Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Posts

  13,576
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  230

Pavlos33 last won the day on July 4

Pavlos33 had the most liked content!

About Pavlos33

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

93,830 profile views

Pavlos33's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

5.2k

Reputation

 1. @thanasisgkrs Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με αυτή την κάθετη. Το να μην ορίζονται τοπογραφικώς όρια καθέτων δεν θυμάμαι να το έχω δει. Έστω και με κορδέλα, έστω και υποτυπωδώς, ένα τοπογραφικό ακόμη και τα παλιά χρόνια γινόταν. Τώρα εδώ έχουμε ένα βασικό ζήτημα που είναι η εφαρμογή τίτλου. Προφανώς η λεκτική περιγραφή δεν αρκεί ώστε να εφαρμοστεί ο τίτλος στο έδαφος. Άρα θα έπρεπε να γίνει τροποποίηση συμβολαίου σύστασης, να σχεδιαστούν τα όρια χρήσης, να μπει ο πίνακας και μετά να πάνε κτηματολόγιο για δηλώσεις. Το κτηματολόγιο είναι σε λειτουργία . Στην προανάρτηση κανείς μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε για την παρατήρηση στο κτηματολογικό φύλλο. Το γιατί το πέρασαν στην αρχική δήλωση ιδιοκτησίας είναι ένα θεωρητικό ερώτημα, το οποίο λίγη σημασία έχει σήμερα. Θέλει ψάξιμο η δουλειά και συζήτηση με συμβ/φο και Κτηματολόγιο για το πως θα γίνει η διόρθωση. Η τακτοποίηση μπορεί και να μην χρειαστεί αν το κτίσμα είναι παλιό και προ 55. Αχυρώνας προφανώς πλέον δεν υφίσταται ως χρήση εκτός αν έχουν τίποτα ζωντανά μέσα. Μάλλον αποθήκη θα το γράψεις στα νέα σχέδια.
 2. Η μούχλα έχει αιτία (πχ συμπυκνώσεις υδρατμών το χειμώνα, νερό που περνάει μέσα από αρμούς, κάποια θαμμένη σωλήνα που έχει μικρή διαρροή, επαφή τοίχου με κάποιο γειτονικό μπάνιο κλπ). Αν αυτή δεν βρεθεί, όσο και να καθαρίσεις, θα επιστρέψει. Για τη συσκευή που αναφέρεις δεν γνωρίζω και αν τυχόν την χρησιμοποιήσεις δες αρχικά τι κόστος έχει και αν υπάρχουν έγκυρες αναφορές για αποτελέσματα.
 3. Όπως τα λέει ο Δημήτρης. Υποχρεωτικά μια δήλωση ανά οριζόντια όταν έχεις κατηγορία 1. Προσοχή, στις δυο προϋποθέσεις της κατηγορίας 1, οι οποίες πρέπει να τηρούνται σωρευτικά. (α) Επικρατούσα χρήση κτιρίου κατοικία και (β) Χρονολογία αυθαιρεσίας μέχρι και 9/6/75
 4. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Έχεις αυθαίρετη κατασκευή σε όψη και άνωθεν Κ.Χ (χώρος οικοπέδου) η οποία όμως έχει γίνει εκ κατασκευής. Οπότε, θα πάρεις μια ωραία Υ.Δ (θεωρημένη με το γνήσιο υπογραφής) από τον ιδιοκτήτη, ότι η αυθαιρεσία έγινε εκ κατασκευής της οικοδομής (τεχνικά εξυπακούεται ότι έγινε τότε) και θα την επισυνάψεις στα δικαιολογητικά πακέτο με την άλλη Υ.Δ που απαιτείται από τον ιδιοκτήτη και θα το μνημονεύσεις και στην Τ.Ε . Αν η κάτοψη της σύστασης δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση, ακόμη καλύτερα. Όμως, σε κάθε περίπτωση μπορείς να προχωρήσεις χωρίς απαίτηση συναίνεσης. Αρκεί η Υ.Δ ιδιοκτήτη (δυνάμει Α 98).
