Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,093
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

avgoust last won the day on February 1

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,166 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εκτός αυτών , όμως ,πρέπει να μπει στο κείμενο και να τονιστεί ότι η εργασία μας απαιτεί πρόσβαση και πολύωρη παραμονή στο εσωτερικό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων , η οποία πέρα του προφανούς κινδύνου μετάδοσης, μπορεί να είναι και απαγορευτική λόγω ασθένειας των ιδιοκτητών / εργαζομένων. Πρέπει να παραταθούν και ΟΛΕΣ οι προθεσμίες του 4178 , καθώς και εκεί υπάρχει μεγάλη εμπλοκή με υπηρεσίες όπως Πολεοδομίες ( αρχεία ) , Συμβολαιογραφεία , ΟΚΧΕ και ΓΥΣ για αεροφωτογραφίες κλπ. Υπάρχει επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο πολλοί συνάδελφοι να νοσήσουν και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν εντός των προθεσμιών.
 2. Τελέιως απλοικά , το κλιματιστικό εφ'όσον λειτουργεί σωστά θα βγάζει πάντα ζεστό αέρα πάνω από 40 βαθμούς μετά από λίγη ώρα. Η διαφορά μικρού - μεγάλου έγκειται στο πόση ποσότητα ζεστού αέρα και πόσο ζεστός είναι ο αέρας ου θα βγαίνει . (εκτός αν παγώσει εξωτερικά αλλά εδώ δεν είναι αυτή η περίπτωση). Ετσι αν ένα κλιματιστικό είναι μικρό για τον χώρο , πάλι ζεστό αέρα θα βγάζει αλλά σε όχι τόση ποσότητα για να θερμάνει τον χώρο. Χλιαρός πάντως δεν θα είναι. Δεν νομίζω είναι λοιπόν το μέγεθος το πρόβλημα. Η το μηχάνημα είναι ελαττωματικό ( έχεις εγγύηση ) ή ο ψυκτικός σου τα έκανε μαντάρα στην εγκατάσταση. Αλλά τι στην ευχή , 2 στα 2 μηχανήματα χαλασμένα ? Ποντάρω σε μλκ.. του ψυκτικού εγώ. ΥΓ. : 18 BtU για 9μ2 δωμάτιο με θερμοκρασία περιβάλλοντος 15 C ?! Ελεος
 3. Πως δηλαδή ? Θα πληρωθώ στα χαρτιά δυο φορές το ίδιο πράγμα ? Η εννοείς να κόψω μια μικρή τυπική συμπληρωματική αμοιβή πχ για μετάβαση και προσαρμογή στον 4495 ?
 4. Για την εφαρμογή του ΦΕΚ , ορίζονται κάπου ελάχιστες διαστάσεις παραθύρων ?
 5. Δηλωση 4014 πληρωμένη με κομμενη ΑΠΥ το 2012 , μεταφερθηκε στον 4178 , και κατέληξε στον 4495 για ολοκληρωση. Τι αποδεικτικό αμοιβής βάζω ? Την ΑΠΥ του 4014 έτους 2012 ?
 6. Σε αυτό συμφωνώ , άρθρο 4 παρ 2 και 3 του ΦΕΚ 138Δ'.
 7. Υποθέτοντας ότι η οπή είναι κάτι μικρό σε σχέση με την κάτοψη , και δεν μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του όλου φορέα , γιατί να χρειάζεται ?
 8. Σε περιοχή που έχει λειτουργήσει κτηματολογικό γραφείο , διαπιστώνεται σφάλμα ως προς το εμβαδόν κτιρίου. (Δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ) Με ποια διαδικασία μπορεί αυτό να διορθωθεί ?
 9. Αν το "κοινόχρηστο" είναι τμήμα του οικοπέδου , ούτε αριστερά του Α επιτρέπεται περίφραξη.
