Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

avgoust last won the day on February 1

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,175 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Η μεθοδος offset προφανώς είναι λάθος. Και έναν καλό μαθητή Λυκείου να ρωτήσεις , γύρω από την γωνία ένα κυκλικό τόξο θα χαράξει. Δεν είναι ανοικτό σε ερμηνείες το θέμα. Αλλά εγώ στέκομαι σε αυτό που λέει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Με διαφορά 0,89μ τι ακρίβεια έχει το όριο οικισμού , και τι ακρίβεια να έχει ένα κλιμακόμετρο πάνω στο 5άρι ? Εκεί ίσως να σώζεται η παρτίδα.
 2. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις πρώτα με τον δικηγόρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου. Γιατί συνήθως άλλα λέγονται και όταν διαβάζεις τα "χαρτιά" άλλα ισχύουν. Από το 1987 μέχρι σήμερα .. είναι και πολλά τα χρόνια , παίζει και χρησικτησία , για δες το καλά με τον δικηγόρο πρώτα το ιδιοκτησιακό.
 3. "Υπόστεγο" 100μ2 , κλειστό από τις 3 μεριές , τελείως ανοικτό από μπροστά . Κατά ΓΟΚ είναι ο ορισμός του ημιυπαίθριου χώρου . Δηλωμένο με 1337 ως αποθήκη 100μ2 . Αποδοχή κληρονομιάς 2013 με τον ίδιο τρόπο . Περασμένο στο Ε9 με τον ίδιο τρόπο ( αποθήκη 100μ2) Εν ΄όψει διορθώσεων Ε9 , Δήμων κλπ , με ποιο τρόπο μπορεί να περαστεί στην πραγματική του κατάσταση για να μην επιβαρύνει υπερμετρα με δημοτικά τέλη και φόρους τον ιδιοκτήτη ?
 4. Με τι κατηγορία ? Δεν υπέστει ζημία. Αν μάλιστα ληφθεί υπ'όψη το πως εξελίχθηκαν πρόστιμα και εκτπωσεις από τον ένα νόμο στον άλλο μπορεί και να ωφελήθηκε.
 5. Δυο αγροτικές αποθήκες συνολικού εμβαδού 40μ2 υψους < 2,5μ , μοναδικά κτισματα σε αγροτεμαχιο , μπορούν να μπουν ΚΑΤ 3 ή κόβονται από το γενικό σκεπτικό για τις αποθήκες που δεν παίρνουν μειωτικό συντελεστή αν είναι μοναδικά κτισματα ? Μπορώ ίσως να θεωρήσω την μια ΚΧ και την άλλη ΒΧ ?
 6. Σε ότι αφορά την έκπτωση κύριας κατοικίας ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ , ισχύει κριτήριο μέγιστου εμβαδού ? Ο 4495 λέει σκέτο έκπτωση στην κύρια κατοικία ( χωρίς κριτήριο εμβαδού ). Η εγκ. 2 λέει ότι για την εφαρμογή της παρ. 4 ισχύουν κριτήρια αλλά για την παρ. 5 δεν αναφέρει κάτι. Αρα ?
 7. Αυτή τη στιγμή , λήγουν ταυτόχρονα ή σχεδόν ταυτόχρονα προθεσμίες για αλλαγές , Ε9 ,τετραγωνικά δήμων ( που γίνεται ΤΟ μπάχαλο με τους ανίκανους της ΚΕΔΕ και τους ηλίθιους υπαλλήλους των ΟΤΑ ) , 4495 ΚΑΤ5 , 4178 Αρχεία , σε κάποιες περιοχές κτηματολόγια , δασικοί χάρτες κλπ κλπ κλπ . Σημείωση : τα αυθαίρετα ΚΑΤ5 είναι πάρα μα πάρα πάρα πολλά , ατελείωτα. Επιπλέον , με την απροσμέτρητου μεγέθους μ@λ@κία που έκαναν στον 4495 και ενέπλεξαν τους παλαβούς της Αρχαιολογίας στις ρυθμίσεις , έχουν βαλτώσει χιλιάδες υποθέσεις . Το ΥΠΠΟ , όποτε του κ@βλώσει , χαρακτηρίζει μεγάλες περιοχές αρχαιολογικούς χώρους , καταλαβαίνεται τι γίνεται . Υπάρχουν ολόκληρες δημοτικές ενότητες που είναι χαρακτηρισμένες. Δείτε πχ στην Χαλκίδα τι γίνεται , οι συνάδελφοι τραβάνε τα μαλλιά τους. Ολα παραπέμπονται στα τοπικά συμβούλια - μιλάμε για μήνες. Πολλοί ιδιοκτήτες σοκαρισμένοι από το θέμα covid βιάζονται για γονικές παροχές. Χιλιάδες φάκελοι χαμένοι από τα αρχεία των ΥΔΟΜ. Στην ΥΔΟΜ Αγ. Παρασκευής μέχρι πρότινος ούτε στελέχη δεν δίνονταν λόγω υπαλλήλου που ανήκε σε ευπαθή ομάδα.. Με τα ψηφιακά τοπογραφικά και το κτηματολόγιο όμως γίνεται ένας χαμούλης καθώς υπάρχουν πάρα πολλές λάθος καταχωρίσεις και χρειάζονται γεωμετρικές μεταβολές , αγωγές κλπ Στις εκτός σχεδίου περιοχές που εντάσσονται σε διαδικασία δασικών χαρτών δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα το χαρακτήρα της έκτασης. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά , όποιου του 'ρθει στήνει και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και βάζει προθεσμίες . Σιγά ρε μλκες !! Αποφασίσατε να ξυπνήσετε απο τον αιώνιο ύπνο και τώρα βιάζεστε ? Θα διορθώσουμε σε 1 χρόνο αμαρτίες 2 αιώνων ???!!!! Προσωπικά , τον τελευταίο μήνα έδιωξα ( !! ) νέα αυθαίρετα γιατί απλώς ΔΕΝ προλαβαίνω να τα κάνω και είμαι στα όρια του εγκεφαλικού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζούμε όλη αυτή την τεράστια ψυχολογική πίεση με τις ηλίθιες και χωρίς λόγο προθεσμίες τους. Αυτό ειδικά με τα αυθαίρετα ΚΑΤ5 που λήγει τώρα δεν έχει καμμία λογική. Ο νόμος πρέπει να είναι μόνιμος χωρίς προθεσμία για όλες τις κατηγορίες. ΥΓ. Αφήνω ασχολίαστο το γνωστό θέμα με τις ΔΗΘΕΝ αεροφωτογραφίες του 7/2011 . Ακόμα μια γελοία ημερομηνία.
