Jump to content

Alexios

Core Members
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Alexios last won the day on January 26

Alexios had the most liked content!

Community Reputation

-9 Κακή

2 Followers

About Alexios

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,229 profile views
 1. Δεν υφίσταται καμία νομοθεσία και το γνωρίζεις, απλά το παραβλέπεις, αλλιώς περιμένω να την αναρτήσεις ! ................ Ασχολίαστο , είναι θέμα χαρακτήρα.
 2. Και από πότε τα έγγραφα του ΤΕΕ αποτελούν νομικό πλαίσιο και λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, δεν κατάλαβα μην τρελαθούμε εντελώς σ' αυτή τη χώρα ! Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει.
 3. Time Left: 19 days and 21 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Γεωδαιτικός σταθμός Topcon GTS-703 15 cc από τα τελευταία made in Japan με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό 1000 e (σημ. μόνο ο ξύλινος τρίποδας της Topcon κοστίζει 150 e & το miniprism 100 e). Gps Stonex S9 version 1 2700 e - με όλο τον παρελκόμενο εξοπλισμό Gps South S86 1800 e email : alesiodi@otenet.gr - τηλ. 6977439330

  1,000.00 EUR

 4. Μεταλλική στήριξη γενικά και αόριστα σε τέτοιου είδους πέτρινες κατασκευές είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και αμφίβολο αν δύναται να πραγματοποιηθεί, οι παράμετροι πολλές όπως και οι αντικειμενικές συνθήκες. Το αν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί δεν απαντιέται έτσι "ελαφρά τη καρδία" με ένα όχι, ένα τόσο σοβαρό ερώτημα που αν μη τι άλλο έχει εκτός από οικονομικό και περαιτέρω κόστη.
 5. Εδώ έχουν δικαίωμα στατικής μελέτης αρχιτέκτονες και τοπογράφοι, κατά τα λοιπά το ΤΕΕ και το καθηγητικό κατεστημένο κόπτονται τάχα για το δημόσιο συμφέρον και λοιπές "αρλούμπες".
 6. Bas, άδικα χτυπιέσαι και προβληματίζεσαι, κανένα άγχος δεν επικρατεί στο ΤΕΕ ή στη κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε εκτός ημών βέβαια και ξέρεις το γιατί αλλά απλά προσποιείσαι το αντίθετο, δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Θεωρώ οτι στο θέμα των ΕΔ ή κουβέντα είναι άνευ ουσίας, εξεδόθη το ΠΔ 99/2018 και το θέμα τελείωσε, όλα τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα.
 7. Τα παιδία παίζει και συνεχίζουν. Για μένα αυτή η εμμονή περί τριορόφου και λοιπών ανοησιών ένα πράγμα σημαίνει, τρομερή ανασφάλεια και άγνοια που μεταφράζεται σε κόμπλεξ ανωτερότητας.
 8. Bas, η ανάλυσή σου αξιέπαινη απο πλευράς προσπάθειας, αλλά για μένα παραμένει ατεκμηρίωτη γιατί βασίζεται σε προσωπική εμπειρία και διαίσθηση και οχι στην αντικειμενική πραγματικότητα. Πιστεύω οτι κάνεις το λάθος να θεωριτικοποιείς τη προσωπική σου εμπειρία, συνάγεις συμπεράσματα για το όλον από το ειδικό.
 9. Καλά αυτή η θεωρία περί δυορόφου τριορόφου αποτελεί αποκύημα φαντασίας, δεν παίζεστε. Η στατική είναι μία δεν εξετάζει τέτοιες παραμέτρους.
