Μετάβαση στο περιεχόμενο

mapost

Core Members
 • Περιεχόμενα

  259
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  1

mapost last won the day on Απρίλιος 2 2018

mapost had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

59 Πολύ καλή

Σχετικά mapost

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αιγάλεω
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Έτσι κι αλλιώς, όπως έγραψε και ο Παύλος πιο πάνω, δεν μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση γιατί έχεις κατηγορία 1 η οποία επιβάλει ξεχωριστές δηλώσεις ανά Ο.Ι.
 2. Αν συμφωνούν και οι συνάδελφοι Π.Μ. νομίζω ότι ο ημιυπαίθριος του ισογείου μπορεί να θεωρηθεί στέγαστρο και να ελεγχθεί μόνο ως προς την σύνδεσή του με το κτήριο και οι κατασκευές επί των εξωστών να εξαιρεθούν είτε λόγω συνολικού μεγέθους (αφού αφαιρεθεί η κατασκευή ισογείου), είτε λόγω μικρής επιβάρυνσης του φορέα (αυξηση φορτίων < 20%).
 3. Παύλο, δεν έχει πρόσβαση από το κατάστημα. Ισως να είχε παλαιότερα, αλλά σήμερα χωρίζεται από το πατάρι του καταστήματος (έχει και το κατάστημα πατάρι στην ίδια στάθμη) με τοιχοποιία. Δεν φαίνεται καθόλου στην σύσταση. Εκεί υπάρχει μόνο το κατάστημα και ελέγχοντας τον όγκο φαίνεται ότι όλο το ύψος ανήκει στο κατάστημα και μόνο.
 4. Καλό μεσημέρι ! Σε κατάστημα ύψους 5,50μ. έχει δημιουργηθεί (σε τμήμα του) πατάρι εκ κατασκευής (φ.ο. μπετόν σε συνέχεια του φ.ο. του κτηρίου) με ύψος 2,50 το οποίο έχει ανεξάρτητη πρόσβαση από το κεντρικό κλιμακοστάσιο και χρήση αποθήκης. Στην ουσία πρόκειται για μεσοπάτωμα. Παίρνει μειωτικό ή πάει ως Υ.Δ.Κ.Χ. χωρίς μείωση ?
 5. Είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο Δημήτρης. Η Ο.Ι. έχει επεκταθεί εις βάρος και των δύο θέσεων εξίσου. Κατά συνέπεια, στην πράξη οι θέσεις μετακινήθηκαν κατά 30εκ προς τα εμπρός ώστε να ξαναποκτήσουν τις διαστάσεις που όφειλαν να έχουν, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κάποια φυσικά κτιστά όρια. Και εδώ γεννάται το επόμενο ερώτημα : για να ρυθμιστεί η διαφορετική χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης, δεν θα χρειαστεί συναίνεση και συνολική τροποποίηση της σύστασης? Κοινώς, αυτό που προσπαθώ να αποφύγω για την Ο.Ι. (την απαίτηση σύμπραξης όλων των ιδιοκτητών) το βρω μπροστά μου λόγω της αλλαγής χωροθέτησης των θέσεων ?
 6. Δημήτρη ευχαριστώ. Εφόσον θα βάλω υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου, για ποιον λόγο να βάλω και αλλαγή χρήσης (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά τα γραφόμενά σου)? Για την τροποποίηση της σύστασης πιστεύεις ότι θα χρειαστεί να συμπράξουν όλοι οι συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας ή μόνο οι εμπλεκόμενοι ?
 7. Η άδεια είναι του 2005 και οι θέσεις είναι υποχρεωτικές. Το θέμα μου είναι η ρύθμιση της Ο.Ι. που έχει επεκταθεί εις βάρος των θέσεων και όχι οι θέσεις (τώρα που ξαναδιαβάζω το μήνυμά μου καταλαβαίνω ότι δεν ήταν σαφές).
