Μετάβαση στο περιεχόμενο

thief7710

Members
 • Περιεχόμενα

  195
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

18 Ουδέτερη

3 Ακόλουθοι

Σχετικά thief7710

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Λαρισα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Κάτσε να περάσουν 2-3 μήνες και να είναι στο 20% η συλλογή και να δεις πως θα περνούν και «δάχτυλα στην οθόνη»
 2. Να πω και εγώ τη γνώμη μου για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις. Επειδή δουλεύω απο το 2009 σε εταιρία που κάνει Κτηματολόγια, όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις που έχω δει είχαν θέματα. Το πιο συχνό πρόβλημα ήταν με τα συμβόλαια, που στην εφαρμογή που δουλεύαμε ποτέ δεν μπορούσες να δεις τα σαρωμένα έγγραφα. Δεν θα μιλήσω για εντοπισμούς κτλ. Βέβαια τότε έκανες την δήλωση ηλεκτρονικά και έστελνες τα έγγραφα ταχυδρομικά. Την καινούργια εφαρμογή δεν την έχω δει ακόμα και ίσως είμαι άδικος αλλά σίγουρα τα δικαιώματα της οικογένειας μου που θα κάνω τώρα θα πάω στο γραφείο να τα δώσω ο ίδιος. Επίσης στο γραφείο της περιοχής που με αφορά, κάνουν μια καινούργια "πατέντα" όπου αν ένα συμβόλαιο αφορά 3-4 άτομα και πας τις δηλώσεις τους ταυτόχρονα κρατάνε το συμβόλαιο μόνο μία φορά, στη μια δήλωση, και στις υπόλοιπες γράφουν "το συμβόλαιο βρίσκεται στην τάδε δήλωση". Κόβω το χέρι μου ότι αυτό, και άλλες πολλές πατέντες, τις κάνουν για να μειώσουν την δουλεία μετά τις δηλώσεις (διότι είναι μεγάλες οι εκπτώσεις Άρη) αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι δηλώσεις χωρίς συμβόλαιο θα έρθουν αύριο μεθαύριο με άκυρα τα δικαιώματα "λόγω μη θεμελίωσης".
 3. Δεν ξέρω Δημήτρη σε τι προγραμμα θέλουν να μπουν, αν έχουν κάποιο περιορισμό στον ΟΣΔΕ η τι άλλο θέλουν να κάνουν. Είναι ένα τεράστιο χωράφι αναδασμού που του έχουν σκίσει τα πρεκια το κόβουν και το ράβουν όλη την ώρα Μια άλλη ερώτηση: στιγμιαία κατάτμηση κομματιού μικρότερου από 10.000 τμ το οποίο θα ενωθεί σε όμορο επιτρέπεται;
 4. Αν έχω ένα τεμάχιο 50.000τμ μπορώ από αυτό να κόψω 20.000τμ τυφλό; Μιλάμε για χωράφι όποτε δεν ενδιαφέρει η οικοδομησιμοτητα. Κάνουν μεταβιβάσεις μεταξύ τους πατέρας γιος για να μπούνε σε προγράμματα επιδοτήσεων.
 5. Εγώ θα κάνω την έρευνα μου. Το θέμα είναι έχει νόημα η έρευνα η ό,τι κι αν είναι το τμήμα μπροστά δεν έχω οικοδομησιμότητα? Να ξέρω τι ψάχνω τουλάχιστον.
 6. Δεν ξέρω καν αν είναι κοινοτική έκταση, για αυτό είπα πιο πάνω "αν αποδειχθεί". Η ερώτηση μου είναι υπάρχει κάποιος χαρακτήρας τον οποίο αν έχει αυτή η έκταση το οικόπεδο παίρνει οικοδομησιμότητα. Πχ αν είναι κοινοτικό οικόπεδο φαντάζομαι δεν μου κάνει γιατι αύριο μεθαύριο μπορεί να χτιστεί εκεί κάποιο κοινοτικό κτίριο η να πουληθεί σε ιδιώτη. Αν όμως είναι "πάρκο", "πλατεία" κτλ θα μπορούσα να πω οτι έχω πρόσωπο σε ΚΧ και αρα είναι οικοδομήσιμο?
