Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Posts

  1,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Gousgounis last won the day on June 30

Gousgounis had the most liked content!

About Gousgounis

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

8,016 profile views

Gousgounis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

665

Reputation

 1. Μόλις το κερδίσω, όποιος το θέλει του το δανείζω... 😜
 2. Παραμερίζοντας τη συσχέτιση με το κόστος κατασκευής, Α' δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγει μία νέα πολυώροφη οικοδομή, όμως για μικρές μονοκατοικίες σε ορεινές περιοχές που ο λόγος όγκου προς εξωτερικής επιφάνειας είναι μικρός, τότε είναι ανέφικτο με συνήθεις λύσεις μόνωσης. Θα πρέπει να σχεδιάζουμε με γνώμονα θερμοπροσώψεις 20~25 εκ και κτίρια κουτιά χωρίς θερμογέφυρες. Το τραγικό είναι πως σε μεταλλικά κτίρια ψυγεία βαθιάς κατάψυξης (αγροτικά, logistics κτλ), το πάχος του πάνελ είναι μικρότερο! Μήπως θα έπρεπε να επιστρέψουν μόνιμα στο Β+ κτίρια πχ έως 200τμ;
 3. Τα πιστοποιητικά τα ανέβασες στο ΤΕΕ; http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ekxa/manual20171006a.pdf Διασυνδεμένα συστήματα είναι, ίσως να φταίει αυτό.
 4. Πρέπει να εξοικειωθείς με τις έννοιες. Το ισόγειο δεν είναι αποτελεί ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία; Διαχωρισμό οριζόντιας (δηλ του ισογείου διαμερίσματος) θα κάνεις, όχι συμβόλαιο για τροποποίηση σύστασης (αν και θα πρέπει να γίνει και αυτό μελλοντικά όταν θα θελήσει να μεταβιβάσει κάποιο από τα νέα διαμερίσματα). Προσοχή έλεγξε πρώτα αν προκύπτει υποχρέωση για δέσμευση επιπλέον θέσεων στάθμευσης.
 5. Μπορείς να προχωρήσεις στην ΕΕΔΜΚ κανονικά, χωρίς να αγχώνεσαι. Το σύστημα θα σου ζητήσει "αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος", δηλ σκανάρισμα του τοπογραφικού αδείας, οπότε δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη για σχέδιο που υπογράφει άλλος μηχανικός, έχει ελεγχθεί από την τότε πολεοδομία και δεν έχει ανακληθεί.
 6. Θα μπορούσαν έστω να δώσουν τη δυνατότητα επικοινωνίας στα κατα τόπους τμήματα ΤΕΕ ή συλλόγους να συγκεντρώνουν, να εξετάζουν και να προωθούν συγκεντρωτικά αναφορές σφαλμάτων, αν θεωρούν spam τις ατομικές αναφορές ιδιωτών. Ακόμη και αυτόματα, όταν μέσω eadeies ζητούνται όροι δόμησης, θα μπορούσε να ενημερώνεται το σύστημα για το συγκεκριμένο Ο.Τ. Η κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Καλώς ή κακώς, τέτοιου μεγέθους gis δε μπορεί να γίνει κεντρικά. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, όμως οφείλουν να δώσουν δυνατότητα διόρθωσης.
 7. Σε πολλά ΙΚΑ (ή πλέον ΕΦΚΑ μη μισθωτών) αρκεί μία Υ.Δ. ιδιοκτήτη ότι δε θα χρησιμοποιθεί σκυρόδεμα και απαλλάσσουν την συρματοπερίφραξη από την υποχρέωση απογραφής. Συνεννοήσου με το οικοδομοτεχνικό τμήμα της περιοχής σου.
 8. Μπορείς να αναθεωρήσεις την άδεια πχ ως προς τα στοιχεία ιδιοκτήτη εντός εξαμήνου, όχι γιατί έχει σημασία για τις εργασίες σε ποιο όνομα έχει εκδοθεί, αλλά για την απογραφή στο ΙΚΑ και ίσως το ΣΔΑ που θα δημιουργήσει "χρέος" στον προηγούμενο. Εγώ θα πρότεινα να περιμένεις τα συμβόλαια.
 9. Αφιέρωσε 5 λεπτά και διάβασε το άρθρο 3 παρ γ, εδάφιο αα του ΦΕΚ 1843Β/13-5-2020. Το γράφει αναλυτικά Εδιτ: Με πρόλαβε ο συνάδερφος
