Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Posts

  13,742
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  231

Pavlos33 last won the day on August 21

Pavlos33 had the most liked content!

Reputation

5,304 Υπεράριστη

About Pavlos33

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

95,751 profile views
 1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση.
 2. Έχεις ισόγειο Β.Χ με επιφάνεια μικρότερη των 50 τ.μ Άρα, λαμβάνει μειωτικό.
 3. Kαλησπέρα σας. Αν πρόκειται για καταχώρηση ΑΠΥ (πχ σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος σε ιδιώτη), παρακαλώ την γνώμη σας για την ορθή καταχώρηση στοιχείων στην φόρμα καταχώρησης στοιχείων του My data. Ως ¨είδος παραστατικού" κλικάρουμε στο "παραστατικά λιανικής" και ως τύπο παραστατικού επιλέγουμε "ΑΠΥ". Μετά, στον χαρακτηρισμό εσόδων επιλέγουμε στην κατηγορία :το "1,3 έσοδα από παροχή υπηρεσιών", στο είδος "πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών λιανικής-Ιδιωτική πελατεία Ε3_561_003". Ευχαριστώ
 4. Το "ναι" στην Ο.Α είναι λάθος εάν στο ακίνητο υπάρχουν μόνο οι 2 δηλώσεις Ν. 1337. Η δική σου περίπτωση φυσικά είναι διαφορετική διότι υπήρχε Ο.Α στο ακίνητο και ορθώς το έβαλες με Ο.Α Εάν η συνάδελφος θέλει μπορεί να υπάγει μόνο τα επιπλέον τμήματα που δεν είχαν φανεί στην τότε ρύθμιση. Όμως, επειδή ως μηχανικοί πρέπει να βλέπουμε ολιστικά ένα ακίνητο και όχι αποσπασματικά, προτείνω να εξεταστεί και το τοπογραφικό σε σχέση με τους τίτλους του για να δούμε εάν υπάρχει ταύτιση και αυτό διότι στην επόμενη φάση θα ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη τοπογραφικό για κάποια δικαιοπραξία. Άσε που με το τοπογραφικό και στην φάση της αποτύπωσης θα αποτυπωθεί σωστά και το περίγραμμα του κτιρίου. Η γενικότερη αντιμετώπιση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εξ αρχής υπαγωγή του ακινήτου. Ειδικά αν αυτό είναι προ 75 συμφέρει 100%.
 5. Οι τότε ρυθμίσεις στο 99% των περιπτώσεων είναι λανθασμένες. Σε συνδυασμό και με το όφελος του να κερδίσει το ακίνητο την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, λόγω υπαγωγής του στην κατηγορία 1 ή 2, θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς για συνολική υπαγωγή του και όχι για τα προεξέχοντα τμήματα μόνο. Θυμίζω ότι οι α+β φάση δεν αποτελεί Ο.Α. Επιπλέον, έχε υπόψη ότι η τότε ρύθμιση συνοδεύονταν και από τοπογραφικό ακινήτου, το οποίο δεν είσαι καθόλου σίγουρη ότι ανταποκρίνεται στην υπάρχουσα κατάσταση και στην διαμορφωμένη συμβολαιογραφική κατάσταση. Για μένα η ορθή σειρά των ενεργειών θα πρέπει να είναι σύνταξη νέου τοπογραφικού (gps +ts) αποτύπωση, σύνταξη κατόψεων και υπαγωγή, ως μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.
 6. Eυχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απάντηση.
 7. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Άρα ως προς το δεύτερο ερώτημα ορθώς είχα καταλάβει ότι θα πρέπει να επιλεγεί "Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών χονδρικές-Επιτηδευματίών Ε3_561_001". Για σιγουριά και επειδή δεν έχει τύχει να το αναζητήσω, η σειρά στο παραστατικό στα φυσικά μπλοκ Τ.Π.Υ εμφανιζόταν κάπου ή αφορά κάτι άλλο; Προσωπικά ως σήμερα, δεν θυμάμαι να είχα ασχοληθεί με σειρά τιμολογίου και δεν γνωρίζω και τι είναι.
