Jump to content
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

akis73

Συντονιστής
 • Posts

  8,082
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  370

Everything posted by akis73

 1. Καλημέρα, δεν προκύπτει από κάπου ότι οι εργασίες που αφορούν έγκριση εκτέλεσης εργασιών απαλλάσσονται της απογραφής στον ΕΦΚΑ. Οπότε γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κάνεις απογραφή κανονικά για τις εν λόγω εργασίες.
 2. Αντώνη, αν το σχέδιο είναι δύσκολο στο διάβασμα και δεν έχει χρησιμοποιηθεί η δήλωση για δικαιοπραξία, ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις από τον μηχανικό της δήλωσης να φτιάξει κάτι καλύτερο αλλά ίσως δεν βρεις ανταπόκριση. Αν δεν βρεις, δυστυχώς θα πρέπει να πας με το σχέδιο που έχεις.
 3. Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο ρητά, εσύ απλά βεβαιώνεις ότι για τις εν λόγω εργασίες δεν χρειάζεται έγκριση από κάποιον φορέα.
 4. Γειά σου, εγώ λέω πως ναι, θα μπορούσε να πάει ως εσωτ. χρωματισμοί αλλαγή δαπέδων και εσωτερικών αγωγών και εγκ/σεων. Το θέμα του ΣΔΑ και του ΕΦΚΑ θα το διαχιριστείς εκτός του e-άδειες.
 5. Καλησπέρα, δεν απαιτούνται όψεις αν δεν είσαι σε παραδοσιακό τμήμα πόλης κλπ. Καταθέτεις μία βεβαίωση περί μη αλλοίωσης όψεων κλπ.
 6. Καλημέρα, γνώμη μου είναι ότι εφόσον έχεις μάθει να κάνεις ΠΕΑ με το χέρι δεν αξίζει να αγοράσεις λογισμικό.
 7. Καλησπέρα σου, δεν στέκει αυτό που γράφεις... Εσύ τι ακριβώς θες να κάνεις αλλαγή επιβλέποντα ή και άλλες αλλαγές; Γράψε πιο λεπτομερώς τι ισχύει.
 8. Εκτός αντικειμενικού το 2015, άρα 900 (εκτός αν ήταν εκτός).
 9. Γειά και πάλι, δεν το θυμάμαι αυτό περί 20% του όγκου αλλά αν μιλάμε για χρήση απ/κη + λεβ/σιο από που προκύπτει ότι ο χώρος μπορεί να θεωρηθεί ως θερμαινόμενος; Mην κάνεις αυτή την θεώρηση...το ότι ειναι αυθαίρετος ο χώρος δεν επηρρεάζει την έκδοση ΠΕΑ, περιγράφεται κανονικά και αναγράφεις τον α/α δήλωσης αν έχει δηλωθεί σε νόμο ρύθμισης αυθαιρέτων. Αν το πατάρι επικοινωνεί με το ισόγειο όπως λες, τότε υπάρχει θερμική ροή και προστίθεται η επιφάνεια όπως περιγράφεις.
 10. Καλησπέρα, έχεις ανεξάρτητο κτίριο και όχι τμήμα κτιρίου, οπότε γνώμη μου είναι ότι περιγράφεις τον μ.θ. χώρο του υπογείου κανονικά (διαχωριστικές επιφάνειες κλπ) αφού δεν μπορείς να κάνει χρήση του U/2.
 11. Αντώνη όπως το έχεις σχεδιάσει, αν είσαι μέχρι το 2% είσαι οκ. Μεταξύ 2%-5% μπορείς ως κατ.3 Από 5% και πάνω θα πρέπει να δηλωθεί ως επιφάνεια.
 12. Καλημέρα Αντώνη, ορθώς για την κατ.3 αναφέρεις ότι δεν χρειαζόταν κάτοψη. Όμως πάντα υπήρχε εξαρχής το πρόβλημα σε δηλώσεις κατ.3 ή/και με λοιπές παραβάσεις ως προς τι κάτοψη θα μπει και λέγαμε ότι καλό θα ήταν να γίνεται και μία κάτοψη της υφιστάμενης κατάστασης, άσχετα που εκ του νόμου δεν ήταν απαραίτητο. Για την ΗΤΚ εγώ λέω ότι μάλον θέλει είτε κάνεις μία τώρα και ανοίγεις την δήλωση με την κατ.3, είτε βάζεις κάτοψη αποτύπωσης στα αρχεία της ΗΤΚ.
 13. Έχεις δίκιο 1000 ευρώ είναι, λάθος κατά την πληκτρολόγηση.
 14. Γειά και πάλι, ουσιαστικά έχεις αλλαγή στο περίγραμμα των ιδιοκτησιών και λόγω ΣΟΙ η διαμερισμάτωση προσωπικά μου φαίνεται ως σωστότερη επιλογή. Αυτό με το διπλάσιο οικόπεδο δεν το κατάλαβα, αλλά προφανώς δεν έχει σχέση με την αυθαίρετη συνένωση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.