Jump to content

MAKAP

Core Members
 • Posts

  3,086
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

MAKAP last won the day on August 1

MAKAP had the most liked content!

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

4,762 profile views

MAKAP's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

388

Reputation

 1. Υπάρχει νήμα για τη Δουλεία διόδου.
 2. 1. Για να γράφεις ότι το ΡΣ εγκρίθηκε πριν από το 1983, σημαίνει ότι το πλάτος της οδού δεν αναγράφεται στο σχέδιο αλλά προκύπτει έμμεσα, εκτιμώμενο με το κλιμακόμετρο. 2. Εκτός από τις τεχνικές εκθέσεις, εκδόθηκε το 1979 η εγκύκλιος Γ24/1979, με την οποία ορίστηκε η διαδικασία αποτύπωσης όλου του ΟΤ, για τον καθορισμό έστω και μιας ΡΓ αυτού του ΟΤ, και το αποτέλεσμα ονομάστηκε "Διάγραμμα εφαρμογής". Μήπως έχει εκδοθεί τέτοιο διάγραμμα στην περιοχή σου; Edit Δεν είχα διαβάσει το post του Pavlos33
 3. Θα ήταν χρήσιμο να έδινες περισσότερα στοιχεία για τον οικισμό (όνομα, ΦΕΚ έγκρισης ΡΣ κλπ), για να μπούμε στη λογική του προβλήματος που αντιμετωπίζεις.
 4. Βεβαίως, ο ΣΔ πολλών πλατειών της Αττικής και διατηρητέων κλπ μεταφέρθηκε σε Γιάννενα, Ρόδο κα άλλες πόλεις της χώρας. Η ιστορία αυτού του θεσμού είναι πολύ μεγάλη από το 1979 που ξεκίνησε από τον Μάνο.
 5. Βεβαίως, η εφαρμογή του νόμου για τη ΜΣΔ γινόταν για πολλές περιπτώσεις (διατηρητέα κτίρια, χαμηλά κτίρια, ναοί, πλατείες κλπ) και χωρίς περιορισμούς στους χώρους υποδοχής. Πολλές πόλεις ανοικοδομήθηκαν με ΜΣΔ, όπως Γλυφάδα, Βούλα κλπ στη δεκαετία του 1980 και μετά. Στη συνέχεια το ΣτΕ άρχισε να περιορίζει τις περιπτώσεις και να οριοθετεί την υποδοχή μέχρι την τελευταία απόφαση (πριν από 15-20 χρόνια περίπου) που όρισε ότι οι δήμοι πρέπει να ορίσουν τις ΖΥΣ. Κανένα δήμαρχος δεν προχώρησε στον καθορισμό ΖΥΣ μέχρι πρόσφατα που το Υπουργείο ξεκίνησε τις προδιαγραφές για τον ορισμό ΖΥΣ. Όλοι όσοι έχουν μείνει με τίτλους στα χέρια περιμένουν πότε θα επαναλειτουργήσει ο θεσμός της ΜΣΔ.
 6. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους, και καλή χρήση του βιβλίου στους τυχερούς.
 7. Εάν ρώτησες τον ΔΕΔΔΗΕ για το λοφαριασμό, λογικά και σωστά, απάντησε ότι αρμόδια είναι η ΔΕΗ. Εάν ρώτησες για τις ενδείξεις, εέιναι αδύνατο να σε παρέπεμψε στον πάροχο.
 8. Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. 1. Αρμόδιος για την καταμέτρηση της κατανάλωσης είναι ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι η ΔΕΗ. Αυτός δίνει στον πάροχο ενέργειας τις ενδείξεις και ο πάροχος εκδίδει λογαριασμό είτε εκκαθαριστικό είτε έναντι. Επομένως, για τις ενδείξεις κατανάλωσης των λογαριασμών πρέπει να απευθυνθείς στον ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σου. Σίγουρα, υπάρχει σοβαρό θέμα αν ο μετρητής σου δείχνει συνολική κατανάλωση 890kwh και οι λογαριασμοί αναγράφουν τις παραπάνω καταναλώσεις. 2. Κάθε λογαριασμός περιλαμβάνει τις χρεώσεις προμήθειας ρεύματος, τις λοιπές χρεώσεις και τις χρεώσεις δήμου-ΕΡΤ. 3. Δεν γράφεις αν έχεις μετρητή για Κανονικό και Νυκτερινό ή μόνο για Κανονικό. Δεν γράφεις αν κάποιος λογαρισμός περιλαμβάνει και την εγγύηση που για τη ΔΕΗ είναι 120€, αν θυμάμαι καλά. 4. Σημαντικός παράγοντας στο ποσό κάθε λογαριασμού είναι και η τιμή της kwh που έχεις συμφωνήσει με τη ΔΕΗ και αν το συμβόλαιο περιλαμβάνει όρο για αυξήσεις, ΟΤΣ κλπ. Σημαντικό είναι ότι η τιμή της kwh έχει αυξηθεί τελευταία στην αγορά ενέργειας.
