Μετάβαση στο περιεχόμενο

nzerman

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.390
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

12 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.buildingid.gr
  • Skype
    nzerman1980

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Ενδιαφέροντα
    http://www.buildingid.gr
  • Τοποθεσία
    Δράμα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.046 profile views

nzerman's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

522

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για το ερώτημα της κατοικίας, δεν «μπορεί» μα πάει στα 7,5 μέτρα. Θα μειωθεί η πλάγια απόσταση τόσο όσο να πλευρά τοθ κτιρίου να είναι max 10 μέτρα. Οι παρεκκλίσεις της βιοτεχνίας είναι δύο: Οι κατά παρέκκλιση του κανόνα όπως για παράδειγμα από τα 10 στα 5 μέτρα. Οι κατά παρέκκλιση νέοι όροι για υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν και έχουν εξαντλήσει τους όρους να ζητούν επέκταση με τη διαδικασία της παραγράφου 7: 7. 29§28 Ν.4280/2014 α) Επίσης, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού η επέκταση υφισταμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, εφόσον αποδεδειγμένα βρίσκονται σε λειτουργία, η οποία βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η παρέκκλιση αφορά στο ποσοστό κάλυψης του γηπέδου, το οποίο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 50% της επιφανείας του γηπέδου, το ύψος, το συντελεστή δόμησης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 1,20, το συντελεστή κατ` όγκον εκμετάλλευσης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 4,2 «6» και στις αποστάσεις των κτιρίων από πλάγια και οπίσθια όρια του γηπέδου που δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερες από 5 μέτρα. Ποιές καταργήθηκαν το 2011;
  2. Μου φαίνεται αδιανόητο να επιχειρηματολογούν συνάδελφοι, υπέρ του να δουλεύουμε «τζάμπα». Βλέπω εδώ αλλά και στους ελέγχους πως κάποιοι είναι τόσο large που κρίνουν αρνητικά όσους θέλουν να πληρώνονται οι εργατοώρες τους. Ξαναγράφω, νόμιμη αμοιβή ή αμοιβή «εξοικονομώ» προβλέπεται για την έκδοση ΠΕΑ, όχι για όλα τα υπόλοιπα: Πιστοποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου Έλεγχος των πιστοποιητικών των υλικών και συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. Έλεγχος πιστοποιητικών και ποσοτική επιβεβαίωση τους Είσοδος στην καρτέλα καταγραφής παρεμβάσεων του Π.Σ. και συμπλήρωσή/διόρθωσή τους σύμφωνα με το ΠΕΑ που εξέδωσε, καθώς και σε ανάρτηση δικαιολογητικών Τέλος ο Ενεργειακός Επιθεωρητής συμπληρώνει τα υπόλοιπα στοιχεία του εντύπου καταγραφής παρεμβάσεων (παράρτημα VI του οδηγού του προγράμματος) στο Π.Σ.. Τα ζητάς, γίνονται δεκτά με σύμβαση ή επαναλαμβάνουν τη διαδικασία μέχρι να κληρωθεί ο «κατάλληλος».
  3. Συνάδελφε @nik Tο δικαίωμα να ζητήσουμε αμοιβή για την εργασία μας προκύπτει από την αγορά εν γένει και την κοινή λογική. Σε κάθε περίπτωση δεν απαγορεύεται από την απόφαση του ΤΕΕ. Αντιθέτως προβλέπονται έξοδα / αμοιβή ΓΕΝΙΚΩΣ για: Μετακινήσεις Έκδοση ΠΕΑ Πιστοποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου Έλεγχος των πιστοποιητικών των υλικών και συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρεμβάσεις έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές του Κ.ΕΝ.Α.Κ. Έλεγχος πιστοποιητικών και ποσοτική επιβεβαίωση τους Είσοδος στην καρτέλα καταγραφής παρεμβάσεων του Π.Σ. και συμπλήρωσή/διόρθωσή τους σύμφωνα με το ΠΕΑ που εξέδωσε, καθώς και σε ανάρτηση δικαιολογητικών Τέλος ο Ενεργειακός Επιθεωρητής συμπληρώνει τα υπόλοιπα στοιχεία του εντύπου καταγραφής παρεμβάσεων (παράρτημα VI του οδηγού του προγράμματος) στο Π.Σ.. Από πουθενά δεν προκύπτει υποχρέωση συμμόρφωσης με συγκεκριμένο ποσό ή τρόπο υπολογισμού οπότε και αφορά ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών αναλόγως του αντικειμένου. Α
