Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

venetia

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

venetia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα. Εχω οικίσκους γεώτρησης κατασκευής 1974 α) 8,00 μ2 και ύψος 2,20 και β) 13,50 και υψος 2,40. Ισχύει η εγκύκλιος 6 με α.π. 771/24/1/1978 οπου αναφέρεται οτι δεν απαιτείται η έκδοση οικ. αδείας ή θα πρέπει να τακτοποιηθεί η μεν πρώτη με Κ3 και η δεύτερη με αναλυτικό 13,50μ2-9,00μ2 ; Ευχαριστώ.
  2. Εχω θετική εισήγηση ΥΠΠΟ, το ΣΑ μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά η πρέπει να ταυτιστεί με την εισήγηση του ΥΠΠΟ;
  3. Εχω θετική εισήγηση ΥΠΠΟ, το ΣΑ μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά η πρέπει να ταυτιστεί με την εισήγηση του ΥΠΠΟ;
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Μεταβίβαση αυθαιρέτου με ΟΑ 1971 που βρίσκεται σε ιστορικό τόπο. Ο φάκελλος βρίσκεται στο τοπικό συμβούλιο μνημείων Πελοποννήσου με τις εισηγήσεις αρχαιολογίας και Νεωτέρων μνημείων. Τι ακριβώς χρειάζεται για βεβαίωση μεταβίβασης? Αρκούν τα παρακάτω δύο βήματα ; Πηγαίνω στα διαθέσιμα ηλεκτρονικά αιτήματα επιλέγω "Έκδοση εντολής 30% για δικαιοπραξία" που αφορά σε "Δηλώσεις σε διατηρητέο κτίριο/παραδοσιακό οικισμό μετά την υποβολή στην αρμόδια Επιτροπή και πριν τη σχετική έγκριση". Στην "Αιτιολόγηση/Υ.Δ. μηχανικού" που μου ζητά αρκεί να αναφέρω τον αριθ. πρωτοκόλλου των επιτροπών και ότι πρόκειται για δικαιοπραξία; Ακόμα, γιατί το σύστημα δεν βγάζει "ηλεκτρονικό κωδικό ελέγχου" ενώ έχει πληρωθεί το παράβολο; Ευχαριστώ.
  5. Να ρωτήσω συνάδελφε σχετικά με άδεια μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε οικοδομή που υπάρχουν αυθαιρεσίες κατηγορίας 1. Η οικοδομή βρίσκεται σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί τόπος ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος. Εαν υποβάλω οριστική δήλωση τακτοποίησης και την αίτηση με τα δικαιολογητικά για γνωμοδότηση στην αρμοδία υπηρεσία του υπουργείου, μπορώ να πάρω άδεια μικρής κλίμακας πριν την γνωμοδότηση;
  6. Συνάδελφε μήπως γνωρίζεις την εγκύκλιο στην οποια αναφέρεται οτι χωρίς συσταση δηλώνω διαρρύθμιση; Συνάδελφε Pavlos, Έχω σε όροφο 2 αυτοτελείς ιδιοκτησίες που προκύπτουν από διαθήκη όπου ορίζονται ρητά οι κληρονόμοι εκάστου .Το ένα εξ αυτών είναι μεγαλύτερο κατά 15 μ2 εις βάρος του άλλου εκ κατασκευής .δεν υπάρχει σύσταση. Έχω διαμερισματωση η διαρρύθμιση; ΥΓ να συμπληρώσω, οτι έχω και αλλαγή της εξωτερικής διάστασης πέραν της ΟΓ <5 % και άλλες παραβάσεις, όπως ανοίγματα σε άλλη θέση υπέρβαση ύψους ορόφου <20% . Η άδεια είναι προ του 75.
  7. Τα διαμερίσματα με τα συγκεκριμένα μ2 υπάρχουν εκ κατασκευής. Ό πατέρας έκτισε ενα διώροφο (οπου και τα δύο διαμερίσματα ) και δεν έκανε ποτέ σύσταση. Ο συμβολαιογράφος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ορίζονται συγκεκριμένα διαμερίσματα σε συγκεκριμένους κληρονόμους. Μέτρησα και έδωσα τα σημερινά μ2 της ιδιοκτησίας . Προέκυψαν οι παραπάνω αυθαιρεσίες. Δεν υπήρχε σύσταση (χιλιοστά επί του οικοπέδου) ,μετά τις αποδοχές θα γίνει. Οπότε δεν πρόκειται για διαμερισματωση αλλά για διαρρύθμιση σύμφωνα με τις αναρτήσεις του φόρουμ . Μήπως γνωρίζεις σε ποιά εγκύκλιο αναφέρεται οτι δηλώνω μεταρρύθμιση όταν δεν έχω σύσταση και διαμερισματωση οταν εχω σύσταση ;
  8. Καλησπέρα Δημήτρη. Από αποδοχή διαθήκης που όριζε τις ιδιοκτησίες για τον κάθε κληρονόμο. Κάνουν αποδοχή και τακτοποίηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.