Jump to content

Arche

Core Members
 • Content Count

  3,009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Arche last won the day on July 22 2019

Arche had the most liked content!

Community Reputation

954 Εξαιρετική

About Arche

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,110 profile views
 1. ο τύπος του τεντόπανου δεν είναι ο ευθύγραμμος οπότε θα μπορούσα να μειώσω την κλίση της να έρθει πιο παραλληλα προς το άνοιγμα μου και να μην υπάρχει πρόβλημα. Ο τύπος του τεντόπανου είναι ημικυκλικής διατομής και συγκεκριμένης κλίσης που βγαίνει προς το δικό του άνοιγμα και το σκιάζει λίγο. Επίσης ο τύπος κουφώματος είναι αλουμίνιο με διπλό υαλοστάσιο αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία και ο τύπος κτιρίου είναι ο β' δηλαδή το κούφωμα του έρχεται κάθετα προς το δικό μου.
 2. μίλησες πολύ όμορφα, πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, είναι μεγάλη και ακριβή τέντα και τώρα θέλει να την καταργήσω με την δικαιολογία ότι του κλείνω το φως. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ανοίγει την μεγάλη πόρτα και περιμένει να φωτίσει το σαλόνι από το παράθυρο της κουζίνας το οποίο είναι και αμμοβολή από έξω, έδειξα συγκαταβατικός ότι ως το τέλος του χειμώνα θα την βγάλω, τώρα λείπει εξωτερικό και έρχεται τέλος του χειμώνα, χαλάστηκα όμως γιατί έκανα ωραία κατασκευή και τώρα θα πρέπει να την χαλάσω.
 3. Ξέρει κάποιος κάτι για το θέμα μου; Οταν σε μια πλαινή όψη οικοδομής έχω ένα άνοιγμα 3μ περίπου μήκος.. και έχω βάλει σε αυτό μια τέντα... Μπορεί ο γείτονας που έρχεται δεύτερος να πει να αφαιρέσω την τέντα μου, όταν σε αυτό τον τοίχο αυτός έχει μόνο ένα μικρό παράθυρο πλαινο κουζινας;
 4. ενδέχεται εγώ να μην έχω γίνει κατανοητός, δεν είμαι σε όριο οικοπέδου, είμαι εντός σε οικόπεδο και ο γείτονας μέσα είναι, σε μια οικοδομή είμαστε σε έναν όροφο. Σε κείνο το σημείο το κτίριο κάνει "Γ" σχήμα, ας πούμε ότι εγώ έχω ένα παράθυρο σε τακτοποιημένο ημιυπαίθριο και ο γείτονας ο τοίχος του δηλαδή έρχεται κάθετα προς τον τοίχο που βρίσκεται το άνοιγμα μου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι ο τοίχος μου ως την συμβολή των δύο τοίχων έχει απόσταση περίπου 40 πόντων και στη συμβολή στη γωνία που σχηματίζουν οι 2 τοίχοι δηλαδή υπάρχει πρώτα ένας λαμπάς 20εκ και μετά είναι το άνοιγμα του πλάτους περίπου 80 πόντους. Τώρα αυτός ισχυρίζεται ότι του έκλεισα το φως, ενώ καλύπτω ας πούμε το 1/3 του παραθύρου του και είμαι και σε απόσταση 40 πόντων ως αυτό και ακόμα έχει μια μπαλκονόπορτα 3μ στο σαλόνι του που την είχε κλειστή, οπότε δεν υπάρχει θέμα ότι τον σκιάζω, η νομοθεσία με απασχολεί όμως, καθώς θα ήθελα να ξέρω τι συμβαίνει με τέντες που μπαίνουν σε πλαινή όψη οικοδομής που βλέπει σε ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, απέχω 8μ περίπου ως το όριο του οικοπεδου..
 5. Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι. Αντιμετωπίζω ένα θέμα σε ένα δικό μου ακίνητο. Εχω βάλει μια τέντα με τέταρτο του κύκλου διαδρομή σε παράθυρο δικό μου, ξέρετε ανοιγοκλεινόμενη και καθώς στον διπλανό τοίχο υπάρχει παράθυρο σε μικρή απόσταση με το δικό μου και ο ιδιοκτήτης του άλλου σπιτιού ισχυρίζεται ότι του έκλεισα φωτιστικά το χώρο του, θα ήθελα να μάθω ποια νομοθεσία αφορά εμάς σχετικά με το τι τέντα μπορώ να βάλω στο άνοιγμα μου. Και γενικά αν μπορώ να κρατήσω την τέντα μου τώρα που την έχω τοποθετήσει ήδη.
 6. αυτό είναι το θέμα... τι ισχύει? Στον δήμο σαν τμ ένα καιρό έβαζαν τα μπαλκόνια, μα μπορεί να μιλάμε το 2020 ότι το μπαλκόνι πρέπει να πληρώνει ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ διότι διαχωρισμός δεν γίνεται, άμα πεις του "Δημου" οτι το σπίτι ειναι 120τμ μαζι με τα μπαλκόνια θα σου βάλει και ΔΤ για το μπαλκόνι.
