Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gousgounis

Συντονιστής
  • Περιεχόμενα

    1.519
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    21

Gousgounis last won the day on Ιούλιος 9 2023

Gousgounis had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

951 Εξαιρετική

Σχετικά Gousgounis

Contact Methods

  • Website
    http://www.meleth.gr
  • Skype
    Solidakis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    html, php, javascript coding
    ikariam scripting!
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

13.475 profile views
  1. Νομίζω πως αυτά τα παραθυράκια του ΝΟΚ βλάπτουν τον κλάδο μας, που έχει καταντήσει πλειστηριασμός, ποιος μηχανικός θα βρει λύση να χτιστούν περισσότερα μέτρα, χωρίς να επικεντρώνεται στο να σχεδιάσει ένα όμορφο και λειτουργικό κτίριο. Αν ήθελαν να δώσουν μπόνους σε ΣΔ, ας έδιναν για να κλείσουν οι πυλωτές (που είναι σεισμικά ευπαθείς) και να κατασκευάζονται υπόγειες στάθμες με θέσεις στάθμευσης, τομέας που πονάει στις μεγαλουπόλεις, και όχι σε ύψη.
  2. Είναι αυτό που γράφει ο συνάδερφος ppanag. Πρέπει να πείτε τον προηγούμενο μηχανικό να σας δώσει τo ΑΑ αίτησης του μεταγενέστερου ελέγχου φορολογικών και σε εκείνη την πράξη να κάνετε την αναθεώρηση.
  3. Μιας και περάσαμε τη σελίδα 13 τη γρουσούζικη, ας βάλω και εγώ μια υποψηφιότητα.
  4. Πολλές φορές βγάζει πρόβλημα η επικοινωνία με το κτηματολόγιο. Μέχρι και στον γεωγραφικό εντοπισμό τυχαίνει να μη βγάζει το υπόβαθρο με τον ορθοφωτοχάρτη. Συνήθως με ένα logout - login στρώνει.
  5. Ο αναλυτικός υπολογίζεται με το παράρτημα Β του 4495 (Βάλε ότι εργασία θεωρείς σχετική. πχ Εκσκαφές, Σκυρόδεματα, υγρομονώσεις, πλακίδια, εγκατάστάσεις ύδρευσης αποχέτευσης κτλ) Στα αρχιτεκτονικά βάζεις τον συνολικό προϋπολογισμό και οι κρατήσεις υπολογίζονται απο αυτόν. Στις υπόλοιπες μελέτες αθροίζεις ανά κατηγορία. πχ Σκυροδέματα πάει στα στατικά κτλ
  6. Στην Εγκύκλιο 8/1990 κεφάλαιο 6 παράγραφος 3 λέει πως οι πισίνες υπολογίζονται με αναλυτικό. Δες ένα παλιό παράδειγμα υπολογισμού με αναλυτικό εδώ: http://old.domiki.gr/forotexnika/14.htm Απο το είδος κάθε εργασίας αναλυτικού χωρίζεται σε επι μέρους προϋπολογισμούς ανα μελέτη (Αρχιτεκτονικά, Στατικά,Ηλεκτρικών Ισχ. Ρευμάτων,Υδρευση & Αποχέτευση). Στο πρόγραμμα το παράδειγμα υλοποιείται: Αν όμως η ΥΔΟΜ σου το δέχεται, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσεις την πισίνα μόνο με συμβατικό από την επιφάνειά της, που είναι ευκολότερο. Εκεί συμπληρώνεις μόνο την επιφάνεια, τις μελέτες και τα ένσημα με πίνακα 1. ΥΓ Στα screenshots κόβε το taskbar. πχ φαίνεται συγκεκριμένο CAD να τρέχει που το έχουν βάλει στο μάτι τώρα τελευταία.
  7. Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η αυθαίρετη δόμηση είναι να ανοίξει η εφαρμογή https://roufianos.gov.gr στο οποίο με κωδικούς taxis θα γίνονται ηλεκτρονικά οι καταγγελίες. Στον καταγγέλλοντα θα πιστώνεται το 15% του βεβαιωμένου προστίμου, αφού προωθηθεί ανώνυμα η καταγγελία στην αρμόδια ΥΔομ. Χρηματοδότηση εργου: Ελλάδα 3.0 - Με σκοπό να γίνουν όλοι ενσυνείδητοι πολίτες. Με επόμενη υπουργική απόφαση, στο site θα ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα για καταγγελία παράνομης στάθμευσης....
  8. Όρους δόμησης έχεις, όχι προέγκριση. Όταν βγάλεις την άδεια απλά δεν προσμετράς το στέγαστρο στη δόμηση. Στο σύστημα μπορείς να επεξεργαστείς την καρτέλα με τα πραγματοποιούμενα. Αν είχες προέγκριση ή είχες βγάλει την Ο.Α. θα έπρεπε να κάνεις αναθεώρηση.
