Jump to content

ilias

Core Members
 • Posts

  4,240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

ilias last won the day on May 16 2021

ilias had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ilias's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

558

Reputation

 1. Τις διαστάσεις για ένα Ημιυπαίθριο χώρο τις λαμβάνουμε εξωτερικά του κελύφους της μόνωσης ή από το φέρων οργανισμό;
 2. Μπράβο βρε kan....συνεχίζεις απτόητος!!! Μπράβο, ευχαριστούμε.
 3. Συνήθως ναι αλλά αν έχει υπόγειο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κοιτόστρωση σαν τελικό δάπεδο.
 4. Ό,τι είναι πρόβολος αυτονόητα φορτίζεται και ως πρόβολος. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις πέρα από το κλασσικό 2/5 φορτίο, απαιτείται και ένα γραμμικό φορτίο στην άκρη του προβόλου, ας πούμε και εκεί 5αρι. θα σου πρότεινα (για να γίνεσαι πιο κατανοητός) να μιλάς με όρους διαφορετικούς, δηλαδή Οροφή Ισογείου, Οροφή Ορόφου και όχι πλάκα Ορόφου. Με τον όρο πλάκα ορόφου τι εννοείς; Το δάπεδο του ορόφου την οροφή του ορόφου;;; Για το έδαφος πρέπει να δεις τη σύστασή του πρώτα. Για ένα κλασσικό αργιλικό με λίγη άμμο εντός, μία τιμή Ks=60.000 είναι λογική, όπως επίσης και μία σεπ=150.
 5. Παιδιά το ξέρω ότι δεν έχει λογική. Έχω σκοπό να καταθέσω εγγράφως το ερώτημα για να δω που στηρίζουν την απάντησή τους.
 6. Νεότερα επί του θέματος..... Οι συνιδιοκτήτες δεν συναινούν στη χρήση Αρθρου 24 περί χαμηλών κτιρίων και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η χρήση των Όρων Δόμησης της περιοχής. Το πρόβλημα είναι η μεταξύ των κτιρίων απόσταση δ.... Δεδομένου ότι όλο το οικόπεδο είναι αδόμητο, θα πρέπει εγώ που είμαι ο πρώτος που θα κτίσει να αφήσω όλο το δ εντός της δικής μου κάθετης. Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό βάσει ΝΟΚ, αλλά από τον Προέλεγχο της ΥΔΟΜ μου είπαν ότι δεν θα το προχωρήσουν εάν αφήσω πχ δ/2 ή οτιδήποτε άλλο, εκτός εάν λάβω συναίνεση.
 7. Οχι avgoust Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη θέση των μελλοντικών κτιριων επί του οικοπέδου. Το θέμα της απόστασης από το κοινό όριο των κάθετων είναι πολύ σημαντικό και με απασχολεί ιδιαίτερα.
 8. Αρα φίλε μου Kan μπορώ να πάω με Δ=2.50/2=1,25 από το μεταξύ μας όριο και όχι δ/2 όπως το θέτεις. Το καταλαβαίνω σωστά;
 9. Άρα δεν ισχύει το Δ=2.50 μ που ορίζει το άρθρο 14 στα χαμηλά κτίρια; Επομένως το κοινο όριο των κάθετων δεν θεωρείται όριο για να απέχω όριο Δ αλλά θέλω από το όριο αυτό μπορώ να απέχω δ/2 αν κατάλαβα καλά.
