Μετάβαση στο περιεχόμενο

giantheoch

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giantheoch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας και καλές γιορτές Είμαι απόφοιτος του τμήματος τοπογράφων Ε.Μ.Π και εργάζομαι ήδη σε εταιρεία που περνάω σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εκεί. Θέλω να ρωτήσω για μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως γιατί δια ζώσης παρακολούθηση δύσκολα έως απίθανο να μπορέσω να κάνω υπάρχει κάποιο που μπορείτε να προτείνετε; π.χ. σε τομέα εκτίμησης αξιών ακινήτων; γεωπληροφορικής; ή και κάποιο άλλο τομέα που δεν μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή, που να καλύπτει ένα όσο γίνεται πιο ευρύ φάσμα για απασχόληση αργότερα είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε και στο δημόσιο(κτηματολόγιο,πολεοδομία ή τεχνικές υπηρεσίες κλπ..). Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα.. Όντας απόφοιτος τοπογράφος του τμήματος στο Ε.Μ.Π μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη για το εάν αξίζει κάποιο μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως; π.χ. ποιο ίδρυμα το υποστηρίζει; (Παδα,ΑΠΘ,ΕΜΠ,Χαροκόπειο;...) Εξ αποστάσεως το θέτω για το λόγο ότι ήδη δουλεύω σε μια εταιρεία σχεδόν όλη τη μέρα και δεν θα έχω χρόνο να παρακολουθώ δια ζώσης...ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα Όντας κάτοχος μονόσυχνου GPS PROMARK 3 της MAGELLAN για πολλά χρόνια, κοιτάω για αγορά διπλόσυχνου όπου παρατηρώ ότι έχουν "ξεφυτρώσει" πολλές εταιρείες που πουλάνε διπλόσυχνα GPS αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας. Θα ήθελα να ρωτήσω για αγορά διπλόσυχνου GPS, σε εργασίες "καθημερινές" δηλαδή απλές αποτυπώσεις,χαράξεις που θα χρειαστεί ένας τοπογράφος στο πεδίο και όχι τόσο για μεγάλης κλίμακας έργα κοιτάω για μοντέλο που να μη ξεπερνά τη τιμή των 3000. Ξέρω ότι "ξεφυτρώνουν" πολλές εταιρείες, σε ποιανής εταιρείας να προσανατολιζόμουν? Βλέπω διπλόσυχνα και με 1800 ευρώ. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα σας Έχω μια ερώτηση όσον αφορά τις δασικές αντιρρήσεις. Ξέρω πως η υποβολή δασικών αντιρρήσεων έχει λήξει από πέρσι όπως επίσης έχει αρχίσει ήδη η κύρωση των δασικών χαρτών. Σε περίπτωση που κάποιος του οποίου το γεωτεμάχιο είναι χαρακτηρισμένο δασικό και μετά τη τελευταία κύρωση. 1. Τι συνέπειες αντιμετωπίζει που μετά από όλη αυτή τη διαδικασία που είχε και πολλές παρατάσεις δεν έχει κάνει ακόμα κάποια υποβολή αντίρρησης; 2. Μπορεί να κάνει από εδώ και έπειτα κάποια κίνηση αποχαρακτηρισμού;
  5. Καλησπέρα Σαν τοπογράφος αξίζει κανείς να δοκιμάσει εργασία στο εξωτερικό? Αφορά εργασία στο τομέα των οπτικών ινών με παρουσία σε πόλη της γερμανίας μέσω ταξιδιού 2 εβδομάδων ενώ η βάση είναι στην Ελλάδα.(πληρωμένα ασφάλιση,διαμονή,μετακίνηση με αμάξι) Προσανατολίζομαι ότι κάποια στιγμή θα ανοίξω δικό μου γραφείο στο τόπο μου ή θα δουλεύω στην Αθήνα σε τεχνικό γραφείο. Το ρωτάω από πλευράς ότι αυτή τη στιγμή μόλις 1 μήνα πριν απολύθηκα από στρατό και είμαι στην εύρεση της πρώτης μου δουλειάς. Δούλευω αυτή τη στιγμή σε εργοληπτική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου μετά από χρόνια σαν εργοταξιάρχη και να ψάχνω να βιοποριστώ από εργοτάξιο σε εργοτάξιο. Δεν έχω άποψη για το τι παίζει με το να εργάζεσαι στο εξωτερικό πόσο μάλλον στη Γερμανία..
