Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

albert

Core Members
  • Περιεχόμενα

    282
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

4 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

albert's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

28

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Marianna Vasilaki Για την ακρίβεια η πραγματική κατάσταση διαφέρει από την κάτοψη της άδειας και της σύστασης και είναι διαφορετική διαμερισμάτωση. Περί ενημέρωσης της σύστασης, θα πει ο/η συμβολαιογράφος. Για την πληρότητα της εικόνας θα εξέταζα πότε έγινε η αλλαγή (στην ανέγερση ή αργότερα) και θα έριχνα μια ματιά στους άλλους ορόφους μήπως έχει γίνει το ίδιο.
  2. Κάτι τέτοιο μου είπε η συμβολαιογράφος. Θεωρούσα ότι με τον 3843 τακτοποίησα και το περίγραμμα, οκ.
  3. @Pavlos33 "Επομένως, υπάρχει διαφοροποίηση, ανάμεσα σε σχέδιο Ο.Α, σχέδιο κάτοψης που προσαρτήθηκε στη σύσταση και υφιστάμενη κατάσταση η οποία δεν ταιριάζει με την Ο.Α." Eννοείς ότι *και* η διαφορά μεταξύ υφιστάμενης κατάστασης και σχεδίου σύστασης στοιχειοθετεί ανάγκη ρύθμισης;
  4. Σύσταση υπήρχε μάλλον από ανέγερσης το 1965 ή λίγο πιο μετά, ο 3843 έγινε επί διηρημένης ιδιοκτησίας.
  5. @akis73 Το κτίριο είναι του '65, αν κάνω νέα υπαγωγή (έχω και αποδεικτικά παλαιότητας) θα πάει στην Κατηγορία 1... Χαμένα τα 5 χιλ € που πλήρωσε ο ιδιοκτήτης στον 3843. Να τον γλιτώσω το επιπλέον κόστος θέλω αν μπορώ. Να σημειώσω ότι τότε είχα προσμετρήσει και τους τοίχους και μάλιστα τους εσωτερικούς ολόκληρους! Αρά δε βλέπω τι απομένει να τακτοποιηθεί. Η συμβολαιογράφος ζήτησε τη διαμερισμάτωση.
  6. Καλησπέρα και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί πιο πριν στο θρεντ, θα ήθελα τη γνώμη των συναδέλφων σχετικά με το αν μετά από τακτοποίηση με 3843 διαμερίσματος στο υπόγειο απαιτείται τώρα και τακτοποίηση διαμερισμάτωσης προκειμένου να εκδοθεί ΗΤ. (δυο δεδομένα, αν παίζουν ρόλο: η κάτοψη αδείας δείχνει αδιαμόρφωτο ενιαίο χώρο, και από ανέγερσης δημιουργήθηκαν διαμερίσματα με χιλιοστά). Ευχαριστώ
  7. Ναι, επειδή η ΗΤΚ έχει διαρκή υποχρέωση ενημέρωσης θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα βγει οδηγία για υποχρεωτική ανανέωση και των ΠΕΑ. Σε περίπτωση που γνωρίζω για ΠΕΑ που έληξαν τέλος Μαρτίου/2022 δεν έχει έρθει κάποια ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη πάντως...
  8. Σε παλαιά και ενεργή μίσθωση που λήγει η 10ετής διάρκεια του ΠΕΑ υπάρχει υποχρέωση ανανέωσης ή υπάρχει ασάφεια; Προσωπικά όπως καταλαβαίνω το θέμα ο νομοθέτης θέλει ανά πάσα στιγμή να υφίσταται ισχύον ΠΕΑ αλλά στο ν.4122/13 η φρασεολογία αφορά το πότε πρέπει να εκδίδεται.
  9. Ευχαριστώ didonis, θα το ψάξω κι εκεί. Ούτε κι εγώ το βλέπω απο τη σκοπιά των νόμων τακτοποίησης. Η αυθαιρεσία ήταν η δημιουργία του ΗΧ αυτή καθεαυτή και παραμένει ανοιχτός και εκεί τελειώνει το θέμα 4495.
  10. Έστω ημιυπαίθριος χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αρθρου 11 του ΓΟΚ (ούτε του άρθρου 2 παρ. 6 του ΝΟΚ) και επομένως προσμετρά στη δόμηση (προφανώς μιλάω για αυθαιρεσία αλλά δεν έχει σημασία εν προκειμένω). Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το εμβαδό αυτό θα πρέπει να προστεθεί στο εμβαδό του διαμερίσματος σαν να ήταν κλειστός χώρος (άρα διόρθωση Ε9 κλπ) ή κατά κάποιο τρόπο πάει στα κοινόχρηστα.
  11. Albert εκει που λέει ΑΜ

