Jump to content

thanasis1

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

About thanasis1

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΕΡΥΘΡΑΙ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,284 profile views
 1. Κάθησα και το έψαξα με την εντολή που έγραψες λειτουργούσε αλλά δεν άλλαζε την οντότητα. Ακολούθησα τίς εξής εντολές : Τροποποίηση -> Ταύτιση Ιδιοτήτων , δέν γνωρίζω γιατί δέν λειτούργησε η ίδια εντολή . Έκανα ένα απλό με μη υλοποιημένα όρια και παρόλο που το πήρε μου εμφανίζει το μήνυμα : Layer TOPO_PROP δέν υπάρχει πληροφορία. Θα το ψάξω αύριο περισσότερο , να έχω και δίπλα το κατάλογο.
 2. Θα το ρωτησω γιατί το εχω αμελήσει και θα μου μαζευτούν αρκετά. Μου γράφει επιλέξτε οντότητες για αλλαγή επιλέγω την οντότητα του σχεδίου και πατάω Enter αλλά δέν την αλλάζει. Είδα και μερικά βίντεο αλλά αναφέρονταν σε Autocad
 3. Μού έδωσε ενας συνάδελφος τις εξής στρώσεις όσο αφορά το Κτηματολόγιο. Ό ίδιος το δούλευε σε Autocad . Έπαιρνε τη στρώση που ήθελε και την έκανε αντιγραφή σε όλα τα σημεία του Polyline του σχεδίου. Όταν το κάνω εγω τώρα στο Idea μου βγάζει πολλά ίδια , ναι μέν τα κάνει αντιγραφή αλλά τα εμφανίζει και μέσα στο σχέδιο. Τη υπόλοιπη διαδικασια dxf και Hash code την έχω καταλάβει γιατί μου έδειξε 1-2 παραδείγματα.
 4. Έχει αγοράσει κάποιος συνάδελφος το 4MCAD PRO TOPO για το πρόγραμμα Idea 10NG ; Όσες φορές προσπάθησα να υποβάλω το σχέδιο σε αρχείο zip μου βγάζει μήνυμα οτι είναι μη αποδεκτός τύπος αρχείου. Σε επικοινωνία με την υποστήριξη του κτηματολογίου , που τούς έστειλα τα σχέδια μου είπαν οτι δέν διαθέτει τα συγκεκριμένα Layers το σχέδιο, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές. Όντως η έκδοση του Idea δέν τα έχει που το έψαξα είναι του 2010. Η λύση είναι είτε αναβάθμιση στήν τελευταία έκδοση ( που θέλουνε αρκετά χρήματα ) ή να αγοράσω την παραπάνω επέκταση .
 5. Ευχαριστώ , το δοκίμασα σε σχεδιαστικό πρόγραμμα της 4Μ (IDEA 10 NG) , έκανα και τίς ρυθμίσεις που προτείνεις και πλέον εμφανίζει χωρίς ερωτηματικά τον πίνακα των συντεταγμένων
 6. Καλησπέρα σε Idea 10 θα δουλέψει η παραπάνω εφαρμογή; Το έχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος;
 7. Για να σε ταλαιπωρούν είναι πρώτοι. Επικοινώνησα και με το ΤΕΕ, θα φτιάξω ξανά νέα αίτηση και θα γίνει ενσωμάτωση του ανταποδοτικού τέλους στήν νέα αίτηση
 8. Ο τίτλος της αίτησης είναι : ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΨΕΩΝ ΜΕ ΑΡΘΡΟ 4 ΠΑΡ. 6 ΤΟΥ Ν. 4067/2012 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙO ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ.
 9. ΄΄Εχω κάνει υποβολή , για άδεια κατηγορίας . 2 . Οι παρατηρήσεις της ΥΔΟΜ αναφέρουν το εξής : Απορρίπτεται λόγω ισχύς του άρθρου 51 Ν.4546/18 ΦΕΚ 101 /α / 2018, και απαιτείται αλλαγή τίτλου της αίτησης . και ως αποτέλεσμα ελέγχου εμφανίζει : Απαιτείται Μεταβολή . Εκτός του οτι ο υπάλληλος έχει καθυστερήσει να απαντήσει 17 ημέρες και βάσει του νόμου 4495/17 αρθρο 38 παρ 2αα έπρεπε η πληρότητα να έχει τελειώσει. Θέλω όμως εγώ να του απαντήσω , υπάρχει δυνατότητα μέσω του συστήματος και εάν είναι δυνατόν .