 5. Mε αναλυτικό και τα δυο. Μια λοιπή παράβαση. Έχουν γίνει εκ κατασκευής. Οπότε 1.Λ.Π κατηγορίας 2. Παρεμπιπτόντως ο ίδιος εξώστης έχει κατασκευαστεί σε όλες τις στάθμες της οικοδομής;
 6. Θα πάρεις ως επιτρεπόμενη δόμηση την αντιστοιχούσα στην κάθετη πολλαπλασιασμένη για κάθε οριζόντια με τα αντίστοιχα χιλιοστά της. Τρεις οριζόντιες, τρεις δηλώσεις. Αν πας να το κάνεις με μια δήλωση (προσωπικά δεν το κάνω και δεν το συστήνω), δεν υπάρχει έγκυρη -βάσει νόμου ή εγκυκλίων-αντιμετώπιση και απλώς θα αυτοενεργήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.
 7. Υπομονή. Προβλέπονται και πάλι τροποποιήσεις όπως γράφουν στα δημοσιεύματα.
 8. @desptsouk Τo αναφέρει διότι έχει κτίριο χωρίς Ο.Α, οπότε οι αυθαιρεσίες μετά το 1983, θα πάνε κατηγορία 5. Συστημικά, αν βάλεις "χωρίς Ο.Α" και μόνο μια Λ.Π κατηγορία 4, προχωράει σε υποβολή; @Alessio Μήπως έχεις ακίνητο από κληρονομιά ; β. ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,
 9. Για το τμήμα το οποίο κατασκευάστηκε μεγαλύτερο κατά 6 τμ και ταυτόχρονα εισέρχεται εντός της Δ, θα βάλεις, για επιφάνεια 6 τμ ΥΔ+ΥΚ+Δ. Για τα διαφορετικά ανοίγματα, αν δεν σε καλύπτει η κατηγορία 3, θα βάλεις 1 Λ.Π.
 10. Πολύ σωστά. Η τοπική υποχώρηση εδάφους (κούφωση) θα δημιουργήσει εφελκυσμό στις κάτω ίνες (καλύπτεται από τον έτσι και αλλιώς τοποθετούμενο κάτω οπλισμο, ενώ όταν θα κουφώσει το έδαφος σε δυο απέναντι θέσεις θα έχουμε δημιουργία εφελκυσμού στις άνω ίνες της πλάκας. Οπότε οπλισμός άνω και κάτω και όχι μόνο κάτω. Μια παρόμοια κατάσταση, στις πλάκες δαπέδων υπογείου όταν έχουμε πεδιλοδοκούς φροντίζουμε η μπαζόπλακα να πατάει και σε κάθετα πεδιλοδοκάρια (που έτσι και αλλιώς τα έχουμε προβλέψει στη μελέτη) γιατί δεν εμπιστευόμαστε και πολύ την συμπύκνωση ανάμεσα στα καρέ.
 11. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις γι αυτό στο φόρουμ. Πολλοί συνάδελφοι και ο ίδιος προσωπικά, το αντιμετωπίζουμε σαν υπέρβαση δόμησης με τη λογική ότι εξέχει του "νομίμμου" περιγράμματος της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Διαφορετική διαμερισμάτωση δεν είναι καθώς αυτή έχει να κάνει με τις "μεταβολές" ορίων και επιφανειών μεταξύ όμορων διαμερισμάτων σε κτίριο με σύσταση.
 12. Το βασικό είναι το ΠΔ/2-3-81. (ΦΕΚ-138/Δ/13-3-81 και συμπληρώθηκε- αντικαταστάθηκε με το ΠΔ/19-8-81 ΦΕΚ-459/Δ/28-8-81 και ΠΔ/21-9-82 ΦΕΚ-496/Δ/8-10-82 (για το άρθρο 7)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.