Jump to content

ΚΑΝΑ

Core Members
 • Content Count

  9,815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

ΚΑΝΑ last won the day on January 16

ΚΑΝΑ had the most liked content!

Community Reputation

2,267 Υπεράριστη

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  "μοναδικός αρσενικός νομός"
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

13,949 profile views
 1. Θόδωρε καλησπέρα Δεν ξέρω αν παρακολούθησες όλο το παραπάνω θέμα. Μετά λοιπόν την παραλαβή της Έκθεσης αυτοψίας υπέβαλα ένσταση την οποία όμως η ΥΔΟΜ δεν προώθησε με εισήγηση της στο ΣΥΠΟΘΑ. Τι να επικαλούνταν άλλωστε και με ποια στοιχεία όταν η έκθεση αυτοψίας υπογράφεται από τον 2ο υπάλληλο (από τους συνολικά 2) με επιφύλαξη!
 2. το μέγα ερώτημα για μένα Παύλο και Δημήτρη είναι Αν στην παραπάνω περίπτωση που δεν απαιτείται καμιά Ο.Α ή Ε.Ε.Δ.Μ.Κ λόγω καταγγελίας και καθυστερήσεων καταστραφεί όλη η οικοδομή (ταβάνια κλπ) και η οικοσυσκευή ποιος θα φταίει 1. ο Ιδιοκτήτης 2. ο Καταγγέλλων 3. η Αστυνομία ή 4. η ΥΔΟΜ ??
 3. Μα συντήρηση στέγης και γενικά οποιοδήποτε στοιχείου ή αντικειμένου (αυτοκινήτου π.χ) είναι να αλλάξω κάποια βλαφθέντα τμήματά του -που είναι επικίνδυνα- χωρίς να προβαίνω σε ολική αντικατάσταση του Επομένως πως η ΥΔΟΜ (δηλαδή η συν/φος μηχανικός) μιλάει για ολική αντικατάσταση και ο Εργοδηγός συν/φος για επισκευή στέγης? Το θέμα φυσικά δεν το αναρτώ για να με δικαιώσετε αλλά για να δείτε τι μπορεί να πάθεις κάποιος αν σήμερα που δεν απαιτείται καμιά άδεια "για συντήρηση και επισκευή στέγης" αφήσει μέσα όλα τα έπιπλα -υπολογίζοντας ότι σε μια 1-2-3 μέρες μπορεί να τελειώσει- και κάποιος τον σταματήσει επειδή αμφιβάλλει ότι δεν απαιτείται άδεια και οι καιρικές συνθήκες μέχρι να αποφανθεί η ΥΔΟΜ τον καταστρέψουν τα ΠΑΝΤΑ Υ.Γ μερικά ξύλα που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι της στέγης αλλά ή της ανάρτησης των ταβανιών ή τα ίδια τα προϋπάρχοντα ταβάνια που ή κυρτώθηκαν ή αλλού μισοκατέπεσαν
 4. άλλαξε μερικούς αμείβοντες και μερικά πετσώματα και ετοιμάζονταν να αλλάξει και όλα τα κεραμίδια (πάρε μια δυο εικόνες)
 5. ο ένας λέει "αντικατάσταση στέγης" , δηλαδή ότι έκανε νέα στέγη και ο άλλος με την επιφύλαξη "ως προς την αντικατάσταση στέγης" προφανώς και εννοεί ότι έγινε επισκευή στέγης (όπως την ζητούσα με την στ. παράγραφο της 48/ωρης) Επομένως ξαναρωτώ Μα αυτά τα δεδομένα που σας προανέφερα (ότι υπέβαλα 48ωρη για επισκευή στέγης) Έχω αυθαιρεσία ή όχι? Και μιας και υπάρχει και το google -και μπορούμε να έχουμε την πριν και την μετά την διακοπή των εργασιών κατάσταση της οικοδομής - δείτε τις 2 φωτογραφίες Τι πιστεύετε! δεν είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για επισκευή!
 6. Παύλο μήπως εννοείς ότι δεν μπορεί να αποφανθεί αν πρόκειται για "επισκευή στέγης" ή για "αντικατάσταση στέγης"?