 10. Λυπάμαι Bas αλλά το σχόλιο σου βρίθει ανακριβειών, πιστεύω οτι δεν έχεις ξεκάθαρη γνώση της πραγματικότητας αν και θα έπρεπε ως παλαιός. Τα δικαιώματα στα οποία αναφέρεσαι αφορούν αποκλειστικά υπομηχανικούς, η δε εφαρμογή τους στους τότε τεχνολόγους ήταν και εξακολουθεί να είναι καταχρηστική και παράτυπη για να μην πω πιο βαριά κουβέντα. Ακόμα κι έτσι όμως πάλι λες ανακρίβειες, το τριόροφο δεν απαιτούσε συνυπογραφή στατικών αλλά πλήρη στατική μελέτη από ΠΜ. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό το 70% που άλλες φορές το αναγάγεις σε 80% ή 90%, πραγματικά εκπλήσσομαι με τις ανακαλύψεις σου, εκτός κι αν έχεις στοιχεία καταθεσέ τα. Το 84 δεν καταργήθηκε η απαλλαγή του αντισεισμικού, αυτό έγινε πολύ αργότερα γύρω στο 2000 με την εφαρμογή του ΝΕΑΚ. Οι κομπλεξικοί στις πολεοδομίες - όντως υπήρχαν και συνεχίζουν - όμως είναι υποχρεωμένοι ως δημόσιοι λειτουργοί να εφαρμόζουν το νόμο και όχι να παρατυπούν επειδή μας βολεύει.
 11. Σιγά τα ωά και την επιστημοσύνη να υπολογίσεις την σεισμική φόρτιση και κατανομή μιας κατασκευής. Με τέτοιου είδους αστεία επιχειρήματα το ΤΕΕ πορεύεται 80 χρόνια και συ ως πειθήνιο μέλος ανταποκρίνεσαι. 8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
 12. Λες και οι σεισμικές δράσεις είναι κάτι το εξωγήϊνο, σε τελική ανάλυση απο καθαρά στατική άποψη δεν είναι παρά μία οριζόντια δύναμη. Εχει βρεί το ΤΕΕ μια ωραία καραμέλα και την πιπιλίζει χρόνια τώρα, μην τρελαθούμε τελείως.
 13. Γι' αυτό επιμένω οτι ο 23χρονος είναι ανίκανος να εκπονήσει μελέτη και περισσότερο να την επιβλέψει, όπερ επικίνδυνος. Ο γιατρός έχει παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες κλινικές και έχει δεί άλλα τόσα περιστατικά πριν πάρει άδεια εξάσκησης, όπως άλλωστε και ο δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει άσκηση σε δικηγορικό γραφείο πριν βγεί στη πιάτσα. Δεν μπορώ να στο κάνω πιό λιανά. Στα ΤΕΙ μια χαρά μαθήματα γίνονται στο ίδιο βέβαια επίπεδο και μέγεθος με το πολυτεχνείο, με τη διαφορά οτι όλα έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια με οτι αυτό συνεπάγεται - διπλές εργασίες, διπλές εξετάσεις, τελική εργασία & παρακολούθηση. Βέβαια υπάρχει και η εξάμηνη πρακτική άσκηση που απουσιάζει από το πολυτεχνείο, η πτυχιακή και οι δύο μαζί με 8 μαθήματα επιλογής εκτός εξαμήνων. Αυτά για ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας.
 14. Σιγά μην γνωρίζει "ο δομοστατικός" μητρωϊκή & δυναμική ανάλυση καθώς και δευτέρας τάξης, ή προένταση με ένα έως δύο μαθήματα επιλογής, για να μην αναφέρω σήραγγες, φράγματα, πασσάλους και λοιπά συναμαρτούντα. Και βέβαια αναφέρομαι σε αναλυτική γνώση των ανωτέρω, που θα του επιτρέψουν στην εκπόνηση μιας αξιοπρεπούς μελέτης και όχι απλό πέρασμα μέσω ενός εξαμηνιαίου μαθήματος.
 15. Αυτό που λέω είναι πάρα πολύ απλό. Ενας άρτι αποφοιτήσας 23χρονος δεν είναι μηχανικός, γιατί οι θεωρητικές και μόνο γνώσεις του δεν αρκούν για την άσκηση του επαγγέλματος, αυτό γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο εκτός φυσικά Ελλάδας. Δες για παράδειγμα τις προϋποθέσεις του Η.Β. για την απόκτηση του τίτλου incorporated engineer και chartered engineer και ελπίζω να κατανοήσεις επιτέλους τι εστί μηχανικός και όχι αυτά τα δήθεν Ελληνικά κριτήρια επιπέδου geomaster, με τα οποία γελάει όλη η Ευρώπη. Steelman ..... Δυστυχώς δεν πιστεύω πως θα γίνουμε Ευρώπη, γιατί εδώ κάνει κουμάντο η κλίκα του ΤΕΕ και το καθηγητικό κατεστημένο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.