Jump to content

avgoust

Συντονιστής
 • Content Count

  3,074
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

avgoust last won the day on June 10 2019

avgoust had the most liked content!

Community Reputation

1,150 Άριστη

About avgoust

 • Rank
  Συντονιστής

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μετράνε και οι τοίχοι. Εγώ σχεδιάζω επί της κάτοψης ένα κλειστό περίγραμμα με διακεκομμένη με σημεία (αβγδ...κλπ) το οποίο διέρχεται από το μέσον της κοινής τοιχοποιίας των διαμερισμάτων. Υπολογίζω το εμβαδόν που περικλείει και αυτό δίνω ως εμβαδόν οριζοντίου.
 2. Υπάρχει κάποιος τρόπος , να σώσω σε jpeg , bmp μια εικόνα που περιέχεται σε αρχειο dwg ? ( acad 2012 )
 3. Πλάκα μου κάνετε. Εμείς μετράμε,σχεδιάζουμε , διαβάζουμε 100 τίτλους πίσω για να δούμε την αρτιότητα, παίρνουμε πάνω μας την ευθύνη αρτιότητας , νομιμότητας κτισμάτων , δασικών εκτάσεων , αιγιαλών , ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ . Κάνουμε τον πίνακα χιλιοστών που απλά τον αντιγράφουν στο word , ενίοτε λάθος !! . Μασημένη τροφή δίνουμε. Και χρησιμοποιούμε εξοπλισμό αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να γίνουν τα παραπάνω. Πόσες φορές , εδώ μέσα τα διαβάζουμε , που λένε πες του μηχανικού μη δείξει αυτό , να βγάλει εκείνο ... Και αυτό που λέω για τα copy paste ισχύει. Αν διαβάσει κανείς μερικά συμβόλαια του ίδιου συμβολαιογράφου θα το διαπιστώσει αμέσως. Ασε που καμμιά φορά τους μένουν τα ονόματα από το προηγούμενο συμβόλαιο , μου έχει τύχει σε οικογενειακό ακίνητο !! Εγώ το βλέπω ότι γενικά είναι όπως τους περιγράφω και υπάρχουν φυσικά και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Για να μην επεκταθώ και στην συμμετοχή τους στην ελεεινή φάμπρικα των πλειστηριασμών που διεξάγουν !! Οχι , δεν τους "νοιώθω" , καθόλου. Το αντίθετο. Εχω βάλει το ποπ κορν να γίνεται και περιμένω να αρχίσει το έργο.
 4. Εγώ πάντως θα γίνω λίγο κακός και θα περιμένω απολαύσω την σκηνή με τον ιδρώτα να στάζει από το μέτωπο των αγωνιούντων συμβολαιογράφων για τα βαριά πρόστιμα. Γιατί έως τώρα άλλος κάνει την χοντρή δουλειά και απειλείται με εξοντωτικά πρόστιμα , και άλλος τα τσεπώνει πολλαπλά αλλάζοντας απλά τα ονόματα στο word και επαναλαμβάνοντας ένα κάρο ανούσια πράγματα σε ατέλειωτες σελίδες. Και κάνει και τον δυσκοίλιο στους πρώτους. Τι να κάνουμε, έτσι είναι το δίκιο αδέρφια και όχι άλλος να τρώει και τη λέζα και άλλος να τα τσεπώνει !
 5. Σε άδεια 1984 εντός οικισμού προ 23 , στον φακελο της άδειας δεν υπάρχει τοπογραφικό.Υπάρχει μόνο δ/μα κάλυψης που έχει και όρους δόμησης επάνω , αλλά όχι τοπογραφικό. Μπορεί να υποβληθεί αυτό ως τοπογραφικό άδειας ή θέλει νέο ? Και κάτι άλλο γενικό. Οταν υπάρχει άδεια οικοδομής , η τομή του αυθαιρέτου πρέπει και αυτή να σημειώνεται επί της εγκεκριμένης ή όχι ?
 6. @VasiliΠροφανώς σου έχει διαφύγει η επόμενη παράγραφος καθώς είναι στην άλλη σελίδα του ΦΕΚ :
 7. Δεν γνωρίζω ειδικά για αυτό που ρωτάτε αλλά στο ΦΕΚ 114 Α΄, 29-6-2018 , θα βρείτε τις νέες επιτρεπόμενες χρήσεις γης ανά κατηγορία.
 8. Γενικά ισχύουν οι προθεσμίες ανά τρίμηνο , ΑΛΛΑ ειδικά για την ΚΑΤ. 5 υπάρχει κόφτης στην 30-6-2020. Δηλαδή καμμία δήλωση ΚΑΤ5 του 4178 δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μετά την 30-6-2020. Και με δεδομένο ότι μετά την 30/6 ΔΕΝ θα μπορούν να δηλωθούν ούτε στον 4495 παραβάσεις ΚΑΤ5 , σημαίνει ότι μια δήλωση 4178 ΚΑΤ.5 θα πρέπει μέχρι τις 30/6 είτε να έχει ολοκληρωθεί στον 4178 είτε να έχει μεταφερθεί στον 4495.
 9. Σε τελεία αυθαίρετο ισόγειο υπάρχει στην ταράτσα η αποθήκη - σοφίτα της φωτογραφίας. Δυστυχώς έχει μόνο ανεξάρτητη εξωτερική πρόσβαση άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σοφίτα. Από την άλλη να χρεώσω ως κύριο χώρο 60 μ2 , μια αποθήκη σε ταράτσα , με ύψος που ξεκινά από 0,9 καθαρό ύψος όπου στο μεγαλύτερο μέρος της είσαι από σκυφτός έως γονατιστός μου φαίνεται εντελώς παλαβό. Μπορώ κάπου να πατήσω και να χρησιμοποιήσω κάποιο μειωτικό συντελεστή έστω για τα πολύ χαμηλά τμήματα ?
 10. Εγώ σήμερα αυτό . Καλά Χριστούγεννα σε όλους.
 11. skifx , έχεις ελέγξει το δ/μα εκμετάλλευσης της άδειας του '70 ? Μπορεί τα προσμετρημένα στην εκμετάλλευση εμβαδά να περιλαμβάνουν και το επίμαχο τμήμα.
 12. Γ Αν ήταν έτσι , θα έπρεπε σε κάθε περιοχή να απαλλάσσονται και όσα κτίρια κατασκευάστηκαν μετά το 83 αλλά δεν έπαθαν βλάβες σε μεταγενέστερους σεισμούς πχ στον σεισμό του 99 Αθήνα , στο Αιγιο το '95 , στην Ηλεία '93 κ.ο.κ. Το θέμα μάλλον έχει να κάνει με το ότι στις δηλώσεις αυθαιρέτων μέχρι και τον Ν.1337/83 δεν υπήρχε σχετική απαίτηση. Αρα δεν μπορεί να στην βάλει σήμερα για κτίρια που θα μπορούσαν να είχαν δηλωθεί τότε .
 13. Συνάδελφοι κατόπιν συνεννόησης με ιδιοκτήτη και ΤΕΕ μου μεταφέρθηκε δήλωση του 4178 από άλλον μηχανικό. Η δήλωση είναι σε υπαγωγή αλλά από το 2015 παραμένει απλήρωτη. Αν τις πληρώσει τώρα όλες είναι εντάξει ή χρειάζεται υποχρεωτικά μεταφορά στον 4495 ? Επίσης , στις μεταφερόμενες του 4178 γίνονται τροποποιήσεις ως προς m2 ή απαιτείται μεταφορά στον 4495 ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.