Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,216
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Gousgounis last won the day on August 29 2017

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

549 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,360 profile views
 1. Σήμερα όμως με το πιο φρέσκο, από 10/06/2019 έγγραφο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/52532/2192 (ΑΔΑ: 6ΦΟΜ4653Π8-Ξ1Ε), αφού διασαφηνίζει την απαίτηση ή όχι εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης, έρχεται και μας λέει: "σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες που απαιτούνται για τον διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών εμπίπτουν στην περίπτωση ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν.4495/17, όπως ισχύει." Όπου το άρθ.29 του Ν4495/17 είναι οι άδειες μικρής κλίμακας!!!! Σε αντίθεση με το έγγραφο του 2017 που παραθέτει παραπάνω η Δανάη. Τελικά τι να λάβουμε υπ' όψιν, όταν μέχρι και το σύστημα eadeia έχει επιλογή "Διαχωρισμός" στην άδεια δόμησης;
 2. Το θέμα είναι καθαρά νομικό και πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Ο Μηχανικός που του υπέδειξαν ένα οικόπεδο, χωρίς να έχει αναλάβει την σύνταξη του τοπογραφικού για να οριοθετήσει τα ακριβή όρια, είναι λογικό να βεβαιώσει ότι το οικόπεδο ως αδόμητο, αφού αυτό που είδε είναι αδόμητο! Εσάς το πρόβλημά σας (απ'ότι κατάλαβα απο την αρκετά δυσνόητη περιγραφή) φαίνεται πως προκύπτει απο την πράξη εφαρμογής. Αν η πράξη εφαρμογής σου κόβει τμήμα του αρχικού οικοπέδου με κτίσματα ως εισφορά σε γη, τότε δικαιούσαι αποζημίωση για τα κτίσματα, αν υφίστανται νομίμως. Τα νέα οικόπεδα όπως τα ορίζει η πράξη υφίστανται αμέσως μετά την κύρωση και την μεταγραφή της πράξης, έχοντας εν τω μεταξύ δοθεί προθεσμία για ενστάσεις. Όπως καταλαβαίνετε εξ' αποστάσεως δε γίνεται να λάβετε βοήθεια σε κάτι τόσο εξειδικευμένο νομικά αλλά και γεωγραφικά.
 3. Αν το σπίτι με τις όποιες αυθαιρεσίες είναι προσφυγικό και χτίστηκε απο παλαιότερες γενιές (συγκεκριμένα προ του 1983) όπως ισχυρίζεστε, τότε δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας.
 4. Νόμοι αυθαιρέτων τρέχουν απο το 2011 έως σήμερα (2010 εαν βάλουμε μέσα και τον 3843). Στους προηγούμενους ήταν πιο ελαστικά τα πράγματα. Όσοι έσπευσαν αρχικά να τακτοποιήσουν, δεν είχαν μεν τις εκπτώσεις του 4495/17 όμως κάπου έπρεπε να βγουν και αυτοί κερδισμένοι ως "συνεπείς". Μπορεί να υπάρχουν πιέσεις απο μηχανικούς, που λογικό να κοιτάνε την ευκολία τους, όμως υπάρχουν πιέσεις και προς την αντίθετη πλευρά απο ακαδημαϊκούς και εταιρίες λογισμικού.
 5. Αν θυμάμαι καλά, πέρυσι ο Σπύρτζης είχε δηλώσει πως έως το 2020 θα μπει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης με χιλιομετρική απόσταση και χωρίς μετωπικούς σταθμούς. Σημερα στα μέσα του 2019 ανακοινώνουν την κατασκευή νέων μετωπικών σταθμών σε Εγνατία (ήδη είναι άλλοι 2 ή 3 κατασκευασμένοι χωρίς να έχουν μπει σε λειτουργία). Εκτός αν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μας περισσεύουν και θέλουμε να τα κάνουμε σταθμούς διοδίων που θα καταργηθούν του χρόνου. Ο προγραμματισμός σε αυτή τη χώρα με σκοτώνει!!!
 6. Στατική μελέτη για ολόκληρη την κατασκευή. Το νόημα της αδειοδότησης είναι η κατασκευή σου να είναι σύννομη, λειτουργική και ασφαλής.
