Jump to content

mapost

Core Members
 • Content Count

  310
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mapost last won the day on April 2 2018

mapost had the most liked content!

Community Reputation

71 Καλή

About mapost

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αιγάλεω
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πρόκειται ξεκάθαρα για κλειστό χώρο και πρέπει να δηλωθεί ως υπέρβαση δόμησης και κάλυψης και ό,τι άλλη υπέρβαση συνεπάγεται. Το αν το έκανε ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής, δεν ενδιαφέρει τον νόμο. Αν δεν θέλει ο ιδιοκτήτης να διατηρηθεί η αυθαιρεσία, ας το δηλώσει προς κατεδάφιση και ας το ρίξει. Αλλιώς, αν τον παίρνει (με την καλή έννοια), ας ζητήσει από τον ενοικιαστή να επωμιστεί το κόστος της ρύθμισης.
 2. Αν θυμάμαι καλά, κάπου στον κτηριοδομικό πρέπει να το έγραφε, η καμινάδα οφείλει να είναι κατά ένα μέτρο ψηλότερη από τα γειτονικά κτήρια.
 3. Το θέμα είναι λίγο "περίεργο" μιας και δεν επιτρέπεται να γίνει μίσθωση ακινήτου με μη τακτοποιημένες αυθαιρεσίες.
 4. Το ότι ο χώρος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις κύριου χώρου σύμφωνα με τον ΓΟΚ, δεν τον καθιστά βοηθητικό. Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανες, ο χώρος δεν μπορεί να θεωρηθεί βοηθητικός σε καμία περίπτωση. Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα την ευθύνη να κάνω ψευδή δήλωση αποκρύπτοντας την πραγματική κατάσταση για να γλιτώσει ο πελάτης το πρόστιμο. Όπως καταλαβαίνεις, σε περίπτωση ελέγχου, ο πελάτης θα κάνει τον ανήξερο. Εκτός και αν κλείσει την τρύπα και αφαιρέσει την σκάλα, ώστε κι εσύ να μπορείς να τραβήξεις και να αναρτήσεις τις σχετικές φωτογραφίες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 5. Χμμμ, η εξωτερική σκάλα, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει να θεωρηθεί ως υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, όπως θα μέτραγε με τους παλαιότερους ΓΟΚ. Κατά τα λοιπά, αναλυτικός.
 6. Δες και τις κατόψεις της σύστασης. Αν δείχνουν την πραγματική κατάσταση, τότε α. δεν χρειάζεσαι συναίνεση για τίποτα και β. έχεις την απόδειξη του χρόνου κατασκευής αφού λογικά η σύσταση θα έγινε κοντά στην περίοδο της κατασκευής.
 7. @batzmav αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία δεν είναι εξώστης. Έχει υποστυλώματα από κάτω. Άρα πρόκειται για προσθήκη ημιυπαιθρίου στην κάτω στάθμη, με βατή οροφή. Για την απαίτηση ή όχι ΜΣΕ, ας απαντήσουν οι ειδικοί. Προφανώς παίζει ρόλο και το αν η κατασκευή είναι εξαρτημένη από τον Φ.Ο. του υπόλοιπου κτηρίου και φυσικά το εμβαδόν του. @lemon_ η αποθήκη κατά την γνώμη μου, υπάγεται στην Σ1 και άρα δεν θέλει ΜΣΕ (μιας και είναι και στατικά ανεξάρτητη). Το στέγαστρο θα πρέπει να ελεγχθεί ως προς την σύνδεσή του με το υπάρχον. Υποθέτω ότι θα σε καλύπτει και το ποσοστό επιβάρυνσης.
