Jump to content

aneida

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About aneida

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, το πρώτο ΠΕΑ είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει για την υποβολή της αίτησης; Ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλησπέρα, κατά τον έλεγχο Άδειας Κατεδάφισης που υπέβαλα, μου ζητείται να επανυποβάλλω όλες τις Δηλώσεις Ανάθεσης του ιδιοκτήτη σε εμένα και στον Τοπογράφο με γνήσιο της υπογραφής (!) καθώς και την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για την ανάθεση της διαχείρισης του έργου πάλι με γνήσιο υπογραφής. Επίσης η υπεύθυνη δήλωσή μου ως διαχειριστή του ΣΔΑ για τη σύμβαση με εγκεκριμένο σύστημα ζητείται πάλι να έχει γνήσιο υπογραφής. Στον νόμο δεν διαβάζω πουθενά ότι πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής και πόσο μάλλον στις Δηλώσεις Ανάθεσης. Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο και είναι κάτι που μπορώ να αντικρούσω βασιζόμενη στο ότι δεν απαιτείται από τον Νόμο; (Οι ιδιοκτήτριες του ακινήτου είναι δυό και ζουν μακριά και μάλιστα η μία είναι σχεδόν κατάκοιτη.) Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα, για να βγάλω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τοποθέτηση σκαλωσίας και εξωτερικά βαψίματα κλπ σε πολυκατοικία, αναρωτιέμαι αν πρέπει να βάλω στις e-άδειες τα ονόματα όλων των ιδιοκτητών ή αν μπορώ με τη συναίνεση που έχω πάρει να προχωρήσω μόνο με το όνομα του ενός, δηλαδή του πελάτη μου. Ευχαριστώ πολύ.
 4. Ναι, μάλλον έχεις δίκιο. Και το βάζω με προέγκριση αδείας ή βεβαίωση όρων δόμησης; Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν για την αδιατάρακτη κοπή πλάκας για κατασκευή εσωτερικής σκάλας και συνένωση διαμερισμάτων μπορεί να εκδοθεί Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας και εμπίπτει στο ιζ το οποίο αναφέρει: ιζ) Για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, κατατίθενται: 1) Τοπογραφικό διάγραμμα ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος, κατά τα οριζόμενα στην περ. ε της παρ. 3 του άρθρου 1. 2) Υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. 3) Σχέδιο κάτοψης σε κλίμακα 1:100 ή 1:50. Σε περίπτωση που από τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις τροποποιούνται μελέτες του κτιρίου (π.χ παθητική/ ενεργητική πυροπροστασία, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κ.λ.π), κατατίθενται οι κατά περίπτωση τροποποιήσεις μελετών για την ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας κατά τα αναφερόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 42 του ν. 4495/2017. ή αν πρέπει να εκδοθεί Οικοδομική Άδεια κατηγορίας 3. Έχω καταμπερδευτεί και θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.
 6. Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δε με βοηθούν ιδιαίτερα οι διευκρινίσεις πάνω στον ΝΟΚ αφού και πάλι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με την επιτροπή. Αν γνωρίζει κάποιος οτιδήποτε άλλο, θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.
 7. Καλησπέρα, τακτοποιώ αυθαίρετο (υπερβάσεις σε διώροφη κατοικία) στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακό οικισμό. Δε γνωρίζω αν θα πρέπει να το δηλώσω ως "Εντός παραδοσιακού οικισμού ΜΕ επιτροπή η ΧΩΡΙΣ επιτροπή". Έχω τηλεφωνήσει σε διάφορες υπηρεσίες αλλά με παραπέμπουν η μία στην άλλη αφού κανείς δε γνωρίζει την απάντηση. Καταρχάς, είναι άνω των 5000 κατοίκων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν και πώς μπορώ να αλλάξω τον ΣΖ στο online Σύστημα Αμοιβών του ΤΕΕ; Μου έχει δοθεί παρατήρηση να τον κάνω 0,75. Eυχαριστώ πολύ.
 9. Αυθαίρετο κτίσμα που βρίσκεται στη Συκιά Χαλκιδικής σε εκτός σχεδίου περιοχή στην οποία έγινε ένταξη στο σχέδιο με το Ν.1337/83 και εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής, πώς θα το δηλώσω στο σύστημα; Ως εντός ή εκτός σχεδίου; Παρεμπιπτόντως, δε γνωρίζω ούτε τι τιμή ζώνης πρέπει να βάλω. Ευχαριστώ.
 10. Καλησπέρα. Αν μεταφέρω δηλώσεις που είναι σε οριστική υπαγωγή, θα μου βγάλει πάλι να πληρώσω το παράβολο υπέρ ΤΕΕ;
 11. Έχω ανακληθείσα άδεια σε πολυκατοικία με οριζόντιες ιδιοκτησίες χωρίς άλλες παραβάσεις. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κάνουν άρση με το Ν.4014. Θα γίνει μία δήλωση; Αν γίνει μία δήλωση με ποιο κριτήριο θα επιλέξω "άλλη κατοικία" ή "κύρια και μοναδική" αφού για κάποιους είναι έτσι και για κάποιους αλλιώς; Εχω ψάξει στο φόρουμ για την ερώτηση που κάνω και βρήκα δύο διαφορετικές απανήσεις που παραθέτω εδώ. post #33 στο topic: http://www.michanikos.gr/topic/26370-%CE%86%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%8118-%CF%84/ και post #4527 στο παρόν topic: Τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ.
 12. Έχει ξεμπαζώθει το υπόγειο κι έχει δημιουργηθεί ράμπα εισοδου. Αυτό σημαίνει κι άλλη παράβαση ή θα πάει όλο μαζί σαν μία;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.