Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Content Count

  13,219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  229

Pavlos33 last won the day on March 12

Pavlos33 had the most liked content!

Community Reputation

4,955 Υπεράριστη

About Pavlos33

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

92,223 profile views
 1. Το κρίσιμο σημείο όπως έχει αναφέρει και ο Δημήτρης παραπάνω είναι η ανταλλαγή ίσων τμημάτων με το ίδιο συμβόλαιο. Αυτή η διαδικασία δεν συνιστά κατάτμηση και πέραν του θεωρητικού την έχω δει και σε συμβόλαιο οικοπέδου εντός Ρ.Σ. Έχουμε και μια σχετική εγκύκλιο Εγκ-47381/7931/27-10-86 Γνωμ-491/86 Αποδοχή της Γνωμ-491/86 σχετικά με κατάτμηση ακινήτων (ΖΟΕ Νομού Αττικής) Σας στέλνουμε για ενημέρωση και εφαρμογή την με αρ.Γνωμ-491/86 την οποία και αποδεχόμαστε. Γνωμ-491/86 Σχετικά με το Εγγρ-3921/834/86 ερώτημά σας, η γνώμη μας είναι η ακόλουθη: Ι. Η Στέλλα Τ. αφενός κ
 2. Σωστά έκαναν μια μείωση της τάξης του 7% στην επιτρεπόμενη δόμηση για την πρώτη περίπτωση. Για τα πρώτα 4.000 τμ η μέγιστη δόμηση για χρήση κατοικία ορίστηκε στα 186 τμ. Για τα επόμενα 4.000 τμ η δόμηση ανέρχεται σε 186+0,018Χ 4.000=258 τμ και για επιφάνεια γηπέδου μεγαλύτερη των 8.000 τμ, η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 258+(Ε-8.000)Χ 0,009 και μέχρι 360 τμ (αναφέρεται στο νόμο αλλά και στο προηγούμενο ΠΔ μια ευεργετική διάταξη αν γίνει παραχώρηση για να ληφθεί μεγαλύτερος ΣΔ από 360 τμ αλλά δεν είναι της παρούσης).
 3. Το να υποβληθεί το τοπογραφικό στο κτηματολόγιο ξανά, το κάνεις όσες φορές θέλεις παίρνοντας νεο ΚΗΔ αρκεί να μην γίνει χρήση των προηγούμενων ΚΗΔ σε κάποια συμβολαιογραφική πράξη.
 4. H ηλεκτρονική υποβολή στο Κτηματολόγιο αφορά περιπτώσεις εγγραπτέων πράξεων σε τοπογραφικά με ημερομηνία σύνταξης από 18/7/2018 και έπειτα. Αν το τοπογραφικό έχει λάβει ΚΗΔ μέσω της επιτυχούς υποβολής του, δεν βλέπω ποιο είναι το πρόβλημα. Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα των συμβ/φων είναι ότι μετά την ανάρτηση δασικού χάρτη στην περιοχή θέλουν να υπάρχει η σχετική δήλωση μηχανικού όπως ορίζει ο νόμος και όχι δήλωση που να παραπέμπει στην τελεσιδικία. Οπότε, αν δεν βγάζεις άκρη, μάλλον θα προβείς σε ανασύνταξη τοπογραφικού βάζοντας την σχετική δήλωση μηχανικού για τις μη δασικές εκτάσεις και εκ ν
 5. Να υποθέσω ότι στο τοπογραφικό της άδειας, έδειχναν το οικόπεδο να εφάπτεται σε πλήρως διανοιγμένο δρόμο; Αν είναι έτσι, τότε είχαν αποδεχθεί ότι η ιδιοκτησία τους, ήταν πίσω από την ρυμοτομική γραμμή και ως εκ τούτου, δεν μπορούν σήμερα να επικαλεστούν, την μη συντέλεση απαλλοτρίωσης, ώστε να μπορεί να γίνει η υπαγωγή.
 6. @ ManMan97 Κοίταξε μήπως υπάρχει κανένα ψόφιο ποντίκι από κάτω ή τριγύρω, ή μήπως κανένα χαλασμένο τρόφιμο (πχ πατάτα, κρεμμύδι) που αυτά μυρίζουν άσχημα όταν σαπίζουν.
