Jump to content

nzerman

Core Members
 • Content Count

  2,106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

nzerman last won the day on August 17 2016

nzerman had the most liked content!

Community Reputation

395 Πολύ καλή

About nzerman

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.buildingid.gr
 • Skype
  nzerman1980

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Ενδιαφέροντα
  http://www.buildingid.gr
 • Τοποθεσία
  Δράμα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,588 profile views
 1. Αυτό «δε παίζει». Αποκλείεται να το έχει κάνει έτσι... Αν όμως το κάνει κάποιος, μόνο με άδεια δόμησης μπορεί να δώσει χρήση. Συνάδελφε @Dimitrios1991 την ίδια απορία είχα και εγώ... Δε νομίζω πως θα βρεις απάντηση σ' αυτό το παράδοξο. Δυστυχώς σύμφωνα με αυτά που ισχύουν για την ΕΕΜΚ δεν μπορείς σε μη άρτιο.
 2. Πως θα προσδιορίσεις την αγοραία αξία;
 3. Ερώτημα: Σε μία τακτοποίηση που έγινε βάσει του Ν. 3843/2010, νόμιμο γκαράζ κατά την άδεια και την σύσταση, εμβαδού 69,17 τ.μ., τακτοποιήθηκε συμφώνως προς τον άνω νόμο σε κατάστημα. Στο έντυπο της τακτοποιήσεως αναφέρεται ότι έχει εμβαδόν 63,49 τ.μ.. Προφανώς αναφέρεται το ωφέλιμο εμβαδόν, αφαιρουμένων των τοίχων. Έγινε σωστά η εν λόγω τακτοποίηση στηριζόμενοι στην εγκύκλιο 19/2010 Α.Π. 52028; Κατά την άποψη μου: Γενικά δεν ισχύει το ίδιο σε όλες τι περιπτώσεις… Άλλο ένας Η/Χ ή ένα κλειστό γκαράζ που είχε μετρήσει μόνο στην κάλυψη παρά τα όποια στοιχεία πλήρωσης και άλλο το γκαράζ που αλλάξει χρήση και είχε μετρήσει στο συντελεστή δόμησης αλλά κυρίως άλλο η περίπτωση που αλλάζουν οι τοίχοι πληρώσεως και άλλο η περίπτωση που παραμένουν ως φαίνονται στην αρχιτεκτονική μελέτης της άδειας. Στην εν προκειμένω περίπτωση τώρα… Στην §5 της εγκυκλίου ρυθμίζεται πως: Στο εµβαδόν του χώρου, που υπάγεται στη ρύθµιση του ν. 3843/10 δεν προσµετρώνται οι τοίχοι πληρώσεως, των οποίων η νοµιµότητα εξασφαλίζεται από τη σχετική οικοδοµική άδεια. Σαφώς και θα υπάρχουν αλλαγές στους τοίχους πλήρωσης, καθώς επειδή η παλιά χρήση έγινε κατάστημα άλλαξε τουλάχιστον η γκαραζόπορτα σε βιτρίνα ή τοιχοποιία. Αυτό και μόνο φτάνει να μας οδηγήσει σε νέα αίτηση υπαγωγής στο Ν. 4495 (με συμψηφισμό του παλαιού προστίμου) για δύο λόγους: 1.) Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ρύθμιση στον Ν. 3843, δεν είναι απολύτως νόμιμη καθώς έπρεπε στο εμβαδόν να προσμετρηθούν και τα τμήματα των τοίχων πλήρωσης που δεν καλύπτονταν από την οικοδομική άδεια και να γίνει σχετική μνεία στην τεχνική έκθεση (π.χ. η οριζόντια ιδιοκτησίας έχει εμβαδόν 69,17 τ.μ., από την άδεια τοίχοι πλήρωσης που καλύπτονται από την οικοδομική άδεια είναι 3 τ.μ. (παράδειγμα) και ρυθμίζονται τα υπόλοιπα 66,17 τ.μ.). Έτσι νομίζω πως θα μπορούσε και ο συμβολαιογράφος να τεκμηριώσει εύκολα τη δουλειά που θα στείλει σε Δ.Ο.Υ. και υποθηκοφυλακείο. 