Μετάβαση στο περιεχόμενο

af.civileng

Core Members
  • Περιεχόμενα

    673
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.094 profile views

af.civileng's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας! Υπάρχει κάποιο πρότυπο σύμβασης ανάθεσης-ανάληψης έργου για νομιμοποίηση αυθαιρέτου με τον 4178 μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας ή χρησιμοποιούμε την κλασική σύμβαση για τα αυθαίρετα? Είναι αποπερατωμένο! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  3. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  4. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω τι έγγραφα και υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να ετοιμάσω για τον πελάτη για νομιμοποίηση αυθαιρέτου μέσω έκδοσης οικοδομικής άδειας! Επίσης η κατασκευή είναι του 1987 οπότε θα πάω με τους κανονισμούς που ίσχυαν τότε! Θα χρειαστεί κάποια έξτρα υπεύθυνη γι' αυτό από τον ιδιοκτήτη; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  5. Ναι, προϋφιστάμενο του 55 εννοώ... Έχω αποδειξη για παλαιότητα αυθαιρέτου προ 83... Οπότε τι ποσοστό υπέρβασης επιλέγω και τι κατηγορία?
  6. Καλησπέρα σας! Σε μη οικοδομήσιμο οικόπεδο 2000τμ έχω προϋφιστάμενο κτίσμα με βεβαίωση ΥΔΟΜ 25τμ. Επίσης έχω αυθαίρετο 32τμ. Στην ύπαρξη ΟΑ επιλέγω "ναι", σωστά? Στις κατηγορίες της αυθαίρετης δόμησης περνάω 100% - 200%? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  7. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα! Αν μπορείτε μία μικρή βοήθεια για επιβεβαίωση... Στο ίδιο ακίνητο έχω τακτοποίηση υπογείου που έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα χωρίς παλαιότητα, διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (ξεμπάζωμα και επέκταση μπαλκονιού) καθώς και μία υπέρβαση δόμησης και κάλυψης που κατασκευάστηκε βοηθητικός χώρος... Τέσσερα φύλλα καταγραφής δηλαδή... Μπορείτε να μου πείτε τι κατηγορία αυθαιρεσίας βάζω στο καθένα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  8. Μπορώ να αποδείξω παλαιότητα... Αλλά προφανώς και υπάρχει διαφορά στην δόμηση της βιομηχανίας και του κτήριου κατοικιών... Δεν συνυπήρξε ποτέ! Κατοικίες έχουν γίνει και ο ένας που θέλει να τακτοποιήσει την οριζόντιο που είναι ιδιοκτήτης το έχει νοικιασμένο χρόνια σε ευκτήριο οίκο...
  9. Καλημέρα σας... Αλλαγή χρήσης σε πολυκατοικία που έχει συσταθεί οριζόντιος ιδιοκτησία θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από βιομηχανία σε χώρο συνάθροισης κοινού... Πάει με αναλυτικό οπότε ένα 500άρικο ή με αλλαγή χρήσης; Ευχαριστώ προκαταβολικά
  10. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα! Αν μπορείτε μία μικρή βοήθεια για επιβεβαίωση... Στο ίδιο ακίνητο έχω τακτοποίηση υπογείου που έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα χωρίς παλαιότητα, διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις (ξεμπάζωμα και επέκταση μπαλκονιού) καθώς και μία υπέρβαση δόμησης και κάλυψης που κατασκευάστηκε βοηθητικός χώρος... Τέσσερα φύλλα καταγραφής δηλαδή... Μπορείτε να μου πείτε τι κατηγορία αυθαιρεσίας βάζω στο καθένα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  11. Δεν έχω πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ οπότε να μην το κάνω καθόλου και είμαι εντάξει? Κι ας έχω βγάλει ΑΑ έργου το οποίο έχω περάσει στο ΑΑ δήλωσης στο σύστημα αυθαιρέτων?
  12. Ευχαριστώ πολύ... Το γνωρίζω πως για τους ηχ δεν έχει υποχρέωση μεταφοράς αλλά ο ιδιοκτήτης θέλει να περάσει κι άλλες αυθαιρεσίες που δεν μπορούσε με τον παλιό νόμο... Και απ' όσο γνωρίζω του βγαίνει και φθηνότερα στο πρόστιμο μιας και δεν το έχει εξοφλήσει ακόμα...
  13. Καλησπέρα σας... Θα ήθελα να μάθω τις προθεσμίες ένταξης όσων αυθαιρέτων τακτοποιήθηκαν με τους δυο προηγούμενους νόμους (και αυτόν με τους ημιυπάιθριους και τον 4014)... Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  14. Το έχω περάσει από το σύστημα αμοιβών για να πάρω ΑΑ έργου... Τώρα πρέπει να πληρώσω και ΦΕΜ και κρατησεις ΕΜΠ-ΤΣΜΕΔΕ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.