Jump to content

MAKAP

Core Members
 • Posts

  3,122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

MAKAP last won the day on November 21 2021

MAKAP had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

5,340 profile views

MAKAP's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

404

Reputation

 1. Εάν η δική σου θέση στάθμευσης περιορίζεται, στο συμβόλαιο αγοράς, στο εμβαδόν της και δεν περιλαμβάνει τη λωρίδα εισόδου, τότε το εμβαδόν της λωρίδας αυτής είναι κοινόχρηστος χώρος της πολυκατοικίας, όπως και η κοινή είσοδος στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, που γράφεις.
 2. Πρέπει να ξεβιδώσεις τις γωνιές που καλύπτουν τις μπαλκονόπορτες, να σηκώσεις κάθε μια προς τα επάνω, ώστε να μπορείς να την τραβήξεις έξω από τις ράγες και να την ακουμπήσεις κάπου στα σίγουρα (τραπέζι ή κάτι άλλο σχετικό). Στη συνέχεια ξεβιδώνεις τα ροδάκια και τα αντικαθιστάς με νέα βαρέως τύπου (μην τσιγκουνευτείς στα ροδάκια). Επανατοποθετείς την μπαλκονόπορτα. Αν δεν τόχεις, μην το προσπαθήσεις.
 3. Θέλω να προσθέσω μερικά ακόμη στοιχεία στο προηγούμενο post μου. Το συγκεκριμένο ΡΣ έχει υλοποιηθεί, σε μεγάλο βαθμό, στο έδαφος στα 60 χρόνια που πέρασαν από τότε. Στο e-poleodomia βλέπω ότι ΟΤ 94 πεικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Ηροδότου, Δημόκριτου, και στο Google Earth ότι έχουν ανεγερθεί 6 κατοικίες, προφανώς με ΟΑ που χορηγήθηκαν από την Πολεοδομία. Δύο οικόπεδα μόνον φαίνονται αδόμητα και το ΟΤ είναι πλήρως οριοθετημένο στο έδαφος, με τοιχοποιία και συρματοπλέγματα. Επομένως, δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.
 4. Δεν διαβάζεται το κείμενο του ΔΕ για να καταλάβουμε την ασυμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, και, ειδικά στην περιοχή των ΟΤ 94 και 95, φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί, με μαύρη γραμμή, τα προηγούμενα σχήματα των ΟΤ, που σημαίνει ότι τροποιήθηκε το προταθέν ΡΣ από το Υπουργείο, κατά την έγκριση. Παρατηρώ, επίσης ότι, στο ΟΤ 94 περιλαμβάνεται τριγωνομετρικό, το οποίο, αν εξακολουθεί να υπάρχει, μπορεί να βοηθήσει.
 5. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και συμβουλές. Είχα ησυχάσει τόσα χρόνια ότι, μετά την αποδοχή της προσφυγής στο Κτηματολόγιο και τη διαγραφή του δασικού τμήματος, δεν θα υπήρχε άλλο πρόβλημα, αλλά, δυστυχώς, η δασική "οικογένεια" σκέφτεται διαφορετικά.
 6. @leftkox 1. Αυτό το νούμερο έπαιρνα (μου το έδωσε υπάλληλος από άλλο δασαρχείο, για να μάθω πότε λήγει η προθεσμία στη συγκεκριμένη περιοχή), αλλά κάθε φορά κάποιος σήκωνε το ακουστικό και το έκλεινε. Θα προσπαθήσω πάλι, αν και δεν έχει νόημα πλέον αφού δόθηκε παράταση. 2. Είναι ξεκάθαρες οι προτάσεις σου και αυτό κατάλαβα χθες από επαφή με ένα γραφείο δασολόγου.
 7. Ναι, και σε σχέση με τα δασικά που έδειχναν στο Κτηματολόγιο το 2003, τότε το γεωτεμάχιο είχε μόνον ένα τμήμα δασικό που διαγράφηκε με την προσφυγή στην αρμόδια τριμελή επιτροπή, ενώ τώρα (ανάρτηση 2021) έχει δύο. Το 1ο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ΔΔ και καλύπτει στην ουσία 2 μεγάλα σε ηλικία πεύκα εκ των οποίων το ένα είναι φυτεμένο σε όμορο γεωτεμάχιο, που είναι σχεδόν καλυμμένο από πεύκα, και το άλλο μέσα στο υπόψη γεωτεμάχιο. Η έκταση που καλύπτει το τμήμα αυτό είναι περίπου ίση με εκείνη του 2003, αλλά επαναλαμβάνω ότι στο δασικό χάρτη προέρχεται από 2 πεύκα. Το άλλο (νέο σε σχέση με το 2003) είναι χαρακτηρισμένο ως ΔΑ. Συνολικά, υπάρχουν 3 διάσπαρτα πεύκα στο γεωτεμάχιο εμβαδού 1,8 στρ περίπου.