 7. Εισάγεις διαφορετικά δεδομένα από το αρχικό ερώτημα. ΄Άρα λες ότι τώρα θα λάβεις υπόψη διατάξεις για τους παραδοσιακούς οικισμούς, οπότε η παραπάνω απάντηση που αφορούσε οριοθετημένους βάσει του ΦΕΚ 181/Δ/85 δεν θα ισχύει. Βεβαίως ακόμη και σε οριοθετημένους μπορεί κατά την κρίση της η αρμόδια ΥΔΟΜ να θεωρήσει διαμορφωμένη γραμμή δόμησης και να δώσει οικοδομησιμότητα ακόμη και αν το πλάτος οδού είναι μικρότερο των 4.00 μ.
 8. Αναφερόμαστε σε οικισμούς οριοθετημένους κάτω των 2000 κατοίκων και όχι σε περιοχή εντός ρυμοτομικού σχεδίου, οπότε δεν σε ενδιαφέρει αν έχει παραχωρήσει ο απέναντι. Αυτό που πρέπει να δεις είναι το ενδεχόμενο να έχει παραχωρήσει τετράμετρη λωρίδα προς απόκτηση προσώπου, διάταξη η οποία έδινε οικοδομησιμότητα και καταργήθηκε από το ΣτΕ το 2008.
 9. Το οικόπεδο καθίσταται οικοδομήσιμο μετά την παραχώρηση σε κοινή χρήση λωρίδας τόσης ώστε το ημιπλάτος του δρόμου να είναι τουλάχιστον 2 μ εις βάρος της ιδιοκτησίας. Στην περίπτωσή σου αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο στο μήκος προσώπου που δεν υφίσταται το κτίριο. Επιπλέον εξέτασε μήπως υπάρχει απόφαση Νομάρχη που ορίζει δυσμενέστερα των 4 μ απαιτούμενα πλάτη οδών σε οικισμούς ή ακόμη και στον εξεταζόμενο οικισμό.
 10. Δηλαδή, Δημήτρη αν κάποιος ανήλικος κληρονομεί, είτε από διαθήκη ή εξ αδιαθέτου ο κηδεμόνας του δεν μπορεί να καθορίσει την αποποίηση αντί γι αυτόν, πριν ενηλικιωθεί και μόνο όταν ενηλικιωθεί θα μπορεί να κάνει ο ίδιος, είτε αποποίηση είτε αποδοχή; Σωστά έχω καταλάβει;
 11. Nα προσθέσω στη συζήτηση αναφορικά με το τοπογραφικό που αναφέρει ο ερωτών ότι μπορεί αυτό να έχει συνταχθεί προ έναρξης ισχύος Ν. 4759/20 και να αφορά αποτύπωση γηπέδου επιφάνειας μικρότερης των 4.000 τμ (αναφέρει γήπεδο εντός ζώνης 500 μ, άρτιο κατά παρέκκλιση), και ο μηχανικός του αγοραστή ενδεχομένως ζητάει προέγκριση οικοδομική άδειας προκειμένου να υπάρξει κατ εξαίρεση οικοδομησιμότητα δυνάμει του άρθρου 40 του νόμου για τα πρώην κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα (όπως είναι και τα εντός ζώνης 500 μ με Ε<4.000 τμ)
 12. Η πρωτογενής παράβαση είναι το κλείσιμο. Η δευτερογενής (παράβαση "ντόμινο") δεν εξετάζεται.
 13. Mετά τον ΓΟΚ 85, ο χώρος των 20 τμ στο δώμα βάσει ποιας αναφερόμενης διάταξης στο διάγραμμα κάλυψης της Ο.Α, δεν προσμέτρησε στη δόμηση και ποια ήταν η αναγραφείσα χρήση του;
 14. Στο ερώτημα, δεν αναφέρεις ποια είναι η πολεοδομική παράβαση. Μήπως ο χώρος κλείστηκε αυθαίρετα; Αν ναι, μια αντιμετώπιση είναι να υπολογιστεί πρόστιμο με αναλυτικό, για τις εργασίες κλεισίματος, με την λογική ότι ο χώρος έχει προσμετρήσει στον Σ.Δ κατά την έκδοση της Ο.Α.
 15. Αν τεκμηριώνεις ότι τα δυο κτίρια κατασκευάστηκαν με ενιαίο φέροντα οργανισμό, τότε η μόνη λύση που έχεις είναι να κάνεις την όποια τακτοποίηση, δείχνοντας πλέον το τοις πράγμασι συνενωμένο οικόπεδο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.