Jump to content

Arche

Core Members
 • Posts

  3,498
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Arche last won the day on November 24 2020

Arche had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,327 profile views

Arche's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

1k

Reputation

 1. όμως ο Μηχανικός του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος λεω εγω Φίλτατε Ιάσονα Ενδέχεται να είμαι γω, καθώς σε ένα Δήμο της Αθήνας κανόνισε κάποιος Δήμαρχος το γραφείο να πληρώνει τα ίδια ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ είτε βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο, το σταυροδρόμι των μεγάλων δρόμων, είτε σε ακάλυπτο πολυκατοικίας σε πολύ δευτερεύων δρόμο του Δήμου και να μην βλέπει καν στο δρόμο. Καθώς το ακίνητο είναι και δικών μου ανθρώπων με απασχολεί αυτή η αδικία που έχει κάνει ο Δήμος να μετατραπεί, καθώς σε επαγγελματικούς χώρους, μάλλον να το πω σωστότερα σε διαμερίσματα επιτρέπεται η στέγαση επαγγελματιών όπως Δικηγόρων, Γιατρών, Μηχανικών και Λογιστών σκέπτομαι την μετατροπή του ακινήτου λίγο αργότερα καθώς δεν του στερώ την δυνατότητα να στεγαστεί σε αυτό επαγγελματίας και κατά την δικιά μου ταπεινή άποψη, διορθώνω την όχι και τόσο μικρή αδικία που επέβαλε ο δημος σε μικρότερους επαγγελματίες της περιοχής.
 2. πάρα πολύ σωστά Αγαπητέ μου Συνάδελφε! Και ευχαριστώ για την επισήμανση σου. Ενα τελευταίο αν μπορώ να έχω λίγο τον χρόνο σου, αν τελικά τελειώσω εγώ την υπαγωγή και το περαιώσω "σαν υπηρεσίες", αργότερα αν πουληθεί και το πάρει άλλος αργότερα, χώρο σε ημιυπόγειο οικοδομής ο οποίος ρυθμίστηκε και ορίστηκε σε αυτόν να μπορεί να έχει επαγγελματική χρήση όπως μας ορίζει το χρήση "υπηρεσίες". Αν ο άλλος ιδιοκτήτης μετά την αγορά του ακινήτου, δεν ξέρω αν θα γίνει το 2022 ή το 2023 πχ .Στο ακίνητο αυτό που θα έχει ρυθμιστεί η αυθ. αλλαγή χρήσης σύμφωνα με τον Ν.4495. Αν τελικά κάποιος άλλος αργότερα θελήσει να το κάνει κατοικία, μπορεί?
 3. δεν πειράζει που δεν μπορέσατε να απαντήσετε ως τώρα απλά νομίζω ότι θα αφορά αρκετούς ιδιοκτήτες οπότε αν ξέρει κάποιος ας μας πει, αν από λάθος πχ δήλωσε κάποιος το ακίνητο του σαν "υπηρεσίες" και είναι "άλλη κατοικία" μπορεί τώρα ενώ βρίσκεται μια κίνηση από το να πατήσει το κουμπί και να περάσει το ακίνητο για περαίωση της διαδικασίας μπορεί αν δει το λάθος που έκανε να δηλώσει το ακίνητο σαν "άλλη κατοικία" ενώ έχει προχωρήσει σε "υπαγωγή".. Και μην ξεχάσω.. Τα πρόστιμα έχουν εξοφληθεί...
