Jump to content

geokar74

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About geokar74

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

380 profile views
 1. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω κάτι για πρώτη φορά αλλά πιστεύω ότι σίγουρα έχει απασχολήσει πολλούς συναδέλφους (παρόλα αυτά δεν βρήκα σαφή απάντηση στο φόρουμ). Σε οικοδομή εντός σχεδίου με ΟΑ, στον ακάλυπτο χώρο προβλέπονταν σύμφωνα με τις κατόψεις της ΟΑ αρχιτεκτονικές προεξοχές 40εκ. Αυτές σήμερα σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν μετατραπεί σε βατούς χώρους (εξώστες) με κάγκελο στην άκρη του στηθαίου με μικρή συνολική αύξηση του πλάτους στα 45εκ. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και πόρτες αντί για παράθυρα για πρόσβαση στο χώρο αυτό. Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεται αυτή η παράβαση από την στιγμή που φαίνονται στην άδεια οι αρχιτεκτονικές προεξοχές. -Θα πάει με αναλυτικό για τα πλακάκια και τα κάγκελα που έχουν μπει συν τα 5εκ. επιπλέον ως μπετόν κτλ (μαζί με τις πόρτες που έχουν δημιουργηθεί)? Απαιτείται ΜΣΕ σε τέτοια περίπτωση? - Μπορεί να θεωρηθεί ότι αντί για αρχιτεκτονικές προεξοχές κατασκευάστηκαν εξ αρχής εξώστες? (οπότε πάνε με αναλυτικό και τα 45εκ και δεν απαιτείται ΜΣΕ) Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 2. Ξεθάβω ένα λίγο παλιό ποστ αλλά μου δημιουργήθηκε απορία! Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει χρήση η παρ. α του άρθρου 100 της εγκυκλίου 2 (31-05-2019) όπου αναφέρει πως "α) Στην επιφάνεια του αυθαιρέτου για τον υπολογισμό του προστίμου συμπεριλαμβάνεται και η περιμετρική φέρουσα ή μη τοιχοποιία. Για υπερβάσεις σε χώρους με νόμιμο περίγραμμα (π.χ κλείσιμο ημιυπαιθρίου χώρου, εγκατάσταση κύριας χρήσης σε υπόγειο, πατάρια, σοφίτες, κ.λ.π) το πρόστιμο υπολογίζεται επί της καθαρής επιφάνειας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιφάνεια έδρασης της νόμιμης τοιχοποιίας." ??? ή μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά μιας και ο Pavlos είναι άριστος γνώστης των θεμάτων αυτών? Επίσης δύο ερωτήσεις ακόμα: -1ον - Σε περίπτωση αυτοτελούς ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας τύπου μεζονέτας όπου στο υπόγειο υπάρχει αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτή η αλλαγή - που θα υπολογιστεί ως ΥΔΚΧ - έχει συντελεστεί σε ένα μέρος της επιφάνειας του υπογείου (όπου έχει γίνει ξεμπάζωμα σε δύο πλευρές, έχουν δημιουργηθεί ανοίγματα για φυσικό φωτισμό-αερισμό και έχει μετατραπεί σε παιδικό playroom) και ότι στο υπόλοιπο μέρος οι χώροι παραμένουν ως είχαν ΒΧ (δεν έχει γίνει ξεμπάζωμα σε αυτές τις πλευρές, δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο άνοιγμα και στην πραγματικότητα είναι όντως αποθηκευτικοί χώροι, πλυσταριό, κάβα ποτών κτλ.) ? και - 2ον - Το υπόγειο πάρκινγκ που έχει δημιουργηθεί κατ' επέκταση του υφιστάμενου υπόγειου πάρκινγκ θεωρείται αυτοτελής ή μή αυτοτελής χώρος? Δλδ θα υπολογιστεί με μειωτικό συντελεστή 0,30 ή 0,50?
 3. Ευχαριστώ θερμά Didonis. Ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν η τιμή ζώνης που αναφέρεται στον ΕΝΦΙΑ του 2016 μας καλύπτει για να τον επικαλεστούμε στη δήλωση του 4495 ή όχι?
 4. Καλημέρα, θα ήθελα να μάθω ποια είναι η τιμή ζώνης για περιοχή με Χ= 358683.790 Υ= 4248162.479 Επίσης η τιμή ζώνης που αναφέρεται στον ΕΝΦΙΑ του 2016 (για το ακίνητο που βρίσκεται στις παραπάνω συν/νες αλλά και γενικότερα) μας καλύπτει για να τον επικαλεστούμε στη δήλωση του 4495 ή υπάρχει κάτι ισχυρότερο και "επισημότερο" από αυτό? Ευχαριστώ πολύ...
 5. Time Left: 28 days and 22 hours

  • FOR SALE
  • USED

  Πωλείται ζεύγος δεκτών Magellan Promark3 GNSS GPS L1, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ιδανικός για static μετρήσεις (τριγωνισμούς και ίδρυση – εξάρτηση στάσεων) με post processing επίλυση μέσω VRS από HEPOS. Πολύ καλός επίσης και για stop and go μετρήσεις σε ανοιχτούς χώρους (αποτύπωση αγροτεμαχίων κτλ) με post processing επίλυση. Παρέχεται μαζί το λογισμικό για τις post processing επιλύσεις GNSS στην τελευταία του έκδοση 3.80.8 καθώς και το αρχείο GEOID_GR.geo για αυτόματη μετατροπή των ελλειπτικών υψομέτρων μέσω του GNSS σε ορθομετρικά. Τέλος παρέχεται βοήθεια στην εκμάθηση για τον χειρισμό του οργάνου και του λογισμικού που το συνοδεύει.