 10. Συνάδελφοι τη βοήθεια σας στο εξής παρακαλώ..... Πελάτης έχει αγοράσει την Κάθετο Νο2 η οποία περιγράφεται από τα σημεία ΒΓΔΕΒ της παρακάτω φωτογραφίας, εμβαδού 400 τμ με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και δομήσεως επί αυτής. Επιθυμεί να εκδώσουμε Άδεια Δόμησης για το συγκεκριμένο διακεκριμένο τμήμα. Οι υπολογισμοί της δόμησης και της κάλυψης θα γίνουν προφανώς με τα μεγέθη του συνολικού οικοπέδου εμβαδού Ε=620 τμ. Τα ερωτήματά μου όμως είναι τα εξής: 1. Επειδή η περιοχή πληροί τα κριτήρια της δόμησης με ΧΑΜΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ, άρα max δόμηση 400 τμ, πως μπορώ να δεσμεύσω τον μελλοντικό ιδιοκτήτη της Καθέτου Νο1 να δομήσει και αυτός με ΧΑΜΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ;;; Απαιτείται συναίνεση ή όχι;;; 2. Οι πλάγιες αποστάσεις σε σχέση με τη μέση γραμμή των δύο καθέτων ήτοι την ΒΕ πως θα προκύψουν; Οφείλω να αφήσω απόσταση από αυτή και πόσο;;;; Δεδομένου πως η άλλη Κάθετη (η Νο1) είναι αδόμητη πως θα ξέρω εγώ εάν χωροθετήσω το κτίριο μου όπως με βολεύει εάν δεν δημιουργηθεί πρόβλημα με την μελλοντική χωροθέτηση του κτιρίου της Καθέτου Νο 1;;;
 11. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ συνάδελφε!!!! Πολλές φορές η παράθεση-μάτιση των διαμήκων ράβδων στον κόμβο λειτουργεί ώστε να πραλαμβάνουν την αυξημένη ροπή στήριξης. Αν πας πχ με συνεχόμενη ράβδο χωρίς μάτιση στον κόμβο, θα πρέπει να δεις πολύ προσεκτικά το διάγραμμα ροπών και εάν απαιτείται πρόσθετος οπλισμός τον ρόλο του οποίου κάλυπτε η μάτιση, δηλαδή το σίδερο από το άλλο άνοιγμα. Μπορείς να πας με ενιαία ράβδο, αλλά έαν δεν καλύπτεις τις ροπές σου θα χρειαστείς πρόσθετα στον κόμβο.
 12. Επανέρχομαι στο θέμα για πρόσθετες διευκρινήσεις.... Οικοδομική άδεια του 2005 η οποία έλαβε επ΄ αόριστο ισχύ το 2011 και αφού είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και κάποιες λοιπές εργασίες. Άρα οι εργασίες ξεκίνησαν προ 1.3.2012 που αναφέρει το Άρθρο 44 σχετικά με τους ελεγκτές δόμησης που κατά λέξη λέει: Άρθρο 44 Στάδια ελέγχου οικοδομικής άδειας 1. Ο έλεγχος ορθής εφαρμογής είναι υποχρεωτικός για κάθε έργο που εκτελείται με οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης, με έναρξη εργασιών μετά την 1.3.2012. Οι έλεγχοι διενεργούνται από διαφορετικούς κάθε φορά Ελεγκτές Δόμησης με αυτοψία και έλεγχο της εφαρμογής των μελετών, σύμφωνα με τις οποίες εκδόθηκε η άδεια δόμησης ή η οικοδομική άδεια. Ως εκ τούτου για το κλείσιμο της Οικ. Αδείας και την τελική ρευματοδότηση της οικοδομής απαιτείται Ελεγκτής Δόμησης ή όχι;;;;;;; Κάποιες εργασίες αποπεράτωσης πραγματοποιήθηκαν φυσικά και μετά το 2012, τώρα τελευταία, αλλά η έναρξη στην οποία αναφέρεται το άρθρο έγινε προ του 2012.
 13. Άδεια του 2005 έλαβε επ΄ αόριστο ισχύ το 2011 με σφραγίδα Πολεοδομίας. Έκανα αλλαγή επιβλέποντος Μηχανικού στα Οικοδομικά και ανέλαβα εγώ, κατόπιν συναινετικής παραίτησης του παλαιού Επιβλέπντα. Αυτό έγινε ηλεκτρονικά με αναθεώρηση αδείας χωρίς μεταβολές κτλ. Το κλείσιμο της Αδείας πως θα γίνει τώρα; Ηλεκτρονικά ή με την παλιά διαδικασία; Ο Επιβλέπων των ΗΜ έμεινε ο ίδιος από το 2005.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.