Jump to content

mapost

Core Members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mapost last won the day on April 2 2018

mapost had the most liked content!

Community Reputation

61 Καλή

About mapost

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αιγάλεω
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Χαμηλοτάβανος" Κατά τα άλλα, τακτοποιείται ως αποθήκη. Προφανώς δεν είναι απαραίτητο οι αυθαίρετες κατασκευές να ακολουθούν τις προδιαγραφές νόμιμων χώρων. Τι αυθαίρετες θα ήταν άλλωστε...
 2. Κατά την άποψή μου, υπάρχει ορισμός για τον χώρο αυτό και είναι : "επιπλέον όροφος". Δεν είναι δυστυχώς ούτε σοφίτα ούτε κάτι άλλο που θα οδηγούσε σε μειωμένο πρόστιμο. Αποτελεί Υ.Δ.Κ.Χ. και υπέρβαση ύψους την οποία θα αντιμετωπίσεις ανάλογα με το αν υπερβαίνει το μέγιστο ύψος της περιοχής ή όχι.
 3. Θα βάλετε τα ποσοστά που αναφέρονται στη σύσταση. Το άθροισμα των χιλιοστών συνιδιοκτησίας που αντιστοιχεί στον καθένα.
 4. Προτείνω να το περάσει ΚΤΕΟ. Συγνώμη avgoust που παίζω με τον πόνο σου, αλλά νομίζω πως τώρα πια τα έχουμε ακούσει όλα !!!
 5. Ο αντίλογος είναι ότι όπου δεν ενδιαφέρεται ο νομοθέτης για το πλήθος των όμοιων παραβάσεων, το λέει : ζζ)δεξαμενές αποχέτευσης..., ηη) οικίσκοι που καλύπτουν αντλητικές εγκαταστάσεις...., ιζιζ) πρόχειρες και προσωρινές κατασκευές από πανί....., ενώ στο ιβιβ γράφει αποθήκη. Η δικιά μου ερμηνεία είναι ότι δεν είναι στο πνεύμα του νόμου η υπαγωγή περισσότερων αποθήκων με συνολικό εμβαδόν > 15μ2. Σκέψου ότι με την λογική αυτή, θα μπορούσαμε να χωρίσουμε μια αποθήκη 100μ2 σε τμήματα <15μ2 (με γυψοσανίδα π.χ.) και να την ρυθμίσουμε με 250€. Το "ανεξαρτήτως αριθμού αυτών" το ερμηνεύω με την λογική ότι μπορείς να εντάξεις σε ένα ΦΚ κατηγορίας 3 περισσότερες της μιας περιπτώσεις (π.χ. μια αποθήκη + μία δεξαμενή + αλλαγή διαστάσεων κουφωμάτων κ.λπ.)
 6. Τι εννοείς " 3 αποθήκες που πληρούν τα κριτήρια της κατηγορίας 3 " ? Αν εννοείς ότι η καθεμία είναι κάτω από 15μ2 και με μέσο ύψος < 2,50μ, αλλά στο σύνολο και οι τρεις μαζί υπερβαίνουν τα 15,00μ2, τότε δεν μπορείς να τις βάλεις όλες στην κατ 3. Αν το συνολικό εμβαδόν είναι < 15,00μ2 , τότε οι απόψεις διίστανται διότι η ακριβής διατύπωση του νόμου είναι "ιβιβ) αποθήκη μέγιστης επιφανείας 15τ.μ. ...." και όχι "αποθήκες". Εγώ είμαι της άποψης ότι αν το συνολικό εμβαδόν δεν υπερβαίνει τα 15μ2, μπορείς να τις βάλεις όλες Κατ 3, αλλά αυτή δεν είναι μια επίσημη οδηγία. Αν έχεις μόνο παραβάσεις κατηγορίας 3, δεν βάζεις σχέδια.