  4. και εγώ αυτό κάνω αλλά μου φαίνεται παράδοξο να υπολογίζω θεωρητικό με πραγματικό δομικό στοιχείο σε μια εξίσωση. Καλημέρα.
  5. Καλημέρα. Κάνω τον τρίτο έλεγχο σήμερα. Για το +0,20 πως το εφαρμόζεις αν δεν έχεις την εγκεκριμένη μελέτη θερμομόνωσης;
  6. Το κτιριάκι αυτό έχει ένα τμήμα κλειστό (βοηθητικής χρήσης) και ένα ανοικτό που θα χρησιμοποιείται ως ανοικτός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (με εγκατάσταση για φόρτιση). Δεν θα εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου. Υπάρχει κάποια διάταξη για να εξαιρέσω το ανοικτό τμήμα από τον Σ.Δ.; Δεν θέλω να το «βαφτίσω» ΑΗΧ.
  7. Θα μπορούσε να είναι: Τα στοιχεία του παρόντος (διαστάσεις και επιφάνειες) που δεν υπολογίζονται αναλυτικά, προκύπτουν από σχεδιαστικό λογισμικό και εμφαίνοντα σε αρχείο που επισυνάπτεται ψηφιακά - ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/135179/4495.
  8. Μόλις με κάλεσαν από το ΤΕΕ και μου είπανε πως μπορώ να εκδώσω την άδεια κανονικά καθώς η βεβαίωση έχει πάρει αυτοδικαίως παράταση.
  9. Έχω βεβαίωση όρων δόμησης με ένδειξη πως ισχύει μέχρι 30/09/2023 και αφορά γήπεδο κατά παρέκκλιση άρτιο (άρθρο 40, παρ. 1 Ν.4759/2020). Η πράξη δεν έχει συνδεθεί με νέο αίτημα στο e-adeies για έκδοση οικοδομικής άδειας. Γνωρίζω πως από το νόμο ισχύς για τη βεβαίωση όρων δόμησης δεν προβλέπεται. Προφανώς τέθηκε από την Υ.ΔΟΜ. η 30/09 καθώς ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας λόγω παύσης της αρτιότητας - οικοδομησιμότητας για τα κατά παρέκκλιση γήπεδα. Όμως με τη νέα νομοθετική ρύθμιση τροποποιήθηκε εκ νέου το άρθρο 40 και πλέον: Εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχε- δίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχει υποβληθεί αίτημα για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας με τα δικαιολογητικά και τις μελέτες της παρ. 5 του άρθρου 35 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) ή έχει υποβληθεί αίτημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση έγγραφης βεβαίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, κατά την υποπερ. βα) της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4495/2017, αν στην τελευταία περίπτωση η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024, μπορούν να οικοδο- μούνται ακίνητα, τα οποία:.... Εν προκειμένω, το αίτημα έγινε 6/12/2022 (εμπρόθεσμα) η βεβαίωση όρων δόμησης εκδόθηκε Ιούνιο 2023 και έληξε 30/09/2023 (κατά το στέλεχος της πράξης). Νέο αίτημα, ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να υποβάλει. Ερώτηση: Μπορεί να χρησιμοποιήσει την βεβαίωση όρων δόμησης που έχει στα χέρια του και να εκδώσει Ο.Α.; Παλαιότερα είχαμε ξανασυζητήσει κάτι αντίστοιχο για την ισχύ των πράξεων αυτών και από το ΤΕΕ είχαν απαντήσει πως αν παρέλθει η ισχύς, πρέπει να εκδοθεί νέα βεβαίωση.
  10. Το 3,26 είναι χαμηλό. Που το βρίσκεις; Θερμογέφυρες βάζουμε όταν υπάρχει θερμομόνωση - Εδώ υπάρχει;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.