Jump to content

achille

Core Members
 • Posts

  1,222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

achille last won the day on April 16 2017

achille had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

achille's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

163

Reputation

 1. Υπάρχει άλλη άποψη για το θέμα; Κι εγώ διαβάζοντας τον ΝΟΚ συμπεραίνω ότι οι δεξαμενές δεν μετράνε σε κάλυψη και δόμηση
 2. Πως αντιμετωπίζετε την αλλαγή στατικού φορέα για την υπαγωγή στον 4495; Πρόκειται για οικοδομή του 70 στην οποία στο υπερυψωμένο ισόγειο κατασκευάστηκε σκάλα που δεν προβλεπόταν στον ξυλότυπο και στα αρχιτεκτονικά. Για να γίνει η σκάλα καταργήθηκε το δοκάρι που προβλεπόταν σε εκείνο το σημείο στην πρόσοψη. Το υπόγειο δεν έχει περιμετρικά τοιχεία αλλά φεγγίτες. Επίσης υπάρχει σημείο όπου ένα υποστύλωμα μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα το δοκάρι αντί να συνδέεται με το υποστύλωμα όπως θα έπρεπε με βάση τον ξυλότυπο, έχει έμμεση στήριξη σε κάθετο δοκάρι Τέλος η χρήση άλλαξε από κατοικία σε κατάστημα
 3. Αλεξάνδρου Σούτσου έτσι; όχι Δημητρίου Σούτσου γιατί είναι αλλου
 4. Καλημέρα και Χρόνια πολλά, τιμές για οδούς Πινδάρου και Αλεξάνδρου Σούτσου στον Δήμο Αθηναίων Ευχαριστώ
 5. Σε ακίνητο που αγοράστηκε πρόσφατα υπάρχει ΠΕΑ από άλλο μηχανικό Πως μπορώ εγώ να κάνω πρόταση παρεμβάσεων;
 6. Καλησπέρα, τιμή ζώνης για οικισμό Συκιάς, Δήμου Δωρίδας ΠΕ Φωκίδας Ευχαριστώ
 7. Ε μα κι εγώ αυτό της είπα. Αλλά η απάντηση ήταν ότι πάει να μου κάνει διευκόλυνση γιατί λέει εφόσον υπάγεται σε περιοχή που απαιτείται Αρχαιολογία πάει υποχρεωτικά Κατηγορία 1! Γεγονός που δεν ισχύει φυσικά βάσει της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/10560/3990 ΥΔΟΜ Αθηναίων
 8. Έχει τύχει σε κανέναν να ζητήσει Βεβαίωση όρων δόμησης για κτίριο κατηγορίας 3 σε περιοχή που απαιτείται έγκριση Αρχαιολογίας; Μου ζητάνε από την ΥΔΟΜ να προσκομίσω την Βεβαίωση της Αρχαιολογία προκειμένου να μου χορηγήσουν την Βεβαίωση όρων δόμησης! Η αρχαιολογία από΄ την πλευρά της ζητάει Διάγραμμα Κάλυψης! Δηλαδή πρέπει να έχω ολοκληρώσει την μελέτη μόνο και μόνο για να πάρω Βεβαίωση!!!
 9. Εμένα πάντως μου ήρθε στο email μου, σήμερα το απόγευμα (Μ. Πέμπτη) στις 4 το απόγευμα! Γρήγορα και εύκολα! Να λέμε και τα καλά!
 10. για δώσε περισσότερες πληροφορίες...
 11. το layer combination δεν σβηνει layer απλά τα κάνει μη ορατά, κλειδωμένα κλπ αν θέλεις να μικρύνει το αρχείο πρέπει να σβήσεις πράγματα, είτε αυτά είναι layer, είτε στοιχεία (τοίχοι, mesh κλπ)
 12. ευχαριστώ @kan62! προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω αν στέκει αυτό που μου είπαν στην πολεοδομία περί διάκρισης μεταξύ «στατικά ανεξάρτητου» ή μη και δεν βρίσκω τίποτα στην νομοθεσία. Άρα μου λένε μπούρδες.
 13. ΝΟΚ άρθρο 23 παρ 3: «3. Προσθήκη σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο επιτρέπεται στις ακόλουθες περιπτώσεις : α) Κατ' επέκταση ή και καθ' ύψος σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και σύμφωνα με τις ειδικές πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή. Η συνολική εκμετάλλευση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ισχύοντα, κατά το χρόνο χορήγησης της άδειας δόμησης προσθήκης, συντελεστή δόμησης της περιοχής με την επιφύλαξη των προβλεπομένων στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 25 του ν.4178/2013 (Α'174). β) Ειδικότερα, η επέκταση καθ' ύψος επιτρέπεται να εκτείνεται έως το περίγραμμα του κτιρίου, έστω και αν το τελευταίο υπερβαίνει τα όρια του οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου, όπως αυτά καθορίζονται από τον παρόντα νόμο ή από τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν στην περιοχή. Ειδικά για τα κτίρια της παραγράφου 1.δ. του άρθρου 23 του παρόντος νόμου η επέκταση καθ' ύψος επιτρέπεται να εκτείνεται έως το νόμιμο περίγραμμα αυτών όπου αυτό ορίζεται ως το τμήμα εκείνο το οποίο δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του, εάν αυτές είναι ευμενέστερες.» ΝΟΚ άρθρο 23 παρ 4: «4. Σε περίπτωση προσθηκών και ενισχύσεων φέροντος οργανισμού νομίμως υφιστάμενων κτιρίων επιτρέπεται η κατασκευή φερόντων στοιχείων εντός των υποχρεωτικά ακαλύπτων χώρων, πλαγίων και πίσω υποχρεωτικών αποστάσεων Δ ή δ και προκηπίου σύμφωνα με τη στατική μελέτη. Σε περίπτωση ταύτισης της οικοδομικής γραμμής με τη ρυμοτομική γραμμή επιτρέπεται το πλάτος του φέροντος στοιχείου και μόνο, να εισέρχεται στον κοινόχρηστο χώρο έως και 30 εκατοστά. Οι κατασκευές αυτές δεν προσμετρώνται στην επιφάνεια κάλυψης και δόμησης του κτιρίου. Η θεμελίωση εκτός ρυμοτομικής γραμμής επιτρέπεται σε βάθος ανώτερο των δυόμιση μέτρων και προεξοχής από το φέροντα οργανισμό έως 30 εκατοστά.» Από τον συνδυασμό των παραγράφων 3 και 4 συμπεραίνω ότι ο ΝΟΚ μου δίνει το δικαίωμα να ακολουθήσω το περίγραμμα του ισογείου για την προσθήκη του Α' ορόφου και να έχω τα υποστηλώματα εκτός του περιγράμματος και εντός του δ.
 14. Στατικά ανεξάρτητο μπορεί να είναι με ή χωρίς τήρηση του περιγράμματος, είναι στατικό το ζήτημα. Εγώ θέλω να το ακολουθήσω με μεταλλική κατασκευή που θα έχει δική της ανεξάρτητη θεμελίωση και δεν θα εδράζεται στο υφιστάμενο. Από που προκύπτει ότι επειδή είναι στατικά ανεξάρτητο πρέπει να ακολουθήσω τον ΝΟΚ για τα πλάγια όρια; Στον ΝΟΚ δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.