Jump to content

soundholics

Core Members
 • Content Count

  1,674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

soundholics last won the day on August 4 2016

soundholics had the most liked content!

Community Reputation

333 Πολύ καλή

About soundholics

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα / Καλαμάτα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία: έχουν προβλέψει χρήματα ανά άξονα περιφερειών συνεπώς δεν θα μπορούσαν από μόνοι τους να βάλουν κόφτη για κάθε περιφέρεια Επρεπε να προβλεφθεί εξαρχής φαντάζομαι....
 2. Τι εννοείτε? Πρέπει και οι 2 να έχουν τον σωστό αριθμό παροχής ή αρκεί για τον αιτούντα ?
 3. Εννοεί απλά βάλτε ακριβώς την επιφάνεια του Ε9, δίχως κάποια στρογγυλοποίηση. Βεβαίως και παίζει η ανοχή ρόλο, αλλά για την δήλωση στο Εξοικονομώ βάζεις ακριβώς τα τ.μ. που αναφέρονται στο Ε9
 4. ΘΕωρείται συγκύριος και πρέπει να τον δηλωσετε. Πολύ προσοχή στα ΑΤΑΚ, είναι διαφορετικά ανά δικαίωμα και συγκύριο. Πρέπει να τα συγκεντρώσετε όλα. Τείνω να διαφωνήσω. Ενώ για τα οικονομικά στοιχεία είναι σαφές ότι θα γίνει Δήλωση του Ε1 του 2018 και αντίστοιχο εκκαθαριστικό, νομίζω ότι για την διασταύρωση του ακινήτου μέσω του Ε9 και ΑΑΔΕ θα γίνει με την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση. Ψάχνω να βρω κάποια σαφή απάντηση - μήπως υπάρχει κάτι από helpdesk που δεν έχω βρει σχετικά και αγνοώ και επιβεβαιώνει αυτό που λέτε.
 5. Πρέπει να εκδοθεί νέο ΠΕΑ με σενάριο την πρόταση παρεμβάσεων που θα συνοδεύσει το Εντυπο ΙΙΙ στην αίτηση του Εξοικονομώ. Ούτως ή άλλως έχει αναθεωρηθεί το ΚΕΝΑΚ από το 2017.
 6. Οι αναθεωρήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και για τις παλαιές άδειες. Επιλέγεται στο e-adeies, έκδοση νέας πράξης > Αναθεώρηση παλαιάς οικοδομικής άδειας και σας κατευθύνει για τα δικαιολογητικά.
 7. @Faethon11 ευχαριστώ για την απάντηση. Λεει ο 4495 "τηρείται το περίγραμμα", ο 4030 (και το έντυπο του πορίσματος) λεει "δεν μεταβάλλεται". ΤΟ θεωρώ ούτως ή αλλως διαφορετικό. Μολις το ΤΕΔΚ Νοτίου Ελλάδος, μου απάντησε τηλεφωνικά, ότι επ'ουδενί δεν αλλάζουμε το έντυπο του πορίσματος. Αν και όποτε βγει νομοθετικά καινούριο (κλείσαμε χρόνο βεβαια) Επίσης, είναι κατηγορία γ. Γενικά κάνουν την ερμηνεία του "δεν υπερβαίνουν τα εγκεκριμένα" Το δ είναι η πιο αυστηρή κατηγορία και περιλαμβάνει εξ ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα κλπ.
 8. Καλημέρα. Σας παρακαλώ πολύ ως νέος ελεγκτής θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος αν γνωρίζει κάτι παραπάνω: 1. Υπάρχει νέο έντυπο πορίσματος Ελεγκτή (με τις κατηγορίες όπως αναφέρονται στον 4495)2017 αρ. 46) ή κινούμαστε με του 2014 ? 2. Αν υπάρχει μόνο το παλιό, να αλλάξουμε εκεί τις διατυπώσεις των κατηγοριών β, γ, δ σύμφωνα με ότι ισχύει ? Για παράδειγμα υπα΄ρχει πλέον η διατύπωση "ββ) αν διαπιστωθούν παραβάσεις για τις οποίες τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής," Τι εννοούμε "τηρείται το περίγραμμα" ? Σε όλες τις περιπτώσεις αποκλίσεων με την αυστηρή έννοια του όρου δεν τηρείται. Αν εννοούν να μην υπερβαίνουν τα εγκεκριμένα (για παράδειγμα είναι μικρότερα και μπορούν να αναθεωρηθούν γιατι δεν παραβιάζουν τις κείμενες διατάξεις, π.χ. πλάγια απόσταση) τότε μπορεί κάποιος να τα εντάξει εκεί, και να μην πάει με την αυστηρότερη κατηγορία?
 9. Μάλλον θα διαφωνήσω. Κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει και με καθόλου προκαταβολή (έστω σε υποθετική περίπτωση) και με το συνολικό τιμολόγιο επί πιστώσει στο τέλος να πληρωθεί ο προμηθευτής το ποσό από το κράτος και να του δώσει και την συμμετοχή του ο ιδιώτης . Η προκαταβολή είναι προαιρετική, γιαυτό αναφέρεται ως "δύναται"
 10. Για το πρώτο κατά την γνώμη μου αρκεί ως προκαταβολή ποσό μέχρι την ιδιωτική συμμετοχή, δηλ. στο παράδειγμα που αναφέρετε ο πελάτης πρέπει να βάλει έως το 10.000x40% για ποσοστό επιδότησης 60% επί συνόλου 10.000 ευρώ. Το 70% αφορά τις περιπτώσεις τραπεζών.
 11. Και βέβαια δίνεται βεβαίωση... Αν θεωρούμε αυθαιρεσίες αυτά, κατά παράβαση των ανοχών που μας επιτρέπει ο νόμος, τότε χαθήκαμε... Το 2% να θυμίσω ότι αφορά και κτίρια και οριζόντιες ιδιοκτησίες. Το ίδιο αναφέρει και το σώμα της βεβαίωσης: "Για τον πραγματοποιούμενο έλεγχο και την βεβαίωση επί των αποτελεσμάτων αυτού δεν ελήφθησαν υπόψη: αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του μεταβιβαζόμενου κτιρίου-κατασκευής ή της διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας/κάθετης ιδιοκτησίας έως δύο τοις εκατό (2%), μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα – επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως."
 12. Και στον 4178 ο συμψηφισμός επήλθε με Εγκύκλιο, θα περίμενα κάτι ανάλογο στο μέλλον και στον 4495, δεδομένου ότι είναι ευνοϊκότερος στο γενικότερο πνεύμα του.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.