Jump to content

MAKAP

Core Members
 • Content Count

  3,048
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

MAKAP last won the day on March 24 2013

MAKAP had the most liked content!

Community Reputation

345 Πολύ καλή

About MAKAP

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

3,986 profile views
 1. Δεν έχει καμία σχέση η μια περιοχή με την άλλη. Από το τελευταίο ανοικτό τμήμα της Φιλοθέης μέχρι την αρχή του συγκεκριμένου έργου, μεσολαβούν 4,5 χλμ σκεπαστού αγωγού.
 2. Ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση. Το ρεπορτάζ του b2green, που προέρχεται, προφανώς, από τους αιτούντες, είναι λανθασμένο, αφού παραμένει ανοικτό το τμήμα του Ποδονίφτη στο μεγαλύτερο μήκος του στη Φιλοθέη.
 3. Σημαντική απόφαση του ΣτΕ, αν και δεν γνωρίζω σε ποιο ακριβώς σημείο του Ποδονίφτη αναφέρεται, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι σκεπασμένο και μόνο ένα μικρό είναι ανοικτό στη Φιλοθέη. Θα μ'ενδιέφερε πολύ να μάθω που βρίσκεται αυτό το εγκιβωτισμένο τμήμα που αναφέρεται στη απόφαση και όταν δημοσιευτεί η απόφαση, σε παρακαλώ να τογράψεις.
 4. Πρόκειται για ένα ακίνητο που κακώς το φορτώθηκε η σύζυγος, αφού ποτέ δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί και το μόνο που κάνουμε είναι να τροφοδοτούμε το Δημόσιο, έστω και με το ελάχιστο ποσό στον ΕΝΦΙΑ, που δεν ξέρει ποτέ κανείς αν θα αυξηθεί στο μέλλον για να καλύψει κάποιες άλλες διαστροφές κάποιου πολιτικού, όπως εκείνη του Ευ.Β, για το συμπληρωματικό φόρο. Ευχαριστώ, και πάλι, για την πολύτιμη βοήθεια.
 5. Πολλά ευχαριστώ για τη σημαντική βοήθεια από όλους τους συναδέλφους. Ακολούθησα τις συμβουλές, προχώρησα στο δικαίωμα και μετά στα έγγραφα (έβαλα την αρχική αγορά του 1968, που αναφέρει λεπτομέρειες, χαρακτηρισμό της έκτασης κλπ και την αποδοχή κληρονομιάς που αναφέρει μόνο το κτήμα και τη θέση). Νομίζω ότι είναι αρκετά αυτά ή όχι; Edit Ανέβασα τα 2 έγγραφα και την ΑΤ_ΑΦΜ, πλήρωσα και τα 35€ και η δήλωση καταχωρήθηκε. Ουφ ...
 6. Δηλαδή θα επιλέξω είτε Κύριος είτε Αποθήκη και δεν έχει σημασία; Επίσης, στην Καλλιέργεια έχει Δενδρώδης και όχι Δασώδης που την έχει στη Δασοκομία, συνδυασμό που είχα επιλέξει και στην προηγούμενη εγγραφή. Ποιο συνδυασμό από τους δύο να επιλέξω, αν έχει κάποια σημασία;
 7. Μετά τις συμβουλές του Ιάσονα και του Γερόλυκου βρήκα την επιλογή και διέγραψα την εγγραφή. Στο Νέο Ακίνητο επέλεξα Απλό Γεωτεμάχιο στο Βήμα 3 και άνοιξε νέα καρτέλα με υποκαρτέλα Κτίρια αντί Ακίνητα, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχει υποχρεωτικό πεδίο Κατηγορία με επιλογές Κύριος Χώρος και Αποθήκη-Παρκιγκ ενώ πρόκειται για πευκοδάσος (όπως το είχα εντοπίσει στο έδαφος πριν από 40 χρόνια ) και περιλαμβάνεται στο δασικό χάρτη. Επίσης, στη Χρήση δεν έχει κάτι που να ταιριάζει στο πευκοδάσος ή σε δασική έκταση και το μόνο σχετικό είναι η Δασοκομία !!! αλλά δενγίνεται τέτοια χρήση. Πως θα ξεπεράσω αυτό το νέο εμπόδιο;