 10. Εγώ δεν θα σας απαντήσω ευθέως καθώς δεν μπορεί να υπάρξει σαφής εικόνα από την περιγραφή σας. Αυτό που θα κάνατε είναι το εξής : Στο συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος σας κάπου αναφέρεται μια πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας καθώς και το όνομα του συμ/φου που την συνέταξε. Αυτή καθορίζει επακριβώς τι είναι κοινόχρηστο , τι όχι και καθορίζει και τους όρους χρήσης και λειτουργίας του κτιρίου. Συνοδεύεται από κατόψεις για κάθε όροφο. Θα πάτε λοιπόν στον συμφ/φο που την συνέταξε ( ή στον διάδοχό του ) και θα ζητήσετε αντίγραφο και της σύστασης και των κατόψεων που την συνοδεύουν.(σημ: δεν διατίθενται δωρεάν αλλά υπάρχει χρέωση ανά θεωρούμενη σελίδα ). Με αυτά ανα χείρας θα πάτε πρώτα σε μηχανικό να σας πει από θέμα χώρων τι είναι κοινόχρηστο , ιδιόκτητο , νόμιμο και παράνομο και στη συνέχεια σε δικηγόρο. Επειδή η ουσία μπορεί να κρύβεται σε λεπτομέρειες δεν θα ξεκινήσετε τις "εχθροπραξίες" πριν κάνετε τα παραπάνω.
 11. Aλλο θέμα είναι η διαφραγματική λειτουργία (αν πράγματι την έχεις ) και άλλο θέμα το πως θα περάσεις τα φορτία του παταριού στον φορέα σου. Αν θέλεις να τα μεταφέρεις ως σημειακές φορτίσεις εκεί που πατάνε οι μεταλλικές να πως : Εστω μια δοκός σε κάποιο σημείο της οποίας πατάει κύρια μεταλλική δοκός. Στο σημείο αυτό βάζεις κόμβο και η Δ1 γίνεται Δ1.1 - Δ1.2 Στις παραμέτρους του κόμβου υπάρχει καρτέλα "φορτία" απ' όπου μπορείς να εισάγεις επικόμβια δύναμη η/και ροπή.
 12. Δεν θα ζητήσετε παραίτηση . Θα βρείτε τον υποψήφιο νέο επιβλέποντα και θα επιδιώξετε να κάνετε αλλαγή επιβλέποντα με την συναίνεση του παλιού. Εχει όμως μια διαδικασία που θα σας την εξηγήσει αναλυτικά ο νέος επιβλέπων. Μεταξύ άλλων , θα πρέπει να προσδιοριστεί και να εξοφληθεί η αμοιβής επίβλεψης για τις εργασίες που θα έχουν γίνει έως την αλλαγή.
 13. Το fespa για να προσομοιώσει διαφραγματική λειτουργία χρειάζεται πλακοδοκούς .Οπως λέει και στο manual : " 13.5.1 Διαφραγματική λειτουργία σε κτίριο από σκυρόδεμα Η διαφραγματική λειτουργία των ορόφων εξασφαλίζεται από την πλαισιακή λειτουργία των δοκών στο επίπεδο της κάτοψης (ροπές Μy). Ο συντελεστής διαφραγματικής λειτουργίας δοκών (προεπιλεγμένη τιμή: 10.000) πολλαπλασιάζει τις ροπές αδρανείας των πλακοδοκών Ιy. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δυσκαμψία του πλαισίου (διάφραγμα) ώστε να προσομοιωθεί το απαραμόρφωτο των πλακών.... .... Αν οι διατομές των δοκών είναι ορθογωνικές, δεν υπολογίζεται συνεργαζόμενο πλάτος δοκών και δεν υπάρχει διαφραγματική λειτουργία." Στην επόμενη 13.5.2 "Διαφραγματική λειτουργία σε κτίριο από Δομικό χάλυβα" , έχει ένα τρόπο προσομοίωσης για πλάκα σκυροδέματος , από όπου μπορείς να πάρεις μια ιδέα.
 14. Το πατάρι το έχεις λύσει ξεχωριστά ? Στο αρχιτεκτονικό , φαίνεται ως μεταλλικό το πατάρι ? Αν όχι , εφ'όσον προβλέπεται στην υπό έκδοση άδεια γιατί δεν το κάνεις και αυτό μπετόν ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.