Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Gousgounis last won the day on September 21 2019

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

598 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,902 profile views
 1. Για να μην αφήσουμε το προγραμματάκι στην μοίρα του, μία μικρή ενημέρωση στα δεδομένα. Αν δε βγάζει με την πρώτη τα νέα ποσοστά, πατήστε Ctrl+F5 στη σελίδα εισαγωγής δεδομένων για να ενημερωθεί. 30/7/2020 Update! Ενημέρωση ποσοστού ΙΚΑ εργαζόμενου & εργοδότη (ισχύει απο 1/6/20) Update! Ενημέρωση μέσου ημερομίσθιου εργάτη ΙΚΑ (Μ.Η)
 2. Μπορείς να ανεβάσεις αρχεία ακόμη και με οριστική υπαγωγή (δε μπορείς όμως να προσθέσεις τον 2ο μηχανικό), αλλά ούτε χρειάζεται να έχεις ανεβάσει όλα τα αρχεία για να δώσεις βεβαίωση (περαίωση δεν υπήρχε στον 4178). Επίσης δες το και διαφορετικά. Αν ο 4178 δεν ήταν δική σου δήλωση αλλά είχες τα σχέδια του μηχανικού που την έκανε (έστω και χωρίς την ΤΕ μηχανολόγου), δε θα έδινες βεβαίωση; Κάνεις μία βεβαίωση στον 4495 μνημονεύοντας τη ρύθμισή του 4178 και προχωράτε τα συμβόλαια.
 3. Στις ξύλινες κατασκευές εφαρμόζεται ο EC5, αλλά γενικά για αποτιμήσεις που δεν αφορούν αποκλειστικά οπλισμένο σκυρόδεμα (εκεί έχουμε τον δικό μας ΚΑΝΕΠΕ), εφαρμόζεται ο EC8. Το να υπολογίσεις τη βάση μόνο είναι λάθος. Για να το πούμε πιο λαϊκα: το ταβάνι θα πέσει να σε πλακώσει, όχι το πάτωμα.
 4. Done. Ελπίζω να υπάρξουν χρήσιμες προτάσεις και όρεξη για να υλοποιηθούν
 5. Δανάη το θέμα το έχουν οι υπηρεσίες όσον αφορά τον τίτλο της άδειας, όχι το ουσιαστικό της κομμάτι. Κάτι παρόμοιο γίνεται με τα ΚΔΑΠ στα οποία για την αδειοδότηση ζητούν αλλαγή χρήσης απο εκπαιδευτήριο σε υγεία και κοινωνική πρόνοια (πάλι δεν αλλάζουν φορτία σχεδιασμού ή όροι δόμησης)
 6. Θεωρώ πως μπορείς να προχωρήσεις και με ΕΕΜΚ, αλλά και με ενημέρωση φακέλου κατά αρ5 ΝΟΚ. Διαλέγεις τι έχει τη λιγότερη χαρτούρα. Όσον αφορα την πρόσβαση ΑΜΕΑ, προφανώς δεν εμποδίζεται η μετακίνηση προς τους κοινόχρηστους χώρους (υποδοχή, κοινόχρηστα WC, παρκινγκ, αύλιος χώρος κτλ.). Αν όμως θέλεις να καλύψεις ακόμη και αυτό το απίθανο ενδεχόμενο, γράψε στην μελέτη προσβασιμότητας ότι υπάρχει υποδομή για τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας σε περίπτωση που μελλοντικά κατασκευαστούν δωμάτια ΑΜΕΑ στον όροφο.
 7. Ναι υπάρχει πιθανότητα ο ένας να δημιουργήσει πρόβλημα, ακόμη και με ποσοστό 0,1%. Ο μηχανικός που θα αναλάβει να συντάξει το τοπογραφικό διάγραμμα του διαχωρισμού θα σας εξηγήσει το πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα τμήματα που θα προκύψουν έχοντας εξετάσει ιδίοις όμμασι το χωράφι με τις ιδιαιτερότητές του. Κάθετες ιδιοκτησίες εκτός σχεδίου δε μπορείτε να συστήσετε σε κενό γεωτεμάχιο, οπότε δεδομένου ότι η αρτιότητα εκτός σχεδίου είναι 4 στρέμματα (χωρίς να εξετάσουμε τους επιπλέον περιορισμούς σε πρόσωπο και στο βάθος) δεν θα μπορέσετε να έχετε 6 αυτοτελή τμήματα οικοδομήσιμα.