 8. Καλό μεσημέρι. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση : Οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου έχει επεκταθεί κατά λωρίδα 30εκ εις βάρος pilotis. Η περιοχή η οποία έχει καταληφθεί αποτελεί τμήμα δύο θέσεων πάρκινγκ οι οποίες αποτελούν παρακολούθημα δύο Ο.Ι. της πολυκατοικίας. Η μία εξ αυτών είναι του ίδιου ιδιοκτήτη που έχει την αυθαιρεσία και η άλλη είναι συγγενούς του ο οποίος προτίθεται να συναινέσει για την ρύθμιση. Μπορώ να ρυθμίσω με το "εκ κατασκευής". Το ερώτημα είναι αν μπορώ να διορθώσω και την σύσταση με συμμετοχή μόνο των εμπλεκομένων (ιδιοκτήτη και συγγενούς) ή χρειάζομαι σύμπραξη και των υπολοίπων ιδιοκτητών ?
 9. Καλό μεσημέρι. Χώρος από τσιμεντόλιθους και στέγαση από λαμαρίνα, έχει εμβαδό 11μ2 και μέσο ύψος 2,20μ. Στεγάζει BBQ και κτιστό φούρνο. Εχει τις τρείς πλευρές κλειστές και στην πρόσοψη έχει μεταλλική πόρτα αλλά και ένα μεγάλο παράθυρο χωρίς κούφωμα. Θα το δηλώνατε με αναλυτικό ή ως ΥΔΒΧ με μειωτικό ?
 10. Καλησπέρα. Σε υπόγεια αποθήκη η οποία έγινε διαμέρισμα εκ κατασκευής και τακτοποιώ ως ΥΔΚΧ, διαπίστωσα και την εξής περίεργη παράβαση : έχουν κατασκευαστεί δύο παράθυρα (ένα στο λουτρό και ένα στην κουζίνα) τα οποία δεν βλέπουν σε εξωτερικό χώρο αλλά στο λεβητοστάσιο !!! Σε τμήμα της οροφής του λεβητοστασίου ξεκινάει φωταγωγός έως το δώμα από τον οποίο εξαερίζεται ο χώρος. Προφανώς, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και για λόγους πυροπροστασίας, αλλά και λόγω ενδεχόμενης διαρροής μονοξειδίου προς το διαμέρισμα. Και έστω ότι εγώ το βάζω σαν λοιπή παράβαση λόγω κτηριοδομικού. Πως δίνω βεβαίωση σε κάτι τόσο επικίνδυνο ?
 11. Η εγκεκριμένη κάτοψη γράφει αποθήκη. Η σύσταση έγινε την χρονιά έκδοσης της αδείας (1966). Ο χώρος έχει 15 χιλιοστά συνιδιοκτησίας. Δυστυχώς οι πελάτες έκαναν αίτηση σήμερα στην ΔΕΔΗΕ και τους απάντησαν ότι θα τους δώσουν την βεβαίωση σε ένα μήνα. Άραγε αρκεί μόνο το Ε9 ?
 12. Καλή χρονιά σε όλους ! Ημιυπόγειος χώρος σε άδεια του 1966 με χαρακτηρισμό "αποθήκη" έγινε στην πράξη διαμέρισμα εκ κατασκευής. Στην σύσταση ο χώρος χαρακτηρίζεται απλώς ως "χώρος Δ" χωρίς να διευκρινίζεται η χρήση του. Πρόκειται για Υ.Χ.Κ.Χ. λόγω αλλαγής χρήσης από βοηθητικό σε κύριο. Στο Ε9 αναφέρεται ως διαμέρισμα με χρονολογία κατασκευής το 1966. Αρκεί αυτό για αποδεικτικό παλαιότητας ή πρέπει να ψάξω για βεβαίωση ημερομηνίας πρώτης ηλεκτροδότησης (με τιμολόγιο κατοικίας) η οποία θέλει ένα μήνα για να βγεί ?
 13. Έλεγξε οπωσδήποτε τα σχέδια της σύστασης. Αν εκεί παρουσιάζεται η υφιστάμενη κατάσταση, τότε ρυθμίζεις χωρίς συναίνεση. Αλλιώς πας με το εκ κατασκευής, αλλά αυτό δεν σου λύνει το ιδιοκτησιακό και δεν μπορείς να αποκτήσεις σωστούς τίτλους αν δεν τροποποιήσεις σύσταση (με σύμπραξη όλων των συνιδιοκτητών).
 14. Δεν ρίχνεις μια ματιά να δεις αν το όριο του οικοπέδου έχει υλοποιηθεί σωστά ? Εχεις τσεκάρει και τις υπόλοιπες πλευρές και επιβεβαιώνεται η στροφή ?
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.