Jump to content
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Pavlos33

Συντονιστής
 • Posts

  17,179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  349

Pavlos33 last won the day on March 31

Pavlos33 had the most liked content!

Reputation

7,568 Υπεράριστη

About Pavlos33

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

127,147 profile views
 1. Δημήτρη προ ν. 4759 ακόμη και αν είχαμε 8 γήπεδα των 500 τμ (μη άρτια μη οικοδομήσιμα) και τα ενώναμε με το τελικό να είχε 45 μ πρόσωπο και 50 μ βάθος μπορούσαμε να έχουμε το συνενωμένο άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο. Αυτοί οι τύποι έγραψαν το ακατανόητο ότι θα πρέπει ένα τουλάχιστον από τα γήπεδα να ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά την έναρξη ισχύος του νόμου . Ο συνάδελφος είχε ρωτήσει αν στη διάταξη αυτή συμπεριλαμβάνεται και άρτιο κατά παρέκκλιση προ ισχύος ν. 4759. Το πρόβλημα είναι αν δεν έχεις άρτιο . Ο νόμος με τις μεγαλύτερες ασάφειες που δυστυχώς συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί παρά τις όποιες οδηγίες δόθηκαν μέσω της εγκυκλίου ν. 4759.
 2. Προσωπικά, στην περιοχή μου δεν είδα ούτε μια φορά επί πολλές δεκαετίες ξερικό πηγάδι να το κάνουν να βγάλει ξανά νερό. Αυτά τα πηγάδια έχουν μία και μόνο κατάληξη. Να μπαζωθούν.
 3. Eκτιμώ ότι συμπεριλαμβάνονται και τα κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα.
 4. Πως να ενεργοποιήσει το πηγάδι που δεν έχει νερό για περισσότερα από 20 χρόνια;
 5. Το ίδιο θα χρεώνονταν, αν έστω ότι τίκαρες το checkbox της Δ.Δ και επιπλέον την μια λοιπή παράβαση ή εναλλακτικά αν βάλεις δυο λοιπές παραβάσεις. Γιατί σε προβληματίζει;
 6. Yπήρχε στο εγχειρίδιο χρήσης του ΤΕΕ για το Ν. 4178. Δεν αναφέρεται στο νόμο. Θυμάμαι μάλιστα ότι αν το επιχειρούσες να τικάρεις την ΔΔ και είχες και άλλη παράβαση δεν προχωρούσε η υποβολή.
 7. @janna Ξεκάθαρη απάντηση προφανώς δεν θα πάρεις διότι δεν υπάρχει. Από το νόμο αναφέρεται ως όριο επιφάνειας για χρήση μειωτικού τα 50 τμ ισόγειου βοηθητικού χώρου χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτή η επιφάνεια μπορεί να αντιστοιχεί και σε τμήμα ενιαίου κτιρίου. Η ερμηνεία της εγκ. 2 για αποθήκες κατηγορίας 3 (είτε αυτοτελείς είτε περισσότερες από μια ανεξάρτητες αποθήκες )που αθροιστικά δεν υπερβαίνουν τα 15 τ.μ και πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής στην εν λόγω κατηγορία, νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει μια κατ αναλογία ερμηνεία και για περισσότερες αποθήκες με άθροισμα επιφάνειας <50 τμ. Κλίνω προς την άποψη ότι μπορείς να εφαρμόσεις αυτό που σκέφτηκες.
 8. Αρκεί να υπάρχει το απαιτούμενο βάθος και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σε όλο το μήκος του. Δες και το σχετικό έγγραφο. Πέραν του θέματος με το βάθος, υπάρχει μια ασάφεια στον 4759 για τις συνενώσεις καθώς απαιτεί το ένα γήπεδο από αυτά που συνενώνονται να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, πράγμα-όπως έχει συζητηθεί και στο παρελθόν-εντελώς παράλογο. εγγραφο 84961 για βαθος γηπεδου εκτος σχεδιου.pdf
