Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,044
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

avgoust last won the day on June 10

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,138 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συναφές ερώτημα κι από εμένα με ολίγη από εκτός σχεδίου. Κτίριο γραφείων- καταστημάτων , υφίσταται νομίμως με άδεια εκδοθείσα όταν ήταν ΕΚΤΟΣ σχεδίου. Σήμερα , είναι ΕΝΤΟΣ σχεδίου , αλλά λόγω ρυμοτόμησης και μικρού Σ.Δ. περιοχής , η επιτρεπόμενη δόμηση είναι σημαντικά μικρότερη από την ήδη υλοποιημένη. Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης των γραφείων σε κατοικίες ? Αν ναι , με άδεια δόμησης και όχι με ενημερωση υποθέτω , σωστά ?
 2. Δεν εχει σχεση με την υπαρξη pos . Καταργούνται ως "τραπεζικά προιόντα" και δημιουργούν νέα με χρέωση.
 3. Eγώ συνάδελφοι σκέφτομαι το εξής. Αν η μπασκέτα είχε πρόβλημα ανεπάρκειας είτε σε στατικά είτε σε δυναμικά φορτία , αυτή θα έπρεπε να είχε πέσει είτε αμέσως μετά την κατασκευή είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ομως η μπασκέτα ήταν εκεί επί 20 χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων έγιναν χιλάδες σουτ, και χτυπήθηκε από ατέλειωτα μποφόρ ίσως και από μερικους σεισμούς. Μήπως δεν βλέπουμε στην φωτο πολλά πράγματα ? Μήπως είναι καθαρά θέμα διάβρωσης ?
 4. Αυτές τις περιπτώσεις της παραβίασης των αποστάσεων από άξονες ε.ο. κλπ , όταν αφορούν γήπεδα εκτός σχεδίου , τις καταχωρούμε ως παραβίαση προκηπίου ? Δ ?
 5. Σε εξ'αδιαιρέτου συνιδιόκτητο γήπεδο , υπάρχουν α.κτίσμα με άδεια με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε τμήμα του β. πλήθος άλλων αυθαιρέτων (οικίες , αποθήκες κλπ). Οι ( αρκετοί ) συνιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει να ρυθμίσουν και να κάνουν σύσταση καθέτου λαμβάνοντας ο καθένας "τα δικά του" κτίσματα και αναλογούντα τμήμα γηπέδου. Κάνω μια ενιαία υπαγωγή ή μια ανά ιδιοκτήτη η οποία θα αντιστοιχεί στα κτίσματα "του" και της μελλοντικής κάθετης "του" ?
 6. Εκτός σχεδίου : μπορεί να υπάρξει άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο. ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ΜΗ άρτιο αλλά οικοδομήσιμο. Σε καμμία περίπτωση.
 7. Γιατί δεν υπάρχουν άλλες αυθαίρετες κατασκευές ! Γι΄αυτό μπαίνω σε δίλημμα.
 8. Καλημέρα και καλό μήνα. Σε κτίριο κατοικίας χτισμένο με διατάξεις ΓΟΚ85 , υπάρχει ένα περιμετρικός ημιυπαίθριος χώρος ο οποίος 1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στα εγκεκριμένα σχέδια κατόψεων, ξυλοτύπων , διάγραμματος κάλυψης , τομών ομως 2. ΥΠΑΡΧΕΙ στα εγκεκριμένα σχέδια όψεων τα οποία έχουν περάσει και από ΕΠΑΕ. Αυθαίρετο ή όχι ?
 9. Το κατάστημα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος ? Η καταγγελίες και η σφράγιση αφορούν θέματα επικινδυνότητας ή φορολογικές παραβάσεις ?
 10. Oταν ο κύριος του έργου είναι εταιρία που εχει μισθώσει το ακίνητο , τι καταχωρούμε στα στοιχεία ονομα , επωνυμο κλπ ?
 11. Για να ρίξω λάδι στη φωτιά , έχω στα χέρια μου μια άδεια εκτός σχεδίου του 1986 , όπου το αγροτεμάχιο των 5 στρεμμάτων τέμνεται από ασφαλτοστρωμένη αγροτική οδό ( προ αμνημονεύτων ετών λέει ο τίτλος) σε 2 τμήματα 3,5 +1,5 στρέμματα. Στο τοπογραφικό της άδειας γράφει ότι επειδή δεν υπάρχει συμβολαιογραφική κατάτμηση , το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
 12. Ευχαριστώ ΚΑΝΑ , την έχω διαβάσει , αρα , δεν περνά από το σύστημα του 4495 σωστά ? Η ΥΔΟΜ επίσης λέει ότι αν κατεδαφίστηκε ΧΩΡΙΣ την έγκριση εργασιών τότε ΔΕΝ αποχρεώνει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης εως σήμερα. Ισχύει κάτι τέτοιο ? ΥΓ. Η αυτοψία έγινε προ της ισχύος του 4495.
 13. Για τις αποστάσεις από την Επ.Οδό ισχύει το ΦΕΚ 169Α του 1998 : Κατά το άρθρο 2. παρ 2. στ θέλεις 3 μέτρα για την δευτερεύουσα Επ. Οδό εντός οικισμού η απόσταση είναι 3μ από το όριο της οδού. ( εκτός αν υπάρχει κάποια ειδική απόφαση ΓΓ Περιφέρειας για μεγαλύτερη ). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης όριο είναι το σημείο συνάντησης της τάφρου ( αν υπαρχει) ή του επιχώματος ή εκχώματος με το φ.έδαφος. ( αρθρο 2 παρ. 3 ) Για όποια τμήματα του κτίσματος είναι μέσα στα 3μ επιτρέπονται μόνο εργασίες χρήσης και υγιεινής ( αρθρο 5 παρ. 5 ). Τωρα για τους παραδοσιακούς γενικότερα δες ΕΔΩ
 14. 1. Αυθαιρετη κατασκευή ΜΕΤΑ το 2011 για την οποία υπάρχει έκθεση αυτοψίας , πρόκειται να κατεδαφιστεί από τον ιδιοκτήτη με την διαδικασία της έγκρισης εργασιών όπως προβλέπεται στο αρθρο 94 παρ. 3.γ . Πρέπει να γίνει καταχώρηση και στο σύστημα του Ν.4495 ή όχι ? Η ΥΔΟΜ λέει όχι , και το 500ρικο βεβαιώνεται κατευθείαν στην ΔΟΥ από αυτούς. Ετσι είναι ? 2. Εαν η κατασκευή έχει ήδη κατεδαφιστεί , χωρίς άδεια , ποια διαδικασία ακολουθούμε ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.