 7. Αμοιβές για τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά, στατικά, (+ χρονικό προγραμματισμό τευχη δημοπράτησης εαν δεν υπολγίζοτναι αυτόματα απο το πρόγραμμα). Θέλει κανονικά στατική μελέτη. Ελεγκτής στο τέλος Το ΙΚΑ δεν έχει στον Πίνακα 2 κατηγορία για υπόστεγο. Συνήθως τα βάζουμε στα "Γεωργικές αποθήκες και συναφή", όμως καλό είναι να συννενοηθείς πρώτα μήπως στο ζητήσουν με πίν 3.
 8. Το βασικό και το επιπλέον πακέτο υπάρχουν. Αν καποιος συνάδερφος έχει κρατήσει το αρχείο που λείπει ας επικοινωνήσει μαζί μου με ΠΜ για να ξανανέβει και να επικαιροποιήσω τα links. Θα δω μήπως μπορούμε να τα κάνουμε host στον σέρβερ του φόρουμ, για να μην υπάρξει ξανά θέμα διαγραφής.
 9. Δε νομίζω πως θα κετέτασσα κάποιο από τα δύο στην κατηγορία "φθηνό". Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το glm80 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για περιστασιακή χρήση θα πρότεινα κάτι πραγματικά φθηνό, όπως το bormann bdm6000 (στα 60m +-1,5mm, όμως δεν έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι πλεονέκτημα) Σε Bosch δες το νεότερο glm50c pro που έχει και bluetooth
 10. Στον ΝΟΚ (Νέος οικοδομικός κανονισμός, Ν.4067/12) άρθρο 2 παρ 96 (ορισμός Χώρου βοηθητικής χρήσης) δεν αναφέρει περιορισμό σε αντίθεση με τους χώρους κύριας χρήσης, όμως: Το ελεύθερο ύψος των χώρων βοηθητικής χρήσης καθορίζεται από τις διατάξεις του Κτιριοδομικού κανονισμού τουλάχιστον 2,20 μ. (Αναφέρεται και στις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ)
 11. Το ΚΗ του υφιστάμενου είναι πληρωμένο με την αρχική άδεια, οπότε δε πρέπει να σου ζητηθεί ξανά. Τα προγράμματα όμως θα υπολογίσουν επιπλέον ΚΗ αν έχεις βάλει με αναλυτικό τις εργασίες αποπεράτωσης.
 12. Έγιναν και οι υπόλοιπες διορθώσεις ώστε πλέον το script να λειτουργεί κανονικά. Επίσης προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες: 1. Στη λίστα των δηλώσεων όταν το ποντίκι μένει πάνω απο τον αριθμό υπολοιπόμενων αρχείων της δήλωσης, εμφανίζει ποια υποχρεωτικά αρχεία μένουν για ανέβασμα (προϋποθέτει επίσκεψη στην σελίδα ανεβάσματος) 2. Στη λίστα των δηλώσεων όταν το ποντίκι μένει πάνω απο το όνομα ιδιοκτήτη, εμφανίζει τις προσωπικές σημειώσεις της δήλωσης.
 13. Ο συγκεκριμένος θερμοστάτης που πήρες δεν είναι κατάλληλος για καυστήρα. (Ο δικός σου στέλνει ρεύμα στα 1,2 όταν ενεργοποιείται, ενώ ο παρακάτω απλά κλείνει το κύκλωμα) εσύ χρειάζεσαι κάτι τέτοιο (που όντως θέλει ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος, αλλά μόνο για το wifi):
 14. Υπάρχουν virtual tokens όμως δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να περάσεις σε αυτά τα πιστοποιητικά του ermis μέσω του παροπλισμένου συστήματος με IE8~10. ( ιδίως το τμήμα που επιλέγεις κατασκευαστή). Ίσως αν επιλέξεις κάποιον άλλον επι πληρωμή certificate provider, να υποστηρίζει λύσεις cloud. Γενικά τα tokens απαιτούν password κατα τη ψηφιακή υπογραφή, είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία anti-brute force attack και τα πιστοποιητικά είναι κρυπτογραφημένα στην μνήμη τους. Είναι σαφώς ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε software πιστοποιητικό έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.