 4. Γειά σας. Θα ήθελα να ξέρω σε μια αποθήκη στο υπόγειο οικοδομής που βρίσκεται σε Δήμο της Αθήνας και όπου η χρήση έχει αλλάξει από παλιά και έχει γίνει επαγγελματική (υπηρεσίες) έχει ξεκινήσει λίγο καιρό τώρα η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης που έγινε κατά το παρελθόν, (2007) με τον ν.4495/17. Θα ήθελα να ξέρω καθώς η δήλωση δεν έχει περαιωθεί ακόμα και καθώς το ζητάει ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε τώρα που η δήλωση βρίσκεται ένα στάδιο πριν την τελική υπαγωγή να αλλάξει την χρήση που δηλώνει στο ακίνητο (καθώς θέλει να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος ) και να το δηλώσει, εγώ δηλαδή τώρα στην δήλωση υπαγωγής στις διατάξεις του ν.4495/17 θα μπορούσα να το δηλώσω σαν "άλλη κατοικία" και αν όχι γιατί?
 5. πως γίνεται ενώ το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει πολυκατοικία στην περιοχή να είναι τα 14 μ και να έχει εγκριθεί άδεια για οικοδομή με ύψος 15 μέτρα ?
 6. Zazeng όταν λες αν είναι σε περίπτωση που μπορεί να κάνει υπαγωγή τι εννοείς?
 7. Παραμένει όμως το ερώτημα... Γιατί σε αυτές τις ΥΔΟΜ μια άδεια αργεί τόσο πολύ να εκδοθεί???
 8. εννοείς ότι υπάρχει κάποιος ημ/χώρος ο οποίος έχει κλείσει παράνομα και ο μηχανικός δεν τον συμπεριέλαβε, δεν ρύθμισε την αυθαιρεσία?
 9. @sok_ratis Εν συνεχεια μας είπες ότι έχει προσαρτηθεί εξώστης, που ? Μετά την τακτοποίηση προσαρτήσαν εξώστη που?
 10. καταρχην θα ήθελα να σας ενημερώσω για το κόστος που μπορεί να έχει μια προκατ κατοικία όμως με βρίσκει αντίθετο σε ένα οικόπεδο με συγκεκριμένες διαστάσεις, θέα σε κάποιο σημείο, γειτνίαση με άλλα κτίρια και έναν άνθρωπο με συγκεκριμένες ανάγκες να βάλετε προκατ κατοικία, εγώ θα ήθελα να πάτε σε κάποιο αρχιτέκτονα μηχανικό να σας σχεδιάσει ένα σπίτι που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, στο δικό σας διαθέσιμο budget και στο οικόπεδο σας.
 11. προτείνω ο πελάτης σου αρχικά να απευθυνθεί στην τράπεζα, να τους εξηγήσει το λάθος και ενδέχεται να έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν τα χρήματα σε λογαριασμό του και μετά να πληρώσει σωστά.
 12. Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, θα ήθελα μια βοήθεια. Πελάτης μου του τακτοποιώ ακίνητο με αυθαιρεσίες στο κέντρο της Αθήνας και έχει το διαμέρισμα αυτό 95τμ και άλλο ένα πάλι 95τμ στην ίδια οικοδομή. Δεν μπορώ να καταλάβω, ο τίτλος στην επιλογή γράφει "κύρια και μοναδική κατοικία" και ενώ δεν έχει άλλη κατοικία που να μπορεί να καλύψει την στεγαστική ανάγκη της οικογένειας του, έχει 4 μέλη η οικογένεια του. Δεν μπορώ να γράψω το ένα ακίνητο από τα δύο σαν "κύρια και μοναδική" κατοικία στο πληροφοριακό σύστημα ΤΕΕ γιατί έχει και άλλο ένα ακίνητο? Μα το άλλο ακίνητο είναι 95τμ και αυτός σαν άτομο με 4μελή οικογένεια θα έπρεπε να είχε 70+25+25 = 120τμ σπίτι για να στεγαστεί η οικογένεια του και να μην πρέπει να του γράψω το ακίνητο που φτιάχνω σαν "κύρια και μοναδική κατοικία". Δεν το δικαιούται (για το ένα από τα δύο ακίνητα) ?? Υπόψη στο όνομα του και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του δεν έχει άλλο ακίνητο πουθενά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.