 10. Αναβάθμιση του server ήταν. Μάλλον κάτι δεν τους πέτυχε και μας άφησαν αρκετό καιρό offline. Στο site δεν αλλάζει κάτι.
 11. Η πολεοδομία γενικά επιβάλλει μόνο διοικητικές κυρώσεις (δηλαδή πρόστιμο) σε περίπτωση καταγγελιών. Δεν μπορεί να επιβάλλει στον ιδιοκτήτη να αντιστηρίξει το σκάμμα. Εκεί νομίζω πως θα χρειαστεί να επέμβει εισαγγελέας. Εννοείται πως για κάθε βλάβη που τυχών εμφανιστεί στο κτίσμα σου με υπαιτιότητα της παράνομης κατεδάφισης, δικαιούσαι αποζημίωσης, όμως θα πρέπει να την διεκδικήσεις νομικά, με δικηγόρο και δικαστήρια. Το κομμάτι του μηχανικού σταματάει στο σημείο που έγραψαν οι συνάδερφοι από πάνω. Δηλαδή επιβεβαιώνουμε ότι κακώς ο γείτονας κατεδάφισε χωρίς άδεια και ότι από αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες το κτίριό σου φαίνεται να χρίζει αντιστήριξης. Το φόρουμ δε μπορεί να σου προσφέρει κάτι υπεύθυνο όμως. Το τεχνικό κομμάτι θα το διαχειριστεί ο πραγματογνώμονας που θα οριστεί στον δικαστικό σου αγώνα.
 12. Εσύ γιατί να φταίς; O server δικός τους είναι. Συνήθως φταίει κάποιο script στον κώδικα που πραγματοποιεί εξωτερικές συνδέσεις και κάνουν timeout. Μην ανησυχείς, πέφτει συχνά, αλλά μετά από λίγο επανέρχεται. Κλείσε και ξανάνοιξε τον browser και ξαναδοκίμασε.
 13. Όντως, μη μπλέκεις. Στην εγκ 3 του 4178 έγραφε: 2. Πώς εκδίδεται η βεβαίωση μηχανικού στις περιπτώσεις αυθαιρεσιών, που έχουν υπαχθεί στους προγενέστερους ν. 3775/09, ν. 3843/10 και ν. 4014/11 (εξόφληση του ειδικού προστίμου και υποβολή όλων των σχεδίων α’ και β’ φάση) και δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στο ν. 4178/13; Απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης ; Όχι. Δεν απαιτείται η καταβολή ποσοστού ανταπόδοσης. Η βεβαίωση εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστημα, μετά την υποβολή αίτησης στο ν. 4178/13, κατά τα οριζόμενα στο ν. 4178/13 και σύμφωνα με την παρούσα. Οπότε αν είναι δήλωση εξοφλημένη με ανεβασμένα όλα τα σχέδια, εγώ θα έδινα βεβαίωση ως τακτοποιημένο. Αν έχει άλλες αυθαιρεσίες τότε είτε ο ιδιοκτήτης φταίει (μετά το 11), είτε ο αρχικός μηχανικός (δεν τα δήλωσε). Στην περίπτωση αυτή απομακρύνσου και άσε αυτούς που ευθύνονται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
 14. Το τροποποιημένο παράρτημα Ε αναφέρει: "Για υπάρχοντα κτίρια στα οποία η Στατική Μελέτη του υπάρχοντος περιλαμβάνει πλήρη πρόβλεψη της τελικής προσθήκης και έχει συνταχθεί με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς της ομάδας (Α)" Οπότε αν έχεις διαφοροποιήσεις και δεν κατασκευάσεις την προσθήκη όπως σχεδιάστηκε αρχικά, πρέπει να πας σε έλεγχο του υφιστάμενου με ΚΑΝΕΠΕ ή EC8, εκτός αν εμπίπτεις σε κάποια άλλη απο τις εξαιρέσεις ελέγχου. Τον επιπλέον όροφο μπορείς να τον λύσεις με όποιον κανονισμό επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Συνήθως επιλέγουμε ΕΚΩΣ/ΕΑΚ για να υπάρχει ομοιομορφία με το υφιστάμενο (με τον EC προκύπτουν μεγαλύτερες διατομές).
 15. Με κάλυψη όσο το ισόγειο, δεν έχεις πατάρι αλλά όροφο. Ως κατηγορία 4 (πρόσφατες επεμβάσεις) δε νομίζω. Και στα κατακόρυφα θα έχεις αύξηση πάνω απο 20% και το σύνολο των αυθαιρεσιών σου υπερβαίνει τα 20τμ. Ίσως κάποιος άλλος συνάδερφος να βλέπει κανένα παραθυράκι που μου διαφεύγει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.