 8. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έχασα τη δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων για το δασικό χάρτη που καλύπτει την Αρτέμιδα Αττικής, πολύ περισσότερο αφού ο αρμόδιος υπάλληλος του δασαρχείου Πεντέλης, για τη λήξη της προθεσμίας, δεν απαντάει ποτέ στο τηλέφωνο (σηκώνει το ακουστικό και το βάζει αμέσως στη θέση του). Με δεδομένο ότι δεν είμαι ενεργός μηχανικός, πλέον, και δεν γνωρίζω τις διαδικασίες, μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου υποδείξει τη διαδικασία και αν χρειάζεται η συνδρομή δασολόγου ή όχι. Αν και το έχω αναφέρει μερικές φορές, πρόκειται για γεωτεμάχιο, για το οποίο είχα προσφύγει στην αρμόδια τριμελή επιτροπή, κατά τη διαδικασία εκπόνησης του Κτηματολογίου το 2003,και, μετά από αρκετή ταλαιπωρία και ακροάσεις, η επιτροπή δικαίωσε την προσφυγή. Κάθε συμβουλή δεκτή.
 9. Με αυτή την πληροφορία, το σενάριο της υποθετικής σιυ ερώτησης παίρνει άλλες διαστάσεις. Το αρχικό οικόπεδο έχει χωριστεί σε 2 τμήματα με κάθετη ιδιοκτησία, και στην υποθετική περίπτωση αύξησης του ΣΔ (που τη θεωρώ απίθανη, αφού δεν συνέβη σε καμία περιοχή της χώρας μετα τον περιορισμό των ΣΔ με νόμο του Μάνου), η απάντηση είναι ότι η υποθετική αύξηση του ΣΔ θα αφορά στο συνολικό αρχικό οικόπεδο, δηλαδή και στο άλλο τμήμα των 500/1000. Αυτό σημαίνει ότι ο μηχανικός που θα ασχοληθεί με το θέμα, θα πρέπει να υπολογίσει τη δομημένη επιφάνεια και στις 2 κάθετες και αν αυτή θα ξεπερνάει και το νέο ΣΔ, τα πράγματα μπεδεύονται ακόμη περισσότερο (αυθαίρετες κατασκευές κλπ). Συμπέρασμα: Μην αοασχολείς το μυαλό σου με αυτού του είδους τα υποθετικά σενάρια, πολύ περισσότερο αφού στα πλέον των 40 ετών διάστημα που πέρασε, κανένας υπουργός του ΥΠΕΧΩΔΕ/ΥΠΕΚΑ/ΚΛΊΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ή όπως αλλιώς ονομάζεται, δεν τόλμησε να ακουμπήσει αυτό το καυτό θέμα της αύξησης ΣΔ.
 10. Γνωρίζει κανείς πότε λήγει η προθεσμία αντιρρήσεων για την Αρτέμιδα Αττικής;
 11. Το ΦΕΚ 166/Α/2017 αφορά σε διορθώσεις σφαλμάτων του ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 165/Α/2017) για άσχετο θέμα. Ο σωστός νόμος είναι ο 4495/2017 έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 167/Α/3.11.2017.
 12. Ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση. Είχα πατήσει και το i αλλά δεν είχα βάλει τον κέρσορα πάνω στην έκταση.
 13. Ψάχνω να βρω στο ktimanet αναρτημένο δασικό χάρτη για να δω τους χαρακτηρισμούς (ΔΑ, ΔΔ κλπ) αλλά δεν εμφανίζονται. Τι κάνω λάθος;
 14. Ναι, είναι μια κωδικοποίηση, αλλά τα επίμαχα άρθρα μου θύμισαν αυτή την υπόθεση. Η κήρυξη της ζώνης προστασίας είναι παλιά (1963), αρκετές δεκαετίες πριν από την έγκριση της ΠΜ, αλλά άλλαξε 2 φορές όρια (παλαιά ήταν κύκλος με συγκεκριμένη ακτίνα, αργότερα με πολυγωνική που άφηνε εκτός το συγκεκριμένο τμήμα και τέλος το 1980 με αλλαγή της πολυγωνικής που περιέλαβε την κορυφή του λόφου πάνω από το ξενοδοχείο και έτσι περιέλαβε και το συγκεκριμένο τμήμα. Αυτή δεν είναι ζώνη Α προστασίας και τα περισσότερα αυθαίρετα υπήρχαν από τη δεκαετία του 1960.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.