  9. Ο κανονισμός ορίζει όρους και υποχρεώσεις των συνιδιοκτητών σε μία οικοδομή. Αν δεν υπάρχει, ο καθένας είναι κύριος της ιδιοκτησίας του και μπορεί να την εκμεταλλευτεί όπως νομίζει αρκεί: 1. Να επιτρέπεται η νέα χρήση από τις χρήσεις γης της περιοχής 2. Να μη μεταβάλλονται τα στοιχεία δόμησης της οικοδομής (πέρα από τη δόμηση, ελέγχεις και την απαίτηση για θέσεις στάθμευσης) 3. Να μη θίγονται κοινόχρηστοι χώροι, φέροντα στοιχεία (ή σπουδαιότητα κατά ΕΑΚ) και όψεις.
  10. Το εργολαβικό είναι προσύμφωνο, οπότε δε μεταγράφεται. Μπορείς να το ανεβάσεις είτε ως τίτλο είτε ως Ιδιωτικό συμφωνητικό. Κύριοι του έργου μπαίνουν οι οικοπεδούχοι με τα ποσοστά τους και νόμιμος εκπρόσωπος ο εργολάβος (100%). Επειδη στο εργολαβικό αναφέρονται οι τίτλοι των οικοπεδούχων, κάποιες ΥΔΟΜ δέχονται να ανεβάσεις μόνο αυτό. Με το κτηματολογικό φύλλο ή τα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας επιβεβαιώνονται οι τίτλοι τους.
  11. Καταγγελία στην ΥΔΟΜ. Με την έκθεση αυτοψίας σου επιβάλλουν 1000€ πρόστιμο ανέγερσης και 200€ πρόστιμο διατήρησης (παρ 4δ άρθρο 94 Ν.4495/17). Αυτή ανεβάζεις στα δικαιολογητικά, χωρίς να πληρώσεις ακόμη κάτι. Με την ΕΕΔΜΚ νομιμοποίησης ουσιαστικά κάνεις αποκατάσταση των πολεοδομικών παραβάσεων (κατά το ίδιο άρθρο του 4495. Έχεις προθεσμία 4 μήνες να την εκδόσεις) και το πρόστιμο ανέγερσης περιορίζεται στα 200€ ενώ δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης. Αυτό πληρώνεις. Σιγουρέψου όμως ότι όλες οι αυθαιρεσίες που έχεις εμπίπτουν σε ΕΕΔΜΚ, πριν κάνεις την αυτοκαταγγελία γιατί μετά θα είναι αργά.
  12. Λάβε όμως υπ'όψιν ότι για να πάρεις εσύ επιπλέον ποσοστό, κάποιος άλλος ή άλλοι θα πρέπει να δώσουν, οπότε 9 στις 10 τέτοιες πράξεις ναυαγούν. Το ποσοστό εξάλλου δεν έχει σημασία. Ο χώρος που αγοράζεις είναι αυτός που βλέπεις (νόμιμα και τακτοποιημένα) και δεν αλλάζει κάτι, ούτε κάποιος τρίτος μπορεί να έχει αξιώσεις από τους χώρους αυτούς. Στο Ε9 και στα συμβόλαια αναγράφονται τα μέτρα όλων των χώρων.
  13. Όχι δε σε καλύπτουν. Ο πρώτος νόμος αυτοδίκαιης παράτασης ήταν ο Ν.4067/2012 (με την παράγραφο 5α άρθρου 29) και αφορούσε άδειες που δεν έχουν λήξει έως την 1/3/2011. Η δική σου έληξε το 2006. Ακόμη και να αναθεωρήθηκε ως προς την ισχύ θα πήγαινε έως 2010. Οι άδειες γράφουν επάνω για πόσο ισχύουν. Θα μπορούσες να τέλειωνες τις εργασίες χωρίς άδεια αποπεράτωσης, εάν είχες αναθεωρήσει την άδεια επ' αόριστο λόγω κατασκευής του φέροντα οργανισμού όσο αυτή ήταν σε ισχύ. Σήμερα για να αναθεωρηθεί έντυπη άδεια επ' αόριστο (Δες άρθ 42 παρ 5 Ν.4495/17) πρέπει έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική, μετά από πόρισμα ελεγκτή δόμησης.
  14. Η άδεια του 2002 έχει λήξει. Πρέπει να απευθυνθείς στον μηχανικό σου να εκδώσει άδεια αποπεράτωσης. Δυστυχώς όμως στην χώρα μας πολύ λίγοι ιδιοκτήτες ακολουθούν την νόμιμη οδό (ακόμη και αστυνομία να τους στείλουν οι γείτονες και δουν την άδεια του 2002, δε γνωρίζουν εάν η άδεια έχει λήξει. Ιδίως με τις αυτοδίκαιες παρατάσεις έως το τέλος του 24)
  15. 9/10/2023 Update! Στις κρατήσεις υπέρ ΔΟΥ, ενημερώθηκαν οι κωδικοί πληρωμής οι οποίοι πληρώνονται πλέον μέσω e-paravolo. Συγκεκριμένα οι 11100489001 & 1110403001 πληρώνονται με eparavolo κωδικός 201
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.