Jump to content

soundholics

Core Members
 • Content Count

  1,687
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

soundholics last won the day on August 4 2016

soundholics had the most liked content!

Community Reputation

340 Πολύ καλή

About soundholics

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα / Καλαμάτα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν μου επιτρέπετε, αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα όταν παρουσιάζεται ως εξής: - Η' θα αναγραφούν όλα τα ποσοστά επί τοις 100 όπως πρέπει της πλήρους κυριότητας (ή της ψιλής κυριότητας) με αναφορά στο τιτλο για την διακεκριμένη ιδιοκτησία - ή σε περίπτωση που κάποιοι είναι άγνωστοι, θα αναγραφεί ως τίτλος της βεβαίωσης (στην περιγραφή) Διακεκριμένη Ιδιοκτησία και μέσα σε παρένθεση (Μεταβιβαζόμενα ποσοστά ιδιοκτησίας) και εκεί θα γίνει αναγωγή επί τοις 100 σε όσους το μεταβιβάζουν. Την λύση αυτή την κάνουν δεκτή όλοι οι συμβολαιογράφοι που έχουμε συνεργαστεί.
 2. Λίγες παρατηρήσεις συμπληρώσεις για το Ν/Σ της εκτός σχεδίου δόμησης μετά και τα εξαιρετικά σχόλια που έκαναν και όλοι όσοι έχουν γράψει στο παρόν θέμα: Το Ν/Σ σύμφωνα με το αρ. 32 Ν.4759)2020 αφορά γήπεδα που βρίσκονται - εκτός σχεδίων πόλεως, - εκτός ορίων των νομίμως υφισταμένων οικισμών προ του έτους 1923, που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, - και εκτός περιοχών, στις οποίες έχουν καθορισθεί χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης από εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού πρώτου επιπέδου ή από διατάγματα που καθορίζουν όρους και περιορισμούς δόμησης σε πε
 3. Ναι - θα πρότεινα πάντως να είναι πρώτο όνομα ως συνδικαιούχος.
 4. Δεν έχει καμμία σύνδεση η δουλειά μας με τον τρόπο που έχει δομηθεί το σύστημα και την επιλεξιμότητα βάσει ταχύτητας και κριτηρίων. Υπό Κ.Σ. δεν έπρεπε καν να ασχολούμαστε με την υπαγωγή παρά μόνο ίσως για την δήλωση των παρεμβάσεων. Υπό αυτή την έννοια, δεν έχει και καμμία σχέση με το τι εξσφαλίζει κάποιος μετά. Η δουλεία με το 1ο ΠΕΑ και το έντυπο των παρεμβάσεων είναι δουλειά και ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθεί ανεξαρτήτως αν υπαχθεί ή όχι.
 5. Μα αν παρακολουθήσετε πιο πάνω την κουβέντα, αυτό ακριβώς υποστηρίζω, ότι χάνεται η διαφάνεια. Δυστυχώς δεν γίνεται και τα δύο - και να αποφασίζουν τα νούμερα και να μένει ανοικτό για πάντα να δέχεται αιτήσεις. ΤΟ να μένει για ένα διάστημα και να εξετάζει μετά βάσει κριτηριών, είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, να θυμισω δε ότι οι καταναλώσεις υπολογίζονται βάσει στοιχείων που καταχωρεί ο μηχανικός στο xml, θα πέφτουν σύννεφο οι υποδιαστασιολογήσεις.