 7. Άλλη μια ερώτηση. Οικόπεδο το οποίο έχει πρόσωπο σε κοινοτική έκταση θεωρώ οτι έχει πρόσωπο σε ΚΧ και άρα είναι οικοδομήσιμο? Συγκεκριμένα, αν αποδειχθεί ότι όντως μιλάμε για κοινοτική έκταση, το οικόπεδο με κίτρινο χρώμα βλέπει μόνο στην έκταση με διαγράμμιση που δείχνω, η οποία παρεμβάλλεται ανάμεσα στο οικόπεδο και τον δρόμο. Έχει οικοδομησιμότητα?
 8. Καλησπέρα σε όλους. Στην εικόνα φαίνεται ένα οικόπεδο με κτίσμα σε οριοθετημένο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Το εμβαδόν του είναι περίπου 1200 τμ και η αρτιότητα σύμφωνα με την απόφαση νομάρχη είναι 500 τ.μ. και φυσικά ημερομηνία δημιουργίας του είναι πριν από το 1980. Οπως φαίνεται στο οικόπεδο φτάνει και σταματάει δρόμος πλάτους 4μ. (Φαινεται σε παλιό τοπογραφικό του όμορου ιδιοκτήτη ο δρόμος και αναφέρεται και σε συμβόλαιο). Το ερώτημα μου είναι το εξής. Η πλευρά η οποία έρχεται σε επαφή με το δρόμο, έρχεται σε επαφή σε όλο της το μήκος (4,65μ) και το πλάτος του δρόμου μπροστά από το οικόπεδο είναι >4μ αφού στην ουσία δεν έχω απέναντι κάποια ιδιοκτησία. Μπορω να θεωρήσω λοιπόν ότι είναι οικοδομήσιμο? Νίωθω μεν ότι "ναι ακριβώς αυτό λέει ο νόμος" αλλά από την άλλη ότι χρησιμοποιώ παραθυράκι για να αποκτήσω οικοδομήσιμοτητα με "το ζόρι"
 9. Κάπου σε κάποιο νόμο-εγκύκλιο δεν λέει ότι κατά παρέκκλιση άρτια που συνενώνονται δεν χάνουν την παρέκκλιση αν το τελικό δεν είναι και πάλι άρτιο κατά κανόνα?
 10. Αυτό αφορά τις πλάγιες αποστάσεις Δημήτρη. Εγώ θέλω το βάθος του γηπέδου. Στην παρέκκλιση για τα προ του 78 θέλει βάθος 40μ. Εμένα το τριγωνικό γεωτεμάχιο έχει βάθος 63μ. (Το ύψος από την πίσω κορυφή στο πρόσωπο του γεωτεμαχίου) Αν όμως πρέπει να πάρω το 60% αυτού πέφτω στα 37,5μ όποτε δεν έχω το απαιτούμενο βάθος.
 11. Τελικά (αφού μίλησα με τον κύριο που έφτιαξε το ΓΠΣ) η παρεκκλίσεις καταργούνται μόνο για συγκεκριμένες χρήσεις. Για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις συνεχίζουν να ισχύουν. Μια άλλη ερώτηση τώρα: Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΓΟΚ του 73 βάθος τριγωνικού οικοπέδου, λέει, παίρνουμε το 60% του υψος του τριγώνου επί του προσώπου. Ισχύει και για τα εκτός σχεδίου αυτός ο ορισμός?
 12. Εφόσον έγινε απαλλοτρίωση χρόνος δημιουργίας του τεμαχίου που υπάρχει σήμερα είναι ο χρόνος συντέλεσης της απαλλοτρίωσης. Ο χρόνος κύρωσης της αρχικής διανομής είναι ο χρόνος δημιουργίας του αρχικού τεμαχίου πριν την απαλλοτρίωση. Για το ΓΠΣ τώρα βρήκα αυτόν που έκανε την μελέτη του ΓΠΣ και μου εξήγησε οτι όντως οι παρεκκλίσεις καταργήθηκαν ΑΛΛΑ για συγκεκριμένες μόνο χρήσεις γης (τις οποίες αναφέρει το ΦΕΚ). Για όλες τις υπόλοιπες επιτρεπτές χρήσεις ισχύουν οι παρεκκλίσεις ακόμα.