 8. Με την ΥΑ του 18 έπρεπε το κτίριο να είναι νομίμως υφιστάμενο κατά την παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 (ΦΕΚ 79 Α’) πράγμα που πετούσε εκτός οτι δεν μπορούσε να εξαιρεθεί οριστικά από την κατεδάφιση. Με την ΥΑ του 2020 δε φαίνεται να υπάρχει κάποιος περιορισμός περαν των απαγορευσευσεων του άρθρου 1. Ούτε για τα εντός ούτε για τα έκτος.
 9. Αν έχεις χάσει το έντυπο της απογραφής, θα πας στο τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη για να τους διευκολύνεις.
 10. Αυτό με τις ψηφιακές υπογραφές μην το δένετε κόμπο. Γενικά ένα PDF ψηφιακά υπογεγραμμένο πιστοποιείται ότι δεν έχει μεταβληθεί από τη στιγμή που υπογράφηκε. Όταν όμως ανεβάζουμε ένα αρχείο στο eadeies τότε έρχεται το σύστημα και προσθέτει το υδατογράφημά του, οπότε τροποποιεί το αρχείο. Όταν ανοίξουμε το αρχικό pdf στο adobe reader μας βγάζει Ενώ το ίδιο αρχείο όταν ανέβει στο σύστημα γίνεται: που ουσιαστικά ακυρώνει την υπογραφή. Το όλο σύστημα του eadeies βασίζεται στο δικό του έλεγχο γνησιότητας. Οπότε πλέον και εγώ όταν το παρατήρησα, ανεβάζω σχέδια με σκαναρισμένη την σφραγίδα υπογραφή, ενώ αρχικά τα υπέγραφα ψηφιακά, τουλάχιστον να έχουν μια μορφή εγκυρότητας όταν εκτυπώνονται.
 11. Ναι. Αν είσαι σε πολεοδομία πχ του 60-40, τότε στην αρχική σελίδα στη μεσαία στήλη υπάρχει επιλογή ("Ποσοστό ΚΗ στον Δήμο") να το αλλάξεις.
 12. το 2010/11 είναι μόνο για Αττική. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, για ότι δεν εμφανίζεται στο 2007/09 τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το google earth. Επίσης υπάρχει και το https://zoom.earth της microsoft στο έχει υποτυπώδεις ημερομηνίες λήψεων (στο bing maps δεν φαίνονται) και το http://livingatlas.arcgis.com/wayback της Esri. (οι λήψεις είναι οι bold ασπρες γραμμές επάνω αριστερά, όλες οι ενδιάμεσες είναι ίδιες)
 13. Στον δήμο πληρώνεις την εισφορά Δήμου και το ποσοστό εισφοράς ΚΗ που του αντιστοιχεί (συνήθως 75%) Στη ΔΟΥ πληρώνεις: ΕΙΣΦ. ΚΗ’ ΨΗΦ. (25%), ΕΙΣΦ. ΤΕΕ, Παράβολο Δημοσίου 5%, Χαρτόσημο επί ΤΕΕ – ΤΣΜΕΔΕ, Παράβολο Ν.1041/80 άρθ.77, ΟΓΑ Χαρτοσήμου Στο ΙΚΑ πληρώνεις την προκαταβολή με την απογραφή (1% ή 29,39€ κατ ελάχιστο) Μέσω Taxinet ο μηχανικός πληρώνει το ΦΕΜ επι της συμφωνηθείσας. Τα προγράμματα αμοιβών υπολογίζουν όλα τα παραπάνω. Αυτά που καταργήθηκαν είναι το ΤΣΜΕΔΕ(&ΕΜΠ) μηχανικού, ιδιοκτήτη και το 2,048% του ΤΕΕ (αντικαταστάθηκε με το ανταποδοτικό τέλος). Επίσης να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη πως θα πρέπει να πληρώσει και την αμοιβή ελεγκτών δόμησης καθώς και κόστος του ΣΔΑ (εγγυητική 0.5% επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου πριν τον αρχικό ελεγκτή συν το κόστος ανακύκλωσης ανά τόνο του διαχειριστή ΑΕΚΚ σε ότι προκύψει)
 14. Το θέμα κλειδώνεται μέχρι να γίνει εκκαθάριση και να διαγραφούν τα off-topic μηνύματα. Edit: έγινε εκκαθάριση των μηνυμάτων που δεν έχουν σχέση με εξοπλισμό Για άλλη μία φορά, συμπεριφερθείτε ανάλογα του μορφωτικού σας επιπέδου και μείνετε στο τεχνικό κομμάτι που αφορά τον εξοπλισμό. Το πως τον αξιοποιεί ο κάθε ένας μας δε θα γίνει αντικείμενο έριδας. Για απορίες ή σχόλια σχετικά με επαγγελματικά δικαιώματα ή μεθοδολογίες γεωδαισίας υπάρχουν σχετικά θέματα στο φόρουμ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.