 10. Είμαι σε εκτός σχεδίου - εντός ζώνης, άρτιο κατά παρέκκλιση γήπεδο, σε μη κτηματογραφημένη περιοχή, χωρίς ΓΠΣ και ΖΟΕ. Εχω οικ. αδεια του ετους 2009 αποπερατωμένη για <Νέα ισόγειο κατοικία με υπόγειο βοηθητικό χώρο> . Το 2018 ο ιδιοκτήτης αλλάζει το υπόγειο σε χρήση κατοικίας και προσθέτει εμπρός του (στην μία ανοικτή πλευρά του υπογείου) ισόγειο καθιστικό κατοικίας. Η αδεια είναι ακόμη σε ισχύ αλλά εχει ξεφύγει σε ενα τμήμα απο την κάλυψη. Υπάρχει επάρκεια δόμησης και κάλυψης στο γήπεδο.Πως μπορώ να αντιμετωπίσω ηλεκτρονικά την αλλαγή χρήσης και την προσθήκη ? Σε ποιά κατηγορία ? Πρέπει οπωσδήποτε να ερθει για αυτοψία η ΥΔΟΜ ? Θα εχω νομιμοποίηση και πρόστιμο ανέγερσης ? Μπορω την αλλαγή χρήσης και την προσθήκη να την προυπολογίσω αναλυτικά για την έκδοση της αδείας δόμησης? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 11. Δεν το ανοίγει το πρόγραμμα καθόλου. Ανοίγει και απλώς εμφανίζει μια μαύρη οθόνη
 12. Τις συγκεκριμένες διαστρωματωσεις δέν τις έχει η έκδοση που έχω τώρα , που το έψαξα. Το είχα αγοράσει το 2009.
 13. Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ με το πρόγραμμα της 4M το Idea 10. Που τηλεφώνησα στην υποστήριξη της 4M μου είπαν οτι έχει βγεί πρόγραμμα αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά. Ήθελα να το αποφύγω γιατί δέν είναι και λίγα τα χρήματα αγοράς του Απο τα λίγα που γνωρίζω η τωρινή έκδοση του Idea δέν έχει τις εξής στρώσεις. Που κατεβάζω τα παραδείγματα από τη σελίδα του κτηματολογίου δέν μπορώ να τα ανοίξω με το IDEA.
 14. Ερώτηση , γιατί η τεχνική υποστήριξη δεν έχει διαχείρηση στήν εφαρμογή. Ενεργοποίησα λογαριασμό εγγυητη με email του teemail. Ένω έλαβα κανονικά τη διεύθυνση για πιστοποίηση του χρήστη, όταν πάω να τον προσθέσω ως εγγυητη στην αίτηση μου βγάζει μήνυμα : O χρήστης με το ΑΦΜ που δώσατε δέν βρέθηκε . Στίς επιλογές του προφίλ άλλαξα email και έβαλα σε Gmail που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης. Το ερώτημα μου είναι πώς μπορώ να λάβω εκ νέου τη διεύθυνση για ενεργοποίηση; Στην τεχνική υποστήριξη μου είπαν να περιμένω 3-4 ημέρες. Όταν βάζω τα στοιχεία του Taxisnet του Εγγυητη έχω κανονικά σύνδεση .
 15. Τούς έστειλα τα αρχεία στην υποστήριξη του Κτηματολογίου. Το pdf έχει κανονικά υπογραφή ενώ το πρόβλημα παρουσιάζεται στις προδιαγραφές του dxf που έχω φτιάξει με το Idea της 4M και πρέπει να αλλάξω τα στρώματα. Εν ολίγοις χρειάζεται αναβάθμιση το IDEA γιατί έχω παλιά έκδοση , που δέν περιέχει τις υπάρχουσες οντότητες , στρώματα. Υπάρχει κάποια άλλη λύση; Μου προτείναν το νέο πρόγραμμα για μόνο αυτή τη δουλεία.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.