Jump to content

thief7710

Core Members
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

thief7710 last won the day on March 22

thief7710 had the most liked content!

Community Reputation

29 Καλή

3 Followers

About thief7710

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Λαρισα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εγώ πάντως είχα ρωτήσει τότε την Υποθηκοφύλακα της περιοχής μου αν θα μεταγράψει το συμβόλαιο αν το ΚΑΕΚ που γραφει το αποδεικτικό είναι λάθος (οχι απλα λάθος αλλα και σε άλλο ΟΤΑ) και μου είχε απαντήσει "Φυσικά και όχι". Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο στην Κτηματολόγιο όταν είπα οτι η απάντηση του helpdesk ηταν να διαλέξω ένα τυχαίο ΚΑΕΚ είπε "αυτό είναι εντελώς λάθος"
 2. Για μένα το λάθος είναι στα συμβόλαια. Τι πάει να πει "απο 1/3 ο καθένας"? Ο ένας απο τους 3 πρέπει να έχει λίγο παραπάνω πως να το κάνουμε?
 3. Το θυμάμαι. Το πρόβλημα είναι οτι δεν βρήκαμε λύση αλλα πατέντα! Το να σε βάζει να διαλέξεις υποχρεωτικά ΚΑΕΚ ενώ δεν έχεις είναι λάθος του συστήματος το οποίο απο οτι βλέπω θα λυθεί μόνο οταν τελείωσει η κτηματογράφηση παντού
 4. Οχι κανένα νεότερο. Τότε είχα βάλει ημερομηνία Ιουνίου τελικά.
 5. Ακριβώς επειδή μας διαβάζουν και άλλοι θα πρέπει να υπάρχει μια κάποια συνεργασία και ευγένεια μεταξύ μας και όχι ο ένας να προσπαθεί να βγάλει τον άλλο άσχετο η κομπογιαννίτη. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλός στη δουλειά μου και με εκνευρίζουν οι άσχετοι» και στο «είμαι σνομπ-προσβλητικός χωρίς λόγο»
 6. δεν την έβαλα εγώ την αρνητική αν αυτό εννοείς
 7. Άσχετο ποιο εμβαδόν θα επιλέξεις εσύ να γράψεις στο πεδίο "Εμβαδόν σε τ.μ." (τίτλου-τοπογραφικού κτλ) στο έντυπο Δ1, η τιμή που θα συμπληρώσεις, όταν γίνεται η επεξεργασία μπαίνει στο πεδίο "Εμβαδόν δήλωσης". Η συζήτηση για αυτό το πεδίο γίνεται. Τελευταία σελίδα προφανώς και μπορείς να συμπληρώσεις το εμβαδόν τοπογραφικού. Στο πεδίο "Εμβαδόν σε τ.μ." όμως συμπληρώνεις το εμβαδόν που επιθυμείς να σου αποδοθεί, το εμβαδόν που "διεκδικείς" αν θέλεις, το οποίο μπορεί να μην ταιριάζει με αυτό του τίτλου γιατί πχ ο τίτλος γράφει "2000 τμ ή όσο είναι" και εσύ τώρα το έχεις μετρήσει πλέον και ξέρεις ότι δεν είναι 2000 τμ.
 8. Πραγματικό εμβαδόν είναι για μένα το τελευταίο μετρημένο. Αν έκανες τοπογραφικό διάγραμμα σήμερα αυτό είναι το πραγματικό εμβαδόν. Αν κάνεις αύριο άλλο τοπογραφικό εκείνο θα είναι το νέο πραγματικό. Αυτό το οποίο αποδέχεται ως ορθό ο πελάτης και προχωράει σε ένα συμβόλαιο. Αυτό το οποίο αποδέχεται η πολεοδομία και σου δίνει άδεια δόμησης. Στην τελική πραγματικό εμβαδόν είναι η απάντηση που θα δώσω στον πελάτη μου όταν με ρωτήσει "πόσο το έβγαλες". Καλή η επιστήμη, είμαι ψείρας, δεν μετράω από το