 9. Βασίλη αυτό ακριβώς είναι το λάθος που αναφέρω παραπάνω. Σαφώς και πρέπει να μπει μόνο η κάτοψη που προσαρτάται στην υπαγωγή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισάγεται σχέδιο που δεν αντιστοιχεί σε πράξη (εκτός της εξαίρεσης που αναφέρω). Το σύστημα προφανώς και αν του "πεις" ότι "σου αντιστοιχίζώ" την υπαγωγή τάδε με το σχέδιο τάδε δεν θα βγάλει σφάλμα. Δική μας ευθύνη είναι η ορθότητα των αντιστοιχίσεων.
 10. Βασίλη το να ανεβάσει άλλο σχέδιο δεν επιτρέπεται. Η κάτοψη θα πρέπει να αντιστοιχίζεται με διοικητική πράξη (άδεια, τακτοποίηση κλπ). Εξαίρεση, τα προ 55 που μπορούμε να τα εισάγουμε με αποτύπωση και όπου διοικητική πράξη μπορούμε να επισυνάψουμε τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης (όπως κάναμε και στις βεβαιώσεις άρθρου 83).
 11. Στην κρίση σου αν θα ζητήσεις από τον συνάδελφο της δήλωσης να επανασχεδιάσει. Με αυτό το σχέδιο πιστεύεις ότι μπορεί για παράδειγμα μια συμβολαιογράφος να κάνει συμβόλαιο; Από τα γραφόμενά σου υποθέτω ότι το σχέδιο είναι πολύ πρόχειρο και θα πρέπει να διορθωθεί και να επανεισαχθεί στην δήλωση προκειμένου αυτό το σχέδιο στη συνέχεια να εισαχθεί στην ΗΤΚ και στην αντιστοίχιση με την διοικητική πράξη (την τακτοποίηση εν προκειμένω).
 12. Aυτό λέει ο νόμος αυτό ζητάνε οι συμβ/φοι. Ή το δείχνεις και εκκινείς την διαδικασία να λάβει αριθμό ή δεν το δείχνεις. Από τη στιγμή που φαίνεται στο τοπογραφικό θέλει αριθμό ΕΜΣΥ. Το πηγάδι το ξερικό είναι στα ανενεργά.
 13. Η πιο συνηθισμένη μορφή δόμησης τέτοιων κτιρίων στη χώρα μας είναι να φτιάχνεται πρώτα μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα και πολλές φορές φτιάχνεται και υπόγειο προεξέχον του εδάφους όσο επιτρέπεται από τη νομοθεσία. Αν θέλουμε επενδύουμε με λιθοδομή τα τοιχία για να φαίνεται και πιο όμορφο. Η ξυλεία συνήθως είναι σκανδιναβική πεύκη με κατασκευή από ολόσωμους κορμούς εμποτισμένους με ειδικά χημικά για μύκητες και υγρασία. Τα βερνίκια αυτά ανά χρονικές περιόδους (πχ 4-7 χρόνια) θα πρέπει να ξαναπεραστούν στα ξύλα (όλα βεβαίως είναι σχετικά και εξαρτώνται από την ποιότητα και κατηγορία των χημικών που χρησιμοποιούνται). Το ανοιχτό μέρος από κάτω μπορεί όπως λες να συντελεί σε περαιτέρω αερισμό αλλά την διαπνοή αυτή την επιτυγχάνουμε και από τη στέγη. Κάτω από το σπίτι αν αφεθεί πανταχόθεν ανοιχτό θα υπάρχει ένα θέμα για τον καθαρισμό του και ενδεχομένως να τρυπώνουν και διάφορα τετράποδα ή και φίδια την άνοιξη-καλοκαίρι. Ένα άλλο θέμα που ίσως δεν συζητήθηκε είναι εάν το κτίριο αυτό πρόκειται να κατασκευαστεί στο συνεκτικό τμήμα του στάσιμου οικισμού, δηλαδή στο προ 23 τμήμα του και μήπως υπόκειται σε έγκριση από Σ.Α να είναι εναρμονισμένο με την κτιριακή μορφολογία του οικισμού και απορριφθεί. Για το αν στο θεωρήσουν υπόστυλο κτίριο με τόσο χαμηλό ύψος δεν μπορώ να το γνωρίζω. Η "τεχνική" λογική λέει ότι αφού ο χώρος δεν έχει ύψος κύριας ή βοηθητικής χρήσης δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κτίριο επί πυλωτής.
 14. Το πιθανότερο είναι να θεωρηθεί όπως το λες. Όμως, ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να το αφήσεις ανοιχτό στο κάτω μέρος σε ένα μη ωφέλιμο ύψος 1,45μ; Δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.