλος θα πάρεις υπογεγραμμένο αντίγραφο από τον διαχειριστή. Η βραχυχρόνια μίσθωση δεν απαγορεύεται γενικώς, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά από τον κανονισμό της οικοδομής.
  7. Kαλημέρα. Καλή Σαρακοστή. Οι θέσεις στάθμευσης, έχουν δοθεί μέσω σύστασης πολυκατοικίας και κάποιες υποχρεωτικές, ήδη από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Στα σχέδια λοιπόν που συνοδεύουν, τη σύσταση και την άδεια φαίνονται ακριβώς οι θέσεις καθώς και οι κοινόχρηστοι διάδρομοι ελιγμών οχημάτων. Αν τώρα, κάποια γκαράζ έκλεισαν αυθαίρετα ή δημιουργήθηκαν αυθαίρετα, αυτό είναι κάτι άλλο και εσείς γνωρίζετε τι συμβαίνει στην πολυκατοικία σας. Το θέμα λοιπόν δεν απαντάται από εδώ, αλλά χρειάζεται να διαβάσει κάποιος μηχανικός τη σύσταση, να λάβει σχέδια σύστασης και άδειας, να αντιπαραβάλει σχέδια με υφιστάμενη κατάσταση και να σας απαντήσει τι προβλέπεται και αν τα αυτοκίνητα τα οποία ενοχλούν, παρκάρουν πάνω σε κοινόχρηστους διαδρόμους ελιγμών.
  8. Καλησπέρα Βασίλη. Διευκρίνισέ μας τι εννοείς; Στο Α 112 αναφέρεται ότι εμπίπτουν ακίνητα με αποκλειστική χρήση κατοικία (ότι δηλαδή ίσχυε για τους στάσιμους στο ΠΔ του 82 ΦΕΚ 588/Δ)
  9. Η επιφάνεια του διαδρόμου που περιγράφεις ορθώς δεν έχει εισαχθεί σε κελί επιφάνειας στην ΗΤΚ. Η αποθήκη όπως ειπώθηκε θα πρέπει να εισαχθεί στις επιφάνειες. Το παραπάνω σχόλιο περί χρήσεων έχει να κάνει στο ότι εξετάζουμε στο πεδίο χρήσεων τις κύριες χρήσεις (εν προκειμένω έχεις χρήση κατοικία) βάσει του σχετικού άρθρου του κτιριοδομικού. Οι βοηθητικές απλώς επικουρούν την κύρια χρήση και δεν την αλλοιώνουν. Αν για παράδειγμα είχες ένα κτίριο logistics θα έβαζες στις χρησεις "αποθήκευση". Δες και το manual του ΤΕΕ νομίζω κάπου το αναφέρουν.
  10. Το ακίνητο ποια επικρατούσα χρήση έχει; Σύμφωνα με τις οδηγίες οι χρήσεις ταξινομούνται με τις κύριες χρήσεις βάσει κτιριοδομικού, εκτός βεβαίως και αν έχεις κτίριο μικτής χρήσης (με διαφορετικές κύριες χρήσεις, όπως πχ ισόγειο καταστήματα, όροφοι γραφεία, άλλοι όροφοι διαμερίσματα κλπ).
  11. Κατά τη γνώμη μου μπορεί να γίνει χρήση του άρθρου 112 και μετά την οριοθέτηση του οικισμού για τον υπολογισμό των αυθαιρεσιών που έλαβαν χώρα μετά το 1983. Οι αυθαιρεσίες προ 1983 εντός στάσιμου δεν απαιτείται να δηλωθούν, πλην όμως καλό είναι να δηλωθούν ώστε να αποκτηθεί οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση και γι αυτές.
  12. Πολύ σωστά Ιάσωνα. Αυτά λέμε εδώ και μερικά post πιο πάνω. Έλεος πια με τους "ανευθυνουπεύθυνους".
  13. Nα μας πει το ΤΕΕ τι θα γίνει όταν παρουσιαστεί μια νέα διαθήκη με έναν ακόμη κληρονόμο που δεν φαινόταν στην αρχική. Εσύ ακολουθείς ότι ειπώθηκε. Πρώτα θα έχεις νόμιμο ιδιοκτήτη με μεταγεγραμμένη πράξη αποδοχής και μετά θα κάνεις υπαγωγή ν.4495,ΗΤΚ κλπ.
  14. Καλημέρα. Για μένα καλύτερη λύση είναι αυτή. Γλιτώνεις και την διαδικασία της αρχειοθέτησης στην περίπτωση κατά την οποία θα συνέτασσες δυο ΗΤΚ. Όταν τροποποιηθεί η σύσταση, μπαίνεις και τροποποιείς την ΗΤΚ καταχωρώντας τα νέα στοιχεία της σύστασης και του ΚΑΕΚ της. Αναφορικά με το ΠΕΑ, έχω τη γνώμη ότι αυτό συντάσσεται στον πραγματικό χώρο με τα πραγματικά τετραγωνικά, ήτοι στο συνενωμένο διαμέρισμα. Τι νόημα θα είχε να συνταχθεί ΠΕΑ σε θεωρητικό διαμέρισμα που τώρα δεν υφίσταται;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.