Jump to content

akis73

Συντονιστής
 • Posts

  8,137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  382

akis73 last won the day on May 26

akis73 had the most liked content!

Reputation

5,322 Υπεράριστη

About akis73

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

16,238 profile views
 1. akis73

  3dr.Steel

  Καλησπέρα, προσωπικά έχω το αντίστοιχο της 3dr για μπετόν, όμως το συγκεκριμένο δε το γνωρίζω. Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με την εταιρία θέτοντάς τους το ίδιο ερώτημα;
 2. Ευχαριστώ και πάλι Ηλία, έτσι θα προχωρήσω.
 3. Ηλία σε ευχαριστώ για την παρέμβαση σου, πχ. για το ένα ακίνητο κάνανε μισθωτήριο ως επαγγελματικό. Στην πράξη είναι αποθήκη πρώτων υλών και μηχανημάτων ζαχαρoπλαστικής και έχει μέσα ένα χώρο μη ανεξάρτητο και μικρότερο των 50τμ που λειτουργεί ως γραφείο/λογιστήριο. Εγώ με αυτό το σκεπτικό τους είπα να μη βγει καθόλου ΠΕΑ, αλλά αυτοί επανήρθαν και ζητάνε για όλο όπως προείπα. Η οικοδομική άδεια από την άλλη είναι του 1980 και αναγράφει "κατάστημα" στα εγκεκριμένα σχέδια. Με βάση τα γραφόμενα σου, καταλαβαίνω ότι καλύτερα να βγει ένα ΠΕΑ με χρήση "κάταστημα" ασχέτως της υφιστάμενης κατάστασης;
 4. Καλημέρα, θέλω να επανέρθω σε ένα θέμα που με έχει ταλαιπωρήσει πολύ στο παρελθόν και προέκυψε εκ νέου θέμα με το συγκεκριμένο. Μου φέρανε 3 ακίνητα για έκδοση ΠΕΑ για μίσθωση, για τα τα οποία και κατόπιν αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνται ως αποθήκες. Και στα 3 υπάρχουν χώροι γραφείων <50τμ χωρίς ανεξάρτητη είσοδο. Ενώ τους ενημέρωσα γραπτώς ότι τα ως άνω ακίνητα εξαιρούνται της έκδοσης ΠΕΑ, η δικηγόρος της εταιρίας επανήρθε λέγοντας ότι κάνω λάθος και επειδή στο μισθωτήριο και στο Ε9 της εταιρίας αναγράφεται επαγγελματική χρήση, υπάρχει υποχρέωση για έκδοση ΠΕΑ. Οπότε ξαναρωτάω, τελικά η χρήση με την οποία γίνεται ο έλεγχος, αφορά την ήδη εγκαταστημένη ή την αναγραφόμενη σε Ε9 και συμφωνητικά μίσθωσης;
 5. 1650. Για τρόπο εύρεσης από τους πίνακες του Υπουργείου ή με εμπορικό λογ/κό (googlare το).
 6. Τελικά όπως το ξαναβλέπω τώρα, δεν είναι διαμερισμάτωση...το δηλώνεις ως ΥΔ+ΥΚ και έλεγχο για παραβίαση Δ. Εξακολουθεί να ισχύει όμως το θέμα με το εκτός όγκου.
 7. Καλησπέρα, η σύγκριση γίνεται με την άδεια, οπότε ναι, έχεις διαμερισμάτωση στο υπόγειο. Το ότι συμπίπτει η σύσταση με την σημερινή κατάσταση απαλλάσει λογικά από την τροπ/ση της σύστασης. Όμως όλο το μπλοκ των αποθηκών αν είναι εκτός του νόμιμου όγκου, μπλέκει την κατάσταση...συνεννοήσου με την/τον συμβ/φο.
 8. Καλησπέρα, απαιτείται κανονικά ΣΑΥ-ΦΑΥ για τις εργασίες που περιγράφεις όπως και σύμβαση για διαχείρηση των αποβλήτων. Δυστυχώς έχεις μπάζα λόγω της καθαίρεσης και δεν υπάρχει κάποια ελάχιστη ποσότητα που να σε απαλάσσει.
 9. Καλησπέρα, το ανοιχτό στέγαστρο δεν υπολογίζεται ως υπ. δόμησης και κάλυψης. Θα πάει με αναλυτικό προϋπ/σμό σύμφωνα με το άρθρο 100, παρ.5. Αν δεν βρίσκεται μέσα σε προκήπιο τότε θα μπορούσες να το δήλωσεις ως 1 λοιπή παράβαση και κατ.4.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.