Jump to content

Pavlos33

Συντονιστής
  • Posts

    17,678
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    367

Everything posted by Pavlos33

  1. Η προσέγγισή είναι σωστή, αλλά την συγκεκριμένη περίπτωση την εξαιρεί ρητά η εγκύκλιος. Φυσικά και δεν είναι λάθος την απόληξη, να την πας με ΥΔ.
  2. Το φόρουμ δεν είναι δια πάσα νόσον.... Μπορείς ωραιότατα να επισκεφθείς ένα γραφείο πολιτικού μηχανικού, να τον καλέσεις στο διαμέρισμα και να σε διαφωτίσει για πολλά πράγματα. Το κόστος δεν θα είναι απαγορευτικό (σε σύγκριση με ότι πληρώνεις στην ανακαίνιση), ενώ το όφελος θα είναι πολλαπλό.
  3. Αν δεν κάνω λάθος, δεν αρκεί μόνο η κοινοποίηση αλλά και η αποδοχή από το Δ.Σ του Δήμου, η οποία συνήθως αποτελεί τυπική διαδικασία αλλά και αρκετά χρονοβόρα πολλές φορές.
  4. Αν και φαινομενικά εκτός θέματος, ομολογώ ότι ήταν πολύ εύστοχό (+1)
  5. Καλησπέρα. Η Link που δίνεις δεν εμφανίζει κάτι λεπτομερές πέραν της εισαγωγικής εικόνας. Μήπως το σχέδιο πόλης ορίζει υπόμνημα (για παράδειγμα "κ") το οποίο δηλώνει ότι στα εν λόγω Ο.Τ πρέπει στα ισόγεια των κτιρίων η χρήση να είναι υποχρεωτικά κατάστημα
  6. Καλησπέρα. Η ευεργετική διάταξη όντως αφορά μέχρι 20 εκ. παραβίασης προκηπίου. Αλλιώς σε πάει κατηγορία 5. Φαντάζομαι μετά την ανωτέρω συζήτηση ξέρεις πλέον τι πρέπει να κάνεις.
  7. Καλησπέρα. Η απόληξη σύμφωνα και με την εγκ. 1 Ν. 4495 μπορεί να υπαχθεί ως μια λοιπή παράβαση άρθρου 100. Η αποθήκη όχι, καθώς αυτή αντιστοιχίζεται σε επιφάνεια χώρου. Θα την υπάγεις, είτε στην κατηγορία 3 (αν πληροί τα κριτήρια), είτε βάσει των γενικών διατάξεων.
  8. Όπως ορθότατα σου έχει απαντήσει ήδη ο Δημήτρης παραπάνω, θα πρέπει να συμβουλευτείς πολιτικό μηχανικό. Αντιλαμβάνεσαι ότι εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου καμία ασφαλής άποψη δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφραστεί για το δικό σου καλό πρωτίστως.
  9. Σωστά. Ακροβατούμε δυστυχώς στον λεκτικό παραλογισμό. Όμως, για το τυπικό του πράγματος, μπορούμε να βασιστούμε σε μια γνωμοδότηση που δεν είναι καν εγκύκλιος;
  10. Παραθέτω την περ. 28 εγκ. 3 Ν. 4178/13 ισχύουσα κατ' αναλογία "Παρ. Β. Κατηγορία 2 : Ως αυθαίρετη κατασκευή νοείται και η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. ∆εν προκύπτει υποχρέωση υπαγωγής αυθαίρετης αλλαγής χρήσης χώρων από κύρια χρήση (κατοικία, κατάστηµα) σε κύρια χρήση (κατοικία, κατάστηµα) προ 1.1.1983, δεδοµένου ότι η έννοια της αλλαγής χρήσης καθιερώθηκε µε το άρθρο 5 του ν. 1577/85. Εξαιρείται η εγκατάσταση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης κύριων χώρων σε χρήση ειδικών κτιρίων