 9. Η μόνη διαδικασία είναι η κατάθεση προσφυγής αριθμού ατόμων (όσο περισσότεροι τόσο το καλλίτερο), από τη συγκεκριμένη Ζώνη, ενώπιον του ΣτΕ. Χρειάζεται γερή τεκμηρίωση που θα αντικρούσει με στοιχεία την ΤΖ. Εννοείται ότι αν δεν υπάρξουν προσφεύγοντες από άλλες Ζώνες, του ίδιου δήμου, αυτές παραμένουν ως έχουν. Έχω συμμετάσχει 2 φορές σε παρόμοιες προσφυγές και κερδίσαμε. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδοθούν νέες αποφάσεις με ελαφρά μικρότερες ΤΖ. Και στις 2 περιπτώσεις το Δημόσιο επέστρεψε τη διαφορά του ΕΝΦΙΑ.
 10. Παιδεύτηκα σήμερα το πρωί για να καταφέρω να βρω τις νέες ΤΖ σε περιοχές που με ενδιέφεραν. Και το απόγευμα βλέπω αυτό το θησαυρό με τα καλούδια του. Στην ουσία τώρα. Οι αυξήσεις σε πολλές περιοχές είναι αρκετά υψηλές, αλλά με δεδομένο ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν θα αυξηθεί, με βάση τις σχετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις, πιστεύω ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ ώστε να ισορροπήσει στο συνολικό ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί. Θα υπάρξουν επιβαρύνσεις, βέβαια, στα δημοτικά τέλη και στις συναλλαγές που γίνονται με την αντικειμενική αξία.
 11. Η αναφορά γίνεται στα 20 μέλη της Επιτροπής η οποία άλλαξε τον Απρίλιο με 1) την αντικατάσταση 6 από τα αρχικά 20 μέλη και 2) την προσθήκη 5 ακόμη και η 20μελής έγινε 25μελής. https://www.insider.gr/tax-labour/163565/kodikopoieitai-i-horotaxiki-kai-poleodomiki-nomothesia-eos-telos-toy-etoys Η Επιτροπή που ολοκλήρωσε τον 1ο Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας είχε πολύ λιγότερα μέλη, με πρόεδρο τον Χρίστο Γεραρή, που εξελέγη Πρόεδρος του ΣτΕ (1999-2005), αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου.
 12. 1. Το username γράφεται με λατινικά στοιχεία και προκύπτει από αρχικά γράμματα του ονοματεπωνύμου. 2. Αναφέρομαι στο έργο της Κωδικοποίησης της Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας που επικυρώθηκε με το από 14/7/1999 πδ (ΦΕΚ 580/Δ/1999) και αποτελεί μέχρι σήμερα το βασικό εργαλείο αναφοράς στην πολυδαίδαλη πολεοδομική νομοθεσία. Η επιτροπή που ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την εργασία αυτή είχε ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο, που δεν περιοριζόταν μόνο στην απλή και συνηθισμένη κωδικοποίηση διατάξεων, αλλά και στην διαγραφή διατάξεων, όπως πχ του νδ περί σχεδίων πόλεων του 1923, οι οποίες είχαν ξεπεραστεί από το χρόνο αλλά τυπικά ήταν σε ισχύ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ανακοινώσεις για σύσταση νέας Επιτροπής, με αντικείμενο την κωικοποίηση των διατάξεων χωροταξίας και πολεοδομίας, αρχικά 20μελούς και πρόσφατα 25μελούς αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της ακόμη.
 13. Αν πληκτρολογήσεις αυτό το θέμα, το Google θα σου εμφανίσει 1ο τον Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας με τα άρθρα 102- 108 που αφορούν στο συγκεκριμένο ερώτημα. Και για να θυμηθούμε τα παλιά, ήμουν μέλος της Επιτροπής που ολοκλήρωσε αυτό το εξαιρετικό έργο.
 14. Είναι σπάνιο το εγκεκριμένο σε αυτή την κλίμακα, αλλά υπάρχουν κάποια. Αφού δεν υπάρχουν σταθερά στο ΟΤ που βρίσκεται το οικόπεδο, θέλει μεγάλη προσοχή το ΔΕ.
 15. Ναι, και συνεννοήθηκα με το Κτηματολογικό Γραφείο (δεν είναι στα online) για να εκδώσω αντίγραφα. Ευχαριστώ και πάλι.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.