Jump to content

nzerman

Core Members
 • Posts

  2,348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

nzerman last won the day on September 15

nzerman had the most liked content!

Contact Methods

 • Website
  http://www.buildingid.gr
 • Skype
  nzerman1980

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Ενδιαφέροντα
  http://www.buildingid.gr
 • Τοποθεσία
  Δράμα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,866 profile views

nzerman's Achievements

Newcomer

Newcomer (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

512

Reputation

 1. Καλημέρα, πολύ σωστά το κατάλαβες. Η Οδηγία όντως γράφει για τμήματα αλλά ταυτόχρονα σε παραπέμπει και στις συνθήκες θερμικής άνεσης. Εγώ συνήθως βγάζω τις απώλειες π.χ. 10 kw και αφαιρώ τα εγκατεστημένα συστήματα για να βγάλω το ποσοστό κάλυψης. Τώρα θα μου πεις... αυτό πληρώνεται; Όχι. Έτσι όμως εξασφαλίζεις έλεγχο σύμφωνα με τις γενικές συνθήκες διαβίωσης – συνθήκες άνεσης.
 2. Άκη ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται, το ποσοστό κάλυψης τους συστήματος δεν υπολογίζεται με το λογισμό: θερμικές απώλειες - ισχύς αντλίας θερμότητας εν προκειμένω; Ή ισχύει αυτό που βλέπω θερμική ζώνη σε τ.μ. - υπνοδωμάτιο σε τ.μ. Ή δεν κατάλαβα καλά;
 3. Αυτά γίνονται όταν ο νόμος δεν προβλέπει συγκεκριμένες ποινές για την περίπτωση που δεν υποβάλλονται εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά.
 4. Θα μπορούσες να πεις στη συμβολαιογράφο να συνέλθει γιατί δεν χρειάζεται να γίνει μια ρύθμιση για κάθε ιδιοκτησία/κοινόχρηστα. Το προβλέπει ο νόμος αυτό εκτός από κάποιες ειδικες περιπτώσεις. Αν θέλεις να «πας» ΣΥΠΟΘΑ, θα ετοιμάσεις μια έκθεση που θα περιγράφεις τι αλλάζει στη δήλωση (αρχική και μετά τη διόρθωση) και τη μεταβολή του προστίμου (πόσο ήταν πριν και πόσο μετά. Θα εκτυπώσεις και το 5σέλιδο σε κατάσταση υπαγωγής (θα μεταβείς από την περαίωση που είσαι τώρα) και θα τα στείλεις.
 5. Από που προκύπτει αυτό συνάδελφε για να μου «φύγει» ο προβληματισμός; Χωρίς να έχω διαβάσει την αιτιολογική (…αν αναφέρει κάτι στο επίμαχο σημείο), καταλαβαίνω πως η διάταξη σκοπό έχει να σταματήσει το παράδοξο της τελευταίας μικρής περιόδου (1929-2017) που γινόταν Σ.Ο.Ι. με σχέδια του «μηχανικού» και η οικοδομική άδεια ακολουθούσε εκ των υστέρων, πολλές φορές, με άλλες κατόψεις.
 6. Παράγραφος 8 του άρθρου 83: Στα συμβολαιογραφικά έγγραφα που καταρτίζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχουν ως αντικείμενο τη σύσταση ή την τροποποίηση αυτοτελών ιδιοκτησιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3741/1929 (Α4) και του ν.δ.1024/1971 (Α232), προσαρτώνται αντίγραφα του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης της οικοδομικής άδειας του κτιρίου, καθώς και των κατόψεων της αυτοτελούς ιδιοκτησίας. Θέματακια: 1.) Αν υπάρχει ένα διώροφο με υπόλοιπο Σ.Δ. (δικαίωμα για 3ο), για να κάνεις Σ.Ο.Ι. πρέπει να εκδώσεις άδεια προσθήκης νωρίτερα, έστω και αν δεν έχεις πρόθεση να το «σηκώσεις» 2.) Ο «αέρας», όταν δεν είναι προσδοκία δόμησης, υπάρχει δηλαδή υπόλοιπο Σ.Δ. την ημέρα της Σ.Ο.Ι., τι κάτοψη και μάλιστα θεωρημένη θα έχει;;;
 7. Ο εργολάβος προφανώς θέλει να δείξει έξοδα καταθέτοντας αυτός τη μισθοδοσία στους τεχνίτες «του». Αυτό αν είναι ξεκάθαρο στη μεταξύ σύμβαση μπορεί να το κάνει. Δεν χρειάζεται να γίνει απογραφή στην επωνυμία του κάτι που παλιά τουλάχιστον γινόταν (βασικά η απογραφή γινόταν και στους δύο Εργοδότη και Εργολάβο).
 8. Του στέλνεις ένα εξώδικο να τα απομακρύνει σε Χ ημέρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρείς αυθαίρετα, βάζεις παράβολο και μετά εκδίδεις Έγκρισης Εκτέλεσης Εργασιών άρθρο 29 §4. Φωνάζεις έναν με ένα μεγάλο δίσκο και το κόβεις. Όταν έρθει η αστυνομία δίνεις την ΕΕΕ και τους ζητάς ευγενικά να φύγουν.
 9. Εδώ έχουμε το παράδοξο η βούληση του ιδιοκτήτη/πολίτη να καθορίζει αρτιότητα και αυτό πρέπει να το υπογράψει/βεβαιώσει ένας μηχανικός. Το κλείνουμε εδώ.
 10. Ερώτηση για «μπρατσωμένους» λύτες. 2008 αγοράζει ο Α αγρό εμβαδού 3.900 τ.μ. και στη συνέχεια το 2009 όμορο αγρό εμβαδού 150 τ.μ.. Μη το ψάχνουμε πολύ, ας υποθέσουμε πως είναι άρτιος κατά 270Δ. Η περιοχή σήμερα ανήκει σε ζώνη Natura και ένα γήπεδο πρέπει κατ’ εξαίρεση το 2011 να είχε κατ’ ελάχιστον 4.000 τ.μ.. Ο Α δεν εξέδωσε καμιά διοικητική πράξη ούτε συμβόλαιο. Με άλλα λόγια δεν δήλωση τη βούληση του προς την πολιτεία σχετικά με την εν τοις πράγμασι συνένωση. Είναι κατά παρέκκλιση άρτιος;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.