Jump to content

Gousgounis

Συντονιστής
 • Posts

  1,487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Gousgounis last won the day on October 23 2022

Gousgounis had the most liked content!

Reputation

898 Εξαιρετική

About Gousgounis

Contact Methods

 • Website
  http://www.meleth.gr
 • Skype
  Solidakis

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Ενδιαφέροντα
  html, php, javascript coding
  ikariam scripting!
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

12,200 profile views
 1. Νομίζω πως γίνεται και μετά τη λήξη, όμως η επέκταση του χρόνου ισχύει από την ημερομηνία λήξης και όχι από την ημερομηνία αναθεώρησης.
 2. Αν η υπόγεια αποθήκη μετράει στη δόμηση και πληροί τις προδιαγραφές χώρου κύριας χρήσης (πχ ύψος, φωτισμός, αερισμός κτλ) τότε γίνεται. Επιπλέον ορέπει να ελέγξεις και το καταστατικό, όχι μόνο τις χρήσεις γης.
 3. Μήπως εννοείς ΔΕΝ μετράει στην κάλυψη; Αν παίξουμε λίγο πίνγκ πόνγκ απο παραπομπή σε παραπομπή: Αναφέρεις τον ΝΟΚ άρθρο 12 παρ. 4γ: Χώρων και κατασκευών που αναφέρονται στις περιπτώσεις ι΄, ια΄, ιβ', ιγ’, ιθ’, κ’, κα’, κβ’ , κγ’ , κε’ , κστ’ , κη’ και λα’ , της παρ.6 του άρθρου 11. που όντως δεν περιλαμβάνει τα στέγαστρα ΝΟΚ άρθρο 11 παρ. 6ιστ: Οι κατασκευές που ορίζονται στα άρθρα 16, 17 και 19 (όχι ΕΚΤ) με τις ελάχιστες διαστάσεις που προβλέπονται σε αυτά, πλην του ηλιακού χώρου. [Αλλαγές ν.4759/20 (ΦΕΚ 245Α/09.12.2020)] αν όμως πάμε σε: ΝΟΚ άρθρο 12 παρ. 4δ: Χώρων και κατασκευών όπως ορίζονται στα άρθρα 16 και 17 με τις ελάχιστες διαστάσεις που προβλέπονται σε αυτά. Το στέγαστρο είναι κατασκευή του άρθρου 17 ΝΟΚ άρθρο 17 παρ. 7ια: Στέγαστρα σε οποιαδήποτε θέση
 4. Προφανώς πρόκειται για 1568 περιπτώσεις που έχουν, πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή ιδιοκτησιακά προβλήματα που προς τιμή τους οι ιδιοκτήτες δεν προχώρησαν μέχρι να διορθώσουν. Τις μερικές χιλιάδες περιπτώσεις με μούφα ΗΤΚ αλεξιπτωτιστών. Αυτές πρέπει να τσακώσουν.
 5. Μου έχει τύχει να με καλέσουν απο ΕΦΚΑ για βεβαίωση αρθ 30 που δεν έχει γίνει απογραφή. Τώρα αν έγινε καταγγελία ή αν έτυχε εκ παραδρομής να έχει πάει μόνο μία ή αν τις κοινοποιούν όλες δεν μπορώ να ξέρω.
 6. Το ζουμί στο γιατί δε μπαίνει ο ιδιοκτήτης στη διαδικασία της βεβαίωσης του άρθρου 30, αν και δεν είναι ιδιαίτερο το κόστος και η γραφειοκρατία από μεριάς μηχανικού, βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο. Οι ΥΔΟΜ κοινοποιούν τις βεβαιώσεις στον ΕΦΚΑ. Θα πρέπει λοιπόν ο ιδιοκτήτης να στηθεί στην ουρά να κάνει απογραφή, να βρει λογιστή που ασχολείται με οικοδομοτεχνικά για του υποβάλλει τις ΑΠΔ και να του συμπληρώνει το Ε12, ώστε τελικά να πληρώσει επιπλέον ένα αξιόλογο ποσό σε ένσημα που ο αλλοδαπός τεχνίτης δεν τα θέλει καν. Αν συνυπολογίσει κανείς πως στα οικοδομοτεχνικά δεν ισχύει το πρόστιμο των 10.000 για τους ανασφάλιστους, λογικό ο ιδιοκτήτης να πάρει το ρίσκο.
 7. Σκέφτομαι να κατεβάσω για να παίξω τα: Frame3DD (ανοικτού κωδικα) και EasyCiv (freeware. Καλοσχεδιασμένο φαίνεται. Υποστηρίζει και πεπερασμένα) @LeftLane ίσως το 2ο να σου κάνει και εσένα, πιθανώς να κάνει έναν υποτυπώδη έλεγχο μελών.