 8. Ευχαριστώ , τα γνωρίζω αυτά , αλλά το κείμενο του 1961 δεν απαντά στο ερώτημα που έθεσα και αφορά το 2020.
 9. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις , ποιος αποφασίζει αν μια δήλωση θα περάσει σε οριστική υπαγωγή ? Ο μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης ?
 10. Συνάδελφε , σου ζητήθηκε να κάνεις μια δουλειά το 2017. Την έκανες με το τι ίσχυε τότε , την παρέδωσες και δεν έχεις καμμιά άλλη υποχρέωση. Το 2020 οι προδιαγραφές άλλαξαν και σωστά η συμβολαιογράφος ζητά τροποποιημένο τοπογραφικό. Αυτό είναι πρόσθετη εργασία που δεν υποχρεούσαι να την αναλάβεις ΑΝ ΘΕΣ να αναλάβεις , τους δίνεις τιμή για τις συμπληρωματικές εργασίες που απαιτούνται και προχωράς, ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ , δικαίωμά σου.
 11. @ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Δες και αυτό ΣτΕ 1876/2016 ".....«1. Δομικό έργο: Είναι κάθε κατασκευή που προορίζεται να χρησιμοποιείται σταθερά συνδεδεμένη με το έδαφος, ως ακίνητο εδράζεται απευθείας ή διά μέσου άλλων στοιχείων σʼ αυτό, δεν έχει δυνατότητα αυτοκίνησης και δεν μπορεί να ρυμουλκηθεί με απλό και άμεσο τρόπο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, δομικά έργα είναι π.χ. τα κτίρια, ανεξάρτητα από τα υλικά ή τον τρόπο κατασκευής τους, οι γέφυρες, οι τοίχοι αντιστήριξης, οι περιφράξεις, οι πέργκολες, οι δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων υλικών ανεξάρτητα από τον τρόπο κατασκευής τους και το σκοπό που εξυπηρετούν, οι οικίσκοι που εδράζονται στο έδαφος απευθείας ή σε τροχούς κ.λ.π.»...." ".....κατά το άρθρο 22 του ΓΟΚ 1985 κατασκευή, για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια, είναι κάθε κατασκευή που αποτελείται από τεχνικά έργα και εγκαταστάσεις και η οποία προορίζεται, πλην άλλων, για την παραμονή ανθρώπων ή την αποθήκευση ή την τοποθέτηση πραγμάτων....."
 12. Συγγνώμη , από την ταράτσα θα το κοτσάρεις να το πας βόλτα ? Αλέξη επειδή βλέπω δεν πείθεσαι από αυτά που σου λέμε , δοκίμασε τα εξής : 1. Ζήτα απο αυτόν στο Λαγκαδά να σου δώσει μια ενυπόγραφη βεβαίωση ότι δεν απαιτείται άδεια για εγκατάσταση στην ταράτσα. 2. Κάνε μια επίσκεψη στην ΥΔΟΜ της περιοχής σου και ρώτα σχετικά να δεις τι θα σου πούνε.
 13. Προφανώς για το τμήμα που έχει υποβληθεί αντίρρηση δεν μπορείς να βεβαιώσεις περί μη δασικής έκτασης. Στο κτηματολόγιο , λογικά θα έχει περαστεί σε 2ο στάδιο και το αμφισβητούμενο τμήμα. Οτι είναι εκτός πολυγώνου αντίρρησης έχει τελεσίδικο χαρακτηρισμό είτε ως δασικό είτε όχι και προφανώς ανήκει στο κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη. Το πολύγωνο αντίρρησης έχει διαφορετικές συντεταγμένες στην αντίρρηση και διαφορετικές στο κτηματολόγιο ? Δεν μου έχει τύχει. Μήπως να στείλεις ερώτημα ? Αναρωτιέμαι τι τοπογραφικό να κάνεις και για ποιά πράξη εφ'όσον απαιτείται πλέον βεβαίωση περί μη δασικού , η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί ?
 14. @ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Βέβαια. Για τους ίδιους λόγους που θα χρειαζόταν άδεια για μια νορμάλ προσθήκη. Το υλικό κατασκευής ( μέταλλο ) ή ο τρόπος κατασκευής ( προκατασκευασμένο ) δεν αλλάζει κάτι. Εκτός από τα παραπάνω , γενικότερα , να έχεις υπ'όψη σου ότι και επί εδάφους να το έβαζες πάλι άδεια θα ήθελες καθώς η έννοια του τροχοκινούμενου που δεν θέλει άδεια ,έχει συνδεθεί σε απόφαση Αρείου Πάγου με την δυνατότητα άμεσης μετακίνησης με συνήθη μέσα. Τηλεσκοπικός γερανός και νταλίκα δεν ανήκουν στα συνήθη μέσα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.