Jump to content

emnikol

Core Members
 • Posts

  419
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

emnikol last won the day on February 27 2018

emnikol had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

emnikol's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

175

Reputation

 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΥΦ 2021 Διάβασα αναλυτικά όλες τις απαντήσεις αλλά τελικά δεν κατάλαβα αν: 1) Έπρεπε να υποβάλουμε ΜΥΦ, δηλαδή, συγκεντρωτικές πελατών - προμηθευτών για το έτος 2021μέσω της εφαρμογής όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια κι αν ΝΑΙ μέχρι πότε; ή 2) Όχι, όπως είχε ανακοινωθεί στις 28 Μαρτίου 2022 από Δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ; 3) Αν έπρεπε να υποβληθεί και έχει παρέλθει η ημερομηνία υποβολής, μπορούμε να υποβάλουμε τώρα, δηλαδή εκπρόθεσμα; Σ΄ αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόστιμο; Αν ναι, πόσο; Ευχαριστώ
 2. Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι ακριβώς συμπληρώνουμε στις γραμμές που έχω βάλει ???? στην Νέα Υ.Δ.Ε., την οποία επισυνάπτω; Ευχαριστώ
 3. Εγώ θα το έπαιρνα 2 θερμικές ζώνες. Μία το ισόγειο με θέρμανση και ψύξη το scop και seer, αυτά του υπάρχοντος A/C κι αν θεωρήσω ότι έχει πολύ μικρή ισχύ για τον χώρο του ισογείου θα πρόσθετα και ένα δεύτερο με scop=seer=2.2 και μία το υπόγειο, όπου θα έβαζα για θέρμανση ηλεκτρικά σώματα και για ψύξη A/C ίσο με 0 KW και με seer=2.
 4. Αν το διαμέρισμα έχει σώματα καλοριφέρ που δεν έχουν αποκοπεί από το λέβητα δηλώνεις σαν σύστημα θέρμανσης τον λέβητα. Στο Buildingcert, στην "Εισαγωγή φύλλου συντήρησης, επιλέγεις "Όχι, δεν υφίσταται" Από τον πίνακα 4.2β σελίδα 107, ΤΟΤΕΕ 1, επιλέγεις πραγματικό βαθμό απόδοσης ngm ίσο με 0,75 ή με 0,80 , ανάλογα με την περίπτωση και μετά βρίσκεις τον τελικό συντελεστή ngen, s;ymfvna me thn TOTEE.
 5. Μήπως έχει καταχωρηθεί λάθος η τιμή; π.χ. αντί για 0,75 μπήκε 7,5 ή κάτι ανάλογο;
 6. Αν είναι η πρώτη φορά που ζητάς ανάκληση γι' αυτό το λόγο (λόγω λάθους) δεν θα φας πρόστιμο θεωρώ, μόνο...συμβουλή. Αν έχεις κάνεις κι άλλες ανακλήσεις και έχεις περάσει το όριο τότε πιθανόν. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τηλέφωνο στην ΕΥΕΠΕΝ και θα τους ρωτούσα χωρία να δώσω όνομα και μετά θα έβλεπα τι θα έκανα.
 7. Δεν ισχύει αυτό. Με το προσάρτημα αλλάζεις ΜΟΝΟ το σενάριο, δεν μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία του xml. Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να κάνει αίτηση ανάκλησης δηλώνοντας το συγκεκριμένο λάθος και ζητώντας να το διορθώσει με το νέο ΠΕΑ. (Εννοείται ότι αν ο προυπολογισμός επιτυγχάνεται έτσι όπως είναι δεν χρειάζεται να το αλλάξει, αλλά προφανώς δεν φτάνουν οι KWh ή δεν ανεβαίνει 3 κατηγορίες μς το υπάρχον ΠΕΑ
 8. Ερώτησεις (μερικές απλώς για επιβεβαίωση για να μην κάνω κάποιο σοβαρό λάθος): 1) Η επιθεώρηση θα αφορά ολόκληρο το κτήριο με χρήση μονοκατοικία (δηλαδή επιθεωρώ και το ισόγειο) ή μόνο Κτηριακή Μονάδα, διαμέρισμα που θα έχει ωφέλιμη και συνολική επιφάνεια ίση με τα m2 του Α' και του Β' ορόφου. 2) Ως συνολική επιφάνεια βάζω ισόγειο+Α'+Β' και ως ωφέλιμη μόνο Α'+Β' - κλιμακοστάσιο; 3) Tι γίνεται αν δεν συμφωνεί το πραγματικό εμβαδόν με το εμβαδόν της Ο.Α. ως προς την αίτηση της στο Εξοικονομώ; Αν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (π.χ. κλείσιμο ημιυπαίθριου), τότε το εμβαδόν που θα μετρήσεις και θα βάλεις στο ΠΕΑ μπορεί να διαφέρει από αυτό που αναφέρεται στην Ο.Α. (εννοείται ότι θα είναι καθαρά και όχι μικτά) μέχρι 6,99m2 4) Η εγκεκριμένη μελέτη θερμομόνωσης προέβλεπε μόνωση 4 cm σε πάχος τοίχου 20 cm. Εχω το δικαίωμα αν το πάχος του τοίχου βρεθεί μικρότερο να την αμφισβητήσω χωρίς να κάνω οπή στον τοίχο και να πάρω συντελεστή με προσαυξηση για θερμογέφυρες κατά Κ.Θ.Κ (0,9 W/m2K για εξωτ. τοίχο σε Α' ζώνη) ή μήπως με ανεπαρκή θερμομονωτική προστασία κατά ΚΘΚ; Με τη θερμομόνωση δώματος πως θα μπορούσα να το χειριστώ (τον έλεγχο ύπαρξης της και τον κατάλληλο U); 4) Αν κάνεις μόνο θερμοπρόσοψη αποκλείεται μάλλον να ανέβεις 3 κατηγορίες. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα συντελεστές τούβλα 0,85 / μπετόν 1,00 +0,2 θερμογέφυρες για να βοηθήσω το κτήριο..Αντίστοιχα για το δώμα θα έπαιρνα 0,95.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.