Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.109
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    43

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Arche's Achievements

Explorer

Explorer (5/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,1k

Φήμη στην κοινότητα

  1. ενδέχεται να υπάρχει άλλη κοστολόγηση αν πει θέλω να δεσμεύω τον χώρο 2 ώρες την ημέρα και άλλη αν πει 5
  2. ένα άλλο tip αν δεν το ξέρετε μερικοί, είναι ότι στο πρώτο πεδίο, στην πρώτη σελίδα, εκεί που συμπληρώνουμε τα πρώτα και βασικά στοιχεία ενός ακινήτου, πχ ενός διαμερίσματος. Θα γράψετε τον αριθμό ΚΑΕΚ, το όνομα του ακινήτου καλό είναι να το γράψετε καλύτερα όπως αναφέρεται στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών, να γράψετε πχ το διαμέρισμα Α' ορόφου, ΑΛΦΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΛΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ, να γράψετε το όνομα του όπως το βλέπετε στην σύσταση οριζ. Ιδιοκτησιών. Και εκεί στην πρώτη σελίδα όταν φτιάχνουμε την ηλεκτρονική ταυτότητα ενός διαμερίσματος, στην πρώτη σελίδα κάτω δεξιά θα δείτε ένα τετράγωνο και έξω γράφει "Τεχνική περιγραφή". Εκεί μια συμβολαιογράφος μου είπε ότι, έγραφα εγώ φέρον οργανισμός με beton arme, τοιχοποιίες τούβλα, σοβαντισμένα και βαμένα εσωτερικά και εξωτερικά. Μου ζήτησε να συμπληρώσω, το οποίο έχει τακτοποιηθεί με την δηλ. Με α/α: 1597532, Ν.4495/17 και ηλεκτρονικό κωδικό: 5DDD8DDCDB. Και της λέω, την τεχνική περιγραφή πρέπει να γράψω!! Να τα γράψεις μου είπε, πρέπει σύμφωνα με τον Νόμο, δεν θα μου την δεχτεί και η υποθηκοφύλακας, αυτό μπορεί να μου το είπε για κάτι άλλο παρόμοιο αν δεν το είχα γράψει στην δήλωση ρύθμισης αυθαιρέτων. Εντάξει, της τα γράφω πια, δεν γκρινιάζει, την δέχεται, κάνει την δουλειά της, πληρώνεται, πληρώνομαι και δεν το θεώρησα σημαντικό να μην τα γράψω. Μια εκδούσα αρχή
  3. μήπως αν τους ζήταγες να κλείνεις τον δρόμο 3 ώρες μειωνόταν η τιμή?
  4. Pavlo μήπως είναι άλλο εσωτερικό πρόβλημα του συστήματος και να αφήσω ήσυχο λίγο το adblocker και αυτό που είπες με το antivirus μου δεν ξέρω να το φτιάξω, μήπως να το αφήσω λίγη ώρα μήπως φτιαχτεί αργότερα?
  5. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτήσω σήμερα έχει κάποιος άλλος τελευταία πρόβλημα με το σύστημα έκδοσης ΗΤ? Συγκεκριμένα εμφάνιση error ... όταν προσπαθεί να πληρώσει το παράβολο (20€) για να εκδόση μια ηλεκτρονική ταυτότητα?
  6. ναι ακριβός Δήμος για άδεια στάθμευσης, φωρτοεκφόρτωσης, μη κλεισίματος βιτρίνας καταστήματος να ζητάει 10€ το τετραγωνικό μέτρο για μερικές ώρες τον μήνα
  7. Αρχικά νομίζω έχετε να αποδείξετε ότι η σκάλα αυτή φτιάχτηκε πριν το 1958
  8. ΚΑΝΑ δεν το αποκλείω, μιλάμε για εξαερισμό μπάνιου σε οικοδομή, έτσι? Να το αποκλείσω εγώ ότι ο κατασκευαστής έβαλε μια σωλήνα για εξαερισμό και έβαλε στον καθένα την είσοδο του δεν μπορώ να το αποκλείσω.
