Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

avgoust last won the day on February 1 2020

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,197 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Σε περίπτωση που απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις." Αν πρόκειται για τακτοποιημένο αυθαίρετο , ποιόν φάκελο θα ενημερώσουμε ?
 2. Η απόφαση νομάρχη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ?
 3. Σε κτίριο με άδεια οικοδομής δεκαετίας '90 , αποπερατωμένο και ρευματοδοτημένο συμβαίνει το εξής : Ενώ τα εγκεκριμένα σχέδια συμφωνούν σε σχήμα και διαστάσεις με το υλοποιημένο , υπάρχει υπέρβαση στο εμβαδόν καθώς υπάρχει λάθος στις πράξεις στο δ/μα κάλυψης που περάστηκε και στο έντυπο της άδειας. Ετσι ενώ σε όλα τα σχέδια και στο δ. κάλυψης εμφανίζεται για παραδειγμα κάτοψη 10 Χ 10 το αναγραφόμενο εμβαδόν σε δ/μα κάλυψης και άδεια είναι 90. Εχω αυθαίρετο τμήμα ή όχι ? ΥΓ. Στο οικόπεδο υπάρχει μεγάλο υπόλοιπο ΣΔ και κάλυψης.
 4. Kατά την γνώμη μου ναι , με την έννοια ότι αν δεν έχει καθορισθεί το όριο του ρέματος που θα περιφράξεις ?
 5. Σε ότι αφορά την παλαιότητα , αν το αντιλήφθηκα σωστά , καταργείται η διάταξη που έλεγε ότι ως χρόνος παλαιότητας ( φορολογικά ) λαμβάνεται αυτός της τελευταίας προσθήκης. Αρα μπορούμε πλέον , από φορολογικής απόψεως , στο ίδιο κτίριο να έχουμε τμήματα διαφορετικής παλαιότητας .
 6. Εστω περιοχή που για να βγάλεις άδεια δόμησης θες αρχαιολογία και ΕΠΑΕ. Εχεις κτίριο είτε με άδεια είτε τακτοποιημένο με 4178 και έχουν σπάσει κάποια κεραμίδια και μπάζει νερά η στέγη. Θα πρέπει να εκδοθούν εγκρίσεις αρχαιολογίας και ΕΠΑΕ για να επισκευαστεί ?? !! Και ο άνθρωπος θα κάθεται με την ομπρέλα και τους κουβάδες ? Ρε πάμε καλά ?? Αν είναι έτσι μιλάμε για ...άλλα επίπεδα γελοιότητας ..
 7. Δηλαδή το ίδιο αυθαίρετο κατηγορίας 5 αν είναι δηλωμένο τον 9/2020 δεν θέλει ελεγκτή δόμησης αν είναι δηλωμένο τον 9/2021 θέλει ελεγκτή δόμησης. Η λογική πίσω από αυτό ποιά είναι ?
 8. Θεωρώ δεδομένο ότι δασολόγοι και οικολόγοι θα την προσβάλλουν. Με βάση τις αποφάσεις που παίρνουν τα δικαστήρια , μάλλον θα ξαναγυρίσουμε στο μηδέν.
 9. Απο την στιγμή που ρυθμίζουμε κτίρια που στερούνται οποιασδήποτε μελέτης φ.ο. , θα ήταν παράλογο να αφήνουμε εκτός αυτά με τροποποιήσεις , όσο μεγάλες και αν είναι. Για μένα συζητήσιμο είναι μόνο ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου.
 10. Aν εννοείς την ζώνη των 500μ απο τα όρια οικισμού , μιλάμε για εκτός σχεδίου περιοχή , άρα ισχύουν οι εκτός σχεδίου αποστάσεις για τα ρέματα.
 11. Σε περιοχή που λειτουργεί πλήρως το κτηματολόγιο , υπάρχει διανομή του Υπ. Γεωργίας του 1950. Οικόπεδο με πρόσωπο σε 2 ασφαλτοστρωμένες οδούς ( διαμπερώς ) Βάσει κτηματολογίου , επιβεβαιώνεται η επί του εδάφους κατάσταση , και το οικόπεδο συνορεύει με οδικό δίκτυο στις 2 πλευρές ( κωδικός ΕΚ ιδιοκτήτης ΥΠΟΙΚ. ) Βάσει διανομής η μια οδός δεν υπάρχει. Στο τοπογραφικό πόσες οδούς δείχνουμε ?
 12. Συντεταγμένες δίνει για το ΚΑΕΚ που κοιτάς. Αλλο λέω. Συνάδελφοι αυτά τα έχω δει. Εγώ λέω άλλο πράγμα. Γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα online παραγγελίας του κτηματογραφικού, επίσημα , ενώ υπάρχει για ολα τα άλλα. Αν έχεις το επίσημο , χτυπάς τον κωδικό του στην πλατφόρμα και κατεβαίνει έτοιμο το αρχείο dxf με τα απαιτούμενα layers και ήδη περασμένα τα γεωτεμάχια. Ούτε κοπτοραπτικές ούτε τίποτα.
 13. Στο link που έδωσε παραπάνω ο Akis73 συνάδελφοι. Εχει τα πάντα , ακόμα και τα συμβόλαια που εχουν καταχωρηθεί. Κατεβάζεις ότι υπάρχει σε pdf ( ανεπίσημο βέβαια ). Μεγάλη ευκολία παίδες. Γιατι όμως δεν μπορείς να παραγγείλεις online το κτηματογραφικό με συντεταγμένες ομόρων , αυτό ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω.
 14. Eνδιαφέρουσα συζήτηση στο Κρητη tv κυρίως για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Συμμετέχει η Δ/ρια Αποκεντρωμένης Δ/σης Κρήτης η οποία είναι δασολόγος . Kρατάω 1. "...στην κατοχή ο γερμανός έκαψε σπίτια , κοινοτικά γραφεία και υποθηκοφυλακείo . Που θα βρω τίτλους πριν το 1945 ?.." 2. Τα 3.000.000 Ε που χρειάστηκαν σε ένα χωριό 1.000 κατοίκων στην Χαλκιδική για να υποβάλλουν φάκελο ενστάσεων.... Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι : 1. Κάθε νομοθετική προσπάθεια προσκρούει στο άρθρο 24 του συντάγματος 2. Χαρακτηρισμός έκτασης ως δασική -> Το
 15. @ppanag Θέλουν πραγματικά να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα που άφησαν πίσω τους οι Χατζηδάκης - Οικονόμου , επειδή όμως ο Χατζηδάκης είναι και υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ , προσπαθούν να το κάνουν "με τρόπο" έτσι ώστε να μην τον εκθέσουν , τουλάχιστον στον μη τεχνικό κόσμο. Αυτό νομίζω εγώ. ΥΓ. Ο τεχνικός κόσμος τον έχει γράψει ήδη στα μαύρα κατάστιχα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.