 7. Υπέβαλα στην ΥΔΟΜ μια 48ωρη (όταν ακόμη ίσχυαν) για "επισκευή στέγης" Συνάμα την ίδια μέρα έφτασε στην ΥΔΟΜ και κάποιο σήμα της Αστυνομίας (δεν γνωρίζω τι έγραφε) Η ΥΔΟΜ αντί να μου δώσει την 48ωρη - να απαντήσει στην Αστυνομία ότι υπέβαλα 48ωρη και μετά να κάνει αυτοψία έκανε την αυτοψία μετά από μια εβδομάδα αναφέροντας όσα σας προανέφερα και επιβάλλοντας πρόστιμα "αντικατάστασης στέγης" (1979€ για 73 τ.μ στέγης)
 8. και γιατί δεν συμπεριέλαβες στη ρύθμιση που έκανες και τη χρήση τους ως καταστήματα για να τελειώνεις μια και καλή?
 9. Έχω μια περίεργη έκθεση αυτοψίας, η οποία ενώ συντάχθηκε κατά τα γνωστά από ΔΥΟ υπαλλήλους (την Πρ/νη ΥΔΟΜ και από ένα υπάλληλο της ΥΔΟΜ) και ενώ γενικά στο "σώμα της" αναφέρεται σε "αντικατάσταση στέγης" ο 2ος Υπάλληλος στο τέλος την υπογράφει "με επιφύλαξη ως προς την αντικατάσταση στέγης" Τι ισχύει? έχω αυθαίρετο και ποια είναι η αυθαιρεσία?
 10. δεν πρόκειται να το δεχτεί Παύλο, γιατί δεν έχει "πάτημα" η ΥΔΟΜ για να το δεχτεί. Κάποτε και εγώ είχα ένα τριγωνικό γήπεδο και αναγκάστηκα να κτίσω πολύ λιγότερα τ.μ απ΄αυτά που δικαιούταν το γήπεδο βάσει εμβαδού, καθώς η ΕΠΑΕ δεν δέχτηκε τριγωνική κατασκευή
 11. δες τις οδηγίες του ή βοήθεια -εκεί αναφέρει πως γίνεται
 12. όχι και 10χ10! [γιατί τότε το εμβαδό γηπέδου θα ήταν 25Χ25=625τ.μ <4.000τ.μ] αλλά μόνο 10ΧΑ
 13. παρ 1.α) VI του άρθρου 5α της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/25509/1143 (ΦΕΚ Β' 1049/29-03-2019)- που επικαλούμαι ως σχετικό στην παραπάνω αίτηση -έχει ως εξής: «1. Η αναθεώρηση παλαιών (σ.σ έντυπων) οικοδομικών αδειών και αδειών δόμησης, χωρίς μεταβολή των πολεοδομικών μεγεθών κάλυψης, δόμησης και όγκου, καθώς και η αναθεώρηση των αδειών αυτών για αλλαγή επιβλέποντα, ή για παράταση ως προς τον χρόνο ισχύος τους, εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστημα με την εξής διαδικασία: α) Υποβάλλεται αίτηση από τον διαχειριστή, με εισαγωγή στο σύστημα των εξής στοιχείων και δικαιολογητικών: αίτηση για αναθεώρηση υπεύθυνη δήλωση του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης τον αριθμό της (έντυπης) οικοδομικής άδειας ή άδειας δόμησης του κτιρίου, καθώς και τυχόν αναθεωρήσεων αυτής τα στοιχεία του κυρίου του έργου ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα τεχνική έκθεση μηχανικού και φωτογραφίες της κατασκευής ή του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου το στέλεχος και τα εγκεκριμένα σχέδια όλων των μελετών της αδείας σε ηλεκτρονικά αρχεία τύπου pdf στοιχεία, σχέδια και δικαιολογητικά που τροποποιούνται σε σχέση με την αρχική οικοδομική άδεια εισφορές και κρατήσεις σύμφωνα με την περ. β της παρ. 9 του άρθρου 42 του ν. 4495/2017 αμοιβή επίβλεψης του παλαιού επιβλέποντα μηχανικού σε περίπτωση αλλαγής αυτού υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της αίτησης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της πληρότητας των υποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση πόρισμα αυτοψίας, στην περίπτωση που απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (π.χ παράταση χρόνου ισχύος, αλλαγή επιβλέποντος χωρίς την συναίνεση του).»
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.