Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,298
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Gousgounis last won the day on September 21 2019

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

643 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

7,777 profile views
 1. Δοκίμασε να επικοινωνήσεις με την εταιρία. Online διαθέσιμα στο site τους έχουν μόνο απο την V7R1 και έπειτα
 2. Στο eadeies όταν ανοίγεις νέο έργο επιλέγεις Δήμο (Περιφέρεια -> Περιφερειακή ενότητα -> Δήμος) Δεξιά σου βγάζει τις αρμόδιες υπηρεσίες ανα περίπτωση (ΥΔΟΜ ή άλλες υπηρεσίες όπως ΣΑ, Ναοδομία κτλ) Η κάθε ΥΔΟΜ είναι υπεύθυνη για τα όρια του Δήμου της και αναγκαστικά επιλέγεις αυτή. Δεν μπορείς να επιλέξεις ΥΔΟΜ άλλης περιοχής ή αν επιλέξεις θα σου ακυρώσει την αίτηση λόγω μη χωρικής αρμοδιότητας.
 3. Βασικά ο όρος "tablet για μηχανικό" δε νομίζω πως έχει κάποια λογική, για τον απλούστατο λόγο ότι σε tablet δε μπορείς να εργαστείς. Οι συσκευές αυτές προσανατολίζονται σε multimedia χρήση. Ένα dwg για ανάγνωση ή ενα mail, μπορείς να τα ανοίξεις και από το κινητό στο πεδίο. Εξαίρεση όντως αποτελεί το microsoft surface που πρότεινε ο συνάδερφος παραπάνω, το οποίο είναι ουσιαστικά PC, όμως δε το λες VFM. Σε κινέζικα site βλέπω τώρα τελευταία κάτι φτηνά dual boot tablets (windows/android) ή windows, με intel gemini lake επεξεργαστές. Ίσως να είναι η ενδιάμεση λύση που ψάχνεις σε απόδοση
 4. Πας για απαλλαγή με το άρθρο 2 της απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ /19409/1507 (ΦΕΚ 1643Β’/11-5-18) ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ. Βλέπω πως είσαι οριακά στο εμβαδόν, διαφορετικά θα πρέπει να δεις συνδιασμό περίπτωσης β για το πατάρι και δ για το λεβητοστάσιο της ίδιας ΥΑ. Θα πρέπει όμως να κάνεις έλεγχο του παταριού
 5. Τα υφιστάμενα δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.960/79, εκτός αν έχεις αλλαγή χρήσης τμήματος. Νέες θέσεις στάθμευσης θα υπολογίσεις μόνο για την επιπλέον δόμηση. Αν η προσθήκη σου είναι μικρότερη από το 0.5 των απαιτούμενων τετραγωνικών της περιοχής τότε δεν απαιτείται νέα θέση στάθμευσης λόγω στρογγυλοποίησης στο ακέραιο προς τα κάτω.
 6. Ψάξε να βρεις την απόφαση εξαίρεσης από τη κατεδάφιση. Αν ο ιδιοκτήτης έκανε αίτηση, του καταλογίστηκε το πρόστιμο και δεν το πλήρωσε ποτέ, τότε η αίτηση από μόνη της δεν έχει καμία ισχύ (εκτός ίσως από αποδεικτικό παλαιότητας για μεταγενέστερη υπαγωγή)
 7. Ουσιαστικά η ταυτότητα είναι ένας αχταρμάς Κτηματολογίου με αρχείο ΥΔΟΜ. Αντί να βάλουν τις δύο υπηρεσίες να διασταυρώσουν αρχεία, καταλογίζουν ευθύνες στον μηχανικό να ψάξει να ψηφιοποιήσει, να μετρήσει κτλ.
 8. Προσοχή με τις όψεις, να έχεις εξασφαλίσει συναίνεση. Αν δε μεταβάλλονται κατακόρυφες οδεύσεις αγωγών, ναι σε καλύπτει.
 9. Σωστός ο συλλογισμός σου. Δεν απαιτείται. Μελέτη θερμομόνωσης δε ζητάει ούτε στην περίπτωση ιθ, οπότε προφανώς ο νομοθέτης θεωρεί πως σε καλύπτει η αρχική μελέτη του κτιρίου, ιδίως αν δεν έχεις αλλαγές στις όψεις. Πέρα από ύδρευση αποχέτευση ηλεκτρολογικά και παθητική (για οικοδομές μετά του 1988 που τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός) ίσως να χρειαστεί θέρμανση σε περίπτωση που αλλάζεις σώματα (σίγουρα αν επιλέξεις και την περίπτωση λ για αυτόνομο σύστημα)
 10. Μην ξεχάσεις στην ανάθεση, εκτός απο επίβλεψη κατεδάφισης να βάλεις: Συντονισμός και επίβλεψη μέτρων ασφαλείας Υπεύθυνος διαχείρισης συστήματος (εκτός αν είσαι συμμετέχων μηχανικός και δεν άνοιξες εσύ το έργο στο eadeies)
 11. Κατ' αρχάς να να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω το συγκεκριμένο μηχάνημα όμως είμαι υπέρ της λαϊκής ρύσης "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι". Στην τοπογραφία γίνεται καταμερισμός σφαλμάτων με την επίλυση και το κλείσιμο της όδευσης, οπότε θεωρώ πως αν απαιτείται ακρίβεια και πρόκειται για μεγάλους χώρους, ένα total station είναι καλύτερη λύση. Το s910 έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τα άλλα αποστασιόμετρα στο γεγονός ότι μπορεί να μετρήσει απόσταση μεταξύ δύο άσχετων μη προσβάσιμων σημείων και όχι απλά ενός σε σχέση με το πίσω μέρος της συσκευής. Το πλεονέκτημά του είναι η ταχύτητα
 12. Αν το pdf έχει δημιουργηθεί απο autocad ή άλλο CAD , τότε πολύ καλά αποτελέσματα δίνουν και οι δωρεάν Online υπηρεσίες μετατροπής όπως πχ η https://cadsofttools.com/pdf-to-dwg-online/ Κάποια θέματα έχουν με τα Ελληνικά text τα οποία τα σπάνε σε lines αλλά μικρό το κακό.
 13. Νομίζω πως το reverse ("r") υπάρχει και ως υποεντολή μέσα στο pedit.
 14. Γράφει ανα κτήριο ή διηρημένη ιδιοκτησία. Φαντάζομαι πως το ισόγειο αποτελεί διηρημένη ιδιοκτησία. Ίσως να καλύπτει και η περίπτωση "ι" με τα 25τμ, δεδομένου ότι η κατηγορία 1 είναι πλέον ισότιμη με εξαίρεση από κατεδάφιση. Άσε που το ξύλινο υπόστεγο ίσως να ανήκει και στην κατηγορία 3 (έως 8τμ) και τζάμπα το αναλύουμε. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο νομοθέτης, ελαφρια τη καρδία, απαλλάσσει την κατηγορία 1 και όχι ότι προκύπτει υποχρέωση ελέγχου για ένα ολόκληρο κτίριο επειδή κατασκευάστηκε ένα ξύλινο υπόστεγο μηδενικής επιβάρυνσης μετά το 83. Ως μηχανικός έχεις δικαίωμα να κάνεις
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.