Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

avgoust last won the day on December 3 2017

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,126 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αυθίρετο δηλωμένο με ολοκληρωμένη δήλωση Ν. 4014 , μεταβιβάστηκε πριν την ισχύ του Ν.4178. Σήμερα , πρόκειται να μεταβιβάστεί εκ νέου. Με ποια διαδικασία γίνεται ?
 2. Εντάξει παιδιά , το να πέσουμε και 3% έξω καλά είμαστε. Για ερασιτεχνική δημοσκόπηση και με τόσο μικρό δείγμα , είμαστε jet !! H εκτίμησή μου είναι ότι επειδή οι ψηφοφόροι ΣΥΡ έχουν υποστεί πραγματικό bullying στα social και γενικότερα , ΔΕΝ εκδηλώνονται ανοικτά δημόσια , το δε πολύ βρισίδι που ακούνε μάλλον τους τρομάζει , δημιουργεί απεχθή εικόνα του "αντίπαλου στρατοπέδου" και φέρνει αντίθετο αποτέλεσμα. ΥΓ. Εχω εκπλαγεί , με το πόσο διαφορετικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Μιλάμε για μεταμόρφωση τύπου δόκτωρ Τζέκιλ - μιστερ Χαιντ..
 3. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω , αφού το ΥΠΠΟ δεν γουστάρει να εξετάζει αυθαίρετα , εμείς δε θέλουμε παρτίδες με το ΥΠΠΟ , γιατι το ΥΠΕΝ μας μπλέκει με αυτούς ?
 4. Ακριβώς sissy . Από την άλλη , με την έγκριση ως προαπαιτούμενη θα έχανες τις προθεσμίες υπαγωγής. Ηταν πολύ πολύ μεγάλο λάθος του ΥΠΕΝ να μπλέξει τους τσιφλικάδες της Αρχαιολογίας στα αυθαίρετα σε τέτοια έκταση. Ας το έβαζε ως προυπόθεση μόνο για οριστική διατήρηση.
 5. Η έκταση εφαρμογής Καν είναι αυτό που γράφει ο νόμος , και όχι αυτό που εκτιμώ εγώ ή εσύ. Το 116 έλεγε Διατάξεις παραδοσιακών οικισμών. Τέλος . Την άποψη αυτή είχαν και οι ΥΔΟΜ. Αν έκανε λάθος στην διατύπωση το ΥΠΕΝ, δεν είναι δικό μας θέμα. Το τι έβλεπε το ΥΠΠΟ μου είναι αδιάφορο. Μηχανικός είμαι και όχι αρχαιολόγος. Ασε που στο συγκεκριμένο θέμα η εκτίμησή μου προς το ΥΠΠΟ τείνει στο 0 και το έχω κατατάξει στην ίδια κατηγορία με το ΣτΕ : ανοικτή πληγή. Κοίτα τώρα τι γίνεται. Κάνω την υπαγωγή. Στο τέλος του άλλου μήνα πρέπει να πληρώσω το εφ'άπαξ. Αν δεν έχω την απόφαση του ΥΠΠΟ επί ποίου εμβαδού θα πληρώσω ?? Επίσης , η τροποποίηση αφορά δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί ? Ποιος ξέρει...
 6. Αυτό το επιχείρημα Μάτι - τηλεοπτική παράσταση για το οποίο κατηγορείται η νυν κυβέρνηση δεν το κατάλαβα ποτέ. Ποιό δηλαδή θα μπορούσε να είναι το επικοινωνιακό όφελος του κάθε Τσίπρα να μην πει σήμερα ότι υπάρχουν νεκροί και να το πει αύριο ? Με βάση αυτά που είδαμε και ακούσαμε στην εκπομπή Παπαχελά , όπου τεκμηριώνεται η ανικανότητα όλου του κρατικού μηχανισμού ( Κυβέρνηση-Περιφέρεια-Δήμος-ΕΛ.ΑΣ.-Π.Υ. ) ακόμα και στο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους , θεωρώ πιθανότερο πράγματι να μην ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός στην σύσκεψη ότι υπήρχαν επιβεβαιωμένοι νεκροί. ΥΓ. Χαρακτηριστικότερο όλων το σημείο όπου οι επίγειες δυνάμεις ζητάνε τα εναέρια και τους λέει το κέντρο δεν ξέρω ποιός τα ελέγχει !!