  1,000.00 EUR

 6. Ευχαριστώ θερμά Άκη για την άμεση απάντηση και Δημήτρη για το έντυπο που παραθέτεις. Με βοηθήσατε πολύ...
 7. Καλησπέρα, είναι εύκολο να με πληροφορήσει κάποιος για Τ.Ζ. για γεωτεμάχιο 4000τ.μ. εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού, στην Ύδρα, με πρόσωπο σε επαρχιακή οδό και συντεταγμένες Χ=450771.110 και Υ=4132719.077. Ο υπολογισμός γίνεται αναλυτικά μέσω των Α.Β.Α., Ε.Β.Α, ΤΟ κτλ ή υπάρχει κάποιος γενικότερος τρόπος υπολογισμού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων....
 8. Καλημέρα, θα ήθελα τη βοήθεια όποιου συναδέλφου γνωρίζει το θέμα σχετικά με το εξής: Υποβάλλω δήλωση για τακτοποίηση αυθαιρέτων σε παραδοσιακό οικισμό με διαδικασία επιτροπής. Επειδή όμως ο πελάτης μου επείγεται να κάνει συμβόλαια πάω με το άρθρ. 116 παρ.6 και την καταβολή του 30% του συνολικού προστίμου. Όταν πάω στην καρτέλα με τα έτοιμα αιτήματα του ΤΕΕ στο τύπο αιτήματος για "Έκδοση εντολής 30% για δικαιοπραξία" αναφέρει στα σχόλια τη φράση "Δηλώσεις σε διατηρητέο κτίριο/παραδοσιακό οικισμό μετά την υποβολή στην αρμόδια Επιτροπή και πριν τη σχετική έγκριση. Το αίτημα υποβάλλεται κατόπιν εντολής του αιτούντα." στη συνέχεια όμως απαιτείται επιπλέον και μία "Αιτιολόγηση/Υ.Δ. μηχανικού" . Μήπως ξέρει κανείς τι ακριβώς πρέπει να γράψουμε στο πεδίο αυτό? Επίσης για όποιον συνάδελφο έχει κάνει παρόμοια διαδικασία, αν έχω κατανοήσει σωστά, δεν απαιτείται καμία προέγκριση παρά μόνο η υποβολή του ανωτέρω αιτήματος προκειμένου να καταστεί δυνατόν με την πληρωμή του 30% του προστίμου να τυπωθεί η βεβαίωση από εμένα ώστε να προχωρήσει ο συμβολαιογράφος στη σύνταξη του συμβολαίου (προφανώς με τη διαδικασία στη συνέχεια των επιτροπών που αναφέρει ο νόμος). Είναι ορθό αυτό ή κάτι μου διαφεύγει? Ευχαριστώ..
 9. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Να διευκρινίσω μόνο ότι η διαδικασία για την προσκύρωση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (λόγω capital control, κτλ) και επομένως δεν υπάρχει κάποιος αριθμός πρωτοκόλλου στην πολεοδομία για την πράξη αυτή. Η διαδικασία σταμάτησε λίγο πριν στείλω τις αμοιβές μηχανικού και έχοντας προηγουμένως καταλήξει με τον αρμόδιο υπάλληλο της πολεοδομίας στο τελικό σχέδιο που θα κατέθετα στην πολεοδομία μαζί με τις ανάλογες αμοιβές για να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία. Επομένως σε αυτό που γράφεις "....δυνάμει της υπ'αριθ...." δεν υπάρχει κάποιος αριθμός πρωτοκόλλου. Δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σημασία, αλλά το αναφέρω. Πάντως αν κατάλαβα σωστά αυτά που μου έγραψες, θεωρείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μεταβίβαση, απλά η υποχρέωση αυτή αναγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που θα δώσω, μεταφέρεται στον αγοραστή και καθιστά το ακίνητο μή οικοδομήσιμο για όσο καιρό παραμένει η εκκρεμότητα αυτή της τακτοποίησης.
 10. Καλημέρα και καλή χρονιά, ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, αν επιτρέπεται να γίνει κανονικά η μεταβίβαση ενός ακινήτου το οποίο όμως έχει υποχρέωση προσκύρωσης από την εφαρμογή του πολεοδομικού διαγράμματος (και να μεταβιβαστεί αυτή η υποχρέωση στον αγοραστή) ή αν θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πράξη αυτής της προσκύρωσης από τον πελάτη μου προτού μεταβιβάσει το ακίνητο. Κάποιες λεπτομέρειες που ίσως να έχουν σημασία είναι ότι: α) το ακίνητο είναι ουσιαστικά ένα κτίσμα, β) βρίσκεται εντός οικισμού, γ) η προσκυρωθείσα έκταση που προκύπτει από την εφαρμογή ενός πολύ παλαιού πολεοδομικού διαγράμματος είναι υποχρέωση προς το δημόσιο. Ευχαριστώ....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.