    βαλε τον ΑΦΜ σο καλη συνεχεια

    1. albert

      albert

      Τις πιο πολλές φορές απαντά: Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ 

      Αλλες φορές λέει: Δεν έχετε πραγματοποιήσει login ή δεν έχετε Κλειδάριθμο στην Υπηρεσία της ΓΓΠΣ.

      Την ίδια διαδικασία εγγραφής όμως έκανα ήδη για φορέα ΤΣΜΕΔΕ και έτσι πήρα ένα κλειδάριθμο. Δεν είπαμε ότι εγγραφόμαστε ξεχωριστά για κάθε φορέα που έχουμε οφειλή;

  12. Εγώ δε μπορώ να κάνω το βήμα αυτό για το ΤΕΑΜΕΔΕ (επικουρικό) . Βγαζει ότι ο "Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ"
  13. Ξέρει κανείς τι είναι ο ΚΩΔ.ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: 90014-ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ-ΕΠΙΚ-ΕΦΑΠ; Γιατί δεν εμφανιζόταν στην καρτέλα του ΕΦΚΑ μαζί με άλλες τυχόν οφειλες;
  14. Dimitris GM Αυτό που έγραψες παραπέμπει στην εύκολη περίπτωση να δίνεις βεβαίωση για ιδιοκτησία όπου η μόνη ρύθμιση που έγινε ήταν με τον 3843. Οπότε και συμφωνώ. Το κατά πόσο είναι σωστή η οδηγία να παραλείπονται οι τοίχοι είναι μια παλιά συζήτηση που έχει γίνει. Το θέμα υπήρχε και υπάρχει επειδή οι οι ίδιοι τοίχοι που παραλείπονται στη ρύθμιση, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εμβαδομετρησης θα μετρούσαν στη δομηση. Ο νόμος έδινε μια κατεύθυνση τότε (εγκύκλιος 5/10). Δεκτο. Με την εγκύκλιο 2 της 31-5-19 , άρθρο 100, επανεπιβεβαιώθηκε η ίδια οδηγία. Κατα τη γνώμη μου αυτό αποτελεί συνέχιση ενός λάθους μόνο και μόνο για να μην εκτεθεί ο νομοθετης για την οδηγία που έδινε τότε. (Δε θυμάμαι τι ίσχυε με 4014 και 4178. Προσωπικά δεν ασχολήθηκα γιατί επ' ευκαιρία *νέας* πρόσθετης τακτοποίησης έβαζα μέσα και τους τοίχους) Το πρόβλημα θα λυνόταν πολύ απλά ορθά και λογικά, αν η οδηγία έλεγε σήμερα (και γενικά μετά τη λήξη ισχύος του 3843) ότι αν μεν δεν έχετε να ρυθμίσετε κάτι άλλο και θέλετε μόνο να δώσετε βεβαίωση οκ, δεν κάνετε κάτι άλλο. Αλλά αν ρυθμίζετε πρόσθετες αυθαιρεσίες, τακτοποιήστε με την ευκαιρία και τις τοιχοποιιες που έμειναν έξω κατά τη ρύθμιση με 3843. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το ζήτημα αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του μηχανικού αλλά και του συμβολαιογράφου.
  15. Μια περιπτωση είναι να μην υπάρχει κάτι άλλο προς ρύθμιση και να ανοιγεις δήλωση μόνο για βεβαίωση με αναφορά στην τακτοποίηση του 3843 Η μπλεγμένη περίπτωση είναι να ανοιγεις δήλωση για να προσθεσεις άλλες άσχετες αυθαιρεσίες και να είσαι εκτεθειμένος ως προς τα μέτρα των τοιχοποιιών. Γιατί δεν τα πρόσθεσες; Ας λένε οι εγκύκλιοι ό,τι θέλουν (που εμένα προσωπικά δε με πείθουν γιατί δεν τις βρίσκω λογικές στο συγκεκριμένο σημείο)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.