 7. Με το ΦΕΚ 70/7-5-2019 εκτός των παρατάσεων των προθεσμιών γίνεται σημαντική αλλαγή στο άρθρο 116 (Διατάξεις παραδοσιακών οικισμών) και ως προς την έκταση εφαρμογής του που πλέον επεκτείνεται και σε "προστατευόμενες περιοχές" και ως προς την διαδικασία , όπου πλέον η έγκριση ΥΠΠΟ έπεται της υπαγωγής. Οι αλλαγές περιγράφονται στο άρθρο 227 του νέου ΦΕΚ. View full είδηση
 8. Με το ΦΕΚ 70/7-5-2019 εκτός των παρατάσεων των προθεσμιών γίνεται σημαντική αλλαγή στο άρθρο 116 (Διατάξεις παραδοσιακών οικισμών) και ως προς την έκταση εφαρμογής του που πλέον επεκτείνεται και σε "προστατευόμενες περιοχές" και ως προς την διαδικασία , όπου πλέον η έγκριση ΥΠΠΟ έπεται της υπαγωγής. Οι αλλαγές περιγράφονται στο άρθρο 227 του νέου ΦΕΚ.
 9. Mα πρόσφατα δεν έκρινε το ΣτΕ αντισυνταγματικές τις οικιστικές πυκνώσεις ?
 10. Το πατάρι είναι ενιαίο και εκτείνεται και στις 2 οριζόντιες. Οι οριζόντιες έχουν και από ένα υπόγειο , επίσης ενοποιημένο και υπάρχει μια μόνο εσωτερική κλίμακα καθόδου αντί των 2 ξεχωριστών της άδειας.
 11. Ιδιοκτητης 2 ομορων καταστηματων μ ξεχωριστων οριζοντιων ιδιοκτησιων τα εχει συνενωσει αυθαιρετα σε ενα , και με αυθαιρετο μεταλλικο παταρι. Για να κανει και συμβολαιογραφικα τη συνενωση θα πρεπει 1. Να γινει δηλωση στον 4495 για το παταρι και την συνενωση ( η μηπως διαμερισματωση ? ) 2. Τροποποιηση συστασης με βαση την παραπάνω δηλωση ? Σωστα τα παραπάνω ? Επισης χρειαζονται 2 ξεχωριστες δηλωσεις η μονο μια και για τα δυο ?
 12. Τα 10 μ παραπέμπουν σε απόσταση από δασική έκταση. Κατά τα άλλα Το αρθρο 6 παρ.2.α. του ΦΕΚ270 , επιτρέπει κατοικία και στα 5μ από το όριο. Λέει βέβαια με την επιφύλαξη των διατάξεων του αρθρου 1 αλλά υπάρχουν α. Η εγκύκλιος 104 που συσχετίζει τις πλάγιες αποστάσεις με το πρόσωπο του γηπέδου β. Η εγκύκλιος 145 που λέει ότι ως πλάτος προσώπου γηπέδου θεωρεί το πλάτος του γηπέδου στη θέση όπου από άλλες διατάξεις υποχρεωτικά μπαίνει η οικοδομή. Με δεδομένο και το σχήμα του γηπέδου ίσως με συνδυασμό των παραπάνω να βγαίνει πλάγια απόσταση στα 7,5 , η και 5 , και τελικά μπήκε ως max το 10 της δασικής έκτασης.
 13. Για να εκδωσω ΕΕΜΚ κοπης δενδρου σε οικόπεδο όπου υπάρχει κτίριο με διαδοχικές άδειες και τακτοποίηση , χρειάζεται να συμπληρωθούν όλα τα παρακάτω στοιχεία στο σύστημα ??!!
 14. Θεωρητικά η μία σειρά των εγκεκριμένων είναι του ιδιοκτήτη. Απο 'κει και πέρα δεν υπάρχει κανόνας. Aλλοι τα ζητάνε και άλλοι όχι. Σε μονοκατοικίες , μερικές φορές οι ιδιοκτήτες έχουν , σε πολυκατοικίες σχεδόν ποτέ. Ειδικά αν δεν είναι οι πρώτοι ιδιοκτήτες ή οι αρχικοί οικοπεδούχοι ακόμα χειρότερα.
 15. Ούτε ΚΤΕΟ περνάει , δεν έχει τροχούς !! . Πάντως είναι πραγματική η περίπτωση παιδιά , δεν κάνω πλάκα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.