Jump to content

Arche

Core Members
 • Content Count

  2,683
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Arche last won the day on July 22

Arche had the most liked content!

Community Reputation

932 Εξαιρετική

About Arche

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

5,397 profile views
 1. ok και τι γίνεται με αυτούς που δήλωσαν λιγότερα μέτρα? Συναντήσαμε εδώ στο forum που βρήκαν περιπτώσεις με μικρότερη πλευρά κτιρίου. Δηλαδή λιγότερο εμβαδόν. Αυτοί φαντάζομαι αν τα δηλώσουν θα πρέπει το δημόσιο από αρχές του χρόνου να χρεώνει λιγότερα τέλη. Εκτός αν τα έχουν δηλώσει ήδη οπότε ήδη τους χρεώνονται πιο λιγα
 2. υπήρξε άρθρο στον προηγούμενο τον ΓΟΚ ως τροποποιηθει το 2000.. οτι ημιυπαίθριοι μπρούσε να φτιαχτεί το 20% της επιτρεπόμενης δόμησης ασχετα αν το οικοπεδο δεν εκτιζε την περισσοτερη δόμηση που δικαιουταν
 3. αν εχει γινει προ 28/7/11 οσο αφορα τη στατικη μελετη γνωριζει ο Μηχανικος που θα κανει την τακτοποιηση
 4. Δημήτρη λες να ειναι τόσο ...το αίσχος τους που να λένε όσοι δηλώσουν παραπάνω μέτρα ως την 1/1/20 δεν θα πληρώνουν τα τέλη, Δημοτικό φόρο που θα έπρεπε να πλήρωναν και όσοι τα δήλωσαν 1 μήνα πριν βγει η συγκεκριμένη απόφαση να τα πληρώνουν?
 5. η κατασκευή ίσως να μην είναι πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που θα μπορούσε να φτάσει οικοδομή στην περιοχή, σίγουρα όμως είναι μια αυθαίρετη κατασκευή την οποία αν έδειχνε η οικ αδεια θα ειχε μετρησει στο σ.δ. νομιζω
 6. στο πρωτο Largy ισως να εχει και δομηση σε πρασια, ή σε πλαινη αποσταση Δ
 7. φυσικά το να πας Αμερική θα έχει και άλλα έξοδα, δεν θα εχει μονο τα εισητήρια να πας
 8. δεν υπαρχει προβλημα στην καμιναδα, η καμιναδα είναι στην ταράτσα, η ταράτσα δεν μας απασχολεί.
 9. τα είδα τα αδρανή, ποολλα μπορεί να ειναι, οπως τοιχειο
 10. Καλημέρα, πιστευω σε κάποια σώματα μπορεί να μην έχεις βάλει το διακόπτη στο "on". Μπορεί στο λεβητάκι σου να θέλει να ανοίξει κάποια βαλβίδα προκειμένου να λειτουργούν και τα άλλα. Τους 23 βαθμούς εγώ τους θεωρώ πολύ, εκτός αν είσαι πολύ άνθρωπος που κρυώνει Συνήθως η θερμοκρασία ρυθμίζεται μεταξύ 19 και 21 βαθμούς κελσίου. Τον διακόπτη καλά κάνεις που τον αφήνεις στο 23, θα πρέπει να μην αερίζεις όμως πολύ ώρα και επίσης το σπίτι να έχει καλή μόνωση, γιατί διακόπτης στο 23. Καλύτερο βάλε το 21, λεω εγώ. Και περιβαλλοντικά θα συνεισφέρεις περισσότερο και θα το βρεις μπροστά σου, γιατί όλοι αν ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία των χώρων μας να μην δροσίζουμε πολύ το καλοκαίρι και να μην θερμαίνουμε πολύ το Χειμώνα, έμεσα συνλειτουργούμε ώστε λιγότερη ενέργεια να εκλύεται στο περιβάλλον και έτσι του χρόνου και τα επόμενα χρόνια (προσπαθούμε) να μην έχουμε πολύ ζεστά καλοκαίρια και πολύ ψυχρούς χειμώνες.