 8. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά έχω δουλέψει την επεξεργασία πάρα πολλές φορές και δεν έχω βρει επιλογή για διαγραφή. Πως γίνεται αυτή; Πατώντας την επεξεργασία ανοίγει ένα popup με τις επιλογές Επεξεργασία και Προσθήκη ακινήτου. Με την Επεξεργασία ανοίγουν οι γνωστές 4 καρτέλες που ανέβασα στην φωτο 2. Με το "Νέο Ακίνητο" ανοίγει popup με πολλές επιλογές και 1η το "Απλό Γεωτεμάχιο", όπως λες, αλλά το θέμα είναι πως διαγράφεται αυτό που έχω γράψει.
 9. Έχω κάνει πάρα πολλές φορές επιστροφή στα βήματα 1 και 2 και δεν βρίσκω κάτι στραβό στην καταχώρηση. Στο βήμα 3 και στην καρτέλα "Γεωτεμάχιο" έχω καταγράψει τα βασικά στοιχεία στα υποχρεωτικά πεδία, διέγραψα τη χρήση που είχα γράψει αφού δεν είναι υποχρεωτική, έγραψα στις παρατηρήσεις το ιστορικό της κυριότητας και όταν πάω να το αποθηκεύσω βγάζει μήνυμα ότι δεν έχουν συμπληρωθεί όλα τα πεδία, αλλά με ΟΚ προχωράει στην επόμενη καρτέλα "Ακίνητο" και εκεί σταματάνε όλα.
 10. Και πως γίνεται η διαγραφή? Προσπάθησα να διαγράψω τα στοιχεία του ακινήτου, αλλά δεν το επιτρέπει. Πήγα στην 1η καρτέλα και εκεί δεν επιτρέπει την αλλαγή.
 11. Στο βήμα 3 "Στοιχεία ακινήτων-Δικαιώματα" εμφανίζεται η καρτέλα με τίτλο "Γεωτεμάχια" με τα στοιχεία που έχω καταχωρίσει. Επιλέγοντας το κουμπί "Επεξεργασία" ανοίγει νέα καρτέλα με τίτλο "Κωδικός ιδιοκτησίας ΧΧΧΧΧ" και 4 υποκαρτέλες "Γεωτεμάχιο", "Ακίνητο", "Δικαίωμα", "Έγγραφα". Συμπλήρωσα την 1η με εμβαδόν και εντοπισμό μέσω του χάρτη και στη χρήση επέλεξα "Δασοκομία" και Δασώδη" αφού δεν βρήκα άλλη σχετική. Με πάει στην επόμενη που ζητάει (υποχρεωτικά) στοιχεία ακινήτου με προεπιλεγμένο τύπο ακινήτου "Απλή Οριζόντια" και τα επόμενα πεδία είναι "Κατηγορία" με επιλογές "Κύριος Χώρος" ή "Αποθήκη-Πάρκιγκ" !!! Κάθε φορά που επιλέγω την καρτέλα "Δικαίωμα" μου λέει να συμπληρώσω πρώτα την προηγούμενη !!! Τραγέλαφος
 12. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αλλά έχω προσπαθήσει πολλές φορές να περάσω στο "δικαίωμα" και βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να συμπληρώσω την προηγούμενη φόρμα
 13. Ευτυχώς που ήρθε μήνυμα από την ΑΑΔΕ και άρχισα να ασχολούμαι με την ηλεκτρονική καταχώρηση ενός ξεχασμένου κληροτεμαχίου 4 στρ., της συζύγου, σε δασική περιοχή από διανομή Οικ. Συνεταιρισμού της δεκαετίας του '60 (κληρονομικό από τον πατέρα της). Εντόπισα τη θέση του στο χάρτη και το καταχώρησα με χρήση ¨δασοκομία-δασική έκταση¨, αφού δεν δεν υπάρχει χρήση "πευκοδάσος". Στην επόμενη φόρμα μου βγάζει καταχώρηση ακινήτου με υποχρεωτικά πεδία (αριθμός ορόφου κλπ), ενώ είναι πευκοδάσος!!! Φυσικά, δεν μπορώ να προχωρήσω στις επόμενες φόρμες. Πως μπορώ να ξεπεράσω το πρόβλημα?
 14. Όχι, αλλά θα χρειαστείς ΟΑ και αφού συμφωνεί με το πραγματικό, είσαι ΟΚ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.