 6. Μα και πάλι θα είναι μια ίδια πλατφόρμα με πιθ. διαφορετικά κριτήρια - αλλά και πάλι με εισόδημα, πεα και στόχο. Δεν αλλάζει η λογική. Πάλι θα εξυπηρετείται όποιος μπαίνει πρώτος ακόμη και αν παραμείνει ανοικτό το σύστημα Τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν διαφορετική διάρθρωση (τεχνική έκθεση τεκμηρίωση, βιωσιμότητα αντικειμένου κλπ) Συμφωνώ για επιλαχόντες. Επίσης, για να διασφαλιστεί η δουλειά του τεχνικού κόσμου, το pdf της ΑΠΥ του μηχανικού.
 7. Αρα πιθανότατα συμφωνείτε με αυτό που γράφουμε παραπάνω, να παραμείνει ανοικτό. Αλλά με ότι εισοδηματικά και να βάλετε (γιατι και τώρα υπαρχουν εισοδηματικά κριτήρια που σχετίζονται με την επίτευξη του ενεργ. στόχου) ένα ίδιο σύστημα θα είναι...
 8. Αν έχετε εμπειρία από ΕΣΠΑ, θα ξέρετε ότι υπάρχουν θέματα που είναι υποκειμενικά (π.χ. τεχνική αιτιολόγηση) περα από τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης. Αν έχ3ετε δε και εμπειρία από LEader θα το ξέρετε ακόμη καλύτερα. Ομοίως για τους ελέγχους που γίνονται σε ενδιάμεσες επαληθεύσεις. Οσον αφορά το να είναι συνέχεια ανοικτό, αυτό ακριβώς σημείωσα πιο πάνω. Τα ποσά που χάνονται επαναπροωθούνται σε νέες αιτήσεις υπαγωγής, για παράδειγμα πριν λίγες μέρες βγήκε απόφαση νέων εντάξεων για το πρώτο μέρος του β κύκλου. Ανοησία ήταν που στον προηγ. κύκλο δέσμευαν ποσό ανάλογο με τα τ.
 9. Το γεγονός ότι είναι ανοικτή η Περιφέρεια Ιονίων σημαίνει ότι δεν είχε γίνει σωστή κατανομή των κονδυλίων, αναλογικά με τις υπόλοιπες περιφέρειες. - ΘΑ διαφωνήσω και στα δύο που αναφέρετε: - Το σύστημα όπως είναι, αν δουλεύει σφαίρα, όπως έγινε εκτός Ηπείρου στις υπόλοιπες περιφέρειες, είναι αδιάβλητο και διαφανές. Οσο ηλίθια και αν είναι η λογική, first in first served είναι αδιάβλητη - για τον υπολογισμό μορίων μεσω ΕΣΠΑ, έχω τις επιφυλάξεις μου. - Επίσης, διαφωνώ: Εχοντας υλοποιήσει αρκετά και στον πρώτο κύκλο και στο πρώτο μέρος του β' κύκλου είναι πολύ σύνηθες να διαφορ
 10. Έτος αδείας το έτος κατασκευής - παραχωρητηρίου Θα πρότεινα να τα κάνετε merged ως pdf και να τα ανεβάσετε και τα 2 ως 1 αρχείο στο σύστημα - ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να ελεγχθεί άμεσα. Πάντα το Ε9 του 2020
 11. Γενικά στο Εξοικονομώ την αίτηση την κάνει πάντα ο ιδιοκτήτης (ψιλός κύριος, επικαρπωτής ή πλήρους κυριότητας) Στην δική σας περίπτωση ειδικά που υπάρχει παραχώρηση την κάνει μόνο ο πελάτης που έχει Επικαρπία (οταν υπάρχει παραχώρηση/ενοικίαση αιτήσεις γίνονται μόνο από ιδιοκτήτες πλήρους κυριότητας ή επικαρπωτές) Θα χρειαστούν υπ. δηλώσεις του παραρτήματος ΙΧ και ΧΙ (de minimis)
 12. Εκεί φτάσαμε - να μετράμε ποιος είναι ο πιο γρήγορος. Μόλις 7 αιτήσεις για 7 μέρες συνεχόμενης δουλειάς, με όλα τα στοιχεία έτοιμα στο notepad.
 13. Όπως τα γράφετε. Ρολόι το σύστημα (μη εξυπηρετικό το θέμα με τα drop down menus) από τις 10.00 μέχρι 11.08 που εξαντλήθηκαν οι πόροι. Με παρα πολύ καλή προετοιμασία είναι πολύ δύσκολο να περάσουν πάνω από 7 αιτήσεις.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.