υπολογιζοµένου του προστίµου σύµφωνα µε την παρ. 5β του άρθρου 18 του ν. 4178/13." Πιθανώς στο Ε9 και στην κατηγορία ακινήτου να έχει καταχωρηθεί με τον κωδικό "3" βλ. ΠΟΛ 1237/14) δηλαδή "επαγγελματική στέγη". Από φορολογικής καταχώρησης είναι σωστό. Τώρα, επειδή οι έννοιες τέτοιων χρήσεων, προ ΓΟΚ 85 είναι "αφηρημένες" ζήτημα πολεοδομικής τακτοποίησης δεν τίθεται. Μπορείς στην τεχνική σου έκθεση να μνημονεύσεις την παραπάνω εγκύκλιο και να γράψεις ότι η υφιστάμενη χρήση αφορά επαγγελματικό χώρο φορτοεκφόρτωσης οπωροκηπευτικών (επαγγελματική αποθήκη ή κατάστημα). Λάθος δεν είναι κανένα από τα δυο. Για εναρμόνιση (χωρίς να έχεις τέτοια υποχρέωση) με την περιγραφή τίτλου, μπορείς να αναφέρεις χρήση "επαγγελματικής αποθήκης". Βασικά στην περίπτωση αυτή, θεωρώ ότι είναι καλό να αναγραφεί μια χρήση (κατάστημα ή επαγγελματική αποθήκη) η οποία είναι και αυτή που υπάρχει αλλά και αυτή που θα έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να συνεχίσει την ύπαρξή της στο χώρο.
  11. Πάντως μέσα στο κείμενο η γνωμοδότηση (δεν αποτελεί νόμο φυσικά) αναφέρει περίπτωση προσθήκης κατ΄ επέκταση ή καθ΄ ύψος στο προ 55. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνονται δεκτές αυθαίρετες κατασκευές που δεν αποτελούν προσθήκες κατ' επέκταση ή καθ' ύψος, για να ενταχθούν στην κατηγορία 4;
  12. Η γνώμη μου είναι να μην το βάλεις γραφείο διότι περιπλέκεται η κατάσταση χωρίς λόγο. Βάλε το π.χ αποθήκη ακόμη και κατοικία μπορείς αν δεν έχεις υπερβεί τα 50 τ.μ.
  13. Κάνε τροποποιητική έστω και μετά την υπογραφή. Έτσι βάζεις και τα νέα στοιχεία ιδιοκτήτη, σύστασης και συμπληρώνεις ταυτόχρονα και την πράξη που λείπει.
  14. Μπορείς να κάνεις τροποποιητική και να εισάγεις την πράξη. Η μεταβίβαση βασίζεται στην βεβαίωση νομιμότητας που εκδίδεται στο ΠΠΗΤ, όπως και πριν την ΗΤΚ. Το να ξεχαστεί κάτι εκ παραδρομής στην ΗΤΚ θεωρώ ότι είναι πολύ μικρής σημασίας ζήτημα.
  15. Αυτό ακριβώς σου λέω παραπάνω. Πως έγινε σύσταση Ο.Ι σε απομακρυσμένα -μεταξύ τους-κτίρια.; Μήπως, άλλα έδειξαν στο τοπογραφικό-δ. κάλυψης χρήσεων της σύστασης και άλλα εφαρμόστηκαν; Διερεύνησε το θέμα.
  16. Οι μεζονέτες έχουν κοινό φέροντα οργανισμό ή βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και προβλέπονταν για την "ένωσή τους" κοινά τοιχία υπογείου, δεξαμενές κλπ; Το αναφέρω διότι είναι κάτι πολύ συχνό σε τέτοιες περιπτώσεις και τις περισσότερες φορές να μην έχουν υλοποιηθεί και η όλη σύσταση να πάσχει.
