Jump to content

aneida

Core Members
 • Posts

  208
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aneida's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

8

Reputation

 1. Καλησπέρα. Για πινακίδα βενζινάδικου (την συνήθη ψηλή φωτεινή πινακίδα με την αναγραφή των τιμών για να φαίνονται από μακριά) που θα βρίσκεται εντός του οικοπέδου χρειάζεται ΕΕΔΜΚ; Σκέφτομαι μήπως εντάσσεται στο άθρο 29, παράγραφος 2 ε) εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών της παρ. 74 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό στατικής επάρκειας (Η παρ. 74 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 λέει: Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο.)
 2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. Σε διώροφη οικοδομή, ο ιδιοκτήτης είναι ένας και πρέπει να τακτοποιήσω το ισόγειο κατάστημα καθώς και το διαμέρισμα του Α ορόφου. Μπορώ να τα τακτοποιήσω σε μία δήλωση αφού είναι ένας ο ιδιοκτήτης και αν ναι ποια επικρατούσα χρήση θα επιλέξω; Υπηρεσίες ή Κατοικία; Ευχαριστώ.
 3. Ναι εκεί το έχω βάλει, απλώς ανέφερα και το ότι έχω επιλέξει μεταποίηση μήπως βγει κάποια άκρη.
 4. Δεν προχωράει χωρίς να καταχωρήσω Κατηγορία και αν επιλέξω Κατηγορία 5 μου βγάζει το γνωστό μήνυμα "Δεν μπορεί να υποβληθεί Δήλωση Αυθαιρέτου με ΦΚ κατ. 5 μετά την 30/9/2020 πλην περιπτ. αρθ. 128, Ν.4759/2020" Έχω επιλέξει εντωμεταξύ "Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα". Πρόκειται για ποιμνιοστάσιο.
 5. Καλησπέρα, αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια εγκύκλιος, κάποια δικλείδα, κάτι τέλος πάντων που μου διαφεύγει σε σχέση με ένταξη σταυλικών εγκταστάσεψν χωρίς ΟΑ του 1993 (κατηγορία 5 δηλαδή). Υπάρχει κάτι τέτοιο ή δεν εντάσσεται λόγω κατηγορίας 5;
 6. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Διαβάζοντας για το 2% δεν μπορώ να καταλάβω αν η απόκλιση αφορά την κάθε διάσταση της ιδιοκτησίας ή τα συνολικά τετραγωνικά της. Επισυνάπτω το σημείο της κάτοψης το οποίο διαφέρει. Στην ουσία απλώς δεν έγινε ποτέ το "σπάσιμο" και ο τοίχος έγινε ίσιος ως πίσω.
 7. Καλησπέρα, σε ισόγειο κατάστημα οικοδομής με άδεια του 1972, το κατάστημα, συγκρίνοντας κάτοψη αδείας με την πραγματικότητα, έχει "πάρει" πολύ λίγο χώρο από την κοινόχρηστη είσοδο της οικοδομής και έχει "δώσει" αντίστοιχο χώρο σε αυτήν. Έχει νόημα να ψάξω την κάτοψη της σύστασης όπως μου προτείνει ο συμβολαιογράφος ώστε να δούμε αν εκεί είναι σωστό το σχέδιο σε σχέση με την πραγματικότητα; Μπορώ δηλαδή αντί να βασιστώ στο σχέδιο της οικ. αδείας να βασιστώ στο σχέδιο της σύστασης (αν είναι σωστό) ώστε να μην κάνω τακτοποίηση;
 8. Ρυθμίσεις -> Αγαθά/Υπηρεσίες -> + Νέο Αγαθό/Υπηρεσία Το τρίτο στη σειρά κενό είναι ο "Κωδικός είδους"
 9. Ισχύει ότι στον κωδικό είδους βάζουμε ό,τι θέλουμε;;
 10. Έχω μπαζωμένο εξώστη πλάτους 1,95μ. στην πρόσοψη του κτιρίου. Μετράει στην κάλυψη, στο ποσοστό των εξωστών ή καθόλου;
 11. Τελικά η στατική μελέτη για την ανακατασκευή στέγης τι ακριβώς περιλαμβάνει;
 12. Το πρόβλημα λύθηκε με τη βοήθεια του @MONOS. Είχα πρόβλημα με την polyline. Το ξαναέκανα από την αρχή με την εντολή plinetype να είναι στο 1.
 13. To list ποιο είναι; Τα properties; Στα properties φαίνεται ότι είναι closed, και πάνω γράφει polyline. Το plinetype μου δίνει επιλογές 0-2. Ποια επιλογή είναι το lwpolyline; Αυτή τη στιγμή είναι στο 2.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.