Μετάβαση στο περιεχόμενο

avgoust

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    3.486
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

avgoust last won the day on Μάρτιος 13 2023

avgoust had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

1.282 Άριστη

Σχετικά avgoust

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημερα συναδελφοι. Κάνω ρύθμιση αυθαίρετων σε κτίριο που έχει άδεια , τύπου ισόγειο κατάστημα προ 83 - όροφος κατοικία. Αν έχω καταλάβει σωστά στα καταστήματα προ 83 δεν θέλει τεχνική έκθεση για Η/Μ . Ομως στο έντυπο της δήλωσης το έχει ως απαιτούμενο αρχείο πληρότητας , ενώ στην πλατφόρμα παίρνω το παρακάτω Τι κάνω λάθος ?άθος ??
  2. Εχω μια περιπτωση αγροτεμαχιου , από διανομη του Υπουργειου Γεωργιας. Στους δασικούς χάρτες το έχει ως ΑΑ και ΑΝ , 1 (αναδασωτέο - εντός ορίων εποικισμού ). Πως γίνεται να είναι και ΑΑ και ΑΝ ρε παιδιά ? Μεταβιβάζεται και τι γράφω στην δήλωση του τοπογραφικού ?
  3. Ναι. Αυτο εννοώ. Διότι ο ίδιος ο πολίτης που δυσφορεί για την κατάσταση των ελληνικών ΑΕΙ , ο ίδιος έχει τέτοιες απαιτήσεις που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Κλασσικά παραδείγματα είναι ο αριθμός των εισακτέων και η χωροθέτηση/ίδρυση τμημάτων μέσω τοπικών πολιτικών παραγόντων.
  4. @alej κατά την άποψή μου έχει αποδειχθεί ότι το κράτος δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει ποτέ να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως. Είναι η φύση του τέτοια. @TEE Ο πολίτης θεωρεί ότι για να εισαχθεί στα ΑΕΙ πρέπει να λάβει το όποιο διαθέσιμο εκπαιδευτικό πουσάρισμα. Διότι η διαδικασία της εισόδου είναι ανταγωνιστική. Επειδή τυχαίνει να έχω κουμπάρο φροντιστή , έχει πάρα πολλά ιδιαίτερα από μαθητές καλών ιδιωτικών σχολείων. Ο γονέας όσο αντέχει η τσέπη του θα δώσει και ιδιωτικό σχολείο και φροντιστήριο και ιδιαίτερο. Στο θέμα των Πανεπιστημίων , αν δοθεί πραγματική αυτονομία στα κρατικά Πανεπιστήμια ήτοι : ερευνητικά προγράμματα , προγράμματα σπουδών, οικονομική διαχείριση , αριθμός εισακτέων , εξεταζόμενα μαθήματα , ίδρυση και κλείσιμο τμημάτων και αν το κράτος σταματήσει να παίζει τον παπά με τα θέματα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων ας γίνουν και τα ιδιωτικά.
  5. Καλησπερα παιδια θα ρωτησω με υποθετικα παραδειγματα για ευκολοτερη κατανοηση ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 1 Εστω μεζονέτα με υπόγειο. Α οροφος 100m2 Β οροφος 100 m2 Υπόγειο 100 m2 (όπως στην άδεια , αποθηκευτικός χώρος δεν προσμετράται στον ΣΔ ) Στην έκδοση βεβαίωσης ρευματοδότης στα στοιχεία υφισταμένου - Δόμηση γράφω 1. Τα τετραγωνικα του ΣΔ =100+100=200 M2 ή 2. Ολες τις σταθμες 100 Χ 3 = 300 μ2 ? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 Εστω το ιδιο κτιριο αλλα τωρα υπαρχει και ρυθμιση με καποιο αυθαιρετονομο οπου σε εναν ΦΚ εχω χωρο κυριας χρησης , σε αλλο μειωτικο , σε αλλο αποθηκη Κ3 κλπ Στα στοιχεια υφισταμενου - Πραξη ρυθμισης στα μ2 Δομησης γράφω προφανως τους χωρους κυριας χρησης , γράφω και τους βοηθητικους χωρους μειωτικου συντελεστη και την Κ3 ?
