Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΝΑ

Core Members
  • Περιεχόμενα

    11.971
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    86

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    "μοναδικός αρσενικός νομός"
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

28.628 profile views

ΚΑΝΑ's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

3,5k

Φήμη στην κοινότητα

  1. δηλαδή tetris η καθαίρεση των αποκολλημένων σοβάδων (που αποτελούν κίνδυνο για το κοινό) και η εκ νέου κατασκευή τους τι είναι! υ.γ Ίσως να μην υπάγεται απόλυτα στην περ α -β-γ (και έχεις δίκαιο. αλλά με δεδομένο ότι στη εκτέλεση εργασιών περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση και η αποκατάσταση για λόγους αισθητικής ή υγιεινής κτλ.. θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν όλα με μια πράξη
  2. εμένα πάντα μου τη ζητάνε. Φυσικά αναφέρομαι στις περιπτώσεις που δεν κάνω απογραφή ηλεκτρονικά αλλά με φυσική παρουσία. Αλλά αν δεν σου την ζητάνε όπως λες τότε που είναι το πρόβλημά σου!
  3. όλες οι εργασίες που εκτελούνται με "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" εκτελούνται πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου μηχανικού με ανάληψη της ευθύνης. (το αναγράφει ρητά νόμος-παράδειγμα αποτελεί η κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων-όπου και εκεί μπορεί να απαιτηθούν σκαλωσιές καθώς όλα και πάντα δεν κατεδαφίζονται αποκλειστικά με μηχανικά μέσα-αλλά και χειρωνακτικά! )
  4. και απαιτείται και θα την πληρωθείς από το πρόγραμμα. Επομένως γιατί το ψάχνεις!
  5. Στην κάλυψη μπαίνουν όλα τα ανοιχτά κλιμ/σια πλην αυτών του κινδύνου με πλάτος έως 1,0μ (που επιβάλλονται από άλλες διατάξεις π.χ Πυρ/λείας). Στη δόμηση άγνωστο.
  6. πάρε πρώτα την απόφαση της ΥΔΟΜ και αν το κρίνει επικίνδυνο μετά ναι μπορείς να το προχωρήσεις με αυτή την παράγραφο
  7. Με δεδομένο ότι με την Η.Τ.Κ εσύ ως μηχανικός βεβαιώνεις-πιστοποιείς ότι στο αρχικό ακίνητο από το οποίο τμήμα του μεταβιβάζεται δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (και επομένως δεν υπάρχουν και στο μεταβιβαζόμενο τμήμα του) δεν απαιτείται άλλη Η.Τ.Κ. Δηλαδή δεν λέει πουθενά ο Νόμος ότι και ο αγοραστής δεν πρέπει να έχει αυθαίρετα όπως συμβαίνει στην ειδική περίπτωση της αυτόματης συνένωσης με το παρακείμενο ώστε να απαιτείται και αυτή που προτείνεις (η οποία πράγματι θα χρειαστεί όταν και εκείνος προβεί σε κάποια πράξη μεταβίβασης)
  8. ΜΙΑ για το όμορο (από το οποίο θέλει να αγοράσει το τμήμα των 300τ.μ) υ.γ Ίσως με ρωτήσεις γιατί?? Γιατί η Συμβ/φική πράξη σ' αυτό αποκλειστικά αναφέρεται και τίποτα άλλο! Τώρα το ότι απαγορεύεται η κατάτμηση αρτίου οικοπέδου σε μη άρτια εκτός αν το μη άρτιο συνενώνεται με το άρτιο στο οποίο μεταβιβάζεται πέραν του ότι πρέπει να αναφέρεται στο τοπογραφικό μπορείς και εσύ να το προσθέσεις στην τεχνική έκθεση
  9. Είδες λοιπόν πως σιγά -σιγά με απλούς συλλογισμούς, έβγαλες τελικά ένα λογικό συμπέρασμα!
  10. αυτή ζήτησα και εγώ Θόδωρε -καλημέρα-γιατί ίσως από αυτήν προκύπτει το πρόβλημα. Αλλά δεν την ανέβασε ο συνάδελφος. Επίσης στην φωτογραφία μας δείχνει μόνο μία κολώνα. Άλλες δεν υπάρχουν?? Το ίδιο πρόβλημα έχουν όλες ή μόνον αυτή!
  11. Βάλε τους ψιλούς ή τους επικαρπωτές ως υπόχρεους και στην τεχνική έκθεση γράψε αντίστοιχα τους επικαρπωτές ή του ψιλούς κύριους. Είχα μια περίπτωση που πριν ένα μήνα μεταβιβάστηκε η ψιλή (οπότε εξέδωσα την Η.Τ.Κ) και τώρα θέλει να μεταβιβάσει και την επικαρπία οπότε έκανα τροποποιητική της Η.Τ.Κ γράφοντας στην Τ.Ε ότι η μεταβίβαση τώρα αφορά την επικαρπία (και δεν άλλαξα τίποτα άλλο)
  12. Δεν μας δείχνεις πως είναι ο πάτος και η κεφαλή της. Είναι δυνατόν να είναι τόσο ερμητικά κλειστός/στή ώστε να διογκώνεται ο αέρας??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.