 8. Να βάλω και έναν άλλον παράγοντα στην συζήτηση ? Αφού στο συμβόλαιο εμφανίζονται μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος, πως τεκμαίρεται ότι η ο αυθαίρετος όροφος είναι το ισόγειο και όχι ο δεύτερος ? Αν μιλούσαμε για αυθαίρετο υπόγειο, να το καταλάβω, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε κατασκευή τριωρόφου στην θέση διωρόφου.
 9. Αν σας βγαίνει φθηνότερο, μπορείτε να υπολογίσετε το πρόστιμο με υπέρβαση δόμησης στην Κατ.4. Δεν σας υποχρεώνει ο νόμος να πάτε στην Κατ. 3 για μικρές υπερβάσεις περιγράμματος. Απλά σας δίνει την δυνατότητα.
 10. Παύλο, αυτή την εντύπωση είχα κι εγώ. Όμως η δήλωση έπρεπε να περάσει από την επιτροπή του άρθρου 116 (ιστορικό κέντρο Αθήνας) και από ΣΑ (λόγω γειτνίασης με διατηρητέο). Στην επιτροπή δεν δέχονται να το περάσουν με τίποτα και προσπαθώ να βγάλω άκρη.
 11. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε διαμέρισμα το οποίο τακτοποιώ, υπάρχει αυθαίρετο παράθυρο στο πλάγιο όριο, το οποίο κοιτάει προς το γειτονικό διατηρητέο κτήριο. Το παράθυρο βρίσκεται ψηλότερα από την στέγη του γειτονικού κτηρίου και σε τέτοια θέση ώστε να μην εμποδίζει ακόμα και αν γίνει προσθήκη καθ' ύψος σε αυτό, λόγω ιδεατού στερεού. Επιπλέον, ο γείτονας συναινεί στην τακτοποίηση και διατήρηση του παραθύρου. Μπορώ να το τακτοποιήσω ?
 12. Αν κατάλαβα καλά, το κατάστημα που πρόκειται να μεταβιβαστεί είναι ένα από τα τρία που συνενώθηκαν. Ακραίο, μεσαίο, δεν αναφέρεται. Πιστεύω κι εγώ ότι δεν πρόκειται για διαμερισμάτωση αλλά για αυθαίρετη καθαίρεση μεσοτοιχιών. Άρα, πιστεύω ότι αρκεί να κάνει ο ιδιοκτήτης (που μεταβιβάζει) μια δήλωση με αναλυτικό για την ή τις καθαιρέσεις που αφορούν στο κατάστημά του. Για την ακρίβεια, έχει δικαίωμα να κάνει δήλωση για το τμήμα της μεσοτοιχίας που του αναλογεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κοινή δήλωση από τους ιδιοκτήτες και των τριών καταστημάτων, εκτός και αν δεν υπάρχουν άλλες ιδιοκτησίες στο ακίνητο, οπότε γίνεται μια δήλωση για το σύνολο του κτηρίου.
 13. Οι διαστάσεις που μετρήσατε είναι διαστάσεις χτίστη ή συμπεριλαμβάνουν και τους σοβάδες ? Αν ισχύει το δεύτερο, στην ουσία δεν υπάρχει παράβαση αφού το 7,90 γίνεται εύκολα 7,95 με τον σοβά, ενώ και το 6,05 δεν απέχει και πολύ από το 6,12 (κάνει και κοιλιά η κορδέλα... ). Από την άλλη, σε κάθε περίπτωση είστε εντός της απόκλισης του 2% και θα έλεγα να την αγνοήσετε και να ασχοληθείτε μόνο με τον ημιυπαίθριο.
 14. Αφού οι αποθήκες έχουν γίνει κατοικίες, τότε, μαζί με τον όροφο, η χρήση "κατοικία" υπερβαίνει το 50%.
 15. Λάθος κάνει ο ιδιοκτήτης ή όποιος τέλος πάντων επέλεξε τον συγκεκριμένο συμβολαιογράφο. Και για να είμαστε πρακτικοί, ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη και αν δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ο συμβολαιογράφος, τότε χρέωσέ τον μια υπάγωγή κατ. 3.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.