Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,240
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Gousgounis last won the day on September 21 2019

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

575 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,725 profile views
 1. Δυστυχώς μόλις δοθεί παράταση και οι πολίτες/πελάτες επαναπαυθούν, θα πλακώσουν πάλι μαζεμένοι λίγες μέρες πριν το πέρας της παράτασης. Γι'αυτό το ΤΕΕ έδινε πάντα τμηματικά παρατάσεις στα αυθαίρετα. Ασχέτως όμως με τα παραπάνω συμφωνώ ότι μία παράταση είναι αναγκαία.
 2. Το ανέβασα και στα Downloads της δικής μας πλατφόρμας για να μην έχουμε ξανά θέμα με πεσμένα file sharing links
 3. Version 9.72

  89 downloads

  Η ανάλυση των διατομών βασίζεται στο πρόγραμμα RCCOLA (Reinforced Concrete COLumn Analysis) που αναπτύχθηκε αρχικά στο πανεπιστήμιο του Berkeley και στη συνέχεια τροποποιήθηκε και αναβαθμίστηκε στο Α.Π.Θ. (Κάππος, 1996, Κάππος & Παναγόπουλος, 2008) για να καταλήξει στη σημερινή του έκδοση RCCOLA.NET. - Η επίλυση των διατομών γίνεται μέσω της κατάλληλης διακριτοποίησής τους σε λωρίδες (layers) και τον υπολογισμό μεγεθών όπως η ροπή (Μ) και η καμπυλότητα (φ) για δεδομένες τιμές του αξονικού φορτίου (Ν) και της ανηγμένης παραμόρφωσης στην ακραία ίνα του σκυροδέματος εc - Χρησιμοποιούνται κατάλληλα διαγράμματα τάσεων - παραμορφώσεων για το σκυρόδεμα (Kappos, 1990) και τον χάλυβα (Kent & Park, 1971) - Γίνεται αρχική επίλυση της πλήρους διατομής μέχρι να επέλθει η αποφλοίωση της επικάλυψης και στη συνέχεια επιλύεται μόνο ο περισφιγμένος πυρήνας - Υπολογίζονται χαρακτηριστικά σημεία στα οποία θεωρείται ότι επέρχεται η αστοχία της διατομής, όπως η θραύση των συνδετήρων, ο λυγισμός των διαμήκων ράβδων, η πτώση της τάσης του σκυροδέματος κάτω από το 85% της fc στον κατερχόμενο κλάδο του διαγράμματος ε-σ κτλ
 4. Ναι δουλεύει, αν και έχουν μείνει κάποια ψιλοbugs που συνήθως ξεπερνιούνται με ένα refresh. Στην 1.6 είναι. Ισχύει το link στην 1η σελίδα.
 5. Τα υφιστάμενα είναι όλα αυθαίρετα, αφού για την κατασκευή στεγάστρου απαιτείται άδεια δόμησης ( ή έστω ΕΕΜΚ με τις αλλαγές του 4495). Ασχέτως μετράει δε μετράει σε δόμηση κάλυψη. Τώρα το αν μπορεί να δοθεί βεβαίωση για μεταβίβαση αυτό θέλει συζήτηση...
 6. Έχεις κάποιο δίκιο. Τα στέγαστρα στο στέλεχος της άδειας δεν μπαίνουν στα πραγματοποιούμενα στοιχεία κάλυψης (τα βάζουμε στα σχόλια/ περιβάλλον χώρος) αλλά στο διάγραμμα κάλυψης τα ελέγχουμε να μην ξεπερνούν την επιτρεπόμενη κάλυψη. Μόνο τα στέγαστρα και τις πέργκολες, ξεχωριστά ελέγχονται τα κτίσματα. Το 1/4Δ ισχύει για στέγαστρα εντός του Δ (ή δ αντίστοιχα) , δηλαδή το στέγαστρο θα πρέπει να αφήνει 3/4Δ από το όριο.