  17. Στο ακίνητο υπάρχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών, καθέτων ή τίποτα από τα δυο; Αναφέρεις οικόπεδο. Να υποθέσω ότι το ακίνητο βρίσκεται σε εντός σχεδίου περιοχή; α) Εκτός νόμιμου όγκου, μονομερής δεν γίνεται (διάβασε την παρ. 7 άρθρ. 98) β) θα πρέπει να γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα.
  18. Eπιφάνεις, 0,63 τ.μ (τρίγωνο δεξιά) και 0,43 τμ πάνω από οικόπεδο και παραβιάζουν Κ.Χ. Παρατηρώ ότι στα αριστερά της Ο.Ι Α3 (πράσινη διαγράμμιση) υπάρχει απολεσθείσα επιφάνεια λόγω Δ.Δ και η ισχύουσα κατάσταση διαφέρει από την εγκεκριμένη και της σύστασης. Άρα θα πρέπει λόγω της Δ.Δ να μπει στο παιχνίδι και η όμορη (Α1+Α2). (ΥΓ μην χρησιμοποιείς την παράθεση για να απαντήσεις ακριβώς από κάτω από ένα μήνυμα)
  19. Για οικονομία συζήτησης επειδή με τα πολλά λόγια χάνεται το θέμα κάνε το εξής. Φτιάξε στο ίδιο σχέδιο (διαφορετικά layer-χρώματα) περίγραμμα βάσει Ο.Α, βάσει σύστασης και βάσει υφιστάμενης κατάστασης. Θα φανούν όλα απλά μετά.
  20. Αφού η απόφαση είναι να καταχωρηθεί ως χρήση γραφείου, ισχύουν τα προηγούμενα. Κάνεις ξεχωριστό ΦΚ στην δήλωση για χρήση γραφείου και το σύστημα θα ζητάει τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων γενικού υπολογισμού προστίμου (όπως πχ και δ. κάλυψης). Ο χώρος γραφείου αφορά πελάτες; Πχ λογιστήριο ταμείο κλπ ή είναι μόνο για εσωτερική χρήση; Φαντάζομαι στο ε9 δεν δηλώνεται.
  21. Επειδή το πρωτεύον θέμα δεν είναι η τακτοποίηση αλλά η εφαρμογή οικοδομικής γραμμής, συνήθως σε παλιά σχέδια αυτή η ιστορία γίνεται και δυστυχώς πάρα πολλοί το προσπερνάνε με μπαλαμούτι για τέτοιας κλίμακας αποκλίσεις και σε πολλές περιπτώσεις βεβαίως πόσο βέβαιος μπορεί να είναι ο μελετητής σε σχέδιο του 1890 ή του 1920 ότι οι εξαρτήσεις που κάνει σήμερα μπορούν να ταυτιστούν. Όλα αυτά δυστυχώς είναι στον αέρα και χωρίς το τελικό στάδιο σχεδιασμού που είναι μια πράξη εφαρμογής όλα θα γίνονται με "ανοχές".
  22. Aν κατάλαβα σωστά από το αρχικό ερώτημα, έχεις ένα προ 55 το οποίο εφάπτεται με το κοινό όριο γειτονικού οικοπέδου και στο γειτονικό οικόπεδο-παράλληλα στο όριο, υφίσταται συμβολαιογραφική δουλεία χρήσης αποχετευτικής εγκατάστασης λυμάτων (σωληνώσεις και βόθρος). Επομένως, το δικό σου παραμένει σε επαφή με το όριο του γειτονικού οικοπέδου. Η δουλεία δεν αλλάζει τα όρια ενός δουλεύοντος οικοπέδου. Απλώς ορίζει μια περιοχή με περιορισμένη χρήση (πχ δεν μπορεί να την κλείσει, να την περιφράξει, να την χτίσει κλπ) για τον ιδιοκτήτη του δουλεύοντος ακινήτου, ενώ δίνει δικαιώματα χρήσης, (ή διέλευσης αν πρόκειται για δουλεία διόδου κλπ) στους ιδιοκτήτες των δεσπόζοντων ακινήτων. Το υφιστάμενο άνοιγμα στο αποδεδειγμένα προ 55 κτίσμα κλείνει κατόπιν δικαστικής απόφασης
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.