Μετάβαση στο περιεχόμενο

Techman

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Techman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάμε και έτσι , αλλά πρωτού σας βάλω σε κόπο , θεωρώ πως οφείλω να διαβάσω - αν υπάρχει κάποιο επιπλέον νομοθέτημα , όπως ρώτησα - και μετά να σας κουράσω με ό,τι αποροίες έχω ! Πρόκειται λοιπόν για οικόπεδο εντός οικισμού προ '23 , το κτίριο έχει φτιαχτεί με άδεια , αλλά τοποθετήθηκε με το καλημέρα μέσα στην απαλλοτρίωση ! Η απαλλοτρίωση έγινε τη δεκαετία του '60 και η άδεια βγήκε δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ . Περίπου 10 από τα 100 μ2 φτιάχτηκαν μέσα στην απαλλοτρίωση ! Ίσως δεν το αντιλήφθηκαν ίσως έγινε σκόπιμα · δε ξέρω . Πάντως στα σχέδια της άδειας δεν έχει περαστεί καθόλου η απαλλοτρίωση ... Ούτε και στα σχέδια της προσθήκης καθύψος που έγινε το '80 . Σήμερα η απαλλοτρίωση είναι σε ισχύ καθώς δεν έχει καταργηθεί ή τροποποιηθεί . Αυτή τη στιγμή γίνεται αναζήτηση στο ΤΠκΔ για δημοσίευση του ΦΕΚ της παρακατάθεσης . Αν χρειαστείτε κάτι επιπλέον , πείτε μου . Ωστόσω αν , πέρα των πεπροαναφερθέντων νομοθετημάτων , υπάρχει κάτι επιπλέον , πείτε μου για να του ρίξω και εγώ μια ματιά .
  2. Γειά σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν, πέραν του Ν 4178, υπάρχει κάποιος άλλον νόμος σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός απαλλοτρίωσης. Δε θα το ρωτούσα, αλλά έχω περίπτωση ιδιοκτήτη που επιμένει πως υπάρχει κάποιο νομοθέτημα που δίνει τη δυνατότητα τέτοιας τακτοποίησης, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να με βοηθήσει περισσότερο με κάτι συγκεκριμένο. Να συμπληρώσω πως πρόκειται για απαλλοτρίωση διαπλάτυνσης οδού. Επίσης να προσθέσω πως έχω διαβάσει και το Εγγρ. 13417 / 2014, αλλά ο ιδιοκτήτης επιμένει πως υπάρχει κάποιος νόμος ειδικά γι'αυτό το θέμα.
  3. Σε περίπτωση που σε διόροφη κατοικία καταργείται η εσωτερική σκάλα (προκειμένου να δημιουργηθούν δύο ανεξάρτητες οροφοκατοικίες) , η προσθήκη νέας (εξωτερικής) σκάλας για τον όροφο μετράει στη δόμηση ; Θεωρώ πως εφόσον δεν ξεπερνάει τα 12 μ2 , όχι . Σημειώνω πως αυτή θα είναι και η μοναδική σκάλα . Πέραν όμως τούτου , η νέα σκάλα μετράει σε κάλυψη ;
  4. Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο επιβάλεται να είναι η απόσταση των υπόγειων δεξαμενών υγρών καυσίμων από το όριο ; Αναφέρομαι σε εντός σχεδίου περιοχές . Διαβάζοντας το άρθρο 17 παρ. του ΓΟΚ βλέπω πως είναι Δ , αλλά έχω δει πολλές εγκεκριμένες άδειες με απόσταση μικρότερη του Δ .
  5. Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση σχετικά με την αρτιότητα ενός γηπέδου. Το συγκεκριμένο γήπεδο εκτός σχεδιου μέχρι πρότινος ήταν άρτιο καταπαρέκκλιση (με 3,5 στρέματα πριν το '78 ). Πλέον έχει γίνει απαλλοτρίωση στην πρόσοψη από επαρχειακή οδό, με την οποία το εμβαδό μειώθηκε περισσότερο (στα 3,0 στρέματα). Η απορία μου είναι αν συνεχίζει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Σϋμφωνα με το ΠΔ του 1985 για την εκτός σχεδίου δόμηση (άρθρο 1, παρ. 2,γ), μετά από απαλλοτρίωση τα γήπεδα αυτά είναι άρτια και οικοδομήσιμα εάν πληρούν τους όρους του άρθρου 1 παρ. 2 - περίπτωση α και β (δηλαδή τα κατά παρέκκλιση όρια) . Συμπεραίνω λοιπόν, πως το συγκεκριμένο γήπεδο συνεχίζει να παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο, καθώς ακόμα και μετά την απαλλοτρίωση συνεχίζει να πληρεί τους όρους της περίπωσης β (καταπαρέκκλιση αρτιότητα). Σωστά;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.