  6. Σε γήπεδο έχω ένα κτίριο συνεργείου και ένα ξεχωριστό κτίριο κατοικίας , με άδεια. ΔΕΝ υπάρχει σύσταση και Ε κατοικίας > Ε συνεργείου. Θέλω να ρυθμίσω αυθαίρετες κατασκευές και στα δυο. Ενώ έχω περιθώριο για το 40% της Κ4 δεν ξέρω πως να εφαρμόσω το παρακάτω αφού έχω δυο χρήσεις στο γήπεδο : "...και δεν υπερβαίνουν τα διακόσια πενήντα (250) τ.μ. για χρήση κατοικίας ανά ιδιοκτησία και μέχρι τα χίλια (1000) τ.μ. κτιρίου συνολικά και τα χίλια (1000) τ.μ. για τις λοιπές χρήσεις." 1. Ελέγχω με 250 την κατοικία και με 1000 το συνεργείο ? ( και είμαι Κ4 ) 2. Ελέγχω με 1000 αφού δεν έχω μόνο κατοικία ? ( και είμαι Κ4 ) 3. Ελέγχω με τα 250 της κατοικίας ως επικρατούσα χρήση στο γήπεδο ? ( και είμαι Κ5... ) Στον ανωτέρω υπολογισμό περιλαμβάνονται και οι βοηθητικοί χώροι όπως αποθήκες και υπόγεια εκτός περιγράμματος ? Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.
  7. Εγω νομιζω οτι ο νομος σου δινει την δυνατότητα να διαλεξεις . Το μονο σκοτεινο σημειο ειναι η προυποθεση για μη υπερβαση κατα 40% καλυψης , δομησης του ΑΚΙΝΗΤΟΥ οταν εχουμε περιπτωση οριζοντιας ιδιοκτησιας. Τελος , σε καθε περιπτωση , οταν τροποποιησεις την περαιωμενη δηλωση και πατησεις υποβολη , το συστημα σου βγαζει ειδοποιηση και για το νεο προστιμο και αν προκειται να υπερβεις το 20% του προστιμου , πριν γινει η υποβολη.
  8. Σε οικισμό προ του 1923 εκδόθηκε άδεια οικοδομής κτιρίου καταστημάτων. (σδ= 0,8) Οικόπεδο 1200μ2 Χ 0,8= 960μ2 καταστήματα , υλοποιημένα. Μεταγενέστερο ΓΠΣ καθορίζει στην περιοχή χρήση αμιγούς κατοικίας. Με τα σήμερα ισχύοντα στην αμιγή κατοικία επιτρέπεται συνολική επιφάνεια καταστημάτων ανά οικόπεδο 150 τμ. << 960 Σε ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης σε κατοικία , ο επιτρεπτός σδ έχει ταβάνι 400μ2 . << 960. Ερώτηση : Υπάρχει κάποια διάταξη που να προβλέπει την διατήρηση της χρήσης νομίμων κτιρίων έστω αν αυτή αντιβαίνει στις χρήσεις του ΓΠΣ ? Αν όχι τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ?
  9. Σε παρόμοια περίπτωση όπου όμως το ενα εκ των οικοπέδων που παταέι το κτίριο είναι στο όνομα της συζύγου μπορει να εφαρμοσθεί το ίδιο σκεπτικό της συνένωσης ?
  10. Απο το pdf συχνων ερωτησεων του κτηματολογιου στο τμημα Β. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: "9. Η πληροφορία στο επίπεδο (PST_KAEK) για το πολύγωνο και το ΚΑΕΚ του Κτηματολογίου είναι υποχρεωτική; Είναι υποχρεωτική για όλα τα διαγράμματα (τοπογραφικά και ΔΓΜ) που εμπίπτουν σε περιοχές που λειτουργεί Κτηματολόγιο. Δεν χρειάζεται όπου δεν λειτουργεί Κτηματολόγιο και στις περιοχές υπό κτηματογράφηση."