γραφείο, δεν κάνω τοπογραφικά για 20 ευρώ, σπάζομαι με όλους τους άσχετους που κάνουν τοπογραφικά, ξέρω ότι δεν κάνω τοπογραφικά σε ΕΓΣΑ απλά και μόνο επειδή έχω ένα gps κτλ κτλ, αλλά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι μερικοί από εμάς εδώ μέσα προσπαθούμε να αναγάγουμε αυτό που κάνουμε στην απόλυτη αλήθεια του σύμπαντος, την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα της ζωής και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Αφήστε και καμιά λέξη να πέσει κάτω. Σοβαρά μιλάμε δηλαδή? Μιλάμε μεταξύ μας μηχανικοί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοούμε με την φράση "πραγματικό εμβαδόν"? Πρέπει να φτάσει σε παραφυσικό επίπεδο η συζήτηση για κάτι τόσο απλό? Δεν ξέρουμε ΟΛΟΙ μας ότι αν μετρήσουμε κάτι 10 φορές θα βγάλουμε 10 διαφορετικά εμβαδά; (Κλείνω το off topic) Georgegaleos οι 3 τιμές εμβαδού που αναφέρω δεν υπάρχουν στην δήλωση που κάνεις. Στην δήλωση έχει ένα πεδίο στο οποίο συμπληρώνεις το "Εμβαδόν δήλωσης". Αυτό δηλώνεις. Το εμβαδόν που αναφέρει ο τίτλος σου είναι το "Εμβαδόν τίτλου" και το εμβαδόν που αναφέρει το τοπογραφικό το "Εμβαδόν τοπογραφικού". Οι 3 αυτές διαφορετικές τιμές υπάρχουν στο πρόγραμμα όπου γίνεται η επεξεργασία των δηλώσεων από τον ανάδοχο.
 9. Απλά και ωραία θα σας πω το εξής. Σαν εμβαδό στη δήλωση σας θα βάλετε το πραγματικό=εμβαδόν του τοπογραφικού. κατα την επεξεργασία στην καρτέλα κάθε δικαιώματος υπάρχουν 3 διαφορετικά εμβαδα. Εμβαδον δηλωσης Εμβαδον τίτλου Εμβαδον τοπογραφικου Επιλεγουμε ένα από τα 3 και η σύγκριση για την επιτρεπτή απόκλιση (η οποία χοντρικά είναι 7% του εμβαδού ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ) γίνεται ανάμεσα στο επιλεγμένο εμβαδον και το εμβαδό του ΚΑΕΚ (εμβαδον κτηματογράφησης) οποτε με το Κτηματολόγιο τουλάχιστον δεν έχετε κανένα πρόβλημα.
 10. Γιατί να μην κάνει αποποίηση κληρονομιάς αφού όπως είπες δεν θέλει να έχει καμιά σχέση με αυτά τα ακίνητα? Edit:άκυρο. Δεν μπορεί να κάνει πλέον ε?
 11. Μίλησα με το δασαρχείο. Έγινε μια κίνηση και πήραν λέει τα όρια Αναδασμών και Διανομών απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφαίρεσαν τα δασικά πολύγωνα που έπεφταν εκεί μέσα. Αυτό το νέο αρχείο χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρώσει τους αγρότες και με βάση αυτό το αρχείο θα διορθωθούν και οι δασικοί χάρτες στην επόμενη αναμόρφωση. Μέχρι τότε όμως πάμε με ότι βλέπουμε στην σελίδα με τους κυρωμένους της ΕΚΧΑ. Αυτά που λέω αφορούν την Θεσσαλία σίγουρα. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι ανάλογο και αλλού. Μακάρι, που δεν το νομίζω, τα όρια που χρησιμοποίησαν αυτή την φορά να είναι σωστά.