 7. Καλό μεσημέρι. Έχω την εξής περίπτωση : Ακίνητο για το οποίο πρόκειται να γίνει πράξη αποδοχής κληρονομιάς, έχει αυθαιρεσίες. Η συμβολαιογράφος μου ζήτησε να κάνω δήλωση στο όνομα των κληρονόμων, ώστε στην αποδοχή να μπει το σωστό εμβαδόν του ακινήτου. Σε αντίθετη περίπτωση (που θα κάνουν αποδοχή με το εμβαδόν της αδείας χωρίς τα αυθαίρετα) θα πρέπει να γίνει τροποποίηση της αποδοχής κληρονομιάς όταν δηλωθούν τα αυθαίρετα. Αυτό το θεωρούν χρονοβόρο και κοστοβόρο. Σε ερώτησή μου αν θα αρκούσε μια δικιά μου εμβαδομέτρηση ώστε να μπουν τα σωστά τετραγωνικά στην αποδοχή, η συμβολαιογράφος μου απάντησε ότι προτιμάει να μπορεί να αναφερθεί σε μία δήλωση αυθαιρέτων, έστω και αν αυτή δεν έχει περάσει σε ολοκληρωμένη υπαγωγή. Σημειώνω ότι έχουν παρέλθει τα χρονικά περιθώρια για αποποίηση κληρονομιάς και ότι υπάρχουν οι σχετικές βεβαιώσεις για μη ύπαρξη διαθήκης κ.λπ.. Σκέφτομαι να ανοίξω μια δήλωση, να πάρω αναθέσεις από όλους, να την αφήσω σε αρχική υποβολή, να δώσω τον αριθμό πρωτοκόλλου και να ολοκληρώσω την δήλωση όταν ολοκληρωθούν τα συμβόλαια. Να τους κάνω την χάρη ή όχι ?
 8. Η διαμερισμάτωση αφορά σε οικοδομές με σύσταση, όπου έχουν γίνει ανταλλαγές χώρων μεταξύ ιδιοκτησιών. Στην περίπτωσή σου έχεις διαφορετική διαρρύθμιση. Άρα ρυθμίζεις την αλλαγή χρήσης με αναλυτικό, όπως και τις διαρρυθμίσεις μαζί και με το γκέμισμα του ενδιάμεσου τοίχου. Η περίπτωσή σου δεν εμπεριέχεται στην κατηγορία 3, άρα πάει είτε 1, 2 ή 4 ανάλογα με την παλαιότητα.
 9. Δεν έχεις διαμερισμάτωση. Έχεις αναλυτικό για την αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια, όπου θα βάλεις τις εργασίες που έγιναν για να γίνει η αλλαγή αυτή (διαρρυθμίσεις, κουφώματα, λουτρά, κ.λπ.).
 10. Εγώ δεν βλέπω καμία αυθαιρεσία. Υπήρξε μια άδεια η οποία δεν υλοποιήθηκε, πράγμα πολύ συχνό. Αν δεν έγιναν συμβόλαια, συστάσεις κ.λπ. με χρήση των σχεδίων της μη υλοποιηθείσας αδείας, μην ασχολείσαι καθόλου.
 11. Έτσι κι αλλιώς, όπως έγραψε και ο Παύλος πιο πάνω, δεν μπορείς να κάνεις κοινή δήλωση γιατί έχεις κατηγορία 1 η οποία επιβάλει ξεχωριστές δηλώσεις ανά Ο.Ι.
 12. Αν συμφωνούν και οι συνάδελφοι Π.Μ. νομίζω ότι ο ημιυπαίθριος του ισογείου μπορεί να θεωρηθεί στέγαστρο και να ελεγχθεί μόνο ως προς την σύνδεσή του με το κτήριο και οι κατασκευές επί των εξωστών να εξαιρεθούν είτε λόγω συνολικού μεγέθους (αφού αφαιρεθεί η κατασκευή ισογείου), είτε λόγω μικρής επιβάρυνσης του φορέα (αυξηση φορτίων < 20%).
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.