Jump to content

akis73

Core Members
 • Posts

  6,870
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  228

Everything posted by akis73

 1. Αυτό ειναι κάτι πολύ απλότερο και μπορει να παραχθεί και με κολάζ με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας όπως πχ. Photoshop ή Gimp.
 2. Καλησπέρα προσωπικά από αυτά που γράφεις θα λάμβανα υπόψη στον υπολογισμό ΥΔ τα a) + b) με μία επιφύλαξη για τα των κατηγοριών 1 + 2 του c) και επειδή δεν μου έχει τύχει προσωπικά σε δήλωση να έχω τέτοιο έυρος παλαιωτήτων. Τα d) + e) δεν θα τα λάμβανα υπόψη.
 3. Γειά σου, ένα τοπογραφικό που να απεικονίζει την υφιστάμενη κατάσταση χρειάζεται, ανεξαρτήτου παλαιότητας.
 4. Άρα λες να βάλω την διαφορετική διαρρύθμιση ως 1 ΛΠ και να το πάω μέσω 4495, οκ σωστό σαν σκεπτικό. Όμως το ακίνητο είναι στο ιστορικό κέντρο και θα χρειαστεί να περάσει από Νεωτέρων + ΚΕΣΑΜΑΘ, μιλάμε για απίστευτη ταλαιπωρία και αν δουν τα εξωτ. ανοίγματα (τα οποία σωστά αναφέρεις να μην αναφερθούν) τότε μυρίζει τρελλό μπλέξιμο. Με βάση τα παραπάνω η ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω e-adeies φαντάζει πιο απλή σαν λύση, ή έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ μέχρι στιγμής.
 5. Καλησπέρα, έτσι όπως το περιγράφεις για γρήγορο σχετικά 3δ θες ένα πρόγραμμα bim ώστε να έχεις ψιλο έτοιμο το 3δ μοντέλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειαστούν εκ των υστέρων επεμβάσεις σε άλλο λογισμικό. Το Spirit που αναφέρουν πιο πάνω είναι καλό, αλλά δες και για κάτι σε Archicad, Revit, Sketchup. Μετά αν θες παραπάνω λειτουργικότητα σε 3δ και γρήγορη προσθήκη έξτρα αντικειμενών πας σε λύση Lumion, Lumen 3d κλπ. Όλα αυτά βέβαια θα εκτοξεύσουν το λειτουργικό σου κόστος και θέλουν πολλές ώρες εκμάθησης, οπότε κατέβασε demo από όλα για να δεις τι συνδυασμός σε βολεύει.
 6. Noμίζω ότι αυτό ειναι το σωστό εφόσον γίνεται και αναφορά στο νόμο, ότι δηλ. σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης χρειάζεται ενημέρωση της άδειας ώστε να προκύψει η υφιστάμενη κάτοψη με την έγκριση του e-adeies. Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι το ακίνητο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσ/νίκης και έγινε πρόσφατα αλλαγή των εξωτ. κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα χωρίς άρθρο 30 του Ν.4495/17, αλλά δεν νομίζω να επηρεάζει κάπου αυτό;
 7. Καλημέρα η δικιά σου προσέγγιση ειναι πιό σωστή, από την άλλη και οι υπεύθυνοι έχουν αφήσει το συγκεκριμένο, δηλ. τον υπολογισμό των ποσοστών κάλυψης στον αέρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία τουλάχιστον από όσο γνωρίζω εγώ.