 13. Καλησπέρα σε όλους. Έχω την εξής περίπτωση. Τεμάχιο της αγροτικής διανομής Νίκαιας Λάρισας κόβεται σε δύο κομμάτια από την παλαιά πλέον εθνική οδό Λάρισας Αθήνας. Το ένα κομμάτι που έμεινε νότια του δρόμου έχει εμβαδόν 3791τμ. Η απαλλοτρίωση έγινε το 1963. Ας υποθέσουμε ότι αυτή είναι η ημερομηνία δημιουργίας του νέου τεμαχίου για αλλου είναι το θέμα. Στην περιοχή ίσχυει το ΓΠΣ πρώην δήμου Νίκαιας το οποίο για την συγκεκριμένη περιοχή λέει ότι : "ορίζεται ως κατώτατο όριο αρτιότητας τα 4000τμ." (ΦΕΚ 52ΑΑΠ/2014). Θεωρώ ότι καταργεί τις παρεκκλίσεις αυτή η πρόταση? Δεν αναφέρει τίποτα παραπάνω ούτε στην συνέχεια ούτε στις μεταβατικές διατάξεις για τις παρεκκλίσεις. Αν τις καταργεί τις παρεκκλίσεις το ΓΠΣ μπορώ στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω το άρθρο για την εκτός σχεδίου δόμηση που λέει ότι τεμάχια που ήταν άρτια πριν την απαλλοτρίωση και χάνουν την αρτιότητα λόγο της απαλλοτρίωσης θεωρούνται άρτια ή όχι επειδή το ΓΠΣ είναι μεταγενέστερο της απαλλοτρίωσης?
 14. Ναι αλλά βρήκα και αυτό: Εγγρ-84961/8-11-99 Εγγρ-84961/99 Απάντηση σε ερώτημα (Εκτός σχεδίου δόμηση, Ελάχιστο βάθος γηπέδου) Απαντώντας στο (α) σχετικό σας γνωρίζουμε ότι για τον έλεγχο της αρτιότητας των γηπέδων που βρίσκονται εκτός σχεδίου δεν τίθεται θέμα "υπολογισμού" του βάθους τους αφού το ίδιο το ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) για κάθε περίπτωση ελέγχου της αρτιότητας προσδιορίζει ως απαιτούμενο μέγεθος το ελάχιστο βάθος το οποίο ασφαλώς θα πρέπει να ελέγχεται γεωμετρικά με την κάθετη απόσταση σε κάθε σημείο του προσώπου των γηπέδων. Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι το ως άνω απαιτούμενο ελάχιστο βάθος αρκεί να υπάρχει σε μία θέση του γηπέδου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) ΤΜΗΜΑ β Το «σε μια θέση του γηπέδου» θεωρητικά με καλύπτει ενώ το «60% του ύψους του τριγώνου επι του προσώπου» μπορεί να με «κόβει» και το ένα έρχεται σε αντίθεση με το άλλο. Εκτός και αν το 60% του ύψους αφορά μονο οικόπεδα.
 15. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω πρόσωπο σε εθνική οδό. Δεν έχω 4000 τμ όποτε θα πάω με παρέκκλιση. Στην παρέκκλιση για τα προ του 1964 θέλει τουλάχιστον 35 μέτρα βάθος. Το γεωτεμάχιο που με απασχολεί είναι τρίγωνο. Το ύψος του τριγώνου από την πίσω κορυφή στο πρόσωπο είναι μεγαλύτερο από το απαραίτητο βάθος. Παίρνω αυτό σαν βάθος; Γιατί βρήκα και ένα έγγραφο του ΤΕΕ όπου λέει ότι στα τριγωνικά γεωτεμάχια σαν βάθος παίρνουμε το 60% του ύψους του τριγώνου. Ισχύει;
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.