Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexios

Core Members
 • Περιεχόμενα

  239
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  2

Φήμη στην κοινότητα

-10 Κακή

2 Ακόλουθοι

Σχετικά Alexios

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.054 profile views
 1. Σιγά τα ωά και την επιστημοσύνη να υπολογίσεις την σεισμική φόρτιση και κατανομή μιας κατασκευής. Με τέτοιου είδους αστεία επιχειρήματα το ΤΕΕ πορεύεται 80 χρόνια και συ ως πειθήνιο μέλος ανταποκρίνεσαι. 8. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
 2. Λες και οι σεισμικές δράσεις είναι κάτι το εξωγήϊνο, σε τελική ανάλυση απο καθαρά στατική άποψη δεν είναι παρά μία οριζόντια δύναμη. Εχει βρεί το ΤΕΕ μια ωραία καραμέλα και την πιπιλίζει χρόνια τώρα, μην τρελαθούμε τελείως.
 3. Γι' αυτό επιμένω οτι ο 23χρονος είναι ανίκανος να εκπονήσει μελέτη και περισσότερο να την επιβλέψει, όπερ επικίνδυνος. Ο γιατρός έχει παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες κλινικές και έχει δεί άλλα τόσα περιστατικά πριν πάρει άδεια εξάσκησης, όπως άλλωστε και ο δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει άσκηση σε δικηγορικό γραφείο πριν βγεί στη πιάτσα. Δεν μπορώ να στο κάνω πιό λιανά. Στα ΤΕΙ μια χαρά μαθήματα γίνονται στο ίδιο βέβαια επίπεδο και μέγεθος με το πολυτεχνείο, με τη διαφορά οτι όλα έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια με οτι αυτό συνεπάγεται - διπλές εργασίες, διπλές εξετάσεις, τελική εργασία & παρακολούθηση. Βέβαια υπάρχει και η εξάμηνη πρακτική άσκηση που απουσιάζει από το πολυτεχνείο, η πτυχιακή και οι δύο μαζί με 8 μαθήματα επιλογής εκτός εξαμήνων. Αυτά για ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας.
 4. Σιγά μην γνωρίζει "ο δομοστατικός" μητρωϊκή & δυναμική ανάλυση καθώς και δευτέρας τάξης, ή προένταση με ένα έως δύο μαθήματα επιλογής, για να μην αναφέρω σήραγγες, φράγματα, πασσάλους και λοιπά συναμαρτούντα. Και βέβαια αναφέρομαι σε αναλυτική γνώση των ανωτέρω, που θα του επιτρέψουν στην εκπόνηση μιας αξιοπρεπούς μελέτης και όχι απλό πέρασμα μέσω ενός εξαμηνιαίου μαθήματος.
 5. Αυτό που λέω είναι πάρα πολύ απλό. Ενας άρτι αποφοιτήσας 23χρονος δεν είναι μηχανικός, γιατί οι θεωρητικές και μόνο γνώσεις του δεν αρκούν για την άσκηση του επαγγέλματος, αυτό γίνεται σε όλο το πολιτισμένο κόσμο εκτός φυσικά Ελλάδας. Δες για παράδειγμα τις προϋποθέσεις του Η.Β. για την απόκτηση του τίτλου incorporated engineer και chartered engineer και ελπίζω να κατανοήσεις επιτέλους τι εστί μηχανικός και όχι αυτά τα δήθεν Ελληνικά κριτήρια επιπέδου geomaster, με τα οποία γελάει όλη η Ευρώπη. Steelman ..... Δυστυχώς δεν πιστεύω πως θα γίνουμε Ευρώπη, γιατί εδώ κάνει κουμάντο η κλίκα του ΤΕΕ και το καθηγητικό κατεστημένο.
 6. Δηλαδή ενα δημόσιο κτίριο πχ ισόγειο ή δυόροφο κοινοτικό κατάστημα απαιτεί μεγαλύτερη εμπειρία από μια πολυόροφη πολυκατοικία ; Δεν βγαίνει νόημα, φάσκεις και αντιφάσκεις. Για μένα ο 23χρονος και όχι 25χρονος που υποτίθεται οτι μελετά και ακόμα χειρότερα επιβλέπει τέτοια κτίρια απλά είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
