Jump to content

ΚΑΝΑ

Core Members
 • Posts

  10,725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  71

ΚΑΝΑ last won the day on August 13 2021

ΚΑΝΑ had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  "μοναδικός αρσενικός νομός"
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

17,587 profile views

ΚΑΝΑ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Well Followed Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

2.7k

Reputation

 1. ναι δυστυχώς νέο τ.δ (από την μια μαλ..ια στην άλλη πάμε -αστεία πράγματα-γελοιότητες- ΧΑΝΟΥΜΕ την σοβαρότητά μας, την υπόληψη μας ως ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ- Άντε να εξηγήσεις τον πελάτη! για να βάλουμε τη θέση των πασσάλων!!- ΟΧΙ στο ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ αλλά στο ΝΕΟ!!-μη τυχόν κι δεν είναι ακριβείς οι θέσεις τους-Πάλι καλά που δεν μας ζητάνε και τις συντεταγμένες τους σε ΕΓΣΑ, έτσι για να βρισκόμαστε σε δουλειά -μη πλήξουμε ή μη πεινάσουμε δηλαδή!!!- μέχρι να αγανακτήσει κάποιος και να φάει ή κανένα μηχ.. ή κανέναν υπου... με κάποιον πάσσαλο από αυτούς που χρειάζονται για την περίφραξη)
 2. ntanos Σε ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη ανάρτηση η οποία όμως ΚΑΚΩΣ δεν είναι γενική καθώς απευθύνεται μόνο στην ΥΔΟΜ Αττικής Ξέρεις πόσο καιρό αναρωτιόμουν για το εξής Ας υποθέσουμε ότι έχω Ο.Α του 1960 με εμβαδό οικοπέδου 160τ.μ με εξαντλημένη την επιτρεπόμενη δόμηση (της τότε και της σημερινής το οποίο σήμερα μετρηθέν βρέθηκε 140τ.μ Τι διάολο αναθεώρηση Ο.Α να κάνω όπως προβλέπεται από τη διάταξη??
 3. Της έκδοσης Ο.Α νομιμοποίησης (εφόσον τηρεί τα ύψη και τις επιτρ κλίσεις στεγών) με καταβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης (βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού) από την ημέρα που θα υποβάλεις την Ο.Α (και ως εκ τούτου η ΥΔΟΜ θα λάβει γνώση του αυθαιρέτου) μέχρι την έκδοσή της
 4. να διαβάσεις λίγο πιο πάνω τον φίλο μου ΙΑΣΟΝΑ (γεια σου φίλε) και όλα θα λυθούν αυτόματα!
 5. Φυσικά και δεν είναι! Αλλά με δεδομένο ότι η κλίμακα κατά το εμβαδό της προσμετράται τόσες φορές όσες και οι όροφοι που εξυπηρετεί (εδώ μόνο τον όροφο σου-ενώ κατά ένα τμήμα της καταλαμβάνει το ισόγειο ) αν θα θέλαμε να ακριβολογήσουμε το θέμα γίνεται πιο σύνθετο
 6. ναι Δημήτρη πες ότι την εκλαμβάνω ως άλλη κάθετη (που δημιουργήθηκε από την υπάρχουσα Σ.Ο.Ι) Όταν όμως αλλάξω το ποσοστό της μιάς κάθετης, δεν αλλάζω και την υπάρχουσα Σ.Ο.Ι?? (Με αυτό προβληματίζομαι και σας έθεσα το ερώτημα)
 7. χιλιοστά και εμβαδό δεν έχει το τμήμα Δημήτρη! απλά απεικονίζεται κατά θέση στο τ.δ της σύστασης
 8. Ευχαριστώ Θόδωρε Έμπλεξα με συμβολαιογράφο άσχετη-ότι θέλεις φέρε μου, μου είπε! Δημήτρη σε ευχαριστώ Το τμήμα Α-Β-Α1-Β1 δεν περιγράφεται ως κάθετη με εμβαδό κλπ -
 9. είναι πολλά τα θέματα των καθέτων Πέραν όσων σωστά αναφέρατε όλοι σας, άλλο ένα θέμα είναι και αυτό της ανέγερσης πυλωτής ή όχι, καθώς και αυτή δεσμεύει την όμορη κάθετο σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομής σε επαφή με την υπάρχουσα, ειδικά αν η υπάρχουσα έχει και αυθαίρετο κλείσιμο της με κατασκευές ενταγμένες στους νόμους αυθαιρέτων. Γενικά ισχύει και αυτό το νέο φασούλι: ότι σε περίπτωση ανέγερσης οικοδομής σε κάθετη, σε επαφή με υπάρχουσα οικοδομή της όμορης, πρέπει η όλη κατασκευή να αποτελεί ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο κτλ -πώς όμως να αποτελεί όταν ο άλλος έχει κλείσει την πυλωτή ή έχει κάνει αρχιτεκτονικά ότι του κατέβηκε! (είχα ανοίξει κάποιο σχετικό θέμα νομίζω πριν από 4-5 χρόνια) υ.γ 1 [διευκρίνιση σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ.3 & με το άρθρο 12 παρ.2] Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : α) Σε περίπτωση που έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία και οι οικοδομές των συνιδιοκτητών απέχουν μεταξύ τους την προβλεπόμενη από τον παρόντα νόμο απόσταση, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται για κάθε οικοδομή ξεχωριστά. β) Σε περίπτωση που οι οικοδομές εφάπτονται στο καθορισμένο κοινό όριο της κάθετης συνιδιοκτησίας, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται επί του ενιαίου πλέον κτιρίου των συνιδιοκτητών. υ.γ 2 άρθρο 24 ΝΟΚ 6. Κατά τα λοιπά η δόμηση των χαμηλών κτιρίων διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου. [σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ.3] Σε περίπτωση οριζόντιας ή/και κάθετης συνιδιοκτησίας, η εφαρμογή της ευεργετικής διάταξης για τα χαμηλά κτίρια δεσμεύει όλο το οικόπεδο για κατασκευή αποκλειστικά χαμηλών κτιρίων. Ως εκ τούτου, για την έκδοση Άδειας Δόμησης απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών.