 7. αν έκανε έτσι όποιος αγόραζε σπίτι κανένας δεν θα αγόραζε σπίτι
 8. συμφωνώ και γράφω μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω τον συνάδελφο, τόσο η α) όσο και η β) περίπτωση που αναφέρεις θέλουνε άδεια, όμως δεν συμφωνώ με το να αποκλείσεις τις περιπτώσεις που ορισμένα οικόπεδα θέλουν άδεια, πάντα το θέμα είναι σχετικό ανάλογα με το τι βρίσκεις..
 9. εμένα μου έτυχε μια αντίθετη περίπτωση, ιδιοκτήτης στο Δήμο έχει δηλώσει τα σωστά τ.μ. Στο Ε9 του όμως δεν έχει δηλώσει ακόμα τα σωστά, τώρα τι κάνουμε???
 10. έχω την εντύπωση Ither ότι αυτό που περιγράφεις εξώστες δεν είναι εξώστες. Οπως ισχυε με τον ΓΟΚ οπως ίσχυε το 2002 στον τελευταίο όροφο επιτρεπόταν να βγάλεις προστεγάσματα μήκους ως 40 πόντους. Εχω την εντύπωση ότι ο ιδιοκτήτης ο δικός σου προστεγάσματα που επιτρεπόταν στον τελευταίο όροφο τα επέκτεινε όσο το κάτω μπαλκόνι, αν είναι βατοί αυτοί οι χώροι δεν γνωρίζω.
 11. δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να το βάλεις σαν ΥΔ, αφού στα γραπτά σου δεν λες να έχει γίνει αλλαγή χρήσης .-
 12. μην απολογείσαι που μας απασχόλησες. Να καταλαβουμε προσπαθούμε. Η 5 αποθήκη, τινος ανήκει;
 13. μια ζωή καλλυμένοι θέλουν να είναι, δεν πληρώνουν βέβαια, δεν πονάνε να βγάλουν τα δικά τους οπότε σου λέει οτιδήποτε αρκεί να μην παρεκλλίνουν του γράμματος του Νόμου όπως οι ίδιοι ερμηνεύουν. Οι ίδιοι δίνουν τον ορισμό ότι η νομοθεσία αναφέρει το "προβλεπόμενο κτίριο" και αν η σχεδίαση του κτιρίου στα σχέδια της οικοδομικής άδειας σου δείχνει ότι ο ή οι εν λόγο η/χ ή οι ημιυπαίθριοι χώροι σχεδιάστηκαν με σκοπό να γίνουν δωμάτιο όπως συνηθιζόταν ως επί το πλείστον τα χρόνια αυτά και αν το υπόγειο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να γίνει δωμάτιο/α τότε προβλεπόμενο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι ο εν λόγο ημιυπαίθριος σχεδιάστηκε έτσι ώστε να γίνει υ/δωμάτιο και το υπόγειο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε φαινόταν ότι κάποιος χώρος θα γίνει δωμάτιο. Εγώ χωρίς να ξέρω αν έχεις εκσκαφή υπογείου ή τοποθέτηση πλάκας δαπέδου του υπογείου σε στάθμη διαφορετική από την στάθμη της οικοδομικής άδειας που και πάλι σχετικό είναι λόγο ίσως του ανάγλυφου του εδάφους και του πόσο "φαίνεσαι" από τις παρακείμενες περιοχές, μήπως δηλαδή τα κτίρια σου έχουν κάποια παράβαση σχετικά με τα γύρω κτίρια και στοιχεία φυσικά γύρω γύρω που να δείχνει ότι τα κτίρια σου εξέχουν παράτερα σχετικά με την αρχιτεκτονική του τόπου όπως θα έπρεπε να ήταν θεωρώ ότι χώρους που ήδη έχουν μετρήσει στην δόμηση και κάλυψη του γηπέδου δεν θα τους ξαναέβαζα όταν η νομοθεσία μου το επιτρέπει σύμφωνα με την ερμηνεία της βεβαίως, δεν θα έπρεπε χώροι οι οποίοι ήδη έχουν μετρήσει στην δόμηση και στην κάλυψη να ξαναμετρήσουν σαν αυθαίρετοι και να πληρωθεί πρόστιμο για αυτούς το οποίο θα ήταν μεγάλο γιατί θα ήταν πολύ κρίμα για εσένα και τον πελάτη σου να ξαναβάλεις στην δόμηση και την κάλυψη χώρους που ήδη έχουν μετρήσει και να πληρώσετε πρόστιμο για αυτούς. Οταν για λόγο που δεν ξέρουμε, πχ βράχος, νερά, σπηλιά κρίθηκε σκόπιμο το κτίριο να μπει ένα μέτρο πιο πέρα. Ναι θα έπρεπε να γίνει ενημέρωση φακέλου οικοδομικής άδειας και ίσως να γίνεται ακόμα, θα την κυνηγούσα αυτήν την διαδικασία (να δω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί) και δεν θα δήλωνα σαν αυθαίρετη δόμηση την δόμηση ισογείου η οποία έχει μετρήσει στο σχετικό διάγραμμα και τους υπολογισμούς επειδή κάποιος λόγο σπηλιάς εικάζω που βρέθηκε σε σημείο μετακίνησε λίγο σε νόμιμη περιοχή το κτίριο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.