Jump to content

MAKAP

Core Members
 • Posts

  3,131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

MAKAP last won the day on November 21 2021

MAKAP had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

6,300 profile views

MAKAP's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

416

Reputation

 1. 1. Ο ξάδελφος είναι κύριος κατά 100% του αυτοτελούς και ανεξάρτητου ορόφου της συγκεκριμένης οικοδομής και ούτε η σύζυγος και τα 2 ενήλικα παιδιά του έχουν κυριότητα σε άλλη κατοικία ή οικόπεδο. 2. Δεν πιστεύω ότι έχει πληρώσει τέλος υπαγωγής ή οποιοδήποτε άλλο παράβολο γιατί θα το έστελν να το πληρώσω εγώ (είμαι διαχειριστής των οικονομικών του ξαδέλφου). Σε κάθε περίπτωση, έμαθα πολλά από εσάς, ενημέρωσα τον ξάδελφο και του φαίνονται απίστευτα όλα αυτά.
 2. Ευχαριστώ και εσένα για τις ουσιαστικές απαντήσεις στο θέμα που με απασχολεί. 1. Το 10 πρόβλημα είναι ότι έστειλε την 20/10/22 το συμφωνητικό για υπογραφή με ημερομηνία την ίδια και περεχόμενο όπως το περιέγραψα παραπάνω (διαφορετικές αμοιβές κλπ). Επομένως, χρειάζεται επικοινωνία του ιδιοκτήτη με τον "μηχανικό" για την αμοιβή και όταν αυτό επιλυθεί να πτοχωρήσουν στις υπογραφές (σημειωτέον ότι το έστειλε ανυπόγραφο). Αλλά και σ' αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να υπογράψει αφού είναι κάτοικος εξωτερικού. 2. Έστειλε την ΥΔ για να την εκδώσω (μέσω gov.gr), στην οποία αναγράφει ότι ΔΕΝ είναι η κύρια και μοναδική κατοικία του! Αλλά αυτή είναι η κατοικία του στην Αθήνα, όποτε έρχεται, και γι' αυτήν πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δημοτικα τέλη, ΔΕΗ, τηλέφωνο και λοιπά έξοδα. 3. Έστειλε το ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ, με αρ. δήλωσης και κωδικό πληρωμής για 800€ περίπου. Αυτό ημαίνει ότι έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής; 4. Θα του ζητήσω το έντυπο υπαγωγής από το ηλ.συστημα του ΤΕΕ.
 3. Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για το χρόνο σου. Προφορικά ανατέθηκαν οι εργασίες που έγιναν πριν 2 χρόνια, καθώς και η τακτοποίηση των υπερβάσεων. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχε αρχίσει η διαδικασία τακτοποίησης τότε, πάγωσε και ξεκίνησε πάλι φέτος το καλοκαίρι. Πως μπορώ να μάθω αν έγινε αίτηση υπαγωγής στο ΤΕΕ?
 4. Περιγράφω, με λιγα λόγια, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξάδελφός μου. Με βάση τη σύσταση Ο.Ι. ανήγειρε το 1991 τον Β' όροφο στην ισόγεια πατρική οικοδομή (το ισόγειο και ο Α' ανήκουν στην αδελφή του). Η παράβαση που έκανε τότε ήταν 1) η υπέρβαση του εμβαδού του σαλονιού στην πρόσοψη της οικοδομής κατά 10,41 τμ και 2) η υπέρβαση του εμβαδού της κουζίνας κατά 7,96 τμ (κάλυψη της ασκεπούς βεράντας στο πίσω μέρος της οικοδομής), σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που συνέταξε ο εργολάβος (ΤΕΙ Δομικών Έργων), στον οποίο είχε αναθέσει πριν 2 χρόνια περίπου τις εργασίες μόνωσης, εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών κλπ και παράλληλα την τακτοποίηση των μικρών υπερβάσεων που είχε κάνει το 1991. Για διάφορους λόγους η διαδικασία πάγωσε και το καλοκαίρι ζήτησε τη συνέχισή της. 'Ελαβε προχθές μήνυμα για 1) την καταβολή 800€ περίπου για το πρόστιμο του ν. 4495/2017, 2) την έκδοση ΥΔ για τις παραπάνω υπερβάσεις, με την παρατήρηση ότι αυτές ολοκληρώθηκαν πριν από την 28/7/2011 και δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις του άρθρου 89, 3) την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης-ανάληψης έργου μεταξύ του εξαδέλφου μου (εργοδότη) και του "μηχανικού", στην οποία περιλαμβάνεται αμοιβή 1584€ (!!!), σύμφωνα με την οδηγία από 13/10/2011 του ΤΕΕ (!!!), η οποία (αμοιβή) συμφωνείται στο ποσό των 800€(!!!), και 4) την ανάλυση (υπολογισμό) της αμοιβής, η οποία προκύπτει με α) συντελεστή λ 0,23368 2012 Α' τρίμηνο, β) μονάδες= 3,39 ημέρες, γ) τιμή μονάδος 2000, συνολική αμοιβή 1584,35€ (!!!) και με ΦΠΑ 1964,59€ (!!!). Σημειώνω ότι ο "μηχανικός" προσθέτει και μια τελευταία παράγραφο για συμφωνηθείσα αμοιβή 500€ για το ΤΕΕ (!!!) Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα των τακτοποιήσεων αυθαιρέτων, αλλά γνωρίζω περιπτώσεις γνωστών και συγγενών που δεν αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα. Παρακαλώ για τις οδηγίες και συμβουλές σας, στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.
 5. Η νομοθεσία αναφέρει για "απόλυτη πλειοψηφία" και όχι συμφωνία ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών.
 6. Διάβασε το άρθρο 127 του ν. 4495/2017, για να απαντηθούν οι απορίες σου και να γνωρίζεις όλη τη διαδικασία.
 7. Αν θυμάμαι καλά, η υπόθεση των ημιυπαίθριων ενσωματώθηκε στην πολεοδομική νομοθεσία, με εισήγηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και όχι των εργολάβων.
 8. Επαναφέρω το θέμα, αφού είχαμε ένα περιστατικό στην πολυκατοικία πριν 2 μήνες, με ένα κεραυνό που έπεσε στην πολυκατοικία και στο διπλανό διώροφο. Προφανώς, τον τράβηξε ο ιστός των κεραιών και έκανε ζημιά στις πλακέτες του ασανσέρ, στο ρίξιμο των ασφασλειών στα διαμερίσματα και στα ρολόγια του ΔΕΔΔΗΕ στο υπόγειο και πολλές ζημιές σε κάθε διαμέρισμα (τηλεφωνία και ίντερνετ). Διάβασα μερικά posts αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο. Υπάρχει κάποια φτηνή και αποτελεσματική πρόταση;
 9. Εάν η δική σου θέση στάθμευσης περιορίζεται, στο συμβόλαιο αγοράς, στο εμβαδόν της και δεν περιλαμβάνει τη λωρίδα εισόδου, τότε το εμβαδόν της λωρίδας αυτής είναι κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας, όπως και η κοινή είσοδος στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, που γράφεις.
 10. Πρέπει να ξεβιδώσεις τις γωνιές που καλύπτουν τις μπαλκονόπορτες, να σηκώσεις κάθε μια προς τα επάνω, ώστε να μπορείς να την τραβήξεις έξω από τις ράγες και να την ακουμπήσεις κάπου στα σίγουρα (τραπέζι ή κάτι άλλο σχετικό). Στη συνέχεια ξεβιδώνεις τα ροδάκια και τα αντικαθιστάς με νέα βαρέως τύπου (μην τσιγκουνευτείς στα ροδάκια). Επανατοποθετείς την μπαλκονόπορτα. Αν δεν τόχεις, μην το προσπαθήσεις.
 11. Θέλω να προσθέσω μερικά ακόμη στοιχεία στο προηγούμενο post μου. Το συγκεκριμένο ΡΣ έχει υλοποιηθεί, σε μεγάλο βαθμό, στο έδαφος στα 60 χρόνια που πέρασαν από τότε. Στο e-poleodomia βλέπω ότι ΟΤ 94 πεικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Ηροδότου, Δημόκριτου, και στο Google Earth ότι έχουν ανεγερθεί 6 κατοικίες, προφανώς με ΟΑ που χορηγήθηκαν από την Πολεοδομία. Δύο οικόπεδα μόνον φαίνονται αδόμητα και το ΟΤ είναι πλήρως οριοθετημένο στο έδαφος, με τοιχοποιία και συρματοπλέγματα. Επομένως, δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.
 12. Δεν διαβάζεται το κείμενο του ΔΕ για να καταλάβουμε την ασυμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, και, ειδικά στην περιοχή των ΟΤ 94 και 95, φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί, με μαύρη γραμμή, τα προηγούμενα σχήματα των ΟΤ, που σημαίνει ότι τροποιήθηκε το προταθέν ΡΣ από το Υπουργείο, κατά την έγκριση. Παρατηρώ, επίσης ότι, στο ΟΤ 94 περιλαμβάνεται τριγωνομετρικό, το οποίο, αν εξακολουθεί να υπάρχει, μπορεί να βοηθήσει.
 13. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και συμβουλές. Είχα ησυχάσει τόσα χρόνια ότι, μετά την αποδοχή της προσφυγής στο Κτηματολόγιο και τη διαγραφή του δασικού τμήματος, δεν θα υπήρχε άλλο πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, η δασική "οικογένεια" σκέφτεται διαφορετικά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.