 8. Kαλησπέρα. Στην ειδική φόρμα καταχώρησης του my data "εισαγωγή παραστατικού" για έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών μηχανικού, στον αριθμό σειράς καταχωρούμε το μηδέν; Στο πεδίο "είδος" της υποενότητας "χαρακτηρισμός γραμμής", θα πρέπει να επιλεγεί "Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών χονδρικές-Επιτηδευματίών Ε3_561_001" Ευχαριστώ.
 9. Επειδή δεν το γνωρίζω το ρώτησα. Πέραν της ηθικής ικανοποίησης των μελών για τη συμμετοχή στο Σ.Α, προσωπική άποψη εκφράζοντας, θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει και αποζημίωση για τον χρόνο που δαπανούν. Ίσως έτσι να υπήρχε κίνητρο για περισσότερη παραγωγικότητα.
 10. Άσχετο με τις καθυστερήσεις, αλλά υπάρχει αμοιβή στα μέλη του Σ.Α;
 11. Η οδός έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ ως δημοτική (κυριότερη ή μοναδική); Το γήπεδο προυφίσταται συμβολαιογραφικά ως έχει πριν το 1978 και είναι τουλάχιστον 2.000 τμ; Κατά τα άλλα λόγω κατάργησης παρεκκλίσεων, ισχύει ότι αναφέρει ο Δημήτρης παραπάνω. Το γήπεδο δύναται κατ εξαίρεση να οικοδομηθεί κατόπιν προέγκρισης Ο.Α εντός διετίας από την έναρξη ισχύος του Ν. 4759. Αν στην περιοχή υπάρχει δίκτυο Νatura 2000 τότε δεν υπάρχει δυνατότητα, διότι το γήπεδο είναι μη άρτιο λόγω του Ν. 3937/11 (ελάχιστη κατά παρέκκλιση αρτιότητα 4.000 τμ και 10.000 τμ για προκύπτοντα γήπεδα μετά την 31/3/2011). Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει εάν στην περιοχή υπάρχει ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ όπου συνήθως η ελάχιστη αρτιότητα στις ζώνες χρήσεις τους, είναι 4.000 τμ.
 12. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο είναι το τοπίο θολό και μάλλον στο άρθρο δίνεται η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί από τα ΤΠΣ και όχι αναφορικά με τα ισχύοντα ΣΧΟΟΑΠ/ ΓΠΣ. Έχουμε σχολιάσει πολλές φορές από την έναρξη ισχύος του Ν. 4759/20 ότι η παράγραφος περί συνένωσης γηπέδων, για την οποία απαιτείται το ένα να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο δεν έχει καμία λογική και μάλιστα έρχεται και σε αντίθεση με την πάγια αιτιολόγηση όλων των τροπολογιών νόμων για την εκτός σχεδίου δόμηση που αφορά τον μη κατακερματισμό γης με δημιουργία μικρών γηπέδων.
 13. Προφανώς πρόκειται για μεγάλο λάθος και δεν μπορείς να βασιστείς σε μια τέτοια υπαγωγή στα πλαίσια της οποίας το ακίνητο δεν ελέγχθηκε βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της οικοδομικής άδειας.
 14. Να διευκρινίσω ότι για τα ακίνητα αυτά δεν υπάρχει προηγούμενη υποβολή και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει σχετικό τοπογραφικό που να έχει λάβει ΚΗΔ στο πρόσφατο παρελθόν. Προτείνεις να βάλω κάθε γεωτεμάχιο και ένα topo_prop. Οκ αυτό γίνεται. Το ερώτημα είναι αν είναι σωστό να καταχωρηθεί μόνο ένα topo_prop (για το γεωτεμάχιο ενδιαφέροντος), ενώ στο σχέδιο θα απεικονίζονται και τα υπόλοιπα όμορα γεωτεμάχια του ίδιου ιδιοκτήτη όπως αναφέρω στην αρχική δημοσίευση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.