Jump to content

aneida

Core Members
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aneida's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

 • Helpful Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

9

Reputation

 1. Καλησπέρα. Σε κοινόχρηστο ακάλυπτο χώρο οικοδομής, που ένας ιδιοκτήτης έχει αποκλειστική χρήση χώρου στάθμευσης, έγινε από τον ίδιο τακτοποίηση για κατασκευή στεγάστρου που καλύπτει αυτόν τον χώρο στάθμευσης αλλά και τμήμα δεύτερου χώρου στάθμευσης καθώς και τμήμα του ακαλύπτου χώρου. Υπάρχει συναίνεση πολλών ιδιοκτητών για αυτή την τακτοποίηση αλλά όχι όλων. Πελάτης μου δηλαδή δεν έχει συναινέσει και αναρωτιέται αν η τακτοποίηση αυτή είναι νόμιμη. Διαβάζοντας το άρθρο 9 καταλαβαίνω ότι απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών άνω του 50% και άρα η τακτοποίηση του συναδέλφου έγινε ορθώς. Θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί δεν είμαι σίγουρη και φοβάμαι μην κάνω κάποιο λάθος.
 2. Καλησπέρα. Για 26ης Οκτωβρίου 8 στη Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54627 μπορείτε να μου πέιτε Τιμή Ζώνης; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 3. Καλησπέρα. Θα μπορούσατε να μου πείτε για την οδό Βασιλέως Γεωργίου 3 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τι τιμή ζώνης έχει; Σας ευχαριστώ!
 4. Καλησπέρα. Γνωρίζω να σας πω μόνο για «συμπλήρωση φακέλου οικοδομικής αδείας» στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης που κάνω τώρα. Μερική ανασύσταση δηλαδή που όμως την ονομάζουν συμπλήρωση φακέλου.
 5. @xavriasΟ οποίος μπαζωμένος εξώστης δεν προσμετρά στον Συντελεστή Κάλυψης/ Δόμησης; Ευχαριστώ για την απάντηση.
 6. Καλησπέρα, μπορώ σε εκτός σχεδίου δόμηση για ανέγερση ισόγειας κατοικίας, εντός του Δ των 15 μέτρων από το όριο να έχω μπαζωμένο εξώστη και σκάλα ανόδου σε αυτόν;
 7. Νόμιζα πως μπορώ να τακτοποιήσω βασιζόμενη στο σχέδιο της σύστασης εάν δεν υπάρχει κάτοψη πολεοδομίας.
 8. Σε οικοδομή του 1959, στον φάκελο της αδείας βρέθηκε μόνο το στέλεχος και μια ανασύσταση της κάτοψης ισογείου. Εγώ αναλαμβάνοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα διαμερίσματος 5ου ορόφου, έψαξα και βρήκα κάτοψη σύστασης οριζοντίου από συμβολαιογράφο. Το περίγραμμα σχεδόν ταίριαζε με τις εξής διαφορές: 1τμ διαφορά επέκτασης της κατοικίας στον κοινόχρηστιο διάδρομο της πολυκατοικίας, δημιουργία ενός μικρού εξώστη (1τμ) στον πίσω ακάλυπτο και αλλαγή ενός παραθύρου σε μπαλκονόπορτα. Έκανα τακτοποίηση κατηγορίας 1 με Ο.Α., βασιζόμενη στο σχέδιο αυτό της σύστασης και έπειτα εξέδωσα ηλεκτρονική ταυτότητα αναρτώντας κάτοψη σύστασης, νέα κάτοψη της τακτοποίησης κλπ. Η συμβολαιογράφος εκ των υστέρων μου λέει ότι μάλλον πρέπει να γίνει ανασύσταση φακέλου διότι ο αγοραστής λέει δεν θα μπορεί να βγάλει ΕΕΔΜΚ για την επερχόμενη ανακαίνιση πχ. Διάβασα όλη τη συνομιλία του συγκεκριμένου thread και είμαι ακόμη μπερδεμένη. Πρέπει όντως να κάνω ανασύσταση;
 9. Έχει κάποιος απάντηση εδώ για τον Ν.4178/13 όπου μου ζητάει κι εμένα αυτό το αρχείο ενώ έχω επιλέξει ΧΩΡΙΣ διαδικασία επιτροπής;
 10. Καλησπέρα. Για πινακίδα βενζινάδικου (την συνήθη ψηλή φωτεινή πινακίδα με την αναγραφή των τιμών για να φαίνονται από μακριά) που θα βρίσκεται εντός του οικοπέδου χρειάζεται ΕΕΔΜΚ; Σκέφτομαι μήπως εντάσσεται στο άθρο 29, παράγραφος 2 ε) εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών της παρ. 74 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό στατικής επάρκειας (Η παρ. 74 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 λέει: Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο.)
 11. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα. Σε διώροφη οικοδομή, ο ιδιοκτήτης είναι ένας και πρέπει να τακτοποιήσω το ισόγειο κατάστημα καθώς και το διαμέρισμα του Α ορόφου. Μπορώ να τα τακτοποιήσω σε μία δήλωση αφού είναι ένας ο ιδιοκτήτης και αν ναι ποια επικρατούσα χρήση θα επιλέξω; Υπηρεσίες ή Κατοικία; Ευχαριστώ.
 12. Ναι εκεί το έχω βάλει, απλώς ανέφερα και το ότι έχω επιλέξει μεταποίηση μήπως βγει κάποια άκρη.
 13. Δεν προχωράει χωρίς να καταχωρήσω Κατηγορία και αν επιλέξω Κατηγορία 5 μου βγάζει το γνωστό μήνυμα "Δεν μπορεί να υποβληθεί Δήλωση Αυθαιρέτου με ΦΚ κατ. 5 μετά την 30/9/2020 πλην περιπτ. αρθ. 128, Ν.4759/2020" Έχω επιλέξει εντωμεταξύ "Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα". Πρόκειται για ποιμνιοστάσιο.
 14. Καλησπέρα, αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποια εγκύκλιος, κάποια δικλείδα, κάτι τέλος πάντων που μου διαφεύγει σε σχέση με ένταξη σταυλικών εγκταστάσεψν χωρίς ΟΑ του 1993 (κατηγορία 5 δηλαδή). Υπάρχει κάτι τέτοιο ή δεν εντάσσεται λόγω κατηγορίας 5;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.