Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,035
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

avgoust last won the day on June 10

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,134 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oταν ο κύριος του έργου είναι εταιρία που εχει μισθώσει το ακίνητο , τι καταχωρούμε στα στοιχεία ονομα , επωνυμο κλπ ?
 2. Για να ρίξω λάδι στη φωτιά , έχω στα χέρια μου μια άδεια εκτός σχεδίου του 1986 , όπου το αγροτεμάχιο των 5 στρεμμάτων τέμνεται από ασφαλτοστρωμένη αγροτική οδό ( προ αμνημονεύτων ετών λέει ο τίτλος) σε 2 τμήματα 3,5 +1,5 στρέμματα. Στο τοπογραφικό της άδειας γράφει ότι επειδή δεν υπάρχει συμβολαιογραφική κατάτμηση , το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
 3. Ευχαριστώ ΚΑΝΑ , την έχω διαβάσει , αρα , δεν περνά από το σύστημα του 4495 σωστά ? Η ΥΔΟΜ επίσης λέει ότι αν κατεδαφίστηκε ΧΩΡΙΣ την έγκριση εργασιών τότε ΔΕΝ αποχρεώνει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης εως σήμερα. Ισχύει κάτι τέτοιο ? ΥΓ. Η αυτοψία έγινε προ της ισχύος του 4495.
 4. Για τις αποστάσεις από την Επ.Οδό ισχύει το ΦΕΚ 169Α του 1998 : Κατά το άρθρο 2. παρ 2. στ θέλεις 3 μέτρα για την δευτερεύουσα Επ. Οδό εντός οικισμού η απόσταση είναι 3μ από το όριο της οδού. ( εκτός αν υπάρχει κάποια ειδική απόφαση ΓΓ Περιφέρειας για μεγαλύτερη ). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης όριο είναι το σημείο συνάντησης της τάφρου ( αν υπαρχει) ή του επιχώματος ή εκχώματος με το φ.έδαφος. ( αρθρο 2 παρ. 3 ) Για όποια τμήματα του κτίσματος είναι μέσα στα 3μ επιτρέπονται μόνο εργασίες χρήσης και υγιεινής ( αρθρο 5 παρ. 5 ). Τωρα για τους παραδοσιακούς γενικότερα δες ΕΔΩ
 5. 1. Αυθαιρετη κατασκευή ΜΕΤΑ το 2011 για την οποία υπάρχει έκθεση αυτοψίας , πρόκειται να κατεδαφιστεί από τον ιδιοκτήτη με την διαδικασία της έγκρισης εργασιών όπως προβλέπεται στο αρθρο 94 παρ. 3.γ . Πρέπει να γίνει καταχώρηση και στο σύστημα του Ν.4495 ή όχι ? Η ΥΔΟΜ λέει όχι , και το 500ρικο βεβαιώνεται κατευθείαν στην ΔΟΥ από αυτούς. Ετσι είναι ? 2. Εαν η κατασκευή έχει ήδη κατεδαφιστεί , χωρίς άδεια , ποια διαδικασία ακολουθούμε ?
 6. Σας προτείνω να ξαναδείτε με τον νέο συνάδελφο τα σχέδια της άδειας ιδίως ως προς τα υψόμετρα , καθώς όλο αυτό με τις διαμορφώσεις ,τα υψόμετρα και τους τοίχους αντιστήριξης φαίνεται κάπως προβληματικό , με την έννοια ότι μεγάλες υψομετρικές διαμορφώσεις και τοίχοι αντιστήριξης πρέπει να περιλαμβάνονται στην άδεια οικοδομής. Επίσης αφού είστε σε καθεστώς κάθετης συνιδιοκτησίας , διαβάστε την πράξη σύστασης καθέτου γιατί μπορεί να προβλέπει ειδικούς όρους για την δόμησή τους. Τέλος , ίσως χρειαστεί να δείτε και τι προέβλεπε η άδεια του διπλανού και αν έχει εφαρμοσθεί. Σε κάθε περίπτωση επιδιώξτε να βρείτε μια συναινετική λύση . Αν παρ'όλα αυτά επιλέξετε άλλη οδό , βεβαιωθείτε πρώτα ότι είστε 100% σύννομος διαφορετικά μπορεί κατά το κοινώς λεγόμενο "να πάτε για μαλλί και να βγείτε κουρεμένος".
 7. Εφ'όσον κάνετε οικδομικές εργασίες υποθέτω ότι υπάρχει άδεια οικοδομής σε ισχύ. 1. Τι προβλέπει η οικοδομική σας άδεια ως προς την διαμόρφωση του ακαλύπτου ? 2. Στα σχέδια διαμόρφωσης ακαλύπτου έχει ληφθεί υπ'όψη η υψομετρική διαφορά καθώς και η θέση του υφισταμένου ? 3.Τι λέει ο επιβλέπων μηχανικός του κτιρίου σας ? 4. Οι εργασίες που κάνετε προβλέπονται στα σχέδια της άδειάς σας ? Τέλος , εφ'όσον τροποποιείτε το φυσικό έδαφος είναι προφανές ότι πρέπει να διευθετήσετε και τα όμβρια με τρόπο ώστε να μην πνίγουν τους άλλους.