  6. Δουλεύοντας ήδη στην εργοληπτική για 3 εβδομάδες προβληματίζομαι για τα εξής. 1. Κάνεις γενικού αντικειμένου δουλειά μηχανικού (επιμετρήσεις,ημερολόγια,παραγγελίες υλικών,επίβλεψη) και βλέπω οτι και με τα συχνά ταξίδια μέσα κουράζονται αυτοί που δουλεύουν αλλα δεν ξέρω εαν απέξω έχουν και άλλες επιλογές. οι ευθύνες υπάρχουν και τα τηλέφωνα ασταμάτητα. το πόστο αφορά επίβλεψη και όχι πχ εργοδηγός. 2. Με το 10ωρο σε ωράριο δεν σου μένει χρόνος να κάνεις και κάτι όλλο. ειδικά εαν αργότερα έχεις υπό την επίβλεψη σου κάτι, τότε θα το ξεπεράσεις το 10ωρο για να κλείσεις εκκρεμότητες. Το κύριο θέμα μου είναι(που ίσως και δεν θα έπρεπε να με προβληματίζει?) είναι ότι σκέφτομαι πως πρέπει να δουλεύω σαν τοπογράφος σε μια εταιρεία και όχι γενικά μηχανικός οποιασδήποτε ειδικότητας(που στην επίβλεψη μπορούν να απασχοληθούν και άλλες ειδικότητες), αν σαρέσει κάτι να κάνεις το κάνεις και 12 ώρες που λέει ο λόγος αρκεί να σε "τραβάει",δηλαδή το γενικό αντικείμενο μηχανικού που αφορά η απασχόληση δεν με τραβάει και τόσο. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  7. Καλημέρα Σας ευχαριστώ όλους για την απάντηση. Σχετικά με τις οπτικές ίνες ήθελα να ρωτήσω επειδή αποσο με έχουν πληροφορήσει πληρωμένα είναι διαμονή , ασφάλιση,αυτοκίνητο(+καύσιμα) και γύρω στα 15 ευρώ την ημέρα για το φαγητό. + ένα ποσό εκτός έδρας Αυτό που με προβληματίζει είναι να μην "μπαίνω μέσα" οικονομικά γιατί δεν έχω ιδέα τι παίζει με τη διαβίωση σε τέτοια μέρη Η βάση είναι Ελλάδα και απλά πας για λίγες εβδομάδες εκεί και επιστρέφεις πίσω. Ταξίδι υπολογίστε ανά 2-3 μήνες.
  8. Χαίρεται Είμαι απόφοιτος τοπογράφος ΕΜΠ και έχω την εξής ερώτηση για την οποία θέλω κάποια συμβουλή εάν γίνεται Είμαι στα ξεκινήματα εύρεσης εργασίας καθώς πρόσφατα απολύθηκα από το στρατό και μου έχουν τύχει 2 επαγγελματικές προτάσεις όπου δεν ξέρω ποια να επιλέξω από τις δύο. 1.Εργασία σε εργοληπτική εταιρεία 2.Εργασία σε μελετητική που ασχολείται με το κομμάτι των οπτικών ινών στο εξωτερικό.(με δυνατότητα ταξιδιών) Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για έναν νέο μηχανικό; Ξέρω ότι στη πρώτη στην ουσία τα ωράρια είναι μεγάλα όπως και οι ευθύνες αλλά και το αντικείμενο είναι πιο ευρύ. Και οι δύο προτείνουν για αρχή λίγο παραπάνω από βασικό μισθό και η μεν πρώτη βασικό ωράριο δεκάωρο ενώ η δεύτερη 8ωρο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.