Jump to content

architect_duth

Core Members
 • Content Count

  3,733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

architect_duth last won the day on September 24 2013

architect_duth had the most liked content!

Community Reputation

660 Εξαιρετική

About architect_duth

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,677 profile views
 1. Έχει ξανασυζητηθεί πολλάκις, αλλά δεν έβγαλα άκρη με το διάβασμα και τώρα που το βρήκα μπροστά μου θέλω να ρωτήσω για ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ λόγω προσθήκης ορόφου. Η άδεια (εκτός σχεδίου - εξαντλούσε τον ΣΔ) είχε πχ 200 τ.μ. ισόγειο με ύψος κτηρίου έως τη στέγη 4,00μ. (1,00μ. μπάζωμα και 3,00μ. η κατοικία). Λόγω 1 ορόφου, το επιτρεπόμενο ύψος ήταν 4,00μ. ΣΗΜΕΡΑ: Έχει χτιστεί επιπλέον όροφος 200τ.μ. ως προσθήκη καθ' ύψος, με ύψος ορόφου 3,00μ.. Το συνολικό ύψος κτηρίου έως τη νέα στέγη είναι 1+3+3= 7,00μ. Το επιτρεπόμενο ύψος για 2 ορόφους είναι 7,50μ. ΕΡΩΤΗΣΗ: Εκτός από την ΥΔ για τα 20
 2. Στη Χαλκιδική που θέλω να βγάλω μία άδεια νομιμοποίησης (με τον 4495 βέβαια) έχουμε πρόβλημα με τα δασικά. Έχει γίνει ένσταση, αλλά τώρα στη 2η ανάρτηση πάλι το δείχνει προβληματικό, διότι δεν έχουν εξεταστεί καν οι αρχικές ενστάσεις. Άρα, άδεια δεν βγαίνει, άρα για ποια 2 χρόνια λένε;;; Απλά και εδώ έχουμε ένα άγχος για όλες αυτές τις διορίες!!
 3. Για παράδειγμα, εμείς είχαμε αρχικά αρχικά κάνει αίτηση στο e-adeies ως ΚΑΤ. 3, γιατί τότε δεν ήμασταν σίγουροι η νομιμοποίηση ως τι θα πάει. Μετά, μας απάντησαν ότι πάει ως ΚΑΤ. 2. Μετά κάναμε αίτηση ως ΚΑΤ. 2, αλλά μας πρόλαβε τώρα τον Δεκέμβριο η αλλαγή του νόμου όπου τώρα θέλει ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ !!! Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τα 2 χρόνια του 4495, ακριβώς επειδή γίνεται γενικά ένας χαμός με τις υπηρεσίες κλπ λόγω του κορονοϊού και της γενικής κατάστασης (νομοθεσίας και πανδημίας).
 4. Στον 4495/17 που λέει για 2 χρόνια, να φανταστώ ότι ισχύει το ίδιο σκεπτικό; Τώρα με κορονοϊό κλπ, αυτό πως κ δεν έχει πάρει κάποια παράταση;; Έχω άδεια που η υποβολή στον 4495 έγινε Μάρτιο του 2019. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται τα 2 χρόνια. Άδεια τώρα μπορούμε να καταθέσουμε, γιατί μέχρι τώρα περιμέναμε τα δασικά κλπ. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάποιο πρόβλημα;;; Άραγε πότε κ ποιος ελέγχει τα 2 χρόνια;;
 5. Μια δήλωση πρέπει να υπάρχει. Την ανοίγεις πληρώνοντας 10€ κ βάζεις κ τα επιπλέον που βρήκες. Εάν έχεις αύξηση άνω του 20% (νομίζω), πας ΣΥΠΟΘΑ, όποτε προσοχή σ’ αυτό!!