 8. Αν κατάλαβα σωστά υπάρχει ένα οικόπεδο με επί μέρους κάθετες ιδιοκτησίες. Εσείς είστε η μία κάθετη και ο άλλος είναι η άλλη κάθετη σωστά ? Στην περίπτωση αυτή : Δεν υπάρχει οικόπεδό σας και οικόπεδό του. Το οικόπεδο είναι ένα ( το συνολικό ) επί του οποίου ο καθένας από εσάς έχει την αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση σε συγκεκριμένο τμήμα του , αυτό που λέμε "κάθετη ιδιοκτησία" Συνεπώς δεν ισχύουν αυτά που επικαλείστε περί "τυφλής όψης" και εξώστη καθώς τα ενδιάμεσα "όρια" των τμημάτων "αποκλειστικής χρήσης" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όρια οικοπέδου. Τέλος , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται ο «διαχωρισμός» των καθέτων ιδιοκτησιών με οποιαδήποτε περιτοίχιση - περίφραξη καθώς συνιστά άτυπη κατάτμηση του οικοπέδου . Το μόνο που επιτρέπεται είναι ο νοητός «διαχωρισμός» με κατάλληλη φύτευση.
 9. Θα κάνω λίγο τον "συνήγορο του διαβόλου". Ερχεται μια τεχνική εταιρία και σου λέει : Για αυτό το σπίτι στο δίνω με το κλειδί στο χέρι με τόσα. Ολα μέσα πακέτο ( μελέτη, επίβλεψη , κατασκευή). Δεν εξετάζει κανείς πως κατανέμει εσωτερικά το συνολικό ποσό και κανείς δεν έχει πει ποτέ ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Ερχεται τώρα ο μηχανικός και σου λέει : Για αυτό το σπίτι σου δίνω πακέτο (μελέτη,επίβλεψη) τόσα. Εδώ γιατί υπάρχει θέμα ηθικής τάξης ? Εχει ή δεν έχει βάσει Ν.3919 δικαίωμα να συντάξει συμφωνητικό με 19800 την μελέτη και 200 την επίβλεψη ? -> Εχει.
 10. Nα διευκρινίσω : Δεν αναφέρομαι προσωπικά . Και το λέω ως απλός συνάδελφος όχι με την ιδιότητα του συντονιστή.
 11. Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους να είναι πιο "φειδωλοί" στα σχόλια κατά του μηχανικού καθώς απ'ότι φαίνεται υπάρχουν κι άλλες πτυχές στην υπόθεση . Σε άλλο τοπικ ο ίδιος εργοδότης ζητά επιστροφή χρημάτων και από την εταιρεία με τα προκατ που έβγαλε την νέα άδεια ενώ και εκεί φαίνεται να υπάρχει θέμα με τις αμοιβές : "...Επίσης μπορώ να αναθέσω την κατασκευή της οικίας μου σε άλλη εταιρία προκατ γιατι με τη συγκεκριμενη που εβγαλε την άδεια δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος ? Επίσης μια προκαταβολη των 8000 € στην εταιρια μπορει κ πρεπει να μου επιστραφει ή να τα συμψηφισω με τα υπόλοιπα που εχει λαμβάνει ο μηχανικός ?.."
 12. Ενώ σε κάποιον άλλο Δήμο που γνωρίζω , με πολλά και σοβαρά θέματα αρμοδιότητάς μηχανικού, κατέβηκαν καμμιά δεκαριά συνάδελφοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι , με διάφορες παρατάξεις , και δεν εκλέχθηκε ούτε ένας ! ....
 13. Ανέκαθεν είχα την άποψη ότι η δήλωση του 651 έτσι όπως διατυπώνεται είναι σε πολλές εκτός σχεδίου περιπτώσεις μια βλακεία και μισή. Διότι μπορεί να είναι "άρτιο και οικοδομήσιμο" για την Α χρήση και όχι για την Β ή την Γ.
 14. Ν.4495 ->αρθρο 83 -> παρ.4 : " ...τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τα οριζόμενα στον Ν.651/1977..."
 15. Συνάδελφοι , κι εσείς ερμηνεία κάνατε με την οποία εγώ προσωπικά διαφωνώ. Η άποψή μου είναι ότι σε μετακινημένο κτίριο , το τμήμα που δεν παραβιάζει διατάξεις μπαίνει ως Κ3 και αυτό που τις παραβιάζει με μ2 και συντελεστή ΥΔ (για να προκύψει πρόστιμο ) και παραβίασης δ ή πρασιάς , όχι κάλυψης. ΥΓ. Ο Πρόεδρος του Εδεσσαικού μάλλον έχει γράψει το σύνολο του νόμου...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.