 8. Καλησπέρα έχω περίπτωση γραφείου σε όροφο οικοδομής για σύνταξη ΗΤ λόγω δωρεάς. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι στο ακίνητο δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες αλλά πολύ μικρές διαφορές στην εσωτ. διαρρύθμιση, ήτοι μετατοπίσεις εσωτ. θυρών και κάποια γύψινα χωρίσματα. Επειδή η ΗΤ ζητάει κάτοψη της υφιστάμενης κατάστασης αυτό σημαίνει ότι: α) θα πρέπει να γίνει ενημέρωση έντυπης άδειας από το e-adeies ως προς την κάτοψη της ιδιοκτησίας ή β) να μπει κάτοψη της υφιστάμενης κατάστασης στην ΗΤ χωρίς ενημέρωση αλλά με υπόμνημα ότι "...συνοδεύει την ΗΤ με κωδικό ....κλπ. Ποιό από τα 2 είναι το σωστό γιατί έχω ακούσει και τις 2 απόψεις και έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 9. Καλησπέρα δεν το κατάλαβα αυτό με την θ.ζ. - υπνοδωμάτιο, εγώ αυτό που κάνω πχ. σε ένα διαμέρισμα αν έχει πχ. αντλία στο σαλόνι και στο ένα υπνοδωμάτιο αλλά όχι στο 2ο υ/δ ή στο λουτρό εκείνα θα τα καλύψω με το θεωρητικό σύστημα ποσοστιαία με βάση τα τετ. μέτρα. Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το ερώτημα.
 10. To πράματα είναι απλά, 1100 για εντός 900 για εκτός σχεδίου, επειδή το 2016 ήταν εκτός αντικειμενικού.
 11. Σωστό...για το 2016 εντός-εκτός 500...λάθος στο copy/paste προφανώς.
 12. Άλλό το εκτός σχεδίου άλλο το εκτός αντικειμενικού. Αν δεις στο αρχικό ποστ είχα δώσει 2 τιμές, αν μπήκε στο σχέδιο πολύ πρόσφατα τότε πολύ πιθανόν να χρειαστεί να λάβεις την τιμή για εκτός, τα 500 είναι σίγουρα λάθος, να πεις του συν/φου να τα διορθώσει μαζί με τα άλλα που έγραψες στο άλλο νήμα αλλιώς ρίξε άκυρο για πώληση...
 13. Γειά και πάλι ο συν/φος γιατί δεν συμφωνεί και τι τιμή έχει βάλει; Να το ξαναδώ αν είναι αλλά κατά 99,9% σωστό ειναι...
 14. Γειά και πάλι ο λόγος που ρώτησα για εντός/εκτός ειναι ώστε να είσαι 100% κατ.4, που φαίνεται ότι είσαι. Κατά τα άλλα ότι σου είπε ο συν/φος @ppanag πιο πάνω και ότι παραθέτεις εσύ μου φαίνεται σωστό. Προφανώς αυτά που έχει δηλώσει ο συν/φος που εκπροσωπεί των πωλητή είναι λάθος, τον ενημερώνεις ότι αν δεν προβούν σε διορθώσεις θα εισηγηθείς αρνητικά για την πώληση στον εντολέα σου.
 15. Καλησπέρα, διάβασε τις ΤΟΤΕΕ κυρίως την 1η και 2η, το παράδειγμα του ΤΕΕ με την πολυκατοικία (αν και είναι για ΜΕΑ και είναι αρκετά παλιό πλέον) κυκλοφορούν και μερικά παραδείγματα επιθεωρήσεων από παλαιότερα σεμινάρια όπως και οι ημερίδες του συλλόγου πιστοποιημένων ενεργειακών τις οποίες βρίσκω πολύ καλές. Αν θες κάτι άλλο μπορείς να ρωτήσεις και εδώ.
 16. 850 Λάθος τα 850...σωστή τιμή τα 500, ευχαριστώ τον @geo301 για την διόρθωση.
 17. Καλησπέρα, πράγματι πολύ περίεργο να υπάρχει τόσο μεγάλη απομείωση των διαστάσεων, είσαι σίγουρος ότι σου έχουν φέρει τους σωστούς ξυλοτύπους με σφραγίδα της Υπηρεσίας και όχι κάποια σχέδια από το προσωπικό αρχείο των ιδιοκτητών χωρίς θεώρηση; Αν οι διαφορές στις διαστάσεις προκύπτουν με αντιπαραβολή από τα αρχ/κά σχέδια, πήγαινε στην Υδομ και πάρε αντίγραφα όλης των ξυλοτύπων της στατικής μελέτης, δηλ. όλων των επιπέδων για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος. Αν και λογικά θα έχεις κάνει ήδη τα ως άνω.
 18. akis73

  Ti soft vs 4M

  Καλησπέρα, Δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά, δηλ. η 4Μ έχεις τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα λογικά θα υπάρχουν demo τα οποία θα μπορούν να σου προμηθεύσουν αμφότερες οι εταιρίες ώστε να διαπιστώσεις τι πραγματικά βολεύει εσένα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.