 7. + 1000 στο post του Steelman Δυστυχώς αυτά ισχύουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, εδώ κάνει κουμάντο η συντεχνία του ΤΕΕ και το καθηγητικό κατεστημένο, με όλες τις επώδυνες συνέπειες να χαρακτηρίζουν τα τεχνικά έργα της χώρας.
 8. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα, απορώ γιατί προσποιείσθε άγνοια. Οι πολ. μηχανικοί ως η δεσπόζουσα ειδικότητα καπελώνει τις υπόλοιπες, προσεταιρίζοντας πλήρη δικαιώματα αρχιτεκτόνων & τοπογράφων και σε αντάλλαγμα δίνει στατικές μελέτες σε αρχ/νες - σχεδόν τα πάντα - και στατκά δυορόφου σε τοπογράφους. Ειδικά αυτό το αντάλλαγμα των στατικών για μένα τουλάχιστον είναι εγκληματική πράξη. Επιπρόσθετα έχει δικαιώματα σε μηχανολογικα, ηλεκτρολογικά και λοιπά ουκ έστιν αριθμός, μια ματιά στο ΠΔ 99/2018 αρκεί.
 9. Για την αποκατάσταση της τάξης και μερικών πικρών αληθειών ιδού μερικές σχολές, εκ των οποίων οι 3 πρώτες το πάλαι ποτέ θεωρούνταν υψηλόβαθμες Πολ. μηχανικοί ΔΠΘ 12913 Τοπογράφοι ΑΠΘ 12472 Αρχιτέκτονες ΔΠΘ 11537 (κάτω από τη βάση) Μηχανικοί περ/ντος Χανιά 10440 Μηχανικοί ορυκτών πόρων Χανιά 9034 Μηχανικοί πληροφορικής Παν. Δυτ. Μακ. 11601 Μηχανικοί περιβάλλοντος Παν. Δυτ. Μακ. 9546
 10. +1000 στο post του Earl (2 post πριν), συμφωνώ απόλυτα. Στην Ελλάδα μην ελπίζεις σε τίποτα, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό γιατί κουμάντο κάνει το ΤΕΕ. Αυτή η άποψή μου είναι και μια απάντηση στον Bas, που τρέφει φρούδες ελπίδες για κάτι καλύτερο.
 11. Bas Αδικα ασχολείσαι με μόρια εισαγωγής και τα λοιπά παρεπόμενα, αυτά στην Ευρώπη είναι απλά ξεπερασμένα. Επί του θέματος πιστεύω πως το σύστημα του Η.Β. είναι το ορθολογικότερο και το αντικειμενικότερο, δίνοντας το δικαίωμα της εξέλιξης ακόμα και σε εμπειροτέχνες δίχως καν πτυχίο. Εδώ στην Ελλάδα ξεχνάμε - με δόλο βέβαια - το κομμάτι της εφαρμογής-κατασκευής το οποίο θεωρούμε τριτεύον ενώ είναι εξ ίσου πρωτεύον με τη μελέτη. Την άριστη μελέτη μια κακή κατασκευή απλά τη πετάει στα σκουπίδια, παραδείγματα ουκ έστιν αριθμός. Φαντάσου έναν αρχιτέκτονα ή τοπογράφο την ώρα που παραλαμβάνει ξυλότυπο και πρέπει να ελέγξει τις αγκυρώσεις τις ματίσεις τη ποιότητα των υλικών ή π.χ. την ανάγκη αλλαγής μιας διατομής - από 5Φ16 σε 4Φ18.
 12. laxanos Προσωπική άποψη επί του θέματος δεν έχεις - αλλιώς κατάθεσέ την - όσο για το Υ.Γ. σαν αστείο ήταν καταπληκτικό, κάτι τέτοια λέγαμε την εποχή του γυμνασίου και σκοτώναμε την ώρα μας.
 13. Ο Μπαρδάκης δεν είναι απρόσωπος, εκφράζει σύσσωμο το ΤΕΕ με τις ευλογίες και την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση των Μοροπούλου Στασινού και Σπίρτζη. Το υπ. παιδείας είναι απλά θεατής υποτασσόμενο πλήρως στη κυριαρχία του ΤΕΕ. Για το λόγο αυτόν δεν υπάρχουν ελπίδες για κάτι θετικό, οπότε μη συνεχίζεις τη σπέκουλα για δήθεν βελτιώσεις και οτιδήποτε άλλο.
 14. Ο άνθρωπος -laxanos- δεν έχει προσωπική άποψη, συμφωνεί απόλυτα με τον Μπαρδάκη και εκφράζει μια απόλυτη αγωνία να τον υπερασπιστεί, εξ ου και τα περί δήθεν αναζήτησης μεγάλης αγωνίας τεκταινόμενα.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.