Jump to content

aneida

Core Members
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aneida's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

 • Helpful Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

9

Reputation

 1. Καλησπέρα @Didonis. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν όταν λες "αφαιρείς τα κλιμακοστάσια" εννοείς και των υφισταμένων ορόφων (ισόγειο και Α όροφος). Έχω διώροφη οικοδομή με πυλωτή που ανεγέρθηκε κατά ΓΟΚ και με αυθαίρετα που θα πάνε προς νομιμοποίηση. Θέλω να κάνω προσθήκη τμήματος Γ ορόφου. Για το υφιστάμενο μπορώ να υπολογίσω συντελεστές κατά ΝΟΚ και να αφαιρέσω τα τμ των κλιμακοστασίων όλων των ορόφων, όπως γράφεις, ή δεν έχω καταλάβει σωστά; Ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλησπέρα. Σε νέο κατάστημα υγεινομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) που θα εγκατασταθεί σε ισόγειο χώρο διατηρτέου κτιρίου του 1930, απαιτείται να κάνω WC AMEA; Ο χώρος είναι 108,00τμ με τα τραπεζοκαθίσματα να αναπτύσονται στα 80,00τμ. Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να μη θεωρείται ο φωταγωγός κοινόχρηστος χώρος και άρα κλείσιμο ανοίγματος σε επαφή με αυτόν καθώς και μετατόπιση ανοίγματος να νοούνται ως "εσωτερικές" αλλαγές στο διαμέρισμα και να μην χρήζουν τακτοποίησης. Ευχαριστώ.
 4. Καλησπέρα και Καλή Ανάσταση. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα όταν η επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενέργειας βάσει Β ΠΕΑ είναι >100%; Μου βγαίνει συγκεκριμένα 113%. Ευχαριστώ.
 5. Eυχαριστώ καταρχάς όλους. Κατά δεύτερον, όπως κατάλαβα, πιστεύετε ότι πρέπει να υποβάλω δήλωση μόνο για ένα διαμέρισμα και όχι για όλα τα διαμερίσματα/καταστήματα στη δήλωση. Τα αναφέρω δηλαδή μόνο στα σχέδια και στην τεχνική έκθεση και αρκεί μια τέτοια δήλωση να χρησιμοποιηθεί για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία; Στο ισόγειο έχω καταστήματα με διαφορετική διαμερισμάτωση και στον όροφο ένα διαμέρισμα που έχει διαφορερτική διαμερισμάτωση εις βάρος του κλιμακοστασίου.
 6. Η μισή οικοδομή, δεξιά του κλιμακοστασίου είναι δική του, η άλλη μισή από την αριστερή πλευρά του κλιμακοστασίου είναι του αδερφού του.
 7. Καλησπέρα. Σε μια διώροφη οικοδομή, ο πελάτης μου έχει 3 οριζόντιες ιδιοκτησίες. Δεν έχουν υπερβάσεις δόμησης αλλά μεταξύ τους έχει γίνει διαφορετική διαμερισμάτωση σε σχέση με τα σχέδια της Πολεοδομίας. Μπορώ να τακτοποιήσω σε μία δήλωση; Ευχαριστώ.
 8. Συνάδελφοι, έχω διώροφη κατοικία διατηρητέα ως προς το εξωτερικό κέλυφός της και τον περιβάλλοντα χώρο. Θέλω να εκδώσω Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (μεταφορά κουζίνας και δημιουργία μπάνιων, καθαιρέσεις τοίχων κ.α.) αλλά έχω την εξής απορία: Έχω υποβάλει την τακτοποίηση των υπερβάσεων με Ν.4495/17 του κτιρίου στα αρμόδια συμβούλια και αναμένω (εδώ και μήνες) να τη δουν. Θα αργήσουν πάρα πολύ νομίζω. Μπορώ να προχωρήσω προς το παρόν στην έκδοση της ΕΕΔΜΚ εσωτερικών διαρρυθμίσεων αφού έχει εξοφληθεί το πρόστιμο (η τακτοποίηση παραμένει αναγκαστικά σε αρχική υποβολή λόγω μη έγκρισης από ΣΑ ακόμη) και χωρίς την απαίτηση συμβουλίου αφού δεν θίγονται τα εξωτερικά και τα φέροντα στοιχεία της κατοικίας; Ευχαριστώ.
 9. Δικηγόρο γιατί; Επειδή δεν έχω συναίνεση; Δεν έχω καταλάβει αν μπορώ να εκδώσω ηλ. ταυτότητα ή όχι και πώς.
 10. @dimitris GM Ο καθένας τακτοποίησε το δικό του κτίσμα όπως βλέπω. Δεν έχει γίνει σύσταση, διανομή, τίποτα. Στο Ε9 είναι δηλωμένη η κατοικία του με ποσοστό επί του αγροτεμαχίου 50%.
 11. @dimitris GM είναι και τα δύο κτίσματα τακτοποιημένα. Ο πελάτης θέλει να μεταβιβάσει το μερίδιό του στο παιδί του. Απλώς δεν υπάρχει συναίνεση του συνιδιοκτήτη και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να βγάλω ηλ. ταυτότητα. Και αν μπορώ χωρίς συναίνεση, πρέπει να εισάγω στην ηλ. ταυτότητα και τα δύο κτίρια;
 12. Καλησπέρα. Έχω κι εγώ μια ερώτηση για εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία (50-50%), εκτός σχεδίου όπου οι δύο συνιδιοκτήτες έχουν χτίσει από μία κατοικία και ο ένας μόνο θέλει ηλεκτρονική ταυτότητα για να μεταβιβάσει το μερίδιό του. Μπορώ να εκδώσω ηλεκτρονική ταυτότητα μόνο για το ένα κτίριο; Και αν ναι, ο άλλος συνιδιοκτήτης δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει. Χρειάζομαι συναίνεση; Ευχαριστώ.
 13. Καλησπέρα. Θεσσαλονίκη, εκτός σχεδίου, πλησίον αεροδρομίου: Χ: 414313.3784184235 Υ: 4486634.413893828 Ευχαριστώ.
 14. Καλησπέρα. Στις 22/12 εξέδωσα πιστοποιητικό πληρότητας και σήμερα 22/2 (εντός δηλαδή των 2 μηνών ως σήμερα) που έκανα τροποποιητική μου ζητείται να ξαναπλήρώσω τα 20€. Γνωρίζει κανείς γιατί;
 15. Συνάδελφε, ούτε εγώ μπορώ να προχωρήσω στα δικά μου. Όπως έμαθα, δεν έχουν ανοίξει ακόμα τη δυνατότητα από το σύστημα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.