Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Gousgounis last won the day on September 21

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

558 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,474 profile views
 1. Εγώ νομίζω πως η αιτία εξαίρεσης της κληρονομιάς είναι καθαρά οικονομικού χαρακτήρα. Στις αγοραπωλησίες ο ιδιοκτήτης θα πάρει στο χέρι ζεστό χρήμα, τμήμα του οποίο μπορεί να καταλήξει στα ταμεία του κράτους μέσω της τακτοποίησης. Στην αποδοχή κληρονομιάς, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ρευστό (για το λόγο αυτο και πολλές γονικές παροχές καταλήγουν σε διαθήκες), οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για τακτοποίηση. Καλώς ή κακώς η ιδιοκτησία (πρωτίστως το νόμιμο τμήμα της) είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν έχει δικαίωμα η πολιτεία να το στερεί. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει για να σβήσουν οι μαϊμου τακτοποιήσεις θα ήταν η υποχρέωση συνυπογραφής απο ελεγκτή δόμησης απο την αρχική υποβολή, ώστε να ελέγχεται κάπως ουδέτερα και η παλαιότητα αλλά και ο υπολογισμός προστίμου. Βεβαία το κράτος υποχρεούται να μας παρέχει σωστά εργαλεία όπως δωρεάν online πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες καλής ανάλυσης και διαφόρων χρονολογιών.
 2. Μόλις είναι έτοιμοι (αν τους φτάσει το εξάμηνο) θα να βγάλουν έναν ρετουσαρισμένο 4495 ως "ταυτότητα κτιρίου". Προβλέπω μια απο τα ίδια. Για τον 4178, δε νομίζω να δοθεί και άλλη παράταση. Ότι δεν έκλεισε, θα μεταφερθεί.
 3. Να προσθέσω ότι το 2% είναι στις καθαρές διαστάσεις τοιχοποιίας, οπότε δε συμμετέχουν σοβάδες ή επενδύσεις. Ίσως αυτά τα λίγα εκατοστά να κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον καλέστε πρώτα τον ελεγκτή δόμησης και μετά προχωράτε σε αναθεώρηση αν απαιτηθεί από το πόρισμα ή ίσως νομιμοποίηση ή τακτοποίηση μέσω Ν.4495/17 (πχ η κατηγορία 3 δικαιολογεί παρεκκλίσεις στις διαστάσεις έως 5%) δεδομένου ότι ο φέρων οργανισμός έπεσε το 2010.
 4. Πλάκα έχουν. Μετά από την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησαν μετά από ένα έτος λειτουργίας, ακόμη δεν τους έχει κόψει να βάλουν ένα απλό redirect στο https://eadeies.ypen.gr/ ώστε να σε στέλνει στο σωστό https://eadeies.ypen.gr/adeia/faces/main που γίνεται το login. Και το error page τραγελαφικό! Ένα ξερό " www.tee.gr ". Απο την άλλη έχουμε και την πατάτα με τις ψηφιακές υπογραφές. Εαν κάποιος υποβάλλει τα pdf ψηφιακά υπογεγραμμένα, επειδή το ΤΕΕ τα επεξεργάζεται για να βάλει το υδατογράφημα και τον έλεγχο εγκυρότητας, τότε η ψηφιακή υπογραφή του συντάκτη παύει να είναι έγκυρη και γκρινιάζει το Acrobat.
 5. Κλασικο παράδειγμα προχειρότητας τα ξεροβουνια της δυτικής μακεδονιας. Βασει δασικών χαρτών, καταπράσινα ολα. ζούγκλα! Εδω οι άνθρωποι έχουν βγάλει δασικά εντός αναδασμικων κληροτεμαχιων, που παραχωρηθηκαν εξ'ορισμού για καλλιέργεια!
 6. 20/9/2019 Update! Στο έντυπο κρατήσεων ΔΟΥ, αντικατάσταση των 4ψήφιων ΚΗΔ με τους νέους 10ψήφιους Μία μικροδιόρθωση, για να μην νιώθει το πρόγραμμα τελείως παραμελημένο... Θα πρέπει μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο να αφαιρέσω και το ΤΣΜΕΔΕ απο το συνολικό κόστος άδειας
 7. Με απλοποιημένους υπολογισμούς: Έσοδα: 61.000.000 χ (13,5 χ 0,84 + 20,30 χ 0,08 + 66,00 χ 0,02 + 1,90 χ 0,06) = 878.278.000€ Φημολογούμενο κόστος (wikipedia): 839.000.000€ οπότε το έργο πλέον δίνει καθαρά κέρδη της τάξης των 155.000€ την ημέρα (11.140 διελεύσεις ανα ημέρα μ.ο.) Να δούμε τι δικαιολογία θα σκαρφιστούν για την ελλειπή συντήρηση του οδικού δικτύου...
