Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
 • Content Count

  11,014
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  150

Pavlos33 last won the day on September 14

Pavlos33 had the most liked content!

Community Reputation

3,794 Υπεράριστη

About Pavlos33

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

87,370 profile views
 1. Είτε με σύσταση είτε χωρίς, συνιδιοκτήτης με οποιοδήποτε ποσοστό (ακόμη και 1%) μπορεί να κάνει δήλωση (σε εντός σχεδίου). Αυτό σου λέει η παρ 4 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα (βλ. παραπάνω παράθεση).
 2. Με το άρθρο 98 παρ. 4 4. εφόσον είναι εντός σχεδίου μπορεί ο ένας να κάνει δήλωση χωρίς σύμφωνη γνώμη του άλλου, Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ. ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.
 3. Σωστά, ο κάθε αδερφός έχει από 50% εξ αδιαιρέτου πλήρη κυριότητα. Θα υποβάλλεις και την ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας.
 4. Γι αυτό αναφέρω το γνωστό θέμα με τις εγκυκλίους, η απόφαση πλέον είναι προσωπική αναφορικά σε αποδοχή διατάξεων, που μια εγκύκλιος ερμηνεύει λανθασμένα, διαφορετικά ή ακόμη χειρότερα, χωρίς αυτή να εντέλλεται, εισάγει νόμο.
 5. Είναι η γνωστή συζήτηση που κάνουμε τόσα χρόνια, αν θα δεχτείς ερμηνεία εγκυκλίου που διαφοροποιείται (είτε υπέρ είτε κατά του συμφέροντος του αυθαιρετούχου) από το νόμο.
 6. Το ότι υπάρχει νόμιμο διαμέρισμα (με την αυθαίρετη επέκταση βεβαίως) με όλη την υπόλοιπη επιφάνεια ακάλυπτη (υπαίθριο χώρο) που πιθανώς να του έχουν δώσει και σε τμήμα του αποκλειστική χρήση, θεωρώ ότι δεν αναιρεί το χαρακτηριστικό του υπαίθριου χώρου ως δώμα. Οπότε θα επέλεγα τη λύση της απαλλαγής εφόσον η αυθαίρετη προσθήκη δεν υπερβαίνει το 20% της επιφάνειάς του. Όμως αναφέρεις ότι το δώμα έχει επιφάνεια (μη δομημένη), 211-110=101 τμ και θεωρώ ότι επί της επιφάνειας αυτής θα πρέπει να εξεταστεί το ως άνω κριτήριο, το οποίο δεν πληρείται, αφού 20%Χ101 ΤΜ > από επιφάνεια αυθαίρετης προσθήκης (40 τμ). Δες το κριτήριο με το 20% των φορτίων.
 7. Όταν την δεις θα ξέρεις αν υπάρχει διαμερισμάτωση η οποία πέρασε στη σύσταση οπότε η υφιστάμενη κατάσταση ταυτίζεται με την κάτοψη της σύστασης , ή υπάρχει καταπάτηση όμορου διαμερίσματος χωρίς η υφιστάμενη κατάσταση να ταυτίζεται με τη σύσταση οπότε μπλέχουμε. Το δικό σου διαμέρισμα αν υποθέσουμε ότι κέρδισε την επιφάνεια από την διαμερισμάτωση και βάζεις γυψοσανίδα, σε τι θα αλλάξει η κατάσταση αφού στο όμορο θα υπάρχει η προεξοχή εις βάρος του, σχήματος "Π" οπότε θα φαίνεται ότι αυτό το διαμέρισμα υστερεί σε επιφάνεια κατά 1,20 χ0,60.
 8. Η δικαστική απόφαση αφορά το ότι άλλαξε προς το σωστό ο κύριος του ακινήτου και έφυγε ο άγνωστος ιδιοκτήτης από το ακίνητο. Αφορά και το χρόνο δημιουργίας του γηπέδου; Την απόφαση εσύ που την έχεις διαβάσει τι ακριβώς αναφέρει;