 8. Το Μπαλαμούτι Είτε με μπαλαμούτι αντιμετωπίζεται, δηλαδή δίνεις ΗΤΚ βάσει αδείας (έλεγχος περιγράμματος απο κατόψεις και επιφάνεια απο εμβαδομέτρηση αδείας = με σύσταση) Είτε το θεωρείς αυθαιρεσία, το βάζεις για κάποιο λόγο στον 4495 και διορθώνεις την επιφάνεια. Είτε προσπαθείς να διορθώσεις την σύσταση (λέω προσπαθείς γιατί δύσκολο να υπογράψει το υπόλοιπο 99% της οικοδομής) έπειτα απο ενημέρωση. Διαλέγεις ότι σε βολεύει
 9. Η άδεια εμφανίζεται στο σύστημα του διαχειριστή. Αυτός θα πρέπει να δηλώσει την αναθεώρηση. Υπάρχει λόγος που στις δηλώσεις ανάθεσης/ανάληψης, πρέπει να μπαίνει εκτός τις μελέτες και η διαχείριση του συστήματος.
 10. Μα έχουν επάνω αυτοκόλλητο CE (απο το China Export .... ) γιατί να μην είναι αξιόπιστα; Πέρα απο την πλάκα, για το ζήτημα της ελκυστικά χαμηλής τιμής, οι δέκτες αυτοί χρησιμοποιούν τεχνολογία που πλέον έχει γίνει εμπορικά διαθέσιμη απο μαζική παραγωγή (πχ uBlox δέκτες για αγώνες drone, δέκτες που αναπτύχθηκαν μαζικά για αυτόνομη οδήγηση, συστήματα iot και χίλιες δυο άλλες εφαρμογές που δεν υπήρχαν πριν 20 χρόνια) και λογισμικό βασισμένο σε ανοιχτού κώδικα projects πχ RTKLIB. Δεν είναι απαραίτητα μάπα. Ο σωστός επαγγελματίας ξέρει πως δε θα εμπιστευτεί μέτρηση κάτω απο δέντρο ή δίπλα σε ψηλό κτίριο ή υπο κλίση αβίαστα. Θα χτυπήσεις και με το total station για επιβεβαίωση. Αυτό που θα πρέπει να κάνει κάθε αντιπροσωπεία που τα εισάγει κινεζιές, είναι τουλάχιστον να τα δοκιμάσει σε ένα ήδη μετρημένο δίκτυο πριν τα πουλήσει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο υποψήφιος αγοραστής. Επίσης έγκλημα είναι να κρύβεται η προέλευση του Mitsos 3000 απο τον έμπορο και σου σερβίρει παπαρίες του τύπου θυγατρική της trimble επειδή φοράει πλακέτα trimble. Εγώ ως μη τοπογράφος θεωρώ πως ένα φθηνο gnss μπορεί να βοηθήσει σε απλές εργασίες που η ακρίβεια ήταν πάντα αμφίβολη (πχ γώνιασμα θεμελίωσης ή έλεγχος καθετοτήτων κατά την αποτύπωση σε κάποιο αυθαίρετο)
 11. Έχεις ένα κοινόχρηστο τμήμα διαδρόμου (εκτός της ιδιοκτησίας σου, που ανήκει στο 100% των συνιδιοκτητών), που έγινε αυθαίρετα διάδρομος, το τακτοποίησες (ή όχι) και τώρα θες να το αλλάξεις χρήση σε κατοικία και να το προσαρτήσεις σε ένα διαμέρισμα διαφορετικού ιδιοκτήτη. Αν όλο αυτό ακούγεται απλά σαν εσωτερική διαρρύθμιση του διαμερίσματος, προχώρα άφοβα. Πάντως επειδή (προφανώς λόγω κόστους) βλέπω να επιμένεις στην ΕΕΔΜΚ, οπλίσου με υπομονή να τρέξεις στα δικαστήρια να τεκμηριώσεις κάτι που εκδίδεται αποκλειστικά με ευθύνη μηχανικού, όταν στραβώσει κάποιος στην οικοδομή. Επίσης επέλεξε και το 'κζ' για να είσαι περισσότερο καλυμένος. Λόγω κόστους, μπορείς να μην ασχοληθείς και καθόλου και να ισχυριστεί ο ιδιοκτήτης ότι ανακαινίζει αυτό ότι φαίνεται στην οικοδομική άδεια.
 12. Πως όμως θα κάνει τροποποίηση της σύστασης χωρίς εγκεκριμένα σχέδια, ΗΤΚ κτλ; Εγώ θεωρώ πως πρέπει να εκδοθεί κανονική οικοδομική άδεια με συναίνεση του 100% και μετά τροποποίηση της σύστασης, με νέο πίνακα χιλιοστών (πάλι με το 100% και όχι μονομερώς)
 13. Η απόληξη συνολικά δε μετράει στη δόμηση. Γενικά σε κάθε περίπτωση να έχετε μπροστά σας το κωδικοποιημένο άρθρο 11 του ΝΟΚ. (Το συγκεκριμένο παραθυράκι, που με μισή γραμμή περιλαμβάνει μπόλικες κατασκευές, είναι το ιστ "Οι κατασκευές που ορίζονται στα άρθρα 16, 17 και 19" . Η απόληξη είναι κατασκευή του άρθρου 19). @Faethon11 Σωστά το σκέφτεσαι. Και εγώ το ίδιο θα έκανα
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.