Μετάβαση στο περιεχόμενο

MAKAP

Core Members
 • Περιεχόμενα

  3.008
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  25

MAKAP last won the day on Μάρτιος 24 2013

MAKAP had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

335 Πολύ καλή

Σχετικά MAKAP

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.795 profile views
 1. Δεν ξέρω τι εννοείς με το "έχει δοθεί εντολή" και αν έχεις κάνεις εσύ ή ο σύμβουλος μηχανικός σου τις σωστές ενέργειες. Εάν έχει εγκριθεί το δάνειο και έχεις υπογράψει τη σύμβαση, πρέπει να επιλέξεις τους προμηθευτές των παρεμβάσεων και να γράψεις στο σύστημα το τμήμα από το 70% της προκαταβολής που ορίσεις για τον καθένα, ώστε το σύνολο των προκαταβολών να μην ξεπερνάει το 70% του δανείου. Μετά τον ορισμό των προκαταβολών, θα εμφανιστεί στο λογαριασμό σου το ποσό (θα λάβεις και μήνυμα) και θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς των προμηθευτών τα αντίστοιχα ποσά.
 2. Πότε έληγε η προθεσμία, πόση παράταση ζήτησες (με ενδιαφέρει και ο λόγος, αλλά θα απαντήσεις και στο συνάδελφο)
 3. Στις παρεμβάσεις που έχω στο σπίτι μου προβλέπεται και τοποθέτηση 3 κλιματιστικών 12000. Μετά από έρευνα κατέληξα σε προμηθευτή που μου έδωσε με προσφορά αλλά αδυναμία να τα προμηθεύσει περιμένοντας την πληρωμή του από το πρόγραμμα. Επειδή είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με συγγενικό μου πρόσωπο, δέχτηκα να χρηματοδοτήσω την προμήθεια και να μου επιστρέψει το ποσό μετά την πληρωμή του. Έτσι, του μετέφερα μια συμβολική προκαταβολή τον ΦΕΒ 19, από το 70% του δανείου (το μεγαλύτερο τμήμα πήγε στον αλουμινά), και, αφού μιλήσαμε τηλεφωνικά, περίμενα τηλεφώνημά του για τα επόμενα βήματα. Από τότε δεν απαντάει στο σταθερό και το κινητό και τα μηνύματα που αφήνω και προβληματίζομαι για το θέμα, πολύ περισσότερο, επειδή πλησιάζει η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών. Σκέφτομαι να ψάξω για άλλον προμηθευτή, αλλά δεν γνωρίζω πως θα αντικαταστήσω, διαδικαστικά, τον συγκεκριμένο προμηθευτή, αφού η (συμβολική) προκαταβολή έχει μεταφερθεί στο λογαριασμό του. Παρακαλώ για σχετικές συμβουλές και οδηγίες.
 4. Ευχαριστώ για την απάντηση που επιβεβαιώνει ότι το λάθος που έγινε στο προϋπολογισμό με τη χρήση μικρότερης τιμής μονάδος από αυτήν που έπρεπε, δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι όπως είχε διατυπωθεί το αρχικό ερώτημα του Megapad , στο οποίο είχες απαντήσει, άφηνες να εννοηθεί ότι μπορεί να αλλάξει προς τα πάνω ο προϋπολογισμός, που δεν γίνεται.
 5. Μπορείς να γίνεις περισσότερο αναλυτικός για την ουσία του θέματος, επειδή αντιμετωπίζω παρόμοιο θέμα στον προϋπολογισμό του ΠΕΑ που έκανε συνάδελφος. Γνωρίζω ότι ο συνολικός προϋπολογισμός δεν αλλάζει. Πως εννοείς ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα, αφού, στην ουσία, ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μικρότερος από αυτόν που έπρεπε να βγει.
 6. Από όσα γνωρίζω (επιφυλάσσομαι αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα), πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης της απαλλοτρίωσης.
 7. Με βάση το ιστορικό που περιγράφεις, η συνολική έκταση είχε αγοραστεί από κάποιο ΟΣ, και αυτός μοίρασε στα μέλη του "οικόπεδα" σύμφωνα με ένα αρχικό σχέδιο. Η περιοχή εντάχθηκε αργότερα σε σχέδιο πόλης που άλλαξε τη μορφή του αρχικού σχεδίου. Ο ΟΣ πρέπει να είχε εφαρμόσει το σχέδιο πόλης στο έδαφος, ώστε να οριοθετηθούν τα νέα ΟΤ (οικοδομικά τετράγωνα) και τα νέα οικόπεδα. Η οριοθέτηση στο έδαφος γίνεται, συνήθως, με κολωνάκια από μπετόν. Αυτό που ζητάει, μάλλον, ο μηχανικός είναι η εφαρμογή του σχεδίου πόλης στο έδαφος, η οποία, θεωρητικά, πρέπει να έχει εγκριθεί από τη Νομαρχία. Ρώτησε, λοιπόν, τον ΟΣ ή/και την Πολεοδομία αν έχει ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και έχει συνταχθεί το σχέδιο εφαρμογής στο έδαφος.
 8. ΟΚ, με το καλό το συμβόλαιο και σε καλή μεριά τα χρήματα
 9. Για τη βεβαίωση του δήμου χρειάζεσαι τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ εξοφλημένο και τη βεβαίωση του μηχανικού για την τακτοποίηση , οριστικοποιημένη. Αφού πρόκειται για διαμέρισμα, και όχι για μονοκατοικία που δεν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ, με αυτά τα χαρτιά θα πάρεις τη βεβαίωση του ΤΑΠ αφού πληρώσεις τη διαφορά που θα προκύψει από το εμβαδόν.
 10. Γνωμοδότηση πολύ σημαντική, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από τη Διοίκηση.
 11. Ξέρω ότι για την πώληση ο συμβ/φος χρειάζεται το πιστοποιητικό της ΑΑΔΕ που εκδίδεται από την εφαρμογή (gsis), μετά από δηλώσεις του ακινήτου για 5 χρόνια. Επιβεβαίωσέ το με τον συμβ/φο, αφού ο λογιστής σου μιλάει για το 2010. Σε κάθε περίπτωση, θα μιλήσεις πρώτα με το μηχανικό που θα αναλάβει την τακτοποίηση.
 12. Το έγραψα παραπάνω. Όταν συμπληρώσεις και οριστικοποιήσεις την 1η τροποποιητική, εμφανίζεται η επιλογή "Μεταφορά στο επόμενο έτος" ή κάπως έτσι. Την πατάς και οι τροποποιήσεις που έκανες μεταφέρονται αυτούσιες στο επόμενο. Τα 100€ είναι το πρόστιμο της τροποποιητικής και αφενός θα τα χρεωθείς μια φορά με την παραπάνω διαδικασία αφετέρου δεν θα φανεί αναλυτικά στα ποσά που πρέπει να πληρώσεις για κάθε έτος από τα 5 (από το 2014 μέχρι το 2019). Δεν καταλαβαίνω γιατί σου είπε από το 2010.
 13. Ναι, πληρώνεις πρόστιμο για την 1η δήλωση, που δεν φαίνεται στην ανάλυση, αλλά μετά κάνεις μεταφορά για να μην πληρώσεις νέες τροποποιητικές. Υπάρχει κόσμος που δεν το ξέρει αυτό και κάνει 5 τροποποιητικές, μια για κάθε χρόνο.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.