Jump to content

Alexios

Core Members
 • Content Count

  286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Alexios last won the day on January 26 2019

Alexios had the most liked content!

Community Reputation

-60

1 Follower

About Alexios

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

3,181 profile views
 1. Κοίτα, στο συνολικό κόστος της οικοδομής δεν νομίζω οτι θα κάνουν τη διαφορά. Βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος του προβόλου και της όμορης πλάκας (που θα πρέπει να έχει το ίδιο πάχος τουλάχιστον σε πλάτος L/4 ή και μεγαλύτερο) σε σχέση με τη συνολική κάτοψη. Πάντως ο υπολογισμός του κόστους ενός τέτοιου προβόλου είναι εύκολος. Θεώρησε πλάτος 33 εκ, κύριο οπλισμό άνω Φ14/10 κάτω Φ10/10, διανομές Φ8/15 ανω - κάτω και υπολογίζεις κόστος έστω κατά προσέγγιση, αλλά αρκετά ικανοποιητική θα έλεγα.
 2. Είναι απαραίτητος ο υπολογισμός της παραμόρφωσης λόγω ερπυσμού και συστολής ξήρανσης και πίστεψέ με 30~35 εκ. μόλις που θα επαρκέσουν για 3.00 μ πρόβολο με τα συνήθη φορτία. Οπλισμό πάνω - κάτω και επαρκείς διανομές. Μην ξεχνάς το απαιτούμενο πάχος 30~35 εκ. είναι απαραίτητο να διατηρηθεί - τουλάχιστον σε πλάτος L/4 - στην όμορη πλάκα. Λόγω του μεγάλου βέλους (ίσως και 3~4 εκ) μπορεί να δοθεί στο ξυλότυπο ανάλογη ανύψωση. Αυτά.
 3. Οπως εξηγεί, «η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απλή: γίνεται με αίτηση του μηχανικού και καταβολή του σχετικού παραβόλου. Ο άνθρωπος είναι απλά ένας επικίνδυνος άσχετος, αδιάβαστος "νεοφιλελέ" βλάκας, μα πολύ επικίνδυνος.
 4. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  GNSS Stonex S9 version 1 με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό - χειριστήριο Getac (βλέπει gps, glonass, beidou, galileo) ... 2550 e GNSS South S86 (βλέπει gps, glonass - ιδανική λύση για BASE) ... 1550 e email : [email protected] - τηλ. 6977439330

  1,550.00 EUR

 5. Συ είπας ! Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη σύνταξης Στατικών μελετών και δη Επίβλεψης. Η σχολή σου φέτος έπιασε 11 Μ.Ο. (που σημαίνει και με <5 στα μαθηματικά κάποιοι), εμένα όμως δεν μου λέει τίποτα. Το θέμα είναι τι ποιότητας μηχανικοί βγαίνουν από κάποια σχολή.
 6. Gps χειρός χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν - οχι πλέον - πολλοί συμπεριλαμβανομένων και των αγρονόμων τοπογράφων. Το θέμα όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την άκρως εγκληματική ενέργεια που αφορά σύνταξη Στατικών μελετών και διενέργεια Επιβλέψεων στατικών από άσχετους, μόνοι και μόνο επειδή είναι μέλη ΤΕΕ. Οι βάσεις εισαγωγής ΔΕΝ φτιάχνουν μηχανικούς, είναι μύθος είτε σας αρέσει είτε όχι.
 7. Οπως η ευθύνη της Στατικής Μελέτης - Επίβλεψης που υπογράφουν οι Τοπογράφοι κι οι Αρχιτέκτονες ένα πράγμα ας πούμε, Απαράδεκτο και Επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο, αποδεκτό όμως απο το ΤΕΕ σας και τα πολυτεχνεία σας. Κατά τα άλλα τα μόρια των σχολών σας μαράνανε.
 8. Γι αυτο δεν είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα. Εν έτει 2020 κι ακόμα μιλάμε για "πρεστίζ" μηχανικού, για επικερδή υπογραφή, για το καρεκλοκένταυρο ΤΕΕ, για το πόσα μόρια φτιάχνουν μηχανικούς και άλλα παρόμοια τοιαύτα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!
 9. Είσθε σε λάθος κατεύθυνση, το θέμα των μορίων αποτελεί Ελληνική πατέντα με μοναδικό σκοπό την αύξηση της παραπαιδείας - φροντιστήρια και οχι μόνο. Μάθημα στα Λύκεια ανύπαρκτο με μοναδικό στόχο τις πανελλήνιες και με οτι αυτό συνεπάγεται - αποθέωση της παπαγαλίας, ιδιαίτερα καθηγητών, φροντιστήρια, παραπαιδεία, φοροδιαφυγή, απώλεια εισοδήματος κλπ.
 10. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • FOR SALE
  • USED

  GNSS Stonex S9 version 1 με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό - χειριστήριο Getac (βλέπει gps, glonass, beidou, galileo) ... 2550 e GNSS South S86 (βλέπει gps, glonass - ιδανική λύση για BASE) ... 1550 e email : [email protected] - τηλ. 6977439330

  1,550.00 EUR

 11. Την ειρωνεία τη βλέπεις μόνο εσύ και σου την επιστρέφω. Η όλη συζήτηση αφορά το θέμα της εξάρτησης τοπογραφικού διαγράμματος ή δικτύου, επιστημονική δουλειά μεν, γνωστή από αρκετούς συναδέλφους δε. Οι αναφορές σου περί αεροτριγωνισμών - επιλύσεων διανομών - νομικής τεκμηρίωσης κλπ είναι πολύ ωραίες αλλά μόνο για εντυπωσιασμό αδαών.
 12. Εχετε κάνει την εξάρτηση άβατη επιστήμη, λες και είναι κάτι εξωπραγματικό, σιγά τα ωά αγαπητοί τοπογράφοι.
 13. Και να ήταν μόνο αυτό. Εδώ σε ρωτούν και μάλιστα πολύ σοβαρά : να βάλω 5Φ20 αντι 6Φ18 ή ΣΦ10/15 αντι ΣΦ8/10 αρκούν ? Είναι να τρελαίνεσαι.
 14. Είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, για σένα δεν ξέρω. Το λογισμικό άμα έχεις όρεξη και γνώσεις το φτιάχνεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα ούτε τον EC να αγοράσεις ούτε τίποτα, δίνεις τα στατικά "φατούρα" όπως κάνει η μεγάλη πλειοψηφία και τελειώνεις. Η υποχρέωση του κράτους είναι αυτονόητη, δεν απαιτείται περαιτέρω εξήγηση, τα υπόλοιπα αποτελούν παραφιλολογίες.
 15. Το λογισμικό το φτιάχνεις και μόνος σου, δεν το αγοράζεις απαραίτητα. Τους κανονισμούς όχι, είναι υποχρέωση του κράτους, τόσο απλά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.