Μετάβαση στο περιεχόμενο

ilias

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.345
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    18

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ilias's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

623

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρέπει να ελέγξεις τι γίνεται με το ύψος σου!!! Ορθά επισημαίνεις πως μεταβάλλεται και ο όγκος σου!
  2. Μα πως θα εντάξεις το κτίριο σου στις διατάξεις περί Χαμηλών Κτιρίων όταν το μέγιστο ύψος της περιοχής σου είναι 7,5 m; Δεν γίνεται αυτό καθώς απαιτείται να έχεις μέγιστο περιοχής >11 m. Δες και Άρθρο 24 ΝΟΚ περί χαμηλών κτιρίων.
  3. Η αναφορά μου στον ικανοτικό μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς στο πότε απαιτείται ικανοτικός και πότε ΔΕΝ απαιτείται (έχει μέσα και παραμέτρους σε σχέση με την ευστρεψία) θα σου δώσει τις απαντήσεις σου και κυρίως ότι δεν ασχολείσαι με τον ανώτατο όροφο. Παίρνοντας όλα τα άρθρα του κανονισμού και δια της ατόπου καταλήγεις στο παραπάνω.
  4. Συνάδελφοι μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει εάν οι τιμές των κάτωθι συντελεστών σχετικά με εισφορές ΕΦΚΑ για έκδοση νέας Οικ. Αδείας, είναι οι κάτωθι; - Μέσο ημερομίσθιο εργατοτεχνίτη: 31,67 € - Ελάχιστη προκαταβολή (ΤΗ 8ης ασφ. κλάσης): 31,67 € - Συντελεστής εισφοράς ΙΚΑ εργοδότη: 0,58052 - Συντελεστής εισφοράς ΙΚΑ ασφαλισμένου: 0,1732 Επίσης που μπορούμε να τα βρούμε αυτά καθώς ψάχνοντας βρήκα ένα σωρό διαφορετικές εκδοχές.
  5. Βασίλη εκτιμώ πως δεν πρέπει να σε απασχολεί ο τελευταίος όροφος καθώς ο ΕΑΚ είναι ξεκάθαρος στην Παρ. 4.1.4.2 α ότι εξαιρούνται από την υποχρεωτική εφαρμογή του κανόνα αποφυγής σχηματισμού πλαστικών αρθρώσεων στα υποστυλώματα τα κατακόρυφα στοιχεία του ανωτάτου ορόφου καθώς και των τυχόν υπερκείμενων απολήξεων κλιμακοσταστασίων. Επίσης και ο EC προβλέπει ότι Ικανοτικός σχεδιασμός υποστυλωμάτων σε κάμψη δεν απαιτείται στον ανώτατο όροφο. Άρα και αν είναι εύστρεπτος ο ανώτατος όροφος μικρή σημασία έχει.....
  6. Σίγουρα πρέπει να δεχτείς τη δουλειά για αρχίσεις να αποκτάς εμπειρία και να χτίσεις βιογραφικό. Και βλέπεις....
  7. Δεν είμαι χρήστης του Scada, αλλά έδραση θα χρησιμοποιήσεις.
  8. Κάνε μία αναζήτηση στο πεδίο Προγράμματα του Φόρουμ, θα βρεις όλες τις απαντήσεις.
  9. Τα υπόγεια με χρήση ΒΧ δεν μετράνε στην κάλυψη. Επίσης δεν μετράει τόσο η θερμομόνωση όσο και ο Αντ/κος Αρμός. Άρα ασχολείσαι με το περίγραμμα άνω του εδάφους χωρίς τον αρμό.
  10. Γενικά ισχύουν τα ίδια με το κοινό σκυρόδεμα βάσει προβλέψεων ΚΤΣ. Για C30 θες περίπου 450 κιλά τσιμέντου. Λόγος N/T πάρε περίπου για εκτοξευόμενο 0,40-0,50 με προτιμητέο το 0,40. Άρα αν θεωρήσουμε ειδικό βάρος νωπού σκυροδέματος 2.300 kg/m3, έχεις 450 κιλά τσιμέντο, 0,40*450= 180 kg νερού και 1.670 kg αδρανών. Τώρα αυτά είναι γενικές αρχές, δεν είναι επουδενί σύνθεση. Μελέτη σύνθεσης όμως δεν υπάρχει; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις........
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.