Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Content Count

  11,275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

Pavlos33 last won the day on November 12

Pavlos33 had the most liked content!

Community Reputation

3,897 Υπεράριστη

About Pavlos33

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

87,789 profile views
 1. Kαι πως να μη σχολιαστεί το ότι πέρασαν οκτώ ολόκληροι μήνες για να λάβεις απάντηση από την αρμόδια υπηρεσία. Απίστευτη καθυστέρηση για να προχωρήσει ένα έργο.
 2. Ηλία πως τη δένεις την σκάλα με το τοιχίο; "φυτεύεις" σίδερα-αναμονές με ρητίνη;
 3. διάγραμμα γεωμετρικής μεταβολής γιατί πρέπει να γίνει; Τοπογραφικό διάγραμμα θα γίνει και λογικά θα πρέπει να εντάξεις το παραχωρούμενο σε κοινή χρήση τμήμα στο TOPO_PROP_NEW και με ένα ακόμη πολύγωνο στο ίδιο layer για το οικόπεδο που απομένει. Τα υπόλοιπα topo_prop (αρχική ιδιοκτησία) , BOUND_IMPL ή BOUND_UNIMPL κατά τα γνωστά.
 4. Λειτουργεί κτηματολόγιο στην περιοχή ή βρίσκεστε σε φάση κτηματογράφησης;
 5. Η άδεια (αποτελεί σοβαρή ένδειξη παλαιότητας υποθέτοντας ότι το κτίριο θα έχει αποπερατωθεί πριν το 1955) σε συνδυασμό με το Ε9 και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του (προσθέτω και βεβαίωση ρευματοδότησης εφόσον είχε τότε ρευματοδοτηθεί) για να είναι η συνάδελφος 100% σίγουρη. Όμως, αν το προσεγγίζει (για κάποιο λόγο που η ίδια γνωρίζει) ως κτίριο κατηγορίας 1, τότε δεν υπάρχει κανείς λόγος να ψάχνεται για τις Δ και βάσει ποιου κανονισμού επιβάλλονται οι παραβιάσεις καθώς για να δει στις τότε άδειες τι ίσχυε (δεν αναγράφεται πάντοτε ευκρινώς) θα πρέπει μάλλον να ξεψαχνίσει παλιούς οικοδομικούς κανονισμούς. Οπότε ας κάνει τη σύγκριση με τα σημερινά να ξεμπερδεύει αφού δεν έχει καμία σημασία για τον υπολογισμό του προστίμου (κατ 1=250 Ε)
 6. Πολύ σωστά Δημήτρη και συμφωνώ. Τα Α1 και Α2 δεν είναι δυο ξεχωριστά γήπεδα και αυτό που έμεινε στην μητέρα είναι γήπεδο 8.000 τμ και όχι 2 "τεσσαρια". Στο αρχικό ερώτημα επίσης συμφωνώ στο ότι δεν μπορεί να επικαλεστεί τοις πράγμασι συνένωση ως όμορα ίδιων ιδιοκτητών αφού έχουμε διαφορετικούς επικαρπωτές.
 7. Σωστά. Αν βάλεις και λοιπή παράβαση, αυτή θα έχει άλλη κατηγορία (κατηγορία 5 όπως αναφέρεις).
 8. Δηλαδή υπήρχαν δυο γήπεδα εκτάσεως 7.000 τμ και 9.000 τμ τα οποία ανήκαν εξ αδιαιρέτου στους γονείς. Το έτος 2001 οι γονείς μεταβιβάζουν 3 στρέμματα από το γήπεδο των 7.000 τμ (τους μένει τμήμα 4.000 τμ) και 1.000 τμ από το γήπεδο των 9.000 τμ (τους μένουν δυο γήπεδα των 4.000 τμ) στον γιο τους κατά ψιλή κυριότητα και κρατούν την επικαρπία κατά 50% έκαστος. Στη νέα κατάσταση έχουμε δυο όμορα (?) γήπεδα με ψιλό κύριο και στα δυο τον γιο τους και επικαρπωτές κατά 50% ο κάθε γονέας και στα δυο. Το συμβόλαιο γονικής παροχής βάσει του οποίου συντελέστηκε η κατάτμηση μεταγράφηκε το 2001. Έχω καταλάβει σωστά το ιστορικό;
 9. Δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός επειδή ο χ υπάλληλος ερμηνεύει όπως του καπνίσει. Αναγκαστικά συνάδελφε θα πρέπει να προχωρήσεις σε γραπτό ερώτημα με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση της άδειας ή εναλλακτικά κάνε έρευνα μέσω γνωστών σου ή και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ μήπως βρεις κάποια άδεια δόμησης παρόμοιας μελέτης με τη δική σου ώστε να την επικαλεστείς. Αν υποπέσει στην αντιληψή μας κάποια τέτοια άδεια θα την αναρτήσουμε στο παρόν θέμα. στον ΓΟΚ 85 υπήρχε και το παρακάτω έγγραφο: Εγγρ-61516/2045/2-10-87 Ράμπα - Αίθριο - Απόληξη ανελκυστήρα Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της από 1-10-87 αίτησης του κ. Τ.Γ. και σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα. 1. Σύμφωνα με την παρ.2δ του Αρθ-17 του Ν-1577/85 επιτρέπεται στους ακάλυπτους χώρους (πρασιά) του οικοπέδου η κατασκευή ράμπας καθόδου προς τους υπόγειους χώρους. Η εμφαινόμενη δε στα σχέδια ράμπα δεν αντίκειται σε πολεοδομικές διατάξεις. 2. Το αίθριο είναι, σύμφωνα με την παρ.34 του Αρθ-2 του Ν-1577/85, μη στεγασμένο τμήμα του οικοπέδου και δεν επιτρέπεται η στέγασή του με οποιαδήποτε κατασκευή και 3. Κάτω από το μέγιστο ύψος της οικοδομικής και πάνω από το ύψος του κτιρίου επιτρέπεται η απόληξη φρέατος ανελκυστήρος, σύμφωνα με την παρ.2 Αρθ-16 του ΓΟΚ/85 και της Εγκ-12/86 .