2.) στο λεκτικό της βεβαίωσης που θα σου δώσει ο μηχανικός, βεβαιώνει: «οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καμία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89» Δεδομένου πως σχεδόν πάντα συνυπάρχουν κατασκευές και αλλαγές χρήσεις (αυτό θα φανεί από τη δήλωση) καθώς θα πρέπει ρυθμιστούν τα πάντα, ακόμη και η διαμόρφωση της χρήσης. Μπορεί να έρθει κάποιος και να μας πει πως οι βιτρίνες είναι αυθαίρετες επομένως η βεβαίωση και η δικαιοπραξία έχει ελάττωμα. Άποψη κανείς;; Ευχαριστώ.
 4. Μάλλον εννοεί να μη κάνει δήλωση υπαγωγής, αν έχεις 4 τοίχους μόνο χωρίς επικάλυψη και τίποτα άλλο, δε μετράνε σε κάλυψη δόμηση και ύψος και μπορείς να δώσεις, αν έχεις επιπλεόν όμως, προσθήκη εξώστη όμως και κλίμακα, δεν μπορείς σε καμία περίπτωση καθώς δεν εμπίπτουν στις πολεοδομικές παραβάσεις της §3 του άρθρου 81 που εξαιρούνται από τον έλεγχο για χορήγηση βεβαίωσης.
 5. Μήπως θέλεις να πεις πως σε μια πλευρά 6 μέτρων που μεγάλωσε κατά 40 cm Θα θεωρήσεις υπέρβαση από κατηγορία 3 0,05Χ6= 30 cm και 10 με Υ.Δ.;;
 6. Είχες παράταση αυτοδίκαια με την ΠΝΠ ως 30/09 4. Το διάστημα ισχύος των προεγκρίσεων οικοδομικών αδειών της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 4495/2017, των οικοδομικών αδειών της παρ. 2 του ιδίου άρθρου και των εγκρίσεων εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας της περ. (δ) της παρ. 5 του ιδίου άρθρου που λήγουν κατά το διάστημα από την 1η Μαρτίου 2020 έως και τις 30 Ιουνίου 2020 παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
 7. Καλά, η νόμος της Βασούλας είχε και το απίθανο... Αναδρομική ισχύ. Κοίτα, συμφωνώ πως δεν είναι λογικό. Το ζήτημα είναι αν καλύπτεται από το νόμο. Ας πούμε πως την υποβάλω, θα την ακυρώσουν στην αναθεώρηση και με με ποια αιτιολόγηση;;;
 8. Φίλε ΚΑΝΑ καλημέρα, εννοείται πως δεν απαιτείται. Το θέμα είναι αν είναι νόμιμή η έκδοση αν δεν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της ενημέρωση. Νομίζω πως δεν απαγορεύεται.
 9. Εγώ μιλάω για «διαδικασία» Εσύ μιλάς για «όρο-προϋπόθεση» που προηγείται μεν, θα πρεπε να ταιριάζει και με τη διαδικασία δε.
 10. Χαίρετε, αυτά είναι οι γενικές ρυθμίσεις του Ν.Ο.Κ.. Πολύ καλά κάνεις και τα θυμίζεις. Το δικαιολογητικό όμως στην Υ.Α. της ΕΕΔΜΚ, της τεχνικής έκθεσης στην οποία θα δηλώνεται η αρτιότητα, είναι για όλες τις περιπτώσεις, ήτοι για όλες της κατηγορίες των ΕΕΔΜΚ.
 11. Έχω κάνει ήδη, είχα υποχρέωση να αναθεωρήσω μέχρι μέσα 04 αλλά πήρε παράταση λόγο CONVID. Τι λες; Μπορώ; Για δεύτερη γνωστοποίηση, νομίζω πως έχω δικαίωμα αλλά αν μπορώ με ΕΕΜΚ γιατί όχι.
 12. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα, σε γήπεδο μη άρτιο, όπου έχει γίνει υπαγωγή στον 4495 (Κατηγορία 5) ισόγειας κατοικίας, άδεια ή ΕΕΔΜΚ μπορούμε να βγάλουμε; Μάλλον όχι γιατί: άδεια δεν μπορούμε εφόσον δεν υπάρχουν όροι δόμησης και ΕΕΔΜΚ γιατί σύμφωνα με το άρθρο 3 §γ. Μένει έτσι το γήπεδο; Χωρίς περίφραγμα;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.