 9. Το προσύμφωνο δεν αποτελεί τίτλο. Μήπως απλά είχε ένα υπογεγραμμένο χαρτί από τους συμβαλλόμενους χωρίς να έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο; Από κει και ύστερα κατά τα γνωστά. Είτε θα χρειαζόσουν δικαστική απόφαση για να ορίσει ο δικαστής το χρόνο νομής και κατοχής με βάση τα στοιχεία που θα προσκομίζονταν, είτε θα έδινες με επιφύλαξη δήλωση, είτε με βάση υπεύθυνη δήλωση Ν 1599/86 ιδιοκτήτη για το χρόνο ύπαρξης του γηπέδου ότι βάση δικής του ΥΔ προυφίσταται του 79 ή στην χειρότερη ότι δεν ήταν οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης αποδεικτικών που να αποδεικνύουν το χρόνο ύπαρξής του. Η πολεοδομία από που και ως που θεωρεί ότι το γήπεδο υφίσταται το έτος 2015; Αναγνώριση προσώπου έγινε για να μην υπάρχει άγνωστος ιδιοκτήτης. Δε σημαίνει ότι το γήπεδο δημιουργήθηκε το 2015, εκτός και αν η δικαστική απόφαση αναφέρει κάτι συγκεκριμένο οπότε υπάρχει πρόβλημα.
 10. Συμφωνώ με το συνάδελφο tetris. Παρεμπιπτόντως να σου θυμίσω ότι πάγια πολιτική στο φόρουμ είναι να μην δημοσιοποιούνται αμοιβές.
 11. ν. 4495 άρθρο 100: 2. Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και, σε περίπτωση συγκυριότητας ακινήτου, με το μέρος των επιτρεπομένων μεγεθών, που αναλογεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας της οριζόντιας ή κάθετης ή ιδιοκτησίας κάθε συγκύριου. ερμηνεία εγκ. 2 ν. 4495: Επί της παραγράφου 2 διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό των σχετικών συντελεστών τετραγωνιδίων τα μεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου. Σε περίπτωση που υπάρχει οικοδομική άδεια είναι δυνατή η σύγκριση με τα μεγέθη της άδειας.
 12. Στο layer ROAD θα εντάξεις το κείμενο "αγροτικός δρόμος" το οποίο θα έχει δημιουργηθεί με text. Γ. Κατηγοριοποίηση στοιχείων κειμένου 10 Ονοματολογία οδών ROAD text NAI
 13. Οι δημοσιεύσεις γίνονται στα αντίστοιχα θέματα του φόρουμ. Την βοήθεια την προσφέρουμε όλοι οι συμμετέχοντες συνάδελφοι. Οπότε, ότι θέλεις ρώτησέ το εδώ και θα λάβεις βοήθεια. Όμως το θέμα σου αν πρέπει να το αναλάβει και μηχανικός, αφού πρώτα απευθυνθείς σε δικηγόρο, θα είναι κάποιος από την περιοχή σου με τον οποίο θα έχεις προσωπική γνωριμία και εμπιστοσύνη. Καλή συνέχεια.
 14. Επιπλέον δες και τα άρθρα 1006 και 1007 του αστικού κώδικα: 1006: Αν υπάρχει κίνδυνος να πέσει ολικά ή κατά ένα μέρος οικοδομή ή άλλο έργο και από την πτώση αυτή απειλείται βλάβη στο γειτονικό ακίνητο, ο κύριος του έχει δικαίωμα να απαιτήσει από εκείνον που θα ευθύνεται σε αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες, να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή του κινδύνου. 1007 : Δεν επιτρέπεται να σκάβεται το ακίνητο σε τέτοιο βάθος, ώστε το έδαφος του γειτονικού ακινήτου να στερηθεί το απαιτούμενο έρεισμα, εκτός αν έχει ληφθεί πρόνοια να στερεωθεί αρκετά το έδαφος με άλλο τρόπο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.