  9. Να πω πάντως ότι μου αρέσει που επιτέλους οι Συμπατριώτες μας αποκτάνε πράσσινη συνήδειση και ακόμα πως έχω ακούσει για κάποιες κατασκευές, πασαλοπήξεις νομίζω το έχω ακούσει και ίσως αν είναι μαλακό το έδαφος ή αν δεν σκάψει βαθιά ο μηχανικός και να πακτώσει καλά τα θεμέλια του μπορεί να τα στερεώσει καλύτερα ίσως με κάποιες τέτοιες.
  10. 🙂 Φίλος σκέψου όμως ο μηχανικός μας εισάγει το ακίνητο στο σύστημα ρύθμισης αυθαιρέρων και ο μηχανικός εισάγει τα αυθαίρετα, την κατηγορία κάθε αυθαιρέτου, οπότε ναι δεν διαφωνώ ότι η δυατύπωση από πλευράς ΤΕΕ είναι λάθος, καθώς με ένα εκδούσα αρχή προσπαθούν να καλύψουν τα: Πολεοδομία, ΥΔΟΜ, Μηχανικός και το 4ο δεν το θυμάμαι, μπορούμε όμως να το θεωρήσουμε μικρό λάθος. Για εμένα το θέμα είναι ποιός λαμβάνει την ευθήνη, εγώ, εσύ ο άλλος που φτιάχνει την ρύθμιση αυθαιρέτων του ακινήτου, ας πούμε ότι είναι υπευθηνος αυτός ο μηχανικός ότι έγινε σωστή δήλωση και ρύθμιση του ακινήτου. Τώρα στο εκδούσα αρχή αν θα πρέπει να μπει ο μηχανικός, η δήλωση έχει πάνω μια σφραγίδα μεγάλη του ΥΠΕΚΑ και άλλη μια του ΤΕΕ μεγάλες. Θα συμφωνήσω ότι ο μηχανικός δεν είναι η "αρχή που εκδίδει" την δήλωση, διαφωνώ όμως ότι ο μηχανικός μας δεν έχει ευθήνη ότι έγινε μια σωστή νομιμοποίηση αυθαιρέτων ενός ακινήτου.
  11. Καλημέρα Ιάσονα και καλή Κυριακή Φοβάμαι πως εγώ θα στο χαλάσω, και εγώ αρχικά έτσι το σκεφτόμουνα αλλά όπως με ενημέρωσε στην συνέχεια το ΤΕΕ, όταν καταχωρείτε "πράξη", ρύθμιση με Ν.4495.17, στο "αρχή που την εκδίδει", θα πρέπει να επιλέξουμε το "ο Μηχανικός", αν θέλεις μπορείς να το κοιτάξεις και κάπου πιο έγκυρα.. Αφού το αναφέρεις βέβαια να σε ενημερώσω και εγώ μαζί σου είμαι, δεν αντιλέγω και συμφωνώ ότι εμείς "Αρχή" δεν είμαστε, πρόκειται για λάθος προσφώνηση μας του συστήματος? Το ότι θα πρέπει να συμπληρώσουμε, με συγχωρείς, να επιλέξουμε το "Ο Μηχανικός" το λένε μόνο οι απαντήσεις του ΤΕΕ ή και η νομοθεσία αναφέρει κάτι σχετικό?
  12. για αυτό και στην ΗΤ στην καρτέλα "πράξεις" όταν δηλώνουμε μια πράξη, μια δήλωση Ν.4495/17 στο "εκδούσα αρχή" συμπληρώνουμε το "ο Μηχανικός" και δίπλα στο τετραγωνάκι, "στοιχεία εκδότριας αρχής" συμπληρώνουμε τα στοιχεία του Μηχανικού.
  13. αν το καλοσκεφτούμε βέβαια τις ΥΔ και εξουσιοδοτήσεις στην ηλε. Πλατφόρμα ΤΕΕ τις "ανεβάζουμε", οπότε θα μπορούσαμε να γράφουμε και ΤΕΕ
  14. η κάθε κατασκευή είναι διαφορετική και το κάθε οικόπεδο έχει τα χαρακτηριστικά του, θα πρέπει με έναν Μηχανικό να βρεθείτε στο οικόπεδο να το δει και να σας συστήσει ποιά είναι η κατάλληλη κατασκευή για εσάς. Πέρα από το να έχει μικρό βάθος εκσκαφής η κατασκευή σας, θα πρέπει να λάβει υπόψη την μορφολογία του εδάφους και τις οικονομικές σας δυνατότητες καθώς κάθε τύπος κατασκευής έχει και διαφορετικό κόστος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.