 8. Στη σύσταση επισυνάπτεται μία κάτοψη, αν η κάτοψη αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση (σύνηθες φαινόμενο πριν 40 ~ 50 χρόνια να μη μπαίνει η κάτοψη της οικοδομικής άδειας) τότε ιδιοκτησιακά είσαι καλυμμένος. Τακτοποιείς και πολεοδομικά την ιδιοκτησία σου χωρίς να χρειάζεσαι συναίνεση και προχωράς σε μεταβίβαση. Αν όμως δεν ισχύει το παραπάνω, η επανασύσταση οριζοντίων με ταυτόχρονη ρύθμιση όλων των αυθαιρεσιών, όλων των συνιδιοκτητών, είναι μονόδρομος.
 9. Τωρα που το λες, σαν κάτι να θυμάμαι. Μάλλον δεν τη γλυτώνω την επίσκεψη στην τράπεζα
 10. Ήρθε SMS απο την Εθνική που λέει: Μήπως τα παραπάνω είναι κατά παράβαση της σύμβασης που έχει η τράπεζα με το ΤΕΕ; Θεωρητικά είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε όψεως μηχανικού στην ΕΤΕ για να πληρώνονται οι εντολές πληρωμής μέσω του συστήματος αμοιβών. Ωραίο χαράτσι!
 11. Η αλήθεια είναι πως το eadeies δε ζητάει ακριβώς τον υπολογισμό αμοιβών (εμμέσως βέβαια θέλει το ΑΑ του συστήματος αμοιβών). Ανεβάζεις προϋπολογισμό, παραστατικά πληρωμών, ΦΕΜ και κρατήσεις (που θα έπρεπε να βγαίνουν μόνο από τον προϋπολογισμό). Τα προγράμματα αμοιβών όμως υπολογίζουν στις κρατήσεις το Χαρτόσημο επι ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ (2%) και το παράβολο δημοσίου (5%ο) που λαμβάνουν υπ' όψιν την καταργημένη εισφορά. Προφανώς η διαδικασία γίνεται λόγω του 3919/11 με τον οποίο ορίζεται ως έννοια η συμφωνηθέισα αμοιβή και η υποχρέωση ή όχι σύνταξης συμφωνητικού. Για ποιο λόγο βέβαια μας ζητούν και το συμφωνητικό αυτό είναι μια άλλη ιστορία!
 12. Η Νομιμοποίηση υπολογίζεται με αμοιβές αποτύπωσης. Συντάσσεις συμβατικό προϋπολογισμό για τα τμήματα που νομιμοποιούνται. ΚΗ, ΔΟΥ και Δήμος πληρώνονται κανονικά. ΙΚΑ όχι.
 13. Στις παλιές πολεδομίες της "Νομαρχίας" ήταν 40% Πλέον νομίζω πως παντού είναι 75%, αλλά παρ' τους και ένα τηλέφωνο για καλό και για κακό.
 14. Σήμερα όμως με το πιο φρέσκο, από 10/06/2019 έγγραφο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/52532/2192 (ΑΔΑ: 6ΦΟΜ4653Π8-Ξ1Ε), αφού διασαφηνίζει την απαίτηση ή όχι εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης, έρχεται και μας λέει: "σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες που απαιτούνται για τον διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών εμπίπτουν στην περίπτωση ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4495/17, όπως ισχύει." Όπου το άρθ.29 του Ν4495/17 είναι οι άδειες μικρής κλίμακας!!!! Σε αντίθεση με το έγγραφο του 2017 που παραθέτει παραπάνω η Δανάη. Τελικά τι να λάβουμε υπ' όψιν, όταν μέχρι και το σύστημα eadeia έχει επιλογή "Διαχωρισμός" στην άδεια δόμησης;
 15. Το θέμα είναι καθαρά νομικό και πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Ο Μηχανικός που του υπέδειξαν ένα οικόπεδο, χωρίς να έχει αναλάβει την σύνταξη του τοπογραφικού για να οριοθετήσει τα ακριβή όρια, είναι λογικό να βεβαιώσει ότι το οικόπεδο ως αδόμητο, αφού αυτό που είδε είναι αδόμητο! Εσάς το πρόβλημά σας (απ'ότι κατάλαβα απο την αρκετά δυσνόητη περιγραφή) φαίνεται πως προκύπτει απο την πράξη εφαρμογής. Αν η πράξη εφαρμογής σου κόβει τμήμα του αρχικού οικοπέδου με κτίσματα ως εισφορά σε γη, τότε δικαιούσαι αποζημίωση για τα κτίσματα, αν υφίστανται νομίμως. Τα νέα οικόπεδα όπως τα ορίζει η πράξη υφίστανται αμέσως μετά την κύρωση και την μεταγραφή της πράξης, έχοντας εν τω μεταξύ δοθεί προθεσμία για ενστάσεις. Όπως καταλαβαίνετε εξ' αποστάσεως δε γίνεται να λάβετε βοήθεια σε κάτι τόσο εξειδικευμένο νομικά αλλά και γεωγραφικά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.