 10. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου με κάποιες πολεοδομίες. Ο καθένας ερμηνεύει ότι του κατέβει στο κεφάλι και η κοινή λογική έχει πάει στα αζήτητα. Τις παρακάτω κατασκευές αναφέρει το άρθρο 17 που επιτρέπονται στην επιφάνεια προκηπίου και αν δούμε έχει μέσα πισίνες , πέργκολες και στέγαστρα. Δηλαδή η ράμπα (ήτοι διαμόρφωση εδάφους) προς το υπόγειο του πείραξε; α) Πέργκολες με προσωρινά σκίαστρα. δ) Ασκεπείς κατασκευές για την υποδοχή στοιχείων νερού και πισίνες. ι) Κινητά ή μόνιμα προστεγάσματα με μέγιστο πλάτος προεξοχής 1/2 Δ. ια) Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση και εφόσον αυτά αναπτύσσονται εντός των υποχρεωτικών ακαλύπτων μπορούν να κατασκευάζονται με πλάτος μέχρι 1/4 Δ ή δ. ιβ) Οι εγκαταστάσεις των πρατηρίων, οι δεξαμενές, οι αντλίες διάθεσης υγρών και αερίων καυσίμων και τα στέγαστρά τους, στις θέσεις που εγκρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Το σύνολο των κατασκευών των περιπτώσεων α και ια δεν μπορεί να υπερβαίνει το εμβαδόν της επιτρεπόμενης κάλυψης. και... β) Υπαίθριες σκάλες όταν τηρούνται ταυτόχρονα οι προϋποθέσεις ότι εξυπηρετούν όροφο που η στάθμη του δαπέδου του δεν υπέρκειται από την οριστική (φυσική ή τεχνητή) στάθμη του εδάφους περισσότερο από 1,80 μ. και δεν προεξέχουν από την οικοδομική γραμμή περισσότερο από το ένα τέταρτο του πλάτους του προκηπίου. γ) Στοιχεία διευκόλυνσης της μετακίνησης ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. δ) Στέγαστρα για την εξυπηρέτηση πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων μετά από έγκριση φορέα και Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής έως το όριο της ρυμοτομικής γραμμής. Τα στέγαστρα μπορούν να προεξέχουν της οικοδομικής γραμμής έως πλάτους 1/10Π και όχι περισσότερο των 2,00 μ. όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με τη ρυμοτομική γραμμή. Σε κάθε περίπτωση το ύψος του στεγάστρου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5,00 μέτρα από τη στάθμη του πεζοδρομίου.
 11. H σύγκριση για το ποσοστό γίνεται με τα επιτρεπόμενα. Τι σε προβληματίζει; Χωρίς άδεια θα το βάλεις; Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεις ότι υπάρχει άδεια στο ακίνητο.
 12. Τότε δεν πληροί την (α) προϋπόθεση που σου έχω παραθέσει σε προηγούμενο ποστ.
 13. Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει στο παράρτημα του Νόμου, ότι για την επιτρεπόμενη δόμηση θα κάνεις χρήση του ΦΕΚ 181/Δ/85 και όχι του 289/ΑΑΠ/2011 καθώς το πρώτο σου δίνει μεγαλύτερη επιτρεπόμενη δόμηση.
 14. Να το πάρουμε με την λογική. Τι ακριβώς παραβιάζει μια ράμπα εντός προκηπίου; Μιλάμε, για μια διαμόρφωση εδάφους προκειμένου να δημιουργηθεί κεκλιμένο επίπεδο για να μπαίνει το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Το προκήπιο είναι μέρος του οικοπέδου και αποτελεί υποχρεωτικό ακάλυπτο χώρο. Δεν καταπατήθηκε κάποιος απαγορευμένος χώρος. Με την κατασκευή ράμπας, δεν αλλάζει η κάλυψη (δεν είναι δηλαδή κλειστός χώρος). Συμφωνώ με την μελέτη που έχεις κάνει καθώς έχεις επιλέξει (εύλογα) την συντομότερη διαδρομή από το δρόμο προς το υπόγειο garage.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.