 12. Καλησπέρα σε όλους. Στον Νομό Λάρισας έχουμε από τον Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά του 2017 μερική κύρωση δασικών χαρτών. Έχω πελάτες αυτή τη στιγμή που μου λένε ότι ενώ εγώ βλέπω ότι τεμάχια αναδασμού πέφτουν μέσα σε δασικές εκτάσεις σύμφωνα με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες στο site της ΕΚΧΑ, αυτοί λένε ότι "έκανε μια κίνηση η Περιφέρεια" και πως "ο,τι είναι σε αναδασμό το "καθάρισαν" και πλέον δεν έιναι δασικό". Πήρα λοιπόν τηλέφωνο έναν απο αυτούς που ενημέρωσε σχετικά του αγρότες της περιοχής (μάλλον γεωπόνος) και μου είπε οτι όντως "καθάρισαν" και δεν είναι πλέον δασικά τα τεμάχια αναδασμών-διανομών, στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? Η αλλαγή που έγινε στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα περαστεί και στους κυρωμένους δασικούς χάρτες της ΕΚΧΑ, και αν ναί χωρίς να κάνουν αίτηση στο δασαρχείο όσοι έχουν τεμάχια αναδασμών-διανομών που είναι δασικά? Προφανώς μέχρι η αλλαγή να εμφανιστεί στο site της ΕΚΧΑ εμείς δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή.
 13. Κάτσε να περάσουν 2-3 μήνες και να είναι στο 20% η συλλογή και να δεις πως θα περνούν και «δάχτυλα στην οθόνη»
 14. Να πω και εγώ τη γνώμη μου για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις. Επειδή δουλεύω απο το 2009 σε εταιρία που κάνει Κτηματολόγια, όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις που έχω δει είχαν θέματα. Το πιο συχνό πρόβλημα ήταν με τα συμβόλαια, που στην εφαρμογή που δουλεύαμε ποτέ δεν μπορούσες να δεις τα σαρωμένα έγγραφα. Δεν θα μιλήσω για εντοπισμούς κτλ. Βέβαια τότε έκανες την δήλωση ηλεκτρονικά και έστελνες τα έγγραφα ταχυδρομικά. Την καινούργια εφαρμογή δεν την έχω δει ακόμα και ίσως είμαι άδικος αλλά σίγουρα τα δικαιώματα της οικογένειας μου που θα κάνω τώρα θα πάω στο γραφείο να τα δώσω ο ίδιος. Επίσης στο γραφείο της περιοχής που με αφορά, κάνουν μια καινούργια "πατέντα" όπου αν ένα συμβόλαιο αφορά 3-4 άτομα και πας τις δηλώσεις τους ταυτόχρονα κρατάνε το συμβόλαιο μόνο μία φορά, στη μια δήλωση, και στις υπόλοιπες γράφουν "το συμβόλαιο βρίσκεται στην τάδε δήλωση". Κόβω το χέρι μου ότι αυτό, και άλλες πολλές πατέντες, τις κάνουν για να μειώσουν την δουλεία μετά τις δηλώσεις (διότι είναι μεγάλες οι εκπτώσεις Άρη) αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι δηλώσεις χωρίς συμβόλαιο θα έρθουν αύριο μεθαύριο με άκυρα τα δικαιώματα "λόγω μη θεμελίωσης".
 15. Δεν ξέρω Δημήτρη σε τι προγραμμα θέλουν να μπουν, αν έχουν κάποιο περιορισμό στον ΟΣΔΕ η τι άλλο θέλουν να κάνουν. Είναι ένα τεράστιο χωράφι αναδασμού που του έχουν σκίσει τα πρεκια το κόβουν και το ράβουν όλη την ώρα Μια άλλη ερώτηση: στιγμιαία κατάτμηση κομματιού μικρότερου από 10.000 τμ το οποίο θα ενωθεί σε όμορο επιτρέπεται;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.