 11. ακόμα πόσο σίγουρος είστε ότι είναι δοκάρι? Μήπως περνάει μέσα από στοιχείο το οποίο δεν είναι φέρον?
 12. αυτή είναι μια καλή λύση, το μπάνιο σου μελετήθηκε από Αρχιτέκτονα όταν έκανε το interior design να έχει κλίση μέσα στη νοτυζιέρα ώστε τα νερά τα δικά της να πηγαίνουν σε δικό της σιφώνι δαπέδου, ενδέχεται ο πρώτος που σου έριξε ελαφρομπετό στο μπάνιο να έδωσε κλίσεις προς κεντρικό σιφώνι, θα πρέπει να μάθεις γιατί αν προσπαθήσεις μόνο με την κόλα να δώσεις κλίσεις ώστε να φέρεις τα νερά της ντουσιέρας στο δάπεδο να έχεις πρόβλημα. Το πρώτο σχέδιο μου αρέσει, αν μπορείς να το φτιάξεις το ίδιο πλακάκι του δαπέδου του μπάνιου να συναντάται μέσα στη ντουζιέρα και να έχει αυτό το ωραίο σιφώνι δαπέδου, να βάλεις αυτό...
 13. σωστά κρίνεις Παυλο πιστευω, εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω για μια άλλη περίπτωση που συνάντησα. Ενας ιδιοκτήτης μου ζήτησε να κάνω έλενχο του διαμερίσματος του μήπως έχει παραβάσεις. Και είδα Παύλο ένα τζάκι το οποίο η οικοδομική άδεια δεν το δείχνει, κρίνεται αυθαίρετη κατασκευή?
 14. αποτελεί γεγονός ότι, στον υπολογισμό του Δ μετράει το ύψος, απαιτείται σε περιπτώσεις να αφεθεί απόσταση ως το όριο του οικοπεδου, από το κτίριο.. οπότε για ποιά παράβαση μιλάμε?? Το υπόγειο πράγματι δεν μπορεί να μπαίνει στο Δ ή μπαίνει όταν γίνεται επέκταση υπογείου εκτός κάλυψης κτιρίου όταν επιτρέπεται. Η παράβαση αφορά σε χώρο υπογείου που χρησίμευε ως χώρος στάθμευσης εκτός κάλυψης κτιρίου και εκεί που παράδειγμα επιτρεπόταν η στάθμευση αυτοκινήτου σχηματίστηκε ένας υπόγειος αποθηκευτικός χώρος?
 15. την μελέτη μπορείς να δώσεις σε συνάδελφο αρχιτέκτονα τα αρχιτεκτονικά, (για σοβαρή αρχιτεκτονική, καλή) σε συνάδελφο Πολ. Μηχ. τα στατικά και μηχανολόγο τα μηχανολογικά, επίβλεψη δεν μπορείς να κάνεις αφού κάπου δουλεύεις το πρωί, η επίβλεψη όμως έχει στάδια, αρχιτεκτονικών, στατικών, θερμομόνωση κ. α. Θα μπορούσες να αναλάβεις επιβλέπων όσο αφορά κάποιες εργασίες, έτσι το κόστος θα μειωνόταν, ορισμένες εργασίες έχουν περιοδική επίσκεψη οπότε θα μπορούσες να κάνεις κάτι σαν επαγγελματίας και με την εμπειρία σου. Το κλειδί είναι να σου κάνουν καλή αρχιτεκτονική διαμόρφωση, φυσικά σαν Αρχιτέκτονας το "σπίτι " μου θα παινέψω, το πόσο λειτουργικό, αισθητικά να σου/σας αρέσει, οικονομική η κατασκευή, το πόσο γρήγορα θα βγει η άδεια, το πως οργανώνονται οι χώροι ώστε α) να καλύπτει τις ανάγκες και προτιμήσεις σας, το γούστο σας, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Αρχιτέκτονα, οπότε θα συμβούλευα ανάθεση τα αρχιτεκτονικά σε αρχιτέκτονα που να σου αρέσει η δουλειά του. Και θα έλεγα ακόμα ότι δεν ξέρεις μήν βάζεις την υπογραφή σου, πχ μελέτη στατικά μην βάλεις εσύ την υπογραφή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.