  11. Αυτό έχω κάνει , έχω μιλήσει με την αρμόδια υπηρεσία για τυχόν λάθος στα νούμερα που μου χορήγησαν και αναμένω. Όταν λες αν είναι "σωστά σχεδιασμένο" το μητρικό σχέδιο τι εννοείς ?
  12. Καλημερα παιδιά. Γνωρίζει κανεις ΤΖ για Ν.4495 στην οδό Φλωρίνης στα Βριλήσσια ? χ Υ 484590.424 4209275.12
  13. @kostast88 Λάβε υπόψη ότι ως ελεύθερος επαγγελματίας θα έχεις παραπάνω επιβαρύνσεις : Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που κερδίζεις , τέλος επιτηδεύματος , πληρώνεις εσύ την ασφάλειά σου, λειτουργικά έξοδα γραφείου . Αυτά αθροιζόμενα είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αρα θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το πελατολόγιο που θα έχεις είναι τέτοιο που και θα καλύψει τα παραπάνω και θα σου φερει αρκετά περισσότερα κέρδη ώστε να δικαιολογούν τις παραπάνω ευθύνες , ωράρια, τρέξιμο , άγχος. Γιατί αν είναι στο τέλος , να βγάζεις καθαρά όσα τώρα ή και λίγα παραπάνω και να τρέχεις Χ 3 με τα νεύρα τσίτα ...δεν έχει νόημα. Επίσης θα αναλώσεις κεφάλαιο για το στήσιμο του γραφείου , αγορά εξοπλισμού , λογισμικού κλπ. και θα χρειαστείς και ενα κεφάλαιο κίνησης για τον πρώτο καιρό και για τα πιθανά φέσια που μπορεί να προκύψουν. Προσοχή σε αυτό , πέφτει φέσι στην κατασκευή και στην ανακαίνιση. Αν τελικά το αποφασίσεις βρες καλούς συνεταίρους και συστήστε εταιρία. Δεν συμφέρει πλέον το φορολογικό καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία. Καλό λογιστή από κοντά πάντα και αν πρόκειται να μπεις στην κατασκευή θα προσέθετα και δικηγόρο και ασφαλιστή !
  14. Συνάδελφοι , έχω ένα παρόμοιο θέμα με αυτό που είχε περιγράψει ο @[email protected]. Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας , ο πελάτης μου έχει μια ανοικτή( δλδ χωρις διαχωριστικό τοίχο - πόρτα ) θέση στάθμευσης P.10 η οποία έχει χιλιοστά επί του ακινήτου. Λόγω μεταβίβασης απαιτείται ΗΤΚ. Οπως θα δείτε από το σχέδιο που ανεβάζω , η θέση αυτή δεν υπήρχε στην άδεια οικοδομής, Στην σύσταση , δυο νόμιμες θέσεις στάθμευσης στένεψαν και μετακινήθηκαν προς τα αριστερά της κάτοψης και στο κενό που άφησαν δημιουργήθηκε η "δικιά μου" λοξή θέση στάθμευσης η οποία καταλαμβάνει και μικρό τμήμα των περιγραμμάτων της άδειας όπως δηλώθηκαν βασει του Ν.1221 Θέμα ιδιοκτησιακό δεν τίθεται διότι όλες οι θέσεις στάθμευσης περιγράφονται στις νέες θέσεις στην σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και έχουν χιλιοστά επί του ακινήτου. Αρα , τι παράβαση έχω ? Αρθρο 100 παρ. 8 Διαμερισμάτωση ( λογω χιλιοστών συνιδιοκοτησίας ) "..Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.." ή Αρθρο 100 παρ. 9 άλλη χωροθέτησης θέσης στάθμευσης "... διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικά προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων από αυτήν που προβλέπεται στα σχέδια της συμβολαιογραφικής δήλωσης του ν.1221/1981"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.