Jump to content

akis73

Συντονιστής
 • Posts

  7,711
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  320

Everything posted by akis73

 1. Καλημέρα, δυστυχώς έχω διαπιστώσει ότι όταν κάτι "πέφτει" στο σύστημα εντός ΠΣΚ, τότε συνήθως διορθώνεται την Δευτέρα το πρωί, αφού κανείς δεν είναι πρακτικά εκεί να το δει. Οπότε υπομονή από Δευτέρα αναγκαστικά...☹️
 2. Καλημέρα, αν κάνεις αναζήτηση θα δεις παλιότερο ποστ συν/φου που είχε ρωτήσει τότε (2014) στο BC: https://www.michanikos.gr/forums/topic/28302-απορίες-για-ενεργειακές-μελέτες-επιθεωρήσεις-και-πεα/?do=findComment&comment=693448 Αν εννοείς πως καταχωρείς το διπλό σύστημα στο τεε κενακ, τότε σε μία γραμμή ο θερμαντήρας, σε άλλη το τζάκι. Δίκτυο διανομής λογικά επειδή είναι τοπικό, βα=1. Στην αποθήκευση θα μπορούσες να θεωρήσεις ότι το καλοκαίρι θα δουλεύεις τον θερμαντήρα και τους άλλους μήνες το τζάκι.
 3. Καλησπέρα, η εργασία που περιγράφεις δεν καλύπτεται από ΕΕΔΜΚ οπότε άδεια δόμησης. Συνεννοήσου με την αρμόδια Υπηρεσία που το κήρυξε για το πως θα κινηθείς, κατά την γνώμη μου κακώς που δεν ειδοποιήθηκε πριν την καθαίρεση της μαρκίζας.
 4. Θα βγάλεις για τα γραφεία των 62 τμ που είναι < 250 τμ οπότε αρκεί η Α' τάξη.
 5. Καλησπέρα, μπορείς λόγω Α' τάξης, αλλά αν ο χώρος δεν έχει ανεξάρτητη είσοδο τότε ίσως δεν θέλει ΠΕΑ. Διάβασε το παρακάτω και την Εγκ. που είχε βγει. https://www.michanikos.gr/forums/topic/40231-εξαίρεση-από-έκδοση-πεα/page/10/
 6. Οι 9/10 διαχωρισμοί που έχω δει τουλάχιστον εδώ Θεσ/νίκη γίνονται έτσι. Ένα άλλο θέμα είναι ότι θα προκύψει υψομετρική διαφορά στο νέο μπάνιο (ή κάπου μέσα στον νέο χώρο) λόγω των κλίσεων, τουλάχιστον 10 εκ προκείμενου να δωθεί κλίση στην νέα αποχ/ση. Τώρα σε βάθος χρόνου πόσο θα αντέξει όλο αυτό, άλλο θέμα, επίσης στις περισσότερες ΕΕΔΜΚ διαχωρισμού που έχουν πέσει στα χέρια μου, δεν έχουν μέσα καν Η/Μ με το σκεπτικό ότι δεν γίνεται νέα μελέτη αλλά "ανανέωση" της υπάρχουσας.
 7. Καλησπέρα, στον ν.4178/13 υπήρχε αναφορά σε μία Εγκ. που έλεγε ότι αν η αλλαγή χρήσης έχει γίνει προ ΓΟΚ/85 τότε δεν ήθελε άδεια. Αντίστοιχα θα μπορούσες να ισχυριστείς το ίδιο σε συνδυασμό με το διορθωμένο Ε9 όπως λες. Προσωπικά δεν θεωρώ την ύπαρξη της ο.α. του 2000 πρόβλημα στην απόδειξη της παλαιότητας.
 8. Καλησπέρα, για το νο.1, από όσο θυμάμαι ξεχωριστά ήταν το παράβολο του Ν.1041. Για το νο.2, συνήθως το ποσοστό KH' που πάει στο Δήμο είναι 40% και το 60% πάει στην εφορία (όχι σε άλλο Δήμο). Το 40/60 δεν ισχύει όμως πάντα για αυτό ενημερώσου από το γραφείο φορολικών της αρμόδιας Υδομ. Σχετικά με το νο.3, μάλλον η πληρωμή του Δήμου που σου ζητάνε, είναι το υπόλοιπο της KH' εισφοράς;
 9. Ε θα κάνεις μία προσπάθεια αν βρεις διαστάσεις από αντίστοιχες εσωτ. μονάδες της ίδια περιόδου. Από τις φωτογραφίες πάντως φαίνεται χρονολογικά προ του 2000 και αρκετά πιο κάτω θα έλεγα.
 10. Καλημέρα, το είδες καλά γύρω γύρω αν υπάρχει κάποιο ταμπελάκι εκτός από αυτό που δείχνεις; Διαφορετικά μέτρα τις διαστάσεις της εσωτ. μονάδας και κάνε χοντρικά μία εκτίμηση της ισχύος με βάση αυτές. Το λογισμικό αν θυμάμαι καλά ούτως ή άλλως το COP/EER διαβάζει οπότε και αν πέσεις λίγο εξώ στην ισχύ δεν υπάρχει θέμα. Κλιμ/κο με ρούτερ και τηλέφωνο πρώτη φορά βλέπω.... 😛
 11. 4700/3500 αναλόγως που βλέπεις. Τα 3850 είναι η σημερινή τιμή, οπότε δεν μας ενδιαφέρει, όπως και το τι ίσχυε το 2007.
 12. Καλησπέρα, δεν έχει νόημα να αναθέσεις στον εαυτό σου. Θα μπορούσες να ανεβάσεις μία δήλωση ανάληψης και στο πεδίο της ανάθεσης να εξηγήσεις το ως άνω.
 13. Γειά σου, σωστά τα περιγράφεις, δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι στα βοηθητικά. Πρόσεξε μόνο το SCOP να είναι της μέσης ζώνης, αν χρειάζεσαι να καλύψεις ποσοστό της ζώνης σε Θ/Ψ με θεωρητικό σύστημα καθώς και την κατηγορία αυτοματισμών.
 14. Έχει κάποιες οδηγίες διανομής στο παρακάτω, δεν γνωρίζω αν βοηθάνε όμως: https://www.deddie.gr/media/9795/8δοδηγιεσ-διανομησ-59-60-83-118-127-128-132.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.