 10. Συνάδελφοι έχω την εξής περίεργη περίπτωση Σε οικόπεδο με μεγάλο βάθος υπάρχει μια 4/οροφη οικοδομή με υπόγειο και με στοά στο ισόγειο μέσω της οποίας γίνεται η πρόσβαση στον πίσω μεγάλο ακάλυπτο χώρο Βάση της υπάρχουσας σύστασης Ο.Ι προβλέπεται ποσοστό 7,9% ως μελλοντική δόμηση (όχι καθ' ύψος) αλλά στο τμήμα Α-Β-Α1-Β1 του πίσω ακαλύπτου Τώρα μου ζητήθηκε να εκδώσω Η.Τ.Κ μονομερούς τροποποίησης του ποσοστού από 7,90 σε 7,91 τις χιλίοις (γιατί ο πίνακας υπολείπεται του 1000/1000) και το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να ελέγξω τις αυθαιρεσίες όλων των υφισταμένων κτισμάτων- αν πρέπει να ανεβάσω σχέδια κλπ ή αν αρκεί να ελέγξω μόνο αν υλοποιήθηκε ή όχι το μελλοντικό ποσοστό στο τμήμα που προανέφερα??
 11. Ηλία αυτά συνολικά ισχύουν γενικά για τις κάθετες Ν 4067/12 /Άρθρο 11 παρ 6 ιζ Ιζ. Ο ελεύθερος χώρος που δημιουργείται όταν το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστηλώματα (πυλωτή) και που μπορεί και να εκτείνεται και σε διαφορετικά επίπεδα, εφόσον έχει : i) επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο, ii) στάθμη δαπέδου έως 0,50 μ. πάνω ή κάτω (±0,50 μ.) από την οριστική στάθμη εδάφους σε κάθε σημείο του, iii) ελεύθερο ύψος τουλάχιστον το προβλεπόμενο για χώρο κύριας χρήσης και εφόσον iv) υπάρχει λειτουργική σύνδεση όλων των επιπέδων όπου εκτείνεται. Στην παρούσα περίπτωση δεν προσμετρούνται επίσης χώροι κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, εισόδων και αποθήκης εξυπηρέτησης περιβάλλοντα χώρου επιφάνειας έως 40 τμ. για κάθε συγκρότημα κλιμακοστασίου. [διευκρίνιση σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 3 & με το άρθρο 12 παρ. 2] Διακρίνονται δύο περιπτώσεις : α) Σε περίπτωση που έχει συσταθεί κάθετη ιδιοκτησία και οι οικοδομές των συνιδιοκτητών απέχουν μεταξύ τους την προβλεπόμενη από τον παρόντα νόμο απόσταση, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται για κάθε οικοδομή ξεχωριστά. β) Σε περίπτωση που οι οικοδομές εφάπτονται στο καθορισμένο κοινό όριο της κάθετης συνιδιοκτησίας, τότε το ποσοστό του ελευθέρου χώρου pilotis ελέγχεται επί του ενιαίου πλέον κτιρίου των συνιδιοκτητών. Ν 4067/12 /Άρθρο 11 παρ3 –ποσοστό δόμησης Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του Ν.1024/1971(Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη δόμηση, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης. Ν 4067/12/Άρθρο 12 παρ 2 - Ποσοστό κάλυψης 2. Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζόντια ιδιοκτησία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του Ν.1024/1971 (Α΄232) και έχει εκδοθεί άδεια πριν από τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη κάλυψη, προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το ποσοστό κάλυψης που του αναλογεί σύμφωνα με την επιτρεπόμενη κάλυψη που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης. Ν 4067/12/Άρθρο 26 (δ) Σε οικόπεδα στα οποία υπάρχει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, και επί των τµηµάτων αυτής ανεγείρονται αυτόνοµα κτίρια κατοικιών, η υποχρέωση οριζόντιας και κατακόρυφης προσπέλασης ΑµεΑ/ εµποδιζόµενων ατόµων της παρ. 1 του άρθρου 26, νοείται για το κάθε τμήμα ξεχωριστά.
 12. Faethon όχι Faethon! Γιατί να ζητήσουν συναίνεση για την μεταβίβαση ποσοστού εξ' αδιαιρέτου, από τους λοιπούς, αφού ο καθένας έχει δικαίωμα, να μεταβιβάσει αυτό το εξ' αδιαιρέτου ποσοστό, σε όποιον γουστάρει. Απλά ο αγοραστής πρέπει να εκτιμήσει ότι μπορεί να μπλέξει σε κάποιο επόμενο στάδιο π.χ αυτό της σύστασης κλπ
 13. Το εμβαδό των εργασιών που θα κάνεις πατώντας στα ικριώματα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.