Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Content Count

  1,212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Gousgounis last won the day on August 29 2017

Gousgounis had the most liked content!

Community Reputation

547 Εξαιρετική

About Gousgounis

 • Rank
  Συντονιστής

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

6,276 profile views
 1. Αν θυμάμαι καλά, πέρυσι ο Σπύρτζης είχε δηλώσει πως έως το 2020 θα μπει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης με χιλιομετρική απόσταση και χωρίς μετωπικούς σταθμούς. Σημερα στα μέσα του 2019 ανακοινώνουν την κατασκευή νέων μετωπικών σταθμών σε Εγνατία (ήδη είναι άλλοι 2 ή 3 κατασκευασμένοι χωρίς να έχουν μπει σε λειτουργία). Εκτός αν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μας περισσεύουν και θέλουμε να τα κάνουμε σταθμούς διοδίων που θα καταργηθούν του χρόνου. Ο προγραμματισμός σε αυτή τη χώρα με σκοτώνει!!!
 2. Στατική μελέτη για ολόκληρη την κατασκευή. Το νόημα της αδειοδότησης είναι η κατασκευή σου να είναι σύννομη, λειτουργική και ασφαλής.
 3. Αμοιβές για τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά, στατικά, (+ χρονικό προγραμματισμό τευχη δημοπράτησης εαν δεν υπολγίζοτναι αυτόματα απο το πρόγραμμα). Θέλει κανονικά στατική μελέτη. Ελεγκτής στο τέλος Το ΙΚΑ δεν έχει στον Πίνακα 2 κατηγορία για υπόστεγο. Συνήθως τα βάζουμε στα "Γεωργικές αποθήκες και συναφή", όμως καλό είναι να συννενοηθείς πρώτα μήπως στο ζητήσουν με πίν 3.
 4. Το βασικό και το επιπλέον πακέτο υπάρχουν. Αν καποιος συνάδερφος έχει κρατήσει το αρχείο που λείπει ας επικοινωνήσει μαζί μου με ΠΜ για να ξανανέβει και να επικαιροποιήσω τα links. Θα δω μήπως μπορούμε να τα κάνουμε host στον σέρβερ του φόρουμ, για να μην υπάρξει ξανά θέμα διαγραφής.
 5. Δε νομίζω πως θα κετέτασσα κάποιο από τα δύο στην κατηγορία "φθηνό". Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το glm80 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Για περιστασιακή χρήση θα πρότεινα κάτι πραγματικά φθηνό, όπως το bormann bdm6000 (στα 60m +-1,5mm, όμως δεν έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι πλεονέκτημα) Σε Bosch δες το νεότερο glm50c pro που έχει και bluetooth
 6. Στον ΝΟΚ (Νέος οικοδομικός κανονισμός, Ν.4067/12) άρθρο 2 παρ 96 (ορισμός Χώρου βοηθητικής χρήσης) δεν αναφέρει περιορισμό σε αντίθεση με τους χώρους κύριας χρήσης, όμως: Το ελεύθερο ύψος των χώρων βοηθητικής χρήσης καθορίζεται από τις διατάξεις του Κτιριοδομικού κανονισμού τουλάχιστον 2,20 μ. (Αναφέρεται και στις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ)
 7. Το ΚΗ του υφιστάμενου είναι πληρωμένο με την αρχική άδεια, οπότε δε πρέπει να σου ζητηθεί ξανά. Τα προγράμματα όμως θα υπολογίσουν επιπλέον ΚΗ αν έχεις βάλει με αναλυτικό τις εργασίες αποπεράτωσης.
 8. Έγιναν και οι υπόλοιπες διορθώσεις ώστε πλέον το script να λειτουργεί κανονικά. Επίσης προστέθηκαν δύο νέες λειτουργίες: 1. Στη λίστα των δηλώσεων όταν το ποντίκι μένει πάνω απο τον αριθμό υπολοιπόμενων αρχείων της δήλωσης, εμφανίζει ποια υποχρεωτικά αρχεία μένουν για ανέβασμα (προϋποθέτει επίσκεψη στην σελίδα ανεβάσματος) 2. Στη λίστα των δηλώσεων όταν το ποντίκι μένει πάνω απο το όνομα ιδιοκτήτη, εμφανίζει τις προσωπικές σημειώσεις της δήλωσης.
 9. Ο συγκεκριμένος θερμοστάτης που πήρες δεν είναι κατάλληλος για καυστήρα. (Ο δικός σου στέλνει ρεύμα στα 1,2 όταν ενεργοποιείται, ενώ ο παρακάτω απλά κλείνει το κύκλωμα) εσύ χρειάζεσαι κάτι τέτοιο (που όντως θέλει ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος, αλλά μόνο για το wifi):
 10. Υπάρχουν virtual tokens όμως δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να περάσεις σε αυτά τα πιστοποιητικά του ermis μέσω του παροπλισμένου συστήματος με IE8~10. ( ιδίως το τμήμα που επιλέγεις κατασκευαστή). Ίσως αν επιλέξεις κάποιον άλλον επι πληρωμή certificate provider, να υποστηρίζει λύσεις cloud. Γενικά τα tokens απαιτούν password κατα τη ψηφιακή υπογραφή, είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία anti-brute force attack και τα πιστοποιητικά είναι κρυπτογραφημένα στην μνήμη τους. Είναι σαφώς ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε software πιστοποιητικό έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή.
 11. Ανέβασα την v1.5 στην οποία διορθώνω το πρόβλημα με τα promise στις σημειώσεις και στην αντιγραφή επικόλληση στοιχείων ιδιοκτητών
 12. Σε γνωστό online shop στην Λαμία, έχουν αναπτύξει εφαρμογή android που περιλαμβάνει south δέκτες (gps όμως όχι total station. MyRTK λέγεται) Ίσως ο Μπάμπης να μπορεί να σε βοηθήσει για DIY projects.
 13. Μάλλον πρέπει να στήσεις virtual machine με windows xp
 14. Για να βγεί με τον PDFCreator χαρτί σε διαστάσεις χρήστη, πρέπει να ακολουθήσεις στο plot menu: Properties δίπλα απο την επιλογή εκτυπωτή (με PDFCreator επιλεγμένο) -> Custom Properties στην καρτέλα "Device and Document Settings" -> Κουμπί Custom properties που ανοίγει τις ιδιότητες του εκτυπωτη -> κουμπί "Για προχωρημένους" -> Μέγεθος χαρτιού -> Προσαρμογή μεγέθους σελίδας για PostScript -> δίνεις πλάτος και μήκος που θέλεις
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.