 7. Όπως φαίνεται απο το τοπογραφικό αδείας, έγινε προσθήκη στο οικόπεδο εξαώροφης οικοδομής και παραμένει η υφιστάμενη διώροφη. Κακώς έβαλαν το προσθήκη καθ' υψος στον τίτλο, που θα έπρεπε να είναι κάτι σαν: "προσθήκη οικοδομής σε οικόπεδο με υφιστάμενο διώροφο κτίσμα στο οποίο γίνονται εσωτερικές διαρρυθμίσεις" ή κάτι τέτοιο. Γενικά στους τίτλους ήθελε πάντα η πολεοδομία να επεμβαίνει και να κάνει τα πράγματα πολύπλοκα για έναν περίεργο λόγο! Δώσε σε κάποιον μηχανικό της περιοχής σου να εξετάσει το φάκελο, να δει τα σχέδια και τα στατικά για να σου πει με σιγουριά.
 8. Μήπως χρησιμοποιείς τον SMTP του ISP σου; Με τον outgoing.tee.gr δεν παρατήρησα προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
 9. Όμως οι τράπεζες δεν αναγνωρίζουν πλέον το κωδικό πληρωμής που υπήρχε σε αυτοκόλλητο στον 3843 για να αποπληρωθεί το πρόστιμο. Λένε πως το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί στο πράσινο ταμείο. Υπάρχει αριθμός λογαριασμού; Θα πρέπει να υποβάλλουμε ένα αποδεικτικό πληρωμής στην ΥΔΟΜ για να περαιώσει τη δήλωση.
 10. Ανάλογα με τη χρήση του κτηρίου σου θα συμπληρώσεις τον πίνακα 2 (φαντάζομαι είναι μεταλλικό το κτήριο). Δηλαδή εαν είναι βιοτεχνικό, το υπόστεγο θα το βάλεις στις λοιπές επιφάνειες των βιοτεχνικών κτιρίων. Αν είναι κατάστημα, αντίστοιχα. Συνεννοήσου με το ΙΚΑ της περιοχής σου μήπως το περάσεις στην στήλη " Στεγασμένοι ισόγειοι χώροι στάθμ. " που έχει λιγότερα ένσημα ή σαν "Γεωργικές αποθήκες και συναφή" Το πρόγραμμα τα στέγαστρα δεν τα συμπληρώνει αυτόματα στους πίνακες γιατί κάθε περίπτωση ή περιοχή διαφέρει.
 11. Αν και είμαστε εκτός θέματος αμοιβών, το προστέγασμα ουσιαστικά είναι υποσύνολο του στεγάστρου (Δες παρ 72 και 79 του άρθρου 2 του ΝΟΚ). Όταν πρόκειται για μη βατή κατασκευή που δε στηρίζεται σε υποστυλώματα τότε είναι προστέγασμα. Αν έχεις υποστυλώματα τότε είναι στέγαστρο και βάσει άρθρου 4 απαιτείται άδεια δόμησης αν και δε μετράει σε κάλυψη (παρ 4.δ άρθρου 12), δόμηση (παρ 6.ιστ άρθρου 11) ή όγκο (παρ 2.β άρθρου 13). Ασχέτως με την επιθυμία του ιδιοκτήτη, μόνο μετά από στατική επίλυση μπορείς να καταλήξεις στο τι κατασκευή πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι ένας πρόβολος επιβαρύνει σημαντικά το υφιστάμενο.
 12. Το προστεγασμα το υπολογιζεις με αναλυτικό.(αν και δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, σύμφωνα με το αρθρο 30 του Ν.4495) Για στεγαστρο κατά ΝΟΚ, υπάρχει συμβατικός προϋπολογισμός 'υπόστεγο' στην καρτέλα "περιβάλλον χώρος -διάφορα". Τον πίνακα 2 όμως θα τον συμπληρώσεις με το χέρι ανάλογα με την χρήση του κτιρίου σου.
 13. Ο συντάκτης εκφράζει την αποψή του παραθέτοντας τα σχετικά εδάφια (λίγο πολύ ότι κάνουμε και εμείς εδώ). Απλώς ένα άρθρο, τίποτα επίσημο.
 14. Αυρίο κανονικά θα έληγε ο νόμος. Τι ταχύτητα υπαγωγής; Μέχρι 11/5/19 ήταν το 10%. Σύμφωνα με το αρχικό κείμενο σήμερα θα ήμασταν στο +20%
 15. Όντως δε προβλέπεται Ελεγκτής δόμησης ή ΠΕΚ. Γίνεται αίτηση για ηλεκτροδότηση με αυτοψία στην πολεοδομία, η οποία αν είναι όλα εντάξει (15τμ κεραμοσκεπή πέτρα κτλ) βάζει μια σφραγίδα στο στέλεχος ότι θεωρείται για ηλεκτροδότηση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.