Jump to content

ΚΑΝΑ

Core Members
 • Content Count

  9,433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

ΚΑΝΑ last won the day on March 8

ΚΑΝΑ had the most liked content!

Community Reputation

2,089 Υπεράριστη

About ΚΑΝΑ

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  "μοναδικός αρσενικός νομός"
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

12,956 profile views
 1. καλημέρα εγώ βλέπω ότι η διαμερισμάτωση, την οποία δεν σου ρύθμισε ο μηχανικός σου, υπάγεται στις πολεοδομικές παραβάσεις (άρθ 81 παρ 3) δηλαδή εδώ "3. Ως πολεοδομικές παραβάσεις ορίζονται οι εξής: α) κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/ άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας η (σ.σ ή ) βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης, και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού" και επομένως σύμφωνα με την η μεταβίβαση σου δεν έχει κανένα πρόβλημα (άσχετα αν έχει αυτή την παράβαση, την οποία όποτε θέλεις -δηλαδή και τώρα- μπορείς να την ρυθμίσεις)
 2. Γεια σου ΙΑΣΟΝΑ απ' όσα αναφέρει στο προηγούμενο μήνυμα, εγώ αυτό καταλαβαίνω (ότι πήρε όλο το οροφοδιαμέρισμα)
 3. και το λάθος ποιο ακριβώς είναι? Πήρες όλο τον όροφο αντί να πάρεις μόνο το ένα από τα δύο διαμέρισμα?
 4. άρθρο 47 4495/17 Μετά την τελευταία αυτοψία από τον Ελεγκτή Δόμησης και αφού εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) από τον ενεργειακό επιθεωρητή, εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το νόμο 4122/2013, εκδίδεται από την Υπηρεσία Δόμησης το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και ενημερώνεται ηλεκτρονικά το τοπικό Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και ο κύριος του έργου για να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις. Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση στην Υπηρεσία Δόμησης, η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά καταβολής των οφειλόμενων εισφορών υπέρ του Δημοσίου και ΕΦΚΑ και το αποδεικτικό καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης και θεωρεί την οικοδομική άδεια. Η οικοδομή ή τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, θεωρούνται περατωμένα, αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια. Θεώρηση της οικοδομικής άδειας μπορεί να γίνει και για περατωμένο τμήμα της οικοδομής, εφόσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία. Μετά τη θεώρησή της για σύνδεση με τα δίκτυα, η οικοδομική άδεια παύει να ισχύει για το τμήμα το οποίο αποπερατώθηκε.
 5. τελικά για εργοταξιακή σύνδεση οικ άδειας κατηγορίας 3 τι ισχύει! Ισχύει η στο προηγούμενο μήνυμά μου εγκύκλιος ή όχι? (το έντυπο πάντως που εκδίδεται αυτόματα από το e-άδειες, δεν έχει επάνω κάποια αυτόματη θεώρηση για εργοτ παροχή)
 6. καλημέρα τα έχει η Πειραιώς στο προς υποβολή pdf έντυπό της
 7. Zavi Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές μου με δεδομένο ότι εκτιμώ ιδιαίτερα και την πολύχρονη πείρα σου Μιλώ με την Πειραιώς και κάπου στο ερωτηματολόγιο μου δημιουργούνται οι εξής απορίες σχετικά με τα ποσά που πρέπει να συμπληρώσω εγώ εκ μέρους του πελάτη μου, καθόσον και εκείνος θα ζητήσει κάποιο αντίστοιχο ασφαλιστήριο με το δικό μου. Ασφαλιζόμενες αξίες.docx Αν και δεν πιστεύω ότι έχει σημασία, πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο εμβ= 170τ.μ με επικλινείς πλάκες και ανεστραμμένα δοκάρια με υγρομόνωση - θερμομόνωση εκ των άνω και τελική επικεράμωση που εκ της φύσεως τους ενέχουν σοβαρούς κινδύνους
 8. Συν/φε σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόθυμη απάντησή σου, αλλά πρόκειται για ιδιωτικό έργο με αυτεπιστασία
 9. είμαι στην διαδικασία ασφάλισης έργου (με αυτεπιστασία) κατά παντός κινδύνου Τι πρέπει να προσέξω? Ως σχετικά έχω αυτά asfaliseis_car_ear.pdf http://nestor.teipel.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/16162/SDO_XRHMEL_00099_Medium.pdf?sequence=1 https://www.e-archimedes.gr/faq/item/5270-βασικές-προδιαγραφές-ασφάλισης-κατασκευής-έργου https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/23747
 10. Παίδες Θέλω να εκδώσω εγγυητική για τα απόβλητα νέας οικοδομής Διαβάζοντας την ΚΥΑ 36259/2010 (Β΄1312) η οποία αναφέρει α.2) Για να εξασφαλίζεται ή εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Ν.2939/01 και την παρούσα απόφαση, ο διαχειριστής υποχρεούται με την έναρξη των εργασιών να προσκομίζει στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες μαζί με επικυρωμένο αντίγραφο των Στοιχείων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού 0.2 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου αποκλειστικά για έργα εκσκαφών και 0.5 % επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου για έργα κατασκευών και κατεδαφίσεων προβληματίζομαι με το ποιόν προϋπολογισμό να εννοεί 1. εννοεί τον συμβατικό προϋπολογισμό με βάση τον οποίο πληρώνουμε και τις κρατήσεις ιδιοκτήτη (οπότε η εγγυητική είναι περίπου 55€) ή 2. εννοεί τον πραγματικό προϋπολογισμό βάσει προμετρήσεων (άλλως τεύχη δημοπράτησης στις αμοιβές ΤΕΕ- οπότε η εγγυητική είναι 1050€)
 11. tetris για να αναφέρει πλάκα με κεραμίδια, μάλλον σε επικλινή θα αναφέρεται
 12. Άσχετα με το ότι ήδη υπάρχει κτίσμα με Ο.Α, θεωρώ ότι μπορεί να ανεγερθεί και πρόσθετο πρόχειρο κατάλλυμα -(που δεν απαιτεί Ο.Α) Μου αρκεί που προβλέπεται ότι η αδειοδοτούσα αρχή, μπορεί να κάνει τη σχετική ενημέρωση της άδειας λειτουργίας της (μου μοιάζει λίγο με τη γενική περίπτωση, που ενώ έχω κτίσμα με Ο.Α, ο νόμος 4495 μου επιτρέπει να κάνω και κατασκευές που δεν απαιτούν ούτε Ο.Α., ούτε Ε.Ε.Δ.Μ.Κ.!)
 13. Στέγη κεκλιμένη.docx
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.