 6. Καλά ήδη από πριν ήταν για γέλια!! Τώρα πλέον, επειδή είναι υποχρεωτικό στις αγγελίες, εγώ που ψάχνω σπίτι βρίσκω συνέχεια ότι "Είναι σε διαδικασία έκδοσης".
 7. Έτσι είναι. Οι αυθαιρεσίες του δίπλα δεν σε ενδιαφέρουν, αρκεί να έχεις σύσταση. Περί έκδοσης άδειας σε συνιδιοκτησία με σύσταση.pdf
 8. Μπήκα από περιέργεια να το δω... Ε δεν το λες και πανάκριβο... Απλησίαστο (για αποστασιόμετρο) θα το έλεγα!!! Πάντως, όντως φαίνεται να κάνει ΠΟΛΛΑ πράγματα!!!
 9. Δυστυχώς έτσι είναι. Εάν ο μηχανικός δεν γράφει πότε έγινε η αυθαιρεσία, τότε οι λογιστές (λόγω εφορίας - συμβολαιογράφου) βάζουν σαν έτος κατασκευής το τελευταίο δυνατό από τα φύλλα καταγραφής. Δλδ εάν η παλαιότητα είναι 1993-2003, θα βάλουν το 2003. Εάν είναι, όπως εσένα, 2004-2011, θα βάλουν 2011. Βλακεία μεγάλη, αλλά έτσι λέει η νομοθεσία για το Ε9. Δύο γραμμές στο Ε9 δεν νομίζω να είναι σωστό. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει, ζητάω από τον ιδιοκτήτη "σωστό" Ε9, το οποίο να προηγείται της υποβολής δήλωσης (σύμφωνα με την Εγκύκλιο που βγάλανε πέρυσι), οπότε από εκ
 10. Δεν έχω μπει ακόμη στην πλατφόρμα (θα μπω για ένα κατάστημα ιδιοκτησίας της μητέρας μου να δω) αλλά εάν ζητάνε κάτι τέτοιο είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΙ για ακόμη μία φορά! Για παράδειγμα, το δικό μας κατάστημα είναι νοικιασμένο προ ΚΕΝΑΚ... πάνω από 15 χρόνια!! Γιατί δλδ τώρα να απαιτείται να βάλω ΠΕΑ;;;; ΥΓ: Συγγνώμη, αλλά είμαι "φορτωμένος" καθώς -κλασικά- εξαιρεθήκαμε οι επιστήμονες από τα -έστω- 300€ της ενίσχυσης!!!
 11. Πώς θα κάνεις νέα δήλωση;;; Αφού τακτοποιείται ότι αυθαιρεσία ή αλλαγή χρήσης έχει γίνει πριν από τις 28/07/2011 !!! (πάνε 9 χρόνια από τότε!!!)
 12. Διαμερισμάτωση ενδεχομένως να μπορεί να κάνει νομίμως βάσει ΕΕΔΜΚ ή Ο.Α.. "Κάποια αυθαιρεσία"... νομίμως δεν μπορεί να κάνει, γιατί τακτοποιείται ότι είναι πριν το 2011...
 13. Καλησπέρα! Το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπως και αρκετά ακόμη χωριά στην Κασσάνδρα, δεν έχουν τιμή ζώνης. Συνεπώς, πηγαίνουν με την ελάχιστη της Π.Ε., δηλαδή τα 500€.
 14. Επειδή θεωρητικά είναι ο ίδιος νόμος (ο 4014, ο 4178 και ο 4495). Επειδή, όπως σου είπα, δεν θεωρώ σωστή την επιλεκτική τακτοποίηση, δεν το έκανα ποτέ και δεν μου χρειάστηκε ποτέ αυτό που ρωτάς. Ίσως να μην υπάρχει καν στο νόμο κάπου γραμμένο (η απαγόρευση ταυτόχρονα 4178 κ 4495), αλλά απλά να είναι "προφορική οδηγία" ή κάποια "οδηγία του ΤΕΕ". Περίμενε και κάποια άλλη απάντηση από κάποιον συνάδερφο που ενδεχομένως να έχει και το εδάφιο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.